Digidexo.com

Hva er farene ved Stevia sweetner?

Hva er farene ved Stevia sweetner?


Stevia er plante som tilhører solsikke familie, en slekt med hundrevis av forskjellige arter, som alle er hjemmehørende i Mellom-og Sør-Amerika. Ut av alle disse små flerårige busker, har bare én art blitt brukt i hundrevis av år for å blidgjøre te og mat. Denne arten er stevia rebaudiana, og bladene blir ansett for å være 30 ganger søtere enn sukker, mens ekstrakter er velig 300 ganger søtere. Selv om selve anlegget har blitt brukt i hundrevis av år av indianere i Brasil, Paraguay og Bolivia, har potent ekstrakt kalt stevioside bare blitt brukt i 25 år og har vært gjenstand for mange motstridende studier. Noen studier funnet stevioside å ha mange alarmerende bivirkninger, blant annet prevensjons egenskaper, skadelige virkninger på reproduksjonssystemet, toksisitet av nyrer, hypoglykemi eller hypotensjon og kreft. Disse potensielle farene ble utfordret av andre studier som fant stevioside å ha en svært lav toksisitet og liten eller ingen bivirkninger. Det vi vet er at stevia ekstrakt har vært brukt i Japan og Canada som et nei-kalori mat additiv og søtningsmiddel, uten noen bivirkninger eller bivirkninger rapportert.

Prevensjons Properties

Studier gjort på prevensjons egenskapene stevia ble bedt av vedvarende rykter om at urfolkskvinner i Sør-Amerika brukte urten som prevensjonsmiddel. I nettmagasinet Science (vol. 162, Nov 1968), ble en studie publisert som fant stevia rebaudiana redusert fertilitet hos hunnrotter, og fortsatte å gjøre det i nesten to måneder etter at den ble stoppet. I direkte opposisjon, en nyere studie publisert i Journal of Endocrinology and Reproduction (Vol. 12, 2008) konkluderte med at stevia rebaudiana hadde ingen negative effekter på fertilitet hos voksne hunnmus. Uansett hvilken studie viser seg å være riktig, er det virkelige spørsmålet er om denne informasjonen oversettes til mennesker. Påpeke noen forskere ut at hvis stevia hadde prevensjons egenskaper, da den innfødte befolkningen i Brasil og Paraguay ville sikkert bli berørt, noe som ikke er tilfelle.

Reproduktive virkninger

Sammen med den konklusjon at stevia reduserer fertilitet hos hunnrotter, har noen studier funnet at det også påvirker det reproduktive systemet hos hannrotter. En studie publisert i Journal of Ethnopharmacology (Vol 67, Nov 1999) fant at administrering av stevia ekstrakt redusert nivå av testosteron samtidig som man reduserer sperm konsentrasjon. For hver studie som hevder slikt, det er en annen som produserer det motsatte resultatet. En studie gjort av forskere ved Primate Research Center of Chulalongkorn University i Bangkok, Thailand studerte ikke bare effekten av høye doser av stevioside på en gruppe hamstere, men to påfølgende generasjoner. De fant at helse, parring og fertilitet ikke ble påvirket i det hele tatt, i en hvilken som helst av de generasjoner, selv med en dose på 2500 mg / kg. Den anbefalte daglige dosen for mennesker er 2 mg / kg.

Toksisitet av nyrene

Som alle andre fare forbundet med stevia, er toksisitet av nyrene både støttet og ikke støttes. Noen kilder sier at store mengder stevia kan skade nyrene, spesielt hvis det brukes over en lang periode. Mer nylig, har studier vist at langvarig bruk av Stevioside har en rekke helsemessige fordeler, hvorav den ene er forbedret nyre-funksjon. Det eneste som forskere er enige om er at mer forskning og informasjon er nødvendig for å fullt ut forstå urten effekt på mennesker.

Hypoglykemi eller hypotensjon

I Brasil og Paraguay er urten stevia brukes til å behandle sykdommer og lidelser som hypoglykemi, hypotensjon, fedme, høyt blodtrykk, depresjon og tretthet. Så det er interessant at i USA noen ernæringseksperter råder mot behandling av hypoglykemi med stevia, siterer de mulige farene ved urten. I tilfelle av stevia og hypotensjon, er det en betydelig mengde data som sier at stevia senker blodtrykket, og som sådan kan påvirke hypotensjon, noe som er en potensielt livstruende tilstand. Helsepersonell foreslår å utøve ekstrem forsiktighet med urten hvis du har hypotensjon eller symptomer på tilstanden.

Kreft

Det var flere studier gjort på gras som foreslo stevioside potensielt kan føre til at mutasjon av menneskelig DNA, og dermed forårsaker kreft. På grunn av disse studiene ble stevioside stemplet som kreftfremkallende og arvestoffskadelig (kreftfremkallende middel), og det var ikke før en gjennomgang av disse studiene mer enn 20 år senere at det ble funnet at 14 av 16 hadde konkludert med at det var ingen kjente skadelige effekter av stevioside. Noen studier ble også stilt spørsmål om gyldigheten av sine krav, fordi de ble sponset av selskaper som produserer kunstig søtningsmiddel aspartam.