Digidexo.com

Hva er vitamin lysin brukes til?

Hva er vitamin lysin brukes til?


Lysin er en essensiell aminosyre, ikke et vitamin, at kroppen trenger for riktig helse, men legemet er i stand til å gjøre det. Derfor må det komme fra mat eller kosttilskudd. Mye har blitt lært om dette verdifulle aminosyre og hvor gunstig det kan være for vår helse. Siden lysin er byggesteinen i all protein, er det uvurderlig for kroppen vår.

Hvorfor er Lysine Essential?

Lysin er nødvendig for bein utvikling og vekst hos barn, og bidrar til absorpsjon av kalsium, så vel som balanserer nitrogen i kroppen. Det er også nødvendig å produsere antistoffer, enzymer, hormoner og kollagen. Det senker kolesterolet og hjelper kroppen å reparere vevsskade.

Lysin Deficiency

Symptomer på lysin mangel omfatter blootshot øyne, anemi, kvalme, svimmelhet, tap av energi, vekttap, reproduktive problemer, mangel på konsentrasjon og matlyst.

Lysin Toxicity

For mye lysin den i kroppen vil føre til magekramper og diaré.

Matvarer som inneholder lysin

For å få din lysin uten å ta et supplement, er det funnet naturlig i poteter, soya bønner, lima bønner, torsk, sardiner, nøtter, parmesan, egg, melk, kjøtt og ølgjær.

Kosttilskudd er tilgjengelig i din lokale stoffet, dagligvarebutikk eller varehus, i varierende doser. Følg instruksjonene på flasken nøyaktig som angitt.

Overraskende bruksområder for Lysine

Når du føler en kald sår eller en herpes sår start, ta lysin umiddelbart. Det kan stoppe det i sitt spor. Gjenta dosen om natten og i morgen.

Du kan også ta Lysine å hjelpe brannsår og kutt helbrede, siden det hjelper vev til å reparere seg selv.