Digidexo.com

Calcium Citrate Vs. Kalsiumkarbonat

Calcium Citrate Vs.  Kalsiumkarbonat


Kalsium styrker bein, og det letter også kroppens hver muskel sammentrekning og hormon. Men ifølge en 2009 USDA rapporten bare en tredjedel av amerikanere få tilstrekkelige mengder av mineralet. Enten kalsium citrate eller kalsiumkarbonat, både reseptfrie kosttilskudd, kan bidra til å fylle gapet.

Likheter

De to er like godt absorberes av kroppen, selv mennesker med lav magesyre - for eksempel eldre voksne - har en tendens til å absorbere kalsium-citrat bedre. Begge kosttilskudd kommer i tablettform og flytende former.

Forskjeller

Kalsium citrate er mindre konsentrert enn kalsiumkarbonat, så det kan kreve å ta flere piller per dag. Kalsiumkarbonat - også anvendes for å lindre halsbrann og dårlig - har en tendens til å være billigere. Kalsiumkarbonat bør tas sammen med mat, ifølge National Osteoporose Foundation, mens kalsium citrate ikke trenger å tas sammen med mat.

Bruk

Kalsiumkarbonat bør tas med måltider; kalsium-citrat kan tas med eller uten mat. For best absorpsjon, National Institutes of Health Office of Kosttilskudd anbefaler å ta ikke mer enn 500 milligram om gangen; Hvis det er nødvendig, tar flere doser senere på dagen.

Anbefalinger

Den anbefalte daglige rasjon for kalsium for voksne yngre enn 50 er 1000 milligram per dag; for voksne eldre enn 50, er anbefalingen 1200 milligram.

Forholdsregler

Kalsium citrate og kalsiumkarbonat kan forårsake mage nød, oppblåsthet, forstoppelse og tap av appetitt. Aldri overstige 2500 milligram.