Digidexo.com

Hvor fort kan du tester positivt for HIV?

Hvor lang tid det tar å få resultater tilbake fra en HIV-test kan være angst-induserende. Å måtte vente en viss tid før du kan stole på et negativt resultat kan gjøre det verre. Som HIV-tester faktisk test for tilstedeværelse av HIV-antistoffer, deres nøyaktighet er avhengig av hvor raskt kroppen kan gjøre nok av disse antistoffer som skal påvises ved testen.

Utvalg av Ventetid

Den gjennomsnittlige personen vil begynne å lage HIV-antistoffer i løpet av to uker, men det kan ta så lenge som seks måneder for tester for å oppdage disse antistoffer i blodet etter eksponering. Den tid mellom infeksjon og en test å være i stand til å plukke opp på antistoffer er kjent som "Window perioden", og er vanligvis en tid når et individ er mest smittsomme.

Gjennomsnittlig ventetid

Det er svært sjelden at antistoffer i en persons blod for å ikke bli oppdaget ved utgangen av tre måneder. Negative resultater etter tre måneder er generelt nøyaktig, men ytterligere testing anbefales fortsatt å være sikker.

Retesting

Hvis en person som har vært utsatt for HIV blir testet på tre måneder og tester negative, bør de likevel fortsetter å bli testet i tre-måneders intervaller minst en eller to ganger for å sikre at de er virkelig negative. Et negativt resultat seks eller ni måneder etter eksponering er nesten helt sikkert nøyaktig.

Hvorfor retesting er viktig

Testing negativ etter en eksponering betyr ikke nødvendigvis en person ikke er infisert, betyr det rett og slett kroppen deres er ikke å produsere antistoffer som de vanlig brukte Eliza eller Western Blot HIV tester se etter. Ytterligere tester sikre at personen virkelig er negativt og ikke bare tar lang tid å utvikle disse antistoffer.

Alternativ til Standard HIV Testing

Som et alternativ til standard HIV-testing, kan en individuell be noen ganger for en prøve som sjekker for viruset direkte i stedet for antistoffene som en person gjør etter infeksjon. Denne testen er ikke tilgjengelig i alle test steder, og er dyrere enn andre testmetoder.