Digidexo.com

Diett for lymfatisk kolitt

Lymfatisk kolitt beskriver betennelse i tykktarmen, preget av et økt antall hvite blodlegemer, lymfocytter, i slimhinnen i tykktarmen. Symptomer kan inkludere diaré, oppblåsthet og kvalme. Medisiner kan bidra til å lindre disse symptomene, men riktig kosthold er også nødvendig for å kontrollere denne tilstanden.

Matvarer for å unngå

Visse matvarer forverre symptomene på lymfocytisk kolitt og bør unngås. Fet mat plassere en større belastning på fordøyelseskanalen og immunsystemet. Koffein kan forverre kvalme og gass, så unngå kaffe og brus. Meieriprodukter kan også føre til oppblåsthet og gass, så se opp for matvarer som melk, yoghurt og ost. Krydret mat, som vi alle vet, kan skape kaos på excretory systemet. Selv noen grønnsaker, for eksempel bønner, kål og brokkoli, kan forverre symptomene på lymfatisk kolitt.

Foods å oppsøke

Generelt, er et hjerte-sunt kosthold et kolon-sunt kosthold. Se etter matvarer som inneholder lite fett og natrium. Fullkornsprodukter er stor, samt mat rik på fiber. De fleste frukter og grønnsaker er trygge også. Laging en diett som ikke vil vekke ditt tarmer er viktig for å forebygge og lindre symptomene på lymfatisk kolitt.