Digidexo.com

Tester for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en sykdom som påvirker slimhinnen i tykktarmen og endetarmen, forårsaker betennelse og sår. Tykktarmen utvikler sår der cellene har blitt ødelagt av betennelsen. Disse sårene blø og inneholder puss, og betennelse vil føre til kolon for å tømme raskere, noe som resulterer i diaré. Det finnes ingen kur for ulcerøs kolitt, men behandlinger er tilgjengelige for å kontrollere symptomer. Flere tester som må bli administrert for å bekrefte diagnosen.

Blodprøver og avføringsprøver

Blodprøver vil bli utført for å utelukke infeksjon eller anemi. Blodprøver også se etter visse antistoffer, som kan bidra til å diagnostisere hva slags inflammatorisk sykdom du har, men de kan ikke bekrefte diagnosen endelig. En avføringsprøve vil utelukke lidelser forårsaket av bakterier eller virus. Prøven kan vise hvite blodceller tyder på inflammatorisk tarmsykdom.

Koloskopi

I en koloskopi, legen din vil sette inn en lang, fleksibel slange med en lys og kamera på enden av det som kalles et endoskop inn i anus og opp i tykktarmen. Denne muligheten er koblet til en datamaskin og skjerm, og legen din vil oppdage betennelse, magesår og blødninger på innsiden av kolon veggen. Han kan også ta en vevsprøve fra tarmveggen til biopsi. En biopsi kan være i stand til å bekrefte diagnosen.

Barium Enema

En barium klyster test er normalt utføres når en koloskopi ikke kan være. I denne prosedyren, er en barium kontrastvæske plassert i tykktarmen gjennom et klyster. Den barium fargestoff oppretter deretter et markert bilde av tykktarm, endetarm og en liten del av tynntarmen på en X-ray. Legen kan da vurdere tilstanden din kolon er i.

Røntgen og CT Scan

En X-ray vil vise noen perforeringer i tarmveggen. En CT-scan av magen og bekkenet vil gi informasjon til legen din hvis han mistenker det kan være betennelse i tynntarmen, noe som tyder på Crohns sykdom.

Behandling

Medikamentbehandling er normalt den første behandling for ulcerøs kolitt. Azulfidine reduserer betennelse og symptomer på ulcerøs kolitt, men det har bivirkninger av kvalme, oppkast, diaré og hodepine. Ikke ta dette stoffet hvis du er allergisk mot sulpha medisiner. Asacol, Rowasa og Dipentum er tatt i tablettform eller som klyster, avhengig av hvilket område av tykktarmen er berørt. Disse medikamentene har mindre bivirkninger enn Azulfidine og kan anvendes hver for seg eller i kombinasjon med hverandre eller i en kombinasjon av former som tablett sammen med et klyster. For moderat til alvorlig kolitt, kan kortikosteroider brukes til å redusere betennelse. Disse stoffene brukes for kortvarig bruk bare på grunn av alvorlige bivirkninger.

Kirurgi kan være et alternativ når annen behandling ikke virker, men hele tykktarmen måtte fjernes, og du vil bli utstyrt med en pose til å samle avføringen. Prosedyren er ganske involvert, og noen mennesker kan ikke føler deg komfortabel med denne type prosedyre. Du og legen din vil være i stand til å komme til et behandlingsalternativ best egnet for deg.