Digidexo.com

Definer dysfasi

Over 1 million amerikanere lider permanent dysfasi eller afasi som det er allment kjent i Nord-Amerika. De fleste som lider av afasi tidligere fikk slag. Hvis du har dysfasi, kan du tenker og føler normalt, men har problemer med å uttrykke disse tankene eller følelsene verbalt og skriftlig til andre. Behandlinger er tilgjengelig for dysfasi, og du kan ta tiltak for å hindre høye risikofaktorer for å anskaffe dysfasi.

Fakta

Dysphasia er en nevrologisk tilstand som består av delvis eller fullstendig talefunksjon som resulterer fra hjerne skade på en av de språk sentre i hjernen. Det påvirker ikke intelligens, påpeker National Afasiforeningen. Mens det er flere typer dysfasi, de fire vanligste typene inkluderer uttrykks dysfasi, mottakelig dysfasi, anomic eller hukommelsestap dysfasi, og global afasi.

Årsaker

Mer enn 100 000 personer, eller om lag 25 til 40 prosent av slagrammede, vil lide dysphasia hvert år, sier den nasjonale Afasiforeningen. Årsaker til dysphasia inkluderer sykdom, direkte traume, lesjon eller infeksjon av en eller flere fliker av hjernen som kontrollerer språk. Hjernesvulster, hjernehinnen eller demens, og forbigående iskemiske anfall også forårsake afasi. Nasjonalt institutt for døvhet og Other Communication Disorders sier at hvem som helst kan lider dysfasi, inkludert barn; Imidlertid oppstår dysphasia hovedsakelig i middelaldrende og eldre mennesker.

Typer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er uttrykks dysphasia når du vet hva du ønsker å si, men kan ikke finne de riktige ordene. Mottakelig dysphasia lar deg høre eller se ordet, men kan ikke gjøre følelse av det. Anomic dysphasia er den minst alvorlige formen og du har problemer med å bruke de riktige navnene for spesifikke objekter, mennesker, steder og hendelser. Til slutt, globale dysphasia resultater fra alvorlig hjerneskade og du mister nesten all forståelse og språklige uttrykk.

Behandlinger

Du kan helt gjenopprette fra dysphasia uten behandling i løpet av noen timer eller dager hvis du led en forbigående iskemisk anfall, sier NIDCD. Men jo raskere du får språkterapi, jo bedre er sjansene for å utvinne, sier ninds. Logopeder og dataassistert programvaren vil gi deg omfattende behandling i lesing, skriving, følgende retninger, og gjenta det du hører. I tillegg til en logoped, kan venner og familie hjelpe deg å øve språkferdigheter. Språkforståelse er vanligvis lettere å gjenopprette enn uttrykk, sier ninds.

Forebygging

Dysphasia kan forhindres ved å hindre årsakene til hjerneskade og slag, slik som høyt blodtrykk. Spise en sunn diett som er lav i natrium og ikke røyke vil redusere risikoen for hjerneslag og høyt blodtrykk. Iført beskyttende hodeplagg når du deltar i farlig sport eller aktiviteter kan redusere sjansene for alvorlig hjerneskade.