Digidexo.com

Hjem rette for gastroenteritt

Gastroenteritt, eller "mage influensa," ikke er en type influensa i det hele tatt, men en infeksjon eller irritasjon i magesekken og tarmene. Gastroenteritt kan være viral eller bakteriell (for eksempel, overført av forurenset mat eller vann) og behandlingen varierer avhengig av årsaken. Begge typer er smittsom, og en enkel måte å hindre spredning av sykdom er ved hyppig håndvask, spesielt etter bruk av badet.

Symptomer på gastroenteritt

Viral og bakteriell gastroenteritt har samme sett av symptomer: kvalme, diaré og eventuelt oppkast. Noen mennesker kan ha en svak feber.

Mer alvorlige symptomer kan følge de grunnleggende symptomer. Hvis du har feber høyere enn 101 grader C, blod i avføringen, magekramper eller har oppkast i mer enn 2 dager, kontakt lege.

Hjem behandling for barn

Hvis et barn er oppkast eller kvalm, har diaré og har ingen feber eller en svak feber, fokuserer hjemme behandling på å holde barnet hydrert før han kommer seg på egen hånd. Gi barnet en pediatrisk rehydrering drikke (for eksempel Pedialyte) for å etterfylle elektrolytter. Hvis han ikke er i stand til å holde væsker ned, ta ham drikke små slurker eller administrere væske med en muntlig sprøyten sakte nok for magen å absorbere væsken.

Hvis han ikke er urinering eller urinen hans er konsentrert, gråter uten tårer eller klaget over tørst, kan han være dehydrert. Oppsøk lege i tilfelle han trenger å motta væske intravenøst.

Når han er i stand til å drikke klar væske uten oppkast, bør han prøve å spise tørt, myk mat. Følg Brat kosthold - bananer, ris, applesauce og toast - for å hjelpe med diaré før han kommer seg.

Hjem behandling for voksne

Voksne, som barn, kan bli dehydrert, selv om risikoen er lavere. Konsumere ekstra væske, nipper sakte hvis du er kvalm eller kaster opp. Som symptomene avta, sakte spise myk, blid mat som du gjenopprette.

Medisiner

Hvis forårsaket av et virus, vil gastroenteritt slutt avta og du vil gjenopprette på egen hånd. De fleste tilfeller av gastroenteritt løse innen en dag eller to uten medisinering.

Men hvis symptomene vedvarer i mer enn et par dager eller forverres, se en lege. Infeksjonen kan være bakteriell, og for noen bakteriell gastroenteritt, kan en lege forskrive antibiotika. Ikke ta antibiotika uten resept - de kan være feil type, og uhensiktsmessig bruk av antibiotika kan øke alvorlighetsgraden av en infeksjon.

Noen mennesker tar loperamid, en antidiarrhea medisin som er tilgjengelig over disk og på resept. (Merkenavn inkluderer Imodium, Diamode, Imotil og andre.) Loperamid bør ikke gis til barn uten veiledning av en lege, og bør ikke tas av alle i mer enn 48 timer, med mindre foreskrevet av lege.