Digidexo.com

Hvordan kosthold for divertikulittEn diett for divertikulitt er for de som har blitt diagnostisert med diveritculosis. Det er mer vanlig i de over 50 år, for det meste forårsaket av dårlig kosthold, lite fiber og svært bearbeidet mat. En typisk amerikansk diett, slik at antall de som berøres vil sikkert fortsette å stige.

Hvordan kosthold for divertikulitt

For å diett for divertikulitt forstå at det er to helt forskjellige typer dietter anbefales. En er når det ikke er blusse opp og den andre er den som brukes etter en divertikulitt angrep. Pain of et angrep kan være alvorlig og komme plutselig, så handle raskt og få til legen asap.

Et angrep kan også begynne med milde symptomer og forverre innen flere dager tid. Et angrep kan bestå av oppkast, diaré eller forstoppelse, kvalme, feber, frysninger og kramper. Forbli rolig og prøv å ikke bli stresset.

•  Den primære diett for divertikulitt er et høyt fiber en. Hvis du ikke er vant til å spise et høyt fiber diett deretter langsomt øke fiber. En periode på 6 til 8 uker anbefales for fordøyelsessystemet å justere. Rikelig med vann er også et must, og vil hjelpe på fordøyelsen og holder deg fast.

Spis mer vegetarmat, helkornbrød, frukt som bananer, bær, epler, fersken og pærer, grønnsaker som brokkoli, gulrøtter, erter, spinat, poteter, salater, blomkål og bønner. Også, spise frokostblandinger med høyt kli, havregryn, pasta og brun ris. Lav fett meieri, kjøtt og fisk, ingen stekt ingen hud,

Unngå nøtter, sesamfrø, chili peppers, mais, popcorn og kornprodukter. Også unngå koffein, sjokolade, kaffe, te og brus. Spiser lite bearbeidet mat feste med naturlig mat og drikke. Husk, all mat som er vanskelig å fordøye kan forverre diverticulosis.

Det er også lurt å overvåke matvaner og delvis lage din egen diett for divertikulitt siden du vet første hånd hva matvarer forårsake ubehag og smerte.

Som nevnt tidligere, etter et angrep på diett for divertikulitt endres dramatisk. Det går fra høy til lav fiber og fiber, eller en flytende diett. Dette inkluderer gelatin, fruktjuice, buljong, popsicles og urtete.

Maten består av lite fiber frokostblandinger, hvitt brød og ris, kremet peanøttsmør, vanlig pasta, hermetisk frukt og grønnsaker, egg, kjøtt, cottage cheese, yoghurt og melk. Når symptomene avtar gradvis legge mer fiber i kostholdet ditt.