Digidexo.com

Hva er symptomene på cøliaki Acidose?

Cøliaki er en tilstand som rammer i gjennomsnitt en av hver 133 personer. Mens cøliaki kan angis med mange mulige symptomer, kan en av de mest problematiske komplikasjoner som oppstår i det tilfelle at cøliaki utløser acidose.

Hva er cøliaki?

Cøliaki sykdom er en tilstand som rammer mage-tarmkanalen. For en person med cøliaki, inntak av matvarer som inneholder gluten, en type protein som finnes i matvarer som pasta og brød, utløser kroppens antistoffer å angripe gluten, noe som resulterer i skader på tynntarmen. Symptomer på cøliaki er varierte, men en mulig symptom er en tilstand av acidose.

Hva er Acidose?

Acidose er en tilstand hvorved pH-balansen i kroppen er en eller annen måte forstyrres, og som et resultat, forskyver kroppens kjemi fra nøytral til surt. Acidose kan være forårsaket av en rekke forskjellige katalysatorer, inkludert respiratoriske tilstander, diabetes, melkesyre oppbygging, nyresvikt og cøliaki. Symptomer på acidose er årsaken for mild alarm, og bør umiddelbart kombinert med et besøk til en lege.

Symptomer på cøliaki Acidose

Symptomene på Acidose inkluderer kvalme, tretthet, oppkast og pust som lukter aceton. Aceton er et naturlig forekommende kjemisk i miljøet som blir produsert i kroppen som fettcellene blir metabolisert. Aceton har en duftende, minty lukt som er ganske karakteristisk. Hvis den forblir ubehandlet, kan acidose resultere i et antall komplikasjoner.

Avanserte Symptomer på cøliaki Acidose

Komplikasjoner som kan oppstå ved en ubehandlet tilstand av Acidose omfatter følgende: (1) akutt forvirringstilstand, der den enkelte kan ha tegn på desorientering, agitasjon og selv hallusinasjoner; (2) kortpustethet; og (3) hyperkalemi, som er en tilstand kategorisert av økte nivåer av kalium i blodet. Ettersom disse er resulterende stater som kan dukke opp på en ubehandlet anfall av acidose, er det viktig at observasjon av noen av disse tilstandene resultere i en rask tur til legevakten.

Betraktninger

Diagnostisering Cøliaki er en vanskelig oppgave, på grunn av det meste til det brede spekter av presenterte symptomer. Men diagnostisering Acidose i en person som lider av cøliaki er en enklere oppgave. Når du, eller noen du kjenner, lider av cøliaki og viser noen av varselskilt i forbindelse med Celiac acidose, ikke nøl med å skaffe profesjonell behandling. Når venstre ukontrollert, kan Celiac Acidose lett blomstre i en rekke uønskede komplikasjoner som er lett unngås med riktig medisinsk behandling.