Digidexo.com

Symptomer på megaloblastisk anemi

Megaloblastisk anemi, også kalt "pernisiøs" anemi, er en kronisk tilstand som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Forårsaket av kosttilskudd problemer samt visse typer kreft, er megaloblastisk anemi en alvorlig tilstand som kan behandles hvis du vet hvilke tegn du skal se etter. Som med enhver medisinsk tilstand, er det viktig å søke riktig medisinsk hjelp hvis du mistenker at du kan ha det.

Årsaker

De vanligste årsakene til megaloblastisk anemi er alkoholmisbruk, leukemi og andre forhold som hindrer inntak og behandling av folsyre og vitamin B 12. Dette mangel på næringsstoffer bidrar til kroppens bygging av altfor store røde blodlegemer, noe som gjør det vanskeligere å gi tilstrekkelig blodstrøm, ernæring og oksygenering av legemet.

Vanlige symptomer

Noen vanlige symptomer inkluderer en endring i hudfarge, prikking i ekstremiteter, tretthet, diaré, hodepine og tap av matlyst. Disse er bivirkningene av å ha utilstrekkelig ernæring og oksygenering av visse regioner av kroppen. For eksempel når en person sitter forkjært, kan han oppleve en kriblende følelse i en lem (ofte referert til som "sovner"); i dette tilfellet som med megaloblastisk anemi, utilstrekkelig blodstrøm og oksygene forårsake en endring i ende følelse.

Bevissthet

En person med pernisiøs anemi kan være decreasingly klar over hennes kroppslige posisjon eller har unormale reflekser og en redusert evne til å oppfatte små bevegelser eller vibrasjoner. Dette er vanlige symptomer som er forårsaket av utilstrekkelig oksygentilførsel og ernæring av hjernen og nervesystemet, og vil ikke klare seg på egenhånd.

Detection

Legen din kan bestille en komplett blodprosent, som kan inkludere en test for tilstedeværelsen av B12 komplekse og folsyre i blodet. Dette er den mest hensiktsmessige og smertefritt måte å detektere megaloblastisk anemi. Andre metoder omfatter benmarg prøvetaking eller inntak av et svakt-radioaktiv prøve av B12. Det sistnevnte gjør det mulig for legen å spore absorptionof vitamin B12.

Forebygging / løsning

Behandling av er avhengig av den underliggende årsaken til tilstanden. I noen tilfeller, for eksempel med leukemi, kan behandling av sykdommen med økte doser av folsyre og vitamin B12 være i orden. I tilfelle av nærings-mangel eller alkoholisme, en endring av den underliggende oppførsel kombinert med mer fullstendig ernæring lindrer typisk tilstanden.