Digidexo.com

Hvordan Tape en Broken Toe

Enten snubler over katten eller jamming foten mot en dør, har mange av oss opplevd den uutholdelige smerten av en brukket tå. Fordi du ikke kan sette en støpt på en ødelagt tå som du kan en brukket arm eller ben, taping tå er vanligvis den beste behandling.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Få en x-ray for å finne ut om du virkelig har en brukket tå. En x-ray er den eneste reelle måten å finne ut om du har en pause eller en forstuing (med mindre, selvfølgelig, du ser et bein som stikker ut). Vær oppmerksom på at om x-ray viser en pause eller ikke, er fortsatt den samme behandlingen. Hvis få en x-ray gir fred i sinnet, gå for det! Men om brukket eller forstuet, er den typiske behandling for en brukket tå taping det til tilstøtende tå for å gi deg ekstra stabilitet samt holde den brukne tå immobile.

Bruk is til ødelagte tå å bidra til å bringe ned hevelse. Det er bedre å sette isen i en plastpose eller et tynt håndkle i stedet for å bruke den direkte på huden.

Plasser en liten mengde padding (bomull eller gasbind) mellom de ødelagte og tilstøtende tær. Ikke bruk store mengder padding fordi dette kan føre til at brukket tå for å gro i en sprikende ut måte i stedet for rett. Padding brukes til å holde huden mellom to tær fra utviklings sår eller blemmer.

Buddy tape brukket tå til tilstøtende toe. Ikke påfør tape så stramt at du avskåret sirkulasjon. Hvis tærne begynner å slå lilla, er båndet for stramt!

Hev foten så mye som mulig for å lindre hevelse.

Unngå anstrengende aktiviteter eller mye gåing for å ta presset bort fra tåa.

Tips og advarsler

  • Bruk sko som beskytter knust tå. Det vil bare øke din smerte hvis man bruker open-toe sko eller sandaler, og noen tråkker på foten. Au!
  • Hvis du ser et bein poking gjennom huden, må du ikke forsøke å behandle deg selv. Komme til en lege slik at bein kan settes tilbake på plass.
  • Hvis smertene ikke er lettet med over-the-counter smertestillende medikamenter, bør du kontakte legen din.