Digidexo.com

Forebygging og Cures for Diabetes

Diabetes er en livslang sykdom definert ved å ha høye nivåer av glukose, eller sukker, i blodet. Hvis venstre ubehandlet, kan diabetes ha alvorlige komplikasjoner på helsen. Selv om det er ingen kur, noen typer diabetes kan forebygges og svært behandles. I noen tilfeller kan man ha pre-diabetes, som er en reversibel tilstand.

Forebygging

Du kan ikke forebygge type 1 diabetes, men enkle endringer i livsstil kan stoppe type 2 og prediabetes. Kosthold er det viktigste aspektet av å forebygge diabetes. En diett som består av lav kalori, lav fett mat - som frukt, grønnsaker og helkorn - er best. Folk som får mye fysisk trening også kutte ned risikoen for å utvikle diabetes. Ifølge Mayo Clinic, bør folk satse på minst 30 minutter aktivitet per dag. Selv lett aktivitet som for eksempel sykling eller gange kan hjelpe.

Vekttap og medisiner

Personer som er enda litt overvektig har en forhøyet sjanse for å utvikle diabetes. Ifølge Mayo Clinic, kan et vekttap på 5 prosent virkelig kutte ned risikoen for å få sykdommen. En varig endring av spise-og mosjonsvaner kan hjelpe med dette målet. Et annet alternativ for folk med høyt blodsukker, men ikke diabetes, er medisinering. Visse legemidler som Glucophage og Avandia vil bidra til å kutte risikoen for å få type 2-diabetes, men livsstilsendring er en mer effektiv forebygging.

Behandling

Når diabetes utvikler det er ingen kur, men med de riktige livsstilsendringer og medisiner kan du håndtere sykdommen. Personer med diabetes må overvåke blodsukkeret mange ganger om dagen. For å leve et sunt liv, vil personer med diabetes må få insulin. Du kan injisere insulin selv daglig eller få en mekanisk pumpe som automatisk doserer insulin implantert på kroppen din.