Digidexo.com

Kan du Diet Mens gravid?

Kan du Diet Mens gravid?


For mange kvinner er graviditet den eneste gangen de vil bli oppmuntret av sin lege for å få vekt. Selv om dette ikke bør være en gratis pass til å spise noe innen rekkevidde, er hensiktsmessig vektøkning under svangerskapet viktig for helsen til mor og baby.

Anbefaling

The March of Dimes anbefaler at eventuelle vekttap innsats skje før å bli gravid. Når en kvinne oppdager at hun er gravid, slanking for å gå ned i vekt er ikke trygt for henne eller barnet. Dette gjelder uavhengig av kvinnens vekt før svangerskapet. Hvis en kvinne er på en sunn vekt før svangerskapet, hun er mer sannsynlig å unngå svangerskapsdiabetes og høyt blodtrykk.

Farene

Ifølge American Graviditet Association, kan slanking under svangerskapet føre til preterm fødsel samt lav fødselsvekt for fosteret. Noen kvinner vil gå ned i vekt i første trimester på grunn av morgenkvalme. Dette er vanligvis ikke et problem med mindre det er alvorlig, da de ernæringsmessige behovene til fosteret er ikke så stor i første trimester.

Sunn vektøkning

Hvis en kvinne er overvektige eller fete som indikert av body mass index (BMI) under svangerskapet, kan legen anbefale en mindre vektøkning sammenlignet med en kvinne som er på en sunn vekt før du blir gravid. The March of Dimes anbefaler at overvektige kvinner får mellom 15 og 25 pounds, mens overvektige kvinner bør bare få mellom 11 og 20 pounds. Vektøkning i første trimester bør være liten eller ingen, etterfulgt av en jevn vektøkning i ukene 14 til 40 av svangerskapet.

Graviditet Diet

Ifølge American Graviditet Association, spise for to mens gravid er unødvendig. Den gjennomsnittlige kvinnen ikke trenger ekstra kalorier i hennes første trimester. I andre og tredje trimester, trenger hun bare en ekstra 300 kalorier per dag. Hvis kvinnen er overvektig eller overvektig, bør hun ta kontakt med hennes lege og muligens en ernæringsfysiolog for å finne en sunn spising plan som vil resultere i ønsket vektøkning.

Betraktninger

Mens slanking under graviditet ikke er anbefalt, er det viktig, ifølge Mayo Clinic, å nøye overvåke vektøkning gjennom hele svangerskapet. Dette er en grunn til at legen vil veie mor ved hver prenatal avtale. For mye vektøkning kan føre til problemer som for eksempel svangerskapsdiabetes, høyt blodtrykk og medisinske problemer etter svangerskapet. Dette skyldes at for mange kvinner, i det minste noen vektøkning i svangerskapet har en tendens til å være permanent.