Digidexo.com

Hvordan behandle Thyroid betingelser

Den skjoldbrusk er en liten kjertel i foran på halsen som arbeider for å produsere hormoner som har ansvaret for å regulere kroppsfunksjoner som metabolisme, vekt, hårvekst / tap, kroppstemperatur, humør og mer. Når skjoldbruskkjertelen blir svak eller for aktiv, kan det føre til problemer med dag-til-dag funksjon. Behandlingen er enkel og oppgangen begynner om fire uker etter oppstart av daglig medisinering.

Bruksanvisning

•  Sjekk dine symptomer mot de som oftest forbundet med skjoldbrusk sykdom. Hypothyroid pasienter (treg / svak til inaktive skjoldbruskkjertelen) erfaring vektøkning, ekstrem tretthet, hårtap, en følelse av å være kaldt hele tiden (til tross for klima eller romtemperatur), forstoppelse, depresjon og tørr hud. Hyperthyroid pasienter (overaktiv skjoldbruskkjertel) kan miste en stor mengde vekt (eller ikke være i stand til å legge vekt på), har hjertebank, svette håndflater, utstående øyne, søvnløshet, varm hud og intoleranse for varme.

•  Besøk en lege eller en endokrinolog for å få blodet ditt testet. Legen vil ta blodprøver for to hormoner: T4 (hovedskjoldbrusk hormon) og TSH (skjoldbrusk stimulerende hormon). Hypothyroid pasienter vil ha en lav T4 og en høy TSH; hyperthyroid pasienter vil være det motsatte. Når legen har dine blodprøveresultater, vil du diskutere medisinering.

Velg et behandlingsalternativ som passer best til din sykdom. For hypothyroid pasienter, er skjoldbruskkjertelhormon som brukes oftest. Den består av en daglig pille, som etterligner skjoldbruskkjertelen funksjon på kroppen. Hyperthyroid pasienter behandles en av tre måter: med en daglig pille som arbeider for å forstyrre den overaktiv skjoldbruskkjertel og bremse sin aktivitet, med radioaktivt jod behandling (pasienten tar en jod pille under en lege omsorg, er sykehusinnleggelse ikke er nødvendig, de pillen virker å stoppe thyroid aktivitet) og ved kirurgi for å fjerne skjoldbruskkjertelen.

Gå tilbake til din lege / endokrinolog for jevnlige besøk (vanligvis hver sjette måned) slik at legen kan måle din thyroid fremgang. Hvis skjoldbrusk erstatning hormon er din behandling valg, kan medisinering nivåer slås for å få dosering riktig, optimalisere beløpet som kreves for å etterligne thyroid produksjon (eller tregere skjoldbrusk behandling).

Tips og advarsler

  • Ta alle medisiner som foreskrevet (noen skjoldbrusk erstatning medisiner må tas på tom mage).