Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene av Lilac?

Hva er de helsemessige fordelene av Lilac?


Syriner er en blomstrende plante kjent for sine rikelig lilla kronblader og velluktende duft. I det siste, var syriner som brukes til å behandle visse lidelser, selv om medisinsk bruk av disse blomstene er ikke lenger allment praktisert. De som praktiserer aromaterapi, men tror duften av syriner har en rekke helsemessige fordeler.

Syriner

Syrin, mer kjent som syriner, er blomstrende busker som kan vokse opp til 30 meter høy, selv om de fleste er under 10 meter i høyden. De lilla blomstene er vanligvis lilla, selv om nylig opprettede hybrid raser kan være hvit, blå eller gul. Blomster av syrin er gjenkjennelig med sin søte aroma, som er mest effektive når blomstene er i blomst, selv om blomstringsperioden kun varer i noen uker.

Aromaterapi

Aromaterapi har en flere hundre år lang historie som en form for healing, både fysisk og psykisk. I aromaterapi, er duftende eteriske oljer av ulike planter destillert og deretter spres i luften, enten via en atomizer, stearinlys eller annen metode. Aromatherapists tror inhalering av disse oljene kan gi en rekke terapeutiske fordeler. Eksempler på dette er bruken av eukalyptusolje for å lindre nasal kongestion, eller citronella olje for å holde mygg og insekter borte. Men aromatherapists mener det er mange fordeler som tilbys av en rekke planteoljer, inkludert syriner.

Aromaterapi Fordeler

Når den brukes i aromaterapi, den essensielle oljen fra den tradisjonelle lilla lilla - eller fransk lilla - sies å gi en beroligende effekt som letter angst. Andre rapporterte effektene inkluderer en rensende, beroligende følelse som sentrerer sinnet å oppmuntre avslapning. Er også brukt olje fra hvite syriner i aromaterapi for å produsere en beroligende, beroligende effekt. Duften av hvite syriner bringer også om en økt følelse av sensualitet.

Medisinsk bruk

Utover syrin bruk i aromaterapi, har blomsten en historie med medisinsk bruk. I det siste, ble lilla inge å kvitte tarmen hos parasittiske ormer, og ble også brukt i behandling av malaria. I det 19. århundre, ble lilla brukes av leger for å behandle feber. Imidlertid dens grad av suksess ble så ujevn at dens anvendelse ved behandling av feber ble avbrutt av leger. Noen moderne naturmedisinere bruker den essensielle oljen av syrin å behandle hudlidelser som utslett, solbrenthet og mindre kutt og skrubbsår.