Digidexo.com

Informasjon om HPV

Humant papillomavirus vanligvis infiserer hud og slimhinner. Disse virusene er mest kjent for sin evne til å overføres seksuelt og forårsake kjønnsvorter.

Typer

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er det omtrent 40 typer av HPV som vanligvis overføres seksuelt. Ifølge International Journal of Cancer, HPV-typene 16, 18, 31 og 45 regnes som høyrisikotypene fordi de er mest sannsynlig føre til livmorhalskreft.

Frekvens

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, vil det meste av seksuelt aktive befolkningen i USA skaffe HPV på et tidspunkt. Omtrent en prosent av disse personene vil ha genital warts til enhver tid.

Symptomer

Personer med HPV vanligvis ikke viser noen symptomer og kjønnsvorter er de vanligste symptomene. HPV kan også forårsake kreft i anus og kjønnsorganer i sjeldne tilfeller.

Diagnose

De fleste tilfeller av HPV er diagnostisert klinisk, basert på utseendet av genital warts. En screening test kan også utføres på kvinner når en celleprøve viser livmorhalsen med unormale tegn.

Transmission

HPV er nesten alltid overføres seksuelt, ofte uten enten partner vite. I tillegg til å være asymptomatisk i mange tilfeller kan være smittsomme HPV i mange år etter den siste utbrudd av kjønnsvorter.

Forebygging / løsning

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, en vaksine kalt Gardasil er effektivt i å forebygge HPV-infeksjoner som mest sannsynlig forårsake kjønnsvorter og livmorhalskreft. Denne vaksinen anbefales for kvinner som er 11 og 12 år.