Digidexo.com

Tegn og symptomer på gjær infeksjon hos barn

Genital / volvovaginal candidiasis (VVC), oftest referert til som en gjær infeksjon, er forårsaket av for mye Candida sopp i skjeden eller kjønnsorganene. En gjær infeksjon kan forekomme hos både voksne og barn, og symptomer og behandling er lik for begge gruppene.

Candida

Soppen Candida blir funnet i hele kroppen i svært små mengder. Candida bare skaper et problem når det blir overabundant.

Utslett

Et rødt, kløende utslett og en brennende følelse er sikre tegn på en gjær infeksjon hos jenter og gutter. I jenter, kan det vises på vulva og rumpe, og hos gutter, kan det vises på penis og rumpe.

Discharge

Med jenter, kan utslett også være ledsaget av en tykk, hvit utflod fra skjeden. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beskriver utslippet som ser lik cottage cheese.

Antibiotika

Bruken av antibiotika for å bekjempe bakterielle infeksjoner kan endre mengden av Candida ved å ødelegge de gode bakterier som normalt kontrollerer veksten av Candida, noe som resulterer i en gjærinfeksjon.

Behandling

Gjær infeksjoner i barn er behandlet med enten et oralt antifungalt medisin, for eksempel Diflucan, eller en topisk salve, for eksempel monistat, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen.