Digidexo.com

Komplikasjoner av pustebesvær

Komplikasjoner av pustebesvær


Mens kortpustethet er en vanlig foreteelse, kan det også være et symptom på et større medisinsk tilstand. Hvis kortpustethet er et resultat av en av disse betingelsene og er ikke behandlet, er det store komplikasjoner som kan oppstå. Oppsøke lege umiddelbart hvis kortpustethet er kronisk eller uforklarlig.

Lungeproblemer

En mulig årsak til pust shortness er et problem i lungene. Noen lidelser som kan oppstå i lungene er lungebetennelse, bronkiolitt og astma. Hvis disse vilkårene ikke er behandlet de kan føre til smerter, tretthet, respirasjonssvikt, ekstra infeksjon og død. I disse tilfellene, er kortpustethet typisk kronisk. Andre symptomer på lungeproblemer kan inkludere slim oppbygging, tungpustethet og feber.

Hjerteproblemer

En annen del av kroppen som kan være årsaken kortpustethet er hjertet. Hjertet er en viktig organ i åndedrett prosessen, og når det er negativt påvirket, kan puste berørt. Problemer med hjertet kan inkludere medfødt hjertesykdom, et hjerte arytmi, hjerteinfarkt eller hjertesvikt. Hvis kortpustethet er ledsaget av klemme press, smerter i hele armer, skuldre og nakke, og ørhet, kan det oppstå et hjerteproblem.

Sykdommer

Det er flere sykdommer som kan ha kortpustethet som et symptom. Noen av disse sykdommer inkluderer tuberkulose, emfysem, lungecancer, anemi, og generalisert angstforstyrrelse. Det finnes ulike typer behandling for hver av disse sykdommene, og ofte tilstanden vil bare bli verre hvis den ikke behandles.

Deconditioning

En av de viktigste årsakene til kortpustethet er en mangel på mosjon kjent som dårlig allmenntilstand. En komplikasjon av denne mangel på fysisk form kan være fedme, noe som ytterligere forverrer kortpustethet. Du bør inkludere trening og andre typer fysisk form i din daglige rutine for å avverge pusteproblemer forårsaket av dårlig allmenntilstand.