Digidexo.com

Ekstreme vekttap metoder

Vekttap er selve symbolet på et mål som er enkelt i prinsippet, men vanskelig i praksis. Oppnå jevn vekttap krever disiplinert diett kontroll og trening for å forbrenne flere kalorier enn du forbruker hver dag. Ekstreme vekttap metoder kan være et fristende alternativ til sunn mat og mosjon for de som ikke ønsker å vente på resultater.

Crash Dieting

Crash slanking er en ekstrem vekttap metode der dieter grenser kaloriinntaket til nivåer langt under normalen. En krasj diett kan bestå av å spise bare salater og frukt, som vanligvis har lave mengder kalorier, for et par uker. Noen krasj Kosten kan selv gi avkall på mat alle sammen, og forbruker bare væsker for dager om gangen. Ved sterkt begrense kaloriinntak, er kroppen tvinges til å brenne fett for å få energien til å drive videre. Crash slanking kan føre til trøtt og kan virke mot sin hensikt til vekttap fordi det kan hindre deg fra å være i stand til å trene for å forbrenne kalorier.

Slankepiller

En annen ekstrem vekttap teknikk er å bruke slankepiller eller kosttilskudd. Diet kosttilskudd kan indusere vekttap på en rekke forskjellige måter. Noen piller, slik som kitosan, funksjon ved å redusere mengden av fett i kroppen absorberer fra mat. Andre kosttilskudd som ephedra og hoodia undertrykke appetitt, som hjelper dieter kontroll porsjoner og inntar færre kalorier. Kosttilskudd kan være en effektiv måte å redusere kaloriinntaket, men de kommer ofte med uønskede bivirkninger. Piller som reduserer fettopptaket kan forårsake diaré eller andre gastrointestinale problemer. Ifølge Mayo Clinic, er de langsiktige virkningene av mange vekttap kosttilskudd ikke fullstendig kjent, noe som gjør bruk av dem risikabelt.

Fedmekirurgi

Fedmekirurgi er en kategori av kirurgiske prosedyrer som tar sikte på å indusere vekttap hos pasienten. Fedmekirurgi er vanligvis reservert for overvektige mennesker som vekt kan direkte hemme livskvalitet eller hvis vekten er av stor bekymring for helsen. Bariatric operasjon innebærer vanligvis å stenge av en del av magen for å redusere den effektive størrelse av magen, noe som gjør at pasienten føler seg full mye raskere, noe som får dem til å spise mindre. Fedmekirurgi bør sees på som en siste utvei for å vekttap som skal brukes når andre slanking og trening planer har mislyktes. Når det er sagt, bariatrisk kirurgi kan være en fin måte for svært tunge mennesker å miste vekt raskt og har en forbedret livskvalitet.

Betraktninger

Extreme vekttap kan være farlig og usunn og bør forfølges med forsiktighet. Den beste måten å gå ned i vekt, er å gjøre det gradvis gjennom del kontroll og regelmessig aerob aktivitet. Dette gjør at kroppen skal sakte venne seg til endringer uten å bli alvorlig ute av næringsstoffer. En annen ulempe ved ekstreme vekttap metoder er at de ofte er uholdbar og stopping kan resultere i rask vektøkning.