Digidexo.com

Om spedbarn forstoppelse

En av de vanligste spørsmålene foreldre spør barneleger er om å bekymre seg for sine babyens avføringsmønster. Er dette normalt? Bør barnet mitt ha mer skitne bleier enn dette? Skulle deres avføring se slik ut? Når er det et problem? Alle spørsmålene er egentlig om én ting; er dette normalt? Vanskeligheten er at det er et ganske bredt spekter av normal, slik at legen må finne ut noen grunnleggende informasjon til riktig svare på det spørsmålet.

Identifikasjon

Først, hva indikerer en forstoppelse problem i et spedbarn? Forstoppelse generelt avtaler med to ting. Først sjelden passasje av avføring betyr forstoppelse. Dernest er passering av hard, tørr avføring som ofte presenterer med smertefull eliminering også ansett for å være forstoppelse.
Hva er sjelden avføring i en baby? Gjennomsnittlig rekkevidde for en yngre barnet er mellom to og fire, med barn som får morsmelk passerer avføring oftere enn flaske-matet spedbarn. Gjennomsnittlig antall skitne bleier vil avta etter hvert som barnet vokser til pjokk år. De fleste barn vil utvikle en tidsplan alle sine egne at foreldre vil vokse til å kjenne igjen.
Den andre tegn på forstoppelse er mer lett identifiserbare. En baby som har dannet småstein av avføring i bleien, som gråter og bøyer bena eller trekker dem opp mot magen, og viser mye belastning mens avføring er mest sannsynlig lider av forstoppelse.

Betraktninger

Forstoppelse er en svært vanlig tilstand med barn, kanskje opp til 10% lider av det. Men svært ofte er det en begrenset hendelse, bare forekommer på grunn av noen opprørt i dietten, plan eller livsstil for barnet.
Hvis en ny mat har blitt introdusert i barnets kosthold før utbruddet av forstoppelse, som kunne meget sannsynlig være den skyldige. Motsatt, hvis en vanlig mat har blitt hoppet nylig deretter forstoppelse starter, kanskje barnets system er å ha problemer med å tilpasse maten fravær.
Ruteendringer kan påvirke tarmene også. Dersom barnet ikke har vært å få til sengs, eller får naps til vanlig tid, eller spisetiden er endret i tidsperioden at forstoppelse dukket opp, som kan ha vært årsaken til problemet.
Noen ganger vil et barn har tørr avføring som er vanskelig å passere, og vil prøve å unngå avføring ved å utsette så mye som mulig, i frykt for smerten ved å eliminere hard avføring som bare forverrer problemet.
En annen vanlig årsak er rett og slett ikke får nok væskeinntak for å holde dem regelmessig.

Misforståelse

Velmenende venner og familiemedlemmer ofte vil være der for å gi uønsket råd at de er ganske positive gjerninger, fordi de gjorde det med sine barn, eller deres foreldre sverger til det eller så videre. Men noen ganger selv ufarlige behandlinger kan være farlig for spedbarn, så aldri forsøke å behandle enhver medisinsk tilstand, selv en så vanlig som forstoppelse, uten å snakke med barnets lege.
Noen uinformerte folk vil insistere du bare gi barnet mineralolje eller klyster, som de er to av de eldre metoder som vanligvis brukes med eldre pasienter med forstoppelse. Men ingen av dem er vanligvis anbefalt av leger for spedbarn. Og anvendelse av en slik behandling kan føre til mer alvorlige problemer enn forstoppelse.
Et annet forslag kan være å gi barnet ufortynnet sviskesaft eller lignende. Dette kan være problematisk, avhengig av barnets alder og kosthold, og igjen, bør lege konsulteres før du gjør store endringer i spedbarnets kosthold.

Forebygging / løsning

Alltid søke legehjelp for et medisinsk problem med spedbarn. Noen vanlige råd leger gir angående forstoppelse inkluderer økt feedings for morsmelk, eller supplere formel-matet babyer med par flasker vann. Avhengig av barnets alder og den nåværende kosthold, kan innføre noen juice anbefales. Hvis legen ser at barnet er støttet opp og kan føle solid materie i sin mage, ofte løsningen er å sette inn en glyserin stikkpille inn i barnets endetarm for å lette avføring. Ofte når ting komme i bevegelse, holder de seg i bevegelse, og det vil ikke fortsette å være et problem.
Hvis legen mistenker et problem med barnets fordøyelse av deres formel, kan legen anbefale å prøve en annen type formel for å bøte på tilstanden. Igjen, la legen få vite før du bestemmer deg for å gjøre noen slike brå endringer i et barns kosthold.
Til slutt, hvis barnet har en tendens til å få forstoppelse, se nøye for å være sikker på at problemet ikke er begynnelsen igjen og ta den anbefalte handlingen tidligere enn senere. Forstoppelse spesielt den typen som skaper avføring som er smertefulle vil skape en syklus av unngåelse og mer forstoppelse.

Advarsel

Sjelden forstoppelse er et tegn på en mer alvorlig problem. Det er en annen grunn til å alltid oppsøke lege når du merker et problem. En slik alvorlig problem kan være Hirschsprung sykdom, en medfødt tilstand der visse nerveceller mangler fra tykktarmen. Andre symptomer inkluderer vanligvis være liten, oppkast, og bånd-lignende avføring. Det er mer vanlig blant gutter og de med Downs syndrom.
Hypotyroidisme kan også føre til forstoppelse, men dette er vanligvis diagnostisert kort tid etter fødselen fra nyfødte blodscreeningprosedyrer. Også forhold som påvirker nervesystemet, som for eksempel cerebral parese eller ryggmargen forhold ofte har problemer med forstoppelse.
Visse medisiner kan føre til forstoppelse, så aldri overse den muligheten hvis den forstoppelse begynner snart etter begynner en ny medisin.
Dessuten kan det være et tegn på følelsesmessig stress som stammer fra endringer i livsstil eller muligens enda misbruk.
Forstoppelse hos en nyfødt kan være alvorlig dersom barnet ikke har hatt avføring i løpet av de første 48 timene av livet, og en lege bør konsulteres umiddelbart.
Endelig kan forstoppelse som går ubehandlet føre til en påvirket tarmen. Tegn på dette er oppkast og tretthet og diaré som ikke er fullstendig tømming av tarmen.