Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyrestein Hindringer

Tegn og symptomer på nyrestein Hindringer


Nyrestein kan oppstå av ulike årsaker, og som regel er de ikke alvorlig. Men de kan bli alvorlige hvis de forårsaker en hindring. Nyrestein generelt ofte ikke forårsaker noen symptomer, men hindringer vanligvis har alvorlige symptomer som varsler deg om å søke legehjelp.

Pain

Den viktigste tegn på en nyre stein obstruksjon er ekstrem smerte eller kramper i nedre rygg, side, lyske, ribbe, indre lår, hofte eller mage. Denne smerten er ofte referert til som en renal kolikk og ofte kommer og går plutselig. Smerten kan peak på ulike nivåer av intensitet i ca 20 til 60 minutter.

Mageproblemer

Kvalme og oppkast vil noen ganger følge med smerter forbundet med nyrestein hindringer.

Influensalignende symptomer

Influensalignende symptomer som følger de tidligere symptomer som svetting, frysninger og feber, kan være tegn på at nyrestein obstruksjon har gått på for lenge.

Urinveisproblemer

Urinveisproblemer ofte er tegn på at noen har en nyre stein obstruksjon. Unormal urin farge, blod i urinen, et presserende behov for å urinere, problemer med vannlating og hyppig vannlating er alle mulige problemer knyttet til hindringer.

Genital Ubehag

En mulig symptom på en nyrestein obstruksjon er penile eller testiklene smerte eller ubehag.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomer eller en kombinasjon av dem, kontakt lege umiddelbart. Nyrestein hindringer kan være alvorlige og trenger å bli behandlet så snart som mulig. Jo tidligere du søke legehjelp etter at den først opplever symptomer, jo bedre.