Digidexo.com

Kilder til Polyfenoler

Kilder til Polyfenoler


Polyfenoler er kjemikalier som stammer fra planter som kan ha evnen til å beskytte kroppen mot noen helseproblemer. De kan også reversere noen tegn på aldring. Polyfenoler ta på seg rollen som antioksidanter, som fungerer som en beskytter mot skader forårsaket av frie radikaler. Polyfenoler kan også deaktivere stoffer som forårsaker kreft vekst. Polyfenoler som beskytter kroppen din har en rekke kilder.

Klassifisering

Polyfenoler faller inn i to grupper, ikke-flavonoider og flavonoider. Ikke-flavonoider har ellagic syrer (smeltet fire-ring polyphenol) funnet i jordbær, blåbær og bringebær. Flavonoider består av antocyaniner, katekiner, flavanones, flavones og isoflavoner.

Katekiner

Katekiner er isolert fra planten Camellia sinensis, en krystallinsk substans. Katekiner er i te og vin, og en liten mengde er i sjokolade og druer. Te inneholder polyfenoler samle oksygen og nitrogen-frie radikaler. Denne prosessen hindrer skader forårsaket i kroppen av frie radikaler i atmosfæren. Grønn te har høy kilder til polyfenoler, selv om alle te inneholder noen polyfenoler. Dette beskytter fettstoffer membraner av celler, proteiner og DNA. Den faktiske verdien av polyfenoler i te er ennå ikke kjent.

Antocyaniner og Flavones

Anthocyaniner er vannløselige pigmenter fra blomster som varierer i farge fra rødt til fiolett. Flavones er et fargeløst krystallinsk aromatisk stoff som finnes i bladene. Polyfenoler kilder som inneholder antocyaner og flavones finnes i frukt som epler, kiwi, pærer, plommer, aprikoser, fersken, kirsebær og cherrytomater. De er også funnet i grønnsaker som rødkål, gul løk, purre, brokkoli, artisjokker, selleri, persille og grønnkål.

Flavanones

Flavanones er et fargeløst krystallinsk keton funnet i en rekke planter. Polyfenoler kilder inneholder flavanones finnes i sitrusfrukter som appelsiner, sitroner, lime og grapefrukt. Saft av disse sitrusfrukter også gi en god kilde til polyfenoler.

Isoflavoner

Isoflavone er en type anlegg østrogen kalt phytoestrogen. Isoflavoner finnes hovedsakelig i soyabønner. Polyphenol kilder inneholder isaflavones inkluderer soyamelk, soyamel, tofu, miso og kokte soyabønner. Andre produkter som inneholder soya, som for eksempel soya barer, er også en god kilde til polyfenoler.

Andre kilder til Polyfenoler

Andre kilder for polyfenoler er hvite, hvete mais og ris. Beans hvitt eller grønt og belgfrukter er også gode kilder til polyfenoler.