Digidexo.com

Hvordan musikk påvirker hjertefrekvens

Hvordan musikk påvirker hjertefrekvens


Musikk påvirker hjertefrekvens ved hjelp av hjernen. Når vi hører musikk, rytme og tempo først opprette en nevrologisk puls i hjernen vår. Da er vår hjerteslag og pustemønster "tune inn" på hjernen bølger og replikere rytmen.

Betydning

Musikkens innvirkning på hjerterytmen tilbyr rimelige og til og med underholdende helsefordeler, inkludert avslapping før medisinske prosedyrer, bedre motoriske evner for hjerneslag og Parkinson-pasienter og angst reduksjon for personer med koronar hjertesykdom.

Forskning

En 2006 randomisert kontrollert studie utført av forskere ved University of California, School of Nursing, i San Francisco fant at blant 170 pasienter om å gjennomgå vaskulær angiografi, de som lyttet til 15 minutter avslappende musikk hadde en signifikant langsommere hjerteslag enn de som ventet i stillhet i 15 minutter. En 2009 Cochrane systematisk gjennomgang av 23 studier med nesten 1500 pasienter fant at hjertefrekvensen og blodtrykket ble redusert blant hjertesykdom pasienter som lyttet til musikk.

Typer

De typer musikk som brukes i klinisk forskning har inkludert klassisk, pop, rock og rap. Når det kommer til å påvirke hjertefrekvensen, ikke den typen musikk ikke saken så mye som tempoet gjør. Generelt øker raskere musikk hjertefrekvens og roligere musikk reduserer hjertefrekvensen.

Musikere

Studier som har inkludert både musikere og nonmusicians har funnet ut at det påvirker av musikk på pulsen er høyere blant musikere. University of Oxford forsker Dr. Peter Sleight spekulerer at de mer uttalte resultater blant musikere skjer fordi de har blitt opplært til å koordinere pusten med musikalske rytmer.

Teorier / Spekulasjoner

Imidlertid peker Connie Tomaino ved Institutt for Musikk og nevrologisk funksjon ut at alle er "pre-kablet til å være mottakelig for rytme" fordi fosteret allerede kan skille lyd mønster endringer. Tomaino spekulerer at vi er født med denne mottakelighet å høres slik at vi kan lære av og tolke verden rundt oss.