Digidexo.com

Medisiner for ADHD hos barn

Barn med ADHD (ADHD) har problemer med å opprettholde fokus og kontrollere kroppens bevegelser. Medisiner som behandler ADHD inkluderer sentralstimulerende midler og nonstimulants; leger kan foreskrive ekstra medisiner for å behandle andre symptomer.

Sentralstimulerende medisiner

Stimulerende midler gjør bære en risiko for bivirkninger. Selv om det kan virke rart å gi en overstimulert barn et sentralstimulerende, i realiteten disse stoffene har vist seg å være svært vellykket i behandling av ADHD symptomer. De øke nevrotransmittere i hjernen bidrar til å overvinne uoppmerksomhet og hyperaktivitet. Noen barn med ADHD kan være i stand til å ta langtidsvirkende doser av disse medikamentene en gang per dag, mens andre barn må ta korttidsvirkende doser i løpet av dagen. Ritalin eller Vyvanse er vanlige eksempler på disse medikamentene. Barn som tar dem for ADHD ofte opplever et tap av appetitt eller problemer med å sove. Vekttap kan også oppstå som et resultat av redusert appetitt, og noen barn kan bli lune eller irritabel som virkningene av medikamenter slites av.
Stimulerende midler gjør bære en risiko for bivirkninger. Barn som tar dem for ADHD symptomer ofte opplever et tap av appetitt eller problemer med å sove. Vekttap kan også oppstå som et resultat av redusert appetitt, og noen barn kan bli lune eller irritabel som virkningene av narkotika slites av.

Nonstimulant Medisinering

Noen barn med ADHD opplevelse for mange bivirkninger med sentralstimulerende midler, og andre kan ha ingen vellykket reaksjon med dem. Når dette skjer, kan leger foreskrive en nonstimulant medisiner kjent som atomoksetin (Strattera). Atomoksetin reduserer ADHD symptomer som uoppmerksomhet og hyperaktivitet, og kan også være vellykket i behandling av angst.
Atomoksetin kan føre til tap av appetitt og vekttap hos pasienter som tar den. Det kan også føre til kvalme og slapphet. I sjeldne tilfeller opplevd noen barn som tok dette stoffet skadelige effekter på leveren, slik at foreldre og leger bør overvåke deres tilstand. I tillegg er det en viss bekymring for at nonstimulant medisiner som atomoksetin kan føre til suicidale tendenser hos barn og tenåringer; har imidlertid ingen faktiske tilfelle av selvmord vært knyttet til stoffet hittil.

Andre medisiner

I tillegg til å behandle ADHD symptomer med sentralstimulerende midler og nonstimulants, kan leger foreskrive medisiner som klonidin eller guanfacine. Selv om disse stoffene blir tatt for høyt blodtrykk, har de vist seg å være vellykket i behandling av ADHD symptomer. Spesielt kan disse stoffene være nyttig for barn som har problemer med å sove eller har utviklet en nervøs tic som et resultat av andre ADHD medisiner de tar. Barn som ikke responderer på andre ADHD medisiner, eller de som blir behandlet for både ADHD og en stemning lidelse, kan også ta antidepressiva, slik som Zoloft eller Cipralex. Foreldre og leger bør være varsomme med denne behandlingen på grunn av bekymringer om selvmord og tenåringer og barn som tar visse antidepressiva.