Digidexo.com

Vitamin E olje Fakta

Vitamin E er et essensielt næringsstoff kroppen trenger for generell god helse. Det er en unik næringsstoff fordi en annen form for det, vitamin E olje, kan være en av de billigste næringsstoffer som gir fordeler når den brukes lokalt. Vitaminet er spioneringen for å fremme sunn hud.

Fakta

Vitamin E er en antioksidant, populært for å blokkere frie radikaler. Av denne grunn er det ofte solgt som et næringsstoff som beskytter ved å forsterke immunforsvaret. Vitamin E olje er populær i skjønnhetsindustrien på grunn av de samme beskyttende egenskaper, ifølge American Cancer Society og National Institutes of Health. Vitamin E olje kan finnes i kremer, skrubber og andre hudprodukter. Hovedingrediensen i oljen er alfa-tokoferol. Mange varianter er utledet fra destillasjon soya, mais eller raps.

Identifisere kilder til vitamin E olje

Vitamin E olje kan bli funnet på flaske eller i kapsler. Oljen kan være naturlig, d-alfa-tokoferol eller syntetisk, dl-alfa-tokoferol, ifølge University of Maryland Medical Center. Oljen fra kapsler kan også påføres på huden.

Fordeler

Det har vært antydet at når den brukes lokalt, forbedrer Vitamin E olje rynker, arr, strekkmerker og tilstanden til håret. Den aktuell bruk av oljen har vist en "nedgang i forekomsten av ultrafiolett (UV) -indusert hudkreft hos mus" ifølge en artikkel publisert i Drug Stoffskifte anmeldelser. "Vitamin E beskytter mot UV-indusert hud photodamage gjennom en kombinasjon av anitoxidant og UV-absorberende egenskapene" (Krol). Ifølge American Cancer Society, anvendt vitamin E olje lokalt reduserer arrdannelse og forbedrer healing av enkelte hudsykdommer, for eksempel akne, utslett, og strekkmerker.

Betraktninger

Vitamin E olje er forbundet med mange helsepåstander, noen som ikke har blitt vitenskapelig bevist, ifølge University of Maryland Medical Center. Disse påstandene har forebygge og hjelpe med kroniske tilstander og sykdommer, inkludert kreft. Andre påstander tyder på at vitamin E kan forebygge hjertesykdom, men UMMC rapporterer at "kliniske studien resultatene har vært blandet". The American Cancer Society bemerker at mens mange oppgir at vitamin E kan styrke immunforsvaret, "andre mener høye doser av vitamin E kan forstyrre effekten av strålebehandling og kjemoterapi." Mange studier gir ikke nok bevis til å støtte mange påstander forbinder med vitamin.

Advarsler

Det er viktig å lese etikettene på flaskene som inneholder Vitamin E olje, fordi det kan være fortynnet med glyserider og andre ingredienser, som for eksempel soyabønner eller andre planteoljer. Les etikettene nøye før påføring. Noen negative bivirkninger inkluderer hudirritasjon, hevelse og kløe.