Digidexo.com

Tester for Thyroid Problemer

Thyroid sykdommen rammer millioner av amerikanske hvert år, særlig kvinner. Det er to grunnleggende former av sykdommen som enten få deg til å skille ut for mye thyroid hormon eller for lite. Dette fører til at kroppen din til å bruke energi enten raskere eller saktere enn det gjør normalt.

Hypotyreose

Hypotyreose er forårsaket av en lite aktiv eller ikke-aktivt skjoldbruskkjertelen som produserer for lite eller ingen thyroid hormon. Dette fører til apati, depresjon, langsom hjertefrekvens, forstoppelse og frysninger.

Hypotyreose Test

Hypotyreose er først mistenkt når symptomer som de ovenfor er manifest. En enkel, nøyaktig blodprøve kalt thyroid-stimulerende hormon test (TSH) forteller hvor mye hormon tyroksin (T4) kroppen blir bedt om å gjøre. Hvis TSH er høy, betyr det at skjoldbruskkjertelen blir bedt om å lage flere hormoner fordi det ikke er nok.

Hypertyreose

Hypertyreose, eller overaktiv skjoldbrusk sykdom, er mer vanlig og skjer når skjoldbruskkjertelen skiller ut for mye thyroid hormon. Dette resulterer i rask eller uregelmessig hjerterytme, nervøsitet, irritabilitet, skjelving, unormal svetting, økt appetitt og søvnvansker.

Hypertyreose Test

Dersom TSH nivåene er lave, kan legen utføre en T4 test for å måle hvor mye fritt T4 er i blodet og tilgjengelig for å komme inn i cellene. Hvis for mye T4 er funnet, kan legen være trygg på at skjoldbruskkjertelen utskiller for mye thyroid hormon.

Behandling

Den første linjen av behandling for hypotyreose er ganske enkelt å supplere kroppens begrensede eller ikke-eksisterende thyroid hormonnivået med en kunstig skjoldbruskkjertel hormon som levothyroxin eller Synthroid. For hypertyreose, leger redusere skjoldbrusk hormon med narkotika eller fjerne eller ødelegge skjoldbruskkjertelen og behandle pasienten med syntetisk skjoldkjertelhormon.