Digidexo.com

Sunt kosthold og mosjon planer

Sunt kosthold og mosjon planer


Et sunt kosthold og treningsprogram er viktig for å leve et sunt liv. Et sunt kosthold er ikke en kjepphest program eller en kortsiktig løsning, men en som involverer en livsstilsendring som kan opprettholdes i lang tid.

Komme i gang

Den sunneste måten å starte en ny diett og mosjon plan er å starte sakte. Hvis du ikke har vært involvert i øvelsen i nyere minne, ikke prøv og kjøre 5 miles per dag. Dette vil ikke fungere på lang sikt, og du vil bli frustrert, og sluttet. Det samme er tilfelle for bedre å spise. Hvis du er vant til å spise store mengder mat og kalorier hver dag, ikke bare tørke det ut på én dag. Det er ikke nødvendig å prøve og sulte kroppen din til vekttap. Det er usunn og vil også føre til at du slutte. Den beste vekttap diett er en som ikke er den siste kjepphest, men basert på sunne matvaner og porsjonskontroll.

Porsjonskontroll

Formelen for vekttap er en enkel en: Brenn flere kalorier enn du forbruker. Porsjonskontroll er en fin måte å la dette skje. Kroppen din trenger mat for å produsere energi. Når du spiser mer mat enn kroppen krever for energi, lagres og du få vekt. Porsjonskontroll er i ferd med å forbruke mange av de samme mat du liker å spise, men ikke overspising disse matvarene. En sunn del av kjøtt er størrelsen på den åpne håndflaten din, og en god porsjon pasta er på størrelse med knyttneven din. Magen er på størrelse med knyttneven din. Bruk dette som referanse når du spiser et måltid. Målet er ikke å spise før full, men heller å spise for energigevinst. Ved hjelp porsjonskontroll lar deg fortsette å spise mat du liker. Det handler mer om en livsstil og permanent endring spise-stil enn en rask løsning.

Kostholdsplan

Spise mindre måltider oftere i løpet av dagen er en god måte å bidra til å øke stoffskiftet, avverge sult, og holde kroppen energi. The Mayo Clinic antyder at å spise mini måltider gjennom dagen kan bidra til å administrere sult og redusere overspising. Den sier, "Å spise en sunn snack av lav-fett kjeks eller frukt kan stoppe deg fra å ta andre eller tredje runde ved neste måltid, dramatisk kutte kalorier du forbruker."

Et eksempel kostholdsplan vil se slik ut.

Frokost
Sunn snack 02:58 timer senere
Lunsj
Sunn snack 02:58 timer senere
Middag
Sunn snack 02:58 timer senere

En sunn snack består av mat med høyt fiber, slik som hele korn og magre kjeks. Frukt og grønnsaker bidra til å skape en følelse av fylde. Nøtter og frø er en god kilde for protein; imidlertid holde disse i små mengder som kalori teller kan få høy svært raskt. Meieriprodukter gir deg kalsium og vitaminer, men holde dem lys, lav-fett eller ikke-fett.

Trening

Et godt treningsprogram er en som gir deg en total body workout med styrketrening og innebærer en cardio fokus også. Dette trenger ikke å ta timer i døgnet eller store summer brukt på et treningsstudio. Du kan utføre all treningen du trenger hjemme med liten eller ingen utstyr. Gjør følgende øvelser vil fungere alle viktige områder av kroppen: step-ups, push-ups, utfall, crunches, knebøy, rader, dips, hever og kalv.

Øvelse Schedule

Ha en god balanse mellom kondisjonstrening og styrketrening innlemmet i treningen rutine. Du bør fokusere på styrketrening tre dager per uke på nonconsecutive dager og implementere cardio plan minst to dager i uken på dager overfor styrketrening.

Eksempel:

Mandag: Styrketrening
Tirsdag: Cardio
Onsdag: Styrketrening
Torsdag: Cardio
Fredag: Styrketrening
Lørdag: Valgfritt Cardio
Søndag: Hvile