Digidexo.com

Sacroiliac Back Pain

En av de vanligste årsakene til ryggsmerter skyldes sacroiliac dysfunksjon. Behandlingen kan brukes til å behandle tilstanden og ubehag forbundet med det. Avhengig av hvor alvorlig problem, kan pasienten trenger å gå gjennom spinalkirurgi. Forstå problemet, vil dens årsaker og behandlingstilbud bidra til å identifisere når det er på tide å se en lege, og hva alternativene kan være for en person som lider av sacroiliac ryggsmerter.

Sacroiliac leddsmerter

Leddsmerter forårsaket av sacroilial dysfunksjon er vanligvis funnet innenfor den nedre del av ryggen ved siden av midtlinjen. Noen ganger er smertene ensidig. Smerten kan deretter reise ned til kneet og lyske på samme side. Noen pasienter synes det er vanskelig å finne en behagelig stilling å sove i. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden bli alvorlig og kunne selv deaktivere den enkelte.

Hvem er i faresonen?

Kvinner i 30- og 40-tallet og som har gitt fødsel er de vanligste pasienter for denne tilstanden. Det antas at den avslappede sacroiliac leddbånd som brukes under barnets fødsel ikke er fullt reverseres og at en joint kan delvis forrykke og forårsake smerte. Idrettsskader kan også føre til sacroiliac problemer hos yngre kvinner. Menn kan utvikle sykdommen, men det er mindre vanlig og vanligvis forårsaket av alvorlige skader som involverer løfting mens stammen er i torsjon.

Diagnose

Prosessen med å diagnostisere sacroiliac ryggsmerter kan være vanskelig på grunn av likheter i symptomer mellom det og andre forhold, slik at en klinisk eksamen er nødvendig. Andre forhold som kan ligne sacroiliac ryggsmerter problemer inkluderer skiveprolaps og radiculopathy, som er smerte i isjiasnerven som strekker seg nedover beinet. Klinisk undersøkelse er ikke grundige nok til å avgjøre hvorvidt en pasient lider av sacroiliac dysfunksjon.
Feildiagnostisering kan forekomme, og noen leger kan ikke finne noe galt med pasienten hvis legen er spesielt undersøke ham eller henne for sacroiliac dysfunksjon. Noen ganger kan en sakroiliakalledd injeksjon brukes til å frigi en medisin som rids smerte. Hvis det fungerer, kan legen konkludere med at sacroiliac leddsmerter var problemet. En annen diagnostisk test som kan anvendes er når legen beveger leddet for å se om pasienten føler smerte.

Behandling

Avhengig av alvorligheten av tilstanden, kan sacroilial kirurgi være nødvendig. I denne prosedyren, er sacroiliac ledd og bekkenet justert. Noen ganger skruene er plassert på en side av skjøten. Røntgen og styretappene brukes for å sikre nøyaktighet.

Komplikasjoner

Potensielle risikoen med sacroiliac kirurgi inkluderer: blodpropp infeksjon på stedet av kirurgi, forskyvning av sacroiliac joint, nerve / nerverot irritasjon, festeskruen svikt, trykksår, muskelspasmer og dyp vene blodpropp (som kan migrere til lungene og forårsake lungeemboli).