Digidexo.com

Hva som kan brukes for Helvetesild kviser?

Fordi helvetesild utbrudd er forårsaket av herpes viral infeksjon med varicella zoster virus (VZV eller HHV-3), er den primære linjen av behandlingen antivirusmedisiner. Medikamenter blir også brukt til å kontrollere smerte og nerveskade forbundet med tilstanden.

Betydning

Antivirusmedisiner er element av behandling for helvetesild som er spesielt rettet mot årsaken. Den anti-virals som kan brukes for å behandle helvetesild et utbrudd omfatter acyclovir, famciclovir og valacyclovir.

Effekter

Aktiv VZV under helvetesild utbrudd fører til nerve betennelse og mulig nerveskader. For å kontrollere dette, er kortikosteroider administreres, ifølge American Academy of Family Physicians.

Relief

En helvetesild utbrudd kan føre til smerter, alt fra mild til alvorlig. Avhengig av graden av smerte, kan leger anbefale enten over-the-counter eller reseptbelagte narkotiske smertestillende midler samt aktuelle smertelindring agenter, ifølge aafp.

Komplikasjoner

Noen mennesker som har en helvetesild utbrudd kan utvikle en kronisk smerte tilstand som kalles postherpetisk nevralgi (PHN). Behandling for PHN omfatter en fortsettelse av kortikosteroider, samt noen trisykliske antidepressiva og krampestillende medisiner, i henhold til aafp.

Forebygging

Folk som allerede har hatt helvetesild kan fortsatt få helvetesild vaksine for å redusere sjansene for å ha en annen utbruddet, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Betraktninger

Riktig behandling for helvetesild krever reseptbelagte medisiner, og folk som tror de har helvetesild bør se en lege så snart som mulig for å bli diagnostisert og motta de riktige medisiner.