Digidexo.com

Symptomer på polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom, også kalt PCOS, er en tilstand som er rettet mot eggstokkene av kvinner. Det er ikke livstruende, men det kan være vanskelig å håndtere. Det første trinnet i å finne ut om du har PCOS er ved å være klar over symptomene. De kan være mindre, eller de kan være ødeleggende.

Betydning

Polycystisk ovariesyndrom er en tilstand der små væskefylte blærer vises på eggstokkene, som er de kvinnelige kjønnsorganer. Dette kan gå ut over muligheten for en kvinne å bli gravid, og det kan også føre til smertefulle menstruasjonssykluser.

Funksjoner

Normale eggstokkene produserer egg som finnes i sekker som kalles follikler. Noen ganger disse folliklene ikke er riktig formet, noe som fører til egg som ikke er modne. Av denne grunn danner de cyster, og ovariene ikke kan slippe dem.

Menstruasjonssykluser

En av de mest vanlige symptomer på PCOS foregår i menstruasjonssyklusen. Perioder kan være uregelmessig, fraværende eller svært lys.

Mannlige egenskaper

En kvinne med PCOS kan også utvikle noen mannlige egenskaper. Noen av disse inkluderer en dypere stemme, mannlig mønster skallethet, utvikling av ansiktshår og mer kroppshår generelt.

Andre symptomer

En annen indikasjon på polycystisk ovariesyndrom er manglende evne til å gå ned i vekt. Noen andre symptomer inkluderer acne, infertilitet og insulinresistens, noe som kan muligens føre til diabetes.