Digidexo.com

Mat for Low carb dietter

Den største misforståelsen om lav karbohydrat dietter er at du bare kan spise kjøtt. Selvfølgelig en diett av bare protein ville være usunn. En godt avrundet lav karbohydrat diett inneholder flere alternativer, blant annet grønnsaker og frukt. Disse type dietter er ikke bare bra for vekttap, men også for diabetikere.

Grønnsaker

Den største delen av en lav carb diett bør være grønnsaker. Nesten alle grønnsaker er akseptable unntak stivelsesholdige seg som rødbeter, mais og poteter. Velg en rekke farger for å få alle de antioxidant fordeler.

Frukt

Noen lav karbohydrat dietter tillater ikke frukt, i hvert fall i startfasen av dietten. Hvis du inkluderer frukt i den nye kosten, hold deg til de lave sukker varianter som bær, meloner, sitroner og lime.

Protein

Kjøtt, fugl, fisk og egg er alle gode solide proteiner for en lav carb diett. De bør bli spist vanlig uten panering.

Fett

En lav carb diett betyr ikke lite fett. Men du fortsatt trenger å spise riktig fett for god helse. Hold deg til extra virgin olivenolje og omega 3 fett samtidig kutte ut mettet og trans fett.

Dairy

Low carb yoghurt er gode valg for en lav karbohydrat diett. Mange yoghurter inneholder et høyt sukkerinnhold, så les informasjonen pakken. Mange meieriprodukter inneholder melk sukker, så de er for høy i karbohydrater for denne type diett. Sørg for å få rikelig med kalsium-rik grønnsaker for å gjøre opp for mangelen på meieriet i kostholdet ditt.