Digidexo.com

porta hepatis

Årsaker til hvit avføring

Årsaker til hvit avføring


Avføring kan tenkes, og akseptabelt, kommer i en rekke nyanser av brunt, og til og med svart og grønn, men en hvit krakk er ikke normalt og krever handling, ifølge gastoenterologist Dr. Picco på mayoclinic.com (se referanser).

Ingen Bile

Hvis avføringen er hvit det betyr, ifølge Picco, at det mangler galle, som er fordøyelsesvæske som produseres av leveren og lagres i galleblæren. En mangel på galle angir muligheten for et problem i galleveiene eller leveren. Sunn krakk er brunt og det blir farge fra galle som utskilles fra leveren under fordøyelsesprosessen og kommer inn i tynntarmen. Hvis leveren ikke produserer galle, eller hvis det er, men gallen blir hindret eller blokkert fra å forlate leveren, vil avføringen være hvit.

Medisiner

Det finnes medisiner som kan gjøre din avføring hvitt, inkludert anti-diaré medisiner og store doser av Kaopectate eller Pepto-Bismol. Noen anti-soppmidler, antibiotika og antacida kan også ha denne effekten på fargen på avføringen.

Medisinske tilstander

Medisinske tilstander som kan føre til krakk for å slå lys farget eller hvit inkluderer innsnevring av gallegangene, gallestein, svulster, cyster, feil i stoffskiftet, en leverinfeksjon som hepatitt eller galle skrumplever, og tarm og gallegang medfødte misdannelser.

Bile Duct Obstruksjon

En galle duct obstruksjon kan være forårsaket av en rekke forhold, blant annet gallestein, betente gallegangene, skade på galleblæren fra kirurgi, forstørrede lymfeknuter i porta hepatis, cyster i gallegang, svulster i bukspyttkjertelen eller gallegangene og svulster som har spredt seg til galle systemet. En person kan være i fare for at dette vil skje hvis han har et svekket immunforsvar, noe som kan føre til blokkering via infeksjon, skade på magen, gallekreft, galle kirurgi, kreft i bukspyttkjertelen, pankreatitt eller en historie med gallestein, ifølge nlm.nih Gov (se referanser).

Andre problemer knyttet til Bile Duct Obstruksjon

I tillegg til å snu avføringen hvit, kan en blokkert gallegang produsere gulsott og gjøre huden gul på grunn av opphopning av bilirubin i blodet.

Digestive Issues

Hvis du har fordøyelses problemer, kan dette slå avføringen en blek farge, ifølge Wrongdiagnosis.com (se referanser). Den fordøyelsessystemet består av rør som går fra munnen til rektum og som huser spiserøret, magen og tarmene, samt organer som er koblet til røret, som omfatter leveren og bukspyttkjertelen. Hvis du har en duodenal, fekal inkontinens, Whipple sykdom, dysenteri eller esophageal akalasi, er det en sjanse for at avføringen kan være blek i fargen.

Hva gjør en hvit farget Krakk Mean?

Hvis du skiller ut hvit farget avføring, bør du kontakte legen din uten ytterligere forsinkelse. Hvit farget avføring er en mulig symptom på noen alvorlige medisinske tilstander.

Betydning

Hvis avføringen er hvit i fargen, det betyr enten at leveren din ikke produserer nok galle (som indikerer leverproblemer) eller at det er en hindring i din gallegangene. Denne tilkoblingen er gjort fordi det er galle som gir avføringen sin normale brunlig farge. I fravær av galle, er avføring hvit.

Potensiell

Det finnes ulike mulige medisinske tilstander som kan forårsake dette symptomet. Noen av disse er gallecirrhose, lever infeksjoner, gallestein, medfødte misdannelser i tarmen eller gallegangene, medfødte feil i stoffskiftet, cyster, svulster, skleroserende cholangitt eller innsnevring av gallegangene.

Bivirkninger

Hvit avføring er også en bivirkning av visse medisiner. Disse inkluderer antibiotika, anti-diaré medisiner, anti-soppmidler og antacida.

Advarsel

Bile-kanalobstruksjon er en vanlig årsak til hvit avføring. Årsakene til denne hindringen kan inkludere gallestein, galleblæren skade forårsaket av kirurgi, betente gallegangene, cyster i gallegangene, forstørrede lymfeknuter i porta hepatis, svulster som har spredt seg til galleveiene og svulster i bukspyttkjertelen eller gallegangene.

Digestive Issues

Pale farget avføring kan også indikere problemer med fordøyelsessystemet. Noen av de mulige sykdommer som forårsaker dette er dysenteri, Whipple sykdom og esophageal achalasia.

Port-a-Cath Protocol

Port-a-Cath® er et medisinsk apparat fra Smith Medicals ment for å tillate gjentatt intravenøs inntreden i det menneskelige system for å administrere ernæring, fluider og medikamenter, så vel som for prøvetaking av blod.

Port-a-Cath®

Port-a-Cath®, den eneste enhet gjennom hvilken gjentatt intravenøs tilgang kan oppnås over en lang tidsperiode, er implantert under en pasients hud. Pasienter leve normalt, og enheten krever bare en månedlig rengjøring.

Rengjøring av nettstedet

Når de dressinger på Port-a-Cath nettstedet er endret, bør området rengjøres med vandig klorhexidinglukonat løsning 2 prosent. Hvis det ikke er tilgjengelig, bør en løsning av 0,5 til 1 prosent vandig klorheksidinglukonat anvendes og området tillates å lufttørke.

Vedlikeholde nettstedet

Etter implantasjon, bør kateterstedet være dekket med enten en all-inclusive gassbind eller et gjennomsiktig polyuretan dressing, som er anbefalt. Den tidligere bør endres regelmessig og alltid når det er fuktig, skittent eller løs. Når Port-a-Cath® nettstedet er leget, kan dressinger bli eliminert; Imidlertid bør den sentrale linjen være løkker å gardere seg mot å trekke.

Endre Intravenøse Sets

Før tilgang til injeksjonsåpningen eller kateter knutepunkt, alkohol eller en løsning av klorheksidinglukonat skal brukes til å rense porten. Intravenøse sett for blod bør skiftes hver 12. time, mens sett for næringsstoffer bør skiftes hver 24. time. Sett i bruk kontinuerlig behøver kun å byttes hver 72. time.

Hvordan jeg Skyll en Port Do?

Hvordan jeg Skyll en Port Do?


Hvis du har en medisinsk tilstand som krever store overføringer, for eksempel cellegift eller intravenøs ernæring, kan legen implantere en port under huden på brystet. Med jevne mellomrom må du eller legen din skylle port for å hindre blokkeringer. Legen din kan be deg om å skylle port med saltvann, heparin eller begge av disse stoffene. Heparin tynner ut blodet for å hindre blokkeringer. Følg legens nøyaktige instruksjoner om hvordan ofte å skylle port og hvordan du gjør det. Mange pasienter må skylle port en gang hver fjerde uke.

Hvordan jeg Skyll en Port Do?

•  Vask hendene grundig med antibakteriell såpe og vann. Skrubbe dem i minst 30 sekunder.

Åpne en pakke av sterile hansker, og legger dem på en steril overflate. Åpne to pakker med sterilt gasbind, sammen med saltvann og heparin flush pakker og en klorhexidinglukonat pakkeløsningen (det bør inneholde en svamp pad), og ordne dem på steril overflate. Åpne en infusjon nål og plassere den på steril overflate, slik at du ikke berører noen del av nålen.

Ta på hanskene, og vri ventilen på nålen.

Finn de to enheter på hver side av klorheksidinglukonat applikator. De har utseendet på vingene. Knip dem sammen for å bruke klorhexidinglukonat til steril svamp. Plasser svampen over havnen, og trykk forsiktig. Rense området rundt havnen med svampen i omtrent ett minutt. Alternativt kan legen din har bedt deg om å bruke spritservietter. Bruk tre spritservietter å rengjøre port og huden rundt.

La huden og porten til lufttørke. Ikke blåse på huden for å fremskynde tørkeprosessen, noe som kan introdusere bakterier til området. Hvis du brukte spritservietter å sterilisere området, rense området igjen med tre povidon-jod (PVPI) aktuell antiseptisk vattpinner etter alkohol tørker.

Bruk en av de sterile gasbind pads å plukke opp saltvann sprøyte og vri den på ventilen ligger på porten slangen. Trå sprøyten til du ser saltvann dukke opp. Plasser sprøyten og slangen på steril overflate, holde dem koblet.

•  Plukk opp nålen ved å gripe sine vinger og brette dem tilbake. Fjern nålen hatten, men ikke røre nålen.

Skyv nålen inn i porten på en 90-graders vinkel til du føler det nå havnen bakveggen. Trykk ned stempelet for å slippe mengden saltvann legen har foreskrevet. Hvis legen også foreskrevet heparinisert saltvann, må du også injisere denne løsningen.

Hold porten stødig med ett hansker hånd mens du trekker ut nålen med den andre.

Hint

 • Legen kan også beskjed om å la nålen på plass for intravenøs behandling. Hvis dette er tilfelle, vil han be deg om å sette en ny cap på nålen og bruke en steril bandasje for å sikre nålen.
 • Kast brukte nåler i en beholder for skarpe gjenstander eller som anvist av legen din.
 • Hvis du har en tilgjengelig port, som betyr at du forlot nål i porten, må du unngå å få bandasjen våt.
 • Se legen din umiddelbart hvis du opplever problemer med din port. Mulige komplikasjoner kan inkludere overdreven blødning, blokkering, bevegelsen av porten eller glidning av portrøret.
 • Hvis du har en infeksjon, kan du merke smerte, hevelse, rødhet, drenering, feber og sykdomsfølelse.

Protokoll for Deaccessing Venøse Ports

Protokoll for Deaccessing Venøse Ports


Millioner av implantert kateter og porter plasseres hvert år for å gi enkel tilgang for administrering av fluider og medikamenter, så vel som å trekke blodprøver. Hvis du har en av disse enhetene, bør du lære protokollene for bruk og vedlikehold, slik at du kan overvåke prosessen som utføres av en medisinsk faglig - eller hvordan du gjør det selv.

Materialer og utstyr

Deaccessing betyr å fjerne nålen og IV tubing fra din port og huden slik at ingenting er synlig utenfor kroppen din. Å deaccess nettstedet ditt, vil du trenger noen forsyninger, for eksempel sprøyter og to løsninger for spyling porten, vanlig saltvann og heparin (100 enheter per milliliter). Du kan lage bandasje fra en 2x2 gasbind pad og ett-tommers tape, eller bare bruke en stor Band-Aid.

Prosedyre

Vask og tørk hendene og ta på hansker. I en sprøyte, trekke opp 10 kubikkcentimeter av normalt saltvann, og i en annen 5 cmJ av en heparin-løsning. Injisere vanlig saltvann sakte å skylle port. Følg dette med heparin, og som du injiserer den siste av heparin, lukke klemmen på slangen for å stoppe enhver tilbakestrømning av blod. Stabil porten ved å plassere tommelen og pekefingeren på den ene hånden på huden på hver side av den mens du trekker nålen ut med den andre. Rengjør nålen stedet med en alkoholserviett, la det tørke og plastrer det i tilfelle det blør litt.

Komplikasjoner

Implantert katetre kan bli hindret, flytte ut av deres tiltenkte posisjon eller blir skilt fra huden port. Hvis porten ikke fungerer som den skal, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Slik Care for en Dual Lumen Port

Et tilgangs port er en enhet som er implantert rett under huden for å gi rask tilgang til en blodåre for hyppig medisinering og væsketilførsel. Det er vanligvis plassert i nærheten av brystet eller armen. Sentrum av havnen er en myk, hevet område kalt en septum som kan nås med en nål. En dobbel-lumen-port er forskjellig fra en enkeltlumen-port, fordi det inneholder to septums i stedet for en. Siden porten har direkte venøs tilgang, er infeksjonskontroll en viktig del av vedlikeholdet. Riktig omsorg for og rengjøring havnen og området rundt vil stunt bakterievekst og avverge infeksjon.

Slik Care for en Dual Lumen Port

•  Vask hendene grundig med såpe og varmt vann. Sett på et par engangshansker. Hanskene skape en barriere mellom huden og havnen, slik at ingen bakterier overføres til porten.

Fjern bandasjen rundt porten hvis du har en i stedet. Vær forsiktig med å trekke plaster bort for fort fordi limet kan skade den underliggende huden. En dressing kan bidra til å støtte og sikre nålen.

•  Inspiser huden rundt havnen. Kontakt legen din hvis huden er rød, hoven eller mørbanket. Også ta kontakt med helsepersonell hvis området er øm eller om det føles som havnen har flyttet.

Rengjør huden rundt havnen med en alkoholserviett. Hvis en nål ikke er satt inn i havnen, bade eller dusj på vanlig måte.

Skyll hver septum av porten med en heparin eller saltløsning. Porten bør skylles etter hver injeksjon eller minst hver fjerde uke. Dette kan gjøres ved en sykepleier, eller du kan få spesielle instruksjoner og opplæring for å fullføre denne prosessen på egen hånd. Din behandlende lege vil instruere deg på mengden løsning som er nødvendig for din port. Løsningen vil bryte opp eventuelle klumper som kan dannes i løpet av portsystemet. Varsle helsepersonell umiddelbart hvis du møter noen motstand under skylling av porten.

6. Tørk området med gasbind en injeksjon eller innfelt for å sikre at det ikke er noen medisiner eller blod igjen på området. Sett på bandasjen hvis det er en nål eller låsesystem er satt inn i porten. Et låsesystem er et kateter som er koblet til nålen som kan låses når den ikke er i bruk.

Fjern hanskene og vask hendene med såpe og varmt vann.

Hint

 • Hvis det ikke er nål inn i porten, kan du bruke kremer og såper over området som du vil.
 • Noen klær, for eksempel BH-stroppen eller bukseseler, kan plassere en ubehagelig mengde stress over området.
 • Når innstikkstedet har grodd, kan du sove på babord side av kroppen din når du er komfortabel med å gjøre det.
 • Ikke sett noen medisiner eller væske inn i det andre enn dem som følger av helsepersonell port.
 • Kontakt legen din dersom du opplever noen smerter eller hevelse på stedet eller har feber over 100 grader F.

Definisjon av Portly

Ordet "obduksjonen" er et adjektiv brukt til noen som er stor av størrelse. Hva store midler kan oversettes flere ulike måter.

Synonymer

"Stout" er en av de mer populære synonymer for korpulent. Det betyr at det kan brukes til folk som er fysisk og / eller mentalt sterk. Synonymt ringvirkninger inkludere "solid" og "sprek".

Eufemisme

Korpulent er også ofte brukt som en eufemisme for "fett". Dermed korpulent kan brukes som en erstatning for et ord som de fleste finner støtende. Portly kan også brukes til å bety "tykk", "rotund" eller "tykke".

Kliniske Vilkår

Korpulent kan også brukes til å beskrive en person som er overvektige eller overvektige --- kliniske begreper for å beskrive noen med mer kroppsfett enn nødvendig.

Andre alternativer

Det er med andre ord som kan brukes i stedet for obduksjonen, slik som "god" og "fyldig".

Archaic Bruk

Det er en bruk av ordet korpulent som har ingenting å gjøre med en persons vekt. I fjerne tider, ble det brukt for å beskrive folk respekterte nærvær, som betyr "staselige", "imponerende" eller "verdig". Imidlertid, er at anvendelsen ikke lenger er i bruk.

Lap-Band Port Problemer

Vekttap kirurgi kan ha en fantastisk innvirkning på noen som er overvektig. Det kan forbedre ditt liv og din helse. Ett vekttap alternativet er fanget bandet. Dette er en "banding system" som hjelper deg å redusere vekten ved å begrense mengden mat som du kan spise.

Problemer

Mange problemer kan oppstå etter at du har Lap Band kirurgi. Ett av disse problemene involverer porten. Noen av disse problemene omfatter et vendt port, en ekstremt vinklet port og port lekkasje. Problemene er løst med en mindre operasjon.

Vendt Port

En snudd port oppstår i om lag to prosent av alle Lap Band kirurgi. Dette skjer når stingene som holder porten pop og porten knipser bakover. Dette er en enkel sak som er korrigert ved poliklinisk kirurgi. I poliklinisk kirurgi, går legen inn i porten plass og reattaches porten til magen veggen med masker.

Vinklet Port

En vinklet port inntreffer når porten beveger seg litt til den ene siden eller den andre. Dette gjør det vanskelig å få tilgang til porten å gjøre fyllinger. Hvis en port er antatt å være vinklet, legen vil x-ray magen for å finne ut sikkert hvor porten er vinklet. Den også korrigeres med poliklinisk kirurgi.

Port Leak

En port lekkasje av Lap Band skjer når personen begynner å føle seg mindre begrensning eller en endring i begrensning. Dette kan skje plutselig, eller over tid. Ifølge arturorodriguezmd.com, hvis det er en lekkasje port, bandet vil ikke være i stand til å bli fylt fullstendig og arbeide mot å spise for mye. Dette er også korrigert ved poliklinisk kirurgi.

Advarsler

Du kan oppleve ulike symptomer etter at du har Lap Band kirurgi. Men hvis du opplever havneproblemer, bør du kontakte legen din med en gang. Det er ingen måte å vite om symptomene er normalt eller ikke, og derfor en lege bør eksamen området til diagnose deg og gi deg de riktige alternativene for å korrigere eventuelle havnespørsmål.

Home Care for eldre i Port Charlotte, Florida

Home Care for eldre i Port Charlotte, Florida


I hjemmet omsorg tilbyr verdig bekvemmelighet til eldre, slik at de kan forbli i sine egne hjem og få hjelp til husarbeid, medisiner, mat og mer. Flere limt og forsikret yter kvalitet i hjemmet omsorg finnes i og rundt Port Charlotte, Florida, og mange la klienter og familier velger en omsorgsperson fra en pre-screenet bassenget. Medicare, kan veteraner fordeler eller helseforsikring dekke noen eller alle utgifter av hjemmesykepleien, og de fleste byråer serverer seniorer har kompetanse i å navigere i finansieringsprosessen.

Håper PACE

Program for All-Inclusive Care for gamle er en føderal Medicare-støttet program for seniorer. Håper PACE (hopepace.org) serverer seniorer i Port Charlotte, og tilbyr tjenester som omfatter medisinsk behandling, gruppetilbud, måltider og transport. De fleste aktiviteter, for eksempel mosjon og kunstprogrammer og kjæledyr terapi, krever seniorer til å besøke Hope PACE Center. Noen enrollees må kanskje betale en månedlig premie, avhengig av Medicare valgbarhet.

Granny Nannies

Granny Nannies (grannynannies.com), en franchise i Port Charlotte med en stab av sertifiserte sykepleie medhjelpere og hjem helse hjelpere, tilbyr rundt-the-clock, i hjemmet omsorg eller besøk som varer noen timer per dag. Granny Nannies utføre rutinemessige tjenester, for eksempel måltid forberedelse, daglig tilsyn og lys housekeeping, og kan huse intensive behov, for eksempel bading og fôring. Medicare eller veteraner fordeler kan bidra til å dekke kostnadene for tjenester levert av Granny Nannies.

Besøks Angels

Besøks Angels (floridahomecare.net) tilbyr et komplett spekter av tjenester tilpasset behovene til senior klient og familiemedlemmer, fra grunnleggende ærender og måltid forberedelse til mer omfattende omsorg. Sleepover omsorg omfatter valg av enten en sovende sentralbord eller en ledsager som forblir våken for å ta natta behov og nødhjelp. Besøks Angels har også 24-timers elektronisk tilgang til omsorgspersonenes daglige statusrapporter på klientens fysiske, mentale og emosjonelle tilstand. Medicare eller veteraner fordeler kan bidra til å finansiere disse tjenestene.

Senior Companion Care

Grunnlagt av en kamp veteran, Senior Companion Care (seniorcompanioncare.com) utmerker seg med sine taleferdighet i veteraner fordeler som, som Medicare, kan bidra til å finansiere tjenester. Selskapet oppfordrer kundene til å være aktive i sine lokalsamfunn, og tilbyr et komplett utvalg av i-hjem-tjenester for å møte behovene til de som er relativt uavhengig, samt klienter som trenger kontinuerlig pleie. Ligger i Fort Meyers, Senior Companion Care-tjenester alle Port Charlotte.

Hjem stedet

Betjening av alle Charlotte County, Home stedet (homeinstead.com) er en franchise nettverk av lokalt eid og operert i hjemmet omsorgsorganer. Det tilbyr nonmedical omsorg - inkludert husarbeid og medisinering påminnelser - samt akkompagnement til religiøse tjenester eller kulturelle arrangementer. Andre tjenester inkluderer rundt-the-clock omsorg for Alzheimers pasienter som ønsker å bo hjemme. Priser varierer, og Home krever i stedet et minimum opptjeningstid på tre timer per dag. Medicare eller veteraner fordeler kan bidra til å finansiere kostnadene ved hjemmefra istedenfor omsorg.

Slik får du tilgang et sentralt vene Port

Slik får du tilgang et sentralt vene Port


Et sentralt veneport er en implantert enhet som gir mulighet for medisiner som skal gis direkte inn i blodet på en jevnlig basis. Ulike typer medisiner eller behandlinger vil kreve en pasient å ha en av disse implantert, kan blodet også bli trukket fra denne plasseringen. Tilgangen porten er en liten beholder der medisiner eller væske injiseres. Porten i seg selv, er forbundet med et kateter som er direkte koblet til en stor vene.

Bruksanvisning

Vask hendene grundig med antibakteriell såpe før samle elementer og starter arbeidet med å finne porten. Sett på et par hansker, fortrinnsvis vinyl eller nitrilhansker, når du er klar til å begynne kontakt med huden.

Start prosedyren ved anvendelse av en behansket hånd for å lokalisere den implanterte enhet som er en sirkulær skive som kalles et reservoar. På dette reservoaret er en gummi "ball" kalles et septum. Septum er der nålen må settes inn.

•  Påfør en aktuell lammende krem, for eksempel LMX, på huden hvis det er en mulighet for smerte med bruk av nålen. I mange tilfeller er det området hvor porten er implantert allerede nummen etter operasjonen for implantasjon. Men hvis dette ikke er tilfelle, vil en lammende krem ​​være svært fordelaktig.

Sett en spesialisert nål spesielt for port tilgang kalt en huber nål inn i septum. Når nålen er gjennom huden og i havnen, trekke tilbake på stempelet på nålen bare litt for å sjekke for blodet å strømme inn nålen. Blodet å være tilstede indikerer at nålen er satt inn riktig.

Fjern nålen når noen behandlinger eller medisiner som var nødvendig er fullført. Noen Huber nåler er uttrekkbar, mens andre ikke er det. Med enten type, har en beholder for skarpe gjenstander i nærheten for å kvitte seg med nålen. Det er ikke noe ekstra som må gjøres til området av huden eller på selve porten når nålen er fjernet.

Tips og advarsler

 • Denne prosedyren må utføres av en kvalifisert medisinsk personell som er opplært i å få tilgang til disse portene.
 • Bruk aldri vanlige nåler, da dette vil føre til en lekkasje i gummiseptumet, forårsaker porten til å kreve fjerning.

Chemo Port Prosedyrer

Chemo Port Prosedyrer

Typer og Funksjon

En kjemoterapi port er en enhet plassert under overflaten av en pasients hud for å tillate lett tilgang til organer eller sirkulasjonssystemet for cytostatika. Kjemoterapi kan ofte være harde på huden og årer. Innsetting av et sentralt vene eller Intraperitoneal port bidrar til å beskytte pasientens kropp fra unødvendig skade på perifere vener i armer og ben.

Det finnes to vanlige typer porter, intraperitoneal (IP) og sentralt vene (CV). En IP-port gir tilgang til bukhulen og er indisert for eggstokkreft og gastrointestinale kreftformer. En CV-port er innsatt i det sentrale vene venen under kravebenet for de fleste andre typer kreft.

En ekstra fordel med en C-port er at blod kan også bli trukket fra det, eliminere en ekstra pinne.

Placement

En port har en liten titan reservoar med et gummideksel. Et lite plastrør eller kateteret er festet til den ene siden som enten vil være gjenget inn i venen eller inn i bukhulen.

Porten er plassert inne i legemet av en kirurg eller radiologen. Plassering er en enkel operasjon poliklinisk, gjøres enten under generell eller lokal bedøvelse, avhengig av legen. Legen gjør en to-tommers snitt og, i løpet av en lomme rett under huden, plasserer reservoaret deretter tråder kateteret på plass. En x-ray er tatt for å sikre at kateteret er riktig plassert. Etter innsetting er det en liten bump under huden som vanligvis ikke er synlige for andre mennesker.

Som med alle kirurgiske inngrep, under utvinning tid hjemme, bør pasientene overvåke temperatur og umiddelbart rapportere symptomer som kortpustethet, brystsmerter eller manglende evne til å urinere.

Bruk og vedlikehold

For pasienten er lett å ta vare på en port. Umiddelbart etter innsetting, holde snittet området tørt og rent. Når snittet er leget, kan pasienten delta i hans vanligvis aktiviteter. De fleste av porten omsorg utføres av sykepleiere som administrerer medisiner.

Man får tilgang til porten av en Huber nål. Området over reservoaret er byttet ut med alkohol før nålestikk. Nålen er festet til røret. Kjemoterapi blir administrert gjennom dette rør. Sykepleieren spyler den med en antikoagulerende medisin, for eksempel Heparin å fjerne linjer og oppløse enhver blod som har levret. Heparin er ikke brukt i IP-port spyling. I dette tilfelle vil en enkel flukt med saltvann gjør.

Når blod arbeid er trukket og kjemoterapi administreres, spyler sykepleieren porten igjen og fjerner nålen. Det er viktig å merke seg, porter som ikke brukes ofte behov for å bli spylt av en sykepleier minst en gang i måneden.

Når pasienten er ferdig med cellegift, er porten fjernet av en lege i en poliklinisk prosedyre.

Hvordan Drain en Infected Lap Band Port-området

Laparoskopisk kirurgi magebånd er en prosedyre hvor et silikonbånd er plassert rundt den øvre delen av magen for å hjelpe en sykelig overvektige pasient gå ned i vekt. En port er plassert på et eget nettsted, slik at bandet kan strammes eller løsnes etter behov. Som med alle implantat kirurgi, er det risiko for komplikasjoner. De fleste kirurger bruker antibiotika for å hindre smitte, men sjelden, kan noen pasienter utvikle en infeksjon rundt porten området.

Bruksanvisning

Følg postoperative instruksjoner. Kirurger anbefaler å la såret til å gro urørt for de første 48 timer (der vil du som regel bli innlagt på sykehus), og deretter holde den ren med varmt såpevann, som det fortsetter å helbrede. Noen rødhet eller ømhet rundt innsnitt er normalt, men hvis snittet begynner å gråte illeluktende gul utflod, er det et tegn på infeksjon og du må melde din kirurg. Du kan ikke behandle denne infeksjonen på egen hånd, og det kan også indikere andre komplikasjoner.

Ta den foreskrevne medisiner, som anvist. De fleste port-sårinfeksjoner renne naturlig og rydde opp etter noen dager, men legen kan likevel velge å behandle infeksjonen med antibiotika.

Hold kirurg informert. Hvis antibiotika ikke er effektive, kan du kreve ytterligere kirurgi. Kirurgen vil åpne port området, rense ut infeksjon og deretter bestille daglige bandasjeskift mens såret leges.

Hold alle avtaler for oppfølging. Hvis infeksjonen fortsatt ikke rydde opp, kan kirurgen finner det nødvendig å fjerne porten helt og erstatte den på et annet nettsted med en ny, ren port.

Etter re-operasjon, følger alle postoperative instruksjoner. God sårpleie er avgjørende for å hindre smitte, og du ikke ønsker å gå gjennom denne prosessen på nytt.

Hvordan få tilgang til en port med en Huber Needle

Hvordan få tilgang til en port med en Huber Needle


Implantert port, vanligvis referert til som en port er ofte plassert hos pasienter med behov for langvarige IV behandling kreftpasienter som får kjemoterapi kommer til tankene når de mottar flere runder med cellegift over en lengre tidsperiode. En sykepleier sertifisert i havnetilgang kan åpne porten med en Huber nål for andre typer IV medisiner og væsker. Kreftpasienter kan legges inn på sykehus for forhold som ikke er relatert til deres kreftdiagnose; porten gir IV tilgang med bare ett nålestikk. En port kan også anvendes for å trekke blod for laboratoriearbeid. Pasienter med portene vanligvis har meget dårlige vener og få tilgang til dem er nesten umulig.

Bruksanvisning

Forberede Utstyr

•  Før du begynner, vaske hendene. Etter at porten er i en større blodkar, minimerer aseptisk teknikk risikoen for infeksjon. Plassere Huber nål er en steril prosedyre. Bære en maske mens du utfører denne prosedyren. Don sterile hansker og åpen sentral linje kit, ved hjelp innsiden som et sterilt felt.

Åpne Huber nål emballasje og sted nål i sterilt område, være forsiktig med å berøre noen ikke-steril overflate med noen del av nål. Fest en 10cc sprøyte med fysiologisk saltvann til slutten av slange festet til nålen. Flush før slangen er primet med saltvann.

Palpate den implanterte port for sentrum av havnen. Innstikkstedet føles svampete. Etter å identifisere innstikkstedet, don sterile hansker. Rengjør innstikksstedet med chlorahexidine pinne eller som per institusjonens protokoll. Begynn ved senteret, som arbeider utover. Gjør at webområdet tørke grundig.

Accesing Port

Fjern kanylebeskyttelsen fra Huber nål. Plasser to fingre på hver side av port nettsted med ikke-dominant hånd å stabilisere huden rundt porten. Hold på nålen med den andre hånden, ta tak i de fleksible "vinger" ved hjelp av tommelen og langfingeren. Sett den nålen i en 90 graders vinkel til du kjenner at enden av nålen treffer baksiden av porten.

slipper forsiktig nålen, advarer pasienten å ligge stille som nål er ikke sikker. Fest en 10cc sprøyte med fysiologisk saltvann til slutten av slangen. Trekk tilbake og aspirer å bekrefte blod retur. Flush rør ved hjelp av alle med vanlig saltvann sprøyte. Fest nålen per institusjonens retningslinjer. Enkelte anlegg kan ikke tillate at båndet skal brukes. Cover nettsted med gjennomsiktig dressing, slik at hele området er dekket.

Mark dressing med dato, tid, og dine initialer i angitt område på dressing. Klemme slangen hvis ingen infusjon eller medisiner skal gis; ellers feste IV rør og begynne infusjon. Rydde vekk søppel, avhending av sprøyter og eventuelle skarpe gjenstander i godkjent beholder for skarpe gjenstander. Vask hendene og dokumentere havnetilgang i pasientens journal. Overvåke nettstedet og flush per institusjonens retningslinjer.

Tips og advarsler

 • Nybegynnere kan finne det lettere å ha noen til å hjelpe dem de første gangene de tilgang til en port. Denne personen bør oppleves i port tilgang og feilsøking, og bør være i stand til å ta over prosedyren om nødvendig.
 • Kun sykepleiere sertifisert i å få tilgang implantert porter bør forsøke å få tilgang til en port. Ikke la noen del av nålen eller slangen for å bli forurenset, må strengt aseptisk teknikk brukes til å forhindre potensielt dødelige infeksjoner. Dokumentere plassering av tilgang og sjekk jevnlig for åpenheten. Følg institusjonens retningslinjer for spyling port og bandasjeskift.

Smerte Over en Lap-Band Port

Smerte Over en Lap-Band Port


En Lap-Band er en silikon band som er plassert rundt magen for å begrense mengden mat en person kan spise for å lette vekttap. Leger justere stramheten i båndet ved å injisere saltoppløsning inn i båndet via en port som ligger like under huden.

Post-kirurgi Pain

Etter Lap-Band plassering, pasienter ofte føler litt smerte over porten området i flere dager. Denne smerten er vanligvis ikke alvorlig, og er vanligvis godt kontrollert med smertestillende medikamenter.

Smerte Under Fyller

Leger fylle Lap-Band med saltvannsoppløsning ved å injisere det med en tynn nål gjennom porten. Pasienter rapporterer at fyllinger er ikke veldig smertefullt og vanligvis mindre vondt enn å få en intramuskulær injeksjon eller å ha blod trekkes.

Erosjon

Av og Lap-Band forårsaker erosjon av magen. Symptomer på erosjon inkluderer smerte over port stedet sammen med rødhet og hevelse. Behandlingen innebærer vanligvis å fjerne bandet.

Infeksjon

Dersom havneområdet blir infisert, kan pasienten oppleve smerte der. Infeksjon må ofte behandles ved å erstatte port eller fjerne bandet.

Typer Bands

Lap-Band er en bestemt type justerbar mage bandet. Andre typer band inkluderer Realize band. Fordi Realize bandet porten ikke er festet til magen med sting, kan pasienten oppleve mindre smerter ved porten nettsted enn Lap-Band pasienter.

Hjerte Port Mitralklaff Repair

Hjerte Port Mitralklaff Repair


En feil i hjertets mitralklaffen kan føre til mitralklaffen oppgulp. Til slutt, kan dette føre til hjertesvikt. Hvis oppstøt er alvorlig, kan operasjon være nødvendig. Tradisjonelt var åpen hjertekirurgi nødvendig. Imidlertid er hjertet port mitralklaffen reparere en mindre invasiv alternativ.

Slik fungerer det

Tre små snitt er gjort i låret, halsen og armhulen. Hjertet er festet til en hjerte-lungemaskin som sirkulerer oksygen inn i blodet, mens hjertet er stanset. Et kamera og kirurgiske verktøy er innsatt i pasientens snitt.

Tidlig Outcome

En 2009 Mayo Clinic studie av 350 hjerte port kirurgi pasienter fant at hjertet havnetilgang mitral ventil reparasjon resultatene var lik resultatene fra tradisjonell åpen hjertekirurgi.

Langsiktig Outcome

I en 2008 studie, East Carolina Heart Institute bestemt langsiktige overlevelse og re-operasjon for pasienter med hjerte port mitralklaffen reparasjon var lik de som fikk tradisjonell åpen hjertekirurgi.

Fordeler

En 1998 studie ved Duke University Medical Center fant at de mindre snitt av hjerte port mitralklaffen reparasjon føre til en raskere tilbake til normal aktivitet enn tradisjonelle mitralklaffen kirurgi.

Betraktninger

Mens hjertet port mitralklaffen reparasjon gir de samme resultatene som tradisjonell kirurgi, svært få sykehus har den nødvendige kompetanse til å tilby denne tjenesten.

Hvordan vet jeg om din LapBand Port er dårlig

Å vite hvordan å fortelle om din LapBand port er dårlig kan gjøre forskjellen mellom å miste mer vekt og muligens økende vekt og bli syk. Porten kan bli smittet hvis bakterier spor langs kateteret og ut av havnen. Ifølge Laparoskopi nettside, en nettside som svarer på spørsmål om avansert laparoskopisk kirurgi, kan infeksjonen være forårsaket av bandet erosjon og vil generelt tvinge legen din for å fjerne LapBand.

Bruksanvisning

•  Vei deg og skrive ned vekten din - hvis du har en følelse av at din LapBand port er dårlig.

Fortsett med din vanlige slanking og trening regime. Dette vil tillate deg å holde orden på din vekt gevinst eller tap.

Sjekk din vekt selv i to til tre uker. Hvis du ikke har mistet noe mer vekt, så LapBand port kan være dårlig.

Besøk legen som utførte LapBand kirurgi og fortelle ham om ditt skjønn. Legen vil utføre en endoskopi for å verifisere teknisk feil på LapBand port. En endoskopi er en undersøkelse der legen legger et lite kamera til en fleksibel fiberoptisk slange. Røret går gjennom fordøyelseskanalen å finne den LapBand port. Hvis porten er støttet opp og ser synlig smittet, er porten dårlig.

Hva Er Port Replacement Surgery i Lap Band Surgery?

Hva Er Port Replacement Surgery i Lap Band Surgery?


Under runde band kirurgi, er en silikon bandet plassert rundt magen for å begrense volumet av mat pasienten kan spise. Leger stramme bandet etter behov etter kirurgi ved å injisere den med saltløsning gjennom en åpning som ligger under huden.

Lap Band Port

Kirurger vanligvis plasserer lap band port i magen. Noen ganger plasserer de den nærmere skulderen. Porten kan være synlig under huden, og det kan føles med fingrene.

Grunner for Port Replacement

I om lag to prosent av alle pasienter, ifølge Dr. Terry Simpson, knipser runde band port, noe som gjør det umulig å injisere væske for å stramme bandet. Noen ganger kan en lekkasje utvikles i fanget bandet port slik at bandet ikke holder væske.

Diagnostisering Problem

Leger oppdage en venda port når de forbereder å injisere væske inn i bandet. Legene mistenker en lekkasje når en pasient ikke opplever noen begrensning etter en fyll. Leger vanligvis bestille røntgen for å bekrefte diagnosen.

Port Replacement

Kirurger vanligvis erstatte en lap band port ved laparoskopisk kirurgi. Operasjonen er gjort under narkose. Pasienter vanligvis reise hjem samme dag.

Forebygging / løsning

Dessverre er det lite som kan gjøres for å hindre porten fra bla. Bruker riktig type nål for fyllinger kan redusere sannsynligheten for lekkasjer i havnen, men noen ganger de forekommer likevel.

Hvordan Kast en Porta Potty

Hvordan Kast en Porta Potty


Når du har en fest eller andre store arrangement, kan du finne deg selv trenger en Porta Potty for de store folkemengdene. Mens Porta Potty er praktisk under arrangementet, noen dager senere kan du finne behov for å kvitte seg med det. Men for de fleste stater, som arbeider med en Porta Potty er ansett som en farlig avfall prosess; det kan ikke være rett og slett kastet i nærmeste søppelcontainer. I stedet må du gå gjennom noen konkrete skritt for å avhende Porta Potty.

Bruksanvisning

Bruk en Porta Potty utleiefirma. Hvis du opprinnelig leide Porta Potty fra en lokal bedrift, bør du ta kontakt med den. Hvis du kjøpte den, kan en Porta Potty utleiefirma kan hjelpe deg å kvitte deg med den riktig.

Sett opp en tid for Porta Potty å bli plukket opp. Siden Porta Potties har farlig avfall, må en profesjonell renovasjonsarbeideren fjerne Porta Potty ordentlig. De fleste selskaper vil ha tid mandag til fredag ​​for å ta av og kaste Porta Potties.

Meet med renovasjonsarbeideren å fjerne Porta Potty. Avhengig av antall Porta Potties på stedet og mengden av avfall innenfor, avhending av Porta Potty kan ta opp til en full arbeidsdag.

Hvor å Feilfri Porta Potties

Porta potties er nyttige for en dag utendørs, en dag på en seilbåt, eller en kort campingtur. Praktisk, de er bare så lett å rengjøre som de er å bruke.

Bruksanvisning

Rengjøring en Porta Potty

•  Skill enheten slik at du har den øverste løsrevet fra bunnen. Sett til side den øverste halvdelen.

Dump avfallet fra bunnen stykke enheten inn et toalett. Hell sakte og holde bøtte så lavt på toalettet som mulig for å unngå sprut.

Bruk varmt vann for å skylle ut bøtte enhet av porta potty.

Når bøtta har blitt skylt ut, bruk en skrubb pensel, svamp og desinfeksjonsmiddel til å rengjøre alle områder av enheten.

Skyll enheten igjen med varmt vann. Hvis du ønsker, gjenta hele desinfeksjonsprosessen.

Sett til side nederst enhet og rengjøre den øverste enheten i tillegg, ved hjelp av kratt pensel, en ny svamp og mer desinfeksjonsmiddel.

Når alle delene har blitt renset og skylt, sett dem til side for å tørke. Forkaste svamper og kratt pensel som du har brukt.

Sett på bunnenheten til den øverste enheten. Din porta potty er nå klar til bruk igjen eller lagres for senere bruk.

Hvordan Fyll Lap Band Port

Lap band kirurgi er en type gastric bypass kirurgi som involverer dannelsen av en lomme over magen mindre enn magen, som vil få deg til å føle deg mett raskere og holde deg følelsen mett lenger. Det er justerbar og kan fylles med saltvann eller har saltvann fjernet som dine diettbehov endre seg i løpet av din vekttap programmet. Du må gå for vanlige fyllinger som er gjort av fagfolk med røntgenutstyr i henhold til programmet anbefalt av legen.

Hvordan Fyll Lap Band Port

•  Få en god natts søvn før du går for fylling. Hvis du er godt uthvilt, vil påfyll være mer komfortabel.

Diskuter med legen gjør fyll enhver vanskelighet eller ubehag du kanskje har følt siden forrige besøk. Hvis porten er for full, kan du ha problemer med å holde maten ned, og hvis det ikke er full nok, kan du føle sultfølelse og har problemer med å holde seg til din diett plan.

Ikke spis for minst 4 til 6 timer før å ha fyll gjort. Dette vil gjøre det mulig fluoroscope på bedre å bestemme hvor mye saltvann må bli injisert inn i porten.

Unngå å ha en fylle når du har mensen, har noen form for sykdom som en forkjølelse eller influensa, eller du er midt i en allergisk reaksjon på pollen eller en mat substans. Disse føre til at kroppen til å hovne opp, og en nøyaktig avlesning kan ikke bestemmes.

Rapporter eventuelle endringer i din helse som for eksempel graviditet eller drastisk vekttap til legen som utfører fyll.

Unngå pasta, brød og ris etter fyllet i noen dager. Drikke og prøve å holde på en flytende diett i minst 24 timer for å sikre at væsker passere gjennom porten.

Hint

 • Hold en dagbok av maten du spiser og hvordan du reagerte på dem for fremtidig referanse.
 • Ikke bort i binging eller ikke spise etter denne operasjonen, men heller holde seg til en avtalt vekttap diett.