Digidexo.com

testosteron test

Hvordan tolke en Testosteron Test

Testosteron er det steroid hormon som produseres av endokrine vev i de mannlige testiklene. Det stimulerer utvikling av sekundære kjønnskarakteristika hos menn, så som vekst av kroppshår, dypere i stemmen, forstørrelse av penis, og muskelutvikling. Hormonet er også produsert av binyrene (over nyrene) i både menn og kvinner og i eggstokkene hos kvinner. Kvinner produserer små mengder av testosteron som blir konvertert til østradiol - kvinner 'hovedkjønnshormonet. Leger vanligvis bestille testosteron testing hos gutter som viser tegn eller tidlig eller sent i puberteten, hos menn og kvinner til å vurdere fruktbarheten, og hos menn for å lete etter årsakene til erektil dysfunksjon.

Hvordan tolke en Testosteron Test

1 Ditt søk lab rapport for testosteron test. Navnet på testen vises med en verdi ved siden av.

•  Sjekk normalområdet for testosteron i rapporten. Normalområdet for testosteron hos menn varierer basert på alder og stadium av modenhet. Testosteronnivået synker som menn alder. Hos kvinner er lav testosteron normalområdet.

Sammenlign din testosteron resultatet til normalområdet for din kjønn og aldersgruppe er angitt i laboratoriet rapporten. Hos menn redusert testosteronnivåer kan være på grunn av hypofyse sykdom, genetiske forstyrrelser, alkoholisme, leversykdom, legemidler som inneholder steroider og androgener, fysisk skade på testikler, og virale sykdommer som kusma. Testiklene eller binyrene svulster, samt legemidler som barbiturater og antiepileptika kan øke testosteronnivået hos menn. Hos kvinner, kan en økt testosteron produksjonen være på grunn av noen hormonell ubalanse syndromer, binyrene eller ovarietumorer, og østrogenbehandling.

Consult helsen din bil leverandør for gyldig tolkning av testosteron testresultatet. Mange faktorer spiller i å avgjøre normalområdet spesifikke for deg, basert på kjønn, alder og modenhetsnivå.

Hint

  • Leger vanligvis bestille testosteron sammen med LH og FSH - hormonene som styrer testosteron produksjon og modenhet av sperms - hos menn for å vurdere pubertet hos gutter.
  • Testosteronnivå er dagaktive, de topp i de tidlige morgentimer, og er på sitt laveste nivå i kveld.
  • Testosteronnivå øker etter trening.

Testosteron tester for en kvinne

Testosteron tester for en kvinne


Testosteron er et kjønnshormon stede i større mengder hos menn og lavere mengder hos kvinner. Økende nivåer i en kvinnelig kan signalisere problemer, slik at legen kan bestille en testosteron-test.

Når det er gjort

En lege kan bestille en testosteron-test for å diagnostisere nedsatt sexlyst, infertilitet, hypofysen eller hypothalamus forstyrrelser, hirsutisme (unormal hårvekst), virilisering (mannlige egenskaper i en kvinne), eggstokk eller binyrene svulster, eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

Hvordan det gjøres

Testosteronnivåene er tilstede i blodet, slik at testen krever en blodprøvetaking, vanligvis fra baksiden av hånden eller albuen. I små barn, er det blod trekkes via et stikk fra en lansett.

Resultater

Legen din vil diskutere resultatene dine med deg, spesielt hvis de faller utenfor området anses normalt for en kvinne, som er 20 til 80 ng / dl (nanogram per desiliter).

Behandling

Kvinner med høye testosteronnivåer kan behandles med hormoner, ofte i form av p-piller eller enheter. Et annet alternativ er en diett lavere i sukker og raffinerte karbohydrater.

Fun Fact

En studie publisert i den 24 august 2009, utgaven av "Proceedings of the National Academy of Sciences" detaljer en kobling mellom høyere testosteronnivå hos kvinner og deres vilje søke karrierer i områder med høy risiko, slik som handel eller investment banking.

Testosteron-tester Hanner

Testosteron-tester Hanner


Testosteron testene gir et vell av informasjon for leger å avgjøre en manns fysiske helse. Leger bruker disse testene for å kontrollere den fysiske statusen til både menn og gutter. Mange alvorlige sykdommer er knyttet til hvor godt en mannlig kropp produserer testosteron og menn i alle aldre bør sjekke med legen sin dersom de tror at et problem eksisterer.

Pubertet

Mens det er en variant av når puberteten er å begynne, noen ganger det er en medisinsk grunn til at det ikke begynner i tide. Testosteron tester blir ofte organisert i hanner når det er et bevis for forsinkelse av utviklingen. Symptomer på forsinket pubertet inkluderer den langsomme utviklingen av muskelmasse, mangel på dypere stemme, liten eller ingen vekst av kroppshår eller treg eller forsinket vekst av testikler og penis. Hva er årsaken til denne forsinkelsen er vanligvis et resultat av testiklene ikke produserer nok testosteron. Leger kan også bestille en testosteron teste om en ung gutt utstråler tegn på pubertet før 10 år gammel. Disse testene søker etter svulster eller medfødt adrenal hyperplasi; to viktigste årsakene til tidlig pubertet hos gutter.

Infertilitet og Sex

Noen menn opplever unaturlig høye nivåer av østrogen. Testosteron naturlig konverterer til østrogen, men når denne forekomsten er overaktiv, er resultatet ikke nok testosteron og en overflod av østrogen i kroppen. Høye nivåer av østrogen hos menn lure hjernen til å tro at det er nok østrogen blir gjort. Hjernen deretter bremser den naturlige produksjonen av testosteron og kroppen ikke er i stand til å fungere skikkelig.

Menn som tar testosteron tester for å sjekke dette nivået kanskje allerede har problemer. Noen av disse problemene omfatter infertilitet, nedsatt sexlyst og erektil dysfunksjon. Symptomer inkluderer mangel på skjegg eller kroppshår, redusert muskelmasse og utvikling av brystvev; en tilstand som heter gynekomasti.

Alvorlige helseproblemer

Testosteron tester kan også se etter forløpere til alvorlige helsemessige forhold hos menn. Svulster, AIDS og HIV, testikkelkreft og hypothalamus eller hypofysen lidelser kan alle bli bestemt av en blod testosteron test.

Med en alvorlig medisinsk tilstand, er tidlig påvisning nøkkelen. Menn som tror deres testosteronnivå kan være for høy eller lav bør kontakte sin lege for en test så snart som mulig.

Alkohol og narkotika

En mann kan ha behov for å ha en testosteron test hvis han har en langvarig bruk av alkohol og visse legemidler. Alkoholisme, så vel som leversykdom, kan redusere testosteronnivåer; så kan medisiner som steroider. Andre legemidler som antiepileptika barbiturater og Clomiphene kan også ha en negativ effekt på en manns testosteronnivå. Disse stoffene kan øke testosteron nivåer.

Hvordan Test for Over-Utfyllende Testosteron

Testosteron er et hormon som produseres av en manns testikler. Det er ansvarlig for å vedlikeholde muskler, bein vekst, seksuell funksjon og tilstrekkelig nivå av røde blodceller. Etter 30 år, er det normalt at mengden av testosteron i en manns kropp å avta. Når dette skjer, kan testosterontilskudd være foreskrevet. Noen kvinner krever også testosteron tilskudd. En normal testosteron nivå for en mann er 30 til 1000 nanogram per desiliter; for en kvinne, er det 20 til 80 nanogram per desiliter. Vanlig testing av testosteronnivået rådes under testosteron tilskudd for å sikre at nivået er tilstrekkelig og ikke utover. Testosteronnivå kan sjekkes med blodprøver eller spyttprøver.

Hvordan Test for Over-Utfyllende Testosteron

Be legen din for å gi deg en testosterone blodprøve. Den mest brukte testen er en "total" testosteronnivå sjekk.

Finn ut om du trenger også en "gratis" testosteronnivå sjekk. Dette forteller hvor mye testosteron er faktisk beveger seg gjennom blod.

Gå til legen din, eller en lab foreskrevet av legen din, for din testosteron test. Sykepleieren eller tekniker vil trekke en ampulle med blod fra armen og sender den til et laboratorium for å bli analysert. Testosteron tester er vanligvis utføres i morgen når testosteronnivået er høyest.

Få dine testresultater når de er fullført. Legens kontor vil vanligvis ringe deg når resultatene er i. Har legen din forklare resultatene og om du trenger å legge til eller redusere testosteron tilskudd.

Finn ut om en spytt test er et alternativ for deg. Diskuter dette med legen din før du kjøper en. Denne testen kan gjøres i personvernet til hjemmet ditt, eller du kan be legen din for å gjøre testen. Spytt test kits kan kjøpes på nettet eller fra medisinsk forsyne butikkene. Prisen kan variere fra $ 40 til $ 125. Medisinsk forsikring kan ikke dekke prisen på en hjemme-test.

Kjøp spytt testosteron test kit og følg instruksjonene. I de fleste tilfeller vil du samle spytt i rørene gitt i spytt test kit et par ganger om dagen. Deretter må du fylle ut skjemaet følger med i pakken, og sende det tilbake til test-kit selskap med dine rør av spytt. Dine resultater bør bli returnert til deg i en til to uker. Pass på å dele resultatene med legen din.

Normale nivåer av testosteron

Testosteron er et hormon som produseres av testiklene hos menn og ved eggstokkene og binyrene hos kvinner. Hos menn er testosteron involvert i sperm produksjon, sexlyst, røde blodlegemer, muskelstyrke, muskelmasse, fettfordeling og bentetthet. Hos kvinner spiller testosteron en rolle i sexlyst, muskelmasse og beintetthet.

Betydning

Hos menn er en testosteron nivå innhentet for å vurdere tidlig eller sen pubertet hos gutter og impotens eller infertilitet hos menn. Hos kvinner er et testosteronnivå brukes til å evaluere uregelmessig menstruasjon, mannlige kroppen egenskaper og overdreven eller unormal hårvekst. En testosteron test kan inngå i diagnostisk testing for eggstokkreft eller testikkelkreft kreft.

Test

En blodprøve for en testosteron testen er oppnådd fra en blodåre av helsepersonell og prøven blir sendt til et laboratorium for prosessering. Vanligvis er faste ikke nødvendig før dette hormon nivået er trukket. Risiko forbundet med en blod uavgjort inkluderer store blødninger, besvimelse, følelse ør, blod akkumulering under huden og infeksjon på blodprøvetaking nettstedet.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, et normalt testosteronnivå for en voksen mann er 300 til 1000 nanogram per desiliter og for en voksen kvinne er 20 til 80 nanogram per desiliter. Blod skal trekkes i morgen siden testosteron er høyest på den tiden. Ulike laboratorier kan ha ulike normale testosteronklasser. Legen din vil avgjøre om din lab test er unormal.

Medisinering Interactions

Visse medisiner kan øke eller redusere testosteronnivået i blodet. Medisiner som kan forårsake en økt testosteronnivå er p-piller, østrogener, barbiturater og antiepileptika. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av testosteron inkluderer spironolakton, phenothiazine, ketokonazol, steroider, alkohol, digoksin, diethylstilbestrol, deksametason og androgener.

Økte nivåer

Økte nivåer av testosteron hos menn kan tyde idiopatisk seksuelle tidlige utvikling, pinealoma, encefalitt, medfødt adrenal hyperplasi, andrenocortical svulst, testiklene eller extragonadal svulst, hypertyreose og testosteron motstand syndromer. Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde på eggstokkene tumor, binyre svulst, medfødt andrenocortical hyperplasia, trophoblastic svulst, polycystiske eggstokker og idiopatisk hirsutisme.

Redusert nivå

Redusert nivå av testosteron hos menn kan tyde Klinefelters syndrom, kryptorkisme, primær og sekundær hypogonadisme, Down syndrom, orchidectomy og levercirrhose. Hvis testosteronnivået er lavt, vil legen diskutere eventuelle ytterligere testing eller behandlingstilbud som er angitt for din situasjon.

Testosteron nivå Informasjon

Testosteron nivå Informasjon


Testosteron er en type hormon som primært er produsert av menn, selv om kvinner også produsere noen testosteron. Den er ansvarlig for fysiske effekter som økt muskelmasse, styrke og bentetthet og utvikling av sekundære kjønnskarakteristika.

Aldring

Som menn alder, er det normalt for dem å oppleve en gradvis reduksjon i testosteron nivåer. Brå endringer er vanligvis en indikasjon på et medisinsk problem.

Testing

Hvis en lege har mistanke om en unormal endring i testosteronnivå, kan han bestille et serum testosteron test. Dette er en blodprøve som måler mengden av testosteron i blod.

Normale nivåer

The National Institute of Health rapporterer at normalt nivå av testosteron for menn er 300 til 1000 nanogram per desiliter og 20 til 80 nanogram per desiliter for kvinner.

Forhold

Forhold som kan unormalt øke testosteronnivå inkluderer testiklene eller eggstokkreft, androgen resistens og veslevoksne puberteten. Årsaker til en nedgang i testosteronnivåene har en lite aktiv eller skadet hypofysen, hypogonadisme og sykdom.

Aggresjon

Selv om mye kritikk høye testosteronnivå for aggresjon er en vanlig praksis, rapporterer en 2007 artikkel i Scientific American at forskningen ikke støtter denne påstanden. Artikkelen påpeker at testosteron kan bidra til å muliggjøre aggressiv atferd, men kan ikke anses som den direkte årsaken.

Hva gjør en Økning i Testosteron Mean?

Testosteron er et mannlig hormon eller androgen. Dette hormonet er vanligvis finner hos menn og kvinner, men menn har mye høyere nivåer av testosteron enn kvinner blod. Testosteronnivå normalt øke som et barn kommer inn i puberteten og voksen alder. Flere medisinske tilstander kan føre til unormale økninger i blodtestosteronnivå. En lege kan ha en pasient tar en testosteronblodtest for å måle nivåer av dette hormon.

Normal Økning

Testosteron er produsert i de mannlige testiklene, de kvinnelige eggstokkene og binyrene av både menn og kvinner. En ung gutt har vanligvis lavt testosteronnivå før han går inn i puberteten. En gutts hypofysen ber sine testiklene til å øke testosteron produksjonen i alderen 10 og 14. Gutter utvikler større muskler, dypere stemme og større mengder av ansikts-og kroppshår som deres testosteronnivå øker.

Veslevoksne puberteten

Veslevoksne puberteten er en medisinsk tilstand som forårsaker pubertet å skje før fylte åtte i jenter eller før fylte ni gutter på grunn av høyere enn normalt testosteronnivå. Testosteronnivå øke tidlig på grunn av genetiske problemer, hjerne endringer eller tumorvekst. Tegnene på veslevoksne puberteten inkluderer brystutvikling og menstruasjon hos jenter og ansiktshår vekst eller vekst av mannlige kjønnsorganer hos gutter. Leger kan behandle denne tilstanden med medikamenter som stopper hormon utgivelse eller kirurgisk fjerning av en svulst.

Andre årsaker

Flere medisinske tilstander kan forårsake økning i testosteron. Medfødt adrenal hyperplasia kan føre til tidlig pubertet hos gutter og mannlige egenskaper hos jenter. Denne tilstanden er utløst av reduserte kortisolnivåer og kan behandles med kortisol erstatning medisinering. Testikkelkreft hos menn og kreft i eggstokkene hos kvinner kan føre til testosteron nivåer for å få unormalt høy. Kreft kan behandles med kirurgisk fjerning av en tumor og omkringliggende vev, strålebehandling og kjemoterapi.

Testosteron Test

Leger måle blod nivåer av testosteron med en testosteron blodprøve. En medisinsk profesjonell trekker blod fra pasientens arm og sender den til et laboratorium for analyse. Normale mannlige testosteronnivå varierer mellom 300 og 1200 nanogram per desiliter blod og kvinnelige testosteronnivå er vanligvis mellom 30 og 95 nanogram per desiliter. En lege kan bestille en testosterone blodprøve for å vurdere infertilitet eller impotens hos menn, for å finne årsaken til mannlige fysiske egenskaper hos kvinner eller for å spore utviklingen av pubertet hos gutter.

Redusert Testosteron

Folk kan utvikle unormalt lave nivåer av testosteron på grunn av helse og utviklingsforstyrrelser. Pasienter med hypopituitarisme, testikkelsvikt eller prolactinoma kan ha lavere enn normale resultater på en testosterone blodprøve. Langtids kroniske sykdommer kan forstyrre testosteron produksjonen. Sen pubertet kan forekomme samtidig med lave nivåer av testosteron. Tenåringer med forsinket pubertet bør se en lege for å få sine testosteronnivå evalueres.

Hvor å Test din testosteronnivå

Hvor å Test din testosteronnivå


Selv om det er oftest forbundet med mannlig seksuell helse, har hormonet testosteron mange roller i kroppen for menn og kvinner. Som med andre hormoner, kan en testosteron nivå utenfor normalområdet føre til helseproblemer. Høy testosteron hos et barn kan føre til tidlig pubertet og lavt testosteron i en voksen mann kan føre til sterilitet og relaterte problemstillinger. Hos kvinner, kan lavt testosteron påvirker sexlysten, og høy testosteron kan føre til overdreven hårvekst, vokalendringer, og menstruasjons dysfunksjon.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med en lege hvis du er bekymret for at din testosteronnivå er enten for lavt eller for høyt.

Forklar legen din grunnene til at du er bekymret for din testosteronnivå. Hvis legen din er enig i at det kan være et problem, vil du mest sannsynlig få en lab skjema for en blodprøve.

Besøk lab og presentere skjemaet du fikk fra legen din. Regner med å ha blod trekkes, mest sannsynlig fra innsiden av armen. Du må kanskje gå til laboratoriet først i morgen, da testosteronnivå er høyest på den tiden av dagen. Sjekk med legen din hvis du ikke er sikker på om når du skal ta testen.

Delta på en oppfølging avtale med legen din, hvis man ble bedt om, eller vente til legen din for å ringe deg med resultatene av testosteron test. For total testosteron, normale nivåer for menn er 300-1200 nanogram per desiliter (ng / dl), og for kvinner, 30-95 ng / dL. Frie testosteronnivået er lavere, med normale nivåer for en mann å være 50 til 210 pikogram per milliliter (pg / ml) og for en kvinne 1,0 til 8,5 pg / ml. Hvis nivået var utenfor dette området, vil legen gi anbefalinger for behandling.

Tips og advarsler

  • Kronisk alkoholbruk kan føre til lavt testosteronnivå. Hvis du er bekymret for lave nivåer, bør du vurdere å kutte ned på alkohol. Men alltid utvikle en plan sammen med legen din for å løse dine bekymringer, da det kan være andre grunner til et lavt testosteronnivå som krever legebehandling.

Hva er en normal Mann Testosteron Count?

En normal testosteronnivå varierer med en manns alder, hvilken tid på dagen testen er gjort, hvor mye trening han har gjort før testen, og hva slags testosteron måles.

Wide Range

For generelle formål, er en normal total testosteron rekkevidde for en mann 260 til 1000 nanogram (ng) per desiliter (dl) av blod.

Age

En manns testosteron er høyest når han er yngre enn 25. Det så gjennomsnitt ca 692, ifølge en studie publisert i læreboka "Androgener og aldrende Male." Etter den tid menn er 55-59 år gamle, deres testosteronnivå gjennomsnitt ca 552.

Daglige svingninger

Testosteronnivået stiger og faller i løpet av dagen. Nivå topper mellom 4 am og 8 am, faller deretter til sitt laveste nivå 16:00-20:00

Betraktninger

Øvelse øker en manns testosteron. Det er lurt å ikke trene før en testosteron-test.

Måling Testosteron

Testosteron kan måles på forskjellige måter. Gratis (eller biotilgjengelig) testosteron er testosteron som ikke er bundet til proteiner eller andre hormoner som er bundet testosteron. Bundet testosteron er ikke tilgjengelig for å øke en manns libido. Totalt testosteron tiltak begge typer.

Hva er behandlingen for mannlige overgangsalderen?

Mann menopause er en hormonell tilstand som er forbundet med aldring, kosthold, søvnmangel og stress. Ifølge mayoclinc.com, er mannlige overgangsalderen også kalt Ufrivillig, testosteronmangel eller androgen mangel og er brakt videre av en reduksjon i testosteron nivåer. Det kan begynne så tidlig som 30 år og etter alder 70 testosteronnivå kan ha redusert med opptil 50 prosent. Mann menopausale symptomer inkluderer redusert muskulatur, økt kroppsfett, søvnforstyrrelser, mangel på seksuell lyst, infertilitet, gynekomasti (mannlige bryster) og depresjon. Behandlinger for mannlige overgangsalderen kan bidra til å lindre noen av disse symptomene.

Testosteron (TRT)

Testosteron-replacement therapy vil hjelpe deg å gjenopprette testosteronnivået til det normale. Andrology.com foreslår å ha en FAT eller gratis tilgjengelig testosteron-test for å avgjøre om våre testosteronnivå er lav nok til å bli vurdert for denne behandlingen. Legen din vil trolig gjøre en full workup inkludert rektal, lever, hjerte og prostata eksamen før anbefale behandling. Testosteron terapi kan leveres gjennom en testosteron gel eller mukoadhesive plaster, implantat, oralt eller ved intramuskulær injeksjon. Doser og tid på medisiner er avhengig av din testosteron-mangel nivåer og respons på behandling. Fordi testosteron erstatning kan gi en økt risiko for prostatakreft, er det nødvendig å ha økt prostata helsen mens under TRT behandling.

Diet

Endringer i kostholdet kan lindre symptomer på mannlig overgangsalder. En studie utført av Longevity Center i Manchester Connecticut fant at menn som behandlet symptomer ved å inkludere vitamin C og E, samt sink i sine dietter bidra til å stimulere seksuell stasjonen. I tillegg, urter og aminosyrer som muira puama og L-arginin, henholdsvis, vil bidra til en forbedret libido.

Livsstil

Testosteron ubalanser kan bli forverret av livsstilsvaner som overflødig alkoholforbruk og fedme. Drikker overdrevet og som har overskytende fett kan føre til en økning i aromatase-enzym, noe som reduserer leverfunksjonen, og kan føre til en overdreven omdannelse av testosteron til østradiol (østrogen). Dette kan føre til en hormonell ubalanse på grunn av østrogen overproduksjon som vil føre til symptomer på mannlig overgangsalder. Å behandle menopausale symptomer, eliminere alkohol og overdreven mettet fett fra kostholdet ditt. I tillegg begynner en øvelse som inkluderer styrke og kardiovaskulær trening minst tre dager per uke i 30 til 60 minutter per økt for vekttap.

Stress og søvn

Søvnmangel kan redusere testoserone nivåer, og forhold som søvnapné eller søvnløshet bør rettes for å bidra til å redusere symptomer på mannlig overgangsalder. I tillegg, stress kan føre til lavere testosteronnivåer. Behandling for symptomene bør inneholde 8 til 10 timer søvn per natt for å unngå søvn-relatert Ufrivillig. I tillegg øve aktiviteter som vil hjelpe deg å lindre stress, slik som yoga og meditasjon.

Testosteronnivået i kroppen

Testosteron er det mannlige kjønnshormonet som produseres i både menn og kvinner. Men hanner produsere 40 til 60 ganger mer testosteron enn kvinner. Testosteron er et kraftig hormon som regulerer og styrer organer og vev. Hormoner er kjemiske stoffer i kroppen som sender meldinger gjennom blodstrømmen. De jobber hele tiden og kan påvirke vekst og utvikling, seksuell funksjon, metabolisme, reproduksjon og humør.

Testosteron Test

For å identifisere graden av testosteron i kroppen, er en blodprøve er nødvendig. Mest sykeforsikring dekker testen og ingen forberedelse er nødvendig før testen. Vanligvis testosteron er testet for å vurdere følgende.
Tidlig eller sen pubertet hos menn
Impotens og infertilitet hos menn
Kjennetegn og uregelmessig menstruasjon hos kvinner

Normale testosteronnivå

For en mannlig, normale testosteronnivå er 300 til 1000 ng / dL. I en hunn, normale nivåer er 20 til 80 ng / dl. Ulike laboratorier har ulike intervaller for hva som anses som normalt. Etter testen, kan en lege gi ytterligere informasjon om betydningen av testen.

Uregelmessig Levels

Hvis testosteron er over det normale, vil risikoen for følgende øker.

Testikkelkreft
Eggstokkreft
Precoscious pubertet
Androgen resistens
Medfødt adrenal hyperplasi
Polycystisk ovariesyndrom sykdom

Hvis testosteron er under det normale området, er risikoen for å få de følgende øker.
Forsinket pubertet
Hypopituitarisme
Prolactinoma
Testikkelsvikt
Kronisk sykdom

Nivåer og aldring

Testosteronnivået synker med alderen hos menn. Siden det normale området er høy, kan testosteronnivået ikke være noe problem. Mange ganger testosteron får skylden når det virkelig symptomene er forårsaket av noe annet. Tegn på lavt testosteron hos menn inkluderer: redusert sexlyst, senket sædkvalitet og økt bryststørrelse. Hvis lavt testosteron er diagnostisert, er hormonbehandling et behandlingsalternativ.

Testosteron Therapy

Testosteronbehandling kan forbedre muskelmasse, bentetthet, energi, humør, sexlyst og erektil funksjon. Behandlingen kan være ved fremgangsmåten i et plaster, gel, injeksjon, eller tablett. Risiko for testosteronbehandling inkluderer høy rød-blodlegemer, søvnapné, økning i prostataforstørrelse eller prostatakreft vekst, væskeansamling, akne og brystforstørrelse.

Testosteronnivå i en Kvinne

Selv om testosteron er et hormon som vanligvis forbindes med menn, er det også produsert i små mengder av eggstokkene og binyrene hos kvinner. En testosteron-nivå er vanligvis oppnådd i kvinner for å evaluere tilstedeværelsen av hann-legemet egenskaper, overdreven eller unormal hårvekst, infertilitet, nedsatt seksualdrift og uregelmessig menstruasjonsperioder. En testosteron test kan inngå i diagnostisk testing for eggstokkene eller binyrene kreft. Testosteron påvirker bentetthet, muskelmasse og sexlyst hos kvinner.

Test

En blodprøve for en testosteron-nivå er oppnådd fra en vene i armen eller hånden av helsepersonell og prøven blir sendt til et laboratorium for prosessering. Vanligvis fasting ikke er nødvendig før dette hormon nivået er trukket. Du lege kan be deg om å holde tilbake visse medisiner som kan påvirke testresultatene. Risiko forbundet med en blod uavgjort inkluderer infeksjon i blodprøvetaking området, store blødninger, følelse ør, besvimelse og blod akkumulering under huden.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, er et normalt testosteronnivå for en voksen kvinne 20 til 80 nanogram per desiliter. Testosteronnivå svinge i løpet av dagen, men er høyest i morgen så blodet bør trekkes så nær morgenen som mulig. Noen laboratorier kan ha ulike normale testosteronklasser. Basert på resultatene, vil legen avgjøre om testosteron nivået er unormal.

Medisinering Interactions

Medisiner som kan forårsake en økt testosteronnivå hos kvinner er antiepileptika, barbiturater, østrogen og p-piller. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av testosteron inkluderer androgener, deksametason, diethylstilbestrol, digoksin, alkohol, steroider, ketokonazol, phenothiazine og spironolakton.

Symptomer

Symptomer på økt testosteronnivå hos kvinner inkluderer uregelmessig eller uteblitt menstruasjonsblødning, dypere stemme, akne, redusert bryststørrelse, vektøkning, økt muskelmasse, forstørrelse av klitoris, vikene og en unormal vekst av tykt, mørkt kroppshår .

Økt testosteronnivå

Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde idiopatisk hirsutisme, polycystiske eggstokker, trophoblastic svulst, medfødt andrenocortical hyperplasia, binyre svulst og eggstokkreft tumor. Behandlingstilbud for å redusere testosteronnivå inkluderer p-piller, kortikosteroider og oral østrogen.

Redusert testosteronnivå

Redusert testosteronnivå hos kvinner kan tyde på Addisons sykdom, en underactive hypofysen, prolactimona og tap av eggstokkfunksjonen. Testosteronbehandling er et alternativ, avhengig av din alder og medisinsk historie, for å øke testosteron nivåer. Det er ikke nok studier for å fullt ut forstå fordelene og langsiktige effekten av testosteron terapi hos kvinner.

Sunn testosteronnivå for menn

Sunn testosteronnivå for menn


Selv om binyrene og eggstokkene kan produsere testosteron i små mengder, testiklene produserer det meste av kjønnshormonet testosteron hos menn. Dette hormonet bidrar til typiske mannlige egenskaper som penis størrelse, kroppshår og en dyp stemme. Testosteron bidrar også til en mana € ™ s sexlyst og sædkvalitet. Selv muskelmasse og styrke kan tilskrives testosteron.

Testosteron Testing

Visse medisinske tilstander fortjener testosteron testing. Ifølge American Association for Clinical Chemistry (AACC, labtestsonline.org), kan leger bestille denne testen for menn som opplever infertilitet, forsinket pubertet eller erektil dysfunksjon. For å teste menn for testosteronnivå, trekker en helsepersonell blod fra armen. Det oppsamlede blodet ble deretter analysert for sirkulerende testosteron.

Sunn testosteronnivå

Sunne verdier for testosteron faller mellom 300 og 1000 ng / dL, ifølge The Hormone Foundation (hormone.org), som er dedikert til å utdanne publikum om forhold knyttet til hormoner. Normale verdier kan variere avhengig av laboratoriet som utfører testen.

Lavt testosteronnivå

Hvis en mana € ™ s testosteron blir off-balanse, kan hans helse og velvære lide. Hypogonadisme eller lavt testosteron kan føre til menn for å utvikle brystkreft, lav sædkvalitet og dårlig ereksjon. Depresjon, irritabilitet, vektøkning og tretthet er også symptomer på lavt testosteronnivå. Lavt testosteron vanligvis skjer som en del av aldringsprosessen etter 40, når testosteron produksjonen synker rundt én prosent hvert år. I yngre menn, kan lavt testosteronnivå skje på grunn av medisiner, testikkel traumer eller genetiske forhold.

Høye testosteronnivå

For menn kan forhøyede testosteronnivå oppstå på grunn av svulster. Ifølge AACC, anabole steroider, også kalt androgener, er en annen bidragsyter. Visse forhold kan være å klandre for overflødig testosteron produkt. Menn med hypertyreose eller en overaktiv skjoldbruskkjertel, for eksempel, kan oppdage at de produserer for mye testosteron.

Behandling for testosteron-Related Disorders

Hormonbehandling behandler lidelser relatert til lavt testosteronnivå. Den testosteron terapi er levert via injeksjoner, tabletter, plaster og piller. Denne type behandling bærer risikoen for akne, søvnapné og prostataforstørrelse. Pasienter med forhøyet testosteronnivå vanligvis dona € ™ t krever behandling. I tilfeller der nivåene er unormalt høy, vil en helsepersonell bestemme løpet av handlingen avhengig av den underliggende årsaken.

Hvordan øke Ansiktshår

Hvordan øke Ansiktshår


For noen mennesker, vokser ansiktshår i sakte eller ikke i det hele tatt. Det finnes alternativer for å øke veksten av hår eller gi inntrykk av mer ansiktshår. Over-the-counter programmer og testosteron behandlinger kan bidra til å øke ansikts hår for noen individer. Men de virker ikke for alle. Til syvende og sist, noen mennesker er ikke i stand til å øke ansiktshår.

Bruksanvisning

•  Besøk din lege. Fortell legen din at du ønsker å vokse ansiktshår.

Få en testosteron-test. En testosteron test avgjør hvis nivåene er lave, og hvis du bør vurdere testosteronbehandling. Sørg for at du og legen din forstå bivirkninger av behandlingen. Disse bivirkningene kan omfatte ukontrollerbare sinne og krymping av testiklene.

Ta B12-vitaminer daglig. B12 fremmer oksygenering i kroppen og hjelper hårsekkene skaffe oksygen er nødvendig for å vokse; det er ikke en garanti, men bra for helsen din.

Shave to ganger om dagen. Hyppig barbering er en annen måte å vokse ansiktshår. Barbering oftere kan føre til at håret til å vokse tilbake mer grov og vises tykkere.

Hvordan naturligvis øke Mann testosteronnivå for Muscle Gain

Testosteron er viktig for muskel gevinst fordi det er kroppens viktigste anabole hormon, ifølge Body Building Web. Kunstig forsterke testosteronnivå kan føre til permanent skade på kroppen i det lange løp. Ifølge Body Building Web, bidrar ingenting til muskel gevinst som testosteron og det er derfor det er så viktig å øke naturlig testosteron nivåer.

Bruksanvisning

•  Få nok hvile og opprettholde en god psykisk helse. Ifølge Web MD, må gjennomsnittlig voksen omtrent åtte timers søvn, selv om noen voksne kan kreve opp til 10. Også unngå stressende situasjoner for å redusere mengden av stresshormoner frigjøres i kroppen. Stresshormoner slik som adrenalin og kortisol hindre produksjonen av testosteron.

Ta vitaminer og ekstra sink. Body Building Web sier sink er et hardt mineral å absorbere og som resultat av mange mennesker er sinkmangelfull. Den riktige inntak av vitaminer og adekvate nivåer av sink vil tillate en person å sove bedre og også øke testosteronnivåer. Anbefalt daglig inntak av sink er 11 mg for menn og 9 mg for kvinner, ifølge Advanced Health. Østers, rødt kjøtt og fjørfe er alle rike på sink.

Spis et sunt og balansert kosthold. Ifølge The Hormone Shop, er protein det latinske ordet for "fremfor alt annet", og bør spises til over alle andre matvarer for å stimulere hormoner i kroppen som regulerer utslipp av testosteron. En vegetarisk kosthold ville case testosteronnivå til å slippe. Kostholdet inneholder lite karbohydrater, høyt på protein og tilstrekkelig fettinntak produsere de beste nivåene av testosteron og evne til å få muskler. Eat minimale karbohydrater fordi de øker blodsukker og derfor redusere produksjonen av testosteron; på den annen side, frukt, grønnsaker og sunt fett som omega-3 fettsyrer har motsatt effekt.

øvelser uten over-gjøre det, da dette kan føre testosteronnivå til å slippe. Trening, i moderate mengder, er viktig for å øke naturlig testosteron produksjonen. Limit treningsøkter til 45-minutters økter for å unngå en økning i kortisolnivå, noe som reduserer testosteronproduksjonen. Hvis ytterligere trening er nødvendig, ta pauser i mellom øktene.

Unngå steroider for å øke testosteron. Kunstig boosting testosteron med bruk av steroider vil ha langvarige negative effekter. Ved hjelp av steroider kan føre til at kroppens naturlige evne til å produsere testosteron å minske og også føre til infertilitet, ifølge Body Building Web.

Tips og advarsler

  • Hvis du tror du kan ha en testosteronmangel, bør du oppsøke lege for videre testing. Testosteron testing utføres vanligvis om morgenen når testosteron er det høyeste. Hvis en sann mangel er til stede, er testosteronbehandling et alternativ.

Årsaker til manglende Ansiktshår

Mann ansiktshår begynner å utvikle seg fra ca 11 år, og fortsetter å utvikle seg til tidlig 20-årene. Tidlig vekst ansiktshår kan være usammenhengende og ujevn, lokalisering i visse områder og ikke andre. Menn over 20 år som har overdrevet tynne ansiktshår kan ha en hormonell tilstand, hud tilstand eller sirkulasjonsproblemer. Her er noen av årsakene til manglende ansiktshår, og noen få måter å øke veksten av ansiktshår:

Lav Testosteron

Menn som har lavt testosteronnivå vil ha lav ansiktshår vekst og trenger hormontilskudd. Sjekk med legen din for å se om en testosteron test kan være i orden.

Hudproblemer

Psoriasis eller eksem kan forårsake ujevn ansikts hårvekst og kan hindre ansiktshår i å vokse før etter huden har blitt behandlet. Hvis du har hatt alvorlig psoriasis, kan det være en permanent hårtap. Psoriasis og eksem kan behandles med kremer og aktuelle løsninger du kan få hos din hudlege.

Alopecia

Alopecia, som er en form for hårtap som påvirker typisk hodet, kan utvikle seg til å omfatte ansiktet. Dette kan føre til flekker av håravfall eller fullstendig hårtap i ansiktet. Det finnes typer av steroid kremer som hjelper med alopecia, så sjekk med din lege eller hudlege.

Massasje som behandling

Gi deg selv en daglig massasje for å øke blodsirkulasjonen til området der ansiktshår er tynn. Økende sirkulasjon kan aktivere hårvekst ved å øke blodstrøm og oksygen til follikler.

Rogaine som Treatment

Rogaine har vært brukt med hell av noen mennesker på deres ansiktshår (se Ressurser). Sjekk med legen din først.

Testosteron dosering for behandling av MS

Multippel sklerose fører til at kroppens immunsystem til å angripe nerver, til slutt fører til nevrologiske symptomer som svekket hukommelse og koordinering tap. MS rammer dobbelt så mange kvinner som menn, som førte til spekulasjoner om rollen av kjønnshormoner i sykdommen.

Kjønnshormoner og MS

Kvinner med MS har en tendens til å vise mindre alvorlige symptomer når du er gravid. Den kvinnelige kjønnshormoner progesteron og østrogen kan forårsake denne lavkonjunktur.

Testosteron og graviditetshormonet østriol vist seg effektiv i laboratorie behandlinger av en dyremodell av MS kalles eksperimentell allergisk encefalomyelitt.

Testosteron forskningsstudie

I 2007 gjennomførte forskere ved David Geffen School of Medicine ved UCLA en studie av testosteronbehandling for 10 menn med en vanlig form for MS kalles relapsing-remitting.

Dosering

Hver av de 10 menn mottatt en daglig topisk gel som inneholdt 100 mg testosteron. Dosering varte i et år.

Resultater

Hjerne atrofi i de studerte menn hadde redusert med 67 prosent ved slutten av rettssaken. Kognitive tester forbedret med fem prosent. Mennene fikk et gjennomsnitt 1,7 kg muskelmasse i løpet av året.

Til tross for disse positive resultatene, trenger mer klinisk testing skal skje for å fastslå effekten av testosteron på MS.

Behandling hos kvinner

Testosteron har ikke blitt testet på kvinner med MS. Kvinner kan ikke ønsker å forfølge testosteronbehandling på grunn av sin masculinizing bivirkninger som ansikts hårvekst.

En klinisk studie pågår nå kan bevise at østriol behandlinger har en tilsvarende gunstig reaksjon hos kvinner med MS.

Test for Hirsutisme

Test for Hirsutisme


Hirsutisme er overdreven og unormal vekst av kroppshår. Denne tilstanden kan påvirke menn og kvinner, men kvinner vanligvis finne det mer belastende på grunn av kosmetiske grunner. Overskuddet av hår, som vanligvis er tykk og mørke, kan vokse på rygg, mage, bryst, hake eller leppe. Den unormale hår er forskjellig fra den fine hår som normalt finnes i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, opptil 10% av kvinner har hirsutisme.

Årsaker

Hirstutism er ofte forårsaket av en overdreven mengde av androgen, noe som er en mannlig hormon, eller polycystisk ovariesyndrom. I noen tilfeller er årsaken til hirsutisme kanskje aldri funnet. Denne tilstanden går i familier. Sjeldne årsaker til overdreven hårvekst er binyre svulst eller kreft, ovarietumorer eller kreft, Cushings syndrom, medfødt adrenal hyperplasi og hyperthecosis. Visse medisiner som testosteron, danazol, anabole steroider, glukokortikoider, ciklosporin, minoxidil og fenytoin kan også føre til hirsutisme.

Tester

Diagnosen hirsutisme er basert på en fysisk undersøkelse, fysiske symptomer, blodprøver og imaging tester. Ikke alle testene vil bli indikert for hver person. Blodprøver som kan være indisert for hirsutisme er testosteron, dihydroepiandrosterone sulfat (DHEA-S), luteiniserende hormon (LH), follikkelstimulerende hormon (FSH), prolaktin og 17-hydroxyprogesterone. Imaging tester, for eksempel en computertomografi (CT) eller ultralyd, er vanligvis bare utføres for å utelukke en eggstokkene eller binyrene svulst.

Hjem Behandling

Behandling for mye hår omfatter bleking, napping, voksing, barbering, elektrolyse, laser hårfjerning og vekttap. Elektrolyse og laser hårfjerning er dyrt og flere behandlinger er nødvendig. Plukker og voksing er ikke anbefalt for kvinner rammet av hirsutisme fordi de kan gjøre håret vokse raskere ved å øke blodtilførselen til hårsekkene. Vekttap kan redusere hårvekst ved å redusere mannlige hormonnivåene i kroppen din.

Reseptbelagte medisiner

Avhengig av din medisinske historie, kan din lege foreskrive p-piller, medisiner eller kremer for å behandle hirsutisme. Anti-androgen medisiner ta tre til seks måneder å bli effektive. De virker ved å styre androgen hormon og kan redusere ny hårvekst, men sannsynligvis ikke vil endre mengden hår du har. Den resept krem ​​som brukes til å kontrollere hirsutisme bremser ansiktshår vekst og tar fire til seks uker før alle fordelene blir sett.

Advarsel

Symptomer på en mer alvorlig, men sjelden, lidelse omfatter plutselig utvikling av hirsutisme, dypere stemme, akne, redusert bryststørrelse, uregelmessig menstruasjon og økt muskelmasse. Kontakte lege så snart som mulig hvis du exibit disse symptomene for å sikre tidlig diagnose og behandling.

Testosteron behandling for menn med hodeskader

Hvis hjernen din har blitt skadet av et hjerneslag, hjerteinfarkt, eller traume mot hodet, kan din hypothalamus og hypofysen bli skadet og forårsake en betydelig nedgang i testosteron. Testosteronbehandling kan være foreskrevet av legen din for å forhindre bentap, øke muskelmasse, og forbedre røde blodlegemer.

"Ifølge Digital Urology Journal, vellykket forvaltning av testosteronbehandling krever riktig evaluering og en forståelse av fordeler og risiko av behandlingen (se referanser 1)."

Symptomer

Lave nivåer av testosteron kan føre til tretthet og depresjon, tappe din energi nivå. Hvis du opplever nedsatt seksuell funksjon, dårlig konsentrasjon, eller uvanlig irritabilitet, kan du dra nytte av testosteronbehandling.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk undersøkelse og ta din medisinske historie.

En total testosteron blodprøve og urin eller spytt testing vil bli utført av laboratoriet, for å fastslå dagens testosteronnivå, og å bestemme hvilken behandling som er nødvendig.

Behandling

Det er en potensiell risiko med enhver terapi, så ta kontakt med legen din for å bestemme den beste behandlingsalternativet for deg. Mulige behandlinger inkluderer injeksjoner og patcher.

Injeksjon: Pasienten kommer inn på legekontoret hver to til fire uker, og mottar en testosteron skutt inn i muskelen. Mellom injeksjonene dine testosteronnivå kan variere sterkt, forårsaker humørsvingninger.

Transdermiske lapper: En patch leverer en testosteron-holdig gel gjennom huden ved styrte intervaller. Hver dag du bruke oppdateringen på en annen del av nedre del av magen, overarmen eller skulderen. Pasienter ha lappen for 12 til 24 timer, og kan holde plasteret på mens bading eller engasjert i tung trening. Bivirkninger kan være kløe og irritasjon på applikasjonsstedet, akne, væskeretensjon, og noen menn vil ha midlertidig unormal bryst utvikling.

Kinn testosteron patch: foreskrevet av legen din, kommer kinn testosteron i form av en tablett-formet patch, og bør brukes to ganger daglig til venstre og høyre fortenner i øvre tannkjøtt. (Tennene rett til venstre og høyre for de to fortennene). Plasteret skal påføres hver 12. time, alternerende sider med hver dose. Som munn testosteron patch mykgjør og former seg etter formen på tannkjøttet, vil medisinen gradvis bli utgitt. Alle deler av plasteret som ikke er oppløst innen 12 timer bør fjernes fra munnen. Å pusse tennene, tyggegummi, spise eller drikke er tillatt mens du bruker plasteret, men sjekk tannkjøttet etter disse aktivitetene for å sikre at oppdateringen er fortsatt på plass.

Du kan oppleve hodepine, tannkjøtt irritasjon, eller en bitter smak i munnen de to første ukene av behandlingen. Hvis du opplever problemer med å puste eller urinerer, gulfarging av øyne, oppkast, eller hevelse i hender, føtter, ankler, eller ben, ringe legen din umiddelbart.

Risiko

Testosteronbehandling kan føre til søvnapné, testikkel krymping, begrense sperm produksjon, og stimulere til overproduksjon av blod.

Legen din vil kontrollere blodprosent og testosteronnivå med jevne mellomrom for å hindre eventuelle komplikasjoner.

Ved hjelp av testosteron kan øke risikoen for å utvikle prostatakreft, så legen kan bestille lab arbeid for å overvåke prostata nivåer. Hvis du for øyeblikket har prostatakreft, kan det hende at svulsten vokser raskere med testosteronbehandling.

Hva er fordelene med testosteron terapi?

Lavt testosteronnivå kan være en naturlig følge av aldring hos menn og kvinner eller en indikasjon på en medisinsk tilstand. Behandling med testosteron terapi tilbyr litt hjelp med problemene knyttet til nedgangen av dette hormonet.

Seksuell funksjon

Testosteron terapi forsøk på mannlige forsøkspersoner har vist en forbedring av seksuell ytelse for pasienter med erektil dysfunksjon som stammer fra lave nivåer av testosteron, men ikke i nærvær av neurologiske eller vaskulære problemer.

Cardiovascular Disease

Lave nivåer av testosteron hos menn og kvinner føre til en reduksjon i muskelmasse og en tilsvarende økning i kroppsfett som metabolisme bremser. Testosteron terapi byr forbedring i muskelmasse og en reduksjon i kroppsfett, for derved å redusere muligheten for kardiovaskulær sykdom.

Osteoporose

Som testosteronnivået avta, reduserer bentetthet, forårsaker osteoporose hos både menn og kvinner på ulike stadier av aldring. Selv om testing for resultatene av testosteron terapi er fortsatt blir gjennomført, bevis tilgjengelig så langt viser forbedring i beinmineraltetthet.

Energinivå

Energinivået kan øke med testosteron behandling som følge av en økning i lean body mass --- muskelutvikling --- som slår ut i høyere nivåer av fysisk aktivitet.

Forbedret Memory

Testosteron spiller en rolle i kognitive evner. Noen studier har vist at bruk av testosteron terapi for å øke hormon i deltakere til nivåer i samsvar med ungdom fremmer betydelig forbedring på dette området.