Digidexo.com

medisiner for tretthet søvnighet

Medisinering for Nevrologisk Pain

Nevrologiske smerter, også referert til som nerve smerte, er ofte svært intens og langvarig. Medisiner er vanligvis den første linjen av behandling for pasienter som opplever nevrologisk smerte. Finne den rette medisinen for nevrologiske smerter krever ofte lege og pasient for å ta en prøve-og-feile-tilnærming. Dette er ofte frustrerende, men det er nødvendig å finne hvilke medisiner for nevrologisk smerte vil være mest gunstig for pasienten mens forårsaker færrest bivirkninger. Ifølge Mental Help, ca 2 til 3 prosent av befolkningen opplever nevrologisk smerte.

Antidepressiva

Antidepressiva blir ofte brukt medisiner for nevrologisk smerte. Ifølge Spine Health, er den mest effektive antidepressiva for denne type smerte trisykliske antidepressiva som nortriptylin og amitriptylin. De kan bidra til å forsinke smerte signaler og balanse hjernen kjemikalier.

Antiepileptika

Antikonvulsive medisiner er ofte foreskrevet til pasienter med nevrologiske smerter. Ifølge Spine Helse, denne typen medisiner er ofte godt tolerert og effektive i å lindre smerte. De vanligst foreskrevet krampestillende medisiner for nevrologisk smerte inkluderer Neurontin, karbamazepin, klonazepam, felbamat, fenytoin og valproinsyre. Denne typen medisiner virker å bremse ned nervesignaler til å redusere smerte.

Opioider

Ifølge Spine Helse, når du bruker opioider medisiner for nevrologisk smerte, høye doser er vanligvis nødvendig. For noen pasienter, er denne type medisiner ikke effektive i det hele tatt, men andre finner dem effektive. Denne typen medisiner arbeider for å avbryte nervesignaler for å lindre smerte. De hyppigst foreskrevne opioide medikamenter inkluderer morfin, oksykodon, Hydrocodone, fentanyl og kodein.

Side Effects

Pasienter som tar medisiner for nevrologisk smerte ofte opplever bivirkninger. Bivirkningene vil variere fra pasient til pasient i intensitet og frekvens, og de fleste pasienter legge merke til at deres bivirkninger enten helt forsvinne eller vesentlig lindre over tid. Ifølge Stop Pain Organization, de vanligste bivirkninger av opioider medisiner for nevrologisk smerte inkluderer forstoppelse, seksuell dysfunksjon, kvalme, tørr munn, tretthet og søvnighet, urinretensjon, mental fogginess, svimmelhet og kløe. Ifølge Depresjon Guide, de vanligste bivirkninger av trisykliske antidepressiva inkluderer økt hjertefrekvens, munntørrhet, dagtid tretthet, forstoppelse, svimmelhet, blæreproblemer, tåkesyn og seksuelle problemer. Ifølge Brain og Spine Surgery Center, de vanligste bivirkninger av antiepileptika omfatter svimmelhet, hudutslett, tretthet, oppkast, kvalme og ustøhet.

Strategi

Ifølge Mental Hjelp, de fleste pasienter opplever nevrologiske smerter finner ut at å kombinere en krampestillende medisiner og en trisykliske antidepressiva reduserer deres smerte. Den hyppigst foreskrevne medisiner når du prøver denne kombinasjonen er nortriptylin (trisykliske antidepressiva) og Neurontin (et krampestill også kalt Gabapentin). Mental Help rapporterer at pasienter som tar en kombinasjon av disse to stoffene rapportert sine smerter til å være en 2.3 av 10 (med 10 som høyeste grad av smerte) i stedet for en 5,4 av 10 når du tar ett eller ingen medisiner for nevrologisk smerte.

Medisiner for angst angrep

En angst angrep oppstår når en person plutselig blir redd om en innbilt fare. Symptomer på angst angrep inkluderer rask hjerterytme, svetting, pustevansker, svakhet, tretthet og svetting. Personer som har en angst angrep ofte føler seg hjelpeløs, spent og de føler seg som om noe dårlig er i ferd med å skje. En rekke medisiner er tilgjengelige for å bidra til å lindre og forebygge angst angrep.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner er en type beroligende som reduserer nervøs spenning ved å bremse hjernen kjemiske bevegelse. Medisiner i denne klassen inkluderer Xanax, Librium, Klonopin, Valium og Ativan. Disse medikamentene er generelt tatt som trengs når en angst angrep oppstår. Medisiner lindre angst symptomer omtrent en time etter at medisinen er tatt. Bivirkninger av benzodiazepiner er tretthet, svimmelhet, balanseproblemer og muskel koordinering problemer. Disse medikamentene er vanligvis foreskrevet midlertidig fordi langvarig bruk er forbundet med avhengighet.

Buspar (buspiron)

Buspar kan forskrives som et alternativ til benzodiazepiner. Det er også brukt midlertidig, men dens fordel er at det er ikke vanedannende. Bivirkninger av Buspar inkluderer ørhet snart etter å ha tatt medisinen, hodepine, nervøsitet, søvnløshet og kvalme.

SSRI

Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan bidra til å lindre angst ved å øke mengden av serotonin aktiv i hjernen. Disse medikamentene tas daglig i en lengre periode for å kontrollere angst symptomer. SSRI inkluderer Celexa, Lexapro, Prozac, Paxil og Zoloft. Bivirkninger av SSRI inkluderer seksuell dysfunksjon, nervøsitet, kvalme, tørr munn, hodepine, diaré, uro, vektøkning, rastløshet, utslett, søvnløshet og tretthet.

SNRI

Serotonin og noradrenalin reopptaksinhibitorer å lindre angst ved å øke aktiviteten til både serotonin og noradrenalin i hjernen. Disse medikamentene er brukt på ubestemt tid å administrere angst symptomer. SNRI inkluderer Effexor og Cymbalta. Bivirkninger av SNRI inkluderer søvnighet, kvalme, svimmelhet, oppkast, søvnløshet, merkelige drømmer, forstoppelse, tremor, gass, tørr munn, uskarpt syn, seksuell dysfunksjon og hodepine.

Andre behandlinger

Psykoterapi i form av rådgivning eller kognitiv atferds brukes ofte enten alene eller sammen med medisiner for å behandle angst og angstanfall. Kognitiv atferdsterapi er spesielt nyttig fordi den lærer pasientene å få kontroll over sine egne følelser og tanker. Angst er forskjellig mellom individer - og dermed må behandlinger individualisert å møte behovene til hver enkelt pasient. Personer som lider av angstanfall bør oppsøke lege om medisiner og andre behandlinger som kan hjelpe dem å føle seg bedre.

Medisiner for å behandle stress

Stress, medisinsk referert til som angst, kan dramatisk redusere ens glede av livet. Symptomer på stress kan også øke blodtrykket, føre til dårlig matvaner og søvnproblemer, og kan til og med forverre avhengighet av alkoholholdige drikkevarer. Men det finnes medisiner tilgjengelig for stress, enten det er et resultat av en midlertidig tilstand eller en mer gjennomgripende psykiske lidelser, som for eksempel post-traumatisk stresslidelse (PTSD) eller generalisert angstlidelse, ifølge MedlinePlus.com.

Xanax

Benzodiazepiner er en av de mest vanlige måter å behandle stress og angst, ifølge MedlinePlus. Xanax, kjemisk kjent som alprazolam, er en statlig godkjent metode for behandling av stress. Medisinen er tilgjengelig i både merkevare og generisk form som piller, muntlig disintegrating tabletter, utvidet-release piller og flytende løsning. Xanax har noen misbrukspotensial og dermed sine resepter overvåkes av Drug Enforcement Administration (DEA). Xanax fungerer ved å endre hjernen kjemikalier som forårsaker stress og angst.

Valium

Valium er et annet benzodiazepin brukes til å behandle stress og kan også være nyttig for medfølgende søvnløshet, ifølge Mayo Clinic. Valium er kjemisk kjent som diazepam og er tilgjengelig som en pille, desintegrerende tablett med utvidet frigjøring pille, flytende oppløsning, eller injeksjon. Shots er vanligvis gitt bare i sykehus innstillinger, som Valium har misbrukspotensiale, som alle andre benzodiazepin. Bivirkninger er mulig med Valium, og søster benzodiazepiner som Xanax, inkluderer ustø gange, tretthet, og uklar tale.

Paroksetin

Paxil, kjemisk kjent som paroksetin, er et antidepressivt middel som virker til å øke mengden av serotonin i hjernen, ifølge Mayo Clinic. Paxil er en SSRI og, i motsetning til benzodiazepiner, kan det ta så lenge som åtte uker for medisiner for å redusere stress og angst. Men vanligvis koster Paxil ca $ 4 over hele USA, og det anses ikke potensielt vanedannende. Bivirkninger er mulig med Paxil inkluderer redusert seksuell evne og lyst, søvnighet, og magesmerter.

Trazodone

Trazodon, som også markedsføres under merkenavnet Desyrel, er et antidepressivum som fungerer som en stemning heis for å redusere stress, angst, og medfølgende depresjon. Trazodon kan tas sammen med andre legemidler, som for eksempel Paxil og Xanax med overvåking, og er også nyttig for å redusere søvnløshet forbundet med stress. Fra og med august 2009, medisinering vanligvis koster ca $ 4 i USA. Trazodon regnes ikke som en potensielt avhengighetsskapende stoff. Bivirkninger mulige inkluderer tørr munn og ubehagelig smak.

Ambien

Ambien, kjemisk kjent som zolpidem, er en sovepille som er noen ganger foreskrevet i tilfeller av alvorlig stress, ifølge Mayo Clinic. Det kan være foreskrevet med antidepressiva og benzodiazepiner. Imidlertid er Ambien ansett som en potensielt vanedannende medisiner og bruken overvåkes av DEA. Ambien også ikke bør brukes regelmessig og bare i tilfeller av alvorlig søvnløshet, som følge av stress. Søvnighet på dagtid er mulig ved bruk av Ambien og andre sovetabletter.

Medisiner for depresjon, angst, og minne tap

Medisiner for depresjon, angst, og minne tap


Det finnes mange typer medisiner som behandler depresjon, angst og hukommelsestap, og alle trenger en resept fra lege. De brukes først og fremst for å øke hjernens signalstoffer som hever følelser og fremme sunn hjernens funksjon.

Typer

Depresjon, angst og minne tap medisiner faller inn under flere store typer: Trisykliske antidepressiva, MAO-hemmere, serotoninreopptakshemmere, noradrenalin reopptakshemmere, benzodiazepiner, beroligende midler, kolinesterasehemmere, og memantin.

Vanlige medisiner

Velkjent reseptbelagte medisiner er Prozac, Zoloft, Wellbutrin, Cymbalta, Valium, Xanax, Exelon og Aricept. Ginkgo biloba er noen ganger brukt til å behandle hukommelsestap.

Bivirkninger

Potensielle bivirkninger er søvnighet eller søvnløshet, tretthet, tørr munn, uskarpt syn, forstoppelse eller diaré, rask puls, lav sexlyst, hodepine, brystsmerter, stiv nakke, svetting, vekttap, nedsatt eller økt appetitt, kvalme og oppkast.

Betraktninger

Visse matvarer kan samhandle negativt med spesifikke medisiner. Alkohol bør ikke inntas. Medisiner for depresjon, angst og hukommelsestap er ikke ment for langtidsbehandling.

Risiko

Noen medisiner for depresjon og angst kan føre til at barn og ungdom til å tenke på selvmord. Disse medikamentene er vanedannende og potensielt avhengighetsskapende, og bør ikke blandes med andre smerte eller sovetabletter som resultatene kan være dødelig.

Naturlig Medisinering for Sleep Disorder

Snorking, søvnløshet og søvnapné er ulike former for søvnforstyrrelser. Disse føre til irritabilitet, tretthet, søvnighet på dagtid og manglende evne til å konsentrere seg. Mens det er mange over-the-counter medisiner for problemet, kan noen naturlig medisiner for søvnforstyrrelse være gunstig også.

Pasjonsblomst og Valerian

Mellom 30 til 60 dråper pasjons skjær vil hjelpe systemet roe ned og indusere søvn, i tillegg til å gi lindring fra nervesmerter, muskelkramper, kramper og hysteri. Valerian er en annen beroligende, nyttig i å få ned blodtrykket og lettelser spenning, menstruasjonssmerter og kramper. Tjue dråper vendelrot skjær i vann før sengetid er en effektiv naturlig rette for søvnrelaterte problemer.

Jamaica Dogwood og Hops

Tygg noen blader og bark av Jamaica kornell eller humle eller slippe en håndfull av det samme, hver for seg eller i kombinasjon med hverandre, i badevannet for lindring av søvnforstyrrelser. Disse urtene vil bidra til å berolige systemet, redusere smerter og få ned spenninger og stress, mens indusere søvn.

California Poppy og kamille

California poppy og kamille er effektive i naturlig behandling av søvnforstyrrelser. Potente urter for menopausal søvnløshet og stress, disse også hjelpe i helbredelse av sår og fordøyelsen. To til fire milliliter California poppy skjær i et halvt glass vann og en kopp te eller bad med kamille blader, både før sengetid, bidra til å bekjempe søvnforstyrrelser.

Havre og Johannesurt

Har havre grøt til frokost eller legge noen tørkede havre til badevann for lindring av søvnforstyrrelser, depresjon, tretthet og svakhet. Et annet hjem rette for søvnforstyrrelse er Johannesurt. Ta muntlig eller bland med badevannet for god søvn.

Wild Lettuce og skullcap

Tygg litt vill salat eller legge noen blader av samme til badevann for lindring av søvnforstyrrelser, muskelsmerter, niggling hoste samt spenning og stress. En annen naturlig tonic for hissige nerver er skullcap. Tygg noen blader eller bruke i badekaret for å få lindring av tretthet, hysteri og søvnrelaterte problemer.

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Reseptbelagte medisiner for narkolepsi og primær hypersomni brukes til å behandle overdreven søvnighet som er forstyrrende for pasientens liv. Valgene inkluderer sentralstimulerende midler og sove hjelpemidler.

Sentrale hypersomni lidelser

Narkolepsi og primær hypersomni er forstyrrelser i sentralnervesystemet som forårsaker overdreven søvnighet på dagtid (EDS). De er nevrologisk, ikke psykologisk, lidelser.

Behandelbare symptomer

I primær hypersomni, EDS ofte gjør pasienter krever mer søvn enn normalt. I narkolepsi, kan drømme-relaterte symptomer som plutselig tap av muskeltonus (katapleksi) og hallusinasjoner være til stede.

Sentralstimulerende

Modafinil (Provigil), amfetamin (Adderall, Dexedrine), og metylfenidat (Ritalin) er sentralstimulerende midler ofte foreskrevet for disse forholdene. Klomipramin, en eldre generasjon antidepressiva med stimulerende effekt, kan være foreskrevet for narkolepsi med katapleksi.

Natriumoksybat

Natriumoksybat (Xyrem) kan være foreskrevet for å bedre nattesøvn. Det er tatt ved sengetid og igjen i løpet av natten, og er bare tilgjengelig i posten fra en enkelt sentral apotek.

Avhengighet

Amfetamin, metylfenidat, og natriumoksybat er alle Schedule III legemidler med stort potensial for misbruk. De bør brukes med forsiktighet og under tett medisinsk oppfølging.

Bivirkninger

Alle medisiner for narkolepsi og primær hypersomni har bivirkninger. Personer som tar disse legemidlene bør arbeide tett med sine leger og farmasøyter å forstå og håndtere spesifikke bivirkninger.

Liste over Kombinasjon medisiner for migrene

En migrene hodepine er en smertefull tilstand som kan være ganske alvorlig. Tendensen til å utvikle migrene er arvelig og ser ut til å innebære serotonin, et kjemikalie i hjernen, ifølge Medicine Net, Inc. Smerter fra en migrene hodepine kan vare fra noen timer opp til et par dager.

Migrene kan forstyrre din dag-til-dag liv, og når du har blitt diagnostisert med dem, kan legen starte deg på en bestemt medikament regime. En vanlig metode for behandling av migrene er med kombinasjonen medisinering.

Excedrin migrene

Dette var den første reseptfrie medisinen godkjent av FDA for å behandle symptomene på en migrene, ifølge Novartis Consumer Health, Inc. Du kan bestemme seg for å begynne å lindre symptomene på migrene på egen hånd, med over-the-counter medisiner. Excedrin migrene inneholder en kombinasjon av ingredienser, inkludert paracetamol, aspirin og koffein. I kliniske studier, etter å ha tatt Excedrin migrene, selv pasienter med tøffe migrene opplevd en merkbar reduksjon i smerte i løpet av 30 minutter.

Midrin

Som over-the-counter medisiner, reseptbelagte legemidler kommer ofte i kombinasjoner. Denne kombinasjonen medisiner brukes til å avlaste spenninger og migrene. Acetaminofen bidrar til å redusere smerte fra hodepine. Isometheptene bidrar til å begrense de utvidet blodkar i hodet. Dichloralphenazone bidrar til å slappe av kroppen, ifølge Healthcentral.com.

Cafergot Oral

Denne kombinasjonen av ergotamin og koffein i denne medisinen brukes for å behandle eller forebygge migrene. Ergotamin reduserer bankende effekter ved å begrense blodårene i hodet, mens koffein øker opptaket av ergotamin.

Fioricet Oral

Denne kombinasjonen medisiner brukes til å behandle migrene forårsaket av spenningshodepine. Paracetamol reduserer hodepine smerter, mens butalbital - et beroligende middel, bidrar til å redusere angst og forårsake søvnighet og avslapping. Koffein bidrar til å øke effekten av paracetamol og butalbital.

Fiorinal Oral

Fiorinal fungerer på samme måte Fioricet; imidlertid er acetaminofen erstattet med aspirin. Denne kombinasjonen av aspirin, koffein og butalbital brukes til behandling av migrene ved å redusere smerte, redusere angst som forårsaker spenninger og økende døsighet mens koffein hjelpemidler i absorpsjon.

Medisinering for tuberkulosebehandlingen

Tuberkulose er forårsaket av bakterier som vanligvis infiserer lungene, men kan skade andre deler av kroppen. Bakteriene spres ved nysing og hoste. Tuberkulose rammer omtrent to milliarder mennesker over hele verden, og kan være en sovende eller en aktiv infeksjon. Behandling er viktig fordi, når de er aktive, har tuberkulose en 60% dødelighet hvis pasienten forblir ubehandlet. Følgende medisiner brukes i kombinasjon for å behandle tuberkulose.

Isoniazid

Denne medisinen virker ved å drepe bakterier. Andre navn på denne medisinen er INH og Nydrazid. Isoniazid bør tas en til to timer etter et måltid. Pasienter bør unngå å spise mat som inneholder tyramin som sjokolade, øl og alderen ost. En vanlig bivirkning er perifer neuropati. Behandling kan ta måneder til år.

Rifampicin

Denne medisinen virker også ved å drepe bakterier. Andre navn på denne medisinen er rifampicin, Rifadin og Rimactane. Rifampicin gis i kombinasjon med andre anti-tuberkuløse medisiner. Pasienter bør ta denne medisinen en til to timer etter et måltid, men kan ta det med et fullt glass vann og mat hvis urolig mage oppstår. Vanlige bivirkninger er døsighet og oransje misfarging av kroppsvæsker. Denne misfargingen kan flekker kontaktlinser permanent.

Ethambutol

Denne medisinen begrenser veksten av bakterier. Et annet navn på denne medisinen er Myambutol. Ethambutol er også gitt i forbindelse med en annen anti-tuberkuløse medisiner. Pasienter kan ta denne medisinen med eller uten mat. Vanlige bivirkninger er svimmelhet, feber og hallusinasjoner. Hallusinasjoner, hvis erfarne, vil forsvinne uker til måneder etter seponering av medisinen.

Pyrazinamide

Denne medisinen virker ved å drepe bakterier. Vanlige bivirkninger er urolig mage, tretthet og hudens følsomhet for sollys. Pyrazinamide kan gis i kombinasjon med andre anti-tuberkuløse medisiner.

Advarsler

Unngå alkohol med disse anti-tuberkuløse medisiner. Isoniazid, Rifampicin og Pyrazinamide kan forårsake leverskader med symptomer som tap av matlyst, gulaktig fargetone til huden og øynene, mørk urin, generelle kroppen ubehag, feber, kvalme og oppkast. Disse symptomene bør rapporteres din lege umiddelbart. Du må fullføre hele behandlingsplanen foreskrevet av legen din for medisiner for å være helt effektiv.

Beslaget medisiner for barn

En lege kan forskrive anfall medisiner for et barn med et anfall lidelse som epilepsi. Barn ta samme beslaget medisiner foreskrevet til voksne, bare i mindre doser. Medisiner kan måtte endres eller doser kan måtte justeres til riktig behandle hvert enkelt barn.

Betydning

The Epilepsy Foundation hevder at om lag 300.000 barn i USA lider av epilepsi.

Typer

Anti-anfall medisiner kommer i ulike former som kan være lett gitt til barn. Medisinering kan gis som en sirup, tablett eller kapsel. Medisinering kan også komme i form av kapsler som kan åpnes og drysset på myke matvarer som pudding eller applesauce.

Bivirkninger

Medisiner for epilepsi, kan ha plagsomme bivirkninger som kvalme, tretthet, synsforstyrrelser og vektøkning. Bivirkningene kan gå unna som et barns kropp tilpasser seg medisiner.

Andre behandlinger

Hvis medisiner bivirkninger er ganske plagsom, kan andre behandlinger som en ketogen diett eller nevrokirurgi vurderes.

Advarsel

Anti-anfall medisiner bør gis som foreskrevet. Medisiner bør ikke stoppes uten samtykke fra en lege.

Reisesyke Medisinering for Kids

Reisesyke Medisinering for Kids


Barn får ofte reisesyke mens ridning i en bil, båt, tog, fly eller fornøyelsespark ride. Foreldre og foresatte har flere valg av medisiner for behandling av sine barns reisesyke.

Skopolamin

Scopolamin er den mest effektive medisiner for reisesyke og varer i opp til tre dager. Skopolamin er en lege-foreskrevet lapp som er plassert bak øret. Barn under 10 år bør ikke bruke denne medisinen.

Promethazine

Promethazine kan vare i seks til åtte timer og er lege-foreskrevet. Promethazine er litt mindre effektiv enn skopolamin. Denne medisinen kan tas av barn i alderen to år og eldre.

Dimenhydrinate

Dimenhydrinate, mer kjent som Dramamine, synes å være den mest effektive over-the-counter reisesyke medisinering. Dimenhydrinate kan vare i seks til åtte timer, og ofte forårsaker tretthet. Denne medisinen kan tas av barn i alderen to år og eldre.

Cyclizine

Cyclizine er en over-the-counter medisiner som kan vare i fire til seks timer. Cyclizine er mindre effektive enn dimenhydrinate, men ikke forårsaker så mye døsighet. Denne medisinen kan tas av barn over fem år.

Meclizine

Meclizine er en over-the-counter medisiner som kan vare i 12 til 24 timer. Som dimenhydrinate, kan meclizine forårsake døsighet. Denne medisinen skal ikke brukes av barn yngre enn 12. Dette er den viktigste ingrediensen i Dramamine Mindre Døsig formel.

Medisiner for å øke fruktbarheten

Medisiner for å øke fruktbarheten


Medisiner for å øke fruktbarheten er gitt til en kvinne som gjennomgår fertilitetsbehandling. Fruktbarhet narkotika arbeid ved å fremkalle eggløsning. Leger også gi fruktbarhet narkotika for å kontrollere når eggløsningen skjer for medisinske prosedyrer.

Typer

Typer av fruktbarhet medisiner inkluderer clomiphene citrate (merkenavn Seraphene og Clomid), humant menopausegonadotropin (merkenavn Pergonal, Humegon og Repronex), follikkelstimulerende hormon (merkenavn Follistim, Bravelle og Gonal-F), humant choriongonadotropin (merkenavn Ovitrelle og Pregnyl) og metformin (merkenavn Glucophage).

Funksjon

Medisiner som clomiphene citrate blokk østrogenreseptorer å indusere eggløsning. Medisiner som bruker menneskelige menopausal gonadotropiner eller follikkelstimulerende hormoner virker direkte på eggstokkene til å produsere og modne et større antall egg. Human chorionic gonadotropiner arbeid ved å slippe modnet egg, og metformin bidrar til å indusere eggløsning hos pasienter med polycystiske eggstokker ved å regulere insulinnivået.

Bivirkninger

Bivirkninger varierer avhengig av den spesielle medikament. Ifølge University of California San Fransisco Medical Center, kan bivirkninger av fruktbarhet narkotika er hodepine, magesmerter, hetetokter, kvalme, synsproblemer, ovarieforstørrelse, tretthet og depresjon.

Fordeler

Fordelene av å ta medisiner for å øke fruktbarheten er forbedret mulighetene for å få barn for pasienter med infertilitet.

Advarsel

Ifølge Mayo Clinic, brukere av fruktbarhet medisiner er på et høyere risiko for flere fødsler, lav fødselsvekt, mulige fødselsskader og eggstokkreft hyper-stimulering syndrom. Fertilitetspreparater bør aldri brukes utenfor en lege veiledning.

Medisiner for å redusere høyt blodtrykk

Folk som lider av høyt blodtrykk (hypertensjon) har muligheten til å velge fra en rekke ulike medisiner inkludert: diuretika, betablokkere, ACE-hemmere, angiotensin II-reseptorblokkere, kalsiumkanalblokkere, alfablokkere, alfa-betablokkere, nervesystemet narkotika og direkte vasodilatorer. Leger kan foreskrive en kombinasjon av disse stoffene avhengig av stadium av hypertensjon. Sammen med å ta medisiner, er det viktig for hypertensjon pasienter å gjøre noen endringer i livsstil, for eksempel: å slutte å røyke, redusere inntak av natrium, får regelmessig mosjon, å opprettholde en sunn vekt og unngå alkohol.

Diuretika

Også kalt vann piller, diuretika å styre blodtrykket ved å fjerne overflødig væske og natrium fra blodet. Diuretika er de mest foreskrevne medisiner for hypertensjon. Noen merkenavn av diuretika er: Thalitone, Lasix, Esidrix, Lozol og Dyazide.

Alfablokkere og betablokker

Alfablokkere hjelpe blodårene slapper av ved å redusere antall nervesignaler. Noen merkenavn er: Cardura, Minipress og Hytrin. Betablokkere virker ved å hemme nervesignaler til blodårene og hjertet ditt. Dette bremser ned din hjerterytme, og dermed redusere blodtrykket. Noen merkenavn er: Sectral, Tenormin, Coreg, Lopressor, Corgard, Inderal og Blocadren.

ACE-hemmere og ARB

Angiotensin II er et hormon kroppen produserer som forårsaker innsnevring av blodårene. ACE-hemmere (ACE-hemmere) redusere produksjonen av angiotensin II, og dermed gir blodet til å bevege seg mer fritt gjennom blodårene. Noen merkenavn er: Lotensin, Vasotec, Prinivil, Accupril, Altace og Mavik. Angiotensin II-reseptorblokkere (ARB) blokkerer reseptorene som absorberer angiotensin II, og dermed hindre innsnevring av blodårene. Noen merkenavn er: Cozaar, Benicar og Diovan.

Kalsiumkanalblokkere

Kalsium kan også føre til innsnevring av blodårene når den kommer inn i cellene i ditt hjerte muskler. Kalsiumkanalblokkere (CCBS) stoppe kalsium fra å komme inn i cellene. Noen merkenavn av CCBS er: Norvasc, Cardizem og Adalat.

Nervesystemet

Nervesystemet hemme nervesignalene som forårsaker blodkar sammentrekning, som hjernen sender ut, som påvirker sentralnervesystemet. Eksempler på slike medikamenter er: klonidin og metyldopa.

Direkte Vasodilatorer

Direkte vasodilators bidra til å redusere blodtrykket ved direkte påvirker blodårene dine. De slappe av blodkar, noe som får dem til å utvide. Noen merkenavn er: apresoline og loniten.

Bivirkninger

Noen av disse stoffene kan ha bivirkninger, som kan eller ikke kan være alvorlig i naturen. Noen av de mest vanlige bivirkninger av anti-hypertensjon medikamenter omfatter: kvalme, svimmelhet, hodepine, tretthet, vekt svingninger, angst, uregelmessig hjerterytme, infeksjoner i luftveiene, og utslett. Snakk med legen din dersom du opplever disse eller andre bivirkninger fra medisiner, og søke akuttbehandling hvis nødvendig. Du må ikke slutte å ta medisinen uten å rådføre deg med lege.

Hvordan bruke medisiner for å opprettholde blodtrykk

Finne dosen eller kombinasjon av medisin for å opprettholde blodtrykket kan være utfordrende. Men det er viktig at du opprettholder blodtrykket eller du kan risikere lider av komplikasjoner som hjertesvikt, hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresvikt, demens eller synstap. Opprettholde blodtrykket med medisiner kan bety et lengre liv, med færre helseproblemer.

Hvordan bruke medisiner for å opprettholde blodtrykk

Finne blodtrykk medisin som fungerer for deg

samarbeider tett med legen din. Du må kanskje prøve flere forskjellige medisiner på forskjellige doser før du finner ut hva som fungerer for deg. Ikke vær fornøyd før du og legen din finne riktig behandling medisinering plan.

Prøv en vanndrivende først. Disse flush overflødig vann og natrium fra kroppen din, noe som kan bidra til å senke blodtrykket. Du kan oppleve at du tar en vanndrivende, spise en lav-natrium diett og trening er alt du trenger å gjøre for å opprettholde blodtrykket.

Den neste medisin for å prøve er en angiotensin-converting enzyme (ACE)-hemmer. ACE-hemmere slappe blodkar ved å blokkere et hormon som gjør at blodårene til å trekke. ACE-hemmere inkluderer medisiner Capoten, Prinivil, Zestril og Altace.

Prøv å ta en angiotensin II reseptorblokker. Disse medisinene utvider blod vessles ved å hindre hormonet angiotensin fra innsnevring blodkar. Disse inkluderer medisiner Cozaar, Benicar og Diovan.

Betablokkere er en annen medisiner legen din vil at du skal prøve. Disse fungerer ved å minske nervesignaler til hjertet og blodårene, bidrar til å senke blodtrykket. Betablokkere inkluderer Lopressor, Toprol XL, Corgard og Levatol.

En annen medisin for å prøve er en kalsiumblokker, som holder kalsium fra å gå inn i hjerte og blodkar muskelceller. Dette i sin tur slapper cellene og senker blodtrykket. Noen ofte foreskrevet kalsiumkanalblokkere inkluderer Norvasc, Cardizem, Dilacor XR, Adalat og Procardia.

Andre medisiner for å spørre legen din om er: alfablokkere for å slappe av blodårene, sentralt virkende medikamenter som påvirker sentralnervesystemet og direkte vasodilators som slappe veggene i blodårene.

Hint

  • Du må kanskje kombinere to eller flere av disse medisinene for å opprettholde blodtrykket. Ved å kombinere to medisiner kan du være i stand til å ta en mindre dose av hver, noe som kan redusere bivirkninger og koster mindre. Selvfølgelig, dette bør alltid skje under legens tilsyn.
  • La legen vite om du opplever noen bivirkninger fra medisinene du tar. Dette kan omfatte hodepine, svimmelhet eller ørhet, kvalme og oppkast, tretthet eller svakhet, diaré eller forstoppelse, vekttap eller gevinst og nervøsitet eller angst.

Medisin for halsbrann og Acid Refllux

Halsbrann er en fordøyelseskanal forstyrrelser som påvirker alle fra tid til annen. GERD (gastroesophegeal reflukssykdom) er en kronisk tilstand der magesyren reise tilbake opp i spiserøret og irriterer mageslimhinnen forårsaker kroniske halsbrann og sure oppstøt. Mange over-the-counter behandlinger kan henvende symptomer, men i noen tilfeller kan reseptbelagte medisiner være nødvendig.

Antacida

Antacida nøytralisere magesyre og kan gi hurtigvirkende lindring, men dette lettelse varer ikke så lenge som andre behandlinger. Felles merkevarer inkluderer Maalox, Mylanta, Gelusil, Rolaids og Tums

Medisiner til å øke syreproduksjonen

H-2-reseptorblokkere redusere syreproduksjon. I forhold til antacids, de jobber saktere, men gir lengre perioder med lettelse. H-2 reseptorer er tilgjengelige i både over-the-counter og reseptbelagte styrke og inkluderer Tagamet HB, Pepcid AC, Axid AR og Zantac 75.

Medisiner som kontrollerer Acid og helbrede spiserøret

Protonpumpehemmere stoppe syreproduksjon som oppfordrer skadet vev til å reparere seg selv. Prilosec og Prevacid er tilgjengelig i reseptbelagte og over-the-counter skjemaet. Medisiner tilgjengelig kun på resept inkluderer Nexium, Protonix og Aciphex.

Medisiner for lavere esophageal sphincter

Prokinetika hjelp magen i tømme dens innhold raskere og strammer ventilen mellom magesekken og spiserøret, som bidrar til å holde syren fra å gå tilbake opp i spiserøret. Disse medikamenter forårsake en rekke bivirkninger som tretthet, depresjon, angst og andre neurologiske problemer som gjør dem uønsket behandling.

Livsstils forslag

Visse modifikasjoner i livsstil kan gå langt i å supplere medisiner eller redusere eller eliminere behovet for dem.

Miste overflødig vekt som utøver press på magen forårsaker syre til å flytte tilbake opp i spiserøret. Ikke ha klær som passer tett rundt midjen; de legger press på magen og den nedre esophageal sphincter. Unngå matvarer som du vet utløser halsbrann; Dette er lettere sagt enn gjort, men en av de mest kraftfulle strategier. Spis mindre måltider gjennom dagen i stedet for noen få store og vente minst to til tre timer etter å ha spist å legge seg ned eller gå i dvale. Heve hodet av sengen din kan også hjelpe.

Medisiner for Binge Eating Disorder

Medisiner for Binge Eating Disorder


Ifølge Mayo Clinic, er binge-spiseforstyrrelse den hyppigst forekommende spiseforstyrrelse. The Mayo Clinic videre rapporterer enkelte medisiner kan hjelpe behandle binge-spiseforstyrrelse. Men som i 2009, ingen medisiner ble spesielt godkjent av Food and Drug Administration for behandling av binge-spiseforstyrrelse. Medisiner er en av fire behandlinger for binge-spiseforstyrrelse. De tre andre omfatter psykoterapi, atferds vekt-tap programmer og selvhjelpsstrategier.

Selektive serotoninreopptakshemmere

Ifølge Mayo Clinic, kan antidepressive medisiner som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) å behandle binge-spiseforstyrrelse. På det amerikanske markedet siden 1987, SSRI funksjon ved å øke hjernens nivå av signalstoffet serotonin. Eksempler på SSRI inkluderer Celexa, Lexapro, Prozac, Paxil og Zoloft. Vanlige bivirkninger av SSRI inkluderer kvalme, diaré, hodepine, tørr munn, uro, søvnløshet og seksuell dysfunksjon.

Trisykliske antidepressiva

The Mayo Clinic rapporterer trisykliske antidepressiva (TCA) også kan bidra til å behandle binge-spiseforstyrrelse. TCA øke nivåene av to nevrotransmittere, noradrenalin og serotonin. Eksempler på TCA inkluderer Elavil, Pamelor, Tofranil, Sinequan og Anafranil. Vanlige bivirkninger av TCA er munntørrhet, tåkesyn, forstoppelse, utslett, økt hjertefrekvens og lavt blodtrykk når du står fra sittende eller liggende stilling.

Topimax

Generisk navn for Topimax er topiramat. The Mayo Clinic rapporterer noen studier funnet denne krampestillende medisiner nyttig i behandling av binge-spiseforstyrrelse. Vanlige bivirkninger inkluderer tåkesyn, dobbeltsyn, klossethet eller ustøhet, svimmelhet, tretthet og konsentrasjonsproblemer.

Meridia

Generisk navn for Meridia er subutramine. Selv om det ikke er spesielt godkjent av FDA for å behandle binge-spiseforstyrrelse, er Meridia godkjent for fedme behandling. Det er en annen type antidepressiv kalt serotonin og noradrenalin gjenopptaksinhibitorer inhibitorer (SNRI), noe som øker hjernenivåene av nevrotransmittere. Alvorlige bivirkninger er "farlige endringer" i blodtrykket.

Clinical Trials

Som i 2009, ClinicalTrials.gov, en tjeneste av det amerikanske National Institutes of Health, rapporterte kliniske studier ble nylig avsluttet på flere medisiner for behandling av binge-spiseforstyrrelse. Disse inkluderer sibutramin, topiramat, bupropion, lamotrigin, krom picolinate, natriumoksybat, memantin, Zonegran, akamprosat, atomoksetin, Xenical og duloksetin. Selv om klinisk utprøving av mange av disse medikamentene er fullført, ble ingen godkjent for behandling av binge-spiseforstyrrelse av FDA som 2009.

Hva medisiner forårsake tinnitus?

Tinnitus er en svært vanlig tilstand som kan være forårsaket av mange ulike faktorer. For noen mennesker, kan betingelsen være et resultat av kroppens negativ reaksjon på visse medisiner. Hvis du begynner å ta et medikament, og deretter begynne å høre øresus kjent som tinnitus, så la legen få vite, og han kan være i stand til å foreskrive en ny medisin som ikke vil forårsake tinnitus og vil tillate tinnitus du opplever å avta.

Identifikasjon

Tinnitus er en tilstand som forårsaker en ringing eller piping støy i ørene til enhver tid. Tinnitus kan noen ganger indikere andre problemer, eller det kan noen ganger være et resultat av en negativ reaksjon på medisiner. Mens tinnitus kan være frustrerende og irriterende, betyr det ikke vanligvis indikerer en alvorlig tilstand eller lidelse. Behandlinger er tilgjengelig som kan begrense effektene av tinnitus, og leger kan foreskrive medisiner for å bidra til å redusere tinnitus.

Aspirin

Mange mennesker tar aspirin hver dag, både for å bekjempe ulike plager og for å forebygge visse tilstander utvikler. Ta aspirin i store doser kan noen ganger føre til tinnitus. I de fleste tilfeller, men pasienter må ta mer enn et dusin piller daglig over en lengre tidsperiode for å oppleve tinnitus som et resultat av aspirin, og virkninger av tinnitus kan reduseres eller elimineres ved ganske enkelt å avvikling av aspirin.

Malaria Treatment

Den malaria stoff som kalles kinin har vært kjent for å forårsake tinnitus. Noen av bivirkningene av kinin (og andre malariamidler) omfatter svimmelhet, angrep av tinnitus og pustevansker. Det anbefales at hvis disse bivirkningene vedvarer, bør pasienten slutter å ta medisiner for å tillate bivirkningene å avta. Kinin brukes også for å bidra til å forhindre leggkramper.

Hypertensjon

Tinnitus kan spores tilbake til legemiddelindusert hypertensjon forårsaket av medisiner som amfetamin og kortikosteroider. Disse stoffene kan noen ganger øke hjertefrekvensen, som bringer på hypertensjon, hodepine, tretthet og tinnitus. Disse medikamentene er ofte brukt til å behandle hudsykdommer, ulike typer svulster, angst, depresjon og oppmerksomhet underskudd lidelser.

Antibiotika

Noen av de antibiotika som brukes til å bekjempe virus-og bakterieinfeksjoner, for eksempel kloramfenikol, tetracyklin og bleomycin kan bringe på tinnitus. Det er også mulig at kreft medisiner som mechlorethamine og vinkristin vil også skape tinnitus.

Medisiner for å slutte å drikke

Alkoholisme er en sykdom som kan ødelegge liv. Noen ganger avhengighet er bare for mye for en person å takle alene, og medisiner utviklet for å styre en alkohol cravings er hensiktsmessig. The Food and Drug Administration (FDA) har godkjent tre ulike medisiner for å behandle alkoholisme. Alle tre medikamenter må tas kontinuerlig under en lege tilsyn for å slå en alkohol avhengighet. Lytt til legens råd og veie eventuelle bivirkninger mot fordelene med disse spesielle medisiner.

Hvordan Antabuse Works

Antabuse var det første medikament utviklet for å behandle alkoholisme godkjent for bruk av FDA. Medisinen virker ved å gjøre kroppen syk når alkohol inntas. Den resulterende kvalme gjør drikking unappealing til de som ikke kunne leve uten det før. I forbindelse med andre behandlinger som et recovery program som Alcoholic Anonymous, kan Antabuse være en barsk avskrekkende for narkomane som tidligere ikke kunne kontrollere sine cravings.

Antabuse bivirkninger, Effektivitet, Dosering

Antabuse er bivirkninger omfatter tretthet, hodepine, metallisk ettersmak og akne. Ifølge Gjennombrudd Addiction Recovery, stoffet er vurdert som svært effektive, mens personen tar stoffet, men den avskrekkende effekten er ikke nødvendigvis vedvarende Når en person slutter å ta det. Den maksimale dosen er 500 mg.

Hvordan Naltrexon Works

Naltrekson har også blitt godkjent av FDA. Stoffet virker på en helt annen måte enn Antabuse. Naltrexon er utformet for å blokkere den euforiske følelsen av at folk får etter å ha drukket alkohol. Som et resultat av mange narkomane unngå alkohol fordi den høye som de som brukes til å føle etter drikking har blitt eliminert.

Naltrexon bivirkninger, Effektivitet, Dosering

Naltrexon er bivirkningene er kvalme, angst, søvnløshet, svimmelhet og hodepine. Ifølge FDA og Science Daily, stoffet anses som effektive for å hjelpe alkoholavhengige pasienter avstå fra alkohol. Den foreslåtte dose er 25 mg oral tabletter.

Hvordan Acamprosate Works

Acamprosate arbeider for å redusere og minske ofte ubehagelige følelser som følger sosial interaksjon når en person avstår fra å drikke. For mange, drikker masker sosial angst eller letter sosial interaksjon. Acamprostate er utformet for å redusere eventuelle ubehagelige følelsene som oppstår etter alkohol har blitt eliminert fra en sosial situasjon.

Acamprosate bivirkninger, Effektivitet, Dosering

Mens Acamprosate er bivirkninger ikke forekommer veldig ofte, noen kan være alvorlige. Disse bivirkningene inkluderer selvmordstanker, angst, depresjon og oppkast. Ifølge FDA, stoffet vist seg effektive for å avstå fra alkohol. Acamprosat kommer er i 333 mg tabletter som må tas tre ganger daglig.

Reseptbelagte medisiner for Cushings sykdom

Cushings sykdom, også kalt Cushings syndrom, er et hormon lidelse forårsaket av eksponering overfor høye nivåer av kortisol. Høy kortisol kan være forårsaket av overproduksjon i binyrene, eller ved å ta oral kortikosteroid medisiner. Cushings sykdom kan forårsake endringer i fysisk utseende, høyt blodtrykk, osteoporose og diabetes, og behandlinger kan redusere risikoen for å utvikle slike komplikasjoner.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, er reseptbelagte medisiner for Cushings sykdom brukt som en siste utvei hvis operasjon eller stråling ikke er effektive i å løse symptomer.

Nizoral

Nizoral er en anti-sopp medisiner som brukes til å behandle hudproblemer som også er foreskrevet for Cushings sykdom.

Nizoral Effects

Bivirkninger av Nizoral inkluderer tretthet, kvalme, oppkast, allergiske reaksjoner og leverskade, som kan være livstruende.

Lysodren

Lysodren er et medikament til behandling av kreft i binyrene og å behandle Cushings sykdom, og kan føre til immunsuppresjon.

Lysodren Effects

Feber, dobbeltsyn, svimmelhet, tretthet, utslett, tap av matlyst, kvalme, oppkast og diaré er alle bivirkninger av Lysodren.

Metopirone

Metopirone brukes til å diagnostisere problemer med binyrene knyttet til kortisol produksjonen, og ifølge Drugs.com, ikke bør tas sammen med mat eller melk.

Metopirone Effects

Bivirkningene av Metopirone omfatter svimmelhet, tretthet, hodepine, kvalme, utslett, magesmerter, akne, endringer i hårvekst og tap av appetitt.

Medisiner for Acid reflux syndrom

Acid reflux, noen ganger referert til som GERD eller gastroøsofageal reflukssykdom, oppstår når magesyre gjøre veien tilbake opp i halsen etter at fordøyelsesprosessen har begynt. Acid reflux symptomer inkluderer en brennende følelse i brystet og halsen, vanskeligheter med å svelge, hoste og noen ganger en dårlig smak i munnen. En rekke medisiner - både over-the-counter og reseptbelagte - brukes til å behandle acid reflux.

Antacida

Syrenøytraliserende, i enten flytende eller tablettform, nøytraliserer magesyren og kan avlaste mindre syre reflux symptomer. Flytende antacids, for eksempel Maalox og Mylanta, kan også bidra til å redusere utskillelsen av magesyre.

Histamin blokkere

Histamin blokkere medisiner, kalt H-2-reseptorblokkere, stopper kroppen fra å produsere normale mengder magesyre. Denne klassen av narkotika er tilgjengelig i både over-the-counter og reseptbelagte styrker under merkenavnene Tagamet, zantac og Pepcid.

PPI Medikamenter

PPIs, eller protonpumpehemmere, også forstyrre magesyre produksjon, men arbeide lengre enn H-2-blokkere. Prilosec er et eksempel på en PPI som er tilgjengelig i reseptbelagte og over-the-counter styrkene.

Bivirkninger

Bivirkninger av medisiner som brukes til å behandle acid reflux syndrom er munntørrhet og tretthet.

Advarsel

Selv om noen av de medisiner for acid reflux ikke krever resept, Mayo Clinic forskere forklare at de ikke er alle ment for langsiktig bruk. Diskutere behandlingsalternativer med legen din hvis du ikke får lindring fra OTC medisiner.

Reseptbelagte medisiner for kronisk forstoppelse

Reseptbelagte medisiner for kronisk forstoppelse


Noen reseptbelagte medisiner har spesifikke indikasjoner for behandling av kronisk forstoppelse, og bare en, Amtiza, er godt kjent. Medisiner som spenner fra muskelavslappende for antidepressiva kan hjelpe mennesker som har hyppige problemer med å tømme sine tarmer, imidlertid. Hvis du trenger lindring av kronisk forstoppelse, kan legen din forskrive en av disse andre rusmidler. Vær oppmerksom på, men at du ikke kan ta noen av de medisiner som er beskrevet her for å avlaste forstoppelse på grunn av en blokkering i mage-tarmkanalen.

Amtiza

Amtiza, en branded versjon av krampeløsende medikament lubiprostone markedsført av Sucampo, har US Food and Drug Administration godkjennelse for behandling av kronisk forstoppelse om av ukjent årsak eller irritabel tarm syndrom hos kvinner eldre enn 18 år. Legemidlet virker ved å øke utskillelsen av væske ved veggene i tarmene. Ikke ta Amtiza hvis du har diaré - en betydelig bivirkning - eller er gravid eller planlegger å bli gravid. Pass på å ta Amtiza kapsler med mat for å redusere kvalme.

Andre spasmolytika

Andre spasmolytika at leger foreskrive å lindre kronisk forstoppelse inkluderer dicyclomine (f.eks Bentyl fra Axcan) og hyoscyamin (f.eks Anaspaz fra BF Ascher). Disse medikamentene kan produsere døsighet og tåkesyn og kan sette deg i fare for heteslag.

Muskelavslappende

Legen din kan forskrive et muskelavslappende middel i tillegg til en krampeløsende medisiner. En meta-analyse av kliniske studier rapportert i oktober 1994 utgaven av tidsskriftet Alimentary Pharmacology & Therapeutics fastslått at cimetropium bromide, pinaverium bromide (f.eks Dicetel fra Solvay), trimebutine, octilium bromide og mebeverine gitt mest nytte for pasienter med kronisk forstoppelse . Kombinere antispasmodics og muskelavslappende kan forårsake betydelig døsighet og svimmelhet.

Antidepressiva

Den trisykliske antidepressiva amitriptylin og desipramin (f.eks Norpramin fra sanofi aventis) kan lindre smerten forbundet med kronisk forstoppelse. Forstoppelse kan forekomme ved bruk av antidepressiva, men.

Metoklopramid

Indisert for opptil 12 ukers behandling for gastroøsofageal reflukssykdom og for forsinket tømming hos diabetikere, er metoklopramid noen ganger brukes til å øke muskelaktivitet langs tarmen hos pasienter med kronisk forstoppelse. Tilgjengelig under merkenavnet Reglan i tablettform fra Alaven Pharmaceuticals og i en injeksjon form fra Baxter Healthcare, kan metoklopramid sjelden føre til farlige forhøyede blodtrykk eller en tremor lidelse som kalles tardive dyskinesier. Se opp for tretthet, utmattelse, og mangel på energi når du tar metoklopramid.

Tegasarod Advarsel

Den krampeløsende medisiner tegaserod, en gang selges under merkenavnet zelnorm av Novartis, har en spesifikk indikasjon for behandling av kronisk forstoppelse hos voksne med irritabel tarm syndrom. Medisinen ble trukket fra markedet i mars 2007, men fordi bruk av tegaserod var assosiert med angina, hjerteinfarkt og hjerneslag. FDA kan tillate akutt bruk av tegaserod for kvinner yngre enn 55 år som ikke har noen historie med hjerte-og karsykdommer, røyking eller stemningslidelser.