Digidexo.com

gassfremkallende matvarer

Liste over matvarer som gjør Gass i Humans

Liste over matvarer som gjør Gass i Humans


Bakterier og luft i den store tarmen føre gassen mens den bryter ned mat. Gass er en vanlig foreteelse at alle har. Ifølge Medline Plus ", Et individ produserer opp til fire pints i en dag og passerer gass omtrent 14 ganger i løpet av dagen." Flertallet av tiden gass forårsaker ikke en lukt. Imidlertid, når en lukt oppstår, er årsaken til svovel i den gass som frigjøres fra bakterier i tykktarmen. De fleste av de gassfremkallende matvarer er karbohydrater, proteiner og fett, mens ikke forårsaker mye gass.

Fibre

Uløselig fiber ikke produserer mye gass fordi det går uten at noen endringer gjennom tarmen. Et par grønnsaker og hvetekli er laget av uløselig fiber. Løselig fiber er gassproduserende. Denne type fiber lett oppløses i vann, noe som skaper en myk, tykk tekstur. Men det betyr ikke bryte ned til den når tykktarmen hvor den produserer gass. Løselig fiber produkter inkluderer de fleste frukter, bønner, havrekli og erter.

Sukker

Gass forårsaker sukker inkluderer fruktose, raffinose, sorbitol og laktose. Fruktose er en naturlig ingrediens i artisjokker, hvete, løk og pærer. Fruktdrikker og noen brus inneholder fruktose. Bønner inneholder store mengder raffinose. Asparges, rosenkål, brokkoli og kål, sammen med andre grønnsaker og helkorn, inneholder en liten mengde raffinose. Sorbitol er et naturlig sukker i frukt, inkludert fersken, epler, svisker og pærer. Mange dietetiske matvarer inneholder sorbitol samt sukkerfrie tannkjøtt og godteri. Laktose, naturlig sukker som finnes i melk, er også i melkeprodukter som iskrem og ost. I tillegg bearbeidet mat som salat dressing, brød og frokostblandinger inneholder laktose.

Stivelse

Matvarer som inneholder stivelse og produserer gass inkluderer hvete, mais, poteter og nudler. Disse matvarer bryte ned i tykktarmen. Bare mat som inneholder stivelse og ikke produserer gass er ris.

Hva er irritabel tarm syndrom eller IBS?

Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en fordøyelseskanal lidelse anslått til å påvirke 20 prosent av den voksne befolkningen i USA hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene mennesker med irritabel tarm-syndrom erfaring varierer sterkt. IBS kan være nedbrytende og smertefullt, men det har ikke de alvorlige risikoene forbundet med fordøyelsessykdommer som Crohns eller ulcerøs kolitt.

Årsaker

Årsakene til irritabel tarm syndrom er ukjent. Symptomer skyldes overdreven sammentrekninger av intestinal muskler under fordøyelsen. De med IBS har ulike symptom triggere, inkludert visse matvarer (ofte meieri eller sure produkter), stress og mindre sykdommer.

Symptomer

Personer med irritabel tarm-syndrom generelt opplever noen eller alle av følgende symptomer i varierende grad: kramper eller smerter i magen, oppblåsthet, diaré, forstoppelse, oppblåsthet og slim i avføringen.

Diagnose

IBS er en syndrom, ikke er en sykdom, fordi det ikke er noen definitiv bekreftelse. Diagnosen stilles basert på en pasients konto av symptomer og en fysisk eksamen. Kriterier for diagnoser omfatter buksmerter og to eller flere av de ovennevnte symptomer pågår i minst tre måneder.

Komplikasjoner

Irritabel tarm syndrom kan irritere hemorroider, men generelt har ingen komplikasjoner utover avbrudd i daglige aktiviteter. Disse forstyrrelser kan imidlertid føre til depresjon. Også avkall visse matvarer for å unngå symptomer kan føre til mangelsykdommer.

Behandling

Det finnes ingen kur for IBS, men symptomene er håndterbart med livsstilsendringer, kosttilskudd og farmasøytiske eller urte behandlinger. Endringer i kosthold og stressmestring ofte hjelpe. Fiber kosttilskudd, unngå fet eller gassfremkallende matvarer, anti-diaré medisiner og antidepressiva er vanlige metoder for behandling.

Natural Relief of Infant Gas

Spedbarn ofte opplever overdreven gass i løpet av de første månedene av livet. Gass kan ofte reduseres ved hjelp av gode beite teknikker eller ved å gi barnet rett type massasje.

Redusere mengden av luft Svelget

Svelger luft kan føre til overdreven gass i babyer. Babyer ofte svelge luft når du spiser. Det er viktig å sørge for at flaske-matet babyer klinke til flasken brystvorten nederst. Dessuten bør flasken på skrå i det minste 45 grader mens mate å holde luften borte fra brystvorten. Ved hjelp av spesielle vinklede flasker eller disponibel melk poser kan også redusere mengden av luft svelget under feedings.

Ammende mødre bør også sørge for at barnet er låst på brystvorten skikkelig for å redusere mengden av luft svelget under amming.

Babyer også svelge luft når de gråter. Av denne grunn bør foreldre og omsorgspersoner svare på babyens rop raskt og unngå gråter-det-ut teknikker.

Gass Elimination

Foreldre og foresatte kan hjelpe babyer utvise overflødig gass naturlig. Gassy babyer bør burped ofte under feedings. Babyer kan burped etter ca hver to gram.

Foreldre og foresatte kan også prøve abdominal massasje for å bidra til å flytte gass ut av babyens mageregionen. Massere området forsiktig og i en nedadgående bevegelse. Massasje kan bli enda mer effektiv hvis det gjøres mens barnet er i et varmt bad.

En mer gass eliminering teknikk involvert draperinger babyen over en strand ball eller treningsball med magen vendt ned. Deretter rulle ballen frem og tilbake mens du holder på babyen nøye.

Gass Forebygging

Ammende mødre kan være lurt å fjerne gassfremkallende matvarer fra kostholdet. Slike matvarer inneholder kål, brokkoli, hvete, koffein, rå grønnsaker og meieriprodukter.

Flaske-fôring mødre kan være lurt å prøve å mate sine babyer mindre mengder oftere for å redusere gass. Dessuten kan det være nyttig for å holde babyen oppreist i omtrent 30 minutter etter hver mating, slik at fordøyelsen blir lettere.

De beste måtene å ha en liten midje

De beste måtene å ha en liten midje


Et overskudd av magefett setter deg på en økt risiko for type 2 diabetes, hjerneslag, hjertesykdom og høyt blodtrykk. Redusere midjen din og opprettholde en liten midje er derfor viktig å opprettholde din helse. Livsstil justeringer kan være nødvendig for å hjelpe deg å oppnå det liten midje.

Diet

Hvis du spiser usunt fett, sukker og bearbeidet mat, vil midjen din øke. Konsumere et sunt kosthold for å opprettholde en liten midje. Spis grønnsaker, frukt, hele korn, magre proteiner og umettet fett.

Unngå mat som gjør deg beholde vann eller bloat magen, hvis du ønsker midjen liten. Ta inn mindre enn 2300 mg natrium, som anbefalt av WebMD. Begrense gassfremkallende matvarer som bønner, rosenkål, brokkoli og blomkål. Reduser forbruket av tyggegummi og kullsyreholdige drikker fordi disse kan forårsake oppblåsthet.

Trening

Å ha og opprettholde en liten midje, er regelmessig mosjon viktig. Utfør kardiovaskulær trening på fem dager i uken i minst 30 minutter per dag. Ta på styrke-øvelser på to dager i uken. Kardiovaskulær trening inkluderer jogging, svømming, sykling eller gange. Bruk kroppen din vekt, veide maskiner eller frie vekter for styrke-trening rutine. Inkluder mageøvelser, som crunches og situps. Kombinasjonen av kondisjonstrening og styrketrening holder matvarer blir lagret som fett. Muskelvev, som stimulerer stoffskiftet, opprettholdes og økes.

Håndtere stress

Et høyt stressnivå kan utløse vektøkning, hovedsakelig rundt midten. Når du opplever høye nivåer av stress, er kroppen din overlevelse modus stimulert. Din kropp utgivelser kortisol, et stresshormon, som utløser ukontrollerbare cravings for diett-sabotere matvarer. Fettet du får blir lagret i magen, fordi det nærmest din leveren hvor det raskt kan bli omgjort til energi. Få minst åtte timers søvn hver natt, fordi en mangel på søvn gjør deg mindre i stand til å bekjempe stress. Unngå å ta på seg for mye arbeid og ansvar; delegere oppgaver. Ta deg tid til å puste dypt under stressende perioder. Øv meditere teknikker for å holde stressnivået lavt.

Slimming Klær

For å få inntrykk av en mindre midje, slitasje buk-kontrollerende shapewear under klærne. Shapewear jevner buler og visuelt tar inches av midjen din. Shapewear kommer i form av truser, shorts, camisoles, hofteholdere og komplette bodysuits. Både menn og kvinner kan bære shapewear. Olabukser og topper med en bygge i magen-kontrollpanel som Slims ned midjen din. Kjøpe shapewear og buk-kontroll klær fra nettforhandlere eller fra store varehus.

Hvordan bli kvitt Gass og ubehagelig Oppblåsthet

Hvordan bli kvitt Gass og ubehagelig Oppblåsthet


For noen folk, er magen gass ansett et tabuemne som ikke bør diskuteres. For andre er det en hverdagslig faktum i livet som må håndteres. Sannheten er at gass og tilhørende oppblåsthet er vanlige hendelser som påvirker nesten alle på et eller annet tidspunkt. Mens barna kanskje tror passerer gass er en fnise-verdig øyeblikk, de fleste voksne vet at håndteringen av gass og oppblåsthet er ikke noe å le av. Faktisk, til tarm ubehag som du føler kan være alt fra en liten irritasjon downright pinefull smerte. For å bidra til å bringe lettelse, er det noen midler du kan bruke til å kjempe deg gassy Ardenneroffensiven.

Diet

Endre kostholdet ditt og gjøre alle forsøk på å unngå gassfremkallende matvarer som kål, bønner, bananer og kullsyreholdige drikker. Uansett hva slags mat du liker, spise sakte for å unngå å ta i for mye luft, noe som kan føre til at gass bygge opp i tarmen. For noen er laktoseintoleranse en vesentlig årsak til sin gass. Hvis gass er et alvorlig problem i livet ditt, holde en matdagbok for å finne ut hvilke matvarer har en tendens til å utløse problemet.

Medisinering

Kjøpe en over-the-counter medisiner, for eksempel Gass-X eller noe produkt som inneholder simethicone, for rask lindring av gass og oppblåsthet. Hvis du er utsatt for gass, vurdere å bruke et medikament som Beano at du tar før måltider for å hindre at situasjonen oppstår i det hele tatt.

Naturlig rettsmidler

Gi naturlig rettsmidler en prøve. En rekke forbindelser er kjent for å berolige fordøyelseskanalen på grunn av deres spasmolytiske effekter. Nippe til peppermynte eller ingefær te, eller tygge på fennikelfrø for naturgass lettelse. Begynn en probiotiske diett for å bidra til å bekjempe gass problemer før de oppstår. Probiotika er de gode bakterier som bidrar til å holde tarmsystemet i optimal stand.

Trening

Delta i noen form for trening. Enhver type bevegelse, fra aerobic til turgåing, vil ofte hjelpe gassen beveger seg gjennom tarmsystemet og bli sluppet mye raskere enn om du skulle lede en stillesittende livsstil.

Hint

  • Hvis du har vedvarende gass, kan du ha et alvorlig medisinsk problem. Se din lege for råd.

Magen gass Relief

Magen gass Relief


Oppblåsthet, raping og gass som passerer er normale funksjoner i fordøyelsessystemet. Ifølge National Institute of Health, de fleste produsere og formidle et gjennomsnitt på 1 til 3 pt. gass ​​per dag, slippe den ca 14 ganger. Dessverre for noen, kan magen gass i konflikt med deres daglige aktiviteter og kan være et symptom på en mer alvorlig problem.

Årsaker

Tilstedeværelsen av gass i mage-tarmkanalen er på grunn av svelget luft og nedbryting av visse ufordøyd matvarer i tykktarmen av bakterier. Svelging av små mengder luft når du spiser og drikker er uunngåelig, men røyking, tyggegummi, eller raskt å spise og / eller drikke kan føre til for mye luft inn i magen.

I tynntarmen, kan enkelte former av karbohydrater ikke fordøyes av kroppen på grunn av en mangel eller fravær av visse enzymer. Denne ufordøyd mat vil bevege seg inn i tykktarmen hvor det til slutt brytes ned av bakterier. Som et resultat av hydrogengass, karbondioksyd og noen ganger metangass er produsert som biprodukter, og slippes ut gjennom endetarmen.

Symptomer

Raping, flatulens, oppblåst mage og smerter er de vanligste symptomene på gass. Den fysiologiske virkning av raping skjer når magesekken er full av mat. Kronisk raping kan også være et tegn på en øvre gastrointestinal lidelse slik som mavesår, gastroøsofageal reflukssykdom eller gastroparese.

Tarmgass er forårsaket av passasjen av overskuddsgass gjennom rektum. For mye gass kan være et resultat av karbohydrat malabsorpsjon, fordøyelses intoleranse overfor noen kosttilskudd sukker.

Abdominal oppblåsthet normalt forårsaket av overskytende gass i magen. Tarmsykdommer, slik som irritabel tarm-syndrom, økt årsak følsomhet for gass og i sin tur skaper en følelse av oppblåsthet. Intestinal inflammasjon eller obstruksjon som et resultat av sykdommer slik som Crohns sykdom, eller kreft i tykktarmen, kan også forårsake abdominal oppblåsthet.

Behandling

De to vanligste måtene å redusere magen gass ubehag er endringer i kostholdet og medisiner. Leger vil instruere pasienter å spise færre gassfremkallende matvarer som slike frukt, grønnsaker, hele korn, melkeprodukter og mat med høyt fett. Dessverre mengden gass som produseres av visse matvarer varierer mellom mennesker, og derfor suksessen av kosttilskudd endringer er avhengig av læring gjennom prøving og feiling.

Det er flere over-the-counter medisiner som syrenøytraliserende, aktivt kull og fordøyelsesenzymer for magen gass lettelse. Antacida som Gas-X inneholder simethicone, en skummende agent, som fester seg til magen gassbobler, og gjør det lettere å oppstøt. Aktivt kull tabletter tas både før og etter et måltid for å redusere gass i tykktarmen. Fordøyelsesenzymer kosttilskudd som Beano og Lactaid inneholde fordøye enzymer som kroppen mangler å fordøye sukker i bønner, grønnsaker og meieriprodukter.

Reseptbelagte legemidler kan være nødvendig for mer-alvorlige gass symptomer og tarmforstyrrelser. Pasienter med tarmlidelser som irritabel tarm syndrom kan være foreskrevet promotility medikamenter som hjelper flytte gass mer effektivt gjennom mage-tarmkanalen.

Foods Unngå Etter galleblæren fjernes

En pasient galleblæren er begrenset til en flytende diett umiddelbart etter kirurgi. Når legen gir klarsignal, er pasienten lov til å begynne å spise faste stoffer, men må følge et sunt kosthold. Matvarer bør være lav-fett og lav-karbohydrat og mye protein. Slike matvarer inneholder flådd, grillet fisk og kylling, skummet melk, supper, salater, fettfattig ost, yoghurt og belgfrukter.

Fettrike matvarer

Galleblæren hjelper distribuere galle og fordøye fet mat. Fet mat bør unngås etter galleblæreoperasjon, som de kan skape diaré eller en syk følelse. Margarin og stekt mat, spesielt hurtigmat, bør unngås på grunn av sitt fettinnhold.

Frukt og grønnsaker er gode valg, da de inneholder ikke fett og har mye fiber. Fiber hjelper push-avfall ut av kroppen og bidrar til å hindre forstoppelse. Drikk rikelig med klare væsker som kylling buljong og vann for å hjelpe fiber i avfallshåndtering.

Matvarer for å unngå

Krydder-matvarer og soda bør unngås, da de forårsaker gassen, noe som fører til ubehag. Andre gassfremkallende matvarer er brokkoli, bakte bønner og kål.
Rødt kjøtt som biff bør unngås, som det tar lang tid å fordøye.

Deler

Det er viktig å begynne å spise mindre måltider oftere (tre til fire ganger om dagen) etter galleblæreoperasjon. Redusere måltid størrelser hjelpemidler fordøyelsen og bidrar til å hindre forstoppelse og gassoppbygging.

Hva er behandlingen for overdreven gass?

Hva er behandlingen for overdreven gass?


Jada, det er naturlig, men det er liten trøst når alle i rommet peker på deg og kniste. Passerer gass og raping er resultatet av å spise visse matvarer som ikke fordøye godt eller svelger luft mens de spiser. Fordi utvise gass ikke er sosialt akseptabelt i de fleste innstillinger, tar skritt redusere gass kan spare deg untold forlegenhet. I tillegg til å endre din diett for å utelukke gassfremkallende matvarer, kan du redusere problemet ved å endre noen atferd eller ved bruk av kosttilskudd.

Ubehag

Magesmerter og oppblåsthet kan oppstå under episoder av overdreven gass. Hvis du opplever alvorlig eller hyppig smerte, til tross for diett endringer, besøk med legen din. Noen sykdommer, inkludert irritabel tarm syndrom og Crohns sykdom, kan gi magesmerter og gass.

Slow Down

Når du snarf ned maten i all hast, er det mer sannsynlig å svelge store mengder luft som må da finne en vei ut av systemet. Spis og drikk sakte.

Andre årsaker til svelget luft inkluderer tyggegummi og røyking, så velg en pust mynte i stedet for tyggis og slutte å røyke. I det minste, ikke røyker før du vil være i selskap med andre.

Velg matvarer med omhu

Noen typer mat er mer sannsynlig å føre til overdreven gass enn andre. Ved å redusere inntaket av fiber, kan du ikke oppleve gass i de timene etter et måltid. Fiber er viktig for helsen din, men så ikke kutte ned uten først å snakke med legen din.

Ikke alle digests matvarer på samme måte, men sukkere, stivelse og andre karbohydrater kan bidra til dannelse av tarmgass. Hold en journal over hva du spiser og når overdreven gass oppstår.

Typisk mat katalysatorer inkluderer bønner og belgfrukter, hvetekli produkter, mais, poteter, løk, søte drikker som inneholder fruktose eller sorbitol og fersk frukt. I tillegg kan laktoseintoleranse føre gass. Laktose, som finnes i meieriprodukter, og i noen bearbeidet mat.

Kosttilskudd og medisiner

Supplerende enzymer kan hjelpe kroppen din fordøye karbohydrater og laktose for å redusere gass. Tilgjengelig over-the-counter, disse kosttilskudd tillate deg å spise mat som normalt ville føre til at gass. Legen kan også foreskrive medisiner hvis gass er et resultat av en medisinsk tilstand.

Hvordan virker en hoppe starte diett?

Hvordan virker en hoppe starte diett?

Hva er en hoppe-Start Diet?

Et hopp-start diett er ikke en bestemt diett plan: Det er mer som en pre-diett som er festet til en diett plan for å sette fart i prosessen og forberede kroppen for vekttap. Begrepet "jump-start diett" refererer vanligvis til noen spesiell praksis eller forberedelse til å gå ned i vekt som er gjort i uken før dietten faktisk begynner.

Eksempel på en hoppe-Start Diet

Hver jump-start diett utvikler annerledes. The Flat Belly Diet, for eksempel, blir etterfulgt av en 4-dagers jump start. Deltakerne spiser 400 kalorier mindre enn det de vil på den faktiske diett; de spiser spesielle matvarer for å redusere oppblåsthet; og de holde seg borte fra gassfremkallende matvarer. Etter de fire dagene er opp, Kosten er mindre begrenset. Dette er typisk for jump-start dietter.

Vanlige Aspects

De fleste jump-start dietter krever at du spiser svært få kalorier, spise frukt og grønnsaker og drikker mye vann for rundt en ukes tid.

Hvorfor Jump Start dietter brukes

Noen drastiske kutt i kalorier vil føre til rask og dramatisk vekttap. Teorien bak en jump-start dietten er at det setter deg av på en rask tempo, noe som gir deg selvtillit til å holde det gående med dietten.

Problemet er at å kutte kalorier så drastisk forvirrer stoffskiftet. I stedet for å fortsette å gå ned i vekt, bestemmer kroppen din du sulter og prøver å spare hver krone. Dette er grunnen til at mange dietter ikke fungerer.

Kosthold planlegging Etter Colon Surgery

Kosthold planlegging Etter Colon Surgery


Alle som forbereder for kolon kirurgi er vel klar over hva hans eller hennes diett bør være; leger er nøye med å varsle sine pasienter til hva de kan og ikke kan innta før prosedyren. Faktisk, er den endelige 48 timer vanligvis en væske som bare diett. Hva er mindre klart, skjønt, er hva slags kosthold bør følge kolon kirurgi? Diett planlegger post-op vil lette utvinningen.

Dager One og Two

De første par dagene bør være som din siste to --- bare væske diett. Dette er testing tid: Kan kolon håndtere en flytende diett vel? To dager med væsker bare bør la deg få vite det ene eller det andre. De to første dagene etter operasjonen, da, ikke bør inneholde noen fast føde inn kroppen din.

Dager tre og fire

Hvis de to foregående dagene av flytende slanking kom og gikk med ingen åpenbare problemer, og deretter prøve noen enkle å fordøye fast føde. Mens du er fortsatt ikke klar for en biff eller potetgull, er det OK å spise elementer som pudding, yoghurt, ris, en milkshake, eplemos, vanlig nudler og havregryn eller grøt. Disse matvarer vil ikke skade tykktarm eller hindre helbredelsesprosessen, men de vil få din kolon vant til tanken av fast føde og deres tekstur igjen.

Dag fem og Beyond

Hvis de to første dagene av flytende diett etterfulgt av de neste to dagene av enkle fast føde gikk uten en hindring, er tiden kommet for å presentere din kolon til reelle, bona fide fast føde. Føl deg fri nå, men varsomt, for å gå tilbake til ditt vanlige kosthold. Dette betyr ikke at det er en god idé å stappe deg selv med en massiv måltid (du vil, tross alt, være ganske sulten for "ekte" mat ved dette punktet). Disiplin selv ikke å overspise. Vær forsiktig med mat med høyt fett, grønne bladgrønnsaker og andre gassfremkallende matvarer. Kolon er fortsatt øm, og gass kan forårsake alvorlig smerte på dette stadiet. Hvis du finner ut at tykktarmen ikke enig med hva du spiser, gå tilbake til et lys, øst å fordøye diett --- eller en flytende diett --- for en dag eller to, bare for å klare ting opp .

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Fibromyalgi er en muskel-lidelse preget av utbredt muskel-og leddsmerter, tretthet og søvnuregelmessigheter. Det påvirker generelt kvinner, men symptomene og alvorlighetsgraden kan variere for forskjellige individer. Ikke alle pasienter opplever symptomatisk lindring når de unngår visse matvarer, spesielt siden fibromyalgi symptomer er mangfoldig. Imidlertid bør fibromyalgipasienter eliminere visse typer mat fra kostholdet for en samlet lettelse.

Kunstig søtstoff

Kunstige søtstoffer som aspartam, kan NutraSweet og sakkarin forverre fibromyalgi symptomer. Fibromyalgi lider tendens til å ha svært aktive NMDA-, eller N-metyl-D-asparaginsyre, smertereseptorer som forårsaker den intense smerter at de opplever. Aspartam er et excitotoxin som stimulerer NMDA smertereseptorer i fibromyalgi pasienter. I en studie publisert i 2001 "Annals of Farmakoterapi," forskere oppdaget at fibromyalgipasienter som unngikk aspartam opplevd en generell følelse av velvære.

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

MSG, eller mononatriumglutamat, og nitrater er tilsetningsstoffer som brukes til å forbedre smaken og bevare mange bearbeidet og frossen mat. MSG vises i enkelte asiatiske matvarer, mens nitrater fungere som konserveringsmidler i kjøttpålegg som skinke, bologna og bacon. Fibromyalgi lider har lav toleranse nivåer mot MSG og nitrater, som er klassifisert som excitotoxins som stimulerer NMDA smertereseptorer.

Nightshade Planter

Grønnsaker fra søtvier familien som tomater, poteter, aubergine og grønn paprika kan forårsake allergiske reaksjoner, og øke smerter og ubehag i noen fibromyalgipasienter, ifølge en rapport fra The Collaborative Støtteprogrammer av New Jersey Institute for velvære og gjenoppretting tiltak. Siden søtvier grønnsaker er også svært næringsrik, må du identifisere søtvier matvarer som forårsaker allergi eller smerte. Start ved å eliminere alle de søtvier matvarer i en periode på to måneder, og deretter langsomt gjeninnføre dem etter denne perioden, en om gangen, for å observere om fibromyalgi symptomene kommer tilbake. Hvis matvarer ikke utløser en allergisk reaksjon, gå videre og spise dem.

Gjær og Gluten

Gjær og gluten forverre gjær infeksjoner og glutenintoleranse, henholdsvis i fibromyalgi pasienter. Gjær og gluten er generelt funnet sammen i bakt matvarer som brød, kaker og andre bakverk. Gjær hjelpemidler soppvekst i kroppen og kan føre til ledd-og muskelsmerter, mens fibromyalgi relatert tretthet kan føre til fordøyelsessykdommer inkludert gluten intoleranse. En studie i april 2014 utgaven av "Rheumatology International" bemerker at glutenintoleranse eller intoleranse kan være en underliggende årsak til fibromyalgi syndrom.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine


Det er god mat for kropp og dårlig mat for kroppen din. De fleste av hodepine får vi har referert til som spenningshodepine. De mat en spiser kan også legge til hodepine smerte. Her er noen matvarer for å unngå hvis du ofte har hodepine.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Tyramin Foods

•  Unngå alderen oster. Den alderen oster inkluderer blåmuggost, Gorgonzola, Brie, cheddar, Münster, feta, mozzarella, Stilton, Parmesan, sveitsiske og bearbeidet oster. Spise disse matvarene i moderate eller fjerne dem fra kosten din når du er mest utsatt for hodepine. Det er mer tyramin i alderen matvarer og tyramin øker blodstrømmen til hjernen.

Hold deg unna øl og andre drikker som er alderen, inkludert røde viner. Igjen, dette er samme grunn som trinn en. Aldringsprosessen gjør det mulig for høyere konsentrasjoner av tyramin. Den aminosyren tyrosin øker blodstrømmen til hjernen, som kan føre til en hodepine. Jo mer utsatt du er til hodepine, jo mer bør du unngå stoffet.

Spis frisk frukt, ikke alderen eller tørket seg, som er høy i tyramin. Unngå modne bananer, avokado, fiken, rosiner, aubergine og andre alderen frukter.

Konsumere ferskt kjøtt, ikke alderen kjøtt som syltet sild, hermetisk supper og alderen hermetisk kjøtt.

Limit favoritter som sjokolade, yoghurt, koffein og soya sauser.

Matvarer med tilsetningsstoffer og konditorfarge

Watch nitritt inntak. Dette er en killer på ferie. De nitritt i skinke er svært høy. Bacon er en annen mat med høye konsentrasjoner av nitritt. Det er en ny bacon på markedet som er "naturlig", og inneholder mindre enn nitritt andre bacons.

•  Unngå mat fargestoffer som fører til hodepine. Det er noen mat fargestoffer at forskning har vist å utløse hodepine. Se på ingredienslisten på produktet. Cake glasurer og andre produkter med høye konsentrasjoner av mat fargestoffer bør brukes med måte.

Be restauranter å utelate mononatriumglutamat (MSG) når du forbereder mat. Denne er fremdeles debatteres av fagfolk, men det er definitivt noe der inne som øker smerte følte i ens hode etter konsumere yummy kinesisk mat som inneholder MSG. (Faktisk er mange kinesiske restauranter nå merking mat på menyen og buffet som ikke inneholder MSG.) Kjøp potetgull som ikke har noen MSG. Les innholdet på baksiden av pakken.

Matvarer for å unngå med migrene hodepine

Anslagsvis 8 millioner mennesker i USA lider av migrene. Migrene triggere kan omfatte følelsesmessig stress, endringer i søvnmønsteret, faste og endringer i kostholdet ditt, røyking og koffein tilbaketrekning. Spise visse matvarer kan også føre til migrene. Unngå disse matvarene kan hjelpe deg å ta kontroll og minimere lidelse fra disse ødeleggende hodepine.

Tyramin

For å redusere hyppigheten av migrene, unngå matvarer som inneholder tyramin --- et naturlig forekommende stoff som er funnet i alderen oster, alkoholholdige drikker, rødvin og bearbeidet kjøtt. Tyramin øker blodtrykket, forårsaker kjedelig hodepine, og øker sjansene for å få en migrene.

Vanligvis Jo lenger at høy-protein matvarer som alderen oster - som blått, provolone, sveitsisk, Parmesan, Romano, Roquefort og Gruyere --- alder, jo høyere tyramininnhold. Hvis det er mulig, unngå disse matvarene for å redusere hyppigheten av migrene hodepine. Andre matvarer kjent for sin høye tyramininnhold inkluderer gjæret soyabønner produkter (inkludert soyasaus og miso), Marmite gjærekstrakt, fatøl og surkål. Normalt, jo ferskere mat, jo lavere er tyramininnhold.

Alkohol og koffein

Hvis du lider av migrene, unngå alkohol. Alkoholholdige drikker kan føre til dehydrering og øke blodtilførselen til hjernen. Som et resultat av migrene er ikke uvanlig etter alkoholinntak. Øl, sherry, vermut, rødvin, champagne og whisky kan alle utløse migrene.

Migrene hodepine lider som er følsomme for koffein bør unngå det. Koffein finnes i mange populære mat og drikke, som kaffe, sjokolade og kakao produkter, svart og grønn te og brus.

Tilsetningsstoffer

Migrene hodepine lider bør også unngå å konsumere mat med konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. Disse omfatter matvarer som inneholder MSG (mononatriumglutamat), kombu ekstrakt, hydrolyserte planteproteiner eller produkter med etiketter som nevner "naturlige smakstilsetninger." Når du kjøper mat, sjekk nøye ingredienslisten for disse konserveringsmidler.

Også holde seg borte fra mat som inneholder nitrat og nitritt. Disse inkluderer bearbeidet og spekemat, pølser, pølse og skinke. Disse konserveringsmidler og tilsetningsstoffer utvider blodårene og kan forårsake hodepine og migrene.

Hvis du er en migrene lidende, bør du også unngå mat som inneholder sulfitt, et konserveringsmiddel som ofte finnes i hvite viner, tørket frukt som aprikoser, svisker og fiken, hermetisk frukt og bearbeidet mat.

Matvarer som kan forårsake Migrene

Migrene hodepine er ofte ødeleggende. Smerten er uutholdelig og noen ganger varer i flere timer, til og med dager. Selv om mye om hva som forårsaker migrene er fortsatt ukjent, er visse miljøfaktorer og noen matvarer antas å spille en rolle. Flere matvarer som kan føre til migrene har blitt identifisert, men effekten de har på lider varierer fra en person til den neste. Et mat som utløser voldsomme migrene i en person kan produsere ingen symptomer i det hele tatt i en annen.

Alkohol og koffein

Alkoholprodukter, spesielt vin og øl, ofte utløse migrene. Rødvin har en tendens til å bli verre enn andre varianter av vin. For mye koffein også utløser migrene hos noen mennesker.

Meieriprodukter

Noen meieriprodukter, spesielt alderen oster, kan medføre en migrene hodepine. Andre inkluderer dyrkede meieriprodukter, som for eksempel rømme og kjernemelk.

Bearbeidet mat

For mange mennesker, visse bearbeidede matvarer bringe på et migreneanfall. Alderen eller bearbeidet kjøtt som bologna, bacon, pølser, vilt, pepperoni, pølse og sild er vanlige lovbrytere. Syltet, konserverte eller marinerte matvarer, for eksempel pickles, oliven og surkål, kan også føre til migrene. Nitrater er antatt å være den skyldige, siden de kan føre til blodårene til å slappe av og utvide.

Grønnsaker

Flere varianter av bønner, inkludert pole, marineblå, lima, pinto, italiensk og garbanzo, antas å forårsake migrene. Andre grønnsaker inkluderer løk, snowpeas, ert pods og linser.

Frukt og nøtter

Avokado, bananer, papaya, pasjonsfrukt, rosiner, røde plommer og fiken er de vanligste frukter som kan utløse migrene. Nøtter og peanøttsmør er også vanlige triggere.

Smakstilsetninger og krydder

Ulike smakstilsetninger og krydder noen ganger utløse migrene. De omfatter aspartam, kjøtt mørsalt, krydret salt og soyasaus. Andre mistenkte triggere er mononatriumglutamat (MSG), sjokolade og ølgjær, inkludert fersk gjærprodukter som coffee, surdeigsbrød og donuts.

Matvarer som kan forårsake en migrene hodepine

Migrene er hodepine pluss. De kan helt forstyrre en persons liv, noe som gjør det umulig for ham å fungere. Migrene kan lande deg i seng for en dag eller mer. Legevitenskapen er ikke helt sikker på hva årsaken til migrene er, ifølge Mayo Clinic, derimot, er det antatt at miljøfaktorer og genetikk spiller en rolle. I tillegg, blir maten du spiser antas å være i stand til å utløse en migrene.

Unngå dette

Noen matvarer som anses som triggere for migrene er øl og rødvin, eller alkohol generelt; sjokolade; for mye koffein; bearbeidet mat; salt mat, asiatisk mat som inneholder mononatriumglutamat, aspartam og alderen oster. Rødvin, alderen ost, kylling lever, noen bønner, fiken og røkt fisk inneholder tyramin, som ser ut til å forverre hodepinen. Avlaste-migrene-headache.com forklarer at tyramin er et stoff som finnes i mange matvarer, som er produsert når aminosyren bryter naturlig ned. Tyramin kan resultere i blodårene strekke og dette kan ende opp i migrene kjedereaksjon. Mat som er i alderen eller konservert har ofte tyramin i den. Derfor, hvis du er utsatt for hodepine, bør du være skeptisk til rester som har blitt nedkjølt i mer enn en dag. Alderen matvarer bør unngås. Nitrater, som finnes i pølser, salami og bacon, kan be en hodepine, ifølge Healthprofessor.com.

Noen ganger bra, noen ganger dårlig

The Cleveland Clinic bemerker at overdreven koffein forbruk samt tilbaketrekning fra koffein kan føre til hodepine. Men på den annen side, til tider koffein kan være nyttig i behandling av akutt migreneanfall. Det hele avhenger av den enkelte.

Betraktninger

Noen mennesker kan få en migrene fra å spise bananer, meieriprodukter, plukket eller gjæret varer, avocado, peanøttsmør, sitrus, løk og nøtter.

Takk, men nei takk

Dr. Seymour Diamond, direktør for Diamond Headache Clinic, advarer mot å spise surkål, oliven og pickles eller noen gjærede soyaprodukter, inkludert teriyakisaus og soyasaus. Han advarer også mot salami, liverwurst og alt saltet, røkt, syltet, tørket eller alder, og sier for å unngå salami og pepperoni og anbefaler å ikke spise fruktfyll pie.

Expert Insight

Dr. David Buchholz av Johns Hopkins University sier at visse matvarer kan utløse en hodepine, men det kan ikke være umiddelbart. Effektene av maten kan forsinkes inntil tre dager. Han advarer mot å spise alle råvarer som inneholder tryamine fordi det er en naturlig mat kjemikalie som absolutt har vært knyttet til hodepine. Han anbefaler å spise sjalottløk og lekkasjer i stedet for løk. Dr. Buchholtz påpeker at kremost, cottage cheese og amerikansk ost har ikke mye tryamine i dem slik at de sannsynligvis ikke vil be en migrene men cheddar og blåmuggost er lastet med tryamine.

Finne årsaken

Noen matvarer ikke alltid føre til hodepine umiddelbart. Effekten kan bli forsinket opp til 72 timer. Dette kan gjøre det vanskelig for en person å finne ut hva som utløser hans migrene.

Matvarer for å avlaste Migrene

Matvarer for å avlaste Migrene


For folk som lider av migrene, kan hver synet og lyden være som tortur. De fleste vil gjøre noe for å føle lettelse fra den intense smerter og kvalme. Heldigvis, mens noen matvarer kan føre til migrene, for eksempel sjokolade, sitrusfrukter og alkohol, andre kan også bidra til å lindre migrene symptomer. Legge til disse matvarene i kostholdet ditt, eller ta dem som vitamintilskudd, kan bidra til å redusere intensiteten av migrene symptomer og også bidra til å hindre utbruddet av migrene.

Spinat

Noe mat høy i magnesium vil bidra til å lindre migrene. Felles faktorer som forårsaker migrene, som stress, alkoholinntak og menstruasjon hos kvinner, gjør det fordi de bruker opp kroppens lagre av magnesium, forlate oss drenert og i smerte. Spise mat høy i magnesium, som for eksempel spinat og andre mørkegrønne grønnsaker, vil gjenopprette balansen i kroppen og la deg følelsen bedre.

Ginger

Avlaste-migrene-Headache.com anslår at 80 prosent av migrenepasienter føler seg kvalm i løpet av sine migrene, men bare om lag 30 prosent faktisk spy. Dette urolig mage kan forårsake intens ubehag, og i noen tilfeller er ledsaget av svimmelhet og forvirring. Det kan også være verre enn smerten. Ingefær har lenge vært kjent for sin evne til å berolige magen. Leger anbefaler minst ett gram ingefær per dag hvis du lider av kvalme, spesielt på grunn av hodepine. Ingefær kan finnes i rå form, som et vitamintilskudd, i te, og selv i sukkertøy form.

Peppermynte

Ifølge BNET, et datterselskap av CBS Corp, en studie gjort i Tyskland i 1996 fant at en løsning som inneholder 10 prosent av peppermynte eterisk olje var like effektive i herding hodepine som 1000 mg paracetamol, ingrediens i smertestillende som for eksempel Tylenol. Peppermint er også kjent for sin evne til å gjøre opp magene. Drikk peppermynte i te, eller bruke den essensielle oljen å destillere eller å massere inn i templene olje for å lindre migrene smerte og kvalme.

Fisk og fiskeolje

Forbruker mer fisk, eller legge til en vitamin supplement av fiskeolje til kostholdet ditt, kan bidra til å lindre og forebygge migrene. The National Headache Foundation fant at omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje og fisk som laks, makrell og ørret, redusert hyppigheten og alvorlighetsgraden av migreneanfall, sammenlignet med en placebo brukes i samme studie. De fant at ni av de 15 deltakerne i studien viste en 40 til 50 prosent reduksjon i alvorlighetsgrad og frekvens. Stiftelsen forteller at to åtte-unse fiskemåltider per uke ville levere samme mengde fettsyrer brukt i denne studien.

Matvarer som reduserer stoffskiftet

Matvarer som reduserer stoffskiftet


Hvis du har en langsom metabolisme, blir maten du spiser omdannes til kalorier på en langsom hastighet, og blir lagret i kroppen som fett. Lagret fett kan føre til vektøkning. Den type mat vi spiser har mye å gjøre med hvordan vår metabolisme funksjoner. For å hjelpe med en langsom metabolisme, er det en rekke matvarer som bør unngås, eller i det minste konsumert i moderate mengder.

Søtsaker og sukker

Raffinert sukker som finnes i kaker, godteri og andre søtsaker er en ekte fiende av en langsom metabolisme. Høy i kalorier, fører det til våre blodsukkeret til å stige raskt. Mens sukker kan gi kroppen en kort boost av energi, den også lagrer i kroppen vår som overflødig fat.The mer sukker du spiser jo mer fett og kalorier kroppen din kommer til butikken.

Alkohol

Alkohol stopper kroppen fra å brenne fett. I tillegg til å ha et høyt sukker og kalori-innhold, kan alkoholen være svært dehydratiseringsmiddel. Hvis kroppen din ikke er fullt hydrert, vil stoffskiftet ikke fungere ordentlig og metabolic rate vil avta.

Hvitt brød

Hvitt brød er laget av hvetemel. Blekeprosessen for å fjerne en hvilken som helst farge fra brød også ødelegger alle vitaminer og næringsstoffer. Den er lett fordøyelig, har ingen fiber eller næringsverdi, men er høyt kaloriinnhold. Hvitt brød er full av sukker og kan pigge sukker nivåer. Kroppen din vil brenne færre kalorier og lagre fett.

Fried Foods

Stekt mat er svært høy i kalorier og mettet fett. Mettet fett øker kroppens kolesterol nivåer, og vil føre til at metabolic rate å bremse ned.

Proecessed Foods

Behandlet forberedt mat er praktisk, men dårlig for stoffskiftet. Full av kjemiske konserveringsmidler, transfett og mettet fett, vil disse matvarene handle mot stoffskiftet og roe det ned.

Matvarer for å unngå med en Abdominal aortaaneurisme

En abdominal aortaaneurisme er en tilstand som påvirker den nedre delen av aorta. Når denne spesielle blodkar svekkes, kan det føre til at området for å distend og bule, øker sjansene for et brudd. En innsnevring av arteriene er en av hovedårsakene til denne tilstanden, men du kan også ha en abdominal aortaaneurisme høyt blodtrykk, infeksjoner, arvelighet eller sykdom. For å stoppe tilstanden fra forverring (eller hindre dens utvikling), kan en endring i kosthold ofte hjelpe.

Fett

Unngå mat som inneholder mettet og transfett, og begrense inntaket av umettet fett. Din totale fettinntaket for dagen bør ikke være mer enn 25 prosent av din totale kalorier, så redusere mengden av rødt kjøtt og meieriprodukter i dietten. Når du spiser fett, sørg for at de er fra "uraffinert" kilder, som oliven, peanøtter eller raps olje samt nøtter, avokado, mais, linfrø, soya, laks, makrell og tunfisk. Disse fettsyrene er vurdert enten enumettet eller flerumettet.

Kolesterol

Som du ser fettinntaket, følge nøye med mengden kolesterol du spiser også. Kosttilskudd kolesterol bør ikke være mer enn 300 mg per dag. Men hvis du er for tiden arbeider med en tilstand som abdominal aortaaneurisme, skyte for mindre enn 200 mg. For å gjøre dette, unngå matvarer som anses som høyt kolesterol, for eksempel rødt kjøtt, meieriprodukter og egg (spesielt plommer). Magre meieriprodukter bør være i orden, som du ønsker å opprettholde et godt balansert kosthold; hold deg til skummet melk, fettfattig yoghurt og fettfattig ost.

Natrium

Det er viktig å redusere saltinntaket mens leve med en abdominal aortaaneurisme. Dette skyldes i stor grad de vanligste årsakene til tilstanden, for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol og åreforkalkning, så begrens inntak av natrium til færre enn 2000 mg per dag. Hvis du ikke lider av disse typer forhold, holde saltinntaket til færre enn 3000 mg per dag. Unngå svært bearbeidet mat, kjøttpålegg, prepackaged middager, hermetisert grønnsaker, supper og frosne matvarer.

Andre Foods

Mens det kan være en rekke matvarer som du trenger for å unngå med en abdominal aortaaneurisme, du har fortsatt mange alternativer for kostholdet ditt. Ferske frukter og grønnsaker bør utgjør størstedelen av måltidene dine, så kjøp matvarer fra dagligvareforretning produserer delen. Også, spise rikelig med hele korn, belgfrukter og fisk. Føl deg fri til å også spise litt kjøtt og meieriprodukter - bare spise dem i moderasjon.

Matvarer som forebygge nyrestein

Hvis du noen gang har lidd med en nyre stein, ville du sannsynligvis gjøre noe for å unngå å ha en annen. Dessverre vil de fleste mennesker som er utsatt for nyrestein utvikle dem mer enn én gang. Du trenger ikke å trekke deg til det, skjønt. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan redusere risikoen for nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein er forekomster som dannes i nyrene når krystaller fra urinen skille og begynne å bygge opp. Den vanligste kombinasjoner av disse krystaller er kalsium og oksalat eller fosfat. Noen ganger forekomstene er svært liten og blir spylt fra kroppen uten varsel. Andre ganger, deres passasje fra nyrene gjennom urinveiene forårsaker ekstrem smerte.

Så lenge steinene bo i nyrene, de vanligvis går ubemerket hen. Når de begynner å bevege seg, vil du føle en skarp smerte i nedre del av ryggen eller siden, noen ganger ledsaget av kvalme eller oppkast. Med større steiner, kan du begynne å se blod i urinen. De fleste steiner vil etterhvert passere med nok væskeinntak, men noen veldig store eller vanskelige steiner kan kreve kirurgi.

Teorier / Spekulasjoner

Det er kjemikalier i urinen som bør holde nyrestein fra forming, men for noen mennesker, har de ikke fungerer. Denne tendensen ser ut til å være arvelig. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, vil du sannsynligvis få dem selv. De pleier også å være mer vanlig hos menn enn kvinner, og i kaukasiere enn i afrikanske amerikanere. Som i 2009, har det vært flere nyrestein sett i de siste 20 årene enn tidligere, men legene vet ikke hvorfor.

Forebygging / løsning

Det er ingen matvarer som vil føre til en nyre stein i noen som ellers ikke ville utvikle en, men det er matvarer som synes å bidra til deres utvikling i folk som allerede er utsatt for dem. Hvis du har hatt en nyrestein før, er det fornuftig å ta hensyn til kosthold.

Det viktigste du kan gjøre for deg selv er å drikke rikelig med vann. Vannet spyler krystaller av nyrene før de blir store nok til å forårsake et problem. Pass på å drikke åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Leger som brukes til å fortelle mennesker utsatt for nyrestein å redusere deres inntak av kalsium, men som i 2009, har denne posisjonen blitt reversert. Kalsium hjelper nøytralisere oksalat i andre matvarer og faktisk reduserer risikoen for å utvikle steiner. Dette holder ikke sant med kalsiumtilskudd, though.

Typer

Det er flere bestemte typer mat du bør vurdere å øke eller redusere i kosten for å redusere risikoen for å utvikle flere nyrestein.

Du bør redusere forbruket av matvarer som inneholder oksalat. Spinat er en stor oksalat produsent og bør unngås. Andre typer oksalat matvarer inneholder bønner, rødbeter, peanøtter, grønn paprika, kakaoprodukter, te, brus, for mye kjøtt og for mye salt.

Vurdere å øke inntaket av kalsium matvarer, men husk at kalsiumtilskudd bør unngås. Få kalsium gjennom melk, yoghurt eller kalsium-forsterkede appelsinjuice. Også prøve å øke magnesium i kosten, så vel som kalium og vitamin B6.

Betraktninger

Hvis du sliter med å gjøre justeringer i kostholdet ditt, må du huske at å øke vanninntaket er den viktigste endringen du kan gjøre for å unngå fremtidige nyrestein. Du bør drikke nok vann til å produsere to liter urin i en 24-timers periode. Etter å ha spist mat du vet kan forårsake problemer, øke vanninntaket ytterligere for å spyle dem fra systemet. Du vet du drikker nok vann hvis urinen er konsekvent klart.

Matvarer som forårsaker Divertikulitt

Divertikulitt er en sykdom som først kom frem i lyset i USA på begynnelsen av 1900-tallet. Tilstanden er hyppig i utviklede land, for eksempel USA eller England, og er ofte forbundet med bearbeidet mat. En lav-fiber diett har vist seg å forverre og selv rask divertikulitt hos voksne i alderen 50 år og eldre.

Divertikulitt Definert

Divertikulitt er en tilstand som oppstår hos voksne over 50 år som lider av betennelse eller en infeksjon av veggene i tykktarmen. Små lommer dannes i tarmen, oftest der musklene er frailest. Infeksjonen oppstår når avføringen blir fanget i lommene, men det klarner opp vanligvis med en endring i kosthold og antibiotika.

Effekt av en lav-fiber diett

Forbruket av bearbeidede matvarer senker inntaket av fiber. En lav-fiber diett kan bidra til forstoppelse. Forstoppelse og tilhørende belastende kan føre til økt press i tykktarmen, og dermed svekke tarmveggen og fører til divertikulitt.

Virkningen av nøtter og frø

Opprinnelsen til divertikulitt er ukjent. Imidlertid er det ofte antatt at matvarer som nøtter og visse frø, slik som sesam, solsikke, og gresskarfrø, kan føre til divertikulitt, fordi disse små partikler kan irritere veggen av tykktarmen. Mens disse matvarene kan forårsake irritasjon, er det ingen vitenskapelige bevis små matrester er den skyldige for divertikulitt.

Irritasjon fra andre matvarer

Litt mat høy i fiber forårsaker flatulens, som kan være en agitator til divertikulitt. Matvarer som løk, kål, grønnsaker og frukt skins, erter, bønner og kokos kan forårsake oppblåsthet. Non-fibrøs mat som brus og øl kan også irritere fordøyelsessystemet.

Krydret mat

Vanligvis kan krydret mat irritere fordøyelsessystemet. For de som lider av divertikulitt, bør indisk, meksikansk og thai mat unngås. Krydret mat kan føre til rektal ubehag under en avføring. Jo større belastning på tarmen, desto større sjanse veggene kunne svekke, en forløper til divertikulitt.