Digidexo.com

Crohns - irritabel blære

Irritabel tarm syndrom og Crohns sykdom

Irritabel tarm-syndrom, kronisk ulcerøs kolitt og Crohns sykdom er til tider svekkende tilstander. Når pasienten tåler oppblussing, er det vanskelig for ham å forlate hjemmet og leve et normalt liv. Alvorlige tilfeller vil ikke reagere raskt på medisiner eller kortikosteroider. Symptomer og behandling er en daglig utfordring.

Symptomer

Personen som lider av enten sykdom ofte holder ut en god del av mage, øye-og leddsmerter, tretthet, betennelse, tap av balanse og hyppig avføring. Det kan være slimete og blod i avføringen.

Diagnose

En koloskopi er den viktigste test for å fastslå om en pasient har en tarmsykdom eller syndrom. Blodprøver er en annen viktig faktor.

Effekter

Pasientene er utsatt for et lavt jern teller og kan lide av anemi når de går gjennom en blusse opp. Tap av blod og næringsstoffer forårsaker denne alvorlige problem.

Medisinering

Asacol og Remicade er to behandlinger som en gastroenterolog kan foreskrive for å lette symptomer.

Potensiell

Det finnes ingen kur for kronisk ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Medisiner bidra til å forlenge en mer håndterlig livskvalitet.

Irritabel tarm syndrom Komplikasjoner

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en funksjonell lidelse som rammer omtrent 15 prosent av alle mennesker i USA. IBS forårsaker dysfunksjon i muskler, organer og nerver av mage-tarmkanalen, men den faktiske struktur av tarmkanalen er ikke påvirket i det hele tatt. Selv om IBS komplikasjoner er begrenset, er det viktig å vite hva de er, hvis du lider av sykdommen.

Historie

Frem til 1990-tallet, biological- og patogene relaterte aspekter av IBS hadde ennå ikke blitt verifisert. Inntil da ble IBS antas å være (og behandlet som) en psykosomatisk sykdom (forårsaket av mentale prosesser).

Time Frame

I en 3-års studier av IBS, ble pasientene funnet å være 16,3 ganger mer sannsynlig, innen den periode på 3 år, for å utvikle en mer komplisert inflammatorisk tarmsykdom (IBD), som er en gruppe av intestinale inflammatoriske intestinale tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Identifikasjon

Symptoma komplikasjoner på IBS (en funksjonell uorden) er ofte forbundet med inntak av visse matvarer. Det er imidlertid å ha symptomer som er provosert av visse mat vanligvis et tegn på en ikke-funksjonell uorden.

Effekter

Flere medisinske komplikasjoner har blitt identifisert som vises oftere med IBS pasienter. Beskrevet som komorbiditet, disse lidelser omfatter fibromyalgi, hodepine og depresjoner.

Misforståelse

Det er en større risiko for IBS pasienter med unødvendige operasjoner som en kolecystektomi (fjerning av galleblæren - 87 prosent mer sannsynlig) eller hysterektomi (fjerning av livmor - en i 3 IBS pasienter) på grunn av misdiagnoses av IBS komplikasjoner.

Teorier / Spekulasjoner

Aktuell forskning støtter ideen om at IBS komplikasjoner kan være forårsaket av en aktiv infeksjon som ennå ikke er oppdaget.

Potensiell

Studier viser at IBS pasienter gjennomgå abdominal operasjoner oftere på grunn av upassende kirurgiske indikasjoner avledet fra IBS magesmerter, snarere enn faktiske helserisiko for eksempel gallestein.

Irritabel tarm syndrom Behandling & symptomer

Irritabel tarm syndrom er en tilstand som påvirker fordøyelsessystemet. IBS gjør noen permanent skade på kroppen i motsetning til mer alvorlige tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearing House, én av fem amerikanere har symptomer på irritabel tarm syndrom eller IBS.

Identifikasjon

Symptomer på irritabel tarm syndrom er diaré, forstoppelse, oppblåsthet, magesmerter og ubehag, gass, slim stede i avføring og kramper.

Typer

Noen mennesker med IBS bare oppleve forstoppelse med den medfølgende smerter, kramper og oppblåsthet. Andre bare har diaré med løs og vannaktig avføring, krevende hyppig avføring. Av og til vil en person som lider av både forstoppelse og diaré, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere tilstanden.

Time Frame

IBS er en kronisk tilstand, men noen mennesker vil ha perioder når symptomene forsvinner eller minske.

Betraktninger

Irritabel tarm syndrom er en kontrollerbar tilstand for de fleste, men det er sjelden enkeltpersoner for hvem symptomene er så alvorlige at de hindrer vanlig liv og hindre profesjonelle forpliktelser.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kur for IBS, men det finnes behandlingstilbud som forbedrer livskvaliteten. Reseptbelagte medisiner, avføringsmidler og fiber kosttilskudd hjelpe kontroll symptomer. Stressmestring og kosttilskudd endringer slik som å spise mindre måltider, unngå visse korn, sjokolade, melk, alkohol og koffeinholdige drikker er også anbefalt. Det er også viktig å drikke åtte glass vann om dagen for å unngå dehydrering forårsaket av diaré.

Irritabel tarm syndrom: Tegn og symptomer

Irritabel tarm syndrom (IBS) er et kolon lidelse i samme medisinske familie som Crohns sykdom og kolitt. I motsetning til sine jevnaldrende, er IBS ikke en degenerativ sykdom og ikke forutsetning et individ til tarmkreft. Det er i dag ingen kur for IBS, og legene har ennå å finne årsaken til lidelsen. Det er imidlertid bred enighet om at stress og dårlig kosthold bidrar til tilstanden og utløse episoder.

Forstoppelse og / eller diaré

Ett av tegnene på IBS er hyppig og vedvarende forstoppelse eller diaré, med mange lider opplever vekslende perioder med begge.

Unormal Thirst

Økt tørste er et vanlig symptom på IBS, som de lengre perioder av diaré i betydelig grad redusere fluider i kroppen. Tørst følger også utbrudd av forstoppelse, som den stasjonære avføring absorberer mye av fluidet i tykktarmen.

Oppblåsthet

Oppblåsthet er et tegn som er knyttet til begge former for avføring avbrudd.

Kramper

Under en episode av diaré, enkeltpersoner ofte opplever intestinal kramper som kan variere fra ubehagelig til svært smertefullt.

Flatulens

Økt og høyt flatulens er et karakteristisk symptom på IBS, i begge episoder av forstoppelse og diaré.

Hva er forskjellen mellom Crohns sykdom og IBS?

Hva er forskjellen mellom Crohns sykdom og IBS?


Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom (IBS) er begge sykdommer i mage-tarmkanalen. Fordi Crohns og IBS dele noen av de samme symptomene, de er ofte forvirret som samme sykdom. Det er imidlertid viktige forskjeller mellom dem.

Definisjon

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er ikke en sann sykdom, men en kombinasjon av symptomer knyttet til intestinal ubehag som kan behandles. Crohns sykdom er en progressiv og uhelbredelig tilstand.

Forskjeller

Crohns er en autoimmun sykdom som angriper hele mage-tarmkanalen fra munn til anus. Resultatet er smertefull betennelse og tarm sår. IBS ikke forårsaker sår og har en tendens til å påvirke i magesekken og tynntarmen. Crohns forårsaker feber og blod tap; IBS ikke. IBS lider ofte passere store mengder slim, som hjelper på fjerning av avfall. Crohns pasienter kan se bare små mengder slim. Crohns sår blir lett sett på røntgen, men effektene av IBS er ikke. En annen nysgjerrig forskjellen er at Crohns pasienter er utsatt for psoriasis, mens IBS lider ikke.

Likheter

Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom begge påvirker mage-tarmkanalen. Symptomer på både inkluderer magekramper, diaré og slapphet. Fordi Crohns og IBS er både smertefullt og upraktisk, kan de forårsake depresjon. Begge plager kan gjøre en lidende føles som om tarmene ikke er helt tømt, selv om de har vært.

Årsaken til Crohns

Crohns er en inflammatorisk tarmsykdom, selv om den eksakte årsaken ennå ikke er bestemt. Sykdommen hovedsakelig rammer folk i vestlige industrialiserte land, men verken kosthold eller miljø har vært nevnt som en definitiv årsak. Crohns er også antatt å være forårsaket av immunsystem angripe kroppen i stedet for å forsvare den.

Årsaken til IBS

IBS er ikke en sann sykdom, men en samling av tarmsymptomer. Faktorer som bidrar til IBS kan inneholde laktose intoleranse, gluten intoleranse, kosttilskudd fett, dårlig fordøyelse, angst og en ultra nervesystemet som forstyrrer normal gastrointestinal balanse.

Forskjeller i behandling

Crohns er ofte behandlet med reseptbelagte legemidler som prednison, en anti-inflammatorisk medisin som også bidrar til å undertrykke immunsystemet. En lav-rester diett med elementer som er lett fordøyd er en annen form for behandling. IBS kan behandles med en høy fiber diett som bidrar til å flytte avføring langs mage-tarmkanalen. High-fiber elementer inkluderer hele hvete, frø, nøtter, pasta, frukt og grønnsaker, men gass-forårsaker elementer som brokkoli, kål, blomkål og bønner bør elimineres. IBS kan også behandles ved å redusere stress, unngå avføringsmidler og eliminere melkeprodukter hvis du er laktose intolerant.

Konklusjon

Crohns sykdom og irritabel tarm syndrom kan forstyrre liv og forårsake smerte. De deler lignende symptomer, men er svært forskjellige forhold. Hvis du har smertefulle gastrointestinale symptomer, ikke prøv å diagnostisere deg selv. Se legen din for en diagnose og riktig behandling.

Hva er irritabel tarm syndrom eller IBS?

Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en fordøyelseskanal lidelse anslått til å påvirke 20 prosent av den voksne befolkningen i USA hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene mennesker med irritabel tarm-syndrom erfaring varierer sterkt. IBS kan være nedbrytende og smertefullt, men det har ikke de alvorlige risikoene forbundet med fordøyelsessykdommer som Crohns eller ulcerøs kolitt.

Årsaker

Årsakene til irritabel tarm syndrom er ukjent. Symptomer skyldes overdreven sammentrekninger av intestinal muskler under fordøyelsen. De med IBS har ulike symptom triggere, inkludert visse matvarer (ofte meieri eller sure produkter), stress og mindre sykdommer.

Symptomer

Personer med irritabel tarm-syndrom generelt opplever noen eller alle av følgende symptomer i varierende grad: kramper eller smerter i magen, oppblåsthet, diaré, forstoppelse, oppblåsthet og slim i avføringen.

Diagnose

IBS er en syndrom, ikke er en sykdom, fordi det ikke er noen definitiv bekreftelse. Diagnosen stilles basert på en pasients konto av symptomer og en fysisk eksamen. Kriterier for diagnoser omfatter buksmerter og to eller flere av de ovennevnte symptomer pågår i minst tre måneder.

Komplikasjoner

Irritabel tarm syndrom kan irritere hemorroider, men generelt har ingen komplikasjoner utover avbrudd i daglige aktiviteter. Disse forstyrrelser kan imidlertid føre til depresjon. Også avkall visse matvarer for å unngå symptomer kan føre til mangelsykdommer.

Behandling

Det finnes ingen kur for IBS, men symptomene er håndterbart med livsstilsendringer, kosttilskudd og farmasøytiske eller urte behandlinger. Endringer i kosthold og stressmestring ofte hjelpe. Fiber kosttilskudd, unngå fet eller gassfremkallende matvarer, anti-diaré medisiner og antidepressiva er vanlige metoder for behandling.

Irritabel tarm syndrom og tarm Haster Treatment

Å leve med irritabel tarm syndrom (IBS) eller tarm Urgency setter en pasient i en unektelig ubehagelig og prekær situasjon, men gjennom forsiktig håndtering av tilstanden og konstant bevissthet om de potensielle komplikasjoner relatert til IBS og tarm haster pasienter kan unngå gradvis forverrede symptomer, og hvis de kan ikke regulere situasjonen fullstendig, i det minste å etablere en større grad av kontroll.

Irritabel tarm syndrom en tilstand ikke en sykdom

En av de mest vanlige forestillinger om IBS er at det er en sykdom som krever omfattende medikamenter og medisinsk veiledning til kontroll. Dette gjelder til en viss grad - noen lidende av en smertefull lidelse som dette bør oppsøke lege, og veie tungt deres medisinske faglige anbefalinger for medisinering. Men medisinen vil ikke kurere en tilstand som irritabel tarm syndrom.
Den viktigste faktoren i den komforten av en pasient med IBS er de skritt de tar for å kjenne kroppen sin reaksjon og måle effekten av visse matvarer. Det er nyttig å holde en liste over alt som har blitt inntatt, og ta opp ved siden av maten notering alvorlighetsgraden av reaksjonen.
IBS reaksjoner inkluderer ubehag i magen, forstoppelse, kramper, gass og diaré. Alles reaksjon er forskjellig, akkurat som alles mat utløser vil være annerledes og unik for deres systemets funksjon.
Hvis du ikke kan dechiffrere en trigger for din IBS kontakt med en ernæringsfysiolog og en gastroenteritt - en gren av lege fokusert på fordøyelsesproblemer.
Noen lider av IBS har andre mage lidelser samtidig, kompliserer deres situasjon og økende ubehag.

Tarm Haster

Denne tilstanden er hovedsakelig den samme som diaré, men som IBS er det tonn faktorer som er unike for hver pasient som skal bestemme deres reaksjon på lidelsen. Noen opplever dette haster relativt sjelden og kan løse sine problemer med over skranke narkotika som Pepto-Bismol.
Flere alvorlige versjoner av tarmen haster er funnet hos pasienter med andre pre-eksisterende medisinsk problematiske saker. Ekstremt engstelige individer kan oppleve at deres angst er ledsaget av følelsen av det presserende behovet for å gjøre sitt fornødne. Medisinske lidelser som MS også bidra til det presserende noen ganger, kompromissløs behov. Andre tilstander, spesielt fordøyelses de som Crohns sykdom vil påvirke haster.

Vanlige behandlinger

Med begge disse lidelsene, er bevissthet nøkkelen til å trøste. Holde styr på alt du får i deg. Dagbok, koffein, alkohol, frukt, bønner, enkelte grønnsaker og mangel på fiber er alle kosttilskudd bekymringer for pasienten arbeider med å administrere sin lite samarbeidsvillig fordøyelsessystemet. Noen av disse typer av mat, kan ikke ha noen innvirkning på tilstanden til pasienten, mens andre vil ha dyptgående og åpenbare resultater.

Arbeid med legen din for å finne en mat regiment at vil først identifisere problemer og deretter helt eliminere dem.
Å leve med en funksjonell lidelse som disse midlene tilpasse din livsstil til en bedre livskvalitet, ta deg profesjonelt anbefalt diett alvor, og du kan oppnå forbløffende regularitet.

Natural Cures for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en tilstand der de muskulære sammentrekninger av tarmsystem bli ukoordinert og uregelmessig. Dette svekker den normale bevegelse av mat og avfallsmateriale. The Mayo Clinic anslår at så mange som 1 av 5 mennesker lider av denne tilstanden. I motsetning til mer alvorlige tarmsykdommer som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, gjør IBS ikke føre til betennelse eller øke sannsynligheten for tykktarmskreft. Det kan vanligvis være vellykket med riktig kosthold, stress reduksjon og naturlige behandlinger.

Fordelaktig Urter

Sitronmelisse og rosmarin te lindre kramper og spasmer. Glatte alm bark te gjør magen produsere en beskyttende slim. Det er også flere urte behandlinger som kommer i tinktur og tablettform som er nyttig. Ta all følgende som anvist på etiketten. Alfalfa væske eller tabletter har vitamin K, som er nødvendig for å produsere sunne bakterier for riktig fordøyelse. Asafoetida tinktur gir lindring fra gass buildup og betennelser. Kamille og ingefær tinkturer stoppe magekramper og lindre kvalme. Milk thistle stimulerer produksjonen av galle, som stopper forstoppelse. Peppermynteolje enterodrasjert kapsler lindre spasmer. Johannesurt lindrer betennelse og Valerian stopper spasmer og hjelper til med å sovne.

Tradisjonelle kinesiske formler

Følgende blandinger har en lang bruk i tradisjonell kinesisk medisin. Roe magen Powder hjelper med magesmerter. Fire herrer avkok lindrer løs avføring. Minor Construct Midt-avkok behandler krampaktig magesmerter og tap av matlyst. Pinellia Avkok å drenere Epigastrium behandler diaré, ubehagelige følelser av fylde og tap av matlyst.

Anbefalt Diet

Unngå mat med uløselig fiber som kli. Kaffe, te og tobakk inneholder kjemikalier som øker trykket i tarmen, forårsaker oppblåsthet og gass, og bør unngås. Hold deg unna mat søtet med sirup og sorbitol. De er dårlig absorbert karbohydrater og kan føre til at gass, oppblåsthet og magesmerter. Eliminere hvete fra kostholdet kan være nyttig som mange mennesker med denne tilstanden har en negativ reaksjon på det. Ikke spis rett før du går til sengs; i stedet satt leggetid i minst 1 til 2 timer etter at du sist spise.

Anbefalte kosttilskudd

Ta den foreslåtte daglige doser av sink og inneholdende en hvilken som helst multivitamin folsyre og B12. Personer med IBS er vanligvis mangelfull i disse næringsstoffene. Pancreatin er en bukspyttkjertelekstrakt som hjelper til med fordøyelsen og reduserer betennelse. Ta som anvist på etiketten. Mellom måltidene, ta en acidophilous supplement som ikke inneholder melk. Dette vennlige bakterier konkurrerer med bakterier som forverrer IBS.

Stress Reduction

Stress kan i stor grad forverre og noen ganger være en trigger for IBS. Det finnes mange metoder for å redusere stress i livet ditt. Å se en rådgiver kan hjelpe noen arbeid gjennom eventuelle problemer som kan være stressende i deres liv og hjelpe dem endre negativ atferd og reaksjoner. Yoga, meditasjon og trening er effektive måter å lindre stress også. Alle innebære en mind-body-tilkobling som kan hjelpe med å sentrere og fokusere på øyeblikket. Progressiv avslapning er svært nyttig for å slippe stress og spenninger følte i kroppen. Starter med føttene, spent og slappe av en kroppsdel ​​om gangen. Dyp pusting fra blender hjelper deg å bli roligere og også slapper magemusklene, som kan avlaste noen av fysisk ubehag av IBS. Til slutt, en av de mest fordelaktige ting er å gjøre tid til å gjøre ting som du liker og som gjør deg lykkelig.

Hjelp for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en vanlig fordøyelses lidelse som påvirker tarmen. Hvis du lider av irritabel tarm syndrom, magesmerter, oppblåsthet, forstoppelse, gass og slim utflod fra endetarmen kan oppstå på daglig basis. IBS er ikke en alvorlig fordøyelsesforstyrrelser, og de fleste tilfeller er håndterbare med hjem rettsmidler. Men før du kan få lindring, må du kjenne faktorer som utløser symptomer.

Hold deg unna melkeprodukter

En uendelig rekke faktorer kan bringe på irritabel tarm syndrom. Det er ofte vanskelig å fastslå triggere. Melkeprodukter som iskrem og ost er sannsynlige triggere, og unngå disse matvarene kan bedre symptomene eller hindre fremtidige episoder. Eksperimenter med laktosefrie produkter og fordøyelsesenzymer.

Fiber-drevet Tarmer

Å ha færre enn tre avføringer i uken kan forårsake en rekke fordøyelses komplikasjoner som abdominal oppblåsthet, smerter og gass. Siden forstoppelse er et vanlig symptom på IBS, kan øke fiber inntaket hjelpe din tilstand og fremme regelmessige bevegelser. Bruker 20 til 35 gram fiber om dagen. Spis fiberrik mat som grønnsaker, hele korn og frukt, eller ta fibertilskudd. Noen yoghurter som Activa inkluderer aktive kulturer for å fremme en sunn fordøyelseskanal og lette symptomer.

Stimulere Intestinal Sammentrekninger

Regelmessig trening er bevist å behandle forstoppelse forbundet med IBS. Forstoppelse ofte resultater fra redusert tarm sammentrekninger. Å være aktiv stimulerer disse sammentrekninger. I sin tur, beveger avføring raskt gjennom tarmkanalen, lindre forstoppelse.

Monitor Food Intake

Som de fleste fordøyelses eller kroniske mageplager, spiller kostholdet en stor rolle. Å spise for mye fiber (mer enn 35 gram om dagen) kan bringe på symptomer. Inntak av visse matvarer og drikke er sannsynlig å forverre tilstanden. Disse inkluderer krydret mat, fet mat, alkohol, koffein og kunstige-søtstoffer.

Administrerende Diaré

Løs avføring er også vanlig med IBS, og den eksakte årsaken til diaré varierer. Men stress og forbruket av meieriprodukter er hovedgjerningsmennene. Ta en OTC anti-diaré medisiner for å stoppe løs avføring. I tilfelle av kronisk diaré, vurdere naturlig rettsmidler for eksempel å fjerne enkelte matvarer fra kostholdet ditt og lære å håndtere stress. Stress og angst kan øke hastigheten intestinal sammentrekninger, noe som resulterer i rennende avføring. Hvis du arbeider med diaré, drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering.

Oppsøk lege

Tilstanden kan etterligne andre fordøyelses tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Dersom symptomer opptrer plutselig og ikke bedres med naturlige eller hjemme rettsmidler innen én uke, kontakt lege for å utelukke andre tilstander. Alvorlige kramper, kronisk oppblåsthet og rektal blødning kan signalisere en mer alvorlig sykdom.

Irritabel tarm syndrom Diagnose

Irritabel tarm syndrom påvirker ca 15 prosent av den amerikanske befolkningen. Denne sykdommen er kjent for å påvirke flere kvinner enn menn på grunn av hormonelle endringer.

Symptomer

Symptomene på irritabel tarm syndrom inkluderer inkonsekvens av avføring, diaré eller forstoppelse, oppblåst mage, og magesmerter eller kramper som kan bli løst bare ved avføring. Mucus kan også være til stede i avføringen.

Varselskilt

Leger kan mistenker at du lider av IBS hvis du har anemi, feber, en historie med fordøyelsesenzymer og / eller tykktarm-relaterte helseproblemer, eller uforklarlig vekttap.

Tester

Ingen tester kan definitivt diagnostisere IBS. I stedet er tester som en koloskopi eller en CT scan brukes til å utelukke andre mulige diagnoser som presenterer lignende symptomer.

Forskning

Ifølge AboutIBS.org, er forskerne arbeider med å identifisere biologiske markører som kan bli identifisert gjennom blodprøver eller avføringsprøver for å gi en mer nøyaktig diagnose av IBS.

Misdiagnoses

IBS symptomer kan noen ganger være feildiagnostisert eller forårsaket av andre forhold, slik som ulcerøs kolitt, Crohns sykdom eller cøliaki.

Irritabel tarm syndrom og blæren

Irritabel tarm syndrom (IBS) er kroniske kramper i tykktarmen, forårsaker diaré og forstoppelse. Selv om det ikke anses så alvorlig som andre tarmsykdommer som ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom, kan det likevel være en ødeleggende og vanskelig lidelse å håndtere. Det er en sammenheng mellom blære spasmer og kramper som forårsaker irritabel tarm syndrom. Selv om IBS har blitt anerkjent som en alvorlig lidelse for ca 50 år, har det bare vært i det siste tiåret at den har mottatt betydelig forskning.

Om

Ifølge Mohammed El-Baba, MD av Wayne State University School of Medicine, er det anslått at om lag 50 prosent av personer med irritabel tarm-syndrom også har problemer med blære spasmer eller overaktiv blære. Personer med IBS ofte lære å kontrollere symptomene gjennom å kontrollere stress, kosthold og med medisinering. Men noen mennesker finner diaré og forstoppelse som følger med lidelse å være svært forstyrrende og selv ødeleggende.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er det ikke godt forstått hva nettopp forårsaker irritabel tarm syndrom. For individer som påvirkes med uorden, tarmkanalen spasmer uvanlig raskt som den skyver mat gjennom systemet. Dette fører til den abdominale kramper og enten diaré eller forstoppelse som er assosiert med sykdommen. For mange mennesker med sykdommen, kan spise bli en distressful nødvendighet siden spising er vanligvis forbundet med utbrudd av tarmproblemer.

Triggere

Ifølge Mayo Clinic, er det flere forskjellige triggere for personer berørt med irritabel tarm-syndrom og blæreproblemer. Siden musklene som linjen tarmkanalen rammes, visse matvarer, for eksempel sjokolade, melk eller alkohol, kan gjøre musklene kontrakt unormalt, utløser en episode. Andre triggere inkluderer stress og hormoner. Kontrollere stress kan bidra til å lindre symptomer. Kvinner er påvirket av IBS og irritabel blære dobbelt så ofte som mennesker, og det er antatt at det er en hormonell komponent til uorden.

Symptomer

Det er flere symptomer som er felles for IBS ifølge Mayo Clinic. Disse inkluderer magekramper, oppblåsthet, forstoppelse, diaré og slim i avføringen. Noen individer opplever anfall av vekslende forstoppelse og diaré, som kan forårsake betydelig ubehag. Symptomene på IBS kan utløse ytterligere problemer med blærekontroll og blære spasmer assosiert med irritabel blære. Depresjon er også assosiert med IBS og irritabel blære.

Behandling

Det er i henhold til Mayo Clinic flere behandlinger tilgjengelig. Medisiner, for eksempel Imodium, blir ofte brukt til å kontrollere diaré symptomer selv om de kan forverre forstoppelse symptomer. Pasientene kan også bli oppfordret til å legge fiber til kostholdet for å lindre symptomer på diaré. Hvis pasienten opplever også depresjon, kan SSRI som Paxil eller Prozac være foreskrevet. Pasienter oppfordres også til å eliminere matvarer fra kostholdet sitt som utløser episoder eller forårsake store mengder gass, siden disse også forverre symptomene.

Lotronex for irritabel tarm syndrom

Lotronex, navnet merkevare for alosetron, ble først godkjent av Food and Drug Administration (FDA) i februar 2000 Etter fem dødsfall ble angivelig forårsaket av lotronex innenfor sine åtte første måneder på markedet, GlaxoSmithKline, skaperen av lotronex, frivillig trukket stoffet fra markedet. I april 2002 en FDA Utvalget anbefalte at lotronex bli satt tilbake på markedet, men med mye fastere forskrivningsrestriksjoner.
Lotronex er bare for kvinner som har diaré-dominerende irritabel tarm syndrom (IBS).

IBS

IBS kan kommer i tre former: diaré dominerende, forstoppelse dominant eller en kombinasjon av begge. Siden IBS er en funksjonell sykdom, hvilket betyr at innvollene ikke fungerer på riktig måte, kan en hvilken som helst utvendig stimulus utløse en endring eller intensivering av symptomer. Så selv om du kanskje har diaré dominerende IBS, tar en sterk medisinering, som lotronex, kan føre til at du utvikle forstoppelse.

Lotronex

I henhold til stoffet informasjon fra GlaxoSmithKline, er lotronex en "potent og selektiv 5-HT3-reseptor-antagonist". Det fungerer ved å øke overføringstiden av avfallsmateriale gjennom tarmen. Dette gir krakken tid til å stivne, og tarmene tid til reabsorb en mer passende mengde vann enn vanlig.
Det har bare vist seg effektive i studier for bruk hos kvinner med diaré-dominerende IBS. Menn deltok i studiene også, men stoffet var ikke så effektiv i dem. Lotronex er heller ikke anbefalt for kvinner under 18 år.

Fordeler og Forsiktig

Mens lotronex fungerer veldig bra for en bestemt undergruppe av individer, kan det være farlig og også føre til døden hvis tatt feil. Det er ment kun til bruk hos kvinner med alvorlig diaré dominerende IBS. Hvis en person på lotronex blir forstoppet, må de slutte å bruke inntil de ikke lenger er forstoppet. Kvinner som også har Crohns sykdom eller divertikulitt bør ikke ta lotronex.
Tarm hindringer og iskemisk kolitt (en tilstand der en del av tykktarmen blir betent) er rapportert med lotronex bruk; begge forholdene kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.

Irritabel tarm syndrom & Bad Breath

Irritabel tarm syndrom & Bad Breath


Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en tilstand av tykktarmen som påvirker så mange som én av fem personer, ifølge Mayo Clinic. Årsaken IBS er ukjent, men leger mener det stammer fra problemer med tarmmuskler som presser mat gjennom mage-tarmkanalen. Hos mennesker med IBS, kan disse muskelsammentrekninger enten være for sterk og lang eller for sakte.

Symptomer

Symptomer på IBS varierer mye, men de pleier å være langsiktige problemer og inkludere-enten konsekvent eller periodisk-kramper, magesmerter, oppblåsthet, gass, diaré, forstoppelse og / eller slim i avføringen. En liten andel av de med dette syndromet opplever alvorlig eller ukontrollerbare problemer, men de fleste har bare milde til moderate problemer. Som tegn på IBS kan tyde på mer alvorlige tilstander som Crohns sykdom, kreft og ulcerøs kolitt, leger ved Mayo Clinic anbefaler dem som opplever disse symptomene kontakt lege.

Diagnose

Diagnose av IBS er basert på en medisinsk historie, inkludert symptomene, og en fysisk undersøkelse. Mye av diagnosen innebærer utelukker mer alvorlige problemer, sier Mayo Clinic nettsiden-ofte ved hjelp av Roma kriterier, et bestemt sett av diagnostiske kriterier som brukes for å identifisere funksjonelle gastrointestinale lidelser som IBS.

De karakteristiske kjennetegn for IBS er en viss grad av abdominalt ubehag sammen med ett eller flere av de følgende symptomer over minst 12 uker, men ikke nødvendigvis etter hverandre: forandring i frekvens eller konsistens av avføringen, strai, haster eller følelse av ufullstendig tarm evakuering, og oppblåsthet eller mage oppblåsthet. Hvis symptomer som vekttap eller rektal blødning er til stede, vil ytterligere tester bestilles.

Første kurset av behandling

Western medisinske behandlinger fokusere på å lindre symptomene på IBS og identifisere mulige utløsere, slik som visse matvarer. Milde symptomer kan ofte bli styrt av endringer i kosthold, livsstil og stressnivået, mens moderate til alvorlige problemer kan trenge mer intervensjon, som fibertilskudd, over-the-counter anti-diaré medisiner og / eller rådgivning for å lindre stress. Antikolinerge medisiner kan bidra til å avlaste smertefulle tarm spasmer, antidepressiva kan bidra til å hemme den nevrale aktiviteten som styrer tarmene og antibiotika kan hjelpe de med en overvekst av bakterier.

Siste utvei Behandlinger

Noen medisiner er tilgjengelige for kvinner som ikke har respondert på andre behandlingsalternativer. Disse stoffene har ikke blitt godkjent for menn. Alosetron benyttes for kvinner med dominerende diaré symptomer og bidrar til å slappe av tykktarmen, bremse bevegelsen av avfall gjennom den nedre tarm. The Food and Drug Administration trakk Alosetron av markedet på et tidspunkt på grunn av alvorlige komplikasjoner, men lot det være foreskrevet igjen under restriksjoner. Lubiprostone er et medikament som brukes for å passere avfall raskere ved å øke fluid sekreter i tynntarmen. Lubiprostone er for kvinner som har problemer med forstoppelse.

Dårlig ånde og Naturopathic Perspektiv

Selv om medisinske fasiliteter praktiserer vestlig medisin, som Mayo Clinic, ikke liste dårlig ånde som et symptom på IBS, naturopathic leger akseptere det som et mulig tegn på langsiktige problemer i tykktarmen. Naturopathics tror helsen mage-systemet er integrert i generelle velvære, og behandlinger for IBS bære gjenopprette gut vitalitet og generell helse. Disse behandlingene kan inkludere kosttilskudd, urtemedisin, colon hydroterapi og kosthold og atferd modifikasjoner.

Nøklene til å leve med Crohns sykdom

Mer enn 500.000 amerikanere har blitt diagnostisert med Crohns sykdom og de fleste går på å føre aktivt liv, til tross for lidelse med denne kronisk tilstand. Det viktigste å huske, om du eller noen du elsker har blitt diagnostisert med sykdommen, er at det er hjelp og det er håp der ute. Den mest avgjørende skritt er å finne ut hvordan man skal begynne å leve med Crohns sykdom.

Forstå din sykdom

Crohns sykdom er en betennelsessykdom som påvirker GI (gastrointestinal) kanalen, noe som betyr at det kan påvirke deg fra munnen ned til endetarmen. Det kommer under fellesbetegnelsen av inflammatorisk tarmsykdom (må ikke forveksles med irritabel tarm syndrom). Vanligvis er en sykdom som spesifikt påvirker de nedre tarmene, men den kan påvirke forskjellige deler av tarmen og mage-tarmkanalen. Symptomer inkluderer magesmerter og kramper, diaré, endetarms blødning, vekttap, tap av matlyst og feber. Symptomene kan variere i hver pasient og kan være ødeleggende i noen mens andre pasienter opplever remisjon, eller en lang tid uten noen symptomer.

Finne den rette Doctor

En av de mest avgjørende skritt i å gjenvinne kontroll over sykdommen din er å finne en lege (gastroenterolog) som har erfaring i behandling av tilstanden. Søker behandling for symptomdebut (flare-ups) er avgjørende for å håndtere sykdommen, og siden det er en delikat sak, må du ha en lege du kan bli komfortabel med. For å finne spesialister i ditt område, kan du gå til Crohns og kolitt hjemmeside for en omfattende liste over gastroenterologer.

Hvilken rolle spiller Nutrition Play?

Ernæring spiller en stor rolle i å takle og håndtere Crohns sykdom. Imidlertid har ernæring ikke vist seg å kurere sykdommen, men kan hjelpe deg i å håndtere dine symptomer og fremme helbredelse. Det er ingen enkelt diett som fungerer for alle. Legen din vil hjelpe deg med å finne det beste matvarer for å inkludere eller unngå basert på det berørte området. Holde en matdagbok kan hjelpe deg å finne ut hvilke matvarer er plagsom for deg og også hjelpe legen din for å finne ut at du får nok næringsstoffer. Et balansert kosthold med tilstrekkelig væskeinntak vil gå en lang vei å hjelpe å behandle symptomer som gass, magesmerter, økt diaré og dehydrering. Siden mange pasienter 'tynntarmen er rammet av sykdommen, kan du være i faresonen for å bli underernært. Sørg for å diskutere din diett med din lege og / eller ernæringsfysiolog.

Når du er i en fakkel, er det noen tiltak som kan iverksettes for å bidra til å redusere intestinal kramper som kan oppstå etter å ha spist. Prøv å spise mindre, mer hyppige måltider; begrense fet eller stekt mat som kan forårsake diaré og gass og begrenser high-fiber matvarer som popcorn, nøtter, frø og kjerne siden de kan føre til forverring av symptomene dine.

Husk at forskning pågår og det er nye ideer i ernæringsterapi som dukker opp. Den Crohns og kolitt Foundation sitere pågående forskning på fordelene ved å legge linfrø olje eller fiskeolje som et supplement med anti-inflammatoriske egenskaper. Fettsyrene har også en gunstig effekt på slimhinnen i tykktarmen, slik at det å helbrede. Probiotika (som Lactobacillus eller acidophilus) er de "gode" bakterier og tilsynelatende hjelp tarmen å gjenopprette.

Få støtte

Søker effektiv behandling og vedta en sunn livsstil vil bidra til å håndtere fysiske symptomer. Den emosjonelle konsekvensene av sykdommen er like viktige. Sørg for at dine venner og familie forstå din tilstand. Du trenger deres støtte og prosessen med denne sykdommen vil sikkert påvirke alle i din indre sirkel. Finn en støttegruppe for å bli med - å snakke med folk som går gjennom en lignende situasjon kan bidra til å lindre mye av skam, angst og stress av å ha Crohns sykdom. Det er online grupper (sjekk ut Crohns og kolitt Foundation nettside), eller du kan ringe ditt lokale sykehus eller spør din gastroenterolog hvor nærmeste støttegruppen kan møte.

Crohns sykdom og glutenfri diett

Crohns sykdom er en irritabel tarm lidelse som forårsaker betennelse i fordøyelseskanalen, som manifesterer seg som diaré, blodig avføring, magesmerter og kramper, samt magesår. Andre vanlige symptomer inkluderer tap av appetitt og vekttap, ifølge Mayo Clinic. Tar betennelsesdempende og immunsystem suppressants, eller justere kostholdet kan redusere symptomene. Av de mange IBS dietter, kan en glutenfri diett redusere hyppigheten av inflammasjon og andre symptomer forbundet med sykdommen. Ta kontakt med din kostholdsekspert for å fastslå sikkerheten av en glutenfri diett.

Karbohydrater

Et sunt kosthold må inneholde komplekse karbohydrater, som de gir fiber og næringsstoffer som hindrer forstoppelse og redusere kolesterolet. Dessverre proteinet gluten er funnet i mat som inneholder hvete, rug eller bygg, i henhold til "Kontrollere IBS Drug-Free Way." Bytt til glutenfritt brød og pasta, og sørg for å sjekk mat etiketter for å avgjøre om gluten er en ingrediens. Gluten finnes også i informasjonskapsler, kaker, supper, saus, sauser, salatdressinger, øl, bearbeidet kjøtt og godteri. Du kan finne komplekse karbohydrater i bønner og grønnsaker, inkludert korn, poteter og yams.

Kjøtt

Med mindre du er forbruker bearbeidet kjøtt eller imitasjon sjømat, er det trygt å spise kjøtt. Ferskt kjøtt som er lav i mettet fett er å foretrekke fremfor fett kjøtt som vanlig kjøttdeig og bacon. Reduser mettet fett ved å fjerne hud fra kylling, og spiser laks, makrell, ørret eller albacore tunfisk, som de er høy kilder til flerumettet fett og protein.

Produkter for å unngå

Leppestift, tannkrem, vitaminer og selv frimerker inneholder gluten, og bør unngås for å hindre Crohns sykdom symptomer. Kosttilskudd som inneholder gluten inkluderer malt aroma, modifisert maisstivelse og ølgjær. Se etter make-up linjer som er merket som gluten-fri, og unngå å ta vitamintilskudd med mindre de er merket som glutenfri.

Måltid porsjone

Redusere størrelsen på måltidene dine og bryte dine måltider fra tre store måltider til fem på seks små seg, ifølge Mayo Clinic. Dette hjelper magen å fordøye maten lettere ved å sette mindre stress på fordøyelseskanalen.

Krysskontaminering

Unngå krysskontaminering, noe som kan skje hvis du plasserer maten på en overflate som tidligere hadde gluten på den, eller hvis du trykker på en gluten mat etterfulgt av å røre glutenfri mat. Vask hendene ved å gni dem med såpe i 15 til 20 sekunder, etterfulgt ved å vaske dem med varmt vann. Vaske en overflate som hadde en gluten produktet på den før du bruker den for glutenfri mat.

Desorpsjon ved Crohns sykdom

Desorpsjon ved Crohns sykdom


Crohns sykdom er en av en klasse av inflammatoriske tarmsykdommer som forårsaker kronisk inflammasjon --- irritasjon og hevelse --- innen forskjellige deler av fordøyelseskanalen. Fordøyelseskanalen følger en sti fra munnen til anus. Den del av fordøyelseskanalen kan påvirkes av Crohns sykdom, men oftest påvirker ileum, som er en del av tynntarmen. Desorpsjon ved Crohns sykdom kan arbeide for å skille denne sykdommen fra andre lignende inflammatorisk tarmsykdom i den diagnostiske prosessen.

Identifikasjon

Betennelsen forårsaket av Crohns sykdom kan føre til alvorlige magesmerter og diaré, og det kan også føre til underernæring. Betennelsen strekker seg ofte dypt inn i slimhinnen i fordøyelseskanalen og skaper sår som kalles magesår. Crohns sykdom kan være svært smertefulle og hemmende, noen ganger fører til livstruende komplikasjoner, slik som intestinal blødning, blokkering og perforering av tynntarmen, abscesser, oppblåsthet eller utvidelse av tykktarmen, og brudd av tarmen. Selv om det ikke er noen kjent kur for sykdommen, er det tilgjengelige terapier for å redusere symptomene og bringe om langtidsremisjoner.

Symptomer

Symptomene på Crohns sykdom er lik de andre inflammatoriske tarmsykdommer, --- som irritabel tarm-syndrom og ulcerøs kolitt --- noe som kan gjøre det vanskelig å diagnostisere. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig og kan utvikle seg gradvis eller komme plutselig uten forutgående tegn. Typiske symptomer på aktiv Crohns sykdom er diaré, magekramper og smerter, blodig avføring, sår og redusert appetitt og vekttap.

Årsaker

Årsaken til Crohns sykdom er fortsatt ukjent. Imidlertid er det nå antatt at en rekke faktorer, inkludert en feil immunsystem og arvelighet, spille en rolle i utviklingen av denne ødeleggende sykdommen. Ifølge Mayo Clinic, enkelte forskere tror Crohns sykdom er et resultat av kroppens unormal immunrespons mot vanlige tarmbakterier. Personer med Crohns sykdom har en tendens til å ha en mutasjon i genet NOD2 som kan være arvelig. Desorpsjon kan være nyttig i å finne relevante markører --- eller tegn på en sykdom som finnes i en blodprøve --- som kan føre til nøyaktig diagnose av Crohns sykdom.

Diagnose

Diagnosen av Crohns sykdom er ofte oppnås gjennom invasive diagnostiske tester, som for eksempel endoskopi og histologi. En endoskopi innebærer visuell undersøkelse av fordøyelseskanalen ved innsetting av et endoskop inn i kroppen. Histologi innebærer å ta tynne skiver av det syke vev for undersøkelse under et mikroskop for å bestemme strukturen og den kjemiske sammensetningen av vevsceller. Desorpsjon ved Crohns sykdom involverer ikke-invasiv analytisk verktøy av serumprotein profilering. Serum protein profilering er prosessen med å identifisere biomarkører --- sykdomsrelaterte proteiner "fingeravtrykk" --- for inflammatoriske tarmsykdommer i blodet.

Desorpsjon

Desorpsjonen bare separasjon av absorbates (materialer som er i stand til å bli absorbert) fra en absorbent (noe som absorberer).

Desorpsjon ved Crohns sykdom er gjennomført med laser-massespektrometri, en allsidig og mye brukt analytisk verktøy oftest brukt i undersøkelse av organiske forbindelser. Det involverer separasjon av materiale i henhold til atom-og molekylvekt ved bruk av et spektrometer.

Med laser-massespektrometri, er et protein i blodet prøve truffet med en laser, bryte av partikler (absorbates) som er sendt til et massespektrometer for analyse.

Betydning

Bruken av laser-massespektrometri kan være et viktig verktøy ved diagnose, prognose og passende medikamentterapi for Crohns sykdom. Desorpsjon ved Crohns sykdom kan gi rom for identifisering av protein biomarkører tydelig med dette, og andre inflammatoriske tarmsykdommer.

Hvordan bruke Aloe Vera med Crohns sykdom

Hvordan bruke Aloe Vera med Crohns sykdom


Aloe vera juice kan være utmerket for lettelser mange fordøyelsesproblemer, alt fra dårlig til irritabel tarm syndrom. Hovedårsaken til dette er at det er en utmerket anti-inflammatorisk.

Men pasienter som har Crohns sykdom bør bruke ekstrem forsiktighet når du bruker aloe vera internt.

Hvordan bruke Aloe Vera med Crohns sykdom

•  Ta aloe vera for sine beroligende effekter. Noen Crohns pasienter med mild til moderat sykdom finne aloe vera til å være beroligende og nyttig. Dette kan inkludere pasienter som er i stand til å håndtere sin sykdom med lite eller ingen medisiner, og som ikke lider av kronisk diaré.

Bruk det med forsiktighet. Siden aloe vera kan ha en lakserende effekt, er det ikke anbefalt for Crohns lider som er utsatt for diaré eller hyppig avføring.

øke immunforsvaret. Aloe er en kraftig immunforsvaret; Men de med Crohns allerede har en overaktiv immunsystem og ta det kan føre til økning symptomer på Crohns sykdom. Overvåke dine symptomer hvis du tar aloe vera og avslutte bruken hvis symptomene øker.

Ta aloe vera juice muntlig. Mange med Crohns finner at det er best å bruke den laveste dosen som fungerer. Hvis du opplever økte symptomer eller diaré, slutte å bruke den umiddelbart. Aloe vera bør alltid tas i henhold til instruksjonene og Crohns pasienter bør være ekstra forsiktig med å overdrive.

Snakk med legen din før du tar aloe vera. Alltid fortelle din gastroenterolog om alle vitaminer, urter eller alternative metoder du bruker. Ikke bare kan noen være skadelig for Crohns sykdom, men kan også forstyrre med medisiner du kan ta for din Crohns.

Hva er det nye stoffet for irritabel tarm syndrom?

Hva er det nye stoffet for irritabel tarm syndrom?


Irritabel tarm-syndrom er en vanlig lidelse. Likevel, mange mennesker aldri søker medisinsk behandling for det, ifølge Mayo Clinic. En rekke behandlinger og medisiner er tilgjengelige for å håndtere symptomene på IBS. Lubiprostone er et nytt medikament tilgjengelig for å behandle IBS.

Om IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) påvirker tykktarmen. Symptomene kan være ubehagelig, men IBS vanligvis ikke føre til varig skade på tykktarmen. Ifølge Mayo Clinic, er årsaken ikke kjent.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer inkluderer kramper, magesmerter, oppblåsthet, gass, diaré og forstoppelse. Noen mennesker lider av IBS kan gå glipp av flere arbeidsdager enn de som er friske. De kan kansellere planer fordi de ønsker å unngå sosiale situasjoner og deres sexliv kan forringes på grunn av ubehag av IBS.

Lubiprostone

Ifølge Mayo Clinic, er Lubiprostone godkjent for kvinner i alderen 18 og eldre som har IBS med forstoppelse. Det øker utskillelsen av væske i tarmen, noe som gjør avføring enklere. Den brukes til å behandle kronisk forstoppelse hos voksne, så vel som IBS, ifølge Drugs.com.

Bivirkninger

Ifølge Drugs.com, kan du oppleve kortpustethet eller tetthet i brystet omtrent en time etter inntak Lubiprostone. Dette bør gå bort i løpet av tre timer, men du bør konsultere legen din dersom symptomene blir plagsomme eller forverres. Du bør søke øyeblikkelig hjelp hvis du har noen av følgende bivirkninger: elveblest; pustevansker; og hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg, ifølge Drugs.com. Ikke ta medisinen hvis du har alvorlig diaré. Lubiprostone kan være skadelig for det ufødte barnet så fortell legen din dersom du er gravid. Ifølge Drugs.com, bør du også fortelle legen din hvis du har en historie med brokk, gallestein, Crohns sykdom, Hirschsprung sykdom, påvirket avføring, divertikulitt, polypper, eller noen annen årsak til hindring i din gastrointestinal (fordøyelsessystemet). Lubiprostone passer kanskje ikke for deg hvis du har en av disse forholdene.

Andre behandlinger for IBS

Ifølge Mayo Clinic, en annen reseptbelagt legemiddel, Alosetron, er beregnet for alvorlige tilfeller av diaré-dominerende IBS hos kvinner som ikke har respondert på andre behandlinger. Irritabel tarm syndrom kan også ofte bli kontrollert ved å endre kosthold og livsstil. Redusere stress kan også bidra til å bekjempe symptomer. Mosjon og andre holistiske behandlinger som for eksempel yoga eller hypnose kan hjelpe noen mennesker. Noen leger anbefaler fibertilskudd, anti-diaré medisiner eller antibiotika for å behandle symptomer. Antidepressiva er et annet alternativ.

Hvordan vet jeg om du har Crohns sykdom

Crohns sykdom kan være svært farlig hvis det ikke oppdages raskt. Men diagnostisere Crohns sykdom kan være svært vanskelig for selv fagfolk på grunn av det er likheter med andre sykdommer. Hvis du tror du kan ha Crohns sykdom, her er noen trinn du kan ta for å hjelpe deg å avgjøre om du har Crohns sykdom.

Hvordan vet jeg om du har Crohns sykdom

•  Gjør deg kjent med symptomene på Crohns sykdom. Crohns sykdom er en betennelse i tarmen, noe som kan føre til smerter, hevelse og generelle ubehag. Noen Crohns sykdom symptomer inkluderer: magesmerter, diaré, vekttap, rektal blødning, og hudproblemer. For en full liste besøke WebMD online. Hvis du opplever en kombinasjon av disse symptomene, ville besøke din lokale lege være en god idé.

Finn ut om du har en historie med Crohns sykdom i familien din. Forsket mener at Crohns er arvelig og kan være et resultat av genene du har arvet. Spør familiemedlemmer om de noen gang har opplevd noen av symptomene forbundet med Crohns sykdom.

Evaluer dine matvaner. Selv om forskerne ikke er helt sikker på hva som forårsaker Crohns sykdom, mener de en dårlig ernæringsmessig kosthold kan føre til sykdommen. Sørg for at du får de nødvendige mengder av vitaminer som kroppen din trenger. Det er noen Crohns sykdom diett planer der ute som visstnok kan bidra til å forhindre utviklingen av sykdommen. Et balansert kosthold er en vanlig Crohns sykdom behandling som leger prøve før operasjonen.

Besøk din lokale sykehus og har noen tester gjort. Dessverre er det ikke en spesiell test som blir brukt til å diagnostisere Crohns sykdom. Som jeg sa tidligere, Crohns sykdom symptomer er svært lik symptomene på andre sykdommer som irritabel tarm syndrom og ulcerøs coliti. Slik at en kombinasjon av fysikalske og blodprøver er nødvendig.

Kvinne Crohns sykdom Symptomer

Kvinne Crohns sykdom Symptomer


Crohns sykdom påvirker fordøyelseskanalen, også kalt mage-tarmkanalen, og forårsaker svelling i den nedre tarm. Denne sykdommen kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er svært nær de som er forbundet med irritabel tarm-syndrom og andre tarmsykdommer.

Diaré

Kvinner med Crohns sykdom vil trolig oppleve diaré. Noen ganger diaré oppstår ganske ofte i Crohns lider, så mange som 10 til 20 ganger om dagen.

Pain

Crohns sykdom fører til smerte i magen. Pasienter beskrive smerte som kramper, som kan være enten kontinuerlig eller diskontinuerlig verkende. Magen kan også være følsomme for berøring.

Blødning

Kvinner kan merke rektal blødning eller blod i avføringen. Hvis blødningen ikke er stoppet, kan det føre til anemi.

Vekttap

Kvinnelige og mannlige pasienter med Crohns sykdom noen ganger opplever tap av appetitt og diaré, som til slutt føre til vekttap.

Fever

Alvorlige tilfeller av Crohns sykdom kan forårsake høy feber hos pasienter.

Sprekker

Noen Crohns sykdom lider utvikle tårer ved anus, som kan forårsake smerte og blødning.