Digidexo.com

alvorlig nekrotiserende pankreatitt

Nekrotiserende pankreatitt Symptomer

Pankreatitt er i utgangspunktet en betennelse i bukspyttkjertelen som kan forstyrre produksjonen av visse enzymer og hormoner som brukes under prosessen med fordøyelsen. Imidlertid, når det refereres til en nekrotiserende pankreatitt, er det et akutt inflammasjon slik at en del av bukspyttkjertelen faktisk dør, spørre en potensielt livstruende tilstand. Dette vil føre med seg noen svært spesifikke symptomer som kan indikere denne hendelsen har skjedd.

Blood Pressure

Mange mennesker som lider av en nekrotiserende pankreatitt vil begynne å oppleve et fall i blodtrykket. Dette er hovedsakelig på grunn av tap av blod som kan oppstå når en del av bukspyttkjertelen dør. Hva som skjer er bukspyttkjertelen, eller i det minste den delen som har dødd, kan punktere eller bryte, slik at blod og andre væsker for å unnslippe. Dette tapet i blod uunngåelig reduserer volumet av blodet, slippe blodtrykket, noen ganger til en ganske farlig nivå.

Shock

Hvis for mye blod tapes fra denne punktering eller brudd, kan en person begynner å lide av støt på grunn av den ekstreme fall i blodvolum. Du kan først bli sløv, forvirret eller overveldende lei etterfulgt av kulde og svette. Derfra kan både pust og hjerteslag endre, bli rask og svak. Begge kan deretter sakte, og du kan miste bevisstheten og dø.

Pain

En annen ganske vanlig symptom på nekrotiserende pankreatitt vil være en viss grad av smerte, normalt innenfor øvre mageregionen av kroppen din. Denne smerten kan også spre seg ut i ryggen og forverres etter å ha spist. For noen mennesker, er denne smerten også ledsaget av en viss ømhet i magen, spesielt følte ved berøring eller presset.

Kvalme

Noen ganger kan en nekrotiserende pankreatitt be en person til å bli kvalm. Denne følelsen kan komme om med eller uten et måltid og kan være så alvorlig at du faktisk begynner å kaste opp. Vomit vises som normalt, slik at kvalme og oppkast vil typisk oppleves med en slags smerte før følelsen, noe som kan bidra til å indikere at det er mer enn bare en mild sykdom eller bug. For noen mennesker, kan de aldri noensinne føler som om de er kvalm og bare lider av det som synes å være dårlig.

Fever

Mens de vanligste symptomene på en nekrotiserende pankreatitt vil innebære smerte, kvalme og blodtrykksfall, er det ikke uvanlig for en person å begynne å utvikle en feber på grunn av denne tilstanden. En feber i forhold til en nekrotiserende pankreatitt vil generelt være hvor som helst 100-101 grader F. Dette feber er en indikasjon på at bukspyttkjertelen selv faktisk har blitt infisert.

Hvordan behandle Pankreatitt

Pankreatitt er et beskrivende begrep som gjelder for enhver betennelse i bukspyttkjertelen. Dette fører til at bukspyttkjertelen og dens omkringliggende blodårene til å hovne opp og felle bukspyttkjertelen væske, som kan deretter begynne "fordøye" bukspyttkjertelen selv.

Hvordan behandle Pankreatitt

•  Sørg for konservativ behandling for pankreatitt i akuttmottaket. Dette består vanligvis av væske gjenoppliving og nøye overvåkning av pasientens elektrolytisk balanse. Magesekken kan trenge å bli holdt tomt for å tillate den gastrointestinale system til resten, som krever innsetting av en sonde.

Utfør kirurgi. Necrotic pankreasvevet dreneres eller øses ut etterfulgt av tarmskylling. Store blodårer som har blitt erodert av pankreatitt kan trenge å bli omdirigert eller repareres. Felles gallegang kan måtte tømmes kirurgisk og gallesteiner kan trenge å bli fjernet fra gallegangene.

foreskrive medisiner for pankreatitt. Gi antibiotika for infeksjoner som følge av galle og nekrotiserende pankreatitt. Gi generelle antibiotika for gram-basiller utgangspunktet til kulturstudier gir mulighet for en mer spesifikk antibiotika regime. Smertekontroll er også viktig hos pasienter med alvorlig pankreatitt. Foreskrive Demerol eller andre smertestillende midler som ligner på morfin for å gi lindring i tilfeller av varig traumer eller lesjoner.

Administrer oppfølgende behandling for akutt pankreatitt. Erstatte væsketap løpet av den første dagen med både kolloid og krystallinske løsninger. Bestem tilstrekkelig hydrering ved hjelp av blodtrykk og urinproduksjon.

Monitor polikliniske pasienter med amylase og lipase analyser i tillegg til rutinemessige fysiske undersøkelser.

Hvordan diagnostisere Pankreatitt

Hvordan diagnostisere Pankreatitt


Pankreatitt er en betennelse i bukspyttkjertelen som kjertelen forsøker å fordøye seg selv med sine egne enzymer. Den har en akutt og kronisk form som kan resultere i tap av kjertelen. Betennelsen fra pankreatitt kan lett spre seg gjennom retroperitonealrommet fordi bukspyttkjertelen ikke har en kapsel. Mer alvorlige former for denne sykdommen inkluderer ødematøst og nekrotiserende pankreatitt. Her er hvordan å diagnostisere pankreatitt.

Hvordan diagnostisere Pankreatitt

•  Observer den vanligste symptomet på akutt pankreatitt som smerte i midten av magesekken eller øvre høyre kvadrant som stråler til ryggen. Pasienten kan også oppleve kvalme og oppkast.

Ta pasientens historie og spørre om episoder av alkohol binges og biliær kolikk. Sjekk for siste invasive prosedyrer, spesielt endoskopi i bukspyttkjertelen og en familiehistorie med forhøyede triglyseridnivåer.

Gjennomføre en fysisk eksamen. Vanlige funn av pankreatitt inkluderer rask pust og puls, feber, mild gulsott og hypotensjon. Buken kan være øm og oppblåst med tarm lyder redusert eller fraværende.

Utfør rutinemessige laboratorieprøver. En hvite blodlegemer som er større enn 12 000 og en økning i antall segmenterte polymorfer er typisk for pankreatitt. Den blodglukose kan være forhøyet på grunn av skade på B-celler i bukspyttkjertelen.

Run computertomografi (CT) som den beste avbildningsteknikk for diagnostisering av pankreatitt. Den CT kan vise en forstørrelse av bukspyttkjertelen, et tåkete utseende som indikerer kjertel abnormitet og en eller flere isolerte områder av inflammasjon.

Hvordan behandle akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt er betennelse i bukspyttkjertelen, som er et organ som ligger i det øvre venstre hjørnet av magen. Dette organ er viktig for fordøyelsen av mat og sekresjon av insulin i kroppen. Noen ganger kan det bli betent og eller infisert. Dette kalles pankreatitt. Akutt pankreatitt kan deles inn i to hovedkategorier: ødematøst eller mild akutt pankreatitt og nekrotiserende eller alvorlig akutt pankreatitt. Les videre for å lære mer om hvordan å behandle akutt pankreatitt.

Bruksanvisning

•  Forstå behandling av akutt pankreatitt er rettet mot å korrigere eventuelle underliggende disponerende faktorer som kan forårsake denne tilstanden og på bukspyttkjertelbetennelse selv. De viktigste faktorene som kan føre til akutt pankreatitt inkluderer galleblæren steiner, alkoholmisbruk, høyt serum triglyseridkonsentrasjoner, høye serumkalsiumnivåer og narkotika.

Ved alvorlig pankreatitt, intensivavdeling overvåking og support av pulmonal, nyre-, sirkulasjons og hepatobiliær funksjon kan redusere systemisk følgetilstander.

Forekomsten av bukspyttkjertelen infeksjon er en ledende dødsårsaken i akutt nekrotiserende pankreatitt. Tre tilnærminger er tatt for å redusere bakterieinfeksjoner i akutt nekrotiserende pankreatitt: fôring for å unngå sentral linje relaterte infeksjoner, vedlikeholde gut barriereintegritet og redusere bakterietrans; selektiv dekontaminering av tarmen med ikke-absorberende antibiotika; og profylaktiske systemisk antibiotika. Av disse er profylaktisk systemisk antibiotika og ernæring veldig mye anbefales.

Husk at kirurgisk debridement bør gjøres i ekstreme tilfeller for å fjerne de døde pankreasvevet selv. Dette bør være reservert for svært kritiske pasienter spesielt i de hvor bakteriell infeksjon har oppstått, og som ikke bedres med antibiotika.

Hos pasienter med pankreatitt grunn av galleblæren steiner, tidlig ERCP, som er en spesiell endoskop som er gått helt inn til pankreasgang går gjennom munnen og mage, og sfinkterotomi (gi et kallenavn i åpningen av bukspyttkjertelen kanal som åpner inn til tarmen) kan vise seg gunstig. Dette gjøres for å fjerne steinene som blokkerer pankreasgang og gallegang. Kolecystektomi bør utføres før utslipp for å unngå fremtidige angrep.

Parasittiske Eye Infeksjon

Parasittiske øyeinfeksjon er noe som har påvirket nesten halvparten av den amerikanske befolkningen. Effektene er ikke alltid alvorlig, men med de rette forholdene kan det få alvorlige konsekvenser, som forårsaker blindhet. En full forståelse av hvor infeksjonen kommer fra, hvordan den sprer seg og hvordan å behandle den kan unngå unødvendige komplikasjoner.

Grunnleggende

Parasittiske øyeinfeksjon, eller okulær toksoplasmose, er klassifisert som en mild til alvorlig infeksjon i øyet og øyets omgivelser som omgir den. Parasitten i seg selv er en larve eller voksen, protozo eller metaozoan, intracellulær, forplikte parasitten som forårsaker zoonotiske infeksjoner hos mennesker og de fleste pattedyr. Etter å ha berørt en fjerdedel til halvparten av befolkningen i USA, og mer rundt om i verden, er okulær toksoplasmose mest utbredt i varme, fuktige klima.

Årsaker

Den hyppigste årsaken til verten og infeksjon hos mennesker er katten. Hvis en katt spiser rått kjøtt, fugl eller mus, kan det være infisert med trachyzoites, bradyzoites og sporozoites som utgjør sykdommen. Infeksjonen sprer seg til mennesker gjennom kattens avføring, som inneholder oocyster som gjennomgår sporulation og hvis inntas av mennesker, resulterer i akutt infeksjon. Andre årsaker til infeksjon er et menneske å spise rå, ukokt kjøtt selv eller å ha et problem med immunforsvaret, som AIDS. Endelig kan oppstå infeksjon medfødt hvis mor overtar infeksjonen før eller under drektighetsperioden.

Infeksjon

Når tachyzoites inn i kroppen, skriver de i cellen, blir vacuolated og reprodusere. Så de går inn i blodstrømmen til de når øyet, der tachyzoites konvertere seg til bradyzoites. Infeksjonen manifesterer seg som en cyste, som er motstandsdyktig mot immunsystemet. Hvis cyste brister, stoffet det produseres starter den inflammatoriske prosessen på.

Symptomer

I immunkompetente verter, er infeksjonen mild, noe som resulterer i svak smerte og tåkesyn, kanskje med en større frekvens av flekker i øyet. Men i en immunkompromittert vert infeksjonen kan produsere alvorlige nekrotiserende retinities. Dersom parasitten fortsetter å formere seg og ekspanderer inn i netthinnen, ødelegge vevet i, kan blindhet føre.

Cures

En rekke legemidler er tilgjengelige for å bekjempe okulær toksoplasmose. Pyrimetamin blandet med sulfadiazine hemmer overlevelse av toksoplasmose, som gjør bruk av klindamycin med sulfadiozine. Etter behandling med antibiotika, kan orale steroider anvendes for å bekjempe infeksjonen. Alltid konsultere en lege om hvilken behandling vei å ta.

Er Magnesium kosttilskudd trygt å ta over tid?

Magnesium er et essensielt næringsstoff som er viktig for å opprettholde helse og mange forbrukere ta tilskudd av magnesium for å ta kosttilskudd mangler. Det er også mange forhold som påvirker kroppens evne til å beholde magnesium som krever tilskudd. Tar magnesium over tid kan være sikker og effektiv, men det er en rekke av viktige hensyn.

Fakta

Magnesium kosttilskudd er tatt i respons til skrumplever, alvorlige brannskader, pankreatitt eller andre alvorlige helseproblemer. Andre forbrukere ta magnesium for å kontrollere høyt blodtrykk og øke bentetthet. Magnesium er kjent for sine avføringsmiddel egenskaper. Ifølge Office of Kosttilskudd, en voksen mann mellom 19 og 30 år gamle krever 400 mg per dag, mens kvinner i denne aldersgruppen trenger 310 mg. Flertallet av kroppens magnesium er lagret i benene, mens de resterende mengde er lagret i organer og celler med svært lite i blodet.

Funksjon

Magnesium er viktig i en bred rekke fysiologiske strukturer, og spiller en rolle i hundrevis av biokjemiske reaksjoner. Noen av de viktigste funksjonene i magnesium inkluderer bein utvikling, blodsukker regulering, kardiovaskulær helse, muskelfunksjon, enzymaktivering og hjernen helse - spesielt humør stabilisering.

Omstendigheter

Det er noen viktige forhold å undersøke for å vurdere sikkerheten av langsiktig magnesium tilskudd. Lengden av tiden i spørsmålet, mengden av magnesium og den generelle tilstanden til vedkommende er alle faktorer. Det er ingen kjent sikker øvre grense for magnesium og de negative effektene kan være alvorlige, så vær konservativ med magnesium supplement bruk.

Betraktninger

Ifølge 2002 Natural Medicines Comprehensive Database, er magnesium trygt for langvarig bruk "når det brukes muntlig og hensiktsmessig." Tar 500 mg peroralt daglig er tenkt å være effektiv i å ta opp angina, høyt blodtrykk og støtte bein helse. Shari Lieberman, PhD og forfatter av "The Real Vitamin & Mineral bok," skriver at "kalsium og magnesium kosttilskudd bør tas sammen." Dette bidrar til å hindre ubalanserte absorpsjon mengder siden disse mineralene konkurrerer for absorpsjon.

Personer som får i magnesium som svar på hypomagnesemi må forstå det underliggende problemet som forårsaket tilstanden. Hypomagnesemi er ofte sett i alcholics; men å ta store mengder av magnesium som en strategi for å kompensere for skader forårsaket av alkohol kan føre til en rekke bivirkninger, inkludert gastrointestinale plager og diaré. De som lider av pankreatitt eller diabetes kan også ha hypomagnesemia, spørre behovet for en magnesium-regime som kan bidra til å gjenopprette denne essensielle mineral til egnede konsentrasjoner.

Skadevirkninger

Tar mer enn anbefalt mengde for lengre perioder kan resultere i en mangel av andre viktige næringsstoffer. Denne mangel er ofte forårsaket av negative innvirkning forbundet med magnesium som oppkast og diaré. Personer som overstiger anbefalte mengder ikke bare redusere effektiviteten av mineral men risikerer også å utvikle hypermagnesia som kan føre til døden. Tar mer enn 750 mg magnesium for enhver tid bør være en del av en utøver-overvåket program og bør seponeres hvis alvorlige bivirkninger resultere.

Kefir bivirkninger

Kefir bivirkninger


I likhet med yoghurt, er kefir en gjæret melk drikke som inneholder probiotika, eller vennlige bakterier. Den inneholder også kalsium, B-vitaminer og andre næringsstoffer, og er generelt ansett som en trygg og sunn drikke. I noen tilfeller kan imidlertid kefir føre til ubehagelige bivirkninger. I tillegg er flavored kefir noen ganger høy i sukker, så les etiketten før du kjøper.

Potensiell risiko

Eventuelle bivirkninger av kefir er vanligvis på grunn av den probiotiske innhold. Blant friske mennesker, er den eneste kjente risiko overflødig gass, ifølge NYU Langone Medical Center. Personer med undertrykt immunsystem, men kan kjøre en risiko for infeksjon når du tar probiotika - Langone bemerker at minst én person tar immunsuppressive midler døde på denne måten. Probiotika kan også være utrygt for personer med alvorlig akutt pankreatitt, bemerker Langone.

Betyr ha Pankreatitt Årsak høye triglyseridnivåer?

Pankreatitt og høye triglyseridnivåer er knyttet sammen i en roterende sirkel av årsak og virkning. Det er ingen definitiv årsak og virkning for høye triglyseridnivåer, men en årsak er å ha akutt pankreatitt. Problemet er at en av årsakene til akutt pankreatitt er å ha høye triglyseridnivåer. Forstå forholdet mellom disse to medisinske tilstander er nyttig.

The Connection

Bukspyttkjertelen er et organ som ligger bak magen som frigjør fordøyelsesenzymer inn i tynntarmen til å fordøye karbohydrater, proteiner og fett. Pankreatitt er forårsaket når bukspyttkjertelen blir betent eller infisert. Når dette skjer, kan det ikke fungere skikkelig og slipp fordøyelsesenzymer. Dette fører til en opphopning av fettstoffer i blodet og gir høye nivåer av triglyserider.

Triglyserider er fettet som blir transportert gjennom blodet til å gi drivstoff til cellene i kroppen vår. Normale triglyseridnivåer er 150 mg / dl eller lavere basert på fastende blodprøver, vanligvis utført med en kolesterol tester. Hvis nivået stiger over 1000 mg / dl kan forårsake betennelse i bukspyttkjertelen som forårsaker akutt pankreatitt. Dette i sin tur kan fortsette å heve nivåene av triglyserider.

Forhøyede triglyserider er forbundet med noen svært alvorlige helsemessige forhold. Metabolsk syndrom er en tilstand som øker risikoen for å utvikle diabetes og hjerte-og karsykdommer. Sammen med høye triglyseridnivåer (over 150 mg / dl), høyt blodtrykk, høyt blodsukker, abdominal fedme og lav HDL ("godt" kolesterol) sammen utgjør metabolsk syndrom. De fleste årsaker til forhøyede triglyserider er familiens historie, sammen med mangel på mosjon, en diett høy i enkle sukkerarter og svært høy-fett og alkoholforbruk.

Stoppe Cycle

Hvordan kan du stoppe syklusen? Å gjøre endringer i livsstil er det første og beste alternativet når det gjelder å senke triglyserider og stoppe syklusen av pankreatitt. Å miste vekt ved å spise en diett høy i komplekse karbohydrater og fiber og trene i minst 30 minutter 4 dager i uken. Det finnes medisiner og kosttilskudd som kan forbedre fordøyelsen av fett, men livsstilsendringer kan være tilstrekkelig i å senke triglyseridnivåer i bare noen få uker. Snakk med legen din hvis du føler at du trenger å ha triglyseridnivåer sjekket eller senkes.

Hvordan diagnostisere Nekrotiserende fasciitt

Hvordan diagnostisere Nekrotiserende fasciitt


Nekrotiserende fasciitt, ​​også kjent som "kjøtt å spise" bakterier, dreper kjøtt. Bakterien sprer seg raskt å lage tidlige diagnoser avgjørende. Behandlingen involverer både antibiotika og fjerning av infisert vev. Nekrotiserende fasciitis bakterier tilhører gruppe A streptokokker, men vanligvis både aerobe og anaerobe organismer invadere vev. Disse invasjoner oppstår vanligvis gjennom alle størrelser kutt eller åpning i huden, noen ganger på grunn av blåmerker, blemmer og kirurgi.

Hvordan diagnostisere Nekrotiserende fasciitt

Kliniske Diagnoser

•  Gå til et sykehus, klinikk eller lokal lege selv i den tidlige fasen. Infeksjonen sprer seg raskt. Hvis sykdommen forblir ubehandlet, vanligvis resulterer død.

Få diagnostiske tester inkludert blodkulturer og analyse av puss fra infisert vev.

skaffe vevsbiopsier. Denne testen er fortsatt den beste metoden for å bekrefte nekrotiserende fasciitt.

Personlige Diagnoser

Note enhver voksende smerter i området for en hud åpning eller annen traume. Smerten virker mer alvorlig enn selve såret og vokser i løpet av 24 timer.

Se for symptomer som ligner på influensa. Dette innbefatter svimmelhet, feber, diaré og svakhet under den første hele dagen.

merker noen dehydrering som raskt setter inn. Dehydrering begynner innen 24 timer.

Kontroller for hevelse og mørke markeringer som begynner på traumeområdet. Dette skjer i ca 3 dager. Blemmer utvikle seg fra spre markeringer og fyll med mørk væske.

8. Forstå kritisk tilstand av nekrotiserende fasciitt som toksisk sjokk sett i løpet av 5 dager. Kroppen ikke lenger kjemper infeksjon og blodtrykket senkes.

Hint

  • Barn får sjelden nekrotiserende fasciitt.
  • Sykdommen er sjelden og ofte feildiagnostisert i de tidlige stadiene uten biopsier.

Pankreatitt Symptomer hos mennesker

Bukspyttkjertelen er en liten kjertel som ligger bak magesekken hos mennesker og spiller en rolle i fordøyelsen. Pancreatic enzymer kombinere med galle å tillate mennesker å fordøye maten ordentlig. Denne kjertelen sender også insulin gjennom blodet og bidrar til å regulere blodsukkernivået. Når bukspyttkjertelen blir betent, enzymer produsert av bukspyttkjertelen angripe organ i seg selv. Delstaten betennelse kalles pankreatitt. Pankreatitt kan deles inn i to kategorier: akutte og kroniske. Utviklingen av abscesser inne i bukspyttkjertelen er noen ganger betraktet som en form for pankreatitt også. Bruker smertestillende og antibiotika er to metoder for å behandle pankreatitt symptomer, selv om kirurgi kan være nødvendig i noen tilfeller.

Populasjoner Berørte

Både menn og kvinner kan utvikle pankreatitt av noe slag, men som University of Maryland Medical Center rapportert, kan risikoen for å få en bestemt type pankreatitt være relatert til kjønn. Kvinner er mer utsatt enn menn til akutt pankreatitt som stammer fra gallestein, en vanlig årsak til akutt pankreatitt. Seks ganger flere menn enn kvinner er diagnostisert med alkoholisme-indusert akutt pankreatitt. De fleste mennesker med pankreatitt er voksne i 30-årene og 40-årene, men barn som har familiemedlemmer er rammet av sykdommen kan også utvikle betennelse, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC).

Akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt er en slags betennelse som kommer plutselig og kan bli alvorlige svært raskt. Pankreatitt av denne typen er ofte forårsaket av gallestein og, i henhold til NDDIC, er mer enn 200.000 mennesker diagnostisert med tilstanden for hvert år. Symptomer på akutt pankreatitt inkluderer hevelse i mageregionen og smerte som går fra magen til ryggen og ikke går bort selv med hjelp av smertestillende medikamenter. Magen er smertefullt å berøre. En person med akutt pankreatitt er vanligvis kvalm, kan kaste opp og kan bli dehydrert hvis han ikke kan holde nede væsker. Feber kan også følge mage symptomer på akutt pankreatitt. En forhøyet puls er også konsistent med akutt pankreatitt hos noen mennesker.

Kronisk pankreatitt

Utbruddet av kronisk pankreatitt er mye mer sakte tempo enn for akutt pankreatitt, men konsekvensene er like alvorlige. Den vanligste årsaken til kronisk pankreatitt er alkoholisme. Mange av symptomene på kronisk pankreatitt ligne det av den akutte formen av sykdommen, inkludert abdominal og ryggsmerter og kvalme. Andre symptomer på kronisk pankreatitt er diaré og vekttap som kan være dramatisk til tider på grunn av mangel på riktig fordøyelse. Enzymer som normalt produseres i bukspyttkjertelen opphører å bli produsert i en tilstand av kronisk pankreatitt, og vitaminer fra fordøyd maten ikke er absorbert i kroppen som de burde være. Næringsstoffer som ikke absorberes blir utskilt, noe som gjør avføringen greasier enn normalt.

Bukspyttkjertel Abscess

Bukspyttkjertel abscess oppstår i enkelte mennesker som har hatt en betennelse i bukspyttkjertelen. En abscess er en infeksjon i kjertelen som produserer pus. Symptomer på denne type av pankreas-infeksjon inkluderer feber, kvalme og oppkast, og smerte i mageregionen. Personer med disse symptomene må søke legehjelp så snart som mulig slik at abscess kan dreneres og infeksjonen kan styres. Forlater abscess ubehandlet kan føre til varige skader i bukspyttkjertelen eller livstruende komplikasjoner, som for eksempel sepsis.

Komplikasjoner

Pankreatitt symptomer kan utvikle seg til mer alvorlige helsemessige forhold hvis de ikke behandles umiddelbart. Fordøyelsesenzymer og biprodukter fra infeksjon kan komme inn i blodet hvis de ikke er drenert effektivt. Unnlatelse av å behandle pankreatitt symptomene kan føre til en rekke problemer, inkludert anstrengt pust, lavt oksygennivå og nyresvikt. Det er ingen hard og rask måte å hindre pankreatitt symptomer, men hvis betennelsen er forårsaket av overdreven drikking, kan symptomene bli gjort bedre av avholdenhet fra alkohol. Rutinemessig medisinsk behandling for galleblæren angrep og gallestein kan også bidra til å forhindre pankreatitt fra å bli en livstruende situasjon.

Dull Venstre-Side Abdominal Pain & Pankreatitt Symptomer

Pankreatitt, enten akutt eller kronisk, er en betennelse i bukspyttkjertelen. Begge typer er alvorlige forhold som krever legehjelp.

Årsaker

Åtti prosent av tilfellene av akutt pankreatitt er på grunn av overdreven alkoholbruk eller gallestein. Andre mulige faktorer inkluderer infeksjon, visse legemidler, kjemoterapi eller skade på magen.

Akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt vanligvis forårsaker plutselig sterke smerter, starter rundt navlen og stråler til ryggen, forverret av bevegelse. Andre symptomer inkluderer øvre abdominal hevelse, brennende smerte, kvalme, oppkast, gass, feber, svette og muskelsmerter.

Kronisk pankreatitt

Symptomer på kronisk pankreatitt er lik de for den akutte formen, bortsett fra at den er kronisk smerte i stedet for plutselig. I den kroniske formen, har betennelse forårsaket irreversible endringer i galleblæren. Gjentatte episoder av galleblæren infeksjon eller gallestein er ofte involvert.

Effekter

Pankreatitt ofte fører til diabetes og fordøyelsesvansker. I noen tilfeller kan det føre til kreft i bukspyttkjertelen.

Behandling

Behandling for pankreatitt kan innebære en IV for å erstatte kroppsvæsker og næringsstoffer, til en nesesonde trekke ut mage juice, antibiotika (hvis infeksjon er til stede) og unngåelse av all mat og drikke slik at bukspyttkjertelen kan begynne å gro.

Nekrotiserende fasciitt Effects

Nekrotiserende fasciitt, ​​mer kjent som en kjøttet bakteriell infeksjon, er et antibiotika-resistent infeksjon forårsaket av visse typer bakterier. Nekrotiserende fasciitis er vanskelig å behandle effektivt, og i mange tilfeller kan være dødelig. Når infeksjonen begynner, skrider tilstanden raskt gjennom tre distinkte faser, som hver forårsaker visse skadelige effekter på den infiserte individ.

Definisjon

Nekrotiserende fasciitt kan skyldes enten en mikrobe alene eller en kombinasjon av mikrober. Den vanligste omfatter Gruppe A streptococcus og MRSA, meticillinresistent Staphylococcus aureus. Infeksjonen navn beskriver dens effekt på et infisert individ - "nekrotiserende" betyr død av ellers friske, levende vev, mens "fasciitis" refererer til det lag av subkutane vev på at infeksjonen ødelegger.

Aspekter

Nekrotiserende fasciitt er under kontrakt når noen av infeksjonsfremkallende bakterier kommer inn i kroppen gjennom et kutt, slitasje eller hull i huden. Disse inngangspunkter kan være så liten som en nålestikk, eller så stor som et kirurgisk innsnitt. En gang inne i kroppen, bakterier slipper giftstoffer som ødelegger alt omliggende muskler og hud vev. Den eneste effektive behandling er aggressiv og hurtig fjerning av alt det berørte vev for å hindre spredning av infeksjonen.

Innledende Effects

De første virkninger av nekrotiserende fasciitt oppstå i løpet av 24 timer av de bakterier som kommer inn i kroppen. Den enkelte vil begynne å føle seg syk og vil oppleve svakhet, svimmelhet, oppkast, diaré og mulig feber. Den vedvarende oppkast ofte resulterer i dehydrering. Den generelle delen av infeksjonen opprinnelige inngangen til kroppen blir øm og sår.

Progressive Effects

Etter 36 til 48 timer, vil området der bakteriene først gikk begynne å svelle og kan slå en mørk lilla farge. Blemmer fulle av mørk fluid kan virke, samt et utslett. Ettersom tilstanden utvikler seg, vil dette området bli blått-hvitt.

Endelige Effects

Som infeksjonen utvikler seg i hele kroppen, blir effekten av nekrotiserende fasciitis stadig mer alvorlige. Den enkelte kan gå inn i systemisk sjokk som kroppens systemer er overveldet av mengden av giftstoffer som avgis av de invaderende bakterier. Blodtrykket vil falle til farlige nivåer og personen kan bli bevisstløs.

Symptomer på alkoholisk Pankreatitt

Symptomer på alkoholisk Pankreatitt


Pankreatitt er en betennelse i bukspyttkjertelen. Bukspyttkjertelen er en kjertel bak magen som er en del av fordøyelsessystemet. Det utskiller enzymer for å hjelpe til i fordøyelsen av mat. Når pankreatitt utvikler, enzymer begynner å angripe den pankreatiske vev. To typer av pankreatitt er akutt og kronisk. Kronisk pankreatitt er forårsaket av langvarig alkoholmisbruk. Akutt pankreatitt har mange årsaker, inkludert nylig abdominal kirurgi eller skade, gallestein, noen medisiner og høy kalsium eller triglyseridnivåer. Med akutt pankreatitt, symptomene vanligvis utvikle plutselig.

Magesmerter

Akutt pankreatitt ofte forårsaker alvorlig magesmerter som vanligvis følte i sentrum av magen. I mange tilfeller blir verre smerte umiddelbart etter spising. Når smerten er alvorlig, kan det stråle ut til ryggen og skuldrene. Med pankreatitt, kan du ofte gjøre vondt subside med å krølle til en ball eller lener seg fremover. Buken kan også vises hovne eller være øm å ta på.

Kvalme

Kvalme er en annen vanlig tegn på akutt pankreatitt, og det er ofte ledsaget av oppkast. Dette er et vanlig symptom på sykdommer og betingelser knyttet til fordøyelseskanalen, men. Når det oppleves alene, er det ikke sannsynlig at et tegn av pankreatitt.

Gulsott

Personer med akutt pankreatitt kan utvikle gulsott - en tilstand der huden og det hvite i øynene få en gul farge. Når utvikler gulsott folk med pankreatitt, er det fordi galle ikke er riktig drenering.

Andre symptomer

Andre symptomer som kan bli lagt merke til som en følge av akutt pankreatitt inkluderer feber, uforklarlig vekttap og en raskere puls enn normalt. I alvorlige tilfeller kan pankreatitt forårsake indre blødninger, noe som kan føre til sjokk. Hjerte, nyrer og lunger kan også begynne å mislykkes.

Symptomer på pankreatitt som feber

Pankreatitt er betennelse i bukspyttkjertelen, kjertelen bak magen som er ansvarlig for å produsere enzymer for å hjelpe på fordøyelsen. Bukspyttkjertelen produserer også hormoner så som insulin. Når pankreatitt utvikler, enzymer angriper og forårsake skade på den pankreatiske vev. Pankreatitt kan være en alvorlig tilstand. Det har mange årsaker, blant annet gallestein, alkoholmisbruk, infeksjoner, høye triglyseridnivåer, nylig abdominal kirurgi og noen medisiner. Feber er en vanlig tegn av tilstanden, men det er også mange andre.

Pain

Abdominal smerte er en av de mest merkbare symptomer på pankreatitt. Smerten er vanligvis kjennes i midten av buken, og det kan stråle ut til rygg og skuldre. Det er mer vanlig å oppleve smerte etter å ha spist, og i noen tilfeller kan du være i stand til å lindre smerten ved å krølle deg inn i en ball.

Akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt, som typisk utvikler plutselig og uten forvarsel, har flere symptomer som er forskjellige fra de av kronisk pankreatitt, som er nesten alltid et resultat av alkoholmisbruk. Foruten feber og magesmerter, kan folk med akutt pankreatitt også oppleve kvalme og oppkast, rask puls og en øm mage. I alvorlige tilfeller av akutt pankreatitt, kan blødning utvikle og hjerte, lunger og nyrer kan begynne å mislykkes.

Kronisk pankreatitt

Personer med kronisk pankreatitt ofte opplever symptomer som er forskjellige fra de av akutt pankreatitt. Begge forholdene føre til magesmerter, men kronisk pankreatitt resulterer også i dårlig fordøyelse og halsbrann, fet avføring og uforklarlig vekttap.
Kronisk pankreatitt utvikles som et resultat av langvarig alkoholmisbruk som forårsaker bukspyttkjertelen til å bli arrete. Det begynner som en akutt form av tilstanden som ikke får bedre på grunn av fortsatt alkoholbruk.

Pankreatitt Pain Relief

Pankreatitt er hevelse i bukspyttkjertelen, en liten kjertel bak magen som utskiller enzymer for å hjelpe til med fordøyelsen. Pankreatitt kan være akutt, forekommer plutselig og løse raskt med behandling, eller det kan være kronisk, bli verre over tid og forårsaker alvorlige komplikasjoner. Vanlige symptomer er smerter i øvre del av magen, kvalme og oppkast. Uansett hva slags pankreatitt du har, begynner behandlingen vanligvis med sykehusinnleggelse for å stabilisere pasienten og bestemme den underliggende årsaken.

Slutte å spise

Etter å ha blitt innlagt på sykehus med pacreatitis, er første skritt normalt å slutte å spise i det minste i noen dager. Dette vil gi bukspyttkjertelen til å komme seg. Når betennelsen begynner å avta, vil du få lov til å drikke klare væsker før sakte gjenoppta et normalt kosthold. Hvis du ikke spiser, kan du oppleve noen lettelse fra smerte fordi bukspyttkjertelen ikke trenger å jobbe for å fordøye maten, noe som kan føre til irritasjon.
I alvorlige tilfeller som ikke får bedre etter et par dager uten å spise, kan pasienten må ha en slange inn som vil levere næring direkte til magen. Røret vil bli fjernet når bukspyttkjertelen helbreder.

Smertestillende medikamenter

Pankreatitt kan være en smertefull tilstand, så vil du sannsynligvis trenger å ta smertestillende for å gjøre deg mer komfortabel. Hvis du er på sykehuset, kan du få smertestillende intravenøst ​​eller i pilleform. For pasienter som har kronisk pankreatitt eller som ikke innlagt på sykehus, kan felles over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen og paracetamol lindre smerten. Hvis de ikke arbeider, snakke med legen din om resept-styrke medisiner.

Bestemme Årsak

Å bestemme hva som forårsaker pankreatitt er en viktig del av behandlingen. Når årsaken er bestemt, kan ytterligere medisinske prosedyrer være nødvendig. Vanlige årsaker til pankreatitt inkluderer gallestein, infeksjoner, høye triglyseridnivåer, høye kalsiumnivåer, skader på bukspyttkjertelen og alkoholmisbruk. Avhengig av årsaken, kan pasienten må gjennomgå egne behandlinger. For eksempel, hvis pankreatitt er forårsaket av gallestein kan det hende du må ha steiner eller galleblæren fjernes kirurgisk. Hvis en infeksjon er årsaken, vil antibiotikabehandling være nødvendig å fjerne infeksjonen. Hvis alkoholmisbruk fører til pankreatitt, kan pasienten bli henvist til en alkohol behandling program for å hjelpe dem til å slutte å drikke. I noen tilfeller kan årsaken pankreatitt aldri bli bestemt.

Bekymringer og Årsaker til alvorlig hikke

Bekymringer og Årsaker til alvorlig hikke


Hikke, også kjent som singultus og hiccoughs, er ufrivillige og tilfeldige kramper i mellomgulvet, noe som resulterer i lukking av stemmebåndene, ifølge Health og WebMD. Hikke kan være irriterende og flaut, men vanligvis vare noen minutter til et par dager. I sjeldne tilfeller hikke vare noen uker til år. Langvarig hikke som varer mer enn noen få timer er alvorlige. Hikke kan også være et symptom på noe alvorlig.

Årsaker

Selve årsaken til alvorlig hikke er ukjent. Noen leger og forskere har spekulert i, men ingenting er sikkert. Ifølge eMedicine, "Hippokrates og Celsus forbundet hikke med leverbetennelse og andre forhold Galen mente hikke skyldtes voldsomme følelser opphissende magen Moderne vitenskap har noen teorier om hva som forårsaker hikke, for eksempel:.. Mage oppblåsthet relatert til mat eller alkohol , endringer i mage eller omgivelsestemperatur, overdreven alkohol eller tobakk, stress eller spenning. Oftest hikke er tilfeldig og årsaken er ukjent. Hvis hikke er alvorlig og vedvarende de kan være symptomer på en mer alvorlig tilstand.

Pleuritt

Ifølge WebMD, kan hikke være et symptom på pleuritt. Pleuritt er betennelse i lungene og brystvevet. Dette vevet er kalt pleura. Årsaker til pleuritt inkluderer: nedre luftveisinfeksjoner, luft lekker fra et hull i lungene, brystskader, brukne ribbein, tuberkulose, en svulst i pleura eller andre infeksjoner. Pleuritt vanligvis bare varer et par uker på det meste, avhengig av årsaken. Symptomer på Pleuritt, foruten hikke, inkluderer: brystsmerter og pustevansker.

Pankreatitt

Ifølge WebMD, kan hikke være et symptom på pankreatitt. Pankreatitt er betennelse i bukspyttkjertelen. Årsaker til pankreatitt inkluderer: overdrevent alkoholforbruk, gallestein, metabolske sykdommer, kirurgi og medisiner bivirkninger. Pankreatitt er en alvorlig tilstand som krever diagnose, konsultasjon og behandling av lege. Symptomer på pankreatitt annet enn hikke inkluderer: øvre mage og ryggsmerter, hoven mage, øm i magen, kvalme, oppkast, feber og økt hjertefrekvens.

Andre alvorlige forhold

Alvorlige, men vanlige tilstander som lungebetennelse og hepatitt kan forårsake hikke. Leveren kreft eller hjernesvulst kan også forårsake hikke. Ifølge eMedicine, har det vært sjeldne tilfeller av alvorlig hikke hvor årsaken var ukjent, men resultatet var død.

Pankreatitt symptomer hos barn

Pankreatitt symptomer hos barn

Pankreatitt er en tilstand som oppstår når bukspyttkjertelen blir betent. Bukspyttkjertelen er et organ i kroppen som frigjør enzymer som brukes i fordøyelsen. Det er også ansvarlig for å regulere glukose i blodet ved å utskille glukagon og insulin hormoner. Betennelse i bukspyttkjertelen forårsaker fordøyelsesenzymer til å angripe bukspyttkjertelen. Ifølge National Institutes of Health, er pankreatitt sjelden hos barn. De barna som utvikler pankreatitt vanligvis gjør som følge av en arvelig tilstand eller traume til kroppens mageregionen.

Akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt kommer på raskt og sterkt. Akutt pankreatitt er vanligvis utløst av gallestener, men kan også oppstå på grunn av en infeksjon, tumor, medisin eller annen form for skade på mageregionen. Akutt pankreatitt krever rask legehjelp. Med riktig behandling, vil akutt pankreatitt vanligvis gå bort uten varige effekter. Det er imidlertid mulig for akutt pankreatitt å resultere i dehydrering, indre blødninger, lavt blodtrykk eller svikt i nyrene, lungene eller hjertet. I tillegg kan akutt pankreatitt endre seg til kronisk pankreatitt, med skade alvorlig nok til å forårsake arrdannelse.

Akutt pankreatitt Symptomer

Smerte kan plutselig begynne i øvre mageregionen og stråle ut til ryggen. Smertene kan vare i noen dager, og er ofte verre etter å ha spist. Buken kan også vises hovne og være øm å ta på. Andre symptomer kan være feber, oppkast, kvalme og en rask puls.

Kronisk pankreatitt

Kronisk pankreatitt er en pågående bukspyttkjertelen betennelsestilstand som vanligvis forverres over tid. Vanligvis bare personer fra 30 til 40 år gamle har kronisk pankreatitt. Det er imidlertid mulig for yngre individer å ha kronisk pankreatitt dersom betingelsen er arvelig eller forårsaket av noen type traumer til mageregionen. Også barn med cystisk fibrose har en økt risiko for å utvikle kronisk pankreatitt. Barn med arvelig pankreatitt har vanligvis forbigående episoder av diaré og magesmerter som varer dager om gangen i løpet av mange år.

Symptomer på kronisk pankreatitt

Noen barn med kronisk bukspyttkjertelen kan oppleve smerte i øvre mageregionen, mens andre ikke kan oppleve noen smerter i det hele tatt. De som har smerter vil sannsynligvis føle smerte i ryggen området, samt og smertene kan bli verre etter å ha spist. Andre symptomer på kronisk pankreatitt er diaré, oljeaktig avføring, oppkast, kvalme og vekttap.

Behandling

Akutt pankreatitt er vanligvis behandles med intravenøse væsker, samt antibiotika og smertestillende medikamenter. I noen tilfeller kan operasjon være nødvendig. Kronisk pankreatitt er behandlet med intravenøs væske og smertestillende medikamenter i tillegg. Men det også er behandlet med en lav-fett diett og enzym kosttilskudd. Kirurgi kan være nødvendig å fjerne alvorlig skadde deler av bukspyttkjertelen.

Nekrotiserende Lungebetennelse hos barn

Nekrotiserende Lungebetennelse hos barn


Nekrotiserende pneumoni (NP) er en alvorlig, men behandles komplikasjon av smittsom lungebetennelse, karakterisert ved kavitasjon, og kondensering av lungevev. Rapporterte tilfeller av NP hos barn har vært på vei oppover de siste årene, men dette er trolig et resultat av en økning i riktig diagnose.

Økte Numbers

Begynnelsen på begynnelsen av 2000-tallet og fortsetter gjennom hele tiåret har det vært en økning i rapporterte tilfeller av pediatrisk nekrotiserende lungebetennelse, men det er mistanke om av eksperter at dette har vært et resultat av økt bevissthet om NP som en distinkt sykdom samt en mer konsistent bruk av CT-skanning.

Symptomer

Som NP er en komplikasjon av vanlige lungebetennelse symptomer inkluderer hoste, frysninger, pustevansker, feber, oppkast og brystsmerter; med NP tegn på pleuravæske kan også være til stede.

Testing

Ved mistanke om nekrotiserende lungebetennelse hos et barn, vil væske bli samlet gjennom en nål fra pleurahulen, og deretter undersøkt.

Behandling

Antibiotika blir administrert til barn som lider av nekrotiserende lungebetennelse og en brysttømme vil også sannsynligvis bli utført.

Outlook

Da forblir ubehandlet barn kan dø av nekrotiserende lungebetennelse, men når de ble behandlet med antibiotika og brystet drenering utsiktene er ganske bra, med lungeskade blir kort sikt alene.

Nekrotiserende fasciitt Infeksjon

Nekrotiserende fasciitt, ​​også kjent som "spiser kjøtt bakterier", er forårsaket av en infeksjon med gruppe A streptokokker (GAS) bakterier, den samme type bakterier som forårsaker streptokokker. Nekrotiserende fasciitis er et mye mer alvorlig form av GAS infeksjon. Omtrent 25 prosent av smittede mennesker dør, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Identifikasjon

Nekrotiserende fasciitt oppstår når bakterier kommer inn i kroppen gjennom en skrape, blåmerke, blemme eller kutt i huden, ødelegge bløtvev. Hvis infeksjonen ikke er vellykket behandlet, kan muskel også bli ødelagt. GASS bakterier overføres via luftbårne dråper eller slim når en smittet person hoster eller nyser. Hvis dråpene lander på huden din, eller du trykker på et objekt forurenset av gass og trykk deretter på et kutt eller skrape på huden din, kan nekrotiserende fasciitt forekomme.

Første symptomene

Den første symptom på nekrotiserende fasciitt er en liten, rød kul eller flekk på huden, ledsaget av smerter. Smerten kan være mer alvorlig enn du forventer for et lite sår, og kan bli følt over hele bump eller i samme lem. Influensalignende symptomer forekommer ofte som bakteriene vokse. Disse symptomene er tretthet, kvalme, feber, svimmelhet, diaré eller forvirring.

Senere symptomer

Innen 3 eller 4 dager på infeksjon, begynner det berørte området av kroppen til å hovne opp. Hvis infeksjonen er på håndleddet, kan hele armen svelle. Mørke flekker ofte vises på huden, etterhvert erstattet med blemmer som er fylt med en svart væske. Som vev døden inntreffer, kan det berørte området ta på seg en hvit, blå eller mørk utseende med litt hud flassing. Hvis behandlingen ikke er vellykket, kan du utvikle toksisk sjokk på grunn av giftstoffer produsert av bakterier. Blodtrykket kan falle og du kan bli bevisstløs.

Diagnose

Diagnosen blir gjort basert på utseendet av huden, og en test av blod eller væske som indikerer nærvær av bakterier. Legen vil spørre deg spørsmål om hvor raskt infeksjonen kommet og vil også bruke denne informasjonen til å bistå i å gjøre en diagnose.

Behandling

Behandling med meget sterke antibiotika er nødvendig hvis du har nekrotiserende fasciitt. Antibiotika blir administrert i et sykehus ved hjelp av intravenøs (IV) terapi. Antibiotikabehandling kan være ledsaget av kirurgi for å fjerne områder av død hud og muskler og drenere den infiserte områder. Dersom infeksjonen er alvorlig, kan det være nødvendig å amputere berørte lemmer. Hyperbar oksygenbehandling kan være nødvendig dersom bakteriene er en oksygen-unngå organisme. Under denne behandlingen, blir du plassert i et spesielt kammer som lar deg puste ren oksygen på et mye høyere enn normalt trykk. Hyperbar oksygenbehandling fremmer helbredelse ved å øke mengden av oksygen i blodet.

Nekrotiserende fasciitt Symptomer

Nekrotiserende fasciitt er en alvorlig bakteriell infeksjon som kan ødelegge muskler, hud og vev. Ofte referert til som å spise kjøtt sykdom, nekrotiserende fasciitt kan være forårsaket av mange forskjellige bakteriearter, og av og til til og med av sopp.

Tidlig Stage

De tidlige symptomene oppstår vanligvis innen 24 timer etter at du har blitt smittet. Det kan starte med influensalignende symptomer, ekstrem tørste og smerte. Smerten vil bli verre som infeksjonen utvikler seg.

Advanced Stage

Den infiserte området kan begynne å svelle i løpet av 3-4 dager. Blemmer vises som er fylt med væske som ser svart. Tegn på nekrose kan begynne å vises. Huden kan begynne å ha svart, flassende skorper.

Kritisk Stage

I avansert stadium, er bakteriene frigjøre giftstoffer som vil føre til at kroppen til å gå inn toksisk sjokk. Blodtrykket ditt vil falle og som kroppen svekkes, kan du bli bevisstløs.

Time Frame

Nekrotiserende fasciitt utvikler seg raskt. Denne infeksjonen er livstruende og trenger øyeblikkelig legehjelp. Tidlig medisinsk behandling øker sjansen for at det kan effektivt behandles.

Behandling

Behandling for nekrotiserende fasciitt vil omfatte IV antibiotika. Infisert vev vil bli fjernet for å bidra til å eliminere spredningen. Medisinering vil bli gitt for å motvirke de andre medisinske problemer som smitten kan være årsaken. Hvis infeksjonen er forårsaket av bakterier blandet, kan en hyperbarisk oksygenkammer benyttes.