Digidexo.com

vridd ankel

Vridd ankel Cures

En vridd ankel kan skje når du minst venter det. Kanskje du er en basketballspiller går for en hoppe skutt og foten din faller ut fra under deg. Eller du kan ikke se at lite skritt foran deg, forårsaker foten til å gli. Uansett årsak, kan vridde ankler være svært smertefullt og hemme daglige aktiviteter. Noen få skritt bør tas for å hjelpe fremskynde healing som vridd ankel.

Rest

Resten er en av de mest avgjørende komponenter til healing en vridd ankel. Alvorlighetsgraden av vridningen vil bestemme hvor mye resten er nødvendig. Hvis den er mild, kan det hende du bare trenger et par timer med inaktivitet før du er frisk igjen. For moderate til alvorlige ankelskader, må du kanskje å hvile det i flere dager til noen uker. Forsiktig forsøke å stå på den skadde foten, og deretter prøve å gå. Hvis det er mulig, kan mild aktivitet som gåing, ergometersykling eller svømming bidra til å helbrede ankelen. Hvis du ikke kan gå, ikke tvinge den. Vente en dag eller to, og deretter prøve å engasjere seg i sakte gange med en stokk eller krykke.

Is

For de første 48 timene etter en ankel forstuing, bruke is til å lindre hevelse og betennelse. Du kan bruke en ispose, et kaldt omslag som en forkjølelse håndkle eller en pose med frosne grønnsaker. Apply til det berørte området i 20 minutter om gangen, og deretter fjerne den for en til to timer. Gjenta dette opp til fire ganger hver dag.

Komprimer & Elevate

Bruk sportstape eller en montert bandasje for å vikle ankelen. Dette vil redusere hevelse og gi ankelen litt støtte når du flytter. Sørg for å vikle den stramt nok til at det gir støtte, men ikke så stramt at den kutter av sirkulasjon.

Hold ankelen hvilte på en stabel med puter eller noe annet som holder den over hjertenivå. Dette vil redusere hevelse og blåmerker som følger med skade.

Smertestillende

Bruk smertestillende i forbindelse med de ovennevnte former for terapi. Ibuprofen og paracetamol vil bidra til å lindre smerte og redusere hevelse. Sørg for å lese instruksjonene nøye og ikke ta mer enn anbefalt dose.

Se en lege

Hvis vridd ankel ikke viser vesentlige tegn til helbredelse innen et par dager, se en lege for videre råd. Du kan ha et brudd eller en revet ligament, og en lege kan avgjøre en støpt eller fysioterapi er nødvendig. Worst-case scenario er kirurgi hvis skaden er for alvorlig og andre metoder ikke fungerer.

Behandling for en vridd ankel

En vri på ankelen høres ikke så ille, men avhengig av hvor langt det blir og hvor mye vekt er lagt på det på tidspunktet for skaden, kan det lett føre til hevelse, smerter, misfarging og begrenset bruk av fots. Vende eller rulling av ankelen bein til siden, godt forbi normale bevegelsesutslag, kan skade sener og leddbånd som forsterkning leddet. Handlingen er vanligvis veldig brå, strekke støttestrukturer ute av form eller rive dem helt.

Evaluering

Før du kan behandle en vridd ankel, må du gjøre ditt beste for å vurdere omfanget av skaden. Prøv å stå på den skadde beinet. Hvis du kan bære vekten på den vridde ankelen, oddsen er bra leddet er ikke brutt. Etter å ha testet styrken av ankelen, sitte ned og visuelt inspisere skaden. En lilla eller blålig skjær til det skadede området indikerer en større grad av skade enn et rødlig område. Prøv sakte beveger ankelen fra side til side eller roterer i en sirkel, og stoppe når du føler smerte eller ikke er i stand til å fullføre en bevegelse. Hvis du fortsatt har et stort utvalg av bevegelse og er bare opplever mild hevelse, ubehag og rødhet, leddbånd, og er sannsynligvis ikke revet; men hvis dette ikke er tilfelle, og symptomene er mer alvorlig, kan hjemmebehandling bevise ineffektiv som du kan kreve profesjonell medisinsk hjelp.

Behandling

Når du har beregnet omfanget av skade på ankelen, begynner RICE behandling-hvile, is, kompresjon, og høyde. Hold av den skadde lem, immobilisere ankelen og gir mykt vev i det berørte området tid å gjenopprette. Pakk isposer i håndklær og legg dem over det skadde området for å redusere hevelse og for å minimere smerte. Ikke holde isen på en skade i mer enn 15 minutter i en gitt time for å unngå å fryse på huden og videre skade ankelen. Når du fjerner isen fra ankelen, vikle felles i en kompresjonsbandasje eller ACE bandasje da dette vil bidra til å hindre oppsamling av væske i skadet vev. Og til slutt, holde ankelen hevet så mye som mulig. Dette vil lette sirkulasjon i hele området, redusere mulig utvinning tid.

Rehabilitering

Etter syv dager med hvile ankelen, begynne å trene den forsiktig for å forbedre styrken og fleksibiliteten i den skadde området. Begynn med å forlenge beinet, holder den litt hevet fra gulvet. Bøye ankelen, trekke foten mot kroppen din og holder du teller til to. Deretter utvide ankelen, peker tærne så langt borte fra deg som mulig. Hold denne posisjonen mens du teller til to og deretter gjenta, utfører øvelsen 20 ganger. Deretter sitte oppreist i en komfortabel stol og krysse bena, plassere skadde ankelen over kneet. Stålsett din skadet ankelen med håndleddet og bruke stortåen å spore alle bokstavene i alfabetet. Gjenta denne øvelsen minst tre ganger hver dag frem til ankelen er fullt restituert.

Hvordan å lindre smerter i en vridd ankel

En vridd ankel kan være svært smertefullt. Smerten kan forstyrre din daglige rutine og kan også sette deg i fare for å falle. Ankelen kan bli svak, og hvis smertene er i høyre ankel, sette deg i fare for en ulykke når du kjører bil. Gjør en avtale for å se legen din slik at han kan vurdere din vridd ankel og utelukke et brukket bein eller forstuing. Det finnes tiltak du kan gjøre for å minimere din smerte og holde deg komfortabel.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med legen din. En vridd ankel kan forårsake betydelig smerte. Selv om beinet ikke er brutt, kan smertene være så alvorlig, at du kanskje tror det er. Før du begynner å behandle din smerte, bør du oppsøke lege for å få en sikker diagnose. Etter at ankelen din, kan det bli funnet å være brutt. Legen din kan foreslå en X-ray for å utelukke en brukket ankel.

Be legen din om smertestillende medikamenter. Legen din kan foreskrive smertestillende medikamenter for deg eller foreslå at du tar en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner. Disse kan fungere like bra som reseptbelagte medisiner, og de også avlaste hevelse som følger med en vridd ankel. Legen din kan forskrive narkotiske smertestillende medikamenter hvis din smerte er alvorlig, men aldri kjøre mens du tar det. Narkotiske smertestillende medikamenter forårsake betydelig døsighet og vil ikke hjelpe med den inflammatoriske prosessen.

3 isen ankelen. Påfør en is pose til ankelen ved 15-minutters intervaller hver time når du først vri ankelen, deretter hver 4. time for de neste to dagene. Ikke legg is direkte på ankelen fordi det kan forårsake hudskader. Isen vil bidra til å bringe ned hevelsen og lindre smerten.

Bruk en kompresjonsbandasje. En kompresjon bandasje vil sooth ankelen og oppmuntre blodstrøm som hjelpemidler i healing. Bandasjen vil bidra til å redusere hevelse og hjelpe immobilisere ankelen og gi støtte.

Hev ankelen. Plassere puter under vridd ankelen for å heve den. Dette oppmuntrer sirkulasjon og vil lindre smerten. Du kan heve ankelen din mens du sitter ned og ser på TV, og også når du ligger i sengen.

Tips og advarsler

 • Hvis du ikke har en is pose eller ispose, kan ved hjelp av en pose med frosne grønnsaker være like effektive.
 • Vær forsiktig med å legge vekt på vridd ankel når du opplever sterke smerter. Ved å gå når du er fortsatt i smerte, kan du ikke være i stand til å forsørge deg selv, og risikerer å falle.

Hvordan gjenopprette fra en vridd ankel

Hvordan gjenopprette fra en vridd ankel


Twisted ankler, eller forstuet ankler, oppstår når leddbånd i ankelen er strukket eller vridd feil vei. Det skjer ved å falle, skli, landing galt eller tripping. Vanligvis utenfor leddbånd er skadet. Inne ligament skader er sjeldne. Hevelse årsaker mye av smertene. Forstuet ankler varierer i alvorlighetsgrad. En mild forstuing helbreder i en uke, men en dårlig en kan ta en måned eller mer. Før administrering av noen omsorg, sjekk for pauser. Beinbrudd trenger en lege oppmerksomhet umiddelbart.

Bruksanvisning

•  Ta vekten av den skadde ankelen. Fjern sokk og sko. Pakk en frossen ispose rundt hoven ankel, og sette den andre ispose i fryse til senere.

Pakk bandasje stramt nok til å holde ispose sikkert, men ikke stramt nok til å kutte av sirkulasjon. Bruk klipp for å feste bandasjen på plass. Komprimering reduserer hevelser og tilbyr støtte.

Still forstuet ankelen på en stol. Heve ankelen bidrar til å redusere hevelse.

Fortsett til hevelsen er nede. Endre isposer hver tredje til fjerde time. Etter at hevelsen er nede, kan bandasjen være behov for støtte.

Hvis du vil begynne å gå, forsiktig legge vekt på ankelen. Hvis det gjør vondt, stoppe og fortsette behandlingen.

Tips og advarsler

 • Swap isen pakker en gang i timen for de første 12 timene. Øk tiden med hver pakke som dagene fremgang. Krykker kan være nødvendig å gå i noen dager.
 • Hvis forstuing ikke blir bedre i løpet av 24 timer, eller det er en skarp smerte eller blåmerker, se en lege.

Hvordan Spenn en vridd ankel

Hvordan Spenn en vridd ankel


Ifølge Mayo Clinic, en vridd, eller forstuet, er ankelen en vanlig skade som oppstår når leddbånd som støtter ankelen er vridd eller revet. En forstuet ankel kan være forårsaket av en idrettsrelaterte skader, en nedgang på en isete kjørebane eller et feilsteg på en ujevn overflate. Den mest effektive måten å tillate en forstuet ankelen for å helbrede er å spenne, eller pakk, ankelen med en kompresjonsbandasje. Bandasjen er viklet tett rundt ankelen for å forhindre ytterligere skade, og kan brukes i forbindelse med en is pakke for å gi komfort.

Bruksanvisning

•  Informer skadelidte til å sitte i en stol. Knel ned på ett kne foran ham og plassere den skadde ballen av foten av den skadde ankelen på hevet kneet.

Rett skadde personens tærne litt oppover. Begynnelsen på forsiden av ankelen, vikle kompresjonsbånd rundt ankelen én gang.

vikle båndet rundt innsiden av foten og fortsette til undersiden av foten.

Fortsett å vikle komprimering tape over hele forsiden av foten. Bevege båndet rundt baksiden av ankelen og tilbake igjen til undersiden av foten. Denne bevegelsen bør danne en figur "8".

vikle båndet mot utsiden av ankelen og deretter rundt ankelen rygg. Legge litt spenning til innpakning for å gi mer støtte til ankelen.

6. Fortsett å vikle ankelen ved å bevege båndet mot utsiden av foten og deretter til undersiden av foten.

Flytt bandasje rundt innsiden av ankelen og rundt baksiden.

8. Pakk kompresjonsbandasje 2:58 flere ganger rundt ankelen, alt mens du flytter litt opp kalven.

Fest bandasjen med et lite stykke nonstretch tape.

Tips og advarsler

 • Påfør en ispose til den skadde ankelen når den er fastspent til å redusere hevelse og gi komfort for pasienten.
 • Unngå innpakning ankelen for hardt. Dersom den skadde personen opplever smerte, ubehag, nummenhet eller hvis den skadede ankel tær er å snu blå kan det være en indikasjon på at bandasjen er pakket for tett.

Hvordan hjelpe en vridd ankel

En vridd eller forstuet ankelen som skjer når en person slår ankelen i en vanskelig eller unaturlig måte, forårsaker leddbånd og annet bindevev å strekke eller rive. Vridde ankler er vanligvis smertefulle, hovne og ute av stand til å bære vekten. En ankel forstuing kan ta uker å helbrede og forsvarlig behandling vil hjelpe fart på prosessen.

Bruksanvisning

Hvil ankelen i flere timer før du prøver aktivitet. For en svært mild forstuing, kan dette være alt som trengs for å gjenoppta bevegelse. Men, hvis den vridde ankelen er mer alvorlig, en person kan ikke være i stand til å legge vekt på foten etter en kort hvile.

•  Redusere aktivitet. For smerter som ikke går bort etter en kort hvile, en person må bremse eller stoppe aktiviteten i flere dager eller uker. Hvis walking eller fysisk aktivitet er nødvendig, kan en krykke eller stokk brukes til å ta vekten av ankelen. Mild aktivitet er oppmuntret så lenge det ikke medfører smerte.

Bruk is til ankelen for å redusere hevelse og lindre smerte. Isposer eller kalde omslag bør brukes flere ganger om dagen for opp til 30 minutter hver gang. Frosne poser med grønnsaker fungere bra hvis en ispose ikke er hendig.

Pakk ankelen i en montert bandasje eller sportstape for å unngå hevelse og å tilby ekstra støtte. Unngå innpakning ankelen for tett, da dette hindrer blodsirkulasjonen. Hvis området blir nummen eller begynner å krible, løsne bandasjen og pakk den mer løst.

Hev benet på en krakk, stol eller puter for å hjelpe med blåmerker og hevelser. Ankelen bør heves over hjertet for de beste resultatene.

Ta ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerte og redusere hevelse. Ta kontakt med en lege for å finne ut hvor mye og hvor lenge medisinen skal tas. Ikke administrere medisiner til barn med mindre regissert av en lege.

Kontakt lege hvis hevelse eller smerter ikke går bort i løpet av et par dager som dette kan tyde på en dårlig revet leddbånd eller et brudd. Hvis forstuing er alvorlig, kan en lege foreslå en støpt og fysioterapi for å hjelpe ankelen leges. I sjeldne tilfeller kan operasjon være nødvendig å reparere ankelen dersom mer tradisjonelle metoder ikke fungerer.

Tips og advarsler

 • Stretching ankelen før aktivitet og styrketrening kan bidra til å forhindre fremtidige problemer.
 • Hvis ankelen klikk eller en høy lyd høres, kontakt lege da dette kan indikere et brudd.

Hvordan Heal en vridd ankel

En tvunnet ankelen, også referert til som en forstuing, kan være ganske smertefull og kan avbryte daglige aktiviteter. Enten du forstuet ankelen spille en sport eller gå, kan riktig behandling få deg tilbake på føttene. Tar litt tid borte fra aktiviteten og la ankelen til å helbrede, vil bidra til å sikre ytterligere skade ikke oppstår.

Bruksanvisning

Hvil ankelen, men ikke ta en fullstendig hvile. Velg aerobic aktiviteter som ikke krever vekt på ankelen, for eksempel svømming, og fortsette vekt trening øvelser, hvis det er mulig.

is ankelen så snart forstuing oppstår. En ispose bør brukes i 15 til 20 minutter hver to timer. Dette må gjøres for de første 48 til 72 timer, og vil bidra til å redusere hevelse og betennelse.

Starter fra tærne, kan du bruke en elastisk bandasje for å vikle ankelen. Sørg for å vikle elastisk bandasje sikkert nok til å komprimere ankelen, men ikke så stramt at sirkulasjonen blir avbrutt. Dette vil bidra til å støtte ankelen.

Heve ankelen, slik at svellingen reduseres. Ideelt sett bør ankelen være over hjertet ditt mens du ligger nede. Dette vil oppmuntre til tyngdekraften for å ta over og bidra til å drenere væske fra området.

Oppsøk lege dersom området blir hvitt, vedvarer hevelse eller smerte er alvorlig. Du bør også søke behandling hvis forstuing ikke ut til å bedre seg i to til tre dager. Alltid konsultere med legen din med eventuelle problemer eller spørsmål.

Hvordan bruke Fresh Ruta behandle en revet ligament i ankel

Forstuinger bære skader på leddbånd, bindevev mellom bein og ledd. Disse båndene kan bli strukket for langt, vanligvis på grunn av en vridning kraft som påføres en felles mens den bærer vekten. En vridd ankel kan være en svært liten forstuing som forsvinner i løpet av få dager, eller det kan være alvorlige, som involverer et ligament tåre. Symptomer omfatter smerter, hevelse og blåmerker, og ankelen huden kan føles varm eller varmt å ta på. Ruta graveolens er en urt brukt til forstuinger som en homeopatisk metode, ifølge University of Maryland Medical Center.

Bruksanvisning

•  Begynn med RICE terapi. Behandling for alle forstuinger, inkludert de som involverer homeopati, starter med "hvile, is, komprimere, og heve." Hvil ankelen i 48 timer, bruke en ispose i 20 minutter om gangen for å redusere hevelse, komprimere hevelse med en elastisk bandasje, og heve ankelen. Hold ankelen hevet over nivået på hjertet ditt hvis mulig.

Kombiner 4 oz. av fersk Ruta med en halvliter oliven, safflower, eller annen vegetabilsk olje. Du kan erstatte smult for olje hvis du foretrekker. Varm oljen i en gryte over lav varme, avdekket, i ca 60 minutter. Hvis du ønsker en Ruta salve i stedet for en olje, tilsett 1 oz. av bivoks til blandingen helt på slutten av oppvarmingstiden.

La blandingen avkjøles, og hell det i en flaske eller krukke med et tettsittende lokk.

Masser ankelen med Ruta olje eller salve minst tre ganger daglig, og oftere hvis du kan. Selv forstuinger vanligvis begynner healing innen 48 timer, kan smerten fra en revet ligament somle i flere uker. Fortsett å bruke Ruta så lenge du må for å få fart healing.

Tips og advarsler

 • Homøopater vanligvis anbefaler å bruke aktuell Arnica som en behandling for første hevelse fra ligamentskader, som forklart av Adventist Health Care. Det kan være lurt å bruke en Arnica olje eller salve for de første 48 timene og deretter bytte til Ruta.
 • Se en lege hvis ankelen hevelse og smerte ikke er blitt bedre i løpet av 48 timer.

Forstuet ankel og avrevne leddbånd Recovery Time

Forstuet ankel og avrevne leddbånd Recovery Time


Kronglete en ankel er en vanlig foreteelse i hverdagen. Det er så enkelt som å tråkke på noen andres fot eller tråkke forkjært på en fortauskant. Når det vridd ankel blir hoven og smertefull, ifølge WebMD, har du mest sannsynlig har forstuet den. Det betyr å strekke eller rive leddbånd i ankelen.

Det kan skje med hvem som helst

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS), ca 25.000 mennesker opplever ankelskader hver dag. Selv om det ofte skjer med de som er engasjert i idrett eller fysiske treningsaktiviteter, kan det skje med hvem som helst å tråkke på en ujevn overflate.

Hvordan det skjer

Senene blir strukket når foten vendinger eller svinger utover normal bevegelse og deretter vekten (utover normal kraft stepping) overføres ved landing. Oftest, ifølge Web MD, ruller ankelen utover og foten svinger innover. Det fører til at leddbånd på utsiden av ankelen til å strekke og slitasje. Noen ganger, ruller ankelen innover og foten svinger utover, skadet leddbånd på innsiden av ankelen.

Alvorlighetsgrad

Leger diagnostisere ankelskader. De klassifisere forstuinger basert på alvorlighetsgraden. Ifølge AAOS, Grade 1 er en mild belastning (liten strekk av ligament), Grad 2 er moderat (delvis rive av ligament), og grad 3 er alvorlig (fullstendig rive av ligament).

Recovery

De fleste ankelskader vil gro i fire til seks uker, ifølge AAOS. Hvile er en nøkkelkomponent til utvinning. Glasur ankelen, kompresjon og elevasjon også er nødvendig. For Grade 2 forstuing eller verre, immobilisering eller splinter hjelpe årsaken. En støpt og kirurgi, selv om sjeldne, er brukt for Grad 3 forstuinger.

Forebygging

Styrke og fleksibilitet er viktig for å forebygge ankelskader. Det er også viktig å varme opp før kraftig aktiviteter. Vær oppmerksom på hvor du går, gå og løpe. Også ta hensyn til faresignaler, som smerte eller ubehag i ankelen, og suspen aktivitet.

Omsorg for Twisted ankel

En vridd ankel ofte resulterer i en forstuing, en skade eller slitasje på ligaments som kobler dine anklebones sammen. En forstuing kan føre til hevelse, blåmerker og smerter. En forstuet ankel kan ta noen uker til noen måneder å gro. Forsvarlig omsorg og behandling kan hjelpe deg å helbrede raskere og bidra til at ankelen går tilbake til sin fulle styrke når du har gjenopprettet fra kneskaden.

At-Home Care

Etter at du vrir ankelen, hvile og prøve å bevege leddet så lite som mulig. Hev foten over hjertet ditt så snart som mulig for å unngå hevelse. Bruke kjøleelementer til ankelen din så snart du vrir det, og igjen i 10 til 15 minutter hver time den første dagen. Is ankelen hver tredje til fjerde time for to dager for å holde hevelse til et minimum. Hvis huden blir hvit etter ising, stopp umiddelbart og snakke med legen din, da dette kan tyde på en kald skade. Hvis du har karsykdom eller diabetes, sjekk med legen din før du bruker isen terapi.

Sørg for at ankelen er stabil. Pakk ankelen med en elastisk bandasje eller skinne for å hindre ytterligere skade på leddbånd eller bein. Sørg for at bandasjen er stramt, men ikke så stramt at den kutter av sirkulasjon eller forårsaker nummenhet. Hvis du må gå eller bevege seg rundt, prøv å bruke krykker eller stokk for å stabilisere og ta vekten av ankelen din.

Medisiner

Bruk over-the-counter smertestillende midler, for eksempel ibuprofen og naproksen, for å lindre smerte og hevelse. Paracetamol kan hjelpe med smerte, selv om naproxen og ibuprofen er bedre for å lindre betennelser. Sørg for å ta alle medisiner nøyaktig som anvist, og sjekk med din lege eller apotek dersom du har noen spørsmål om dosering eller mulige interaksjoner med medisiner du er i dag.

Therapy

Etter noen dager med hvile, kan du begynne milde øvelser for å styrke ankelen og bedre fleksibilitet. Sjekk med legen din før du starter noen øvelser. Mange skader krever ikke at du å se en fysioterapeut, men legen din kan foreskrive fysisk terapi for alvorlige forstuinger eller avrevne leddbånd. Øvelser fokus på balanse og stabilitet, slik at din skadde ankelen kan begynne å støtte din vekt igjen.

Andre behandlingsalternativer

Hvis du ikke ser markant bedring etter flere ukers behandling, kan legen din henvise deg til en felles spesialist for å vurdere din ankelskade. Noen vridd ankel skader krever at du bære en støpt eller en medisinsk walking boot slik at skjøten er helt immobilisert. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å reparere ledd eller leddbånd; selv om dette er sjelden.

Baksiden av ankel Pain

Ankelen er som et hengsel. Den beveger foten og er sammensatt av mange bein, sener og muskler. Ankelskader er en av de vanligste skadene. Overforbruk, en skade og enkelte sykdommer kan forårsake ankelen smerte. Behandlinger varierer og ankel smerter bør aldri bli ignorert. En lege vil vurdere skaden og deretter gi råd hvilken behandling eller terapi bør følges.

Forstuinger

En ankel forstuing er en skade i ligament av ankle.The smerte vil bli følt på hver side av foten og bak på ankelen. En vridd ankel kan føre til en forstuing. Behandling omfatter hvile, is og begrenset vekt peiling. Redusere betennelse vil bidra til å lindre noe av smerten.

Frakturer

En ankel brudd kan forårsake alvorlig til moderat baksiden av ankelen smerte. De fleste frakturer blir helbredet ved å kaste beinet. Noen ganger, avhengig av alvorlighetsgraden av frakturen, kan kirurgi være nødvendig. Anti-inflammatoriske medisiner kan hjelpe med smerte.

Tendinitt

Senebetennelse i ankelen innebærer ofte en betennelse i akillessene plassert på baksiden av ankelen. Skader, overforbruk og leddgikt er ofte skylden. Heving av ankelen, immobilisere området, hvile, anti-inflammatoriske medisiner, og is er behandlinger. Fysisk aktivitet bør unngås for å hindre en sprukket Achilles, som de fleste vanligvis krever kirurgi.

Nerve Kompresjoner

Tarsal tunnel syndrom er et resultat av nervekompresjons rundt ankelen. Det innebærer sensorisk nerve i foten og forårsaker baksiden av ankelen smerte, nummenhet og kribling. Stress, leddgikt, fedme og diabetes kan være årsaker. Rest, immobilisering, is og terapi er behandlinger.

Infeksjoner

Selv uvanlig, kan infeksjoner i ankel leddene oppstå og forårsake baksiden av ankelen smerte. En punktering sår eller traumer kan være å klandre. En pause i huden rundt ankelen kan gi sår og rifter og de med nedsatt immunforsvar må være spesielt forsiktige (dvs. diabetikere og AIDS-pasienter).

Bakre Impingment

Når vev i ankelleddet er fanget mellom benene i ankelen, kan ankelstøtforekomme. Det er vanligvis tydelig når ankelen er bøyd opp eller ned. Bakre anslags påvirker baksiden av ankelen. Ballettdansere er lider av denne aliment.

Hvordan få Smertebehandling du fortjenerSmerte er nå ansett som "femte vitale tegn" for alle pasienter. Med andre ord smerten er like viktig som din temprature, blodtrykk, og de andre standardparametre rutinemessig sjekket i en medisinsk kontor eller sykehus. Men mange clinicans mangler fortsatt smerte manamgent ferdigheter, kunnskap og kunnskapsrike. Denne artikkelen vil hjelpe styrke deg til å forstå smerte, din rett til behandling, og hvordan du får den beste lettelse mulig for din tilstand.

Bruksanvisning

La sykepleier eller lege vet at du er i smerte. Beskriv når smertene startet, vurdere intensiteten av smertene (1- smerte fritt til 10- sterke smerter). Informer legen om innholdet av din smerte; er det konstant? bankende? knivstikking? forårsaket av visse aktiviteter? redusert med visse aktiviteter. Til slutt, hilsen uttrykke hvor smertene er påvirker livet ditt hjemme, sosialt og på jobb. Ikke vær redd for å si ifra, men være klar, ærlig, presis, og nøktern om dine bekymringer.

Vær sikker klinikeren undersøker din smerte. Det meste av det pasientene forteller klinikere er understøttelsen av eksamen. Men sørg for at du får all nødvendig testing gjort slik som røntgen, CAT scan, fysisk undersøkelse av det smertefulle området (e).

Spør lege eller sykepleier for å forklare deg smerte behandlingstilbud. Smerte er generelt vurdert av sin alvorlighetsgrad og innvirkning på livet. Mange organisasjoner som Verdens Helseorganisasjon, American Medical Association, og American Association of Smertebehandling har utviklet kliniske retningslinjer og kunnskapsbasert anbefalinger for behandling av smerte. Enkelt sagt behandle smerte er basert på vitenskap, forskning og kliniske studier. Det er ikke et spørsmål om "å kaste piler på et problem, og se hva som fungerer." Smertebehandling er god medisinsk praksis.

Spør om de ulike typer smerte kontroll tilgjengelig for deg. Du kan kreve "rundt-the-clock" (ATC) smertestillende medikamenter for langsiktige eller kroniske tilstander slik ryggsmerter, kreftsmerter eller smerte fra noen annen kronisk sykdom (HIV / AIDS, osteoporose, etc.)

Din smerte kan kun trenger intermitterende som nødvendig smertebehandling som er dømt til som PRN (oversettelse: etter behov) smerte kontroll. Noen eksempler på forhold som kan passe under PRN etiketten er en brukket arm, vridd ankel, migrene hodepine og slikt.

Spørre om medisinering bivirkninger som tretthet, forstoppelse eller manglende evne til å kjøre bil eller arbeid. Aldri drikker alkohol mens noen smerte management program.

Har klinikeren gjennomgang "smerte kontrakt" med deg. En smerte kontrakt, brukes spesielt for langsiktig smertebehandling som krever narkotika, staver klart ut kliniker forventninger på hvordan du vil behandle din smerte med sin veiledning, å ditt ansvar å ta kontroll over dine smertestillende medikamenter, og hva du skal gjøre hvis smertebehandling ikke fungerer. De fleste klinikker vil gjøre visse du registrerer en kopi av deres smerte kontrakt og gi deg en kopi av den til senere bruk.

Smerter bør vurderes ofte av helsepersonell. Det er viktig å huske at din rapport av smerte er avgjørende for deres vurdering.

Smertebehandling er en rettighet og en komponent av god klinisk medisin. Det er ikke en "luksus" eller noe som er "kjekt å gjøre." Også, hvis din smerte er godt kontrollert du vil gro raskere, føler seg bedre, og være i stand til å delta i din egen omsorg og gat tilbake til dine vanlige daglige aktiviteter.

Tips og advarsler

 • Alle pasienter har rett til adekvat smertebehandling.
 • Pasienter bør ikke nøle med å be om å få sin smerte kontrollert og være informert om hvilke typer medisiner som skal brukes og hvorfor.
 • Du bør også spørre og finne ut hva du kan forvente fra din smerte forvaltningsplanen for når smertene vil bli kontrollert, hvor lenge lettelse kan vare, og eventuelle bivirkninger.

Emergency Nursing 5-Tier Triage Protokoller

Emergency Nursing 5-Tier Triage Protokoller


De fleste sykehus akuttmottak for tiden bruker en 5-lags triage system. 5-lags system er basert på følgende klassifiseringer: referert, ikke haster, haster, emergent og lungeredning. Den triage lags system har stadig kommet fra en 2-nivå, til en 3-nivå, til sist, en 4-nivå system. 5-lags triage system har vist seg å være den som hindrer de mest oversett skader eller utilsiktede ER dødsfall. Selv om sykepleiere må være høyt utdannet på hvordan å skikkelig vurdere pasienter, være i stand til å gjøre det raskt og nøyaktig er å redde liv.

Nivå 5

Nivå 5 pasienter krever minst av omsorg i form av krise sykepleie protokollen. Personer som er klassifisert som nivå 5 er pasienter som sykepleiere har bestemt trenger lite eller ingen behandling. Dersom pasienter krever behandling, kan det vanligvis gjennomføres av en verbal orden eller omsorgsplan, men krever ingen kontakt eller medisiner. Ifølge Nurse.com, nivå fem pasienter trenger ingen av sykehusets ressurser.

Nivå 4

Nivå 4 pasienter krever ikke mer enn en av sykehusets ressurser. Disse pasientene vanligvis trenger mindre behandling som en medisin resept eller en lab test analyse og er beskrevet som "ikke haster." Dimensjoner på Critical Care Nursing bruker følgende scenario som et eksempel på et nivå 4 pasient: En 30 år gammel kvinne rapporterer til legevakten klaget over en vridd ankel. Det er hevelse, men ankelen hennes er ikke deformert, og hun er i stand til å plassere henne vekt på den vridde ankelen. Hennes behandling vil bestå av en x-ray, bandasje og krykker.

Nivå 3

Nivå 3 pasienter er beskrevet som "haster" og krever minst to av sykehusets ressurser, for eksempel laboratoriearbeid, et elektrokardiogram, sting, IV væsker eller en spesialitet konsultere. Mellom 30 til 40 prosent av akuttmottaket besøk er klassifisert som nivå 3, i henhold til Nurses.com. Dimensjoner på Critical Care Nursing gir følgende eksempel på et nivå 3 pasient: En ung voksen pasient kommer inn på akuttmottaket sier hun lider av magesmerter, mage ømhet og kvalme. Denne pasienten vil trenge intravenøs væske, en mulig røntgen og blodprøver. Fordi mer enn to av sykehusets ressurser blir brukt, er denne pasienten klassifisert som nivå tre.

Nivå 2

Nivå 2 pasienter er klassifisert som "emergent". Mens pasienter på nivå 3 til 5 er klassifisert basert på deres bruk av sykehusets ressurser, pasienter klassifisert som nivå 1 eller 2 er beregnet basert på deres klarhet i sinnet. Nivå 2 pasienter er ustabil; deres vitale tegn er kompromittert, og hvis den forblir ubehandlet, vil deres situasjon raskt forringes.

Nivå 1

Nivå 1 pasienter trenger gjenoppliving og er den mest alvorlige i den 5-lags krise sykepleie protokollen. Disse pasientene er i livstruende situasjoner, og hvis ikke får øyeblikkelig hjelp umiddelbart, kan stå i fare for død. Ifølge Nurses.com, når man skal avgjøre om en pasient er nivå 1, spør deg selv følgende spørsmål: Kan denne pasienten vente? Hvis svaret er nei, er pasienten fast bestemt på å være nivå 1.

Hvordan vet jeg om jeg forstuet ankelen?

En forstuet eller vridd ankel er forårsaket når leddbånd som holder ankelen sammen er strukket over evne. Selv om dette er en vanlig skade som American Academy of ortopediske kirurger sier at mer enn 25.000 tilfeller skje en dag, kan det være svært ødeleggende og uheldig. Hvis du har noen av disse symptomene, har du mest sannsynlig har en ankel forstuing.

Kan ikke legge press på det

Hvis du ikke klarer å bli satt vekt på foten, så du kunne muligens forstuet den. Smerten vil avhenge av alvorlighetsgraden av forstuing. Hvis du er i stand til å gå litt med en krykke, da har du en lett forstuing. Hvis du ikke kan gå i det hele tatt, da har du et alvorlig forstuing. For å redusere symptomene, is og holde foten forhøyet for så mye som mulig. Dersom smertene vedvarer etter noen dager, og ikke avtar, da du mest sannsynlig har en forstuing som trenger profesjonell medisinsk behandling.

Farge og utseende

Se på området der ankelen påvirkes i hovedsak. Er fargen en mørk blå eller er hudfarge av huden normal? Jo mørkere blå farge, jo mer alvorlig forstuing. Se på størrelsen på foten din. Hvis ankelen er forstuet, vil det hovne opp rett etter skaden, og særlig under glasur det. Det er ikke vanskelig i det hele tatt å fortelle om ankelen er hoven slik den vil se mye puffier enn den andre ankelen. Hvis ankelen ikke reduserer i hevelse løpet av en dag, så det er forstuet.

Hvordan skjedde det?

Hvordan fikk du forårsaker skaden? Loven av skaden vil gi deg den mest hjelp på hvorvidt du faktisk forstuet den. Visste du kommer ned på et ujevnt underlag? Selv forstuet ankler oppstår vanligvis under fysisk aktivitet, er det ikke uvanlig for dem å skje ved å gå nedover gaten. Hvis ankelen kom ned i noen form for ujevn måte - enten ved å tråkke på noens fots eller i et hull - du mest sannsynlig har lidd en ankel forstuing.

Bivirkninger av juvenil revmatoid artritt

Bivirkninger av juvenil revmatoid artritt


Personer med juvenil revmatoid artritt kan ha mer å være bekymret enn hovne ledd. Noen bivirkninger kan signal mer alvorlige problemer og andre sykdommer som vanligvis er forbundet med revmatoid artritt. I tillegg er det bivirkninger forårsaket av medisiner som må tas for å holde sykdommen i sjakk.

Fakta

Ifølge Artritt Foundation, er juvenil revmatoid artritt en av de vanligste barnesykdommer. Det påvirker om lag 294 000 barn under 18 år i USA alene. Det finnes ingen kjent årsak eller kur for denne autoimmune sykdommen.

Typer

Det finnes tre forskjellige typer av juvenil revmatoid artritt. De er:
Pauciarticular - færre enn fire ledd berørt.
Polyartikulær - mer enn fire ledd er berørt.
* Systemiske Onset - betent leddene er ledsaget av et utslett og høy feber.
Det kan være vanskelig å diagnostisere juvenil revmatoid artritt ved utbruddet. Barn er utsatt for skader, for eksempel en vridd ankel eller et sår hånd fra å spille. Imidlertid vil barn som har denne sykdommen har smertefulle og hovne ledd som ikke går bort. Andre symptomer inkluderer å være trette og stive muskler i morgen, hver dag.

Side Effects

Barn diagnostisert med sykdommen vil oppleve ulike bivirkninger. Ingen ett tilfelle er identisk med en annen. Følgende er de vanligste bivirkningene av denne sykdommen:
Øyebetennelse - også kjent som uveitt. Hyppige synsundersøkelser er nødvendig.
Magesmerter og blødning - ofte forårsaket ved å ta ikke-steroide medikamenter og ibuprofen for å kontrollere smerte og betennelse.
Nyre og leverproblemer - blod-screening tester vil bli gjennomført jevnlig for å oppdage problemer tidlig. Disse problemene er vanlig hos barn som har systemisk utbruddet juvenil revmatoid artritt.
Depresjon - barn som lider av juvenil revmatoid artritt må gjennomgå enorme endringer i sin livsstil. Tristhet og depresjon er en vanlig bivirkning.
Perikardlidelse - svekkelse av hjertemuskulaturen kan forekomme hos noen pasienter. Dette er mer vanlig hos barn med systemisk utbruddet juvenil revmatoid artritt.
Systemisk lupus erythematosus - noen pasienter kan utvikle flere bindevevssykdommer, slik som lupus.

Forebygging / løsning

Det er fortsatt ukjent hva som forårsaker juvenil revmatoid artritt. Ifølge Artritt Foundation, vitaminmangel, mat, allergier og giftstoffer spiller ingen rolle i å forårsake sykdommen.

Teorier / Spekulasjoner

Ifølge American College of Rheumatology immunsystemet genet HLA-DR4 finnes hos pasienter som har revmatoid artritt. Omtrent 30 prosent av befolkningen bærer dette gen. Men ikke alle med dette genet utvikler revmatoid artritt. Hva utløser sykdommen er fortsatt ukjent.

Hva er en Sports Fysioterapeut?

Hva er en Sports Fysioterapeut?


En sports fysioterapeut er en høyt utdannet helsepersonell. Denne type terapeut er kvalifisert til å arbeide med pasienter som har hatt ødeleggende skader fra sportsarrangementer. Kontaktsport er ikke de eneste aktiviteter som fører til alvorlige skader. Andre idretter som golf, svømming, bowling og alle typer ekstremsport kan også produsere store helseproblemer. En sports fysioterapeut spesialiserer seg på idrettsmedisin og teknikker som vil hjelpe utøvere med rehabilitering av sine skader. Det finnes en rekke forskjellige måter som disse fagfolk gå om denne oppgaven.

Vurderer Komponenter i bevegelse

En sports fysioterapeut må jobbe for å vurdere ulike komponenter i bevegelse med sine pasienter. Idrettsskader kan føre til begrenset bevegelse. Muskel stammer, benbrudd og andre typer andre skader kan bringe en idrettsutøver på sidelinjen. Fysioterapeut har til å vurdere et par forskjellige ting når du utformer rehabiliteringsplan for enhver pasient. Han må se på styrke, utvalg av bevegelse, balanse, holdning, fleksibilitet, mekanikk, koordinasjon, utholdenhet og generell mobilitet. Ulike øvelser og tester hjelpe ham å oppnå dette.

Utvikle behandling programmer

Etter å ha vurdert en pasient, har en sports fysioterapeut til å utforme et behandlingsopplegg som passer for skadene utøveren har vedvarende. Ulike skader kaller for ulike kombinasjoner av terapi. Viktige komponenter i noen rehabiliteringsplan inkluderer opplæring om årsaken til problemet, trene for å forbedre funksjon og full deltakelse på den delen av pasienten. En sports fysioterapeut vil bruke en rekke behandlinger for å hjelpe en pasient. Øvelser er sentrale i de fleste tilfeller. Aktiviteter er utformet for å bedre utvalg av bevegelse, muskelstyrke, balanse, utholdenhet og koordinasjon. Bortsett fra trening, kan en sportsbil fysioterapeut behandle en pasient med massasjeterapi, trekkraft, varme terapi, vann terapi og andre spesielle teknikker.

Omfanget av behandling

Noen idrettsutøvere har mer alvorlige skader enn andre. Det er jobben til en sportsbil fysioterapeut for å identifisere behovene til hver pasient. Når en behandling programmet har blitt utviklet, utøveren og terapeut møtes på jevnlig basis. For eksempel kan en basketballspiller med en vridd ankel besøke kontoret hans eller hennes fysiske trener tre ganger i uken for å utføre muskelstyrkeøvelser, arbeid på balanse øvelser, og får varme terapi for de skadede musklene. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, vil sportsterapeut må bestemme hvor lenge behandlingen vil vare og hvor intense treningsøktene vil være som pasienten utvikler seg.

Utdanning

De fleste sports fysioterapeuter studere for en betydelig mengde tid før de tjener sine lisenser. Utdanning og konsesjonsreglene varierer avhengig av staten og landet hvor terapeuten studerer til å få hans eller hennes lisens. Flertallet av lisensierte sport terapeuter studie for minst to til tre år i et intensivt treningsprogram for å forberede for jobben. De fleste sports fysioterapeuter har både en standard høyskole grad samt en mastergrad i fysioterapi. Andre får en spesialisert lisens til å behandle utøverne etter å ha fullført et studium ved en fagskole.

Steder av Employment

Sport terapeuter jobber med idrettslag på offentlige og private skoler. Dette gjelder både grunnskolen og college-nivå friidrett. Andre terapeuter er ansatt av profesjonelle idrettslag. I tillegg har mange sykehus har en sports terapeut i staben. Sport terapeuter også gå inn i privat praksis.

Gjennomsnittlig Lønn

Lønnen til en sportsbil fysioterapeut kan variere sterkt. De som jobber for profesjonelle idrettslag tendens til å gjøre mye mer, og terapeuter på store universiteter også tjene vesentlig mer. Terapeuter som jobber med mindre seriøse idrettsutøvere ofte gjøre mindre. Gjennomsnittlig lønn for en sportsbil fysioterapeut i Amerika i April 2009, er $ 70.000.

Fysioterapi for en forstuet ankel

En forstuing skjer når strekningen eller riv i vevet som forbinder bein sammen. The American Academy of ortopediske kirurger rapporterer de vanligste ankelskader oppstå når en foten er vridd eller slått utover normale grenser. Ved hjelp av fysioterapi vil bidra til å forhindre kroniske ankelproblemer og forbedre helbredelsesprosessen.

PRIS

McKinley Health Center beskriver de første stadiene av helbredelse din forstuet ankelen bruker forkortelsen PRIS. Beskytt din ankelen fra ytterligere skade ved å immobilisere den med en splint eller tape. Hvile for å unngå alle aktiviteter som medfører smerte. Bruk is på ankelen, tre til fem ganger om dagen, for de tre første dagene, for å redusere hevelse. Komprimer skaden på den fjerde dagen, ved hjelp av en elastisk bandasje viklet fra tå til midten av kalv. Hev benet gjennom av propping den opp.

Range of Motion Exercise

På den tredje dagen, sitte med kneet ut foran deg, og deretter bøye foten frem og tilbake. Ikke forfalte det; stoppe hvis det gjør vondt. Bøye foten bidrar til å holde ankelen din fra å bli stramt fra mangel på bruk.

Tøyningsøvelser

Når healing utvikler seg, og du er i stand til å bevege seg rundt mer, starter tøyningsøvelser. Du bør gjøre hver øvelse 10 ganger flere ganger i uken.

Begynn med en kalv strekning. Sitt med benet ut foran deg. Vikle et håndkle rundt ballen av foten og trekke til du føler strekningen. Etter endt kalven strekningen, gjenta det med kneet litt bøyd å strekke hæl.

Neste, stå og plasser hendene på en vegg. Sett god etappe foran deg, og den med forstuing bak og skyv hælen i gulvet. Gjenta denne øvelsen, denne gangen med ryggen kneet litt bøyd.

Styrking Øvelser

Etter litt tid har gått, og du beveger deg rundt fritt, er det på tide å begynne å styrke for å unngå kroniske problemer. Har tre sett med 20 for hver trener flere ganger i uken.

Sitte i en stol med forstuet ankelen mot en vegg. Med føttene flatt på gulvet, presse mot veggen så hardt du kan uten å la stolen flytte. Skyve på utsiden av foten bidrar til å styrke forsiden av leggen.

Neste, fortsatt i stolen med begge føttene flatt, trykk dem sammen. Ved å trykke innover bidrar til å styrke innsiden av leggen. Å gjøre disse områdene sterkere vil ta presset av svekket ankel og gjøre det mindre sannsynlig å slå slik at du kan unngå å skade den igjen.

Advarsler

Med noen skade, bør du oppsøke lege for vurdering. Hvis noen av disse øvelsene forårsake smerte, i motsetning til lett ubehag, stoppe og vente noen dager før du prøver igjen.

Hjem behandling for Ankel Strain eller forstuing

Hjem behandling for Ankel Strain eller forstuing


Ankler kan bli anstrengt eller forstuet når vridd eller landet på feil måte. Denne vanlig skade kanskje ikke trenger noen omsorg fra et sykehus eller lege, men det kan ganske smertefullt. Det er noen ting du vil ønske å gjøre for å behandle forstuing eller belastning hjemme som vil gi deg litt trøst, og vil hjelpe til utvinning.

Umiddelbar Care

Så snart du forstuing eller belastning ankelen kan du merke noe hevelse. Dette er normalt. Du vil ønske å behandle dette ved å plassere en ispose på ankelen etter en syklus av tjue minutter på og tjue minutter av. Du må kanskje gjøre dette i inntil to dager, avhengig av hvor alvorlig skaden er.

Deretter vil du ønsker å ta noen Tylenol eller Advil for smerten. Bare husk at når medisinen begynner å virke og ankelen gjør mindre vondt, bør du ikke begynne å gå på den med en gang. Bare legge ned og heve din ankel og gi det litt tid til å gro.

Support

Støtt din ankel vrir seg eller snu i en retning som vil skade det igjen. Det finnes flere ulike typer støtte du kan velge fra. Du kan bruke et ess bandasje og pakk det tett rundt midten av foten din til rett over ankelen. Du kan også velge en mer betydelig hardt spenne eller en luft spenne. Disse tannregulering er designet for ankelen og gi riktig støtte for riktig healing. De selges på de fleste lokale apotek, men kan også kjøpes på nettet.

Øvelser

Etter at hevelsen har gått ned og smertene er ikke lenger intens, vil du ønsker å begynne noen øvelser. Dette vil rehabilitere skaden og få ankelen sterke igjen. Sitt i stolen og prøver å skrive alfabetet på gulvet med tærne på skadet fot. Du trenger ikke å bruke en blyant, dette er bare for late. Neste, sitte i en stol og plasser føttene flatt på gulvet. Begynne å bevege bena til venstre uten å flytte føttene. Deretter flytte dem til høyre.

Gjør disse øvelsene tre ganger per dag i en måned. Disse øvelsene vil ikke ta mer enn noen få minutter, men hvis det gjøres konsekvent de vil holde ankelen fleksibel.

Hvordan behandle høyt Ankel forstuing

Hvordan behandle høyt Ankel forstuing


En høy ankel forstuing er en type forstuing at du aldri vil ende opp med. Det er lik en normal ankelen forstuing bare ligger høyere opp og strekker seg fra toppen av ankelen og inn i den nedre delen av benet. Det er ikke vanlig, men hvis du får en være forberedt på en lang smertefull rehab.

Bruksanvisning

•  Som andre forstuinger den høye ankelen forstuing bør behandles umiddelbart for raskere restitusjon. Det er en feil å blåse den av fordi det er bare en forstuing. Jeg har faktisk hørt folk si: "Å det er bare en forstuing jeg skal rote med det senere." Stol på meg, den beste tiden å rote med det nå!

Årsaken til bekymringen er at du aldri vet hvor alvorlig forstuing er. Det er første grad, 2. grad, 3. grad og så er det den fryktede syndesmosis forstuing som er den høye ankelen forstuing.

Den første tingen noen trenger å gjøre når de føler seg som om de har vridd eller forstuet en ankel er å sitte ned og ta vekten ut av det. Neste du trenger for å få is på det så fort som mulig. Jo før du handler jo bedre, kan denne ene handlingen ta dager eller uker av utvinning tid når du is skaden asap.

Is ankelen ikke lenger enn 15-20 minutter om gangen og prøve å ikke plassere is direkte på huden. I tillegg heve benet over hjertet når det er mulig. Deretter vare på all wrap ankelen tettsittende, men ikke stramt og ikke for lange perioder av gangen.

Hvis du mistenker at det egentlig er en høy ankel forstuing da blir det mer å gjøre enn å hvile, is, høyde og kompresjon. Når forstuing er høyere opp er det vanskeligere å behandle og tar opp til seks måneder å gro. Først må du ha en riktig diagnose, og dette betyr medisinsk behandling og en ekte lege.

Spesielle røntgen med utsikt spennings må gjøres eller muligens en MR for å vite sikkert. Vær oppmerksom på at en høy ankel forstuing er veldig seriøs bedrift, og hvis den ikke behandles riktig kan resultere i behov for kirurgi.

behandlinger kan omfatte fysioterapi med bruk av massasje, elektrisk stimulering og spesielle øvelser samt strekninger utformet for å bedre koordineringen, felles bevegelse, styrke og bevegelighet. I tillegg kan krykker og en støvel eller seler må brukes i flere uker.

Anti-inflammatoriske legemidler kan være nødvendig for smerter og betennelser i hvert fall i begynnelsen. Men det er best å ikke ta dem i lengre perioder, siden de kan skape mageproblemer, tarmproblemer og andre bivirkninger.

Til slutt, uansett hva du gjør ikke ta en høy ankel forstuing lett eller du kan ende opp med repeterte ankelen smerte og beinproblemer for resten av livet ditt.

Hvordan å lindre en sår ankel

Hvordan å lindre en sår ankel


Hvis ankelen er sår, har du sannsynligvis vridd eller trekkes det en gang i løpet av dagen. De fleste såre ankler er enten stammer eller forstuinger. Dersom smertene vedvarer i mer enn et par dager, må du huske å se en lege. Når du arbeider med en sår ankel, anbefales det at du følger RICE prinsipper så snart som mulig etter skade. Disse er hvile, is, kompresjon og høyde.

Bruksanvisning

Hvil ankelen - ikke gå på det for de første 48 timene. Bruk krykker å støtte din vekt eller har noen til å hjelpe deg når du trenger å gå.

is sår ankel for å redusere hevelse. Påfør en ispose til ankelen i 15 til 20 minutter om gangen flere ganger om dagen.

Pakk sår ankel i kompresjonsbandasjer. Dette immobilizes og støtter den skadde ankelen mens det gror.

Hev sår ankel over ditt hjerte for så mye tid som mulig i løpet av de første 48 timene. Den enkleste måten å gjøre dette på er lå på ryggen i sengen og støtte ankelen opp på flere puter.

Tips og advarsler

 • Ta en over disk smertestillende som ibuprofen å lindre smerten og hjelpe med hevelse.
 • Hvis du har et hyppig problem med såre ankler, snakk med legen din. Han kan anbefale ankel stropper eller bukseseler eller foreslå du gjør ankelen styrkeøvelser.
 • Hvis sår ankel forårsaker tap av bevegelse og funksjon av ankelleddet, eller hvis sår ankel startet med sterke smerter og er nå forårsaker ingen smerte, du kan ha en tredje grad ankelen forstuing. Se en lege umiddelbart.