Digidexo.com

narkolepsi og omskolering

Narkolepsi behandling med Phentermine

Narkolepsi behandling med Phentermine

Phentermine, et medlem av amfetamin familie, har blitt brukt av mange narkoleptiske pasienter med en viss grad av suksess. Det er imidlertid noen alvorlige bivirkninger at pasienter må være klar over slik at de er i stand til å ta informerte beslutninger om å fortsette å ta denne medisinen, eller bytte til en annen modalitet helt.

Hva er narkolepsi?

Narkolepsi er en nevrologisk søvnforstyrrelse som kjennetegnes av alvorlig og nådeløs søvnighet på dagtid. Det er en ofte ødeleggende tilstand som kan forstyrre daglige rutine og ofte er avhengig av bruk av sentralstimulerende medisiner for å bekjempe symptomene

Bivirkninger

Hjerte arytmi, anoreksi og nattlige søvnforstyrrelser kan oppstå. Du kan også lett bli avhengige av bruk av phentermine, så bruk for behandling av narkolepsi skal overvåkes nøye.

Expert Insight

Som nevnt på Drugandalcoholrehab.net, amfetamin tatt for behandling av narkolepsi bære fare for å forårsake unormalt høy kroppstemperatur, hjerte nød og dødelig anfall aktivitet.

Funksjon

Phentermine fungerer ved å påskynde en narcoleptic enkeltes blodtrykk og hjertefrekvens.

Ikke-sentralstimulerende medisiner for å behandle narkolepsi

For å unngå bivirkninger som phentermine og andre sentralstimulerende stoffer kan forårsake noen narkolepsi pasienter er å snu til reseptbelagte medisiner Xyrem (natriumoksybat) for å behandle sine symptomer.

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Reseptbelagte medisiner for narkolepsi og primær hypersomni brukes til å behandle overdreven søvnighet som er forstyrrende for pasientens liv. Valgene inkluderer sentralstimulerende midler og sove hjelpemidler.

Sentrale hypersomni lidelser

Narkolepsi og primær hypersomni er forstyrrelser i sentralnervesystemet som forårsaker overdreven søvnighet på dagtid (EDS). De er nevrologisk, ikke psykologisk, lidelser.

Behandelbare symptomer

I primær hypersomni, EDS ofte gjør pasienter krever mer søvn enn normalt. I narkolepsi, kan drømme-relaterte symptomer som plutselig tap av muskeltonus (katapleksi) og hallusinasjoner være til stede.

Sentralstimulerende

Modafinil (Provigil), amfetamin (Adderall, Dexedrine), og metylfenidat (Ritalin) er sentralstimulerende midler ofte foreskrevet for disse forholdene. Klomipramin, en eldre generasjon antidepressiva med stimulerende effekt, kan være foreskrevet for narkolepsi med katapleksi.

Natriumoksybat

Natriumoksybat (Xyrem) kan være foreskrevet for å bedre nattesøvn. Det er tatt ved sengetid og igjen i løpet av natten, og er bare tilgjengelig i posten fra en enkelt sentral apotek.

Avhengighet

Amfetamin, metylfenidat, og natriumoksybat er alle Schedule III legemidler med stort potensial for misbruk. De bør brukes med forsiktighet og under tett medisinsk oppfølging.

Bivirkninger

Alle medisiner for narkolepsi og primær hypersomni har bivirkninger. Personer som tar disse legemidlene bør arbeide tett med sine leger og farmasøyter å forstå og håndtere spesifikke bivirkninger.

Hva er fordelene med massasje for narkolepsi?

Hva er fordelene med massasje for narkolepsi?


Narkolepsi er en nevrologisk lidelse som påvirker hjernen din evne til å regulere din sove-våkne syklus. Narcoleptics oppleve uimotståelige roboter av søvnighet som kan føre dem til å plutselig sovne. Andre problemer forårsaket av narkolepsi omfatter plutselig tap av ufrivillig muskeltonus, og hallusinasjoner eller lammelse mens det sovner eller våkner. Reseptbelagte medisiner kan hjelpe med symptomer, men det er ingen kur for narkolepsi. Massasjeterapi i kombinasjon med medisinsk behandling kan bidra til å kontrollere symptomer på narkolepsi.

Bedre søvn

Narkolepsi kan hindre deg fra å få en hel natts søvn. En av fordelene med massasje terapi er at den kan forbedre kvaliteten på nattesøvn. Massasje terapi hjelper deg å slappe av og hjelper musklene løsne opp. Som du slappe av, frigjør kroppen din stress eller spenning det har vært å holde i. En bedre natts søvn kan bidra til å redusere dagtid problemstillinger knyttet til narkolepsi. Massasje terapi er en måte å hjelpe deg å sove bedre uten å bruke et medikament. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelse og Stroke, opprettholde en vanlig søvn tidsplan og unngå alkohol og koffein er nøkkelen til å håndtere narkolepsi. Massasje terapi kan bidra til å gjøre din nåværende natten rutine mer effektive.

Forbedret Muscle Tone

Massasje terapi øvelser og styrker svake eller stramme muskler. Som din få en massasje, vil musklene slappe av og blodsirkulasjonen blir bedre. Massasje terapi kan også bidra til å forbedre muskel tone. Økt muskel tone og muskelstyrke kan bidra til å bekjempe tap av muskel tone assosiert med narkolepsi. Bedre sirkulasjon hjelper alle dine kroppsfunksjoner fungerer bedre. Opprettholde en god fysisk form kan hjelpe deg å sove bedre og unngå skader på musklene under episoder av narkolepsi.

Lindrer Depresjon og angst

Massasje terapi kan bidra til å redusere følelser av depresjon og angst. Mens du slapper av under en massasje din angst nivåer vil senkes. Bedre søvn og sirkulasjon også spille en rolle i lettelser depresjon og angst. Narkolepsi kan være en utfordrende betingelse for å håndtere, og det er ikke uvanlig for narcoleptics å føle seg engstelig. Ikke vite når en episode vil skje kan skape en tilstand av konstant angst. Depresjon og angst kan ha fysiske bivirkninger, så vel. Massasje terapi er en måte å bidra til å lette disse følelsene uten å stole på reseptbelagte medisiner.

Slik håndterer Narkolepsi

Narkolepsi er en tilstand som er definert som en søvnforstyrrelse. I hovedsak er narkolepsi preget av utbruddet av en ukontrollerbar trang til å sove. Dette kan føre til at enkelte faller inn i en tilstand av søvn i situasjoner som kan være uegnet for til og med farlig. Heldigvis finnes det noen metoder som kan hjelpe en narcoleptic å takle tilstanden på en kontinuerlig basis.

Slik håndterer Narkolepsi

Planlegg naps i løpet av dagen. Selv en rask 15-30 minutters lur etter lunsj og etter kveldsmåltid har vist seg nyttig for mange narcoleptics i å minimere forekomsten av plutselige søvn i løpet av dagen.

Ha litt koffein. Selv om ikke effektive for alle personer som lider av narkolepsi, kan en kopp kaffe eller svart te noen ganger bidra til å stimulere systemet og hold av følelse av forestående søvn.

•  Vurdere bruk av antidepressiva. Med noen narcoleptics, kan bruk av selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI) gir en følelse av balanse som bidrar til å redusere utbruddet av en plutselig overveldende ønske om å sove.

Spør om søvn hjelpemidler. En av de conundrums av narkolepsi er at mens enkelte kan oppleve et sterkt ønske om å sove på dagtid, dette betyr ikke nødvendigvis gjør det mulig å nyte en hel natt med recuperative søvn. Når dette er tilfelle, kan en resept sovne hjelpe narkolepsi lidende oppnå en hel natt med hvile og våken følelsen uthvilt og mindre utsatt for plutselige perioder med søvn i løpet av dagen.

Unngå mat som har en tendens til å forårsake søvnighet på dagtid, for eksempel stivelse eller matvarer som er høy i enkle karbohydrater. Den plutselige men forbigående økning i blodglukosenivået kunne jobbe med narkolepsi å bringe på en periode med søvn uten liten eller ingen advarsel.

Ordne din daglige timeplan til å minimere virkningen av narkolepsi. Hvis du har en tendens til å oppleve et utbrudd av tilstanden på ettermiddagen, planlegge viktige møter eller ærend for morgenen. Reis med en ledsager så mye når det er mulig. Ideen er å ta vare på viktige oppgaver i perioder hvor det er mindre av en tendens til å falle inn i en tilstand av søvn.

Hint

 • Forskjellige metoder vil variere i effektivitet for hver person med narkolepsi. En lege kan hjelpe designe den beste tilnærmingen til å håndtere tilstanden, herunder bruk av reseptbelagte medisiner.
 • Andre helsemessige forhold må vurderes når du arbeider med narkolepsi. Før du prøver noen ledelse teknikk, diskutere metoden med legen din for å identifisere eventuelle komplikasjoner som kan oppstå.

Nye medisiner for narkolepsi

Nye medisiner for narkolepsi


Personer med narkolepsi har problemer med tretthet i løpet av dagen, og med å sovne plutselig uten forvarsel. Behandling for narkolepsi innebærer livsstilsendringer som satt søvnrutiner og medisiner som fremmer årvåkenhet. Den nyeste medisiner foreskrevet for narkolepsi er Nuvigil.

Typer

Medisiner som vanligvis brukes for å behandle narkolepsi inkluderer sentralstimulerende midler som Provigil, Ritalin Dexadrine, Desoxyn og Cylert. Leger rutinemessig foreskrive antidepressiva inkludert Vivactil, Tofranil, Prozac, Sarafemt og Zoloft for å behandle narkolepsi symptomer som søvnparalyse og hallusinasjoner.

Effekter

Sentralstimulerende midler og antidepressiva både har bivirkninger som kan gå unna som kroppen din blir vant til medisinen. Vanlige bivirkninger er hodepine, kvalme, diaré eller forstoppelse, søvnløshet, vekttap og munntørrhet. Sentralstimulerende midler kan også føre til hjerteproblemer hos noen pasienter.

Nylig godkjente medisiner

I juni 2007 godkjente FDA Nuvigil. Nuvigil, en årvåkenhet medisinering, har ikke så mange bivirkninger som andre sentralstimulerende midler eller utgjøre de samme hjerte-relaterte risikoer som andre sentralstimulerende medisiner. Nuvigil forblir også i det sentrale nervesystemet lenger enn andre medisiner som Provigil, og øker sin langsiktige effektivitet.

Advarsler

Bare ta narkolepsi medisiner som foreskrevet. Sentralstimulerende midler spesielt utgjøre en avhengighet risiko.

Betraktninger

Narkolepsi er en potensielt ødeleggende lidelse. Det er mange farer med denne tilstanden hvis den ikke behandles, herunder å sovne mens du kjører. Det er viktig å se en lege og få behandling for å kontrollere narkolepsisymptomer.

Hvordan identifisere Narkolepsi

Narkolepsi blir vanligvis referert til som en søvnforstyrrelse. Selv om dette er sant narkolepsi er mer treffende beskrevet som en nevrologisk lidelse preget av overdreven søvnighet på dagtid. Narkolepsi er en livslang tilstand som rammer en stor del av verdens befolkning. Narkolepsi er ikke uten farer med tanke på at det kan påvirke folk når du kjører, jobber eller bruk av maskiner. Selv om det er ingen kur for narkolepsi det kan behandles med medisiner. Med riktig medisinsk behandling mennesker som lider av narkolepsi kan føre helt friske og produktive liv. Lær hvordan å identifisere symptomer på narkolepsi.

Bruksanvisning

•  Observer søvnmønster. Har du ofte våkner flere ganger i løpet av natten? Har du ofte lider av søvnløshet? Personer som lider av narkolepsi kan ha problemer med å sovne om kvelden, eller de kan lide av perioder med avbrutt søvn.

Undersøk hvor trøtt du er i løpet av dagen. Har du ofte finne deg selv halvsover i løpet av dagen? De viktigste kjennetegn ved narkolepsi er overdreven søvnighet på dagtid.

Observer arbeidet rutine. Har du ofte finne deg selv å sovne på jobb? Har du døse av til høyre i midten av en oppgave? Du kan lide av narkolepsi.

Undersøk dine kjørevaner. Har du ofte bli døsig mens du kjører? Har du en hard tid å holde deg våken? Har du søke etter måter å holde deg fra å halvsover, slik som å spille musikk, rulle ned vinduet for frisk luft? Du må gjøre for å trekke av veien fordi du er for trøtt til å holde det gående? Narkolepsi kan være farlig når du kjører. Få noen til å følge deg når du kjører og la noen andre kjøre hvis du føler deg selv å bli altfor trøtt til å fortsette.

Se etter symptomer på midlertidig muskelsvakhet. Har du opplever episoder hvor du mister kontrollen over musklene øyeblikk? Er du vekket av bena krampetrekninger under søvn? Muskelsvakhet og tap av muskelkontroll er både symptomer som ofte følger narkolepsi.

Finn ut om du noen gang har hatt episoder med søvnparalyse. Søvnparalyse er en episode der du er våken, men er ute av stand til å bevege seg. Søvnparalyse kan være en skremmende opplevelse når det først skjer, spesielt når du har ingen anelse om hva som skjer.

Hold styr på dine mareritt. Har du ofte ha mareritt? Har de våkner du opp og avbryte søvnen din? Mareritt er også karakteristisk for narkolepsi.

Hint

 • Hvis du tror du kan lide av narkolepsi kontakte lege for riktig diagnose og behandling.

Medisiner brukes til å behandle narkolepsi

Narkolepsi er en sjelden nevrologisk søvnforstyrrelse som oppstår når hjernen ikke regulere kroppens søvn våkne syklus. Sammen med lur terapi og utdanning, kan medisiner hjelpe administrere symptomene på narkolepsi.

Funksjoner

Narkolepsi er kategorisert av overdreven søvnighet på dagtid, nattestid søvnløshet, katapleksi og hallusinasjoner når du sovner eller våkner opp. Katapleksi er lammelse av kroppen utløst av plutselige intense følelser. Narkolepsi kan oppstå med bare noen få av symptomene, eller i sjeldne tilfeller, presentere alle symptomer.

Typer

Det finnes ingen kur for narkolepsi, men medisiner kan administrere tilknyttede symptomer. Sentralstimulerende midler brukes til å behandle overdreven søvnighet på dagtid. Blant disse er Ritalin og Provigil. Å bekjempe katapleksi, visse antidepressiva som brukes. Prozac, Strattera og Effexor SR er blant de vanligste foreskrevet for katapleksi. Xyrem ble godkjent i 2002 for kontroll av dagtid katapleksi og overdreven søvnighet på dagtid.

Fordeler

Medisiner indisert for behandling av narkolepsi hjelp bedre søvnkvalitet og våkenhet på dagtid hos pasienter. Disse medikamentene lage en "normalt" liv mer realistisk uten trusselen om følelsen trøtt eller bekymre plutselig inkapasitet.

Prognose

Når den brukes sammen med lur terapi og et regulert søvn tidsplan, kan pasienter oppleve økt livskvalitet.

Advarsel

Medisiner som brukes til å behandle narkolepsi kommer med noen bivirkninger. Den anti-depressiva kan føre til vektøkning og en lammende av følelser. Enkelte sentralstimulerende midler, som Ritalin, har et potensial for misbruk og avhengighet. Xyrem har en svært høy gateverdi, og kan misbrukes også. Hvis du opplever noen bivirkninger, kontakt lege umiddelbart. Ikke øk eller endre dosering av noen narkolepsi medisiner uten å konsultere legen din først.

Ansikts omskolering Øvelser

Ansikts omskolering Øvelser


Facialisparese er en vanlig tilstand med flere mulige årsaker. Den vanligste årsaken til Facialisparese er Bells parese. Ansikts omskolering øvelser er laget for å omskolere ansiktsmusklene for bevegelse. De handler for å normal ansikts muskel tone, hemme uønskede bevegelser og øke symmetriske bevegelsesmønstre i ansiktet. Disse oppgaver er basert på ideen om at neuroner er i en konstant tilstand av vekst og regresjon. Ansikts trening kan være svært vellykket for pasienter som lider av ansikts lammelse, noe som resulterer i en gjennomsnittlig 60 til 70 prosent reduksjon i synkinesis etter syv måneder.

Mirror Visual Tilbakemelding

Visuell tilbakemelding med bruk av et speil er den vanligste typen ansikts omskolering øvelse som kan gjennomføres både hjemme og på en klinikk. Denne øvelsen bruker et speil for å endre pasientens motor ansiktsmønster og forsterke riktige ansikts svar. En pasient, ved hjelp av et speil, vil bistå ansikts bevegelser eller uttrykk med fingrene, for eksempel flytting av munnen til et smil. Da pasienten vil sakte slipper fingeren trykk og forsøke å holde smilet. En annen vanlig speil visuell tilbakemelding øvelse taler, spesielt ved bruk av ord som inkluderer bokstavene M og B, mens du holder øynene åpne.

Elektromyografen Training Øvelser

En elektromyografen (EMG) instrument konverterer elektrisk aktivitet i forbindelse med skjelett- eller muskelbevegelser inn i en visuell eller auditiv posten. Overflate EMG treningen begynner ved å feste elektrodene til pasientens hud i løpet av de overvåkede muskler. Pasienten har mulighet til å høre eller se tilbakemeldinger umiddelbart og kan justere hennes ansiktsbevegelser til ønsket ansikts mønsteret er oppnådd. Dette lærer pasientene å kontrollere muskelspenninger i ansiktet. Disse øvelsene kan herunder smilende, øyenbryn heving og leppe pucke.

Symmetri Øvelser

Øvelser i symmetri bistå ansikts lammelse pasienter i å produsere passende ansiktsuttrykk. I symmetri øvelser, blir pasientene lært om symmetri av bevegelser for å forsterke normale fysiologiske responser. Vanligvis har disse øvelsene innebære begrensning av bevegelsen på den dominerende, mindre påvirkede side av ansiktet. Hvis den side av ansiktet tillates å dominere, kan bevegelse på lammet side avta og ikke vil gjenopprettes. En slik øvelsen er å heve begge øyenbryn på samme tid, og for å holde dem i denne stilling i minst 15 sekunder. Smilende øvelser også fokusere på symmetri.

Hvordan håndtere med narkolepsi

Hvordan håndtere med narkolepsi


Narkolepsi er en søvnforstyrrelse som fører til en person til å ha overveldende og overdreven søvnighet på dagtid til tross for adekvat nattesøvn. Andre symptomer er plutselig tap av muskelfunksjon, søvnparalyse og hallusinasjoner. Selv om det er ingen kur for denne nevrologisk lidelse det finnes andre måter enn medisiner for å hjelpe takle narkolepsi.

Bruksanvisning

•  Ta korte planlagte naps i 10 til 15 minutter, 2 eller 3 ganger i løpet av dagen for å bekjempe overdreven søvnighet på dagtid.

Opprettholde en skikkelig søvn tidsplan og unngå skiftarbeid. Gjør det til en vane å gå til sengs og våkne opp rundt samme tid hver dag. Forbedre kvaliteten på natt søvn vil forhindre trøtthet på dagtid.

Tren regelmessig, men ikke har anstrengende trening innen tre timers søvn. To tredjedeler av narkoleptiske pasienter opplever plutselig tap av muskelstyrke utløst av sterke følelser som latter, stress, sinne eller frykt.

Limit koffein, nikotin og alkohol inntak. Forskning tyder på at mangelen på hypocretin, et kjemisk stoff som finnes i våre hjerner som styrer søvnsyklus er den viktigste årsaken til narkolepsi. Redusere stimulerende midler som forstyrrer den kjemiske balansen i kroppen vår bidrar til å begrense narkoleptiske episoder.

Prøv å unngå jobber som krever lang avstand kjøring eller arbeider med farlige maskiner. Noen mennesker opplever korte mikrosøvn episoder mens du utfører normale aktiviteter, men vil ha noe minne ved å våkne.

Hvordan unngå Narkolepsi

Narkolepsi er den vanligste nevrologiske lidelse der sine lider sovne uten å være i stand til å styre seg selv. Mens denne lidelsen er forårsaket av genetikk og det er ingen kjent kur, er det flere grep du kan ta for å unngå narkolepsi og forsøke å regulere sovende tidsplan.

Bruksanvisning

Hvordan unngå Narkolepsi

•  Ta kontakt med din lege om rådgivning alternativer for narcoleptics. Snakker med en rådgiver som spesialiserer seg på søvnforstyrrelser kan hjelpe deg med å organisere livet ditt for å unngå narkoleptiske passer og også hjelpe deg følelsesmessig håndtere denne ødeleggende lidelse.

Snakk med legen din om muligheten for medisinering. Sentralstimulerende hjelpe noen lider holde seg våken og på vakt på dagtid og unngå å falle i søvn. Antidepressiva kan også bidra ved å undertrykke REM søvn. Natriumoksybat er kjent for å bidra til å eliminere søvnighet på dagtid i narkolepsi lider.

Planlegg din sove regelmessig. En enkel måte å unngå narkolepsi er å få på en vanlig søvnsyklus. Ofte fører uberegnelig søvnmønster til narkolepsi. Ved å gå til sengs på samme tid hver kveld og våkne opp på samme tid hver morgen, selv i helgene, kan du tvinge kroppen til å sove på en riktig tidsplan.

Exercise. Dette kan være svært gunstig for narcoleptics. Working ut trekker kroppen inn i en naturlig syklus og regulerer søvn. Akkurat som å sove på en stram tidsplan, finne tid til å trene hver dag for å unngå symptomer på narkolepsi.

drikke drikker som ikke inneholder alkohol, nikotin og koffein. Disse tre årsaken kroppens naturlige rytmer til å bli slått av sine skinner, noe som fører til uberegnelig søvnmønster. Unngå dem, sammen med å finne en konstant søvn og mosjon tidsplan vil hjelpe kroppen din til å unngå narkolepsi.

Hvordan diagnostisere narkolepsi

Hvordan diagnostisere narkolepsi


Narkolepsi er anerkjent som en nevrologisk søvnforstyrrelse. Det stammer i den delen av hjernen som styrer hvordan en person vet når det er på tide å gå i dvale eller og når det er på tide å våkne. Det kan føre til ekstrem tretthet til enhver tid. Mens det er ingen spesifikk kur for narkolepsi, kan korrekt identifisere sykdommen hjelpe deg å minimere sine symptomer.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på ekstreme anfall av tretthet på dagtid. Du kan føle deg trøtt når som helst på dagen.

Merknad hvis du tale blir utydelig eller musklene føles som gelé. Det kan ha oppstått en tilstand som kalles katapleksi, som forekommer hos cirka 70 prosent av dem som lider av narkolepsi.

gjenkjenne hvis kroppen din føler seg lammet, spesielt rett etter oppvåkning. Du kan prøve å bevege armer og ben uten å lykkes. Dessuten kan du være ute av stand til å snakke kort. Denne tilstanden er anerkjent som søvnparalyse.

Kvitter merkelige ting som du ser eller hører rett før du sovner. Disse tingene kan representere hypnagoge hallusinasjoner, som til tider påvirker mennesker med narkolepsi. Noen av disse visuelle og auditive hallusinasjoner kan være skummelt.

Tenk på din søvnkvalitet. Personer med narkolepsi ofte presenterer med urolig søvn.

Se for perioder med automatisert atferd, som oppstår når du fortsetter å utføre oppgaver mens du sover. Mennesker som opplever automatisert atferd vekke uvitende om de samtalene de har hatt eller oppgaver de har utført mens du sover.

Tips og advarsler

 • Bli med online narkolepsi støtte grupper (se Ressurser nedenfor).

Narkolepsi medisiner og deres bivirkninger

Narkolepsi er en nevrologisk lidelse som oppstår når hjernen ikke klarer å regulere søvn våkne syklus av en person. Finne en balanse mellom et terapeutisk medisiner og lite eller ingen bivirkninger kan ta tid og en svært utdannet lege.

Funksjoner

Det er flere symptomer forbundet med narkolepsi. Overdreven søvnighet på dagtid, katapleksi (plutselig muskeltonus tap utløst av intense følelser), hallusinasjoner, søvnparalyse og søvnløshet er de klassiske kjennetegn symptomer. En person diagnostisert med narkolepsi kan oppleve alle eller noen av disse symptomene.

Typer

Flere medisiner i forbindelse med lur terapi brukes til å behandle narkolepsi. Antidepressiva brukes til å behandle katapleksi, og kan bidra til å lindre søvnighet på dagtid. Sentralstimulerende midler er den primære medisiner som brukes for å bekjempe søvnighet på dagtid og forbedre årvåkenhet. Hypnotika og / eller beroligende midler brukes om natten for å fremme sunne søvnmønster og redusere overdreven søvnighet på dagtid dagen etter.

Side Effects

Hver klasse av medisiner kommer med en annen gruppe av bivirkninger. Antidepressiva kan føre til vektøkning, impotens, uregelmessig hjerterytme og høyt blodtrykk. Amfetamin som brukes som sentralstimulerende midler kommer med en større mengde av bivirkninger: irritabilitet, skjelving, uregelmessig hjerterytme, søvnforstyrrelser og anoreksi. Modafinil er brukt som en dagtid stimulerende uten risiko for toleranse. Den vanligste bivirkningen opplevd med Modafinil er hodepine. Xyrem er blant de hypnotika klasse som bærer en stor mengde mulige bivirkninger. Fordeling av Xyrem er begrenset på grunn av høyt potensial for avhengighet. Bivirkninger kan være deprimert respiratorisk funksjon, forstyrrelser i hjertemønster, sikling, kvalme, sengevæting, søvn gå og svimmelhet.

Forebygging / løsning

Hvis du er bekymret for bivirkninger snakke med legen din. Umiddelbart identifisere et potensielt problem. Legen vil være den beste personen til å endre medisineringen eller endre dosen. Administrerende narkolepsi med medisiner tar tid og tålmodighet. Ofte ganger en lege må endre medisinering og / eller dose før en terapeutisk nivå er nådd.

Advarsel

Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever alvorlige bivirkninger. Medikamenter bruk for å behandle narkolepsi arbeid på forskjellige systemer i kroppen. Sentralstimulerende midler og sovemidler virker på sentralnervesystemet og kan forårsake permanent skade hvis den ikke tas som foreskrevet. Alltid snakke med legen din før du endrer din medisinering.

Lysterapi for narkolepsi

Narkolepsi er en sykdom i nervesystemet. Det fører til overdreven søvnighet på dagtid, nedsatt syn, plutselig tap av muskelkontroll og forstyrret nattlige søvnmønster. Lysterapi er ofte brukt til å redusere symptomene og rehabilitere kroppen til mer naturlige søvnmønster.

Narkolepsi

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, påvirker narkolepsi en i hver 2000 personer. Det viktigste symptomet, overdreven søvnighet på dagtid, fører til at pasienten til å sovne ekstremt lett, og ofte i upassende tider og steder. Det skjer ofte når personen er avslappet, for eksempel mens du leser, ser på TV, sitter i et møte og venter på en buss eller delta i samtalen.

Narkolepsi er antatt å være forårsaket av uregelmessigheter i struktur og funksjon av nerveceller, hypocretin en gruppe av nerveceller i hjernen. Disse nevroner i hypothalmus normalt skiller ut neurotransmitter stoffer som kalles hypocretins. Lave hypocretin nivåer kan føre til overdreven søvnighet og andre symptomer på narkolepsi.

Lysterapi

Lysterapi har vist seg effektive i å hjelpe til å kurere symptomer på narkolepsi. Kroppen har en naturlig intern klokke som ber det når det er på tide å sove, og når det er på tide å være våken. Den normale klokke induserer en person til å sove om natten, men sove lidelser som narkolepsi, kaste av at interne klokke helt. Lys terapi er prosessen med å tilbakestille den naturlige interne klokke, og rekondisjonering kroppen til å falle inn i normale mønstre av søvn og våkenhet.

Pasienten er utsatt for sterkt kunstig lys i flere intervaller i løpet av dagen for å indusere våkenhet. Når han begynner å føle tretthet eller søvnighet igjen, er en annen dose av det kunstige lyset som brukes til å holde ham fra å falle i søvn og å tillate kroppen å tilstanden seg inn i et mønster av å sove bare når det er mørkt, eller om natten som han burde.

Typer Lysterapi

Lyskasse. Dette er den mest anvendte form for lysbehandling. Liten nok til å sitte på en pult eller et bord, en lyskasse huser flere rør som produserer sterkt lys. Pasienten sitter 18 til 24 inches unna og fullfører oppgavene som arbeid eller lese, uten å se på lyset selv. Dette bidrar til å regulere kontrollene som holder henne våken eller tillate henne å sove.

Bordlampe. Dette virker på samme måte som lyset boksen, men det er mindre og ikke så sterkt. Det harmonerer bedre på et kontor.

Lys visir. Denne lyskilden er slitt på hodet og henger over øynene, omtrent som en tennis visir.

Dawn simulator. Dette bruker lys for å gradvis gjøre rommet lysere eller mørkere. Lysene begynner lyse i morgen, og de sakte dim til kveld. Dette bidrar til tilstanden din indre klokke å følge flere naturlige mønstre.

Natural Cures for narkolepsi

Narkolepsi er en søvnforstyrrelse som rammer mange mennesker. En person som lider av narkolepsi føles plutselig innsettende søvn og er ekstremt trøtt gjennom hele dagen. Det finnes ingen kjent kur, men det er noen skritt en person kan ta for å forbedre tilstanden naturlig.

Akupunktur

Akupunktur er blitt vist å redusere søvnproblemer ved å gjenopprette strømmen av chi (energi) gjennom kroppen.

Yoga og meditasjon

Siden yoga og meditasjon er stress relievers; ved å praktisere dem skal det bidra til å slappe kroppen din og påberope sunne søvnmønster.

Lysterapi

Lysterapi vilkår kroppen til å sove når det er ment til. Ved å gjøre dette, kan du flytte søvnmønster rundt til når du trenger å sove.

Unngå naps

Ved å unngå naps i løpet av dagen, bør du være veldig sliten om natten, noe som bør gjøre deg i stand til å få en hel natts søvn og føle uthvilt neste dag.

Bruk Bed for Sleep Only

Du må tilstanden tankene dine at sengen er for søvn bare. Dette betyr at ingen lese eller se TV i sengen. Når hjernen din gjør denne sammenheng, bør du sove godt og restfully.

Hvordan å behandle narkolepsi

Hvordan å behandle narkolepsi


Narkolepsi, en livslang lidelse, er en søvnforstyrrelse som kan føre til at noen sovner plutselig, uavhengig av tid på døgnet. Gjennom nøye overvåking av en lege og en proaktiv holdning til å forebygge søvnanfall, kan narcoleptics føre ganske normale liv.

Bruksanvisning

Unn Din Narkolepsi

•  Ta med deg reseptbelagte medisiner som anvist. Sentralstimulerende midler, som Ritalin, modafinil og pemoline, har vært veldig effektive i behandling av narkolepsi og redusere effekten av overdreven søvnighet på dagtid (EDS). Andre medisiner har blitt brukt til å behandle noen av de sekundære symptomer på narkolepsi, som for eksempel katapleksi (plutselig tap av muskeltonus), søvnparalyse og hallusinatoriske episoder, som er felles med narcoleptics.

Nap ofte hele dagen, spesielt hvis du har opplevd søvnløshet om natten. Tar naps rett før aktiviteter, som arbeider eller kjører, kan også være effektive i å redusere hyppigheten av EDS.

•  Prøv å gå til sengs på samme tid hver kveld. Etablere rutiner, eller søvnhygiene, kan bidra til å redusere effekten av søvnløshet, en tilstand som fører til sterkere og mer hyppige søvnanfall i løpet av dagen.

Unngå alkohol og koffein helt. Ikke bare kan alkohol øker sjansene for EDS, men det kan også samhandle negativt med reseptbelagte medisiner. Koffein kan forverre søvnløshet, som fører til en betydelig økning i EDS-episoder i løpet av dagen.

Sjekk pålitelige elektroniske ressurser, som for eksempel SleepChannel.com og US Department of Health and Human Services nettside, for mer informasjon om hvordan å behandle narkolepsi (se Ressurser nedenfor).

Hold legen din fullt informert om eventuelle endringer i hyppigheten av EDS episoder, selv om det er en betydelig reduksjon i antall angrep. Det er viktig å presisere de faktorene som forbedrer din narkolepsi, så vel som de som tjener til å forverre den.

Tips og advarsler

 • Alltid ta kontroll over din tilstand ved å sørge for det er et sted i nærheten hvor du kan trygt hvile hvis symptomene på EDS dukke opp.
 • Noen av de sentralstimulerende legemidler som brukes i behandlingen av narkolepsi kan ha bivirkninger, inkludert irritabilitet, høyt blodtrykk, og en forstyrrelse av nattlige søvnmønster, spesielt hvis de ikke brukes som anvist. Diskutere disse spørsmålene med legen din, slik at du kan forstå både risikoen og fordelene av dere foreskrevet medisiner.

Hvordan leve med narkolepsi

Hvordan leve med narkolepsi


Å leve med narkolepsi, en søvn-relatert tilstand som fører til overdreven søvnighet på dagtid (EDS), er definitivt en utfordring. Lider må leve med farene som er involvert når en person plutselig sovner uten forvarsel. Gjennom medisinsk tilsyn og en proaktiv holdning, kan narkolepsi styres, hindrer det fra å blande seg for mye med deres daglige liv.

Bruksanvisning

Leve med narkolepsi

•  Ta en lur når du føler at en narkolepsi angrep er forestående. Hvis du begynner å føle motgående symptomer, som tap av motorisk funksjon, tretthet eller visuelle og auditive hallusinasjoner, stoppe og finne et sted å hvile.

Unngå å være alene når du føler at en søvn angrep er mulig. Spør noen du stoler på til å holde et øye med deg og være klar til å hjelpe deg hvis du trenger å finne et sted å ta en lur.

Sørg for at du har tatt alle foreskrevet medisiner før du setter deg inn i en situasjon der sovner uventet kan være farlig. Diskuter effektiviteten av medisinering med legen din, slik at han kan gi deg råd om hvorvidt det er trygt for deg å utføre visse oppgaver, for eksempel kjøring og arbeid.

Drive bare hvis du har blitt klarert av legen din for å gjøre dette. Operere kjøretøy og tungt utstyr bare hvis du har tatt medisinen din, konsultert legen din og flosset før du får bak rattet. Hvis du føler deg i fare mens du kjører, stoppe ofte og mosjon.

Informere de rundt deg om din tilstand og fylle dem inn på farene som kan oppstå som en narcoleptic. Vurdere å gå gjennom veiledning med venner og kjære, og hjelpe dem til å bli bedre informert om din tilstand.

Undersøke flere måter å leve med narkolepsi ved å besøke HealthScout.com (se Ressurser nedenfor).

Lær viktige punkter om narkolepsi ved å besøke US Department of Health and Human Services hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

 • Det er foreløpig ingen kur for narkolepsi, og symptomene vil fortsette for resten av livet ditt. Men gjennom konstant oppfølging med lege eller søvnspesialist, og ved å ta alle foreskrevne medisiner, kan du klarer å håndtere denne søvnforstyrrelse og leve et produktivt liv.

Hvordan kontrollere Narkolepsi på arbeidsplassen

Narkolepsi er en tilstand som hemmer din evne til å fullføre en oppgave før du sovner. Opprettholde en fast jobb med denne tilstanden er utfordrende fordi de fleste sjefer er ikke som å forstå som du ønsker de skal være. Corporate America har en uskreven regel om at arbeidet fullføres raskt. Hvis du ikke kan følge den regelen, forhandle ditt eget sett med regler med sjefen din.

Bruksanvisning

•  Finne ut hvilken medisin bidrar til å kontrollere din narkolepsi best. Du kan ta medisiner som modafinil, antidepressiva og Natriumoksybat å bidra til å forbedre natta sover. Medisiner som Natriumoksybat bidrar også redusere søvnighet på dagtid i høyere doser.

Informere sjefen din umiddelbart for å gjøre ham oppmerksom på narkolepsi. Gi ham med legeattest for å kontrollere tilstanden din. Gi ham litt tid å forstå din tilstand før han håndterer arbeidsordning.

Lag en tidsplan med sjefen din som gir tid for naps i løpet av dagen for å forhindre eventuelle planlagte naps. Gjør å fortelle henne til å planlegge disse naps på samme tid hver dag for å holde dine søvnvaner i sync.

Få regelmessig mosjon i løpet av hele dagen. Ta raske spaserturer for å øke din energi. Tildele litt tid inn i timeplanen for en god 10-minutters spasertur rundt på kontoret. Bruk en tur til en annen del av bygningen som en øvelse. Gå raskt til og fra det planlagte kontor destinasjon.

Arbeid med legen din for å utvikle en detaljert medisinering tidsplan for forretningsreiser. Reiser med fly er ikke mye av et problem når flyet tar av. La det være litt tidlig for turen for å gi tid for naps og trening pauser. Når du er uthvilt, kan du fortsette kjøringen.

Snakk med sjefen din om eventuelle tilbakevendende problemer med narkolepsi. Hold ham klar over hvilke medisinske problemer du har hatt. Han vil sette pris på din ærlighet og kan justere arbeidsordning ved behov. Også snakke med en rådgiver eller støtte gruppe for å diskutere din arbeidsplass narkolepsi problemer.

Tips og advarsler

 • Stå opp på møter fordi sitte ned kan gjøre deg sovner. Be om tillatelse til video eller tape rekord møter for å dekke all informasjon du savner. Sjefen din kan bruke din entusiasme for å samle informasjon som en måte å øke arbeidsmoralen og ha andre følger ditt eksempel.
 • Hold deg til en streng søvn tidsplan. Gå til sengs og våkne opp på samme tid hver dag, selv i helgene.
 • Ikke bli fornærmet hvis sjefen din ikke kan imøtekomme dine narkolepsi i hennes arbeidsmiljø. En manglende forståelse kan gjøre henne redd for at andre ansatte ikke kan håndtere din spesialbehandling. Akseptere det og gå videre til en jobb som kan arbeide med din tilstand.
 • Unngå å ta over-the-counter medisiner som allergi og forkjølelsesmidler fordi begge kan forårsake døsighet som bivirkning. Leger anbefaler vanligvis å unngå disse typer medisiner når du har narkolepsi.

Vestibulare omskolering Øvelser

Vestibulare omskolering Øvelser


Hvis du har vestibular problemer, så har du sannsynligvis lider av svimmelhet, reisesyke, gangvansker, problemer med å fokusere, svimmelhet og andre symptomer. En viktig årsak til vestibular problemer er indre øret forstyrrelser, men øyeproblemer, hodeskader og til og med medisiner kan føre til utfordringer. Hvis du deltar i lav-effekt trening som gåing, sykling eller Tai Chi klasser, har du bedre generell fitness. Du kan også engasjere seg i en rekke omskolering øvelser for å forbedre spesifikke symptomer og gi mer selvtillit.

Vestibulær Tilvenning

Vestibulær tilvenning betyr re-skaper bevegelser som forårsaker symptomer og tolerer dem inntil de ikke lenger kan produsere symptomer. Noen ganger verktøy som Wii-systemet eller baller er brukt og noen ganger du gjør dette uten dem. Øvelser tatt fra Cawthorne-Cooksey protokollen er: sitte i en stol og bøye å plukke opp gjenstander, gå med øynene åpne og lukket, kaste en ball fra den ene hånden til den andre, og sirkle rundt et objekt. En fysioterapeut kan designe et bestemt program med at-home øvelser som vil behandle din tilstand og symptomer.

Head-Eye

I mange av disse øvelsene, snur hodet mens kroppen din fortsatt gjenstår. Du vil sannsynligvis utføre øvelsene sittende, spesielt i begynnelsen. Du kan holde et objekt som en indeks kortet med et brev skrevet på den, et ansikt kort fra en kortstokk, eller en ball foran deg. Du vil øve snu hodet mens øynene dine forbli fokusert på brevet eller bilde; går fra side til side flere ganger. Du kan endre hastigheten på bevegelsene dine, men fortsatt holde objektet i fokus mens de gjør det.

Balanse Omskolering

Balance omskolering øvelser hjelpe kroppen og øynene til å praktisere som arbeider sammen for å skape balanse i mange stående stillinger. Øvelser som ankel svaier, stående på ett ben, står på tå og ball diagonaler er effektive for omskolering balanse. Du må ha en stol, bord eller spotter i nærheten slik at hvis treningen mislykkes, kan du pådra deg selv uten å falle til bakken.

Ganglag Øvelser

Disse øvelsene innebære å gå med et bestemt formål. Du kan gå og opprettholde blikket på et bestemt punkt, snu hodet fra side til side når du går eller ser opp og ned når du beveger deg. Vandre på ulike overflater og terreng kan omskolere det vestibulære systemet. Overgang fra betong til teppet er en god måte å øve stabiliserende din gangart.

Canalith Reposisjonering

Disse øvelsene fjerne rusk (kalt krystaller eller "steiner") fra øret slik at svimmelhet avtar. Vanligvis disse er utført med hjelp fra en medisinsk faglig. Du vil være på ryggen på et bord og hodet vil slå på bestemte vinkler. Du kan ha ett eller flere behandlinger for å fjerne symptomene.

Milde Narkolepsi Symptomer

Narkolepsi er en søvnforstyrrelse preget av ukontrollerbare anfall av trøtthet og søvn. Lidelsen rammer hverdagen til narcoleptics, fordi angrepene kan skje når som helst på dagen. Milde mønstre kan ikke forårsake plutselig søvn, men ekstrem tretthet er vanlig.

Dagtid tretthet

Narkolepsi pasienter har ekstrem tretthet i løpet av dagen. Med milde symptomer, kan pasientene ikke sovner av kan finne det vanskelig å holde seg våken.

Muskelkontroll

Narcoleptics mister muskelkontroll av tap av tone. Hodet kan falle eller knær kan være svak i emosjonelle tider.

Sleep Lammelse

Søvnparalyse er preget av plutselige lås i muskler og brå seponering av pusting. Narcoleptics ikke klarer å snakke og bevege seg i noen sekunder etter oppvåkning.

Hallusinasjoner

Mangel på søvn fører til pasientene for å se hallusinasjoner. Dette kan skje i dag eller natt.

Sleep Walking

Omtrent 40 prosent av narkoleptiske pasienter sove tur på kvelden.

Hvordan finne en lege som er spesialist i behandling av narkolepsi

Hvis du eller en elsket én har blitt diagnostisert med narkolepsi (en søvnforstyrrelse preget av plutselige og ukontrollerbare episoder av dyp søvn), er det alltid smart å sørge for at legen du velger for behandling er bord-sertifisert og lisensiert. Når du søker etter en lege, kan du også ønsker å vite om han eller hun har vært underlagt noen disiplinære tiltak. Ifølge MDNationwide, er anslagsvis 50 til 60 prosent av leger saksøkt minst en gang i løpet av sin karriere. Jo mer du vet, jo lettere vil det være å ta den beste avgjørelsen for deg eller din kjære.

Bruksanvisning

1 Kontaktperson staten medisinske utvalget. De fleste statlige medisinske styrene har begrenset informasjon om legene, slik at du kanskje ønsker å gjøre videre forskning.

Kontakt American Board of Medical Specialties (ABMS), en ideell organisasjon bestående av 24 medisinske spesialitet boards. Den ABMS gir også mange lenker og ressurser til medisinske organisasjoner som kan hjelpe til med søket ditt. Den ABMS beskriver hvordan du kan sjekke med legen bekreftelse via e-post, online eller over telefon. Den lister opp 145 spesialiteter og subspecialties der ABMS Medisinsk Boards tilby sertifisering. Du vil ønske å se etter en lege som er sertifisert i "Sleep Medicine", som faller inn under flere kategorier, blant annet pediatri og nevrologi.

Bruk en Internett-tjeneste. Tjenester som MDNationwide du blir belastet for en full bakgrunnsrapport, men informasjonen er ofte omfattende. Du kan forvente å lese resultatene på legens opplæring, utdanning, utmerkelser, noe malpractice historie, lisensstatus og bord-sertifisering status.

Kontakt forsikringsselskapet ditt. Noen forsikringsselskaper har nettverk av leger. Sjekk om legene du vurderer er inkludert i dette nettverket, som vanligvis vil resultere i lavere out-of-pocket utgifter for deg.

Intervju ulike leger. Be hver hvor mye erfaring han eller hun har hatt i behandling av narkolepsi. Hva er hans suksessrate med lignende pasienter? Den Narkolepsi Network er en ressurs full av undervisningsmateriell spesifikt om sykdommen. Dette nettstedet (www.narcolepsynetwork.org) tilbyr også en online støttegruppe hvor du kan be om legens henvisninger og anbefalinger.

Tips og advarsler

 • Internett lar deg søke og sammenligne ulike leger i ditt område i løpet av kort tid. Mens mange områder vil kreve et gebyr for en detaljert lege rapporten, kan du fortsatt finne noen gratis informasjon ved å gå online eller ved å kontakte staten medisinske utvalget. Når du sjekker legen din bakgrunn, er mer enn tre malpractice dommer vanligvis ikke et godt tegn, ifølge Disabled World (http://www.disabled-world.com/artman/publish/doctor-check.shtml). Hvis en lege har praktisert fem år eller mer, og er fellesskap trente i hennes spesialfelt, disse er gode tegn. Ditt lokale bibliotek kan også ha god informasjon. Spør andre pasienter om legen og hva de tenkte på sine erfaringer.
 • Gjør din forskning og finne ut hvor troverdig selskapet er at gir legen informasjon. Husk at Internett er full av mange kilder som hevder å ha detaljert informasjon, men mange faktisk ikke gjør det. Informasjon på internett er ikke nøye regulert - spesielt nettsteder basert utenfor USA. Ifølge American Board of Medical Specialties, bør du være mistenksom av nettsteder som tilbyr informasjon om å leve sunt i tillegg til produkter for salg.