Digidexo.com

Neuralgi

Betyr Tongue stakk skje med trigeminusnevralgi?

Trigeminusnevralgi er en svært smertefull kronisk tilstand som rammer trigeminal nerve, som er ansvarlig for å gi følelse i ansiktet, hodebunnen og munnhulen. Også kjent som tic douloureux, det er ofte forårsaket av blodkar komprimere nerve eller degenerative forandringer i nerve kappe (myelin). Selv om trigeminusnevralgi produserer flere symptomer, er tungen stakk ikke vanligvis angitt blant dem.

Fakta

Den trigeminus er klassifisert som et kranienerve, og det stammer på basis av skallen. Fra denne basen, danner det øvre, nedre og midtre grener som strekker seg til ulike deler av ansiktet og hodet. Pasienter med trigeminusnevralgi kan oppleve symptomer langs linjen av en eller flere av nerve grener.

Trigeminusnevralgi Symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, det viktigste symptomet på trigeminusnevralgi er en plutselig, stikkende smerte som vanligvis skjer på bare én side av kinnet eller kjeve. Noen individer kan også oppleve smerter som vises på begge sider av ansiktet, men ikke samtidig. Typiske angrep vare i mer enn noen få sekunder, men de kan gjenta i rask rekkefølge. Avhengig av den enkelte, kan gjentatte angrep fortsette i flere dager, eller så lenge som uker eller måneder. I noen tilfeller er angrep av trigeminusnevralgi innledes med nummenhet eller prikking i huden ledsaget av en konstant verke.

Tongue Symptomer

Selv om angrep av trigeminusnevralgi kan påvirke leppene, tannkjøttet eller tennene, er virkninger som tungen stakk ikke funnet blant lidelse effekter. Angrep kan forekomme, men under vanlige dagligdagse handlinger, som å snakke, tygge, drikking, barbering, bruk sminke eller pusse tennene.

Diagnostisering trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi oftest slår individer forbi en alder av 50 år, og det rammer kvinner oftere enn menn. Leger vanligvis diagnostisere sykdommen gjennom en kombinasjon av en fysisk undersøkelse, gransking av pasientsymptomer, omfattende pasientens historie og fullstendig nevrologisk undersøkelse. Pasienter med ansikts smerte symptomer kan også få en magnetisk resonans imaging (MRI) skanner designet for å oppdage eventuelle inntrenging på trigeminusnerven sin vei.

Diagnostisering andre ansikts Disorders

Flere lidelser og fysiske forhold har egenskaper som ligner på trigeminal neuralgi, og feildiagnose er en konstant mulighet. Lidelser som forårsaker lignende smerter symptomer inkluderer cluster hodepine og postherpetisk nevralgi, som kan vises i kjølvannet av en herpes utbrudd. Forhold som kan etterligne symptomer på trigeminusnevralgi inkluderer hjerneslag, multippel sklerose, svulster og direkte ansikts traumer. Liknende symptomer kan også dukke opp i kjølvannet av sinus eller oral kirurgi.

Greater bakhodet Nervesmerter syndrom

Greater bakhodet Nervesmerter syndrom


Sjansen er at du har hatt utallige hodepine i din levetid. Dessverre, hodepine florerer i vår kultur. Om lag 90 prosent av alle voksne har opplevd, eller vil oppleve, en spenningshodepine, som er klassifisert som en primær hodepine, sammen med migrene, cluster hodepine og større occipital nervesmerter syndrom. Sekundære hodepine oppstå fra andre sykdommer, slik som hjernetumorer og hjerneslag. Den tredje kategorien omfatter ansikts smerter og andre typer hodepine smerte. Denne tre-lags system for å snakke om hodepine ble utviklet i 2007 av International Headache Society, melder MedicineNet.com.

Betydning

Selv om det ikke er et begrep som folk er vant til, er nervesmerter syndrom en ganske hyppig årsak til hodepine smerte. Det bør bemerkes at occipital nevralgi syndrom, en primær årsak til hodepine kan også falle inn under den sekundære kategorien hodepine, spesielt når tumor, blødning eller osteoartritt oppstå.

Funksjoner

Syndromet har fått navnet sitt fra de berørte spinalnerver. Jo større occipital nerver - to nervesammenkoblinger - befinner seg i regionen i det andre og tredje ryggvirvler i nakken. Smerten mennesker opplever er filt bak øynene, og spesielt i nakken, flytte til fronten, bak og på sidene av hodet. Mange tilfeller av større occipital nervesmerter syndrom kan være skylden på nakkemusklene som er kronisk kontrahert, men andre kilder har vært fant.

Årsaker og symptomer

Blant de tallrike årsaker til neuralgi syndrom er viral infeksjon, inflammasjon av blodkar, diabetes, gikt, svulster som påvirker det andre og tredje virvler, cervical disk sykdom og komprimering av de større eller mindre occipitale nerver eller andre og tredje vertebrale nerverøtter degenerasjon.

Smerten av større occipital nervesmerter syndrom er ikke ulikt det av en migrene eller cluster hodepine mennesker opplever en smerte som både brenner og banker og kommer og går. Basen av skallen og på siden av hodebunnen blir påvirket for en stor del. Det er noen ganger skalp ømhet ved palpasjon.

Diagnose

Målrettet nevralgi syndrom kan være vanskelig i beste fall, gitt alle typer hodepine smerte en person kan oppleve, sier NeurosurgeryToday.org. Din lege vil bestille diagnostiske tester, men ikke før du utfører en fysisk eksamen og få en medisinsk historie. Uvanlig funn kan be din lege for å teste videre. Magnetic resonance imaging (MRI) og CT scan (CT) er verdifulle verktøy i diagnostisering nervesmerter syndrom, som de gir et klart bilde av de større occipital nerver og grensesnittet med ryggmargen og kanalen.

Behandling

Nonsurgical behandling av valg tjene til å døyve eller drepe smerte. Blant disse er anvendelsen av varme samt fysioterapi og massasje. Muskelavslappende og betennelsesdempende legemidler er ofte nyttig. Blokkerer nervene med steroider er en mer invasiv tilnærming som ikke anbefales for langsiktig lettelse.

Når alt annet svikter, er kirurgi et alternativ. Mikrovaskulær dekompresjon kirurgisk eksponerer de berørte nerver slik at de kan flyttes bort fra regionen av komprimering. Occipital nerve stimulering feeds elektriske impulser til occipital nerver, blokkerer smerte meldinger.

Hva er Facial Nervesmerter?

Hva er Facial Nervesmerter?


Alle ansikts neuralgias skyldes skader eller feil i trigeminusnerven. Det er et kranienerver (den femte eller V) som grener ut på hver side av halsen. Dette nerve, som alle hjernenerver, påvirker følelser i hodet og ansikt som temperatur, trykk og smerte. Ansikts neuralgias påvirke mer eldre voksne. Det finnes flere typer med ulike årsaker og symptomer. Alt kan styres, men ikke nødvendigvis kurert.

Typer

Trigeminusnevralgi (TN) er den verste av ansikts neuralgias, ifølge ansikts neuralgi Associates, men også den du er minst sannsynlig å ha. Rundt 150 millioner mennesker årlig blir diagnostisert med det. Atypisk ansiktssmerter (ATFP) er en samlekategori for ansikts neuralgias.

Dette syndrom er vanligvis mindre alvorlig enn TN, men smerte fra det mer konstante. Postherpetisk nevralgi følger en episode av helvetesild (mer enn 30 dager etter at utslettet viser seg ifølge New England Journal of Medicine) spesielt for de eldre enn 50, sier ansikts neuralgi Resources. Til slutt, er anestesi dolorosa en uhelbredelig nevrokirurgi kirurgi komplikasjon hvor trigeminusnerven er skadet.

Årsaker

Sant TN er forårsaket av: svulster, dental eller ansikts kirurgi komplikasjoner, multippel sklerose, nervepress og skader. Ansikts neuralgi Resources opplyser at årsaken kanskje aldri ville bli forstått i noen tilfeller. For anestesi dolorosa, personen hadde alkohol eller glyserol injeksjoner, ballong kompresjoner eller andre kirurgiske prosedyrer som gikk galt. For atypisk ansikts smerter, infeksjoner i ansiktet eller bihulene føre til at det, som gjør ansiktsskader.

Symptomer

Ensidig ansiktssmerter er vanlig for neuralgias. Smerten kan være knivstikking, skyting, brenning, klemming, sjokkerende, konstant eller intermitterende, ifølge ansikts neuralgi Resources. TN produserer mest sterke smerter ofte beskrevet som uutholdelig og krampaktig. Symptomene på TN er utløst av aktiviteter som å snakke, spise visse matvarer, berøre ansiktet og stress. Nummenhet oppstår med anestesi dolorosa. Smerte er den vanligste klagen for postherpetisk TN.

Behandling

Medisiner og kirurgi er de vanligste behandlinger for ekte TN. Karbamazepin (Tegretol) er det første valget i henhold til ansikts neuralgi Resources. Kirurgi vanligvis ikke fungerer for atypisk ansiktssmerte, men medisinering gjør. For postherpetisk TN, et anti-depressivt reduserer smerte. Så kan lidokain patcher. For anestesi dolorosa, behandlinger som akupunktur, varme og kulde terapi og TENS (transkutan elektrisk nerve stimulator) enheter anbefales.

Smertebehandling

Ansikts neuralgias definitivt føre til kroniske smerter som påvirker deg fysisk og psykisk. Noen teknikker for å administrere fysisk smerte inkluderer avspenningsteknikker og biofeedback antyder Invisible Disabilities Association of Canada, øvelser som yoga eller Tai chi og massasje. For å administrere psykologiske effekter, delta støtter grupper med andre som rammes av tilstanden, bør du oppsøke mental helse profesjonell, eller finne en aktivitet eller hobby å distrahere deg fra smerten.

Multippel sklerose og nevropati

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnerve-systemet, som består av hjernen, ryggmarg og synsnervene. Multippel sklerose rammer kvinner dobbelt så ofte som menn, og den eksakte årsaken er ukjent. MS er vanligvis diagnostisert i tidlig voksen alder, og de fleste tilfeller er diagnostisert i alderen mellom 20 og 50. Men, kan MS forekommer også i ungdomsårene eller tidlig barndom, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Det finnes behandlinger tilgjengelig, men det er ingen kur for MS.

Fakta

Hos personer som har multippel sklerose, angriper immunsystemet nerveceller eller neuroner i hjernen og / eller ryggmargen. Neuroner består av en celle organ, som mottar impulser fra andre nerveceller, og som gir impulser, og en axon, som er festet til cellekroppen og som bærer de impulser til andre nerveceller. Alle de nervevev i kroppen, inklusive hjernen og ryggmargen, funksjoner gjennom denne kommunikasjon mellom nevroner.

Mange nevroner har flere lag av et protein og lipid stoffet som omgir deres aksoner --- er dette stoffet som kalles myelin. De nevroner som har myelin er referert til som "" myelinerte nerveceller, og myelinet som omgir aksoner deres kalles en myelinlaget. Myelin skjede beskytter axon. Immunsystemet av en person som har MS angriper myelin hylser, produsere arr eller plakk, som også kalles Screlose. Ødeleggelsen av myelin forstyrrer, og kan til slutt ødelegge, nervecellen evne til å sende signaler til andre nerveceller. Arrvev er permanent, og ødelagte nerveceller kan ikke repareres. Når et område av hjernen, ryggmarg eller synsnervene er fylt med neuroner som ikke er i stand til å kommunisere godt med andre neuroner, kan den delen av hjernen eller ryggmargen ikke fungere skikkelig.

Symptomene på MS variere fra person til person, og er avhengig av mange faktorer, blant hvilke områder av sentralnervesystemet er skadet av sykdom. Noen vanlige symptomer er synsproblemer, svakhet, trøtthet og nummenhet eller prikking i ulike deler av kroppen, som kalles parestesier.

Pain

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, om lag 55 prosent av MS-syke rapportere "klinisk signifikant" smerte på et tidspunkt i løpet av sykdomsprosessen, og smerte med MS er omtrent dobbelt så vanlig hos kvinner som hos menn. Smerte kan være akutt eller kronisk, og kan være nevropatisk --- noe som betyr at det er forårsaket av funksjonsfeil nevroner --- eller har en annen årsak.

Trigeminusnevralgi er en type akutt nevropatisk smerte. Den er oppkalt etter den trigeminal nerve, som er ansvarlig for følelse i ansiktet. Trigeminal neuralgi smerte er en skarp, stikkende smerte til siden av ansiktet som er et resultat av skade på trigeminus, og det kan være ganske alvorlig. Noen ganger trigeminusnevralgi er en av de første symptomer på MS. Fordi det er i den side av ansiktet, er trigeminusnevralgi noen ganger forveksles med tannsmerter.

L'Hermitte sin sign (uttales "hule-møte") er en kort, plutselig følelse av elektrisk støt, summende eller smerter som reiser ned kroppen som et resultat av å bøye nakken fremover. Det er en type parestesi eller unormal følelse. Den kan være forbundet med en rekke lidelser, inkludert cervikal spondylose, artritt, tumorer eller pernisiøs anemi. I MS er det et resultat av skade på nakkesøylen, som er halsen regionen av ryggraden, og er klassifisert som nevropatisk smerte. Om lag to tredeler av MS-syke opplever L'Hermitte er tegn på noen gang.

MS-syke kan også oppleve kløe, brennende, verkende eller "girdling" som er en til tider smertefull band-lignende press rundt kroppen. Leger kaller disse symptomene "dysesthesias", som betyr en ubehagelig unormal følelse. Disse dysesthesias er nevropatisk, og kan enten være akutt eller kronisk i MS-syke. Selv om ikke vanlig, noen ganger nevropatisk smerte kan følge optikusnevritt, forårsaker smerte når øyet er flyttet i henhold til Multiple Sclerosis Society of Scotland.

Noen smerter forbundet med MS er ikke nevropatisk. Eksempler på dette er smerter som følge av muskel spastisitet, eller ryggsmerter forbundet med immobilitet noen MS lider erfaring. Selv om denne smerten er like viktig som ekte og nevropatisk smerte, er behandlingen forskjellig.

Behandlinger

Mens det er ingen kur for MS, det finnes behandlinger tilgjengelig. Noen behandlinger kan endre sykdomsforløpet eller forsinke progresjon. Andre behandlinger kan lette symptomer på MS, inkludert nevropatisk smerte.

Nevropatisk smerte ikke svarer godt til medisiner som brukes til å behandle andre typer smerter, som smerte som følge av en skade, så legene må ta en annen tilnærming ved behandling av den. Trigeminusnevralgi er ofte behandlet med krampestillende medikamenter som karbamazepin (Tegretol®) eller fenytoin (Dilantin®). For L'Hermitte fortegn, kan leger foreskrive en antikonvulsiv narkotika eller soft-krage støtte for nakke hvis dette symptomet er alvorlig nok til å forstyrre dagliglivet. Dysethesias som brennende, verkende eller girdling blir ofte behandlet med krampestill gabapentin (Neurontin®) eller det antidepressive amitriptylin. Den antidepressive duloksetin hydroklorid (Cymbalta®), selv om det ikke er spesifikt for MS, er blitt godkjent for behandling av diabetisk neuropati, og kan derfor hjelpe til med neuropatisk smerte i MS pasienter. Antidepressiva bidra til å lette nevropatisk smerte ved å endre måten hjernen reagerer på smerte signalene som kommer fra de skadede nerveceller. Stoffet pregabalin (Lyrica®), som FDA godkjent i 2004 for behandling av nevropatiske smerter forbundet med diabetes og fibromyalgi, kan også hjelpe noen MS-syke som opplever nevropatisk smerte. Dysesthesias er også noen ganger behandlet ved ikke-kjemiske midler, for eksempel på seg en strømpe eller trykket ved hjelp av en varm kompress på det berørte området. Paracetamol (Paracet) også noen ganger letter smerten av dysesthesias, ifølge National Multiple Sclerosis Society.

Non-nevropatiske smerter i MS reagerer på ulike behandlinger. Smerter fra muskel spastisitet kan behandles med baklofen (Lioresal®) eller tizanidin (Zanaflex®), anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller tøyningsøvelser. Ryggsmerte forårsaket av immobilitet kan behandles med ultralyd, fysioterapi eller varme.

Betraktninger

Mens noen symptomer på MS, slik som svakhet eller problemer med å gå, kan være opplagt, er smerte en usynlig symptom. En person som lider av kronisk, kan ødeleggende smerte ser "helt fint" til andre, men føler forferdelig og har problemer fungerer. Det er viktig for MS-syke som opplever smerte for å kommunisere med sine kjære om hvordan de føler seg, slik at de kan tilby støtte. Kronisk smerte kan også forstyrre en MS-syke evne til å arbeide eller utføre andre aktiviteter, og kan forårsake store emosjonelle plager. Noen MS-syke opplever at det hjelper å snakke om det; din lokale avdelingen av The National Multiple Sclerosis Society kan fortelle deg om støtte grupper i ditt område.

Det er veldig viktig å fortelle legen din om eventuelle symptomer du opplever, inkludert smerte. Leger har en rekke alternativer for å hjelpe deg med smerter, og ber om hjelp er ikke "maser" eller et tegn på svakhet. Hvis en behandling legen har foreskrevet for din smerte ikke virker, fortelle henne slik at hun kan prøve noe annet. The National Multiple Sclerosis Society anbefaler også tverrfaglige smerteklinikker for MS-syke som opplever kroniske smerter; disse klinikkene kan tilby en rekke behandlinger som for eksempel medisiner, fysioterapi, rådgivning, og alternative behandlinger.

Advarsel

En endring i symptomer eller utseendet av nye symptomer på MS lider noen ganger kan indikere en endring i forløpet av sykdommen, eller en negativ reaksjon på medisiner. Ta kontakt med din lege dersom symptomene dine endrer seg.

Definisjon av Postherpetisk Nervesmerter

Mayo Clinic definerer postherpetisk nevralgi som en moderat til alvorlig smertefull tilstand av huden forårsaket av en viral infeksjon av helvetesild, som er en følge av det samme viruset som utløser kopper. Postherpetisk nevralgi kan være til stede under en persons infeksjon, så vel som etter at infeksjonen har blitt herdet. Egentlig enkelte opplever smerten forbundet med postherpetisk nevralgi i årevis etter at de har lidd av helvetesild.

Helvetesild

For virkelig å forstå tilstanden postherpetisk neuralgi, er det viktig å forstå hvordan helvetesild påvirker en persons kropp. Når du har blitt infisert med viruset som forårsaker vannkopper, i hovedsak er det fortsatt sovende i systemet ditt. Noen tid senere, kan du oppleve infeksjonen en gang, denne gangen som helvetesild. Når noen utvikler helvetesild, i utgangspunktet reiser viruset gjennom nerver opp i huden der et utslett og blemmer begynner å dannes.

Postherpetisk nevralgi

Siden viruset har reist gjennom nerver og inn i huden, kan de samme nerveender bli irritert og betent, forårsaker en person til å lide ganske uutholdelig smerte. Denne smerten kalles postherpetisk nevralgi. Det kan skje på rappen du utvikle helvetesild og siste i løpet av denne medisinsk tilstand, eller det kan vedvare i en ganske lang periode (noen ganger år) etter at infeksjonen har ryddet opp.

Symptomer

Alle som lider av postherpetisk nevralgi grunn av helvetesild opplever en viss smerte, som går fra en kjedelig banke til en skarp smerte. Noen mennesker selv står overfor en sensasjon ofte beskrevet som et brannsår. Mens denne smerten er den vanligste av alle symptomer, kan denne tilstanden være ledsaget av andre avleggere av postherpetisk nevralgi, inkludert kløende hud, nummenhet, økt følsomhet for berøring, økt følsomhet for temperatur og hodepine.

Behandling

De fleste behandlinger for postherpetisk nevralgi innebære noen form for smertebehandling, enten gjennom medisinering eller nervestimulering. Avhengig av type og intensitet av din smerte, kan en lege foreskrive en antidepressant, krampestillende, bruk av kortikosteroider eller smertestillende for å lindre smerte og ubehag. Hvis medisinsk smertebehandling ikke er effektiv, kan legen prøve noen form for nervestimulering for å lindre smerte. Dette kan være gjennom elektroder som er festet til huden eller implanteres under huden. Denne form for behandling innebærer sporadiske elektriske impulser enten slippes ut i det berørte området av huden eller direkte inn i ryggen.

Demografisk

Mens nesten alle som lider av en infeksjon av helvetesild har potensial for å utvikle postherpetisk nevralgi, er det mest vanlig er visse demografi. Ifølge Mayo Clinic, 50 prosent av personer 60 år og eldre utvikle postherpetisk nevralgi etter en infeksjon av helvetesild.

Øvelser for Post-Helvetesild Pain

Øvelser for Post-Helvetesild Pain


Helvetesild er en vanlig komplikasjon av tidligere infeksjon med varicella zoster (vannkopper) virus. Heldigvis er smerte etter helvetesild smitte forebygges med vaksinasjon og behandles med mosjon og medisinering.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, kan både mentale og fysiske øvelser redusere dvelende smerte etter helvetesild infeksjoner.

Funksjoner

Mentale øvelser for lindring av helvetesild smerte inkluderer stressreduksjon, mindful pust og avspenningsteknikker. Fysiske øvelser inkluderer stretching, yoga og tai chi. Disse øvelsene kan gjøres alene eller som del av en gruppe.

Betraktninger

Folk som aldri eller sjelden benyttet tidligere bør rådføre seg med lege før du starter en ny øvelse eller trening diett.

Misforståelse

Post-helvetesild smerte kan forveksles med smerter forårsaket av andre medisinske tilstander som for eksempel hjerteinfarkt eller nyre infeksjon; pasienter bør søke be omsorg fra en lege hvis smertene er plutselige, intense eller ledsaget av andre symptomer.

Time Frame

Smerter etter helvetesild kan vare i måneder eller år, noe som er en komplikasjon referert til som postherpetisk neuralgi.

Fordeler

Ved hjelp av fysisk eller mental trening for å redusere smerte fra helvetesild kan forbedre livskvaliteten og øke evnen til å utføre egenomsorg og husholdningenes aktiviteter uten bivirkninger som de som er forårsaket av medisiner.

Helvetesild og overgangsalder

Helvetesild og overgangsalder


Begge helvetesild og overgangsalder påvirker visse bestander av samfunnet. De er imidlertid ikke forbundet. Menopause er en naturlig del av aldringsprosessen, og bare rammer kvinner. Helvetesild rammer begge kjønn like, og vanligvis oppstår etter fylte femti. Sjansene for å pådra seg sykdommen øker ti ganger i en alder av seksti. Det eneste som overgangsalder og helvetesild har til felles er oppdagelsen av et nytt legemiddel som brukes til behandling av fibromyalgi.

Helvetesild

Helvetesild skyldes det samme viruset som forårsaker vannkopper. Hvis noen hadde vannkopper som barn, kan det ligge latent, og i en tid da personens immunsystem kan være kompromittert, kan sykdommen dukke opp igjen som helvetesild. Det påvirker nerveendene, og fører til blemmer som til slutt bryter ut og forårsake alvorlige smerter. Arrdannelse etter blemmene har tørket er som en lilla utslett. Det kan vare i måneder, forårsaker stort ubehag. Det viser seg på den ene side av legemet, vanligvis ribbe eller rygg, men det kan påvirke ansiktet og området rundt øyet.

Menopause

Overgangsalder begynner rundt 40 år og kan fortsette i 10 år. En kvinne skal ha opplevd overgangsalder når menstruasjonen opphører i ett år. I løpet av den tiden kan hun oppleve hetetokter, stress, depresjon, humørsvingninger, tørrhet i øyne og vagina. Stress kan føre til at immunsystemet til å bli påvirket, og mer utsatt for sykdommer.

Betraktninger

Helvetesild kan være alvorlig for noen som lider av cancer eller HIV, og det kan oppstår på nytt på grunn av svekket immunsystem. Viruset er smittsomt til skorper vises, så det er best å holde seg borte fra barn fordi de kan kontrakten vannkopper. Overgangsalder kan føre til andre forhold, inkludert svekket bein som fører til osteoporose, hjertesykdom, høyt kolesterol og urinveisinfeksjoner. Det er hormonbehandlinger som må undersøkes fordi de kan bære risikoen for blodpropp, hjerneslag og kreft.

Behandling

Antivirale midler kan anvendes i de tidlige stadier av helvetesild som kan redusere effektene av sykdommen. Det er også en vaksine for personer over seksti.
Trening, meditasjon, massasje og aerobic er et par ting som en kvinne kan gjøre for å lindre hetetokter, stress og irritabilitet. Leger liker å foreskrive hormonbehandlinger for å unngå betingelser som kan være forårsaket som et resultat av menopause.

Dual Treatment

Et nytt medikament som brukes for behandling av fibromyalgi har vist seg å være en fordel for menopause, og helvetesild lider. Generisk legemiddel; pregabalin, kan redusere smerte forbundet med shingel som fortsetter godt forbi den helbredende tid av lesjoner, (postherpetisk neuralgi). I noen tilfeller smerte kan fortsette i ett år og opp til ti i sjeldne tilfeller. Forskere ved Mayo Clinic rapporterer at stoffet kan også avlaste alvorlighetsgraden av hetetokter og frekvens med 20 prosent.

Postherpetisk nevralgi Treatment

Postherpetisk nevralgi er en tilstand der smerten forbundet med helvetesild gjenstår etter at utslettet har ryddet opp. Smerten av postherpetisk nevralgi kan være ganske alvorlig og behandles ved en rekke metoder.

Analgetika

Ifølge Dr. David Bowsher av Pain Research Institute, over-the-counter smertestillende medikamenter kan ha liten effekt i behandling av sterke smerter forbundet med postherpetisk nevralgi. I stedet kan narkotiske (opioider) smertebehandling, inkludert medisiner som inneholder oksykodon brukes, ifølge Mayo Clinic. Ifølge Dr. Seth John Stankus, kan nerveblokker også brukes.

Lidokain og Capsaicin

Aktuelt capsaicin og lidokain patcher er også brukt i behandling av postherpetisk nevralgi. Ifølge Mayo Clinic, kan lidokain patcher være skikket til området for å levere smertelindring, men bør ikke brukes på ansiktshuden.

Steroider

Kortikosteroider, i forbindelse med antivirale medikamenter, blir brukt under aktive helvetesild utbrudd for å lindre smerte og redusere sjansene for å utvikle postherpetisk nevralgi. The Mayo Clinic rapporterer at injeksjoner av kortikosteroider kan også brukes i forvaltningen av postherpetisk nevralgi.

Antidepressiva og antiepileptika

Ifølge Stankus, tricylic antidepressiva og antikonvulsiva enkelte er også anvendbare ved behandling av postherpetisk neuralgi. Tricylic antidepressiva er gitt til pasienter i en lav dose som øker over tid; disse stoffene virker ved å blokkere reopptak av serotonin og noradrenalin, ifølge Stankus. Stankus rapporterer også at en rekke av antiepileptika kan trenge å bli prøvd for å finne en som er effektive for en person lidende.

TENS og andre behandlinger

Mayo Clinic rapporterer bruk av transkutan elektrisk nervestimulering, eller TENS, samt ryggmargen og perifere nervestimulering. I TENS, blir elektroder plassert på angrepne områder for smertelindring, mens i ryggmargen og perifere nervestimulering, disse er implantert og kan brukes etter behov for smertelindring.

Informasjon Om Helvetesild

Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er en gjentakelse av varicella-zoster virus (VZV), det samme viruset som forårsaker vannkopper. Som noen andre herpetic forhold, blir VZV latent i nerveceller etter vannkopper klarner og kan være inaktiv i mange år eller tiår uten et utbrudd; som folk alder eller immunforsvaret blir svekket, kan VZV går igjen som helvetesild, en tilstand preget av hva som kan være sterke smerter følge stien av nerve der det ble latent sammen med et utslett langs samme linje.

Risikofaktorer

Det er ikke kjent hva som forårsaker en flareup på et gitt tidspunkt i et individ; VZV er ofte latent i flere tiår, og deretter gjentar seg. Imidlertid, i henhold til de Mayo Clinic, er de to identifiserbare risikofaktorer stigende alder, som de fleste tilfeller forekommer i mennesker eldre enn 60 år, og å ha et svekket immunforsvar, som av en sykdom slik som HIV eller ved medisinsk behandling som kjemoterapi eller stråling.

Symptomer

De vanligste symptomene på helvetesild er smerter og utslett på baken eller stammen av kroppen. Andre områder, inkludert ansiktet og øynene kan bli involvert; helvetesild i en ansikts nerve kalles Ramsay Hunt syndrom, og smerten kan være uutholdelig og føre til muskelskader.

Mens alle opplever smerte under helvetesild, utvikler ikke alle et utslett. Helvetesild uten utslett er en tilstand som kalles zoster sinus herpete, mens helvetesild med en svært liten utslett er kjent som zoster cum herpete minimo. Disse forhold kan være vanskelige å diagnostisere på grunn av mangelen på et utslett.

Behandling

Det viktigste element for behandlingen av helvetesild er en kombinasjon av antivirale midler (acyclovir, Valacyclovir eller famciklovir) og kortikosteroider. Denne behandlingen reduserer smerte av helvetesild og kan redusere ens sjansene for å utvikle postherpetisk nevralgi, smerter som varer etter at utslettet.

Andre behandlinger inkluderer enten over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende samt aktuelle behandlinger som Calamine, som brukes mens blemmer er aktive, og capsaicin krem, som brukes etter blemmene har begynt å gro, ifølge Seth John Stankus, MAJ , MC et al.

Vaksinasjon

The Food and Drug Administration har godkjent bruk av en vaksine mot helvetesild, og Centers for Disease Control and Prevention anbefaler bruken hos voksne over 60 år Selv om vaksinen ikke kan hindre en person fra å utvikle et utbrudd av helvetesild, det har vist seg å redusere varigheten og graden av symptomer, og for å redusere en sjanse for å utvikle postherpetisk neuralgi.

PHN

For noen mennesker, ikke smerten av helvetesild ikke gå bort samtidig som utslett klarner opp; Dette er en tilstand som kalles postherpetisk nevralgi (PHN). PHN kan være langvarig og smerten vanskelig å lindre. En rekke behandlinger anvendes, herunder bruk av lavere doser trisykliske antidepressiva og antikonvulsiva sammen med den fortsatte anvendelse av kortikosteroider. Narkotiske smertestillende, lidokain patcher, nerve blokker og elektrode nervestimulering er fortsatt andre alternativer for å lindre smerten av PHN.

Kan du få Helvetesild Uten et utslett?

Helvetesild er en reaktivering av varicella-zoster-virus (VZV), viruset som også forårsaker vannkopper. Den presenterer med alvorlige smerter på den ene side av legemet med en herpetisk utslett som følger banen til de berørte nerve. Noen ganger, men sjelden, presenterer helvetesild uten et utslett i en tilstand som kalles zoster sinus hepete (Zsh).

Forekomst

Ifølge "Infeksjoner i sentralnervesystemet," redigert av W. Michael Scheld et al., Er antall tilfeller av helvetesild som oppstår uten utslett ukjent. Dette er på grunn av vanskeligheten med å diagnostisere tilstanden uten den karakteristiske utslett. Ifølge University of Maryland Medical Center, Zsh oppstår vanligvis hos eldre pasienter.

Symptomer

Personer som opplever Zsh fortsatt til stede med den karakteristiske unilateral smerte forbundet med helvetesild. De opplever også prodrom, de første symptomene på en herpesutbrudd som oppstår før et utslett; dette inkluderer en brennende eller prikkende følelse i området som vil bli berørt. The University of Maryland Medical Center rapporterer at andre symptomer på Zsh inkluderer nummenhet, hodepine, feber og kvalme.

Diagnose

Zsh er vanskelig å diagnostisere, men smerten oppleves av den syke kan bli gjenkjent av diagnosticians. Ifølge Scheld et al. Kan diagnosen være bekreftet ved tilstedeværelse av VZV-spesifikke antistoffer, så vel som VZV DNA polymerase kjedereaksjon (PCR) testing.

The University of Maryland Medical Center rapporterer at enkelte tilfeller av Bells parese kan faktisk være grunn til Zsh.

Behandlinger

Ifølge en studie av Y. Furuta et al., Ved Institutt for Øre ved Hokkaido University School of Medicine, folk med Zsh som fikk antivirale legemidler sammen med en kur med kortikosteroider, som er den primære behandling for helvetesild, også utvinnes fra utbrudd . Studien peker på at denne behandlingen er bare effektivt for folk som har blitt bekreftet gjennom PCR testing for å ha oppstått en gjentakelse av VZV.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av Zsh er lik de generelle helvetesild og omfatter postherpetisk neuralgi, en tilstand der smerten ved helvetesild ikke passerer på samme tid som den utslett klarner opp. Andre potensielle komplikasjoner inkluderer spredning av sykdommen til andre deler av kroppen; dette skjer spesielt hos immunsupprimerte personer. De eldre og immunkompromitterte oftere oppleve komplikasjoner som følge av VZV tilbakefall.

Herpes Zoster behandling Alternativ medisin

Herpes zoster, også kalt helvetesild, skjer primært hos voksne. Herpes zoster virus som forårsaker helvetesild fører også vannkopper hos barn, og når vannkopper hæler, forblir viruset latent i kroppen. Når sovende virus blir aktiv, et kløende, ubehagelig utslett - helvetesild - kan vises. Helvetesild kan bli behandlet av alternativ medisin blant annet urter, kosthold endringer og smertebehandling terapi.

Diet

Helvetesild oppstår når immunsystemet blir oppbrukt, slik at herpes zoster virus til å bli aktive. En av de beste metodene for behandling, både for å forebygge tilbakefall av helvetesild og å hjelpe kroppen bekjempe helvetesild viruset, er å bygge opp immunforsvaret ved å spise et sunt kosthold. Ditt kosthold bør være rik på frukt og grønnsaker, og sukker bør fjernes. Vitamin E, B12 og C er anbefalt, og en dose på 1000 mg eller mer av vitamin C tatt daglig kan bidra til helvetesild viruset å gå sin gang raskere, lindre symptomer i færre dager.

Smertebehandling

Helvetesild danner et kløende utslett som noen ganger fører til lesjoner å vises på huden. Åpning vitamin E kapsler og klemme dem på utslett kan bidra til å lindre smerte og hjelpe utslett å stoppe kløe. En kald, våt vaskeklut, eller et vått håndkle som er kort frosset, kan også bidra til å lindre helvetesild smerte. Du bør løstsittende klær og unngå tilgang til varme og lys når du har en helvetesild utbrudd. Endelig kan salven påføres og i noen tilfeller vil bidra til å tørke opp lesjoner slik at de forsvinner hurtigere.

Urter

Visse urte behandlinger kan være effektiv på å lindre smertene fra helvetesild og hjelpe kroppen til å bekjempe viruset raskere. Cayenne pepper kremer brukes til helvetesild utslett kan bidra til å lindre smerte. Tysk kamille er også nyttig til å lette symptomene av helvetesild og vannkopper, selv om de krav vedrørende dens effektivitet er ikke proven.Peppermint olje for å lindre både en helvetesild utbrudd, og postherpectic neuralgi, en tilstand som er en potensiell bivirkning av en shingel utbrudd .

Postherpetisk nevralgi og Indre ørebetennelse

En gjentakelse innenfor det indre øret for varicella zoster-virus, eller VZV, som er et av de humane herpes virus, kan føre til en tilstand kjent som Ramsay Hunt syndrom, ifølge MedlinePlus. Postherpetisk nevralgi er en av de mulige komplikasjoner av denne tilstand.

Identifikasjon

Ramsay Hunt syndrom er en tilstand som ligner på helvetesild, også kjent som herpes zoster, som er forårsaket av samme virus som vannkopper.

Funksjoner

Postherpetisk nevralgi er en tilstand der smerte setter inn etter en herpesutslett har gått bort. Utslettet i Ramsay Hunt syndrom kan påvirke øre og munn, ifølge MedlinePlus.

Effekter

I tillegg til smerte, postherpetisk neuralgi føre til alvorlige følsomhet overfor endringer i temperatur og trykk, kløe, nummenhet og hodepine, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, behandlinger for postherpetisk nevralgi inkluderer noen tricylcic antidepressiva og krampestillende medisiner; injisert kortikosteroider; smertestillende; TENS og andre nervestimuleringsteknikker; og aktuell lidokain og capsaicin.

Andre komplikasjoner

Ramsay Hunt syndrom kan også føre til tap av bruk eller kontroll over ansiktsmusklene, hornhinneskader, smerter i ryggen, forvirring, ekstrem tretthet, hodepine og svakhet i lemmene, ifølge MedlinePlus.

Om trigeminusnevralgi & øresmerter

Om trigeminusnevralgi & øresmerter


Trigeminusnevralgi har vært regnet som en av menneskehetens mest smertefulle lidelser og har selv vært kjent for å føre til selvmord. Denne forstyrrelse av den femte kranienerve er karakterisert ved ekstreme smerter av ansiktet uten en åpenbar årsak. Selv om de øvre tenner og midface regioner er de mest berørte områdene, kan trigeminusnevralgi utløse smerte i øynene, kjeven, tenner, nakke, nese og ører.

Historie

Trigeminusnevralgi ble først rapportert i 1672, men denne lidelsen er ikke i tvil plaget menneskeheten i årtusener. Lidelsen var tidligere referert til som tic douloureux, en uutholdelig smertefullt rykk.

Identifikasjon

Symptomer på trigeminusnevralgi inkluderer intense og tilbakevendende smerte angrep. Smerten vanligvis stråler ut fra et enkelt punkt i ansiktet og kan vare fra noen få sekunder til flere minutter. I atypisk trigeminusnevralgi smerten er konstant, bare varierende i intensitet. Avreise er typisk midt-delen av ansiktet, hovedsakelig leppene, øvre tenner og nese, men kan også omfatte kjeve, kinn, ører.

Funksjoner

Symptomer på trigeminusnevralgi kan utløses av tilsynelatende uskyldige hendelser som for et kyss eller en vind blåser over huden. Ingen vet egentlig hva som forårsaker trigeminusnevralgi, men flere teorier har blitt lagt fram som involverer samspillet av overflødige blodkar med nervesystemet.

Typer

Mens en hvilken som helst form for uforklarlig ansiktssmerte er ofte, og utilstrekkelig, diagnostisert som trigeminal neuralgi, kan uforklarlig øresmerte også resultere fra en rekke andre lidelser. Glossopharyngeal nevralgi viser symptomer som er ganske lik trigeminusnevralgi, men stammer fra glossopharyngeal nerve - den primære nerve klynge som betjener ører, hals, tunge og kjeve. Occipital nevralgi er karakterisert ved smerte som stråler ut fra baksiden av skallen gjennom øret til toppen av hodet. Den presenterer vanligvis bare på den ene siden av hodet.

Forebygging / løsning

En riktig diagnose av den underliggende årsaken øresmerter er viktig fordi opprinnelsessystemene reagerer på ulike behandlinger. Glossopharyngeal nevralgi kan svar til krampestillende medisiner eller mikrovaskulær dekompresjon, mens occipital nevralgi svarer bedre til visse antidepressiva eller lokalanestetika. Trigeminal neuralgi blir typisk behandlet med karbamazepin som har vist seg effektive i 70 til 90 prosent av pasientene. Når lettelse ikke kan oppnås gjennom medisinering, kirurgi kan være nødvendig.

Slik unngår du at Postherpetisk Nervesmerter

Helvetesild er forårsaket av herpes zoster virus. Pasienter med shingel kan også oppleve postherpetisk neuralgi, som er en komplikasjon av helvetesild. Ikke alle pasienter med helvetesild også tilegne seg denne tilstanden. Postherpetisk nevralgi påvirker kutane nerver. Tilstanden kan være svært smertefullt, og er også karakterisert ved et hudutslett som vanligvis kommer på den ene kroppshalvdel. Det finnes ingen medisiner eller behandlingsregimer som er bevist å fullstendig hindre postherpetisk nevralgi, men det finnes noen alternativer som kan bidra til å redusere forekomsten av tilstanden, forkorte varigheten eller redusere smerte at pasienter kan oppleve.

Slik unngår du at Postherpetisk Nervesmerter

Prøv antiviral behandling dersom du har herpes zoster. Acyclovir kan bidra til å redusere smerte og famciclovir kan bidra til å forkorte varigheten av postherpetisk nevralgi, og kan også hjelpe deg å unngå det helt. Legen kan også foreslå å kombinere valacyclovir med famciclovir.

Spør legen din om trisykliske antidepressiva som amitriptylin og desipramin. Disse medikamentene kan bidra til å redusere smerte av herpes zoster og kan bistå i å forebygge postherpetisk nevralgi. En gjennomsnittlig dose av amitriptylin er ca 70 mg per dag, og for desipramin det er omtrent 167 mg daglig.

Diskuter tar en krampestillende med legen din. Gabapentin, også kjent som Neurontin, kan hjelpe deg å håndtere postherpetisk nevralgi. En gjennomsnittlig effektiv dose kan starte på ca 300 mg daglig, men kan økes til 1800 mg daglig.

Prøv å ta oksykodon for å lindre smerte. En gjennomsnittlig dose er omtrent 10 mg to ganger daglig. Mulige bivirkninger er sedasjon, nedsatt appetitt, kvalme og forstoppelse.

Unngå å få helvetesild og postherpetisk nevralgi helt ved å bli vaksinert. Zostavax er en vaksine som kan hindre helvetesild eller redusere dens effekter, og er tilgjengelig for pasienter i alderen 60 år og eldre. Zostavax er ikke brukt til å behandle helvetesild og postherpetisk nevralgi når du allerede har helvetesild.

Hint

  • For lokaliserte smertelindring, kan du prøve å bruke en lidokain patch eller capsaicin krem ​​topically til det berørte området.
  • Mulige bivirkninger av trisykliske antidepressiva inkluderer forstoppelse, sedasjon og munntørrhet.

TMJ Nerve Pain

Kjeveledd (TMJ) og trigeminusnerven kombineres for å produsere en samling av dårlig forstått forhold. Problematiske symptomer er smerter i kjeven og omkringliggende vev, samt begrenset kjeve bevegelse. Forhold som påvirker andre ledd i kroppen vil også påvirke denne felles.

Trigeminusnerven er kritisk til hjernen og ansikts interaksjon. I vid forstand av forståelse, er det viktig å merke seg at bare 20 prosent av sensasjons meldinger til hjernen stamme fra ryggsøylen. De resterende 80 prosent kommer fra den nedre hals opp til toppen av hodet.

Funksjoner

Den menneskelige kjeve har to temporomandibulær leddene, hvert ledd blir bare frem av ørene. Den felles forbinder hodeskallen og den øvre ende av den nedre kjevebenet. TMJ gjør at underkjeven for å flytte opp og ned, frem, tilbake og fra side til side. Jaw mobilitet er viktig for ernæring og følelser.

Biting, tygging og svelging mat er et ernæringsmessig nødvendighet. Andre viktige behov inkluderer å snakke, puste og emosjonelle ansiktsuttrykk. Smerter i området av kjeveleddet kan være flyktig og uventede. Den beste behandling ingen behandling, selv om det ubehag er vedvarende. Når dette leddet gjør vondt er det vanligvis ikke en indikasjon på noen alvorlig situasjon.

Trigeminusnerven

Vevd inn i denne miksen er nerven som gjør alt skje. Det er tolv sett av hjernenerver som kontrollerer 80 prosent av meldinger til hjernen. Disse nervene styrer funksjonen til fem sanser, kroppsbalanse ved indre øret mekanisme og automatisk funksjon av organer og blodårer.

Trigeminusnerven gir mer enn halvparten av meldingen innspill til hjernen. Blant ansvar trigeminusnerven er tenner, periodontale ligamenter, kjevemusklene, trommehinnen spenning muskel, muskler til både eustacian rør, sinus fôr, kjeve TMJs og blodstrøm til det meste av den bakre delen av hjernen. Smerter som kommer fra disse områdene garanterer et besøk til en lege eller tannlege.

Tannlegen er den første forsvarslinje i behandlingen av denne smerten. En fullstendig evaluering kunne identifisere medisinsk eller tannlege som beste kunne behandle denne smerten. Det kan kreve et besøk til en nevromuskulær tannlege eller noen av en rekke medisinske fagfolk.

Identifikasjon

Dette er en av de medisinske tilstander diagnostisert av en regel ut av andre medisinske tilstander ved hjelp av en rekke tester og prosedyrer. Det er vanskelig og ofte forvirrende å forsøke en diagnose av smertefulle kjeveleddsdysfunksjon. Ansikts smerte kan være en kobling til andre forhold. Topping listen over mistenkelige forhold er sinus eller ørebetennelse, ansikts neuralgi (nerverelatert ansiktssmerter), hodepine eller morkne / abscessed tenner.

Ingen allment akseptert eller standardisert test finnes for å identifisere TMJ tilstanden riktig. Diagnose avhenger i stor grad på en detaljert medisinsk historie, fullstendig evaluering, tålmodig beskrivelse av symptomene, etterfulgt av en fysisk undersøkelse av hodet, nakke, ansikt og kjeve. Eliminere eventuelle andre forhold forlater diagnostisering av TMJ dysfunksjon og / eller trigeminusnerven engasjement som plausibel forklaring.

Utsatte befolknings

Kvinner er i flertall av behandlingssøkere. Men både menn og kvinner opplever problemer med trigeminal nerve smerte og / eller TMJ. De fertil år ser ut til å være den tiden kvinner er mest utsatt. Det er ingen plausibel forklaring på dette.

Selv om mer enn 35 millioner amerikanere lider med TMJ problemer, årsakene forblir unnvikende. Nåværende spekulasjoner fokuserer på genetikk, hormoner, skader i kjeven området, ulike former for leddgikt, tannbehandling, lavt nivå infeksjoner, autoimmune sykdommer, knuger eller sliping tennene (vanligvis under søvn) og kjeven strekking som er påkrevet for å sette inn en pust tube før operasjonen.

Betraktninger

Mange helsepersonell kan bidra til å diagnostisere og behandle TMJ pasient. Listen inkluderer familieleger, tannlegespesialister, nevrologer, otolaryngologists, søvnlaboratorie analytikere, endokrinologer, kiropraktorer, revmatologer og smertespesialister.

Aldri utelukke en ny mening. Dette er spesielt viktig når du har anbefaling for noen svært dyre tester eller invasive prosedyrer. Denne uttalelsen bør komme fra ditt valg av en uavhengig medisinsk faglig. Få denne uttalelse fra en lege som ikke er en medarbeider av din nåværende leverandør.

Er det trigeminusnevralgi eller bare en tannpine?

Trigeminusnevralgi (TN) er en av de vanligste formene for munnen smerte. Hos pasienter med denne tilstanden, kan nevrologiske funn være helt normal, men smertene fortsetter til tross for innledende suksess med medisinering. Svært ofte pasienter opplever gjennombruddssmerter selv når medisinert, som resulterer i behov for mer og mer medisiner for å få behov for lindring. For noen pasienter, fortsetter smerter til tross for å ha en tann trukket. TN ble først anerkjent i 1900 som en betingelse behandlet av komplett ablasjon av gasserian ganglion.

Om

Ifølge Manish Singh, MD av Hahnemann universitetssykehus, er trigeminusnevralgi en smertefull tilstand i munnen og den hjernenerven V. TN kan vises som en migrene cluster hodepine og i første omgang bli diagnostisert som en vanlig tannpine eller TMJ. Imidlertid ved behandling for disse tilstander, kan pasienten ikke motta lindring. TN er mest vanlig hos kvinner, som vises dobbelt så ofte. Det er også et vilkår som har en kort varighet, med debut eldre enn 50.

Symptomer

Ifølge Singh, de viktigste symptomene på trigeminusnevralgi er forbigående skarpe smerter som vises på siden av ansiktet og hodet. Dette kan synes å være lik en klynge hodepine eller migrene smerte. Andre symptomer inkluderer intermitterende smerter som kan forsvinne i lange perioder mellom angrepene. Etter angrepet, er ansikts nummenhet vanligvis ikke til stede, eller er det som regel angrep mens pasienten sover.

Årsaker

Kompresjon av hjernenerve V er den primære årsaken til trigeminusnevralgi, sier Singh. Men mange andre forhold foreligger samtidig med TN. Eksempler på dette er: glossopharyngeal nevralgi (GN) og occipital nervesmerter (ON) syndromer. Dette er to nervesyndromer som fører til smerter i ansiktet og munnen områder av hodet. Andre tilstander som multippel sklerose kan også ha en effekt på ansiktssmerter.

Behandlinger

Ifølge Singh, omtrent 75 prosent av pasienter med TN er i stand til å motta lindring med medisinsk behandling. Siden dette er en tilstand som skjer hos eldre individer, foreslår han at medisinsk behandling er den logiske og passende initial terapi for TN. Mange enkeltpersoner velger å avslutte medisinsk behandling etter det første året med behandling fordi tilstanden ofte går i remisjon. Men mange velger å fortsette behandlinger senere når tilstanden avkastning. En lang rekke medisiner har vist seg effektive i behandlingen av TN, inkludert gabapentin og Lamotrignene, både anti-anfall medisiner.

Kirurgiske behandlinger

Singh antyder at over tid medisinering behandling begynner å miste sin effektivitet. Som et resultat av pasienter kan begynne å oppleve gjennombruddssmerter. Kirurgi kan være det nest beste alternativet. Et forslag er gamma kniv kirurgi. Denne spesielle kirurgiske inngrep er spesielt effektivt i behandlingen av trigeminal neuralgi. Imidlertid er kirurgiske inngrep ikke er effektiv for personer som har TN sekundært til multippel sklerose.

Trigeminusnevralgi alternativer

Trigeminus går gjennom ansiktet og kan påvirkes av neuralgi (som betyr nervesmerter), oftest forårsaket av trykket på nerve fra en blodåre. Denne smerten kan bli satt av ved rutine og selv mild ansikts stimulering og kan være hyppig tilbakevendende eller intermitterende, noe som betyr at det kommer og går. En rekke ulike behandlingstilbud er tilgjengelige for trigeminusnevralgi, og den beste behandlingen varierer basert på en individuell pasientens behov.

Evaluering

Det viktigste skritt i behandling av trigeminusnevralgi blir undersøkt av en lege for å finne årsaken til dine symptomer. The Mayo Clinic rapporterer at smertene i ansiktet kan være forårsaket av andre forhold, så det er viktig å beskrive dine symptomer med legen din og gjennomgå en fysisk undersøkelse og eventuell MR for å riktig diagnostisere trigeminusnevralgi.

Medisiner

Over-the-counter (OTC) smertestillende midler kan ikke kunne styre nervesmerter, eller smerter i en nerve. Ifølge Mayo Clinic, er krampestillende medisiner og muskel relaxers brukt i stedet i forvaltningen av trigeminusnevralgi. Antikonvulsive medisiner kan forårsake en rekke bivirkninger, og folk tar dem bør overvåkes nøye for effekter som økt selvmordstanker (tenker på selvmord). Antikonvulsive regimer må kanskje endres for å sikre fortsatt effektivitet. Medline Plus rapporterer også bruk av migrene medisiner og trisykliske antidepressive midler for å lindre tilstanden.

En injeksjon av alkohol nærheten av stedet for ansiktssmerter kan hjelpe midlertidig lindre smerten av trigeminusnevralgi, men denne prosedyren må kanskje gjentas, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgi

En rekke ulike kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige for å bidra til å gi lindring fra trigeminusnevralgi. The Mayo Clinic rapporterer at disse operasjonene har to forskjellige hovedmål: en, å skade trigeminusnerven (slik at det ikke lenger kan sende smertesignaler til hjernen); eller to, for å avlaste trykket fra blodkaret på nerven. Disse operasjonene kan forårsake nummenhet i ansiktet, og kan ikke få permanent fritak fra trigeminusnevralgi.

Alternative behandlingsformer

For mange nevralgiske forhold, er alternative metoder for smertelindring søkt, som smerte kan ofte være ganske alvorlig og vanskelig å administrere. The Mayo Clinic rapporterer at noen av følgende kan brukes etter samråd med en lege for å sikre at behandlingen ikke vil reagere negativt med pågående medisinsk behandling: akupunktur, biofeedback, ta vitaminer og kosttilskudd, samt bruk av elektrisk nervestimulering.

Passion Flower og Rykninger Remedy

Rykninger er ofte forårsaket av stress, angst og nervøsitet. Mens Pasjonsblomst rettsmidler brukes til å behandle disse forholdene og den resulterende rykninger er generelt ansett som trygt; er det viktig at du adresserer den underliggende årsaken til rykninger. Kutt ut koffein og øke nivåene av trening og hvile for å behandle forhold som bidrar til rykninger. Hvis du fortsetter å bli plaget med rykninger, bør du kontakte lege for konvensjonelle behandlingsalternativer. Likeledes, konsultere legen din før du tar urte kosttilskudd.

Alternativer

Pasjonsblomst er et populært middel i Europa brukes til behandling av angst. Pasjonsblomst har en beroligende og krampeløsende effekt, ifølge Anne Cowper, en medisinsk herbalist, og bidrar ved å slappe av muskelkramper og spenning, beroligende nerver og lindre smerte. Cowper indikerer også at pasjonsblomstolje kan anvendes for å behandle helvetesild, isjias, neuralgi, Parkinsons sykdom og kolikk, sammen med stressrelaterte rykninger. Den er tilgjengelig i te form så vel som i skjær form i henhold til Cowper. De fleste tinkturer er alkoholbasert, så det er en god idé å fortynne dem med vann for å gjøre det lettere på magen ifølge Anne Cowper en medisinsk herbalist i boken, "The Doctors Book Of urte hjem rettsmidler." Ta 40 dråper tinktur i åtte gram vann før eller med måltider. Alternativt, drikke en kopp pasjons te tre ganger daglig for lindring. Sett en teskje tørkede passionflowers i en kopp, hell i åtte gram av kokende vann, dekk og bratt i 10 minutter. Strain og drikke. Pasjonsblomst er trygt å ta regelmessig, men er best tatt som en medisinsk te i tider med stress, snarere enn som en dagligdags te.

Pasjons fungerer også godt når den kombineres med andre urter i skjær form. Connie Catellani, MD, medisinsk direktør i Miro Center for Integrative Medicine i Evanston, Illinois, anbefaler en kombinasjon skjær form. Catellani sier at vendelrot, pasjons og skullcap er spesielt nyttig når den kombineres for å behandle stress, angst og ofte resulterende rykninger som finnes i boken, "The Complete Guide to urte hjem rettsmidler". Dette er en vanlig urte kombinasjon som kan bli funnet i mange naturlige helsekostbutikker. Skullcap sammen med vendelrot begge har beroligende egenskaper, og bidra til å øke effekten av pasjons, ifølge Anne McIntyre medlem av Storbritannias National Institue of Medical Naturmedisinere og medeier av Midtsommer Cottage Clinic i Oxfordshire, England, og som nevnt i boken "The Complete Book of Herbal hjem rettsmidler". Vær forsiktig med å utvanne dette midlet etter anvisningen på pakken. Den anbefalte dosen er to droppers av blandet skjær i en halv kopp vann tre ganger om dagen.

Konsultere legen din før du legger noen urte supplement til behandlingsopplegg. Hvis du fortsatt opplever symptomer på rykninger, stress, angst eller nervøsitet, konsultere legen din for andre behandlingstilbud. Ikke ta pasjons med en MAO-hemmer.

Årsaker til Nervesmerter

Nervesmerter er et medisinsk begrep som brukes for å beskrive unormal smerter i en nerve, og kan forekomme i ett eller flere nerver på en gang. Smerter i nerver kan forekomme ved avslutninger av nerven eller langs hele lengden av nerven, og kan variere i styrke, avhengig av årsaken.

Kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer som påvirker balansen av næringsstoffer, kan kjemikalier og avfall i blodet føre til nervesmerter. Et overskudd av sukker i blodet forårsaket av ubehandlet diabetes kan forårsake skade på nerver over tid og resultere i neuralgi. En lidelse av nyrene, kalt kronisk nyresvikt, årsaker kroppslig avfall for å bygge opp i blodet, og er en årsak til nervesmerter.

Infeksjoner

Visse typer av infeksjoner kan angripe nervene i sene stadier av sykdommen, forårsaker neuralgi. Syfilis er en infeksjon vanligvis overføres ved seksuell kontakt, og kan være en årsak til neuralgi. Lyme sykdom er en annen tilstand som kan forårsake nervesmerter som en komplikasjon etter den innledende løpet av symptomer.

Skader

En skade på legemet på grunn av trauma eller en kirurgisk prosedyre kan forårsake neuralgi. Kirurgi kan føre til nervesmerter ved severing, nicking, eller på annen måte fysisk skade en nerve. Traumer som faller, overfall eller auto ulykker kan føre til alvorlige skader og indre hevelse som kan føre til nervesmerter.

Trykk

Unormal trykk eller kompresjon av en nerve er en årsak til nervesmerter, spesielt nervesmerter i trigeminusnerven av ansiktet. Kompresjon av en nerve kan være et resultat av vekst av en tumor på eller i nærheten av en nerve. En herniated disk, bein anspore eller leddgikt kan også legge press på en nerve og forårsake nervesmerter.

Progressive sykdommer

Medisinske tilstander som forårsaker progressiv skade av nerver er en årsak til nervesmerter. Multippel sklerose er en kronisk sykdom som skader utenfor Dekning av nerver, og dette skader kan føre til nervesmerter. Perifer neuropati og diabetisk nevropati kan også forårsake nervesmerter som et resultat av skade på nerver i ekstremitetene og huden.

Helvetesild

Helvetesild er en sykdom forårsaket av en andre angrep av varicella zoster, som er virus som forårsaker vannkopper. Nervesmerter er en vanlig komplikasjon ved en helvetesild angrep, og denne tilstanden kalles postherpetisk nevralgi. Varigheten av nervesmerter forårsaket av helvetesild kan være flere måneder eller lengre, og behandlinger kan ikke helbrede fullstendig smerte.

Hvordan behandle Nervesmerter

Hvordan behandle Nervesmerter


Nervesmerter rammer tusenvis av mennesker, de fleste av dem eldre. Smerten av nervesmerter er forårsaket av betennelse eller kompresjon av nerver og kan være et resultat av alt fra stress til en klemt nerve til en gjenværende effekten av en sykdom. Selv om behandling av nervesmerter kan noen ganger være så enkelt som å endre kostholdet ditt, bør du virkelig begynne med et besøk til din nevrolog eller fastlegen. Alltid få en fullstendig diagnose, siden visse typer nervesmerter, venstre ubehandlet, kan føre til intens smerte og mer alvorlige forhold.

Bruksanvisning

En avtale med noen underliggende årsak eller tilstand. Nervesmerter er ofte til stede med infeksjoner, for eksempel tannråte, og neseinfeksjoner eller etter en viral sykdom som helvetesild. Det som ser ut til å være en migrene eller sinus hodepine kan være nervesmerter. Nervesmerter kan være et resultat av en skade eller stress. Diabetes kan utløse trigeminusnevralgi. Alle disse situasjoner krever oppmerksomhet før noen behandling kan være vellykket for nevralgi seg selv.

•  Bestem hva slags nervesmerter du har. Den mest vanlige, trigeminal neuralgi, er forårsaket av betennelse i en av de to nerver som delt i tre segmenter på hver side av ansiktet. Det er ofte forverres av varm eller kald luft eller vann, berøring eller bare vaske eller barbering. Postherpetisk nevralgi følger en episode av helvetesild som følge av meslingvirus. Occipital nevralgi skjer rundt bunnen av hodeskallen og resultater fra en klemt occipital nerve. Glossopharyngeal nevralgi påvirker baksiden av tunge eller svelg tilbake til ørene, og kan utløses av noe så enkelt som å tygge eller svelge. Smerten forbundet med disse ansikts neuralgias er skarp, skyting, svie eller prikking. Det kan være kjedelig eller uutholdelig. Begynn behandlingen ved å få med legen din, som kan bestille en CT scan eller MR for å eliminere andre forhold som svulster eller aneurismer og å finne eventuelle kompresjons poeng på nervene.

Lær om nervesmerter. Bruk en av referansen nettsider under eller søk ved hjelp av "nervesmerter" eller bestemt type nervesmerter som plager deg. Trigeminusnevralgi er også kalt "tic douloureux" (som betyr "smertefulle rykk"). Du kan også finne informasjon ved hjelp av plasseringen av nervesmerter - kranie, ansiktsbehandling eller Atypisk ansiktssmerte (ATFP), en samlebetegnelse for en rekke typer av ansikts neuralgia. Spør helsepersonell eller finne informasjon på egenhånd om hva som utløser episoder av nervesmerter. og hvilke alternativer er tilgjengelige.

Unngå triggere for nervesmerter episoder. Søke behandling så snart som mulig for virusinfeksjoner som helvetesild for å minimere sjansen for å utvikle postherpetisk nevralgi. Unngå triggere for glossopharyngeal eller trigeminusnevralgi (sterk tygging, kald vind, tannbørsting). Sitte rett opp og legge seg flat for å unngå å vri og bøye nakken i lengre perioder. Korrigere eventuelle mangler i dietten som din lege eller ernæringsfysiolog påpeker.

Følg legens ordre for medisinering. Anti-anfall og antidepressive medikamenter brukes ofte for å undertrykke smerte med cranio-ansikts neuralgia. Elektrisk stimulering er effektivt i enkelte typer nervesmerter og smertestillende midler eller et stoff som heter capsacin blir ofte brukt for postherpetisk nevralgi. Hvor lettelse ikke blir funnet for trigeminusnevralgi, kan kirurgi utføres for å døyve eller fjerne trigeminusnerven. Følg alle retninger for medisiner og aldri slutte å ta en anti-beslag eller antidepressiva plutselig eller uten å konsultere lege.

Undersøke alternative eller homeopatiske behandlinger. Acupunture, Vitamin B-kompleks og noen urtemedisiner har alle blitt brukt, med noen suksesshistorier, for å lindre smerten forbundet med nervesmerter. Når jeg prøver alternative, holistiske eller urte medisinske behandlinger, informere legen din. Du kan ikke bare unngå eventuelle konflikter med den behandlingen hun har bestilt, men hun kan være i stand til å identifisere en hoax og spare deg penger.

Tips og advarsler

  • Alltid insisterer på å prøve de minst invasive medisinske alternativer for behandling først - kirurgi er ikke pålitelig vellykket.
  • Det eneste som vil overbevise deg til å søke medisinsk hjelp for en nevralgi er smertene. Aldri godta en helsearbeider manglende evne til å "finne noe galt" eller foreskrive sterke smertestillende midler for denne tilstanden. Kontakt en kompetent nevrolog som vet hva de skal se etter og hva du skal gjøre med det.
  • Vær oppmerksom på at etterkommere av old-time "slange olje selgere" er i live og praktisere medisin uten lisens på nettet. Hold deg til pålitelig informasjon som tilbys av profesjonelle organisasjoner eller medisinske skoler.
  • Alle som lover å "kurere" en nevralgi lyver. Siden veien nevralgi fungerer bare generelt forstått, det beste du kan forvente er å være i stand til å minimere smerte og administrere din tilstand.