Digidexo.com

metoprolol og seroxat

Hvordan ta Metoprolol

Metoprolol er fellesnavnet for reseptbelagte legemidler som Lopressor og Toprol-XL. Det er en beta-blokker som blokkerer visse kjemiske reaksjoner i kroppen din som efedrin på hjerte og blodkar. Dette i sin tur brukes til å behandle høyt blodtrykk og angina. I noen tilfeller er Metoprolol brukes etter et akutt hjerteinfarkt å bidra til å forbedre sjansen for overlevelse. Følg disse trinnene for å ta Metoprolol å redusere blodtrykk, hjertefrekvens og belastning på hjertet.

Hvordan ta Metoprolol

•  Ta Metoprolol som foreskrevet av legen din. Det er viktig at du ikke tar noe mer Metoprolol enn foreskrevet. Les all informasjon som følger med forskrivning av Metoprolol og hvis du har noen spørsmål be apoteket eller legen din.

Svelg Metoprolol pillen hele med et fullt glass vann. Det er viktig å holde på en diett når du tar Metoprolol og ta pillen på et angitt tidspunkt hver dag vil hjelpe deg å huske.

•  Skjær pillen i to hvis du får beskjed om å gjøre det av legen din, men ikke knuse eller tygge tabletten. Metoprolol er en tid frisetting og knusing eller tygge det kan føre til for mye av medisinen for å bli utgitt på en gang.

Kombiner Metoprolol med en diett av kosthold og trening for å oppnå de beste resultatene. Følg ditt kosthold, mosjon og medisiner diett tett hvis du har høyt blodtrykk.

Fortsett å ta Metoprolol, selv om du føler deg vel, mens du blir behandlet for hypertensjon. Det er vanligvis ingen ytre tegn for høyt blodtrykk og stoppe Metoprolol kan forårsake tilstanden din forverres.

Hint

  • Informer legen din at du tar Metoprolol hvis du trenger å ha noen form for kirurgi. Du må kanskje slutte å ta Metoprolol for en kort tid.
  • Fortell legen din før du tar Metoprolol hvis du har hjertesvikt, astma, bronkitt, emfysem, diabetes, lavt blodtrykk, depresjon, leversykdom, nyresykdom, skjoldbrusk uorden eller myasthenia gravis. Du kan ikke være i stand til å ta Metoprolol eller dosen kan måtte endres.
  • Vær forsiktig når du kjører eller betjener tunge maskiner mens du tar Metoprolol som medisiner kan svekke dine reaksjoner og tenkning.
  • Mindre alvorlige bivirkninger av å ta Metoprolol er oppkast, søvnløshet, problemer med å nå orgasme, impotens, lav sexlyst, tretthet, angst og nervøsitet. Disse bivirkningene er ikke alvorlige, og du bør fortsette å ta Metoprolol som foreskrevet. Hvis problemene vedvarer eller forverres, bør du kontakte legen din.
  • Ikke ta Metoprolol hvis du har et hjerte blokk, sick sinus syndrom, langsom hjerterytme, pheochromocytoma eller sirkulasjonsproblemer.
  • Ikke ta Metoprolol hvis du er gravid, kan bli gravid eller ammer. Metoprolol er kjent for å forårsake misdannelser hos nyfødte.
  • Alvorlige bivirkninger av å ta Metoprolol inkluderer langsom hjerterytme, ujevn hjerterytme, ørhet, besvimelse, kortpustethet, hevelse i ankler og føtter, kvalme, magesmerter, lav feber, dårlig matlyst, mørk urin, leire-farget avføring, gulsott, depresjon og kalde hender og føtter. Stopp tasking Metoprolol og oppsøke lege hvis du merker noen av disse symptomene.
  • Metoprolol kan føre til en negativ reaksjon når det blandes med andre legemidler. Informer legen din om alle og alle medisiner du tar.

Hvordan identifisere Metoprolol succinate Tabletter

Metoprolol succinate er et stoff som brukes til å behandle høyt blodtrykk. For folk som er på en medisin regime som inneholder dette stoff, kan det være nødvendig å plukke dette stoffet ut av et sett av piller. For eksempel, hvis du del pillene dine ut for hele uken, og da legen endrer dosen mengde eller hyppighet av stoffet, må du kanskje fjerne eller erstatte piller.

Hvordan identifisere Metoprolol succinate Tabletter

•  Se på fargen på pillen. Metoprolol succinate tabletter er hvite. Dette gjelder uansett om du tar den generiske versjonen eller navnet merkevare versjon av stoffet.

Kontroller formen. Disse piller enten er rund eller oval spiss, avhengig av dosen. Du kan sjekke din resept for å finne ut hvilken form pillen vil bli. 25mg og 200mg piller er oval, mens 50mg og 100 mg piller er runde. Men hvis pillene er utvidet utgivelse, vil de være oval for 50mg og 200mg piller, og runde for 25mg og 100mg piller.

•  Undersøk belegg. Alle Metoprolol succinate tabletter må film belagt. I tillegg vil de ha et avtrykk som varierer i henhold til produsenten og doseringsmengde. For eksempel, 25mg forlenget frigivelse pille fremstilt av Sandoz Pharmaceuticals, Inc vil bli merket med E281 på den ene side av pillen.

Legg merke til stillingen. Alle 25mg tabletter må være dobbelt scoret, noe som betyr at det er scoret på begge sider. Alle andre dosering beløp er enkelt scoret.

Hint

  • Hvis du er i tvil om hva pillen er Metoprolol succinate tablett, ta alle dine piller på apoteket. Hun vil være i stand til å vise deg den riktige pillen.

Hva er Metoprolol succinate ER brukes til?

Metoprolol succinate ER er et stoff som brukes til å behandle høyt blodtrykk, som også kalles hypertensjon. Det er solgt under merkenavnet Toprol-XL og som et generisk legemiddel, og det er en utvidet frisetting tatt muntlig. Den kan brukes alene eller sammen med andre medikamenter for å kontrollere høyt blodtrykk.

Bruksområder

Metoprolol succinate er også brukt til å behandle angina pectoris og noen typer hjertefeil. Angina pectoris er bryst smerte eller ubehag forårsaket av koronar hjertesykdom.

Bivirkninger

Noen bivirkninger har blitt rapportert av personer som tar metoprolol succinate ER, ifølge Astrazeneca, som produserer Toprol-XL. Tretthet og utmattelse ble rapportert av en av 10 personer, og depresjon ble rapportert av én av 20 personer. Noen mennesker har opplevd utslett, diaré, kvalme, mageproblemer og hodepine.

Flere alvorlige bivirkninger inkluderer en langsom hjerterytme, kalt bradykardi og hjerteproblemer, ifølge Nursing Drug Handbook. Folk som opplever disse symptomene bør oppsøke lege umiddelbart, da de kan være livstruende.

Tilgjengelighet

Metoprolol succinate ER er tilgjengelig under merkenavnet Toprol-XL og som en generisk, ifølge informasjon fra Food and Drug Administration. Produsenten av Toprol-XL er Astrazeneca. Den generiske versjonen er produsert av flere selskaper, inkludert KV Pharmaceuticals og Sandoz Inc. Den er tilgjengelig som en pille, som er tatt muntlig; pillene er tilgjengelige i 25 mg, 50 mg, 100 mg og 200 mg doser.

Om High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er også kalt hypertensjon, ifølge Mayo Clinic. Blodtrykket viser hvor mye blod blir pumpet og hvor mye motstand tilbys av arteriene. Hvis arteriene er innsnevret eller hvis hjertet pumper hardt, vil blodtrykket være høyere.

Hypertensjon utvikler seg vanligvis over år. På grunn av dette, er det viktig å ta i samsvar blodtrykksmålinger. Readings kan variere, avhengig av maskinen, men en konsekvent økning bør rapporteres til lege.

Betraktninger

Folk bør ikke slutte å ta metoprolol succinate brått, ifølge Nursing Drug Handbook. De bør være avvent av det over en eller to uker.

Brå seponering av bruk kan føre til hjerteinfarkt, ifølge Astrazeneca.

Også pasienter som er nye til å ta metoprolol succinate bør unngå bruk av maskiner før de vet hvordan det vil påvirke dem, ifølge produsenten. Pasientene bør også varsle sin lege hvis de opplever pustevansker.

Kvinner som ammer bør ikke ta metoprolol succinate, ifølge Nursing Drug Handbook.

APO Metoprolol bivirkninger

APO Metoprolol (Metoprolol tartrate) er merkenavnet for en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle angina (brystsmerter), høyt blodtrykk og hjertesvikt. APO Metoprolol distribueres i Canada av legemiddelfirmaet Apotex, og i USA av legemiddelfirmaet Astrazeneca (under merkenavnet Toprol XL). APO Metoprolol er også brukt som behandling for forebygging av hjerteinfarkt. Bivirkninger som svimmelhet, svakhet, diaré og depresjon er ikke uvanlig blant brukerne.

Dosering

APO Metoprolol er foreskrevet som en tablett for oralt inntak. Avhengig av din tilstand, vil APO Metoprolol være foreskrevet i 25 til 100 mg doser. Ta APO APO Metoprolol nøyaktig som foreskrevet og ikke hoppe over en dose. Hvis du glemmer å ta APO Metoprolol, ta den glemte dosen så snart du husker det. Ta alltid APO Metoprolol med et måltid.

Overdosering Symptomer

Det er svært viktig at du aldri ta en dobbel dose av APO Metoprolol, da det kan føre til en overdose. Symptomer på APO Metoprolol overdose inkluderer treg, ujevn hjerterytme, pustevansker (kortpustethet), blå-farget negler, svimmelhet, kvalme, besvimelse og svimmelhet.

Bivirkninger: Mindre vanlige

Metoprolol succinate ER er assosiert med mindre vanlige bivirkninger som kalde hender eller føtter, langsom hjerterytme, ankelen eller beinet hevelse og kortpustethet. Pustevansker eller piping er også bivirkninger av APO Metoprolol. Oppsøk lege hvis du opplever noen bivirkninger som følge av å ta APO Metoprolol.

Bivirkninger: Sjeldne

Noen bivirkninger forbundet med APO Metoprolol, selv om sjeldne, er mer alvorlig. De inkluderer brystsmerter, rygg eller leddsmerter, mørk eller blodig urin, hallusinasjoner (se ting som ikke eksisterer), uregelmessig puls, alvorlig kløende eller flassende hud utslett, gulsott (gulfarging av øyne eller hud). Informer legen din umiddelbart hvis du opplever noen alvorlig bivirkning som følge av inntak av APO Metoprolol.

Advarsel

Ikke slutt å ta APO Metoprolol uten å diskutere det med legen din først. Brystsmerter, hjerteinfarkt eller ujevne hjerteslag kan oppstå som et resultat av å avslutte behandlingen. Ta APO Metoprolol akkurat som foreskrevet. Ikke bruk alkohol mens du tar denne medisinen.

Effekter av Metoprolol på Minne & the Brain

Metoprolol er et stoff som brukes til å behandle høyt blodtrykk og forhindre hjerteinfarkt. Drugs.com forklarer at det er en beta-blocker som "påvirker hjertet og blodsirkulasjonen (blodstrøm gjennom arterier og vener)." Som med mange medikamenter som brukes til behandling av kardiovaskulære tilstander, har mange uønskede bivirkninger forbundet med metoprolol.

Allergiske Reaksjoner

Mens du bruker noen form for metoprolol (tartrate tabletter, succinate forlenget frisetting), er en alvorlig allergisk reaksjon mulig. Ifølge drugs.com, symptomer inkluderer utslett, elveblest, pustevansker, hevelser i ansikt, lepper, tunge eller munn, brystsmerter, blueness eller kuldefølelse i hender og føtter, uregelmessig hjerterytme, besvimelse, humørsvingninger, depresjon, forvirring og hallusinasjoner. Alvorlig svimmelhet, alvorlig svimmelhet, synsforstyrrelser, hevelse i bena, gulsott, tungpustethet og hamrende i brystet kan også forekomme under en allergisk reaksjon, melder drugs.com.

Skadevirkninger --- Central Nervous System / Psykiatrisk

Drugs.com sier at 10 til 20 prosent av hver 100 pasienter har rapportert noen form for nervesystemet bivirkninger mens de behandles med metoprolol. Disse inkluderer svimmelhet, hodepine, mareritt og søvnvansker. Flere alvorlige nervesystemet bivirkninger omfatter depresjon, mental forvirring, angst, hallusinasjoner, tretthet og kortsiktig hukommelsestap, forklarer drugs.com. Disse kan være skadelig for helsen din. Kontakt legen din hvis noen av dem vedvarer eller forverres.

Skadevirkninger --- Hjerte / Åndedretts / Metabolsk

Rapporterte kardiovaskulære bivirkninger inkluderer demping av hjertet, brystsmerter, lavt blodtrykk, hjertebank, kalde ekstremiteter, ødem, hjertesvikt, og arteriell insuffisiens, sier drugs.com. Respiratoriske bivirkninger inkluderer tungpustethet, hoste og i noen tilfeller, sykdom i luftveiene (dyspné). Som forklart av drugs.com, metabolske bivirkninger er endringer i kolesterolnivå, vektøkning, høye nivåer av kalium i blodet, uvanlige blåmerker eller blødning og lave nivåer av blodsukker.

Skadevirkninger --- Gastrointestinal / Genitourinary / Lever

Mange uheldige gastrointestinale virkninger er forbundet med metoprolol bruk. Disse inkluderer diaré, munntørrhet, magesmerter, forstoppelse, gass, sykdommer i fordøyelseskanalen og halsbrann, melder drugs.com. Oppkast har også blitt opplevd av pasienter. Urin bivirkninger er i hovedsak begrenset til mannlige pasienter, ifølge drugs.com. Disse omfatter impotens og reduksjon i produksjonen av testosteron. Sjelden, lever bivirkninger oppstår. Rapporterte symptomer er levertoksisitet og i svært sjeldne tilfeller hepatitt.

Betraktninger

Hjerte-disease.emedtv.com sier at andre bivirkninger kan omfatte hårtap, øresus, leddgikt og diabetes (sjelden). Det ser ut til at uønskede bivirkninger forbundet med hjernen og minnet er mulig, og i noen tilfeller alvorlige. Til syvende og sist er det opp til deg og legen din for å velge riktig hjertemedisiner for deg. Noen kan aldri oppleve bivirkninger, mens andre kan ha en sterk eller livstruende reaksjon på metoprolol.

Forskjeller mellom Sotalol & Metoprolol

Sotalol og metoprolol er generiske navn for reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og brystsmerter eller angina. Til tross for at både sotalol og metoprolol er betablokkere, er det noen forskjeller.

Bruksområder

I tillegg til angina og blodtrykket, leger noen ganger fore intravenøs metoprolol for å hindre skade på hjertet i pasienter under og etter et hjerteinfarkt. Sotalol er vanligvis foreskrevet for behandling av arytmi eller hjerterytme uregelmessigheter i stedet for hypertensjon, angina eller hjerteinfarkt.

Funksjoner

Med unntak av intravenøse doser gitt i et sykehus for hjerteinfarkt pasienter, er metoprolol vanligvis tatt hjemme, selv i begynnelsen av behandlingen. Sotalol Behandlingen starter vanligvis i et sykehus, hvor pasienter kan overvåkes for tegn på farlige hjerterytmeuregelmessigheter.

Dosering

Metoprolol kommer i to dosestyrker - 50 mg og 100 mg. Sotalol er tilgjengelig i 80, 120 og 160 mg doser.

Legemiddelinteraksjoner

Antacida har potensial til å redusere effekten av sotalol, men ikke har noen effekt på metoprolol, ifølge RxList. Narkotika som antidepressant fluoksetin, anti-psykotisk tioridazin, anti-arytmisk propafenon og HIV narkotika ritonavir har potensial til å øke konsentrasjonen av metopolol i kroppen din.

Risiko

Sotalol utgjør en risiko for farlig hjerterytmen uregelmessigheter i noen pasienter, advarer RxList. Sotalol er noen ganger brukt til å behandle arytmi hos barn, men metoprolol er ikke godkjent for bruk hos barn under 18 år.

Forskjellen mellom Metoprolol succinate og Metoprolol tartrate

Forskjellen mellom Metoprolol succinate og Metoprolol tartrate


Metoprolol succinate og metoprolol tartate tilhører en klasse legemidler som kalles betablokkere. Disse stoffene behandle høyt blodtrykk og andre hjertesykdommer ved å blokkere effekten av adrenalin på hjertet.

Bruksområder

Metoprololtartrat behandler høyt blodtrykk (hypertensjon) og angina (brystsmerter). Leger også foreskrive metoprololtartrat for personer som har hatt hjerteinfarkt. Metoprolol succinate behandler høyt blodtrykk, hjertesvikt og angina.

Dosering

Metoprolol succinate er en utvidet-release versjon av metoprolol, så det er fortsatt i blodet og kontrollerer blodtrykket for en full 24 timer. Metoprololtartrat ikke bo i blodet i 24 timer.

Effekter

Metoprolol succinate bivirkninger inkluderer forstoppelse, svimmelhet, hodepine, tørr munn, halsbrann, tretthet, kvalme, søvnproblemer, muskelsmerter, magesmerter og oppkast. Bivirkninger av metoprololtartrat inkluderer døsighet, svimmelhet, tretthet, søvnproblemer, oppkast, diaré, synsproblemer og uvanlige drømmer.

Advarsel

Tar mer enn ett metoprolol succinate pille om gangen kan føre til overdose. Overdose symptomer inkluderer hjertesvikt, hjertestans, koma, tap av bevissthet, oppkast, koma, ekstremt lavt blodtrykk, langsom hjerterytme og atrioventrikulær blokk.

Betraktninger

Hvis apoteket ikke har metoprolol succinate på lager, snakk med legen din før du bruker metoprololtartrat som et alternativ. Legen din vil bestemme riktig dosering for å kontrollere blodtrykket.

Bivirkninger av propylthiouracil & Metoprolol

Bivirkninger av propylthiouracil & Metoprolol


Propylthiouracil brukes til behandling av hypertyroidisme (aktiv skjoldbruskkjertel) ved å forhindre skjoldbruskkjertel fra å produsere for mye thyroid hormon. Skjoldbruskkjertelen regulerer hjertefrekvens, muskelstyrke, hvor godt og hvor fort kroppen din forbrenner kalorier og mange andre funksjoner. metoprolol, som ofte selges under merkenavnene Lopressor og Toprol XL, er en betablokker, et stoff som lindrer stress på hjertet. Metoprolol behandler høyt blodtrykk, bremser hurtig puls, hindrer unormal hjerterytme, og lindrer smerter i brystet.

Funksjoner

Alle legemidler har bivirkninger, og noen av disse reaksjonene kan være ubehagelig. Medisiner med samme bivirkninger, når det brukes sammen, kan gjøre bivirkningene sterkere. Narkotika tatt sammen noen ganger også samhandle med hverandre; narkotika kan arbeide sammen for å behandle en tilstand eller forbedre healing, eller de kan arbeide mot hverandre for å skape andre problemer.

Bivirkninger

Vanlige og sjeldne bivirkninger av propylthiouracil og Metoprolol inkluderer kvalme, oppkast, svimmelhet og tretthet. Andre bivirkninger av propylthiouracil inkluderer tap av smak, hodepine, ledd / muskelsmerter, hårtap, feber, redusert antall hvite blodceller og brenning / prikking i hender / føtter. Andre bivirkninger av metoprolol bestå av synsproblemer, svakhet, kortpustethet, søvnvansker, lav sexlyst, kalde hender og depresjon. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, og de vedvarer, rapportere dem til legen din.

Sjeldne bivirkninger

Begge stoffene kan forårsake sjeldne allergiske reaksjoner karakterisert ved utslett, kløe / hevelse (spesielt i ansikt / tunge / hals), kraftig svimmelhet og problemer med å puste. Både propylthiouracil og metoprolol kan forårsake alvorlige, og kan være dødelig leverproblemer. Symptomer på leverskade inkluderer unormal tretthet, magesmerter, vedvarende kvalme, tap av appetitt, gulfarging av hud eller øyne, lyse avføring eller mørk urin. Hvis du har noen av disse bivirkningene må du søke legehjelp umiddelbart.

Advarsler

Propylthiouracil kan gjøre metoprolol altfor effektive. Hvis skjoldbruskkjertelen funksjon normaliserer og er ikke lenger gjør for mye thyroid hormon, kan det hende du må slutte å ta propylthiouracil eller din dose av metoprolol kan måtte reduseres. Metoprolol kan maskere visse symptomer på hypertyreose. Hvis du har hypertyreose og plutselig slutte å ta metoprolol, kan du oppleve en skjoldbrusk storm, en livstruende situasjon preget av feber så høyt som 105-106 ° C, rask puls, kvalme / oppkast, diaré, uregelmessig hjerterytme, svakhet, hjertesvikt og forvirring / desorientering.

Betraktninger

Fortell legen din dersom du er gravid eller ammende før du tar noen av disse medikamentene. Selv om du opplever bivirkninger, ikke slutte å ta en av disse medikamentene uten å søke lege.

Bivirkninger av Metoprolol succinate

Metoprolol succinate er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle flere hjertesykdommer, inkludert angina, høyt blodtrykk og hjertesvikt. Det er klassifisert som en betablokker, og virker ved å redusere mengden av blod til hjertet må pumpe og mengden av arbeid som det har å gjøre, effektivt redusere hjerte smerte og å senke blodtrykket. Metoprolol suksinat kan også brukes til å stabilisere en person puls i tilfelle av en rask eller uregelmessig hjerterytme. Personer med angina eller visse typer hjertesykdom bør aldri plutselig slutte å ta Metoprolol succinate uten legens godkjennelse fordi det kan føre til at tilstanden forverres. Tar stoffet har flere kjente bivirkninger.

Hjerte bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan Metoprolol succinate forårsake alvorlige bivirkninger som kan tyde på et problem med hjertet. Pasienter som opplever noen av følgende symptomer bør kontakte sin lege umiddelbart: forverring brystsmerter, en bankende følelse i brystet eller en demping eller uregelmessig hjerterytme.

Gastrointestinale bivirkninger

Noen mennesker kan oppleve forstoppelse, diaré, halsbrann, kvalme, oppkast, magesmerter og gass. Imidlertid er ingen av disse bivirkningene er grunn til bekymring.

Nevrologiske bivirkninger

Hodepine, svimmelhet og tretthet er alle bivirkninger av å ta Metoprolol succinate, men de er ikke ansett som alvorlige. Andre nevrologiske bivirkninger kan tyde på en potensiell komplikasjon som krever behandling. Varsle legen din hvis du merker hallusinasjoner, humørsvingninger - inkludert depresjon eller forvirring - alvorlig svimmelhet eller visjon endringer.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre bivirkninger som kan tyde på et problem inkluderer besvimelse, uvanlig kald eller blå hender og føtter, hevelse i armer, ben og føtter, kortpustethet, piping i brystet og gulsott. Disse bivirkningene bør rapporteres til legen din umiddelbart.

Andre ikke-alvorlige bivirkninger

Andre kjente bivirkninger av Metoprolol succinate som ikke er alvorlige inkluderer en tørr munn eller øyne, hodepine, søvnproblemer, uforklarlig svakhet eller tretthet og halsbrann.

Metoprolol bivirkninger: Depresjon

Metoprolol er fellesnavnet for en reseptbelagte medisiner som kalles Toprol. Klassifisert som en betablokker, er Metoprolol ofte foreskrevet for høyt blodtrykk, angina (brystsmerter) og hjertesvikt. Vanlige bivirkninger av metoprolol omfatter svimmelhet, et kløende utslett eller hudirritasjon, tretthet og depresjon.

Dosering

Metoprolol gis oralt i tablettform. Avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand, vil legen forskrive 50-100 mg tabletter. Ta metoprolol nøyaktig som foreskrevet. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du husker det, men aldri dobbelt opp på en dose. Ta metoprolol med et måltid eller umiddelbart etter et måltid.

Side Effect: Depresjon

Før forskrivning av metoprolol, vil legen stille deg en rekke helse historie spørsmål, samt om du har opplevd depresjon i de siste fem årene. Hvis du har en historie med depresjon, husk å fortelle legen din før du tar metoprolol. Hvis du opplever problemer med å sove, en endring i appetitt, konsentrasjonsvansker eller utføre rutinemessige oppgaver eller manglende interesse for dine hobbyer, kan du ha en depresjon på grunn av metoprolol, og du må endre medisiner.

Overvinne depresjon

Tar en betablokker som metoprolol kan føre til depresjon symptomer skal vises. Det kan også forverre allerede eksisterende følelser av depresjon som du kan kanskje trenger behandling. Snakk med legen din slik at han vil være i stand til å endre behandlingen din og hjelpe deg å oppsøke en rådgiver. Ikke vær flau diskutere din depresjon; det er en vanlig medisinsk tilstand forårsaket av en ubalanse i hjernen kjemikalier og er ikke bare noe du kan knipse fingrene og gjøre forsvinne. Med riktig behandling, kan din depresjon overvinnes.

Andre bivirkninger

En mer komplett liste over vanlige bivirkninger fra å ta metoprolol er tretthet og svimmelhet; langsom hjerterytme; utvikle et utslett eller irriterende, kløende hud tilstand; diare / kvalme; depresjon og kortpustethet. Snakk med legen din dersom du opplever noen av disse symptomene. Søk nødstilfelle medisinsk hjelp hvis du opplever ekstrem tristhet eller har tanker om å skade deg selv eller andre.

Forholdsregler

Diskuter din fulle medisinske historie med legen din før du tar metoprolol. I tillegg til de farlige virkningene fra mulige symptomer på depresjon, bør metoprolol ikke tas av de som har en langsom hjerterytme, uregelmessig hjerterytme, lavt blodtrykk eller hjertesvikt.

Metoprolol succinate ER 25mg bivirkninger

Metoprolol succinate ER er en reseptbelagte medisiner utlevert i en 25 mg tablettform for oralt inntak. Produsert av legemiddelfirmaet Astrazeneca under merkenavnet Toprol XL, ble Metoprolol succinate ER godkjent av FDA i 2001 Metopronol succinate ER brukes til å behandle angina (brystsmerter), høyt blodtrykk og hjertesvikt. Det er også brukt som en behandling for forhindring av hjerteinfarkt. Bivirkninger som svimmelhet, svakhet og depresjon er ikke uvanlig blant brukerne.

Dosering

Metoprolol succinate ER kan forskrives som 25 mg, eller opptil 100 mg tabletter hvis tilstanden forverres. Ta Metoprolol succinate ER akkurat som foreskrevet, og ikke hoppe over en dose. Hvis du har glemt å ta Metoprolol succinate ER, må du huske å ta den så snart du husker det. Metoprolol succinate ER bør tas sammen med mat, enten med eller rett etter et måltid. Aldri ta en dobbel dose som det kan føre til en overdose. Metoprolol succinate ER symptomer på overdose er ujevn hjerterytme, pustevansker som kortpustethet, blå-farget negler, svimmelhet og svakhet eller besvimelse.

Mindre alvorlige bivirkninger

Forbundet med noen moderate bivirkninger, Metoprolol succinate ER bivirkninger er oppkast eller kvalme, nedsatt sexlyst eller impotens, og angst eller tretthet. Fortell legen din hvis noen av disse symptomene oppstår som et resultat av å ta Metoprolol succinate ER.

Alvorlige bivirkninger

Flere alvorlige Metoprolol succinate ER bivirkninger som krever umiddelbar medisinsk behandling kan omfatte treg, ujevn hjerterytme, svimmelhet og besvimelse, hevelser i ankler og føtter eller kortpustet. Informer legen din umiddelbart hvis du opplever en mørk urin, tap av matlyst, gulsott eller depresjon eller noen alvorlig bivirkning som følge av å ta Metoprolol succinate ER.

Depresjon og Metoprolol succinate ER

Metoprolol succinate ER har vært forbundet med å skape eller forverre depresjon symptomer hos brukere. Legen bør informeres hvis du har en erfaren depresjon i løpet av de siste fem årene. Hvis du har en historie med klinisk depresjon, husk å fortelle legen din før du tar Metoprolol succinate ER. Hvis du opplever problemer med å sove, en endring i appetitt eller konsentrasjonsvansker, kan du ha en depresjon på grunn av Metoprolol succinate ER og må kanskje endre medisiner.

Advarsel

Ikke slutte å ta Metoprolol succinate ER plutselig uten først å diskutere med legen din. Brystsmerter, hjerteinfarkt eller ujevne hjerteslag kan oppstå som følge av plutselig avsluttet behandling. Det er viktig at du tar Metoprolol succinate ER nøyaktig som anvist og ikke bruke alkohol mens du tar denne medisinen. Hvis du har et kirurgisk inngrep, sørg for at kirurgen vet du tar Metoprolol succinate ER (selv om det er dental kirurgi). Ikke ta Metoprolol succinate ER mens lider av sykdommer som hjertesvikt, hjerteblokk eller langsom puls. Informer legen din om din full medisinsk historie og alle medisiner du er i dag før du bruker Metoprolol succinate ER.

Hvordan ta Metoprolol for Hypertension

Metoprolol er i klassen av medisiner som kalles betablokkere. Beta-blokkere virker på blodårene og langsom blodstrøm. Noen av de indikasjonene for metoprolol er i behandlingen av høyt blodtrykk, smerter i brystet, og for å forhindre hjerteanfall. Det kan også være hos pasienter med hypertyreose, eller i de med synkope. Uansett årsak, må du diskutere tilstanden din med legen din og få riktig resept for dine behov.

Hvordan ta Metoprolol for Hypertension

Hvordan ta Metoprolol for Hypertension

•  Ta den riktige dosen som legen har foreskrevet deg og ta medisiner som anvist. Ta den metoprolol på samme tid hver dag. Du bør ta medisiner med ditt måltid eller etter at du har fullført et fullt måltid. Sørg også for å ta det med et glass vann. Sørg for å lagre metoprolol ved romtemperatur.

Prøv ikke å gå glipp av en dose. Hvis du gjør det, ta det når du husker. Hvis du husker mindre enn 4 timer igjen til neste dose, ikke ta hoppet over dose. Bare ta din vanlige dose og ikke prøve å ta mer medisiner for å gjøre opp for den tapte dose. Hvis du overdose, gå til legevakten umiddelbart. Hvis du overdose, kan du plutselig føler vanskeligheter med å fange pusten, eller du kan føle deg svimmel eller svak. Du kan også besvime eller har krampetrekninger. Hvis dette skjer, kan du ringe 911.

Unngå kjøring eller andre aktiviteter som krever full årvåkenhet. Du bør heller ikke drikke alkohol med metoprolol. Dette kan gjøre deg ekstremt svimmel og sliten. Det kan være lurt å diskutere dette med legen din om det er viktig for deg å kjøre bil eller være helt våken på din daglige jobb.

Vær oppmerksom på bivirkningene av metroprolol og varsle legen din hvis du lider av disse bivirkningene. De mest alvorlige bivirkningene kan skyldes en allergi mot dette stoffet, og inkluderer: elveblest, pustevansker, hevelser i tunge, ansikt, lepper eller svelg. Hvis noe av dette oppstår, kan du gå til legevakten. Andre plagsomme bivirkninger er: depresjon, ørhet, hevelser i ankler, nauseau, oppkast og gulsott. Ikke stoppe narkotika på own-- diskutere disse bivirkningene med legen din slik at du kan sakte avta stoffet.

Spør legen din om råd hvis du har visse medisinske tilstander. Legen må kanskje justere dosen av metoprolol eller valgte en alternativ narkotika. Før du tar metoprolol, legen din hvis du har: lever-eller nyresykdom, myasthenia gravis, hjertesvikt, astma eller bronkitt, diabetes, depresjon eller lavt blodtrykk. De negative effektene av metoprolol kan forverre disse tilstandene hvis ikke tilstrekkelig dosert.

Hint

  • Hvis du får noen form for kirurgi, forteller legen at du tar metoprolol før du går under kniven!

Metoprolol Pill bivirkninger

Metoprolol Pill bivirkninger


Metoprolol, den aktive ingrediensen i reseptbelagte medisiner som Lopressor og Toprol XL er et middel som brukes til behandling av hypertensjon, angina, visse unormal hjerterytme og andre hjerteproblemer. Det kan også brukes til å hindre migrene hodepine. Metoprolol er klassifisert som en betablokker. Det fungerer ved å hemme visse reseptorer i hjertet vev (beta reseptorer) som bidrar til å regulere hjerterytmen. Det tjener også for å hindre ujevn ekspansjon og sammentrekning av blodårene.
Effekter på sentralnervesystemet er de mest sett bivirkninger av behandlingen med betablokkere, som er generelt godt tolerert. Andre effekter er også rapportert, men.

Effekter på sentralnervesystemet

Døsighet, tretthet og nedsatt seksuell funksjon har vært registrert i mer enn 10 prosent av metoprolol pasienter. Depresjon og søvnløshet kan også forekomme.

Gastrointestinale effekter

Diaré, forstoppelse, mage ubehag, oppkast, kvalme og dårlig matlyst har blitt bemerket.

Sirkulasjons- og åndedretts System Effekter

Overdrevet langsom puls, hjertebank og hevelse er rapportert. Kulde i hender og føtter er sjelden, men kan forekomme på grunn av nedsatt sirkulasjon i ekstremiteter. Hos pasienter med hjertesykdom, hjertesvikt eller hjerteblokk er risiko for betablokkerbehandling. Noen betablokkere kan også påvirke reseptorer i lungene og forårsake bronchospasms i astmatikere.

Metabolske og endokrine effekter

Blodsukker svingninger kan sees med metoprolol terapi, både høy og lav. Hos diabetespasienter kan lavt blodsukker symptomene bli maskert av betablokkere.

Advarsel

Brå seponering av behandlingen med betablokkere kan forverre brystsmerter og / eller plutselig øke blodtrykket. I noen tilfeller har plutselig hjertedød eller hjerteinfarkt skjedd fra brå tilbaketrekning fra betablokkere.

Bivirkninger av Metoprolol

Bivirkninger av Metoprolol


Metoprolol er en beta blocker stoff som selges under Lopressor og Toprol XL merkenavnene i USA. Dette reseptbelagte stoffet brukes mot høyt blodtrykk, hjertesvikt og alvorlige brystsmerter. Pasienter som har opplevd et hjerteinfarkt kan ta stoffet for å redusere risikoen for fremtidige hjerteinfarkt. Stoffet finnes i tabletter. Metoprolol reduserer blodtrykket ved å påvirke nerveimpulser i hjertet.

Øyne og relaterte effekter

Metoprolol kan gi bivirkninger som kan påvirke syn eller har andre effekter på øynene. Disse effektene krever rask legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, har noen mennesker rapportert tåkesyn eller dobbeltsyn. Folk har sett glorier rundt lys mens på denne medisinen. Noen brukere har opplevd et tap av syn, nattblindhet eller tunnelsyn. Gule øyne eller tørre øyne kan oppstå med dette stoffet.

Nervous System og relaterte effekter

Noen metoprolol brukere har lagt merke til bivirkninger som er relatert til nervesystemet og krever legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, noen mennesker har opplevd uvanlig svakhet, svimmelhet eller besvimelse. Humørsvingninger, mental forvirring og kort sikt minne tap kan oppstå med denne medisinen. Noen pasienter har rapportert å høre, se eller føle ting som egentlig ikke er der.

Gastrointestinal og urin Effects

Gastrointestinale eller urin bivirkninger kan oppstå mens du er på metoprolol. Ifølge Mayo Clinic, noen mennesker har opplevd oppkast eller kvalme. Avføring kan ha en leire farget, tjæreaktig eller svart utseende. Brukere kan legge merke til mørk urin, økt hyppig vannlating eller smertefull vannlating. Gass, oppblåsthet og fordøyelsesbesvær er bivirkninger av metoprolol. Folk kan ha blodig urin eller blodig avføring.

Andre effekter

Metoprolol pasienter har opplevd andre bivirkninger som også krever medisinsk hjelp. Ifølge Mayo Clinic, har brukerne lagt merke til brystsmerter, kortpustethet eller uregelmessig hjerterytme. Oppblåsthet eller hevelser i ekstremitetene kan oppstå med denne medisinen. Prikking i hender og føtter, har uvanlige vektendringer og tungpustethet er rapportert av noen metoprolol pasienter.

Overdose

Pasienter bør se etter tegn på metoprolol overdose og få hjelp fra en lege umiddelbart. Ifølge Mayo Clinic, kan pasienten oppleve en blålig farge på sine lepper, hud eller negler etter en overdose. Ekstrem tretthet eller tap av bevissthet er mulig med høye doser av denne medisinen. En pasient kan ha noen blodtrykk eller puls etter inntak av en stor dose av dette stoffet.

Seroxat bivirkninger

Seroxat er en reseptbelagte medisiner som vanligvis brukes til å behandle depresjon, angst og relaterte lidelser. Som med de fleste medisiner, har det vært noen bivirkninger rapportert hos pasienter som tar Seroxat.

Identifikasjon

Seroxat (paroxetin) er et anti-depressivt som er en selektiv serotonin-reopptaksinhibitor (SSRI). Det fungerer ved å opptre på nervecellene i hjernen. SSRI hindrer den kjemiske serotonin (en stemning-lightening substans) fra å bli re-absorbert tilbake i nervecellene i hjernen. Paroksetin er markedsført i USA under merkenavnet Paxil.

Forhold

Seroxat er foreskrevet for behandling av angst, panikkanfall, tvangslidelser, post-traumatisk stresslidelse og frykt. Som med de fleste anti-depressiva, kan det ta flere uker å merke noen bedring i symptomer.

Side Effects

Seroxat kan forårsake døsighet eller svimmelhet, så unngå oppgaver som å kjøre bil før du vet hvordan du reagerer på denne medisinen. Andre mulige bivirkninger er vektøkning, tørr munn, forvirring, hallusinasjoner, kramper, hudutslett, tremor eller tåkesyn.

Advarsel

Seroxat bør ikke brukes av personer som er under 18 år, har bipolare lidelser, ukontrollert epilepsi eller tar anti-psykotiske medisiner. Sikkerheten ved bruk av Seroxat under graviditet er ikke klarlagt, så si ifra til legen din dersom du er gravid eller planlegger å bli gravid.

Fortell legen din dersom du har en leversykdom, nyresykdom, diabetes, epilepsi, en historie med mani, blødningsforstyrrelser eller glaukom. Hun kan plassere deg på et alternativ medisin.

Advarsel

Etter å ha startet behandling med Seroxat, kontakt legen din umiddelbart hvis du merker en økning i depresjon, selvmordstanker, hallusinasjoner eller forstyrrende tanker. Unngå alkohol når du tar Seroxat.

Hva er Metoprolol?

Metoprolol brukes til å behandle høyt blodtrykk og angina pectoris og å behandle noen pasienter med akutt hjerteinfarkt (hjerteinfarkt). Metoprolol leveres som enten tartratsalt eller suksinatsaltet. Begge salter er hvite, krystallinske faste stoffer som er fritt oppløselig i vann. Fortell legen din dersom du får alvorlige symptomer mens du bruker Metoprolol. Hvis du har en allergisk reaksjon på Metoprolol, se en lege umiddelbart.

Fakta

Metoprolol er en & # x3B2; adrenerge reseptor-blokkerende middel som brukes til å behandle høyt blodtrykk og angina pectoris og å behandle noen pasienter med bestemt eller mistanke om akutt hjerteinfarkt (hjerteinfarkt). Metoprolol kan ikke kjøpes over disk. Det må være foreskrevet av legen din.

Identifikasjon

Metoprolol leveres som enten tartratsalt eller suksinatsaltet. Den tartratsaltet har en molekylformel for (C15H25NO3) 2 • C4H6O6. Suksinatsaltet har en molekylformel for (C15H25NO3) 2 • C4H6O4. Begge salter er hvite, krystallinske faste stoffer som er fritt oppløselig i vann.

Fordeler

Metoprolol kan senke blodtrykket som er for høy, redusere forekomsten av smerter i brystet i forbindelse med en utilstrekkelig tilførsel av blod til hjertet og redusere skader på hjertet muskler etter et hjerteinfarkt.

Hvordan bruke

Metoprolol tabletter er vanligvis tatt med et måltid eller rett etter et måltid. Følg legens spesifikke instruksjoner. Profesjonelle medisinsk personell administrere intravenøs Metoprolol på sykehuset. Hvis du føler deg uvel etter at du begynner å ta Metoprolol, ring din lege.

Side Effects

Metoprolol kan føre til lavt blodtrykk, smertefulle spasmer preget av opplevelser av choking eller kvelende, tretthet, svimmelhet, depresjon, mental forvirring, kortsiktig hukommelsestap, hodepine, mareritt, søvnvansker, kortpustethet, langsom hjerterytme, kalde hender og føtter , hjertebank, hevelse i lem, tungpustethet, pustevansker, diaré, kvalme, tørr munn, magesmerter, forstoppelse, luft i magen, halsbrann, oppkast, gulsott, kløe, utslett, lysfølsomhet, psoriasis, muskelsmerter, skjelettsmerter, uskarpt syn, øresus, håravfall og tørre øyne.

Spesielle hensyn

Hvis du har hatt en allergisk reaksjon på et produkt som inneholder Metoprolol, en relatert derivat, eller annen & # x3B2; p-blokkere, husk å fortelle legen din før du bruker Metoprolol. Hvis du har en allergisk reaksjon (utslett, kløe, pustevansker) til Metoprolol, se en lege umiddelbart.

Advarsel

Metoprolol overdose kan føre til langsom hjerterytme, lavt blodtrykk, bronkospasme (hvesing og pustevansker) og hjertesvikt. Hvis du har noen av disse symptomene, se en lege umiddelbart.

Metoprolol Effect på ereksjoner

Metoprolol er en betablokker. Dette er medisiner som brukes til å behandle hjerteinfarkt. De er også foreskrevet for angina og høyt blodtrykk. Betablokkere brukes til å blokkere virkningen av det sympatiske nervesystemet og tregere hjertefrekvensen. Som mange medisiner, er metoprolol er gunstig og i noen tilfeller livreddende, det har bivirkninger.

Seksuelle bivirkninger

Når metoprolol (Toprol) ble undersøkt i kliniske studier for å få godkjent for offentlig bruk, ble seksuelle bivirkninger som ikke er funnet å være et problem. Men etter godkjenning, har det vært rapporter om seksuelle bivirkninger. Disse er i hovedsak er i form av impotens eller redusert sexlyst.

Impotens

Impotens er manglende evne til å oppnå eller opprettholde en ereksjon. Erektil dysfunksjon (ED) er et annet begrep for denne tilstanden. ED er ikke et vanlig resultat av å ta metoprolol. The Mayo Clinic rapportert at for intravenøs metoprolol, er denne bivirkningen sjeldne. For oral Toprol, er denne bivirkningen oppført som mindre vanlig.

Angst

Selv om seksuelle bivirkninger ikke er felles med metoprolol bruk, er det en økning i muligheten for at dette skjer hvis et individ er utsatt for angst og blir oppmerksom på muligheten for at dette problem. Det er mulig at ED er knyttet mer til forventningsangst enn til faktiske fysiske problemer i dette tilfellet.

Medisiner og ED

Hvis du sliter med ED mens Toprol, kan det være årsaken. Men det er andre medisiner som kan være den skyldige. Hjerte og blodtrykket medisiner som propranolol og klonidin kan bidra til impotens. Andre klasser av medisiner som har dette mulig bivirkning inkluderer antidepressiva, antihistaminer og NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler).

Advarsel

Toprol er en sterk medikament og har bivirkninger. Noen av de mer vanlige de er svimmelhet, svetting, uklart syn, forvirring eller langsom hjerterytme. Hvis du har noen endringer, for eksempel ED eller disse andre effekter, bør du kontakte lege.

Toksiske bivirkninger av Metoprolol

Metoprolol er et reseptbelagte medikamenter tilgjengelig for høyt blodtrykk, så vel som brystsmerter og hjertesvikt. Det er produsert Astrazeneca under merkenavnene Lopressor og Toprol XL. Metoprolol kan også brukes ved behandling og forhindring av hjerteinfarkt. Metoprolol kan forårsake toksisitet når de utsettes for overdose, og for pasienter som er gravide eller har en historie med leversykdom. Toksiske symptomer er svimmelhet, svakhet, racing eller bankende hjerte, følelse av å besvime eller ør.

Dosering

Metoprolol kan være foreskrevet i tablettform for oralt inntak som 25 mg, 50 mg eller 100 mg tabletter (avhengig av tilstanden din). For Metoprolol skal fungere skikkelig det bør tas som foreskrevet. Ikke hoppe over en dose. Hvis du glemmer å ta vanlig dose av Metoprolol, ta den så snart du husker det. Denne medisinen må tas sammen med mat, helst et måltid på samme tid hver dag.

Giftig Overdose

Det er svært viktig at du aldri dobbelt opp på denne medisinen, som Metoprolol kan forårsake giftig overdose. Symptomer på toksisk overdose inkluderer en blålig farge lagt merke til i negler og tånegler, samt kortpustethet eller pustevansker. Andre tegn på toksisk overdose er svimmelhet, svakhet og ujevn hjerterytme eller hjerte racing eller pounding.

Side Effects

Noen bivirkninger av Metoprolol kan være giftig. Informer legen din umiddelbart eller oppsøke akutt medisinsk behandling hvis du opplever huden din gulning eller øynene mørkere (gulsott), i en gåte farget eller blod i urinen, oppkast, hovne føtter eller ankler, eller har en treg ujevn hjerterytme, føler ør eller oppleve en plutselig svak følelse.

Medical History

Noen medisinske tilstander kan forårsake flere symptomer på toksisitet, inkludert graviditet (som denne medisinen vil passere gjennom morkaken og ha negativ innvirkning på barnet) og leversykdom. Metoprolol har vært kjent for å forårsake levertoksisitet hos de med en tidligere medisinsk historie med leversykdom. Ikke ta denne medisinen hvis du lider av leversykdom eller er gravid eller planlegger å bli gravid uten å få strenge tillatelse fra legen din.

Advarsel

Ikke plutselig slutte å ta Metoprolol uten å snakke med legen din, som plutselig stoppe din medisinering kan forårsake fatale bivirkninger. Bivirkninger av plutselig stoppe din medisinering inkluderer brystsmerter og hjerteinfarkt. Hvis du planlegger å ha et kirurgisk inngrep, er det viktig at du lar legen din at du tar Metoprolol (selv om det er tannkirurgi). Gi legen din med ditt fulle medisinske historie før du tar denne medisinen.

Lopressor (Metoprolol) Side Effects

Lopressor er en av de merkenavn for metoprolol. Den brukes til å behandle høyt blodtrykk, angina pectoris og hjerteinfarkt. Som de fleste legemidler, kan det føre til bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Lopressor kan forårsake svimmelhet, søvnløshet, kvalme, oppkast, diaré og hikke. Det kan også føre til hjertebank.

Alvorlige bivirkninger

Potensielt livstruende bivirkninger av Lopressor er bronkospasme, depresjon, langsom hjerterytme, hjertesvikt, AV-blokk, hjertestans, purpura, ødem eller brystsmerter. Det kan også forårsake agranulocytose, noe som fører til hyppige infeksjoner; trombocytopeni, som er et lavt antall blodplater; eller eosinofili, som er en høy eosinofiltallet.

Andre bivirkninger

Lopressor kan også føre til mentale endringer, hodepine, tretthet, sår hals, tørre øyne, tørr munn, forstoppelse, kramper, flatulens, utslett, tørr hud, alopeci, impotens, kortpustethet eller pipende pust.

Kontra

Lopressor er kontraindisert hos personer med sinus bradykardi, bronkial astma, 2. eller 3. grads hjerteblokk, kardiogent sjokk eller overfølsomhet overfor Betablokkere.

Forholdsregler

Forsiktighet bør utvises ved forskrivning av denne medisinen til de som er gravide eller ammer. Også hvis personen har diabetes mellitus, nyre- eller leversykdom, kronisk obstruktiv lungesykdom, skjoldbrusk sykdom, kronisk hjertesvikt, koronarsykdom eller er en geriatrisk pasient.

Hva er Metoprolol blodtrykk medisin?

Metroprolol er det generiske navnet på en reseptbelagte medisiner som brukes oftest til behandling av hypertensjon. I noen tilfeller, leger fore metroprolol å behandle angina, hjertesvikt og for å hindre en gjentakelse hjerteinfarkt hos pasienter som allerede har lidd en.

Funksjon

Metroprolol blokkerer virkningen av et kjemikalie i kroppen kjent som adrenalin. Ved å hemme adrenalin, senker metroprolol hjertefrekvens og blodtrykk, og reduserer stress på hjertet.

Dosering

For hypertensjon, angina og hjertesvikt, leger vanligvis foreskrive 50mg av metroprolol tatt to ganger per dag, melder RxList. For å forhindre hjerteinfarkt, leger vanligvis kombinere intravenøs og tablettformer metroprolol mens på sykehuset etterfulgt av en tablett dose på 100 mg to ganger per dag i tre måneder etter utskrivning.

Legemiddelinteraksjoner

Noen typer generelle anestetika som brukes for kirurgi føre til en farlig reduksjon i hjertefrekvens på pasienter som tar metroprolol. Legemidler som de som brukes til å behandle arytmi, AIDS medisiner som ritonavir, antihistaminer som difenhydramin, antimalariamidler som kinidin, soppmidler som terbinafin og sår medisiner som cimetidin utgjøre en risiko for økte bivirkninger når den kombineres med metroprolol.

Risiko

De vanligste bivirkningene av metroprolol inkluderer tretthet, svimmelhet, depresjon, kortpustethet, langsom hjertefrekvens, diaré og kløende utslett. Når pasienter plutselig slutter å ta metroprolol, det er en risiko for en brå retur av alvorlig angina eller hjerteinfarkt, melder RxList.

Betraktninger

Fordi metroprolol har potensiale til å forårsake skadelige effekter på fosterutvikling hos laboratoriedyr, leger begrense bruken av metroprolol til tilfeller når det ikke er trygt alternativ til behandlingen. Hvis du har en historie med hjerteblokk, blod fartøyet sykdom, binyrene svulster, hjerterytmeproblemer, diabetes, hypertyreose, hypoglykemi eller lever-eller lungesykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta metroprolol, advarer Mayo Clinic.