Digidexo.com

blodtrykk 180 110

Kan du dør av høyt blodtrykk?

Kan du dør av høyt blodtrykk?


Ifølge Mayo Clinic, er hypertensjon definert som å ha blodtrykket opplesninger større enn 140/90. Ifølge Cleveland Clinic, er en hypertensiv krise definert som å ha blodtrykket opplesninger på mer enn 180/110. Både kronisk hypertensjon og hypertensive krise kan føre til dødsfall.

Typer

Høyt blodtrykk som varer i mange år, er referert til som kronisk hypertensjon. Høyt blodtrykk kan også oppstå plutselig; dette kalles en hypertensiv krise.

Time Frame

Ukontrollert høyt blodtrykk kan, over mange år, skade arteriene og svekke hjertemuskelen. En hypertensive krise kan føre til død i løpet av noen timer hvis det oppstår alvorlige komplikasjoner.

Funksjoner

Kronisk høyt blodtrykk oppstår når blodtrykket holder seg over 140/90 i mange år. Symptomer på høyt blodtrykk kan være hodepine, svimmelhet og neseblod. En hypertensive krisen kan forårsake symptomer som kraftig hodepine, følelse av angst og pustevansker.

Effekter

Over tid, kronisk høyt blodtrykk fører til at blodårer og arterier å bli stivere og mer utsatt for kolesterol blokkeringer som forårsaker hjerteinfarkt. En hypertensive krise kan føre til alvorlige komplikasjoner som hjerneslag, hjerteinfarkt, lungeødem og beslag.

Forebygging / løsning

Kronisk høyt blodtrykk behandles med medisiner tiaziddiuretika, betablokkere og ACE-hemmere. En hypertensive krise krever akutt behandling som involverer enten muntlig medisiner eller sterkere IV medisiner.

Tenåringer og blodtrykk

Tenåringer og blodtrykk


Mange tenåringer ikke bry seg med sin helse fordi de føler at de er for unge til å oppleve problemer. Men det er ikke sant i form av blodtrykket. Tenåringer kan ha høyt blodtrykk, akkurat som voksne. I tillegg tenåringer som har problemer med høyt blodtrykk nå er mer sannsynlig å ha alvorlige problemer som voksen. Regelmessige legebesøk for å overvåke problemet er nøkkelen til å hindre problemer.

Blodtrykket nøkkelbegreper

For å fullt ut forstå problemene forbundet med høyt blodtrykk, må folk forstå begrepene knyttet til blodtrykket opplesninger. Jo høyere tall kalles systolisk trykk og representerer toppen av hvert hjerteslag, mens lavere tall kalles diastolisk trykk, som representerer hvilepuls trykket. En avlesning på 130/80 ville ha et systolisk antall 130 og diastolisk rekke 80. forstå hva disse tallene representerer viser tenåringer som blodtrykket er direkte relatert til hjertet. Derfor kan problemer med blodtrykket påvirke hjertet.

Normalt blodtrykk Under 18

For barn under 18 år, er blodtrykksmålinger basert på persentil diagrammer. Hvis et barn faller mellom 90. og 95. persentilen avlesninger for blodtrykket for sin høyde og alder, er han regnet for å være normal-høy eller pre-hypertensjon. Hvis et barn faller over 95-persentilen for blodtrykk, er hun anses å ha høyt blodtrykk. For eksempel, som vist i figuren av National Institute of Health, en 13-åring i 50-persentilen av høyde regnes som pre-hypertensjon hvis hans systolisk når 122. Men for en 17-åring i den 50. persentil av høyde, hun er ikke pre-hypertensjon inntil hennes systolisk når 125.

Eldre tenåringer

Atten og 19-åringer er kategorisert som voksne når det gjelder blodtrykk. En optimal lesing for voksne er 120/80. Men målinger opp til 140/90 er ikke i faresonen for de 18 og over, selv om det regnes som høy normal eller pre-hypertensjon. Som tallene gå høyere, helserisiko vokse. På en lesning av 180/110, risikoen for hjerteinfarkt, nyresykdom, slag og død alvorlig øke. På den andre enden av spekteret, kan en avlesning under 50/35 resultere i koma eller til slutt død.

Risikofaktorer og konsekvenser av Hypertension

Tenåringer som røyker, er overvektige eller fete, ikke trener og / eller har en familiehistorie med hypertensjon er mer sannsynlig å utvikle sykdommen. Noen ganger symptomene på hypertensjon ikke manifestere i årevis, men når de gjør de kan være alvorlige og inkluderer slag, hjerteinfarkt, nyresvikt, tap av syn, aterosklerose (åreforkalkning), hodepine, svimmelhet, synsforstyrrelser, kvalme og neseblod. Å behandle tilstanden, leger arbeider med pasienter ved å diskutere en passende treningsprogram, planlegger sunne måltider og forskrivning medisiner. Tenåringer som tar sin tilstand alvorlig nå er mindre sannsynlig at lider av det i fremtiden.

Hypotensjon

På den andre enden av spekteret er hypotensjon eller lavt blodtrykk, som kan være farlig i tillegg, og kan føre til at personen å gå inn i koma. Særlig tenåringer er ortostatisk hypertensjon, som er når blodtrykket plutselig faller mer enn 20/10 når tenår sitter eller står opp. Som et resultat, blir ungdoms ofte svimmel og kan til slutt besvime. Leger er vant til å se på problemet, men venstre ubehandlet problemet kan være alvorlig fordi det kan føre til besvimelse og død. Behandle problemet innebærer høyere saltinntaket, drikke rikelig med væske, ikke raskt stiger opp fra en tilbakelent stilling og å være oppmerksom på symptomer før et alvorlig problem oppstår. Men tenåringer med dette problemet trenger å diskutere problemet med legen sin for å formulere en skikkelig individuell plan.

Systolisk Vs. Diastolisk blodtrykk

Når du besøker en lege, sjekke blodtrykket ditt er så rutine som tar din temperatur eller sjekke vekten din. Men blodtrykket gir et glimt inn i det kardiovaskulære systemet, og kan signalisere potensielle risikoer for din generelle helse. Vet betydningen bak de to tallene som utgjør blodtrykket.

Definisjon

Blodtrykket er en to-nummer måling av hjertets funksjon. Den øverste tallet er det systoliske trykket, eller trykket av blodet i løpet av de fartøyene som ditt hjerte kontrakter. Bunnen, eller diastolisk, er nummer trykket av blod mellom hjerteslag, eller når hjertet hviler og påfyll.
The National Heart, Lung and Blood Institute setter målområdet på mindre enn 120/80.

Ranges

Når det systoliske trykket når 140 eller høyere, eller når det diastoliske trykket når 90 eller høyere, hypertensjon, eller høyt blodtrykk, blir diagnostisert.

Systolisk og diastolisk blodtrykk er like viktige, men systoliske trykket blir mer viktig etter 50 år, som studier har funnet at risikoen for hjerte-og karsykdommer øker når det systoliske trykket er forhøyet hos eldre voksne. De store blodårene blir mer stiv som vi blir eldre, så det systoliske trykket avslører skipenes fleksibilitet. I mellomtiden kan diastoliske trykket flater ut i løpet av 50-tallet, og selv begynne å falle.

Advarsel

Venstre ubehandlet, høyt blodtrykk kan over tid skade blodårer og organer. Men selv toppene i blodtrykket kan være farlig. Når blodtrykket når 180/110 eller høyere, hypertentive krise resultater. Vanlige symptomer inkluderer kortpustethet, alvorlig angst og hodepine. Sirkulasjon blir utilstrekkelig, fører til organskade og selv organsvikt, som blodårer er betent og kan lekke. Flere alvorlige konsekvenser inkluderer hjerteinfarkt, hjerneslag, bevisstløshet, øye og nyreskader, væske i lungene og hukommelsestap.

Andre betingelser

Når det diastoliske trykket er mindre enn 90, og det systoliske trykket stiger over 140, en tilstand kjent som isolert systolisk hypertensjon resultater. Årsaken kan være en lekk hjerteklaff eller hypertyreose, eller en overaktiv skjoldbruskkjertel. Isolert systolisk hypertensjon kan føre til alvorlige forhold, som hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og demens.

Behandle isolert systolisk hypertensjon med medisinen kan også redusere det diastoliske trykket, så behandlingsalternativer er nøye vurdert.

I personer 50 år og eldre, har isolert systolisk hypertensjon blitt den vanligste formen for høyt blodtrykk. Mellom 15 og 20 millioner amerikanere har denne formen for hypertensjon.

Behandlinger

Pasienter med høyt blodtrykk kan være foreskrevet betablokkere, ACE-hemmer eller diuretika for å bidra til å senke blodtrykket. Disse medikamentene lavere diastolisk og systolisk blodtrykk, noe som kan føre til lav diastolisk trykk, som kalles hypotensjon.

NICE Hypertensjon Retningslinjer

The National Institute for Health and Clinical Excellence er en uavhengig organisasjon som fremmer god helse med intervensjon, forebygging og behandling. NICE retningslinjer hypertensjon er utviklet av rådgivende grupper består av helsepersonell. Retningslinjene gjelder for primærhelsetjenesten ved en fastlege eller en sykepleier utøver, men er ikke ment å bli brukt i sykehus. Oppgaven til NICE er å gi behandling i henhold til den enkelte pasients behov og preferanser. Evidensbasert informasjonen deles med pasienten, omsorgsperson eller slektninger for å tillate informerte beslutninger om hypertensjon behandling og forebygging.

Prioriteringer

De viktigste prioriteringer NICE hypertensjon retningslinjene er å identifisere hypertensjon risiko gjennom blodtrykksmåling, gir råd og støtte for endringer i livsstil. Det er viktig å identifisere kardiovaskulær risiko, sammen med sekundære sykdommer slik som skade på nyrene eller diabetes, som kan forårsake høyt blodtrykk. Årlig eksamener å overvåke blodtrykk og endringer i livsstil bør støttes mens symptomene reduseres.

Assessment

NICE anbefaler at utøvere og pasienter måle blodtrykket på begge av pasientens armer og bruke det høyeste av de to for fremtidige målinger.

Basert på NICE hypertensjon retningslinjer, bør pasienten henvises umiddelbart hvis de har akselerert hypertensjon mer enn 180/110, hodepine, hjertebank eller endringer i huden farge. Sekundære sykdommer ofte er årsaken til disse symptomer.

Tester

Protein i urinen kan prøves av en stripe test og vanligvis tar omtrent 24 timer for resultater å vise. Andre områder som er testet inkludere blodglukosenivåer, fosfatnivåer i musklene, og kolesterolnivået. Testing i disse områdene bidra til å bestemme hva den beste behandling og forebygging plan, som kan omfatte endringer i kosthold, trening og livsstil.

Et elektrokardiogram kan også pålegges for å bestemme aktivitetsnivået til hjertet og bidra til å eliminere andre helseproblemer som forårsaker hypertensjon.

Intervensjon

Livsstilsendringer er oppmuntret og kan gjøre en stor forskjell i din generelle helse. NICE retningslinjer tilby støtte for å fremme og gjennomføre endringer i alkoholforbruk, røyking, kosthold, mosjon, koffeinholdige produkter og natrium inntaket med veiledning og forslag fra et team av eksperter.

Behandling

Medikamentell behandling kan brukes til å redusere blodtrykket til 140/90 eller mindre. Farmasøytiske intervensjoner som kalsium-kanalblokkere eller tiaziddiuretika har vist seg å nytte noen hypertensjon pasienter.

Hvordan Les Blood Pressure Charts

Hvordan Les Blood Pressure Charts


Å ha blodtrykket kontrolleres jevnlig og forstå hva tallene betyr er et viktig skritt i en generell sunn livsstil. Høyt blodtrykk gir risiko for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Du kan ha høyt blodtrykk uten å ha noen symptomer. Derfor, den eneste måten å vite om blodtrykket er innenfor normale grenser er å sjekke det regelmessig og holde oversikt over eventuelle endringer.

Hvordan Les Blood Pressure Charts

•  Vet hva høyt blodtrykk er
Blodtrykket ditt er en måling som er tatt for å oppdage kraften av blodet som det presser gjennom blodårene dine. Blodtrykksmålinger består av to tall: systolisk og diastolisk. Systoliske trykket representerer trykket skapes når hjertet slår og pumper ut blod. Din diastoliske trykket representerer når hjertet er i ro og i mellom beats. Disse tallene er angitt som en fraksjon med det systoliske på toppen og det diastoliske på bunnen. Initialene mmHg blir skrevet etter fraksjonen, som står for millimeter kvikksølv.

normalt blodtrykk Readings
Hvis du leser en blodtrykks diagram og blodtrykket faller mellom 90/80 mmHg til 120/140 mmHg, anses du innenfor normal blod-trykkområde. Blodtrykket ditt kan endre dag til dag og til og med være høyere eller lavere i visse deler av dagen. Så så lenge du er innenfor dette området blodtrykket ditt er på et sunt nivå. Målet ditt er å ta skritt for å ikke la blodtrykket gå høyere.

Borderline High Blood Pressure
Hvis blodtrykksmåling er 140/90 mmHg, du utvikler borderline høyt blodtrykk. Dette er tiden for å ta skritt før tilstanden blir verre. På dette nivået kan du være i stand til å unngå å ta medisiner ved å endre kostholdet, slutte å røyke og å gjøre trening til en del av din vanlige daglige rutine.

High Blood Pressure
Dersom blodtrykket ditt faller i en rekke høyere enn 140/90 mmHG på blodtrykks diagram, da har du høyt blodtrykk eller hypertensjon. Hvis du leser faller mellom 140/90 mmHg til 160/100 mmHg, har du mild hypertensjon. Dette kalles også scene ett høyt blodtrykk. Mellom 160/100 mmHg til 180/110 mmHG du har moderat hypertensjon. Du er nå i fase to og høyt blodtrykk. På dette nivået har du sannsynligvis trenger medisiner og store endringer i livsstil for å unngå ytterligere komplikasjoner.

farlige nivåer
Mens alle nivåer av høyt blodtrykk må tas på alvor og behandles riktig når målingene nå toppen av den blodtrykks diagram, er du på et nivå av alvorlig høyt blodtrykk. Dette er livstruende, og må behandles øyeblikkelig. Blodtrykksmålinger enn 180/120 mmHG er et signal om at du er i faresonen for hevelse i hjernen, nyresvikt, blod-fartøy brudd, hjertesvikt, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Hint

 • Sjekk blodtrykket på samme tid hver dag. Siden trykket ditt kan variere i løpet av dagen, sjekke det samtidig gir deg en mer nøyaktig lesing.
 • Gå til legevakten umiddelbart hvis blodtrykket faller innenfor alvorlig grad.

Blood Pressure Fluctuation

Blood Pressure Fluctuation


Blood trykksvingninger oppstår normalt. Noen ganger er det svingning et symptom på noe mer skjer i kroppen din og trenger umiddelbar oppmerksomhet. Siden høyt blodtrykk har få symptomer før det er for sent, er det viktig å sjekke blodtrykket ofte hvis du har grunn til å tro at du har et problem.

Typer

Blodtrykksmålinger indikerer problemer i systemet hvis de er for høy eller lav. Lav blodtrykket begynner ved 90 til toppen eller systolisk nummer og 60 for den nederste eller diastolisk nummer og faller derfra. På 60/45, du begynner å bli svimmel og svak. Under 50/35, du går inn i koma og til slutt død er resultatet. Hvis du har den andre ytterligheten av blodtrykk, hypertensjon, er du border når den når 140/90, viser alvorlige tegn på 180/110 og kritisk om blodtrykket når 210/120.

Identifikasjon

Noen ganger stopper folk på det lokale apotek eller dagligvarebutikk, ta blodtrykket og er enten lettet eller bekymret over resultatene. Ofte disse maskinene 'kalibreringer er av og gi en unøyaktig lesing. Den beste metoden for å finne blodtrykket svingninger er å ha en lege ta presset din. Selv hjemmeblodtrykksmålinger kan være unøyaktig hvis du ikke er bevandret i å ta blodtrykket.

Størrelse

Enkel øvelse kan gjøre rede for blodtrykksendringer. Så mye som 25 til 30 prosent forskjeller forekommer i løpet av dagen. Dehydrering, på den annen side fører til at blodtrykket til å falle. Blodtrykket endrer seg dramatisk i løpet av dagen fordi det er hvordan kroppen fungerer. Alle typer ting, som for eksempel mengden av koffein kaffe du drakk eller hva du hadde til frokost, gjør en forskjell.

Advarsel

Ikke alle blodtrykkssvingninger er ufarlig. Det er forhold som gjør noen av disse svinger som trenger øyeblikkelig legehjelp. For eksempel, hvis blodtrykket ditt er normalt i gjennomsnitt rekkevidde eller nedenfor og du har svinger, kan det være en indikasjon på sykdommer i blodkar, hjerte, nyrer, hormon ubalanse eller visse typer svulster.

Effekter

Den største faktoren som forårsaker blodtrykket svingninger er høyt blodtrykk. Hypertensjon påvirker reaksjonen i blodårene, spesielt hvis det ikke er godt kontrollert. De har en tendens til å stramme raskere med mindre stimulans nødvendig enn det normalt ville ta. Dette gjør at blodtrykket variere dramatisk.

Forebygging / løsning

Sjekk at du ikke har gjort noe som fører til at svingningene i blodtrykket. Pass på at målingene er riktige også. Gå til legen hvis du ikke kan finne noen annen årsak til forskjellene. Du kan ha udiagnostisert høyt blodtrykk eller andre forhold som er nevnt tidligere. Hvis det er ingen måte å verifisere målingene, gå til legen din og be han sjekke det.

Tegn og symptomer på en hypertensiv krise

En hypertensive krise er en alvorlig økning i blodtrykket, vanligvis høyere enn 180/110, som kan føre til hjerneslag.
Det er tegn og symptomer på en hypertensiv krise å se opp for. Ignorerer disse skiltene kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Stage 3 hypertensjon igns og symptomer på en hypertensiv krise

Personer som har problemer med høyt blodtrykk bør være klar over de komplikasjoner av en plutselig, kraftig økning i blodtrykket fører til en hypertensiv krise. Blodtrykk over 180/110, kalt Stage 3 hypertensjon, kan inflame blodkar, forårsaker dem til å lekke blod. Dette kan føre til farlige komplikasjoner, inkludert et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

En person opplever Stage 3 hypertensjon bør du oppsøke lege umiddelbart. Rask, nøyaktig diagnose og umiddelbar, riktig behandling kan redde pasientens liv; det kan også bety forskjellen mellom varig uførhet og utvinning.

Symptomer

En dårlig hodepine, kortpustethet, alvorlig angst, papilleødem (der hodet av synsnerven sveller), og pedal endema (opphopning av væske i føttene) er alle symptomer på en akutt hypertensiv krise. Blodtrykk på det presserende nivå ikke skader kroppens organer; leger kan bruke medisiner for å senke blodtrykket til trygge nivåer i løpet av timer. En haste hypertensive krise kan behandles utenfor sykehus uten intravenøse medikamenter, men pasienter trenger oppfølging og medisinsk tilsyn.

En haste hypertensive episode kan utvikle seg over dager eller uker. Årsakene omfatter vanligvis ukontrollert høyt blodtrykk øker trykket i hjernen, hypertensjon før og etter operasjonen, og sykdom i kransarteriene.

Emergency krise

Høyt blodtrykk som er aktivt skade organer eller i ferd med å skade dem signaliserer en nødsituasjon hypertensive krise. Blant de tegn og symptomer på en akutt krise er angina (brystsmerter), hovne eller blødende øyne, dyspné (kortpustethet), angst, hodepine, og beslag.

Nøds krise Pasienten bør tas opp på en gang til en intensivavdeling. Leger kan injisere vasodilaterende legemidler (legemidler som utvider blodkar) for å redusere blodtrykket langsomt og sikkert. Men leger må være forsiktig: hypoperfusjon, en plutselig reduksjon i blodtrykket, kan skade vener og arterier i hjernen og hjertet, forårsake nyreproblemer og retinal arteriell okklusjon (lukking av øyet sentrale arterie) som fører til blindhet.

Leger og ansatte skal kontinuerlig overvåke pasientens blodtrykk.

En nødsituasjon hypertensive krise viser en rekke livstruende symptomer inkludert blødning i hjernen (slag) og akutt hjerteinfarkt (hjerteinfarkt). De kan også omfatte lungeødem (væske i lungene), svangerskapsforgiftning (kramper) hos gravide kvinner, hjerneødem (hevelse eller blødning i hjernen), og aortadisseksjon (en rift i hovedpulsåren som fører blod fra hjertet).

En krise krise kan også føre til en aneurisme (en bule i en blodåre), akutt svikt i venstre ventrikkel (hovedkammer av hjertet), hypertensiv encefalopati (hjerneskade), encefalopati (forvirring eller koma), en subarchnoid hemorrage ( blodoppsamlings under membranen som omgir hjernen) eller intracerebral blødning (a blodkar sprekker i hjernen).

Bidragsytere

Kirurgi kan utløse en hypertensiv krise. Så kan uoppdaget forverring av eksisterende høyt blodtrykk. Spiser for mye salt kan sette den av. Andre bidragsytere inkluderer trekker seg fra alkoholmisbruk, nevrologiske tilstander, over-the-counter preparater som inneholder pseudoefedrin, pluss bruker kokain og andre illegale rusmidler.

None

None

None

None

None

None

Hva er årsaken til hypertensiv krise?

Hva er Hypertensiv krise?

Kronisk høyt blodtrykk, hvis venstre ubehandlet, kan skade organer, slik som ditt hjerte, blodårer og nyrer. Men når blodtrykket pigger uvanlig høy - mer enn 180/110 mmHg - tilstanden når krisen nivåer og krever umiddelbar behandling. Selv om høyt blodtrykk er alltid av betydning, under hypertensiv krise, er hastigheten ved hvilken blodtrykket stiger viktigere enn den generelle blodtrykksmåling. Den alvorlig, plutselig økning i blodtrykket skader cellene lining blodårene dine og fører til opphopning av blodplater og fibrin, som blokkerer blodtilførselen til hjertet ditt. Hypertensiv krise er livstruende og kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt og nyresvikt.

Årsaker

Hypertensiv krise oppstår vanligvis hos personer som allerede har blitt diagnostisert med høyt blodtrykk, men hvor blodtrykket utilstrekkelig kontrollert. Men bare en liten prosentandel - færre enn 1 prosent av 60 millioner amerikanere med høyt blodtrykk - utvikle hypertensive krise. Det er mer vanlig blant afrikansk-amerikanere enn andre etnisiteter. Vanlige årsaker er tilbaketrekning fra antihypertensive medisiner, vaskulære sykdommer, narkotikabruk (for eksempel kokain og amfetamin), hodeskade, tilstedeværelsen av visse typer svulster, akutt glomerulonefritt, og preeklampsi og eklampsi.

Symptomer

De generelle symptomer på hypertensive krise inkluderer alvorlig hodepine, endret bevissthet, angst og angina. Ettersom krisen fortsetter og hjertet utsettes for skade, flere symptomer, som for eksempel pustevansker, hoste og trøtthet. Hypertensiv krise er delt inn haster og beredskap, med nøds utpeke en umiddelbar trussel mot livet ditt. Emergency hypertensive krise er preget av væske i lungene, blødning eller hevelse i hjernen din, tårer i din aorta (aortadisseksjon), hjerteinfarkt og hjerneslag.

Behandling

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du mistenker at du eller en annen person opplever hypertensive krise. Tilstanden kan føre til døden hvis den ikke behandles umiddelbart. Mens redusere blodtrykket er hovedfokus, er behandlingsmålet halting skade på blodkar og reversere prosessen. Oral eller intravenøs antihypertensive medisiner, for eksempel nitroprusside, nicardipin, labetalol, trimethaphan, diazoksid eller nitroglyserin vil bli administrert, og sykehusinnleggelse kan bli nødvendig.

Hva er funksjonen av en betablokker?

Hva er funksjonen av en betablokker?


Anslagsvis 50 millioner amerikanere har høyt blodtrykk. Endringer i livsstil og kosthold kan dramatisk lavere blodtrykk til en sunn rekkevidde. Men når disse endringene er ikke nok, kan leger foreskrive medisiner som betablokkere.

Funksjoner

Høyt blodtrykk eller hypertensjon øker risikoen for å få hjerteinfarkt, opplever hjertesvikt, hjerneslag, nyresykdom og flere andre livstruende tilstander. Blodtrykket blir tatt ved hjelp av en blodtrykksmåler, som måler den kraft som hjertet bruker for å pumpe blod gjennom kroppen. Det første tallet (systolisk) måler kraften som utøves mot blodkar når hjertet aktivt pumper blod; det andre tallet (diastolisk) måler trykket på karsystemet når hjertet er i sin avslappet tilstand.

Fakta

Selv om personer over 55 år, diabetikere og de som er overvektige er mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk, kan hvem som helst få det. Folk kan ha høyt blodtrykk og ikke vet det fordi det ikke er noen merkbar symptomer. En diagnose av hypertensjon er vanligvis laget etter tre eller flere påfølgende målinger av 140/90 eller nyere. Normal blodtrykk er ansett å være 130/85 eller mindre, med optimal blodtrykk 120/80 eller lavere. Stage 1 (mild) hypertensjon er 140-159 / 90-99; Stage 2 (moderat) er 160-179 / 100-109 og alvorlig Stage 3 hypertensjon er enhver leser 180 + / 110 +.

Typer

Det er to typer av hypertensjon: primær eller essensiell hypertensjon og sekundær hypertensjon. Ninety-fem prosent av dem diagnostisert med hypertensjon har essensiell hypertensjon. Denne typen hypertensjon svarer godt til endringer i kosthold, aktivitetsnivå og livsstilsvaner. De siste fem prosentene av hypertensives lider av sekundær hypertensjon, høyt blodtrykk som resulterer fra en underliggende fysisk årsak som nyre-eller adrenal sykdom eller en historie med kokain eller rusmisbruk.

Historie

Betablokkere ble først introdusert i 1960 og er en av de mest forskrevne legemidler for behandling av høyt blodtrykk i USA de reduserer pumping intensiteten i hjertet ved å binde seg til hjertemuskelcellene kalt beta adrenerge reseptorer. Dette hindrer hjertet slår hardere og hurtigere som reaksjon på adrenalin utgitt av kroppen når stresset. Betablokkere også hindre innsnevring av blodårene og retensjon av natrium og vann i blodet, som til sammen holde blodtrykket i normalområdet.

Funksjon

Betablokkere påvirker hele kardiovaskulære systemet og blir ofte brukt til å behandle angina (brystsmerter) og uregelmessig hjerterytme. Legemet svarer til fallet i puls forårsaket av medikament ved å hemme blodkarene i de øvre og nedre ekstremiteter, som gjør hender og føtter kaldt i noen mennesker.

Advarsel

Betablokkere kan føre til innsnevring av luftveiene, og kan være farlig for mennesker med astma. De med diabetes, lever-eller nyresykdom eller andre kardiovaskulære sykdommer som hjertesvikt bør diskutere bruk av betablokkere med sine leger. Andre bivirkninger inkluderer en reduksjon i arbeidstoleranse, søvnforstyrrelser, mareritt, slapphet og noen ganger impotens.

Hva er alvorlig hypertensjon?

Hypertensjon er et annet ord for høyt blodtrykk. Alvorlig hypertensjon er således meget høyt blodtrykk. Symptomer på alvorlig hypertensjon omfatter synsforstyrrelser, kvalme, oppkast og hodepine, særlig pulserende hodepine bak øynene som skjer tidlig på morgenen. Alvorlig hypertensjon setter deg i større risiko for å utvikle andre sykdommer. Heldigvis finnes det endringer du kan gjøre i din livsstil for å hindre utvikling av alvorlig hypertensjon.

Identifikasjon

Blodtrykket er styrken av blod som presser mot blodårene som den flyter gjennom dem. Arterier er blodårer som er ansvarlige for frakter blod fra hjertet til kroppens vev. To tall er brukt for å måle blodtrykket. Disse tallene er atskilt med en skråstrek når skrevet, for eksempel 120/90. Systolisk blodtrykk er det første nummer. Den måler det høyeste blodtrykket når hjertet presser ut blod. Det andre tallet måler diastolisk blodtrykk. Dette indikerer trykket av hjertet ditt som det beroliger i mellom beats. Normalt blodtrykk er 120/80 eller lavere. Høyt blodtrykk er definert som 140/90 eller høyere. Alvorlig hypertensjon er 160/100 eller høyere.

Årsak

Mange som allerede er diagnostisert med høyt blodtrykk ikke ta medisiner som de er foreskrevet. Dette forårsaker problemet å utvikle seg til alvorlig hypertensjon. I tillegg til ikke å ta foreskrevne medisiner, er den faktiske årsaken til alvorlig hypertensjon ukjent i de fleste mennesker.

Betydning

Alvorlig hypertensjon fører ofte til hypertensive krise. Dette kalles også malignt høyt blodtrykk eller hypertensive krise. Det er en medisinsk nødsituasjon og krever umiddelbar behandling. Venstre ubehandlet, alvorlig hypertensjon kan skade ditt hjerte, hjerne, nyrer eller øyne. I verste fall er alvorlig hypertensjon også kjent for å forårsake høye medisinske komplikasjoner og død.

Forebygging / løsning

Hvis du vet at du har høyt blodtrykk, bør du gjøre endringer i kosthold og livsstil for å hindre utvikling av alvorlig hypertensjon. Slutte å røyke sigaretter. Trene regelmessig. Spise en lav-fett diett, inkludert mange grønnsaker og frukt. Bruker mindre natrium, koffein og alkohol. Lær riktig pust og andre stress management teknikker og praktisere dem ofte.

Advarsel

Det er visse risikofaktorer som øker sannsynligheten for å utvikle alvorlig hypertensjon. Menn lider av alvorlig hypertensjon mer enn kvinner. Andre risikofaktorer inkluderer å ha en familiehistorie med alvorlig hypertensjon, være over 60 år, fedme, salt følsomhet, en inaktiv livsstil og tung alkoholforbruk. Kontakt lege umiddelbart dersom du har høyt blodtrykk, og det er normalt godt kontrollert, men plutselig øker betydelig over normalområdet mer enn én gang. Du bør også ringe legen din med en gang hvis blodtrykket ditt er 180/110 eller høyere når som helst.

Når skal gå til sykehuset for blodtrykket

Målt i millimeter kvikksølv, optimalt måler blodtrykk høyere enn 90/60 og lavere enn 120/80. Hvis blodtrykket går høyere eller lavere enn det over tid, er det ansett som kronisk høy eller lav blodtrykket og kan bære noen, om noen, symptomer. Hvis blodtrykket måler mye høyere eller lavere enn vanlig, eller hvis du har akutte symptomer assosiert med blodtrykket, oppsøke lege umiddelbart ved et sykehus.

Low-Blood Pressure

Low-blodtrykk, også kalt hypotensjon, ofte signaliserer en underliggende medisinsk problem, spesielt hvis det faller brått. Symptomer på lavt blodtrykk inkluderer kvalme, besvimelse, uskarpt syn, kald hud og tretthet. Noen forhold som dehydrering og graviditet årsaken mildt lavt blodtrykk som er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Noen folks blodtrykk normalt kjører lav.
Gå til sykehuset hvis lavt blodtrykk kommer plutselig som et resultat av å miste blod. I noen tilfeller, en drastisk nedgang i blodtrykk etter en skade signaler sjokk, noe som kan føre til døden i løpet av kort tid hvis den forblir ubehandlet. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp eller gå til sykehuset hvis du opplever en alvorlig blodtrykksfall etter å ha tatt medisiner eller under en allergisk reaksjon. Hvis blodtrykket synker drastisk og raskt mens du er syk med feber, kan det signalisere septikemi, en tilstand som krever umiddelbar medisinsk intervensjon.
Gjør en avtale for å snakke med legen din ved neste praktisk hvis du har mild lavt blodtrykk som forårsaker sporadiske besvimelse eller andre symptomer. Kronisk lavt blodtrykk kunne signalisere en underliggende medisinsk tilstand som en næringsmangel eller en sjelden nervesystemet tilstand som heter Shy-Drager syndrom. Noen mennesker opplever lavere blodtrykk over en alder av 65 eller etter å ha spist.

Høy blodtrykk

Høy-blodtrykket, også kalt hypertensjon, forekommer ofte i løpet av mange år. Mens en potensielt farlig tilstand å sette pasienten i en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, de fleste har ingen symptomer. Leger vanligvis finner trykk med høy blod under rutine screenings. Når en lege diagnoser høyt blodtrykk, vil hun foreskrive medisiner og endringer i livsstil som kosthold og trening for å hjelpe lindre hypertensjon og redusere risikoen for hjertesykdom, nyresvikt, slag og andre potensielle komplikasjoner.
Gå til et sykehus i stedet for å vente på neste legetime hvis høyt blodtrykk fører til akutte symptomer som en alvorlig hodepine eller pigger over 180/110. Blodtrykk over 180/110 er ansett som en hypertensive krise som trenger øyeblikkelig legehjelp. Hvis du opplever plutselig forvirring, svakhet på den ene siden, manglende evne til å snakke, plutselig visjon problemer eller ekstrem svakhet eller svimmelhet, ring 9-1-1 umiddelbart og gå til et sykehus. Disse symptomene kan være de første tegnene på et slag.

Hva er en livstruende blodtrykksmåling?

Hva er en livstruende blodtrykksmåling?


Blodtrykket er trykket som blodet setter på dine blodårene. Blodtrykket kan øke eller falle til livstruende nivåer.

Normalt blodtrykk

Normale blodtrykket, i henhold til American Heart Association, er mindre enn 120 mm Hg systolisk og mindre enn 80 mm Hg diastolisk, som blir lest som 120/80 mmHg.

Lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk er greit i mange tilfeller, men visse symptomer som svimmelhet og besvimelse kan være advarsel skiltene til mer alvorlige tilstander. En blodtrykksmåling av 90/60 mmHg regnes som lav. Hver gang du har et blodtrykk nivå under disse tallene bør du umiddelbart ta kontakt med en lege, spesielt hvis det er ledsaget av andre symptomer.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er noe over 140/90 mmHg, ifølge American Heart Association. Høyt blodtrykk kan føre til mange problemer, inkludert herding blodårene dine, noe som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Livstruende blodtrykk

Høyt blodtrykk er normalt en kronisk tilstand som utvikler seg i løpet av årene. I noen tilfeller, men blodtrykket stiger raskt og sterkt, og blir til et medisinsk nødstilfelle som krever umiddelbar medisinsk behandling, ofte med sykehusinnleggelse.
Blodtrykk nivåer av 180/110 mmHg anses å være "hypertensive krise" scenen og kan potensielt være livstruende. Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig i slike tilfeller.

Forebygge høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk kan forebygges i mange tilfeller og er en tilstand som kan styres. The American Heart Association anbefaler visse atferd som kan bidra til å redusere eller forebygge høyt blodtrykk, inkludert ikke røyke, begrense alkoholinntaket, administrerende stressnivået, trene, og spise en diett rik på frukt og grønnsaker og lite salt og mettet fett og transfett.

Hva er Prehypertensjon?

Hva er Prehypertensjon?


Blodtrykket er en av de vitale tegn legen bruker for å fastslå helsetilstanden din. The American Heart Association definerer fem kategorier av blodtrykket opplesninger. Prehypertensjon er en av disse kategoriene. Hvis du har prehypertension, har du økt risiko for å utvikle visse helseproblemer, og noen av disse kan være alvorlige, melder Mayo Clinic.

Hensynet

Blodtrykket ditt er et mål på kraft som utøves mot veggene i blodårene som hjertet ditt pumper blod gjennom dem. Jo mer tvinge blod utøver, jo høyere blodtrykk. En blodtrykksmåling består av to tall, en skrevet over hverandre. Den øverste nummeret, kalt systoliske trykket, er hvor mye press mot blodårene når hjertet slår. Den nederste rekke, kalt diastolisk trykk, er trykket mellom hjerteslagene, når hjertet hviler.

Kategorier av blodtrykket opplesninger

De fem kategoriene av blodtrykket er normalt, prehypertension, trinn 1 hypertensjon, trinn 2 hypertensjon og hypertensive krise. Hypertensjon er det medisinske navnet for høyt blodtrykk.

Identifikasjon

Prehypertensjon beskriver blodtrykksmålinger som er litt over normalt, men ikke i høyt blodtrykk, eller hypertensjon, rekkevidde. Du har prehypertension om blodtrykket faller mellom 120/80 og 139/89. Den første fasen av høyt blodtrykk varierer fra 140/90 til 159/99, og andre fasen hypertensjon er enhver lese over 160/100. Du opplever hypertensive krise og trenger øyeblikkelig hjelp dersom blodtrykket er høyere enn 180/110.

Betydning

Hvis du har prehypertension, er du sannsynligvis til å utvikle høyt blodtrykk, noe som kan føre til alvorlige medisinske tilstander, som for eksempel hjerneslag, hjerteinfarkt og selv hjertesvikt. Å gjøre noen endringer i livsstil kan bidra til å holde blodtrykket under hypertensjon rekkevidde. Anbefalingene inkluderer å spise et sunt kosthold, får regelmessig mosjon, å miste vekt hvis du er overvektig, ikke røyke, drikke alkohol i moderate mengder og lære å håndtere stress.

Statistikk

Omtrent 25 prosent av voksne i USA har prehypertension, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, og litt mer enn 30 prosent har hypertensjon. CDC rapporterer også at i 2006, høyt blodtrykk var den primære eller medvirkende dødsårsak for 326 000 amerikanere.

Sunt blodtrykk Levels for barn

Sunt blodtrykk Levels for barn

En stor del av det offentlige forutsetter at høyt blodtrykk er et problem som er reservert for voksne. Dessverre, ifølge Dr. Leann M. Lesperance, foreleser ved Harvard Medical School, som er en feil antakelse. Om lag 5 prosent av alle barn i alderen 8 og 10 lider av denne farlige tilstanden også. På grunn av potensialet for hypertensjon hos barn, er det viktig å lære hva normalt blodtrykk nivåer bør være og hva konsekvensene kan være hvis barn med hypertensjon ikke er behandlet.

Hva er normalt?

Lesperance, som også er en praktiserende barnelege og en klinisk assisterende professor ved SUNY-Upstate Medical University, sier at normal blodtrykk hos barn er ikke vesentlig annerledes enn de er hos voksne. For barn i alderen 8 til 10, foreslår hun at et godt utvalg av systolisk (maks arterietrykk) nivåer ville være 110 til 120 i løpet av diastolisk (minimum arterietrykk) avlesninger mellom 70 og 80. Dr. Alan Greene, en klinisk professor i pediatri ved Stanford University School of Medicine, tar en litt mer konservativt syn, og tilbyr disse maksimale blodtrykksmålinger for barn: 107/69 i en alder av 3, 109/69 i en alder av fem, og 117/75 i en alder av 10..

Optimal Puls

Som med voksne, kan hjerte priser hos barn varierer mye mellom målinger tatt i ro og de som er tatt etter at kraftig mosjon, men normalområdet hos barn er et sted mellom 50 og 180. Lesperance påpeker at mens normale blodtrykk hos barn har en tendens til å tommer opp etter hvert som de blir eldre, deres hjerte priser har en tendens til å komme ned etter hvert som de blir eldre.

Ikke få panikk

Ikke få panikk hvis barnet ditt har en enkel lesning som er utenfor normalområdet. Sporadiske toppene i blodtrykk kan oppstå i alle aldre. Men hvis barnet ditt blodtrykk er unormalt høy ved tre anledninger, adskilt av dager eller uker, søke råd fra barnelege.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for høyt blodtrykk hos barn er lik de hos voksne. De to største synderne er dårlig ernæring, som fører til overvekt og selv fedme og fysisk inaktivitet. Hvis barnet bruker mesteparten av tiden på sofaen å spise høy fett, høy-natrium snacks, og ser på TV eller spiller videospill, så du bare kan ha et problem i å gjøre. I alle fall ville det være klokt å ha barnelege sjekke det ut.

Konsekvenser

Høyt blodtrykk hos barn generelt fører ingen åpenbare symptomer, som ofte er tilfelle hos voksne med hypertensjon. Imidlertid, det faktum at det ikke er noen symptomer på ingen måte reduserer den eventuelle helsemessige konsekvenser av ubehandlet hypertensjon. Hvis det ikke kontrolleres, kan denne tilstanden hos barn føre til hjertesykdom, hjerneslag og nyresykdom når disse barna blir voksne.

Når skal gå til sykehuset med høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk er ofte kalt "silent killer" fordi det er vanligvis ingen tegn som tyder på at blodtrykket ditt er høyt. Skaden høyt blodtrykk fører til blodårer og organer normalt skjer over en periode på flere år. Men det er definitivt mulig for blodtrykket å plutselig skyte i været, noe som gjør det viktig at du søker umiddelbar omsorg. Uten forsvarlig omsorg, er du i fare for helseproblemer, inkludert hjerneslag, hjerteinfarkt, organskade, tap av nyrefunksjon, og mange andre plager.

Mulige symptomer

Folk pleier å gå om sine aktiviteter uten tanke på blodtrykket. Det kan være svært høy, men de er ikke klar over faren. Til tider, men du kan oppleve symptomer som kan peke til en forhøyet risiko for slag, hjerteinfarkt eller andre helsemessige komplikasjoner. Høyt blodtrykk noen ganger fører til en person til å oppleve en uutholdelig hodepine. Du kan også oppleve alvorlig angst, kortpustethet, eller en neseblødning. Noen ganger vil en person med høyt blodtrykk har synsproblemer, kvalme og oppkast, eller svimmelhet. Disse symptomene i seg selv vil ikke nødvendigvis bety at blodtrykket er høyt, men hvis du har en kombinasjon av noen av disse symptomene, bør du ringe 911 eller søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Sjekke blodtrykket regelmessig

Dessverre, mange mennesker opplever et hjerneslag eller hjerteinfarkt før de selv vet at de har et problem med blodtrykket. Av denne grunn er det viktig at du sjekker den regelmessig. Det er en god idé å sjekke blodtrykket på ditt lokale apotek eller med ditt eget blodtrykk kit. Blodtrykket ditt vil gå opp og ned avhengig av tid på dagen, ditt aktivitetsnivå, og mengden stress du har å gjøre med, så det ville være en god idé å sjekke det på ulike tider av døgnet. En blodtrykksmåling på 180 eller høyere for systoliske trykket eller topp nummer, og 110 eller høyere for diastolisk, eller nederste tallet er grunn til alarm. Vent noen minutter og gjenerobre blodtrykket til å sørge for at den første lesning var nøyaktig. Ikke anta at trykket vil gå ned. Det kan gå ned på egen hånd, men du bør ikke ta en sjanse med en lesning dette høyt. Ring 911 umiddelbart, eller ha noen kjøre deg til legevakten med en gang.

Hvordan redusere høyt blodtrykk

Hvordan redusere høyt blodtrykk


Hvis du har høyt blodtrykk, må du gjøre alt du kan for å redusere høyt blodtrykk. Kjent som "silent killer", høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt, nyresykdommer og slag. Lære å senke blodtrykket og gjøre hva det tar å administrere din tilstand vil øke sjansene for å leve et lengre og sunnere liv. Det er et mål at du må ta svært alvorlig, så ikke utsette å ta de handlingene du trenger for å senke blodtrykket.

Hvordan redusere høyt blodtrykk

For å redusere høyt blodtrykk Lær hva tallene betyr

Høyt blodtrykk definisjoner fra American Heart Association (AHA) er:
• Normal blodtrykket er under 120 mm Hg (systolisk) og under 80 mm Hg (diastolisk)
• Prehypertensjon: 120-139 mm Hg (systolisk) eller 80-89 mm Hg (diastolisk)
• Trinn 1 High Blood Pressure: 140-159 mm Hg (systolisk) eller 90-99 mm Hg (diastolisk)
• Trinn 2 High Blood Pressure: 160 eller høyere mm Hg (systolisk) eller 100 eller høyere mm Hg (diastolisk)
• Hypertensiv krise (krever øyeblikkelig hjelp): høyere enn 180 mm Hg (systolisk) eller høyere enn 110 mm Hg (diastolisk)

Selv om legen din vil holde en oversikt over blodtrykket, bør du også, og vet hva de betyr. Jo høyere at uovervåkede høyt blodtrykk er jo større helserisiko er. Statistikk viser at 30% av folk som vet at de har høyt blodtrykk ikke er under behandling. (Kilde: American Heart Association eller AHA)

Personer med trinn 1 eller trinn 2 høyt blodtrykk trenger å gjøre viktige endringer i livsstil og er i samsvar med alle medisiner foreskrevet av sin lege for å senke blodtrykket.

endre matvaner til en hjerte-sunt kosthold for å redusere høyt blodtrykk

Følg legens råd om å begrense bordsalt og natrium fra bearbeidet mat. Spis mer frukt og grønnsaker, hele korn, fiberrik mat, bønner, ikke-fete eller lav-fett meieri, skinn fjærfe, magert kjøtt og fisk. Se link i Resources til AHA liste over sertifiserte hjerte-sunn mat etter kategori og merkenavn. Den inneholder deres "My dagligvare List" verktøy som lar deg lage en handleliste som vil hjelpe deg til å senke blodtrykket. Også, spør legen din om DASH spise plan for personer som har eller står i fare for å få høyt blodtrykk.

Øk din fysiske aktivitet for å redusere høyt blodtrykk

Å være inaktiv øker risikoen for å pådra en rekke forhold, blant annet høyt blodtrykk. Den gode nyheten er at du kan endre ditt liv og helse prospekter ved å få regelmessig fysisk aktivitet. Regelmessig aerob fysisk aktivitet bidrar til å senke blodtrykket, redusere stress, og styrke ditt hjerte. Vennligst se Resources for artikkelen om hvordan du får mer fysisk aktivitet som inneholder informasjon og ideer om hvor mye fysisk aktivitet du trenger og måter å få det.

holde en sunn vekt for å redusere høyt blodtrykk

Du må kanskje gå ned i vekt, noe som vil bidra til å senke blodtrykket og redusere belastningen på hjertet ditt. Snakk med legen din for å finne ut hva din sunn (target) vektområdet bør være, og verve hans eller hennes veiledning i å hjelpe deg å gå ned i vekt hvis nødvendig. Se også Resources for en artikkel om å miste vekt som kan være nyttig for deg.

begrense alkoholforbruket å kontrollere høyt blodtrykk

Å drikke for mye alkohol kan øke blodtrykket. AHA anbefalingene er for menn å begrense inntaket til to drinker per dag og kvinner, til én drink per dag. Hvis du spiser mer at dette beløpet kan du trenger profesjonell hjelp til å kutte ned eller slutte å drikke helt. Dette skal hjelpe deg å redusere blodtrykket.

Ikke røyke hvis du ønsker å unngå høyt blodtrykk

Hvis du røyker, finne en måte å slutte for godt, bruker all den hjelpen du kan få. Røyking er den største morderen der ute.

Se din lege regelmessig og ta alle medisiner som foreskrevet

Leger liker å hjelpe folk som er i stand til å følge deres råd og er i samsvar med behandlinger og medisiner foreskrevet. Være en av dem for å kunne redusere og håndtere din høyt blodtrykk.

Hint

 • Hvis du er under mye stress, eller reagere på det, lære meditasjonsteknikker for å hjelpe deg å slappe av.
 • Legen din vet hva det beste løpet av behandling er for blodtrykket opplesninger. Sørg for at du følger legens råd og er i samsvar med foreskrevet behandling.
 • Få medisinsk klarering før du begynner et treningsprogram.

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, utvikler seg over mange år, og påvirker en rekke mennesker. Forstå hva ulike nivåer av blodtrykk bety kan hjelpe deg bedre holde deg på sporet med din helse.

Forståelse Blood Pressure

Ifølge Mayo Clinic, er blodtrykket beregnes av mengden blod hjertet pumper og mengden av motstand mot blodstrømmen i arteriene. Høyt blodtrykk er forårsaket av hjertet ditt pumper mer blod og blodårene dine innsnevring.

Systolisk

Blodtrykket er skrevet som to tall, systolisk og diastolisk (dvs. 120/80 mm Hg). Systolisk er den øverste nummeret og måler trykket i arteriene når hjertemuskelen kontrakter.

Diastolisk

Diastolisk er den nederste rekke, og måler trykket i arteriene mellom hvert slag av hjertet.

Sunt blodtrykk Levels

Normale blodtrykket er ansett for å være 120/80 eller lavere, i henhold til American Heart Association.

Farlige blodtrykk nivåer

The American Heart Association klassifiserer blodtrykk i flere kategorier etter "normal." Disse inkluderer Prehypertensjon nivåer, som er systolisk blodtrykk mellom 120 og 139 og diastolisk nivåer mellom 80 og 89; Stage 1 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk mellom 140 og 159 og diastolisk nivåer mellom 90 og 99; Stage 2 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk 160 og høyere og diastolisk nivåer 100 og høyere. De farligste blodtrykk nivåer, referert til som "hypertensiv krise," trenger en egen forklaring fordi det er den mest farlig nivå.

Hypertensiv krise

Overfølsom krise oppstår når blodtrykket nivåer nå 180 eller høyere for systolisk nummer eller 110 eller høyere for diastolisk tall. Hvis det noen gang skjer, bør du ringe 911 umiddelbart og få akutt hjelp fordi dette er en ekstremt farlig situasjon som kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt eller andre livstruende tilstander.

Hvordan du skal tolke Høyt blodtrykk Numbers

Å tolke høyt blodtrykk tall, må du forstå litt om hva blodtrykket er, og hvorfor det er viktig for din helse og velvære. Enkelt sagt, bestemmer blodtrykk hvor hardt hjertet arbeider for å pumpe blod gjennom sirkulasjonssystemet. Derfor, høyt blodtrykk tall tyder på at hjertet er å øve mer innsats for å transportere blodet gjennom vener og arterier. Det er viktig at du forstår hvordan du skal tolke høyt blodtrykk tall slik at du vet hvor du står medisinsk, og hvilke skritt du må ta for å kontrollere tilstanden din og forbedre din helse.

Bruksanvisning

Hvordan du skal tolke Høyt blodtrykk Numbers

•  Skaff systolisk lesning, som indikerer hvor hardt hjertet må arbeide for å pumpe blodet gjennom blodårene. For å avgjøre dette lesing, vil din helse profesjonell bruk en blodtrykksmåler og stetoskop. En blodtrykksmåler er utstyrt med en mansjett - vanligvis med en krok-og-loop lukking - som er plassert komfortabelt, men strengt, rundt overarmen, over albuen. Knyttet til mansjetten er en luftventil. Helseleverandøren bruker luftventilen til å pumpe luft inn i mansjetten til flyten av blod blir avbrutt, ved hvilket tidspunkt stetoskopet er plassert på mansjetten. Ingenting er hørt på dette punktet gjennom stetoskopet inntil helsepersonell utgivelser luften langsomt ut av mansjetten. Blodet begynner da å sirkulere og kan bli hørt gjennom stetoskopet. En søyle av kvikksølv i et rør stiger i blodtrykksmåler og bevirker at måleren på instrumentet for å vise en avlesning. Lesningen indikerer det systoliske trykket eller tiltaket som representerer hvor hardt hjertet arbeider for å pumpe blodet gjennom blodårene. Enhver nummer på måleren over 120 millimeter (mm) anses høyere enn ideell. Teknisk sett vil en slik avlesning bli nedskrevet som 120 mm Hg, eller det mål av kvikksølv stiger i røret av sphygmomanometer.

Skaff diastolisk lesing, som er den blodtrykksmåling mens hjertet er i ro. Som helsepersonell frigjør mer luft fra luftventil av den blodtrykksmåler, begynner lyden av blodpulsering som kan høres gjennom stetoskop å avta, inntil til slutt ingenting blir hørt gjennom instrumentet. Ved dette punkt, vil måleren på blodtrykksmåler viser det diastoliske trykket. Typisk blir en avlesning på 80 mm anses som normalt.

Les din blodtrykksmåling. Nå som du vet hvordan blodtrykket ditt, eller "BP" er oppnådd, er du klar til å tolke tallene. Jo høyere, eller systolisk, indikerer nummeret ditt blodtrykksmåling, mens hjertet er å pumpe; Derfor, representerer den hvor hardt hjertet arbeider for å bevege seg gjennom blodsirkulasjonssystemet. Diastolisk lesing indikerer din hvilepuls, eller måling av blodtrykket mellom hjerteslag. Når du leser blodtrykket, er det systoliske eller høyere tall alltid oppført før det diastoliske eller lavere tall.

Bestem hva sikker sone for blodtrykket ditt er i forhold til din generelle helse. En ideell lesing er 120/80 mm Hg, eller 120 mm systolisk trykk over 80 mm diastolisk trykk; Men de fleste ikke matche dette nøyaktig måling. Et utvalg fra 100/65 mm Hg til 140/90 mm Hg er generelt trygt, ifølge mange diagnosticians.

Se på omfanget av blodtrykksmålinger i forhold til din egen lesing.

Normalt blodtrykk faller vanligvis i området fra 120 til 130 mm (systolisk) over 85 mm eller lavere (diastolisk).

Hvis diastolisk trykk er alt 130-140 mm Hg (systolisk) over 85 til 90 mm Hg (diastolisk), så du er i nærheten av grenselinjen av en høyere-enn-normal lesing. En slik avlesning er beskrevet som "pre-hypertensive."

En avlesning på 140 til 160 mm Hg (systolisk) i løpet av 90 til 100 mm Hg (diastolisk) indikerer et mildt tilfelle av høyt blodtrykk ellers kjent som "hypertensjon". Dette er også referert til som trinn 1 hypertensjon.

Hvis måleren på sphygmomanometer leser mellom 160-180 mm Hg i løpet av 100-110 mm Hg, har du en moderat tilfelle av hypertensjon eller høyt blodtrykk.

En lesning av 180-210 mm Hg (systolisk) over 110-120 mm Hg (diastolisk) representerer et alvorlig tilfelle av høyt blodtrykk.

Over 210 mm Hg (systolisk) over 120 mm Hg eller høyere (diastolisk) er en indikasjon på at du lider av alvorlig hypertensjon.

Hvis du finner ut at blodtrykket er over normalområdet, så er det viktig at du og din lege diskutere måter å håndtere blodtrykket slik at det vil være nærmere til det normale. Et høyt blodtrykk lesing er en advarsel for å få behandling umiddelbart.

Tips og advarsler

 • Du kan senke en høyere enn normalt blodtrykk lesing ved å endre kostholdet til en som er lavere i mettet fett og inneholder mer frukt og grønnsaker. Trening, håndtere stress og ta medisiner foreskrevet av din lege kan alle redusere høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk.
 • Lavt blodtrykk kalles hypotensjon, som vanligvis er en god indikator med hensyn til helse. Enhver lesing i området 120/80 mm Hg, eller enda litt lavere, indikerer generelt sirkulasjonssystemet er sunt.
 • Blodtrykket blir typisk målt i en persons overarm eller på innsiden av albuen, men noen ganger er det måles på andre steder som for eksempel ankelen. Forholdet av blodtrykket målt ved brakialarterien over albuen sammenlignet med blodtrykket målt ved den primære arterie av ankelen gir ankelen Brakial Trykkindeks, eller "ABPI."
 • Visse medisiner som vasodilatorer kan brukes til å behandle høyt blodtrykk, siden de bidra til å regulere blod slik at det flyter mer jevnt gjennom systemet.
 • Diuretika er ofte brukt til å behandle høyt blodtrykk, og bidra til å fjerne overflødig natrium - det vil si, salt - fra kroppen.
 • Sigarettrøyking, alkohol, lite mosjon, overvekt og en diett rik på natrium kan alle bidra til hypertensjon, eller en blodtrykksmåling som regnes høyere enn akseptabelt. Andre risikofaktorer inkluderer diabetes, gikt eller nyresykdom, en familiehistorie med høyt blodtrykk, en alder over 35 år gammel, bruk av p-piller, graviditet, høyt blodtrykk under en tidligere graviditet eller afroamerikansk etnisitet.
 • Overflødig kolesterol i sirkulasjonssystemet kan føre til åreforkalkning - en tilstand der plakk bygger seg opp i veggene i blodårene, slik at hjertet må jobbe hardere. Dette kan føre til høyere blodtrykk opplesninger.
 • For å redusere dårlige kolesterolet og blodtrykket, må du ha en høyere andel av HDL kolesterol - den såkalte "gode kolesterolet" - i kroppen enn LDL kolesterol, en gang omtalt som "dårlig kolesterol".
 • Mange er uvitende om at de har høyt blodtrykk, eller "HBP", eller lider av høyt blodtrykk, så det er viktig å ha ditt blodtrykk (BP) sjekket med jevne mellomrom.
 • Høyt blodtrykk kan føre til tilstander som for eksempel hjertesvikt, hjerteinfarkt, hjerneslag eller nyresvikt hvis den forblir ubehandlet.

Økning i systolisk Vs. Diastolisk blodtrykk

Økning i systolisk Vs. Diastolisk blodtrykk


Blodtrykket måles som to tall. Den øverste rekke er referert til som systolisk trykk, mens den nederste rekke er referert til som diastoliske trykket. Økning i enten nummer kan indikere høyt blodtrykk.

Systoletrykk

Systoliske trykket måler trykket i arteriene når hjertet slår. Ideelt sett bør dette tallet være mindre enn 120. Stage 1 hypertensjon er diagnostisert dersom dette tallet er 140 eller høyere, og trinn 2 hypertensjon er diagnostisert om det er 160 eller mer. Hvis systoliske trykket er høyere enn 180, er det et medisinsk nødstilfelle.

Diastolisk trykk

Diastoliske trykket måler trykket i blodårene mellom pulsslagene. Normal diastolisk trykk er mindre enn 80. Trinn 1 hypertensjon er diagnostisert dersom dette antall er 90 til 99, og trinn 2 er diagnostisert dersom den er 100 eller mer. Intensivavdeling er nødvendig hvis diastolisk trykk er høyere enn 110.

Som er viktigere?

Forhøyet systoliske trykket er ansett som en viktig risikofaktor for hjerte- og karsykdommer for personer eldre enn 50 år før fylte 50, er diastolisk hypertensjon mer fremtredende.

Ditt blodtrykk Reading

En enkelt høyt blodtrykk lesing betyr ikke nødvendigvis at du har høyt blodtrykk. Men hvis systolisk lesning forblir på mer enn 140 eller diastolisk lesing regelmessig leser mer enn 90, vil legen din mest sannsynlig anbefale livsstilsendringer og / eller reseptbelagte medisiner.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer inkluderer stadig mer aktiv, opprettholde en normal vekt, håndtere stress og spise et hjerte-sunt kosthold. Hvis blodtrykket ditt er 140/90, vil legen din sannsynligvis foreskrive medisiner.

Hva Er normalt blodtrykk for mennesker?

Den normalt blodtrykk for mennesker kan være en vanskelig ting å bestemme. Blodtrykket blir lest på to måter. En reading er tatt når hjertet tenses mens en annen lesning er tatt når hjertet hviler. De to tallene sammen fastslå en persons blodtrykk. For å komplisere saken, blodtrykket opplesninger varierer i samme person fra dag til dag og minutt til minutt. Også en rimelig blodtrykk for én person kan være farlig for en annen person. Leger vanligvis følger samfunns gjennomsnitt for å avgjøre normalt blodtrykk.

Identifikasjon

Når en persons blodtrykket måles, blir det registrert av to tall. Det første tallet er det systoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet kontrahering. Det andre tallet er det diastoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet slapper av. Blodtrykket blir ofte leses som det systoliske blodtrykk nummer "over" det diastoliske blodtrykk nummer. Begge numre er viktig å kjenne til å bestemme hvorvidt en blodtrykket faller inn i det normale området.

Størrelse

Blodtrykket opplesninger måles i millimeter kvikksølv. Dette er fordi de gammeldagse blodtrykk maskiner benyttet en kolonne av kvikksølv som likner en gigantisk termometer. Moderne blodtrykk maskiner bruker microchips og digital avlesning. Tallene er oppført som millimeter kvikksølv, selv om ikke noe kvikksølv som brukes i beregningene.

Funksjon

Legene avgjøre om et blodtrykk er sunt ved å sammenligne blodtrykket tall til et blodtrykk diagram. På den ene siden er det systoliske trykket tall. På den annen side er det diastoliske nummer. En vinklet linje er trukket mellom de to tall. Hvis linjen vinkler litt oppover, anses normalt blodtrykk. Forslag til optimal blodtrykk for mennesker regnes som 120 over 80. Men en persons blodtrykk avvike noe fra dette og fortsatt bli betraktet som sunt og normalt.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel nedover, signaliserer det utbruddet av høyt blodtrykk og leger blir bekymret. 140 over 90 anses den høye enden av normalt, og kan indikere hypertensjon. Når den stiger til 160 over 100, leger starte høyt blodtrykk behandling. Dette inkluderer en endring av kostholdet, økt mosjon og eventuelt medisiner for å senke blodtrykket. Hvis det blir så høyt som 180 enn 110, leger blir skremt. På dette nivået er det en betydelig risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Behandlingen blir presserende.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel oppover, signaliserer det lavt blodtrykk. Personer med lavt blodtrykk ofte føler deg svimmel, svak og sliten. 90 over 60 er vurdere cutoff point for hypotensjon. Hvis en persons blodtrykk faller for lavt de kan skli inn i en koma eller til og med dø. Barn og godt luftkondisjonert idrettsutøvere har en tendens til å ha lavere blodtrykk. Dette regnes som normalt for dem.

Betraktninger

En rekke faktorer påvirker en persons blodtrykk. Stress, fysisk aktivitet og spise innen flere timer med blodtrykket lesing vil alle innvirkning på resultatene. Dette er grunnen til at leger ikke basere en diagnose på bare en test. Flere målinger er nødvendig for en nøyaktig vurdering.