Digidexo.com

brennende magesmerter

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?


En brennende følelse, enten i et bestemt område av kroppen, eller over et stort område i løpet, er ikke en behagelig ting. Det kan også være en indikasjon på et antall underliggende problemer. Avhengig av andre symptomer som følger med de brennende følelse, kan årsaken være alt fra en reaksjon på alvorlige traumer til en indikasjon på vaskulær sykdom.

Trauma

Noen fortsatt i sjokk eller utvinne fra en alvorlig traume kan oppleve en brennende følelse. Dette skjer fordi nervefibrene er overstimulert, fremdeles reagerer på traumatisk begivenhet.

Nervous System

Problemer med nervesystemet kan forårsake en brennende følelse i legemet. Nerver som videresende meldinger og er koblet til ryggmargen og hjernen kan bli skadet i en tilstand som kalles perifer neuropati. Det fører ofte en brennende sammen med tap av muskelkontroll, mangel på opplevelser og smerte. I andre tilfeller er en spesiell nerve berørt, i en tilstand som kalles nervesmerter. Andre symptomer på nervesmerter kan inkludere øm hud, numne føtter, tap eller mangel på motoriske ferdigheter og parestesier, eller unormale sensasjoner.

Spinal Disease

Svie er også vanlig når noen lider av en sykdom av spinal nerve røttene kalles radiculothopy. Hvis dette er tilfelle, er det brennende følelse ofte ledsaget av en prikking eller nummenhet i ekstremiteter og en bokstavelig smerte i baken.

Herpes

Herpes, en seksuelt overført infeksjon, er også kjent for å forårsake en brennende følelse. Både herpes simplex og herpes zoster er kjent for å forårsake en brennende følelse, sammen med en rekke andre forhold. Herpes simplex er ofte ledsaget av smerter eller klumper i underlivet, hovne lymfeknuter og en stikkende følelse i huden. Herpes zoster fører ofte også til en brennende magesmerter, tap av hørsel på det ene øret, hodepine og manglende evne til å bevege øynene. Begge kan produsere åpne lesjoner og sår.

Vaskulær Tilstand

Perifer vaskulær sykdom er en annen årsak til en brennende følelse. I dette tilfellet, blir blodårene smalere og blodstrømmen er begrenset. Dette vaskulær tilstanden rammer vanligvis bena, men kan også bli funnet i armene. I dette tilfellet kan den brennende følelse være ledsaget av en blodtrykksøkning, hovne føtter, blå lepper og tykke negler.

Andre betingelser

Andre forhold som kan resultere i en brennende følelse er whiplash, slangebitt, stikk fra dyr i havet, spedalskhet, vitamin, kalsium eller hormonmangler, frostskader, hudsykdommer, sår, carpal tunnel syndrom og andre tilstander preget av nerveskader.

Sykdommer forårsaket av en parasittisk Roundworm

Sykdommer forårsaket av en parasittisk Roundworm


Parasitter er organismer som er avhengig av en annen organisme for å overleve. Rundormer er en parasitt som egg eller larve er funnet i jorda. De går inn i kroppen gjennom huden eller gjennom munnen. De fleste rundormer ende opp i tarmen, noen ganger forårsaker sykdom. Flere parasittsykdommer påvirke ulike organer i kroppen din.

Ascaris

Ascaris lumbricoides er en intestinal rundorm som vanligvis finnes i tempererte og tropiske klima. Denne parasitten forårsaker ascariasis der en tung infeksjon kan delvis eller helt blokkerer tarmen forårsaker alvorlig magesmerter, oppkast og rastløshet. Symptomene forverres som ormen vokser. Din helsepersonell kan diagnostisere infeksjon ved å undersøke egg i en avføringsprøve. Behandling av ascariasis kommer gjennom bruk av rusmidler som mebendazole, albendazole eller pyrantel pamoate.

Hakeorm

Parasitten Ancylostoma Duodenale fører hookworm smitte gjennom kontakt med huden fra forurenset jord eller avføring. Eggene sine trenge inn i tynntarmen gjennom lungene hvor de lå flere egg. Denne parasitten lever av blod og kan føre til anemi. Symptomer på hookwook infeksjon er liten magesmerter og tarmkramper, kolikk og kvalme. En avføringsprøve gir en diagnose fra en lege som kan anbefale medisin som mebendazole eller albendazole.

Trikiner

Den Trichinella spiralis parasitten forårsaker trikinose infeksjon. Den kvinnelige ormen festes til tarmen og produserer egg som slipper larve som begrave seg inn i muskelvevet, og organer. Dette fører til stort ubehag for verten. Ormen inngår et menneske gjennom konsum av rå eller kokt svinekjøtt. En blodprøve og mikroskopisk undersøkelse av muskelvev kan produsere en diagnose. Pasientene blir behandlet med tiabendazol og mebendazole men det er ingen effektive legemidler for å eliminere encysted larve.

Strongyloidiasis

Strongyloides stercoralis eller threadworm er parasitten forårsaker strongyloidiasis, en moderat infeksjon forårsaker brennende magesmerter. Alvorlige tilfeller av strongyloidiasis infeksjoner føre til anemi, vekttap og kronisk diaré. I immunkompromitterte mennesker kan parasitten forårsake akutt lungesviktsyndrom som fungerer som lungebetennelse. Diagnose omfatter avføringsprøver og blodprøver mens behandlingen er albendazole og tiabendazol.

Årsaker til magesår

En magesår er en erosjon i vev lining magen, øvre del av tynntarmen eller spiserøret. Magesår er produsert av betennelse fra overdreven mage syre. Symptomer kan omfatte en brennende magesmerter, fordøyelsesbesvær, kvalme, oppkast, tretthet og vekttap. Alvorlige symptomer kan omfatte oppkast blod og og bli på jorden, svart avføring. En magesår kan diagnostiseres ved en blodprøve, en øvre GI eksamen eller en endoskopi. Det er mange faktorer som kan bidra til et magesår.

Helicobacter pylori

H.pylori er en tarmbakterier som kan forårsake en infeksjon, og til slutt en sår. Mens bakterier er alltid til stede og ofte ikke forårsaker et problem, kan det irritere magen fôr.

Smertestillende midler

Konstant bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som aspirin, Motrin og Advil kan føre til betennelse i magen som utvikler seg til et sår.

Røyking

Tobakk inneholder nikotin, som øker magesyre og kan føre til at et sår. Røyking kan hindre helbredelse av et sår.

Alkohol

Alkohol konsumert overdrevet kan øke magesyre, og kan også irritere magen fôr. Hvis et sår er allerede til stede, kan forbruket av alkohol forverre den.

Stress

Stress bidrar til utvikling av magesår, og kan også forsinke helbredelsesprosessen.

Advarsler

En magesår som ikke er behandlet kan utvikle komplikasjoner inkludert indre blødninger, peritonitt (som er infeksjon av bukhulen) og arrvev som kan til slutt føre til en hindring.

Tegn og symptomer på H pylori-infeksjon

Helicobacter pylori er spiralformede bakterier som kan forårsake mage og tarm sår. Bakteriene som er i stand til å trenge inn i magen beskyttende foring, slik syre for å skade veggen i magesekken og den første del av tynntarmen.

Ingen symptomer

De fleste mennesker infisert med H. pylori bakterier aldri har noen symptomer og ikke utvikle magesår eller andre problemer relatert til infeksjonen, ifølge Mayo Clinic.

Første symptomene

Folk som opplever symptomer kan i utgangspunktet oppleve en verkende, kjedelig, gnagende eller brennende magesmerter. Smerten kan være intermitterende i flere dager eller uker.

Tom mage

Magesmerter assosiert med H. pylori-infeksjon kan forekomme to til tre timer etter å ha spist, eller når magen er tom. Denne smerten kan vekke personen under søvn. Det vanligvis kan bli løst ved å spise.

Andre symptomer

Andre H. pylori infeksjon symptomer kan inkludere hyppig raping, oppblåsthet, kvalme, oppkast og vekttap.

Alvorlige tegn

Alvorlige tegn assosiert med H. pylori-infeksjon inkluderer alvorlig eller vedvarende magesmerter og problemer med å svelge. Tegn på et blødende magesår forårsaket av infeksjon omfatter svart tjæreaktig avføring, blodig avføring, blodig oppkast eller oppkast som ser ut som kaffegrut.

Hvordan virker H pylori-infeksjon oppstår?

Om H. pylori

Helicobacter pylori (H. pylori) er en helix formede bakterier som forårsaker magebetennelse og en rekke av mage og duodenal magesår. Bakteriene lever i øvre mage-tarmkanalen på mer enn 50 prosent av folk over hele verden, selv om 80 prosent av folk hosting bakteriene ikke lider symptomer.

Hvordan H. pylori Går fordøyelsessystemet

Den H. pylori bakterien kan fylle systemet med å bli overlevert fra noen andre via direkte fysisk kontakt med avføring eller spytt. Det kan også spres ved å drikke vann som har vært ubehandlet. Når bakteriene inn i kroppen din, vil den passere gjennom til fordøyelsessystemet. Selv magesyre gjør drepe noen former for bakterier, kan H. pylori overleve i magen.

Hvordan H. pylori Trives i fordøyelsessystemet

H. pylori trives i et fordøyelsessystem som lider av redusert syre nivåer. Dette kan være forårsaket ved å ta bestemte medisiner, forbruker store mengder koffein, tar et kurs av antibiotika eller magesyre senking narkotika. Grunnen til at de fleste mennesker ikke har symptomer på tross av tilstedeværelse av H. pylori i fordøyelsessystemet er at skaffe magesyre eller senke dens pH vanligvis hindrer bakteriene fra å kolonisere.

Symtpoms av H. pylori

Hvis du opplever følgende symptomer, kan de være forårsaket av H. pylori og du bør oppsøke lege omgående: en brennende magesmerter, kvalme, oppkast, oppblåsthet, plutselig vekttap, problemer med å svelge, blodig oppkast eller avføring.

Om Svulster i magekreft

Ifølge Merck Manual Online Medical Library, oppstår magekreft i ca 21.000 mennesker hvert år, og er den syvende vanligste årsaken til kreftdød. Selv om ikke alle svulster er kreft, 95% av mage svulster er ondartet.

Betydning

Magekreft er vanligvis sett i folk som er mer enn 50 år gammel, og påvirker flere menn enn kvinner. Det er også vanligvis påvirker fattige svarte, latinamerikanere, amerikanske indianere, og de som bor i kaldt klima.

Typer

Sjeldne typer av tumorer inkluderer lymfomer, som utvikler seg inne i magesekken, og leiomyosarkom, også kjent som stromal tumor-celle eller celle-tumor spindel, som er kreft i glatt muskulatur av magen.

Årsaker / risikofaktorer

Årsaken til de fleste mage kreft synes å være infeksjon med bakterien Helicobacter pylori. Risikofaktorer er røyking, problemer i magen som magen kirurgi eller kronisk gastritt, høyt inntak av salt, karbohydrater og konserveringsmidler og et lavt inntak av frukt og grønne grønnsaker.

Symptomer

Selv om disse symptomene ikke nødvendigvis bety at kreft er tilstede, typiske symptomer inkluderer abdominal ubehag som brennende magesmerter, kvalme og oppkast, vekttap, svimmelhet og svakhet på grunn av problemer med å spise.

Diagnose

Ved mistanke om kreft, vil pasienten gjennomgå en øvre GI X-ray og en fysisk eksamen. En gastroenterologist vil utføre en endoskopi for å se innsiden av magesekken, etterfulgt av en biopsi av vevsprøver. En CT-skanning av øvre fordøyelsessystemet er neste prosedyre hvis kreft er funnet.

Prognose / Behandling

Fordi kreften sprer seg raskt, færre enn 15% av mennesker overleve lenger enn fem år. Sjansen for å overleve avhenger også av hvor langt kreften har trengt inn i magesekken. Avhengig av størrelsen og plasseringen av svulsten, scenen og pasientens generelle helse, er behandling vanligvis kirurgi, cellegift eller strålebehandling for å fjerne eller ødelegge kreftceller.

Homeopatiske Halsbrann Cure

Over 60 millioner amerikanere lider av halsbrann symptomer minst en gang i måneden, ifølge American Gastroentological Association. Det er et bredt utvalg av over-the-counter og reseptbelagte legemidler for å hjelpe pasienter håndtere halsbrann symptomer, men homøopatiske midler er også et vesentlig element av halsbrann omsorg.

Livsstil endringer

Dr. Vikas Sharma, en homøopatisk spesialist basert i India, foreslår å endre vaner før du bruker homøopatiske midler for halsbrann. Før du begynner homeopatisk behandling, er det viktig å analysere dine spesielle symptomer. Hold nøye orden på kostholdet ditt. Er det noen matvarer som resulterer i spesielt smertefulle halsbrann episoder? Vanligvis, halsbrann pasienter er følsomme for visse matvarer, for eksempel kaffe, sitrusfrukter, alkohol, løk og kullsyreholdige drikker. Hvis du finner ut at noen matvarer forverre halsbrann symptomer, eliminere dem fra kosten. Det kan også være nyttig for å erstatte dem med andre matvarer som oppmuntrer til riktig fordøyelse. Sharon Saka, en kostholdsekspert og medlem av American Dietetic Association og American Association of Diabetes Educators, foreslår å erstatte sure, stekt eller fet mat med hele korn, grønnsaker og noncitrus frukter. Andre matvarer som er lett på magen og full av næringsstoffer inkluderer havregryn, kalkun, laks og kylling. Lakris, drikker kamille te etter måltider og tyggegummi kan også hjelpe lindre halsbrann symptomer.

Unngå å spise mindre enn 2 eller 3 timer før sengetid, og heve hodet med puter om natten for å hjelpe fordøyelsen. Spis sakte under måltider, og vurdere å endre dine spisevaner. For eksempel, i stedet for å ha tre store måltider om dagen, prøver å spise flere mindre måltider utover dagen. Gjør du det vil minske trykket på magen og gjøre fordøyelsen lettere.

Homøopatiske prinsipper

Homeopati opererer på flere grunnleggende prinsipper, som nevnt på American Institute of Homeopati er "Standards of Practice", oppført på deres hjemmeside. Først av alt, homøopati oppfordrer til en helhetlig tilnærming til medisin (derav vekt på livsstil og endring potensielt skadelige vaner). Dernest homøopatiske behandlinger ofte opererer på prinsippet om "likt kurerer likt". Ofte er de behandlinger som homeopaths velger er faktisk lik årsaken til tilstanden. For det tredje vil homøopatisk behandling ofte begynne med lavest mulig doseringer og økning basert på responsen til pasienten.

Kort sagt, forsøker homøopatisk forsiktighet for å individualisere behandlingen på en måte som konvensjonelle medisiner gjør ofte ikke. Hvis du allerede har prøvd over-the-counter eller reseptbelagte medisiner og har ikke sett noen forbedring, kan homeopati være veien å gå.

Nux Vomica

Nux vomica, en vanlig anbefalt homeopatisk halsbrann rettsmiddel, kan være nyttig for de som ikke kan eliminere alle halsbrann utløse mat fra kostholdet. Truestarhealth.com online artikkelen "homøopatiske midler for Fordøyelsesbesvær og gass" antyder Nux vomica for de som har en tendens til å konsumere store mengder alkohol, mat og sentralstimulerende midler - koffein, for eksempel.

Carbo vegetabilis

Carbo vegetabilis, eller vegetabilsk kull, virker på slimhinnene i fordøyelsessystemet for å frigjøre gassen. Det anbefales for de som lider av halsbrann ledsaget av sur raping, ufullstendig fordøyelse og oppblåsthet.

Arsenicum Album

Arsen er en beryktet morder, men det kan også lindre halsbrann symptomer. Arsenicum album kan hjelpe dem som har symptomer er forårsaket ved å spise dårlig mat eller for mye frukt. Det kan lindre brennende magesmerter eller mat motforestillinger. Ikke bekymre deg for å bli forgiftet; Arsenicum album er veldig tungt utvannet.

Sår og Kosthold

Et sår er et åpent sår i magen, tolvfingertarmen eller esophagus som er forårsaket av en bakteriell infeksjon. Personer med magesår må følge en bestemt diett fordi enkelte matvarer kan forverre tilstanden deres.

Måltider

Personer med magesår bør spise tre små måltider og tre snacks hele dagen i stedet for større måltider. Dette bidrar til å unngå overspising eller følelsen av sult. Ikke spis mindre enn tre timer før sengetid for å unngå magesyresekresjon.

Krydret mat

Selv krydret mat er ikke lenger ansett som årsaken til magesår, de er skadelig for folk med magesår. Chili pepper, rød paprika og andre krydret paprika kan forårsake brennende magesmerter og gass.

Andre matvarer for å unngå

Personer med magesår bør også redusere eller eliminere matvarer og drikker med koffein, sitrus, tomat, fet mat og sjokolade fra sine dietter fordi de kan forårsake magesmerter, gass og andre problemer.

Foods å inkludere

Spis mat som er høy i protein til hvert måltid for å lindre ubehag i magen. Dette omfatter matvarer som melk, kjøtt, egg eller ost. Noen andre matvarer du bør ta med i ett eller flere måltider er havregryn, toast, fisk, suppe, salat, fersken, potetmos, bananer, eplejuice, kål, pudding og / eller brød.

Andre tips

Tygge og svelge maten sakte slik at kroppen din mer tid til å fordøye det. Slutte å røyke sigaretter og drikke alkohol og unngå å ta aspirin, spesielt ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som Advil og Motrin.

Hvordan Diagnose magesmerter

Magesmerter er et vanlig helseproblem. Det kan skyldes en rekke forhold, som for eksempel blindtarmbetennelse, nyresykdom, en galleblæren infeksjon, urinveisinfeksjoner, gjær infeksjoner, blære infeksjoner, pankreatitt og selv irritabel tarm syndrom. Du kan selv diagnostisere hvis du kjenner tegn og symptomer å se etter.

Hvordan Diagnose magesmerter

Hvordan diagnostisere magesmerter

•  Å vite hvordan man skal beskrive og lokalisere smerten er det første trinnet i å diagnostisere problemet. Ligg på ryggen og skyv hardt på magen der du tror du føler smerte. Bruk fingertuppene til å gjøre dette. Puste normalt mens du presser med en hånd i områder hvor du føler ømhet eller noe utenom det vanlige, for eksempel en klump eller herdet området. Hvis du føler noe unormalt, sørg for å la legen få vite.

Hvis du opplever ubehag ved vannlatning, eller ømhet i blæren området, kan dette enten være en blære infeksjon, en urinveisinfeksjon (UVI) eller muligens en seksuelt overført sykdom (STD). Du bør konsultere legen din med en gang hvis du føler smerte eller brennende mens urinering. Smerter og ømhet rundt marine kan bety at du har blindtarmbetennelse. Smerter i øvre del av magen, som vanligvis oppstår etter å ha spist, kan bety at du har en sår. Disse forholdene er alvorlig og må behandles av lege for å hindre ytterligere helseproblemer.

Record hvor ofte du opplever symptomer, varigheten og den eksakte plasseringen av disse abdominal ubehag. Hvis du opplever skarpe smerter, blødning, eller nummenhet, bør du oppsøke lege umiddelbart. Forklar legen din om alt du har opplevd, og sørg for å vise ham plasseringen av smerte. La ham vite hvor lenge du har hatt problemer, og hvor ofte de forekommer.

Det ville også være en god idé å ta noen medisiner som du tar når du ser din lege. Noen ganger kan visse medisiner forårsake kramper, og kan være en bivirkning av noen av din smerte. Ikke anta at det er bare din medisinering, eller en allergi mot mat. Blir alltid sjekket ut av lege hvis disse symptomene vedvarer, eller å bare sørge for at alt er OK.

Hint

  • Søk profesjonell hjelp hvis du opplever pågående magesmerter. Ikke prøv å medisinere seg selv hvis symptomene fortsetter å vedvare. Ikke slutt å ta noen medisiner uten legens tillatelse. Bruk en penn og papir for å ta eventuelle symptomer og hvor ofte de forekommer.
  • Ta aldri reseptbelagte legemidler som ikke er foreskrevet til deg. Hvis du er allergisk mot noen medisiner, vennligst informer legen din om det. Ring 911, eller gå til nærmeste akuttmottaket, hvis du opplever sterke smerter.

Hvordan diagnostisere magesmerter

Diagnostisering noe på egen hånd kan være vanskelig. Sjelden vil du virkelig vite årsaken til de smerter eller smerter som måtte forekomme, med mindre, selvfølgelig, du er i stand til å direkte knytte det til noe, som et traume eller hendelse som skjedde i din nære fortid. Når det gjelder magesmerter, det samme er ganske mye sant. Men, det er et par ting du kan gjøre for å diagnostisere tilstanden.

Hvordan diagnostisere magesmerter

•  Vurdere symptomene på magen smerte. Det første skrittet for å diagnostisere noen form for smerte, inkludert magesmerter, vil innebære noen vurdering av symptomene som oppstår. Du bør se på om smerten er skarp eller kjedelig, svie eller kramper, full eller bankende, og hvis denne smerten er ledsaget av andre symptomer.

•  Ta hensyn til varigheten av magesmerter. Til å diagnostisere magen smerte, må du også ta hensyn til varigheten av smertene. Betyr det vare i bare noen få minutter eller gjør det vare noen få timer? Har smertene kommet og gått i løpet av de siste dagene, eller har du hatt jevnlige episoder av ubehag for de siste månedene? Har visse matvarer utløser smertene dine?

Se på når magesmerter oppstå. Når en magesmerter forekommer oftere på tom mage, blusser opp i kveld og er lettet av visse matvarer eller antacida, kan dette være en indikasjon på at du lider av en sår.

Tenk på alt som kan ha bedt om magesmerter. Når magesmerter oppstår snart etter å ha spist og er ledsaget av halsbrann og selv brystsmerter, kan dette være en indikasjon på at du har gastroøsofageal sykdom, sure oppstøt, irritabel tarm syndrom eller rett og slett dårlig.

Husk den faktiske plasseringen av smerte. Når magesmerter oppstår i øvre høyre del av magen og er ledsaget av fordøyelsesbesvær, feber og kvalme, kan dette være et tegn på at du har gallestein eller lider en galleblæren angrep. Hvis denne smerten er mer av en brennende følelse over den øvre del av magen og ledsaget av kvalme, oppkast, oppblåsthet og vekttap, kan det være et tegn på gastritt, som er en betennelse og irritasjon i mageslimhinnen.

Tenk tilbake på din avføring. Når magesmerter oppstår og du ikke har bestått avføring, kan smertene rett og slett være et signal om at du lider av forstoppelse.

Ta hensyn til eventuelle "tvilsom" matvarer du har spist. Lider av magesmerter og kramper med kvalme, diaré, oppkast og tretthet kan være en advarsel om at du har fått matforgiftning, kontrakt E. coli eller har intoleranse for en bestemt matvare.

Snakk med legen din. Selvfølgelig er den enkleste og sikreste måten å diagnostisere magesmerter å snakke med en medisinsk faglig. Han vil være i stand til å riktig og effektivt diagnostisere årsaken til magesmerter.

Hint

  • Hvis magesmerter er skarp og relativt verkende, bør du kontakte lege umiddelbart, da dette kan være en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand.

Kvinner og nedre magesmerter

Kvinner og nedre magesmerter


Nedre magesmerter kan være tegn på en alvorlig tilstand. Noen av disse er spesifikke for kvinner og andre kan forekomme hos både menn og kvinner. Hvis du opplever magesmerter ledsaget av blødning fra skjeden eller endetarmen, oppkast eller smerter i nakke, skulder eller bryst bør du oppsøke øyeblikkelig medisinsk behandling.

Ektopisk graviditet / abort

Hvis du er eller kan være gravid og opplever smerter i nedre del av magen eller bekkenet, og du har også blødninger fra skjeden, kan du ha en graviditet utenfor livmoren eller være opplever en spontanabort. Ektopisk graviditet er en tilstand der dine befruktede egg implantater i en av egglederne eller et annet sted utenfor livmoren. Denne tilstanden krever umiddelbar medisinsk behandling og, avhengig av hvor langt du er i svangerskapet, kan det hende du trenger kirurgi. Abort, også referert til som spontan abort, er en tilstand der svangerskapet slutter og fosteret er utvist. Dette skjer vanligvis svært tidlig i svangerskapet.

Bekkeninfeksjon

Bekkeninfeksjon (PID) er preget av en konstant murrende smerte i nedre del av magen, sammen med utflod. PID er en bakteriell infeksjon i livmoren, eggledere og eggstokker. Det er vanligvis forårsaket av seksuelt overført sykdom som har spredt seg fra skjeden og livmorhalsen. Du bør kontakte legen din for behandling, som er antibiotika som doksycyklin og Flagyl.

Blærekatarr

Blærekatarr er en urinveis (blære) infeksjon som forårsaker mild smerte i nedre del av magen og smertefull, brennende vannlating. Det kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon, feminine hygieneprodukter, visse medisiner, sæddrepende produkter eller andre irritanter. Hvis infeksjonen forblir ubehandlet kan det spre seg til nyrene dine og skaper en svært alvorlig tilstand. Legen din kan forskrive et antibiotikum basert på den type bakterier som finnes i urinen din.

Menstruasjonssmerter

Nedre magesmerter under menstruasjon er en vanlig tilstand. Det kan begynne noen dager før mensen og vanligvis varer i to eller tre dager. Det kan behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, eller legen din kan forskrive en sterkere smertestillende medikamenter. Plassere en varmepute på magen eller soaking i et badekar med varmt vann kan også hjelpe lindre smerten.

Endometriose

Endometriose er en tilstand der celler fra livmorslimhinnen befinner seg i andre deler av magen, utenfor livmoren. Fordi disse cellene fortsette å handle som normalt livmor vev, de produserer blod som kan hope seg opp, noe som fører til smerter og press. Du kan oppleve smerter under samleie, så vel som på andre tider. Komplikasjoner kan omfatte utvikling av bekken cyster eller tarmobstruksjon. Hvis tilstanden ikke reagerer på medisiner, for eksempel hormoner eller undertrykkende steroider, kirurgi kan være nødvendig.

Fibroids

Kvinner kan utvikle fibroids, som er unormal vekst av musklene i livmoren. Noen ganger kalt livmora steiner, skaper de en hard masse i livmorveggen. De er ikke-kreft og saktevoksende. De kan også føre til uregelmessig eller overdreven menstruasjonsblødning. Behandling kan inkludere hormonelle medisiner som p-piller, en D & C som er en skraping av livmorveggen, kirurgi for å fjerne fibroids. I alvorlige tilfeller en hysterektomi kan være nødvendig.

Andre betingelser

Andre forhold som fører til lavere magesmerter, som ikke er begrenset til kvinner omfatter blindtarmbetennelse, divertikulitt, tarmobstruksjon, nyrestein, ulcerøs kolitt, Crohns sykdom, irritabel tarm-syndrom og forstoppelse. Konsultere legen din for diagnose og behandling.

Lavere magesmerter

Lavere magesmerter


Når noen klager over lavere magesmerter, er han vanligvis ikke opplever smerte i magen i det hele tatt, men heller et sted lavere i magen. Siden dette er plasseringen av nesten alle våre organer, nedre magesmerter kan være ganske forvirrende. Imidlertid kan lavere magesmerter være forårsaket av nesten alle problem, fra fordøyelses problemer til (i noen tilfeller) et panikkanfall. Av denne grunn er det viktig å forstå noen av de mulige årsaker til lavere magesmerter.

Blindtarmbetennelse

Lavere magesmerter forårsaket av blindtarmbetennelse er ofte den mest smertefulle type magesmerter. Denne lpain er forårsaket av betennelse i vedlegg forårsaket av infeksjon. Årsaken til infeksjon er ikke kjent, men sykdommen kan innlede noen. De fleste mennesker føler denne typen lavere magesmerter i sin navle-området først. Som oftest vil smerten deretter justere til nedre høyre side av magen. Men mange mennesker føler denne smerten i ulike områder av nedre mage, eller i ryggen. Hvis en smerte som dette har vært problematisk for mer enn 4 timer, ta kontakt med en lege. Ultralyd og CT-skanning er de vanligste måtene å diagnostisere blindtarmbetennelse.

Livmor Pain

Når en kvinne opplever nedre magesmerter, kan det faktisk være forårsaket av livmoren. Livmor smerte er vanligvis følte like over skambeinet eller i nærheten av hip bein på hver side. Noen ganger vil smertene stråle ut til navlen. Livmor smerter kan være forårsaket av noe så enkelt som en forestående Menstruasjon, tidlig graviditet implantasjon eller eggløsning. Mer alvorlige smerter, men kan være forårsaket av endometriose, graviditet utenfor livmoren, fibroidtumorer eller cervisitt (en infeksjon i livmorhalsen). Oppsøke lege for lavere livmor smerte hvis du er gravid, varer smertene lenger enn en uke eller det er ledsaget av en ripping eller brennende følelse.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en lidelse som fører til lavere magesmerter med diaré eller forstoppelse. Mens de fleste mennesker opplever enten forstoppelse eller diaré, noen går gjennom sykluser av hver. Andre symptomer på IBS inkluderer oppblåsthet og avføring som inneholder slim. Siden IBS er en langsiktig lidelse, opplevde lavere magesmerter i kombinasjon med forstoppelse eller diaré bør vurderes av en lege for å begynne å lindre symptomene.

Parasitter

Parasitter som Ascaris ormer kan ofte føre til lavere magesmerter, samt diaré og oppblåsthet. Reisende må være spesielt oppmerksomme på parasitter. Giardia og gastroenteritt er to vanlige parasittinfeksjoner at folk kontrakt når du reiser til land med dårlig mat eller vannkilder. Parasittinfeksjoner kan manifestere seg i en rekke måter. Oftest vil en smittet person oppleve lavere magesmerter og diaré. Parasittinfeksjoner kan også føre til feber, hodepine, muskelsmerter og en generell følelse av sykdom. Siden parasitter kan faktisk suger verts organer tørre av næringsstoffer, er det viktig å ha alle parasittiske infeksjoner som løses umiddelbart.

Andre årsaker

Oftest er lavere magesmerter ikke så alvorlig som de ovennevnte forhold. Det er vanligvis forårsaket av sterke gass smerter, forstoppelse, diaré, muskelspenninger, influensa eller en urin-veisinfeksjon. Vanligvis kan disse problemene alle håndteres av over-the-counter medisiner eller ved å vente problemet ut. Imidlertid er lavere magesmerter og til resultatet av tykktarmskreft, intestinal sår, kolon polypper, matforgiftning, matallergier, blærestein eller nyrestein. Hvis nedre magesmerter er alvorlig eller opplevd på lang sikt, er det et viktig symptom til adressen.

Lavere magesmerter hos menn

Lavere magesmerter hos menn


Nedre magesmerter kan ha en rekke årsaker, blant annet infeksjonssykdommer, fordøyelsessykdommer og kroniske sykdommer. Ifølge Mayo Clinic, kan årsaken til underlivssmerter være vanskelig å diagnostisere med mindre den er ledsaget av andre symptomer. Menn med lavere magesmerter som blir verre eller ikke blir bedre bør søke medisinsk behandling.

Blindtarmbetennelse

Nedre magesmerter som er ledsaget av abdominal hevelse, feber, kvalme eller oppkast tyder blindtarmbetennelse. Blindtarmbetennelse smerter kan begynne rundt navlen og deretter migrere til nedre høyre kvadrant. Blindtarmbetennelse smerter ikke gå bort og kan bli verre med bevegelse, hoste eller vandre. Hvis du opplever disse symptomene, bør du kontakte helsepersonell umiddelbart som blindtarmbetennelse krever medisinsk behandling.

Nyrestein

Nyrestein kan være tilstede og forårsaker ingen problem eller symptomer. Hvis en stein blir et problem, vil menn ofte føler ekstreme smerter i ryggen eller siden området eller i nedre del av magen. Smerten kan føles veldig intens, kramper og skarp. Kvalme og oppkast kan også være til stede, og det kan være blod i urinen, tinging det rosa. Mannen kan føle behov for å urinere oftere eller føler en brennende følelse ved vannlating. Rådfør deg med helsepersonell hvis du opplever noen av disse symptomene. Hvis feber og frysninger er til stede, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Irritabel tarm syndrom

Menn med lavere magesmerter, gass og vekslende forstoppelse med alvorlig diaré kan ha irritabel tarm syndrom. Hold en logg over dine symptomer, kosthold og annen relevant informasjon å dele med helsepersonell for å hjelpe diagnostisere problemet.

Seminal Vesiculitis

Seminal vesiculitis er en betennelse i sædblærene som kan føre til lavere magesmerter hos menn. Seminal vesiculitis er ofte forårsaket av prostatitt, eller en betent prostata.

Blærekatarr

Blærekatarr er betennelse i blæren som kan være forårsaket av en urinveisinfeksjon. Symptomer inkluderer lavere magesmerter og smertefull vannlating. Blærekatarr kan også føre til hyppig vannlating og det haster, følelsen av å måtte urinere ofte og umiddelbart.

Ulcerøs kolitt

Smerter i nedre del av magen som er ledsaget av blodig diaré, leddsmerter, utslett på huden, munnsår og vekttap kan indikere ulcerøs kolitt (UC), en inflammatorisk tarmsykdom. UC krever medisinsk behandling, så bør du kontakte legen din hvis du har symptomer på denne tilstanden.

Om Side magesmerter

Side magesmerter ofte oppstår på grunn av fordøyelsesenzymer og tarm forhold, reproduktive problemer, blindtarmbetennelse, eller etter å utvinne fra en sykdom. Magesmerter, på høyre eller venstre side, hjelper legene avgjøre hva plager pasientene har. Medisinske behandlinger og endringer i livsstil kontrollere disse helseproblemer.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom, en vanlig fordøyelseslidelse, fører venstre side magesmerter og andre plager som kramper, forstoppelse og diaré. The National Digestive Diseases Information Clearinghouse sier at selv om IBS lider opplever smerte og ubehag, gjør alvorlige helsemessige forhold ikke utvikle. Kosttilskudd endringer, stressmestring og medisiner kontrollere dette fordøyelses tilstand.

Polycystisk ovariesyndrom

The National Kvinners helse Information Center sier at polycystisk ovariesyndrom påvirker en kvinnes menstruasjonssyklus, fruktbarhet, hormonbalanse og hjertet og blodårene. Symptomer på PCOS inkluderer akne, hårvekst, vektøkning, unnfangelse problemer og venstre side magesmerter. Legene har ikke isolert spesielle årsaker til denne tilstanden selv om genetikk spiller en stor rolle. Behandling for PCOS omfatter p-piller, fruktbarhet narkotika, diabetiker medisiner, livsstilsendringer og laparoskopisk kirurgi.

Magesår

Venstre-side magesmerter preger magesår, ofte kalt magesår. US National Library of Medicine sier at magesår, sår på mageslimhinnen eller øvre tynntarm, fører til en brennende følelse i magen som vises, og forsvinner i løpet av noen dager eller noen uker. Smerten forsterker når den lidende magen er tom og letter etter et måltid. Magesår bedre ved å eliminere krydret mat, unngå aspirin og ibuprofen, eliminere røyking og alkohol og redusere stress. Behandlinger inkluderer syrehemmende medisiner, antibiotika og kirurgi hvis sår ikke leges.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse forårsaker smertefulle magesmerter i nedre høyre side på grunn av betennelser og infeksjoner i vedlegget, finger-lignende veske festet til tykktarmen. De Digestive Diseases Information Clearinghouse sier legene vet ikke funksjonene i vedlegget. Abdominal traumer og mage hindringer føre til denne tilstanden. Kirurgi er den eneste behandlingsalternativ for blindtarmbetennelse.

Mesenteriske Lymphadenopathy

Mesenteriske Lymphadenopathy forårsaker nedre høyre magesmerter hos barn etter forkjølelse eller sår hals. Royal College of Surgeons of England sier at nakke kjertler forstørre og polypper utvikle seg på i tykktarm og endetarm. Leger ofte forveksler dette barndom tilstand med blindtarmbetennelse. Mesenteriske Lymphadenopathy korrigerer vanligvis seg selv; Men legene forskrive antibiotika i alvorlige tilfeller.

Biliær kolikk

Penn State Milton H. Hershey Medical Center sier at biliær kolikk forårsaker mage kramper på øvre høyre side av magen, vanligvis etter et fettrikt måltid. Dette magesmerter oppstår på grunn av dannelse av gallestein i gallbladders og gallegangene. Overvektige mennesker og mennesker med høyt kolesterol ofte lider av denne tilstanden. Smerter kan vare i opptil tre timer. Hershey Medical Center sier at denne magesmerter noen ganger reiser til armer og rygg. Leger behandle denne tilstanden med smertestillende og medisiner eller prosedyrer som oppløses gallestein. Livsstil anbefalinger inkluderer vekttap og vedlikehold og lav-fett diett.

Hva er behandlingen for mild magesmerter?

Det finnes dusinvis av årsaker til mild magesmerter, og har funnet årsaken til smertene er avgjørende i å behandle den. Listen over mulige årsaker til magesmerter publisert av National Institutes of Health er omfattende, og det varierer fra vanlige sykdommer som er relativt enkelt å behandle i forhold som krever øyeblikkelig legehjelp og kan være potensielt livstruende. Nedenfor er noen av de vanligste diagnosene forbundet med mild til moderat magesmerter.

Sår

Sår er sår som danner på slimhinnen i slimhinnen i magen og kan forårsake mild til alvorlig smerte. Leger bruke en todelt angrep ved bekjempelse av sår som omfatter behandling med antibiotika i tillegg til å redusere syren til å tillate sår å leges, ifølge Mayo Clinic. En kombinasjon av antibiotika, så vel som anvendelse av syre-blokkere, antacida eller protonpumpe-hemmende stoffer for å redusere magesyre vanligvis fungerer godt for å lindre smerte og å helbrede såret.

Reflux

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), eller sure oppstøt, skjer når de sure innholdet i magen tilbake opp i spiserøret, forårsaker det som vanligvis refereres til som halsbrann. Dette kan føre til en brennende følelse i mage, bryst og halsen. Behandling for denne relativt vanlig tilstand kan medføre endringer i kostholdet, reseptbelagte medisiner og noen ganger kirurgi.
Spise høy syre-innhold matvarer, bør krydret mat og matvarer som forårsaker du mye gass unngås med en GERD diagnose. Over-the-counter syreblokkerende medisiner, sammen med denne livsstilsendring, vil forbedre på 80 til 90 prosent av tilfellene, ifølge Mayo Clinic.

Magen influensa

Viral gastroenteritt, også kjent som magen influensa, er en virusinfeksjon i mage og tarm som kan føre til mild til alvorlig magesmerter, oppkast og diaré. De fleste har opplevd eller kjenner noen som har opplevd magen influensa, og behandling for det er ganske standard.

Siden virus ikke reagerer på antibiotika, er det meste av behandlingen rett og slett hindre dehydrering og får skikkelig hvile. Unngå mat og stoffer som alkohol, koffein, meieri og overdrevet fet mat også bidrar i utvinningen. Det er over-the-counter medisiner som kan gi lindring fra mage influensasymptomer, men vær forsiktig når du tar medisiner som ibuprofen eller acetylsalisylsyre som de kan forverre magesmerter hos noen mennesker.

Andre muligheter

Andre forhold som kan føre til magesmerter, eller hva som oppleves som magesmerter, er blindtarmbetennelse, tarmobstruksjon, nyrestein, urinveisinfeksjoner og andre. Hvis du ikke er komfortabel med en selvdiagnose, se en lege. Din smerte kan forverres og indikerer en mer alvorlig problem.

Hva er noen mulige årsaker til Langvarig magesmerter?

Magesmerter kan være et symptom på en rekke forhold som spenner fra mindre til livstruende. Langvarig magesmerter kan forårsake betydelig funksjonshemming og kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand som kreft eller perforert magesår. Variasjoner i symptomer, som for eksempel plasseringen av smerte og hva som utløser eller lindrer det, kan bidra til å identifisere årsakene bak det.

Magesår

En magesår er en erosjon i slimhinnen i magesekken eller tynntarmen. Ifølge Merck.com, er omtrent 50 prosent av magesår forårsaket av H. pylori-infeksjon. Bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende midler og forbruk av krydret eller syreholdig mat kan også forverre tilstanden.

Smerten forbundet med en magesår er vanligvis en brennende, gnagende smerter i øvre del av magen som er lettet ved å spise eller ta syrenøytraliserende. Behandlingen omfatter vanligvis bruk av en protonpumpe-inhibitor som Prilosec sammen med antibiotika slik som amoxicillin og tetracyklin for å ta opp den bakterielle infeksjon.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom, vanligvis kjent som GERD, oppstår når magesyre ryggen opp i spiserøret, irriterende esophageal fôr. Syrlig og krydret mat er vanlige triggere for symptomer, som er overflødig stress, noe som kan føre til en økning i mage syre produksjon.

Typiske symptomer på GERD inkluderer halsbrann, dårlig fordøyelse og en brennende følelse i magen eller halsen. Noen mennesker opplever også oppgulp av mat og problemer med å svelge. Antacida og protonpumpehemmere sammen med endring i kostholdet er vanlige behandlinger for GERD.

Inflammatoriske tilstander

Inflammatoriske tilstander er et stadig vanligere årsak til magesmerter, ifølge medicinenet, com. Noen av disse inkluderer irritabel tarm syndrom eller IBS, Crohns sykdom, divertikulitt, Celiac sykdom og ulcerøs kolitt. Genetiske og miljømessige faktorer spiller en rolle i utviklingen av disse sykdommene, selv om visse matvarer og stress kan føre til en forverring av symptomer.

Til tross for individuelle forskjeller, inflammatoriske tarmsykdommer dele et antall likheter. Smerte er generelt forverret av overflødig bevegelse og kan bli løst ved avføring. Feber og diaré kan også signalisere en inflammatorisk respons av immunsystemet. Behandling av inflammatoriske tilstander innbefatter vanligvis bruk av et immunosuppressivt eller anti-inflammatorisk legemiddel sammen med endringer i kostholdet.

Kreft

Magekreft er den ukontrollerte vekst av celler i magesekken. Det finnes flere typer av magekreft, inkludert mage, diffus type og tarm adenokarsinom.

Tidlige symptomer på magekreft inkluderer tap av appetitt og halsbrann eller fordøyelsesbesvær, mens sent stadium symptomer kan inkludere magesmerter, oppkast av blod, oppblåsthet og vekttap. Fordi symptomene vanligvis ikke er fanget før sykdommen har utviklet seg, er prognosen for magekreft vanligvis dårlig. Symptomer ligne de av andre mage forhold, noe som gjør det vanskeligere å gjenkjenne sykdommen. Behandling for magekreft inkluderer vanligvis en kombinasjon av kirurgi, cellegift og stråling.

Advarsel

Hvis du opplever magesmerter som varer lenger enn to uker, bør du oppsøke lege for å unngå alvorlige komplikasjoner. Legen din kan kjøre tester for å utelukke mer alvorlige sykdommer som kreft og hjelpe deg å få den beste behandling for din tilstand.

Botemidler for magesmerter

Det finnes en rekke reseptfrie og over-the-counter midler for magesmerte forårsaket av faktorer slik som halsbrann, gass eller magesår. Lære å finne årsaken til magen din smerte er det første skrittet mot å håndtere dine symptomer.

Gass Pain

Gass er blant de vanligste årsakene til mage og tarmsmerter. Smerte forårsaket av gass er generelt skarp og knivstikking, men kan også være kjedelig og flyktig. Matvarer som bønner er kjent for å føre til at gass, som er mest kullsyreholdige drikkevarer.

Den beste måten å behandle gassen er ved å forhindre den. Unngå mat som utløser symptomene, og ta en forebyggende medisin som Beano før store måltider. Den over-the-counter medisiner simethicone (Gas-X) kan hjelpe utvise gass og gir rask lindring av smerte.

Ingefær og fennikel frø er gode urtemedisiner for gass. For å få fordelene av disse urter, rett og slett brygge fersk eller pulverisert ingefær i en kopp te eller tygge en håndfull fennikel frø etter store måltider.

Halsbrann og dårlig

Smerte forårsaket av dårlig fordøyelse og halsbrann er ofte beskrevet som svie eller brenning og noen ganger fører til oppgulp av mat i spiserøret. Ifølge Nih.gov, omtrent 15 millioner amerikanere lider daglig halsbrann, noe som gjør den til en av de vanligste årsakene til magesmerter.

Over-the-counter antacids som rolaids og tums er generelt trygt og effektivt når det tas som anvist. De inneholder syrereduserende forbindelser som kalsium-karbonat, og vismut-salisylat som arbeider så snart de kommer i magesekken. Legge en klype natron til et glass vann kan også hjelpe nøytralisere magesyre.

Unngå sure matvarer som tomater og sitrusfrukter kan bidra til å forhindre halsbrann, som kan spise sakte i en avslappet setting.

Virusinfeksjoner

Smerte forårsaket av magevirus kan være intense og bankende eller kjedelig og crampy. Virus-indusert smerte er ofte ledsaget av andre symptomer som oppkast, diaré eller feber.

En populær hjemme bøte for magevirus symptomer er flat 7-Up eller Sprite. Ta ett eller to spiseskjeer av munnen ved utbruddet av symptomene kan bidra til å forhindre oppkast og lette tarmsammentrekninger som forårsaker kramper og diaré. Den over-the-counter anti-diaré Imodium (loperamid) er også stor for lettelser intestinal spasmer og lindre smerte.

Unngå fast føde mens syke og drikk rikelig med destillert vann for å unngå dehydrering og hjelpe rense mage-tarmkanalen av skadelige mikrober.

Mage-og tarm sår

Sår er åpne sår i magesekken eller tarmen. De forårsaker en skarp, gnagende smerte som forverres ved å ikke spise eller ved å spise feil mat.

Ifølge MayoClinic.com, er de fleste magesår forårsaket av Helicobacter pylori bakterien. Sår behandling innebærer vanligvis et tredelt tilnærming som inkluderer en protonpumpehemmer som Prilosec, en syre-blokkerende medikament som Pepcid og en antibiotika for å drepe bakterier. Deglycyrrhizinated (DGL) lakris er en populær urte rette for sår smerte, som er rå honning, som strøk magen og lindrer den brennende smerten av magesår.

Personer med denne tilstanden rådes til å unngå NSAID smertestillende midler som aspirin som kan føre til mage blødning samt å redusere inntaket av koffein, alkohol og andre GI irritanter.

Advarsel

Noen urter og medisiner kan forårsake uønskede interaksjoner eller bivirkninger, så snakk med legen din før du prøver en ny magesmerter rette. Hvis du opplever alvorlige magesmerter som varer mer enn to uker, søker medisinsk hjelp for å utelukke mer alvorlige forhold.

Mulige årsaker til kvalme og magesmerter

Kvalme og magesmerter er en vanlig plage og ofte sammenfallende med hverandre. Det er mange årsaker til hver og grunner for å oppleve dem sammen. Noen er seriøse og noen ikke. Uansett, kvalme og magesmerter ikke noe å bli håndtert lett.

Galleblæren sykdom

Gallestein eller andre galleblæren sykdommer er vanlige årsaker til kvalme og magesmerter. I galleblæren sykdom, er magesmerter vanligvis plassert i øvre høyre hjørne av bukhulen, hvor galleblæren er plassert.

Pankreatitt

Bukspyttkjertelen ligger på venstre side, øvre del av magen. Det kan bli opphisset av sykdom, så vel som over forbruk av alkohol.

Gastroenteritt

Ofte referert til som magen influensa, innebærer gastroenteritt alvorlig kvalme og alvorlig mage kramper. Det avtar etter 24-48 timer.

Sår

Sår i magen er typiske årsaker til magesmerter og kvalme. Smerten oppleves med magesår er vanligvis en gnager, brennende smerte.

Blindtarmbetennelse

Din vedlegg ligger i nedre høyre hjørne av bukhulen. Personer med en infisert vedlegg vanligvis opplever bølger av ekstrem kvalme og betydelig magesmerter som kan starte ut litt under navlen og vandrer mot nedre venstre side.

Gastroparese

Denne tilstand er karakterisert ved en lammelse av magens evne til å trekke seg sammen og bevege maten gjennom fordøyelsessystemet. Som et resultat av mat ryggen opp, forårsaker kvalme og noen ganger smerte.

Hvordan hjelpe noen med magesmerter

Årsakene til magesmerter kan være forårsaket av mange faktorer og forhold noen er lett behandlet, som oppblåsthet fra gass oppbevaring, og andre er mer alvorlig og kan bli et medisinsk nødstilfelle som akutt blindtarmbetennelse. Andre medisinske tilstander kan forårsake magesmerter. For eksempel, gastroenteritt som er når det er betennelse i mage og tarmslimhinnen, Crohns sykdom, inflammatorisk tarmsykdom, IBS (irritabel tarm syndrom, og noen kvinnelige relaterte spesifikke forhold, for eksempel ,, prementrual symptomer. Noen ganger, kan årsakene være sekundære til infeksjoner, slik som urinveisinfeksjoner eller kreft i tarmen eller i tykktarmen.
Denne artikkelen vil vise deg hvordan du ser for vanlige tegn og symptomer på magesmerter og hva du bør eller ikke bør gjøre for å hjelpe personen som opplever smerte. Ved å vite noen grunnleggende fakta om historien og plassering av magesmerter vil det hjelpe deg å gjøre en rask vurdering av om personen vil kreve øyeblikkelig legehjelp.

Bruksanvisning

•  Sjekk alltid ABC av enhver person som opplever noen medisinsk relatert tilstand, som, pustevansker, sjokk, smerte, omfattende blødninger, alvorlige skader. A, B, C betegner luftveiene, åndedretts og sirkulasjon, respektivt. Etter å ha sjekket ABC og offeret vises stabil så den neste tingen å gjøre er å se etter spesifikke og vanlige tegn og symptomer som vil hjelpe deg å gjøre en vurdering av om personen vil kreve profesjonell legehjelp.

For magesmerter først se å se plasseringen av smerte. I medisinsk vurdering mageregionen av kroppen er delt inn i fire kvadranter av to tenkte linjer som krysser vinkelrett på hverandre med senterpunktet overgangen ved navlen. Begrunnelsen for å dele magen i de fire kvadranter, dvs. øvre venstre kvadrant, nedre venstre kvadrant, øvre høyre kvadrant, og nedre høyre kvadrant, er å bistå i rask vurdering av de årsakene til smertene. Siden anatomi og plasseringen av de indre organer og store strukturer i menneskekroppen er veldig mye likt i hver person og ofte faller inn i en av disse kvadrantene deretter lokalisere eventuelle smerter eller tegn og symptomer vil bidra til å utelukke eller regelen i differensialdiagnose muligheter for etiologien av den abdominale smerten.

Se etter stråling eller referert smerte fra magen. Har smerter reise til andre deler av kroppen, for eksempel armen, beinet, nakke, kjeve, skulder.

iI er også viktig å se etter visse tegn som vil være ledetråder til å hjelpe i vurderingen av magesmerter. Har personen har kvalme, eller tegn til oppkast, feber eller diaré. En annen viktig ledetråd for å se etter er blod. Betyr det ser ut til å være blod i oppkastet, blåmerker på magen, eller blod i avføringen. Når det er svart, tjæreaktig ser avføring kan dette være en sterk indikasjon på noen indre blødninger som oppstår inne i kroppen. Dette kan være en umiddelbar medisinsk nødstilfelle, og personen vil måtte bli tatt rett bort til ER å være vurdert og behandlet raskt

Finne ut og stille spørsmål om historien til personen som opplever magesmerter vil gi ytterligere ledetråder for å hjelpe i å vurdere årsaken til smertene. Har personen har hjerteproblemer, blødersykdom, kardiovaskulær sykdom, eller er den personen for tiden gravid.

Andre spørsmål å stille er hvor er smertene? Hvordan begynte det? Beskrive smerten? Er smertene intermitterende, knivstikking, skarp eller "kommer og går" ?. Har smerter føler seg bedre hvis du passerer gass eller oppstøt? Er det krampaktige, bloaty. er smerter konstant, kjedelig, brennende ?.

Neste for å hindre personen i å falle hvis han / hun skulle miste bevisstheten er det tilrådelig å ligge personen ned i en komfortabel stilling. Ha en container eller bøtte i nærheten av i tilfelle personen kaster opp.

En måte å bidra til å redusere magesmerter er å bruke varme til området. Bruk varmt flanell håndkle eller klut og sted på magen eller hvis du har en varmeflaske som også vil fungere.

Tips og advarsler

  • IKKE gi personen noen væske eller mat før de har arbeidet med å hente profesjonell legehjelp og har fått beskjed av legen at det er greit å begynne å drikke eller spise igjen.
  • IKKE gi personen noen smertestillende medisiner før lege har instruert offeret at det er greit å gjøre det.
  • Unngå å gi en klyster eller avføringsmidler til en person opplever magesmerter med mindre de har fått beskjed om å gjøre det av legen.
  • Denne artikkelen er skrevet for å utdanne og er ikke en erstatning for å søke profesjonell medisinsk råd og oppmerksomhet fra din egen lege.

Byetta og magesmerter

Når Byetta ble innført, diabetikere over hele USA jublet. For første gang ble et medikament godkjent som ville bidra til å kontrollere sine insulin nivåer uten å forårsake vektøkning. Byetta har levd opp til sine opprinnelige løfter, selv om mange brukere har opplevd magesmerter og ubehag fra å bruke narkotika.

Injeksjon Sted

Byetta er sprøytet inn i magen og mange brukere klager over stikkende, brennende, ømhet eller blåmerke på injeksjonsstedet. Ber om en mindre nål og få hjelp med riktig teknikk for self-injeksjoner reduserer disse klagene.

Gass og oppblåsthet

Noen Byetta brukere klager av gass og oppblåsthet i magen. Redusere inntaket av karbohydrater og kullsyreholdige drikker kan lindre dette ubehaget.

Kramper

Byetta noen ganger forårsaker magekramper. De fleste brukere finner at det hjelper å eksperimentere med sine menyvalg og timingen av sine måltider. Byetta er tatt med to måltider daglig, så mange brukere har tenkt å ha et større måltid når de ikke tar en injeksjon for å redusere kramper.

Urolig mage

Kvalmen, kvalme og urolig mage er de vanligste bivirkningene av Byetta. Relief kan bli funnet ved å gi injeksjoner i indre lår heller enn magen, drikker et måltid erstatning riste eller kutte ned til én injeksjon per dag inntil kroppen justerer.

Fylde og Ubehag

BYETTA flater ut insulin nivåer ved å bremse ned tiden kroppen tar å behandle sukker. Dette gjør brukerne føler seg full på små mengder mat. Over tid vil brukerne justerer og generelt ned i vekt på grunn av denne bivirkning.

Pankreatitt

I 2007, FDA utgitt et varsel om at det var en mulig sammenheng mellom pankreatitt og Byetta bruk. Fortsatt forskning på sammenhengen viste at Byetta brukere var ikke mer sannsynlig å få pankreatitt enn en person ikke på stoffet.