Digidexo.com

symptomer på sirkulasjonsproblemer

Symptomer på sirkulasjonsproblemer

Sirkulasjonsproblemer inkluderer en rekke medisinske tilstander som du kan bli diagnostisert, og er referert til av leger som vaskulære sykdommer. Symptomene på sirkulasjonsproblemer avhenge av den aktuelle tilstand som du har og om du har coexisting medisinske tilstander som diabetes. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, symptomer på sirkulasjonsproblemer inkluderer nummenhet og kuldefølelse i ekstremiteter.

Kulde

Dine hender og føtter kan være kaldt, noe som er et tidlig symptom på sirkulasjonsproblemer som kan innebære mer av kroppen din som tilstanden utvikler seg.

Pustevansker

Du kan oppleve pustevansker etter fysisk aktivitet, som er et symptom på sirkulasjonsproblemer som kan utvikle seg til fore selv mens du hviler.

Nummenhet

Du kan merke nummenhet eller kribling, spesielt i føttene og tærne, som er et symptom på sirkulasjonsproblemer som kan føre til skader og sår på føttene.

Pain

Sirkulasjonsproblemer kan føre til at du opplever smerte i brystet, samt i ekstremiteter, spesielt etter fysisk aktivitet.

Hevelse

Du kan oppleve hevelse i føttene, anklene og leggene som følge av væske buildup forårsaket av sirkulasjonsproblemer.

Svakhet

Sirkulasjonsproblemer kan føre til svakhet i musklene, som kan forårsake problemer med din evne til å ta vare på deg selv og utføre rutinemessige daglige aktiviteter.

Årsaker til dårlig sirkulasjon Problemer

Sirkulasjonssystemet fungerer godt er viktig for helsen. Uten arteriene som frakter oksygen og næringsstoffer i hele kroppen, kan organer og vev ikke trives. Sirkulasjonssystemet består av vener, arterier, kapillærer og blod. Blodet pumpes av hjertet gjennom hele nettverket av blodårer til resten av kroppen. Når noe hindrer flyten av blod som reiser til eller fra hjertet, er hele sirkulasjonssystemet påvirket og problemer utvikler.

Identifikasjon

Symptomer på sirkulasjonsproblemer variere i henhold til årsaken, men oftest symptomer er sett i kropps ekstremiteter, spesielt de ben eller føtter, som de er mest fjerntliggende fra hjertet. Vanlige symptomer er smerter, svakhet, nummenhet eller kramper, smerter eller svakhet i armer (spesielt etter fysisk aktivitet), kulde i ett leggen eller foten, misfarging av bena, håravfall på leggene og føttene, endringer i utseendet på tåneglene, brystsmerter kan sammenlignes med et hjerteinfarkt, symptomer på hjerneslag som plutselig svakhet eller nummenhet, slurring av tale og hengende ansiktsmusklene.

Arteriosklerose / Åreforkalkning

Disse relaterte tilstander, ofte referert til hverandre, er de vanligste årsakene til sirkulasjonsproblemer. Når det er for mye press har vært å bygge opp i arteriene, blodårene begynner å stivne. Dette fører til slutt til en reduksjon av blodstrømmen til de organer. Dette er arteriosklerose. Når fettet bygger seg opp i arteriene, begrenser blodstrømmen, er dette aterosklerose. Begge forholdene oppstår vanligvis over tid og kan ikke presentere symptomer før et medisinsk nødstilfelle som et hjerneslag eller hjerteinfarkt avslører problemet. Regelmessige physicals og en sunn livsstil, spesielt et røykfritt ett, vil bidra til å forhindre alvorlige hendelser i mange tilfeller.

Perifer arteriell sykdom (PAD)

Denne felles sirkulasjons tilstand årsaker trange arterier, noe som resulterer i redusert blodtilførsel til armer og spesielt bena. Ofte, det viktigste symptomet på perifer karsykdom er smerte eller kramper når han går, spesielt i leggene. Smerten avtar etter hvile. Perifer arterie sykdom eller PAD er ofte koblet til tilstanden aterosklerose. Hvis aterosklerose er ikke den skyldige, kan det være på grunn av en blodpropp eller en lem skade. De som i fare inkluderer vektige, røykere, diabetikere og de med høyt blodtrykk eller høyt kolesterol.

Diabetes

En bivirkning av diabetes er redusert blodstrøm til ekstremitetene på grunn av en forsnevring av arteriene. Når blodstrømmen er utilstrekkelig, er det vanskelig for sår å gro skikkelig. Infeksjon kan sette inn, noe som gir opphav til trusselen om amputasjon. For å hindre at slike problemer oppstår, må en diabetiker pasient å se etter tegn på dårlig sirkulasjon og bruke forebyggende teknikker. Disse inkluderer regelmessige helseundersøkelser for å se etter tegn på dårlig sirkulasjon, god fot hygiene og forsiktig trimming av negler, godt kosthold og rask medisinsk behandling av skader.

Polycytemi Vera

I dette blodsykdom, produserer benmargen for mange røde blodceller. Dette fører til en fortykning av blod, som deretter resulterer i dårlig sirkulasjon. Dette er en sjelden lidelse som utvikler seg gradvis og ofte har ingen symptomer i lang tid. Det er ofte diagnostisert fra en blodprøve gjort for andre årsaker. Imidlertid er det en alvorlig tilstand som krever behandling. Mens en tidlig fase vil forbli taus, kan symptomene utvikler som brystsmerter, andpustenhet når du ligger nede, svimmelhet, hodepine, kløe og nummenhet, prikking og svakhet eller brenning i ekstremiteter. Det kan føre til blodpropp, som kan føre til hjerneslag.

Behandling

Dårlig sirkulasjon kan behandles, men behandlingen vil avhenge av den årsak. Med diabetes, ser for smitte fra sirkulasjonsproblemer er avgjørende. Med arteriosklerose og aterosklerose, livsstilsendringer og medisiner eller eventuelt kirurgi slik som en bypass eller angioplasti kan være nødvendig. Behandlingen for perifer arteriesykdom er lik. I alle tilfeller vil en sunn livsstil har en klart positiv virkning på en hvilken som helst tilstand.

Homeopatiske medisiner for skjoldbrusk-problemer

Skjoldbruskkjertelen er den største av alle kjertler i det endokrine systemet. Ligger over luftrøret, er skjoldbruskkjertelen butterfly i form og det har ansvaret for å regulere stoffskiftet. De lidelser som ofte er forbundet med skjoldbruskkjertelen er hypotyreose, (under aktiv skjoldbruskkjertel), noe som kan gjøre å miste vekt er vanskelig, og hypertyreose, (overaktiv skjoldbruskkjertel), som er grunnen til at de med hypertyreose vanligvis opplever problemer med å få vekt.

Iodum

For å lindre symptomene på hypertyreose, (som vanligvis er mental tretthet, svakhet og vekttap eller problemer med å få vekt) prøve mineralbasert middel Iodum. Iodum er ofte referert til som jod. Den rette Iodum er avledet fra jodidsalter, som har vært brukt terapeutisk i det gamle Kina, da kinesiske urtekyndige ville brenne seawood å utvinne jod fra tang som da ville bli brukt til å behandle skjoldbrusk lidelser. Når pasienten viser en overdreven tørste, klager over å ha pusteproblemer, har forstørrede kjertler og lider med overdreven svetting, kan Iodum være en hensiktsmessig løsning. En pasientens fysiske symptomer vil tendere til å bedre etter å ha spist og når hun er i frisk luft.

Fosfor

For hypothyroid problemer og symptomer, (de typiske fysiske symptomer på hypotyreose er tretthet, svakhet, med vektøkning eller problemer med å miste vekt) med den medfølgende symptom på sirkulasjonsproblemer, kan du prøve mineralbaserte middel fosfor. Fosfor er et viktig mineral som er avledet fra fosfatbergarter. Fosfor kan være riktig middel når pasienten har mat cravings, spesielt for mat som er søtt og salt. Deres fysiske symptomer vil tendere til å øke når de spiser eller etter at de har sovet godt.

Calcarea Iodata

For symptomer på hypotyreose, som følger depresjon, kan du prøve mineral rette Calcarea iodata. Calcarea iodata er avledet fra en blanding av kalsium og jod. Calcarea iodata kan være riktig middel hvis pasienten har problemer med å tolerere kulde, lider av anfall av hukommelsestap og ofte har muskelsmerter eller verkende muskler. Samlet sett vil pasientenes symptomer generelt bedre da de er i frisk luft.

Lycopus

For symptomer assosiert med hypertyreose, med tilhørende symptomer på mental tretthet og irritabilitet, prøv anlegget rette Lycopus, som er mer ofte referert til som bugleweed eller Virginian horehound. Anlegget som middel Lycopus er avledet fra finnes i hele det nordøstlige delene av USA. Selve anlegget har lenge vært brukt i folkemedisinen som en urtemedisin for mange plager, blant annet forhold knyttet til skjoldbruskkjertelen.

Lycopus kan være riktig middel for et individ opplever hypertyreose når pasienten klager over pusteproblemer, spesielt hoste. De vil ofte oppleve større mental årvåkenhet på kveldene og har en økt appetitt når de blir utsatt for kaldere forhold. Vanligvis vil deres fysiske symptomer bedre når du er i varme omgivelser eller når i ro, nemlig liggende.

Tegn og symptomer på hjerte og sirkulasjonsproblemer

Tegn og symptomer på hjerte og sirkulasjonsproblemer


Hjertet og sirkulasjonssystemet er uløselig knyttet sammen; for å opprettholde livet, må hjertet slå sterkt og regelmessig for å sirkulere oksygenrikt blod gjennom det komplekse systemet av arterier og vener som støtter kroppens organer og lemmer. Derfor er det viktig å kjenne igjen varsel tegn og symptomer som kan indikere problemer med enten sirkulasjonssystemet eller hjertet selv.

Tegn på hjerte og sirkulasjonsproblemer

Mens genetikk spiller en rolle i å avgjøre om noen er predisponert for å utvikle hjerte og sirkulasjonsproblemer, livsstil i stor grad bestemmer hjerte og sirkulasjons helse. For eksempel, røyking, en fattig diett og / eller en stillesittende livsstil ofte resultere i oppbygging av avsetninger av herdet fett, eller plakk, som smalner arterier og vener, og gjør sirkulerende blod gjennom hele kroppen langt mer krevende på hjertet. Høyt kolesterol, noe som potensielt kan øke blodets grad av viskositet og ytterligere belastning sirkulasjonssystemet, er også vanlig blant de som lider av hjerte-og sirkulasjonsproblemer. Imidlertid, sirkulasjons-problemer også kan resultere fra forhåndseksisterende tilstander slik som diabetes, astma eller graviditet.

Symptomer på dårlig sirkulasjon

En meget sterk indikator på dårlig sirkulasjon er cyanose, en tilstand der sirkulasjonssystemet mangel på oksygen er dokumentert av forandringer i hudens farge, vanligvis til en lilla eller blåaktig blekhet. Andre vanlige symptomer inkluderer et tap av følelse i kroppens ekstremiteter, nemlig hender og føtter; fremveksten av åreknuter; hyppig hodepine; kramper i ben eller føtter under aktivitet; et fall i hudens temperatur, særlig i føttene eller hendene; svimmelhet og kortpustethet; redusert energi og utholdenhet; samt skremmende hjertebank.

Dårlig sirkulasjon og hjertet

Når vener og arterier som sirkulerer blod gjennom kroppen bli okkludert, eller smalere, med plakett, må hjertet slå hardere og raskere for å presse blodet forbi de områdene av blokkering. Ved dette punktet, har hjertet sannsynlig blir forstørret i et forsøk på å kompensere for den ekstra arbeidsbelastning; men som hjertet vokser, svekker muskelen, som ofte resulterer i hjertestans. I andre tilfeller blir blokkert i en arterie eller vene så stor at blodet ikke lenger kan omgå hindringen, og fartøyet vegger vokse tynnere Da blodtrykks tvinger dem til å utvide utover sine grenser, vanligvis resulterer i aneurisme eller hjerneslag.

Tegn på hjerteproblemer

På grunn av den symbiotisk forhold til sirkulasjonssystemet, og hjertet kan gjenkjenne noen av symptomer og tegn på hjerteanfall redde liv. Hjerteinfarkt symptomer varierer fra person til person, og selv folk som har lidd flere hjertestans ikke alltid innse at de opplever en annen. Merkelig, noen mennesker er helt symptomfri; det vil si, de viser ikke eller oppleve noen varselsymptomene på hjerte-eller sirkulasjons problemer, slik at de ikke søker medisinsk behandling. Dessverre, mange av disse ofrene dør plutselig. Noen av de mer vanlige tegn og symptomer på hjerteinfarkt er: intense brystsmerter og press; kortpustethet; overdreven svetting, ofte ledsaget av vedvarende kvalme eller oppkast; følelsen av fordøyelsesbesvær eller halsbrann; og skarp smerte i enten arm selv om den venstre armen er mest berørt. Hvis du er vitne eller erfaring hjerteinfarkt symptomer, kontakt legevakt eller søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Naproxen Dosering Symptomer

Naproxen er et ikke-steroid antiinflammatorisk medikament (NSAID) som brukes til behandling av feber, betennelse og smerte. Dette stoffet er tilgjengelig i et over disk form, som selges som aleve. Det er også tilgjengelig i en resept styrke formel. Mens Naproxen regnes som trygt, akkurat som med noe narkotika, er det en sjanse for overdose.

Sirkulasjonsproblemer

En av de mest alvorlige symptomer på en Naproxen overdose er å ha symptomer som indikerer et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Disse inkluderer smerter på venstre side av kroppen, inkludert brystet, problemer med å puste, utydelig tale eller ekstrem svakhet.

Kvalme og oppkast

En overdose av Naproxen vil føre til diaré, kvalme og oppkast. Dette er fordi stoffet irriterer magesekken.

Nyre og levereffekter

Naproxen, som alle NSAIDs, filtreres av nyrene og leveren. Overdoser på NSAIDs kan forårsake kløe og væskeretensjon, som signaliserer nyre-og leverproblemer.

Blødende magesår

Naproxen påvirker hastigheten som blodpropp. Når kombinert med den irritasjon av magesekken, kan blødende sår dannes. Symptomer på dette er svart, tjæreaktig avføring, svimmelhet når du står og svakhet i bena.

Blood Pressure

Overdoser på Naproxen hever blodtrykket. Selv om dette ikke er den mest alvorlige av de overdose effekter for folk flest, er det livstruende for mennesker som naturlig lider av høyt blodtrykk.

Foot sirkulasjonsproblemer

Foot sirkulasjonsproblemer er forårsaket av blokkeringer i blodårene i og fører til føttene. Mens arterier transport blod fra hjertet og spre den til andre områder av kroppen, årer bringe blodet tilbake til hjertet (og lungene) for oksidasjon og en etterforsyninger av næringsstoffer. Sirkulasjonsproblemer oppstår ofte i føttene fordi deres vener og arterier er lengst vekk fra hjertet. Mens perifer vaskulær sykdom er den medisinske betegnelsen som brukes for å dekke et bredt spekter av foten sirkulasjonsforhold, mer spesifikke problemer inkluderer arteriosklerose, åreknuter, dyp venetrombose og perifer neuropati.

Perifer vaskulær sykdom

Perifer vaskulær sykdom er preget av redusert blodtilførsel i beina som forårsaker oksygenmangel i foten muskler. Symptomer inkluderer claudicatio, eller en kjedelig kramper i leggen; en prikking eller nummenhet i føttene eller tær; forandringer i hudens farge og temperatur; og hudinfeksjoner eller sår. I noen tilfeller vil tåneglene blir sprø og tykk. Personer med diabetes er mest utsatt for sykdommer i perifere kar, men folk som røyker eller har høyt blodtrykk eller høyt kolesterol er også i fare.

Arteriosklerose

Arteriosklerose er preget av åreforkalkning, som begrenser blodstrømmen. Ifølge FootcareDirect.com, er arteriosklerose en ledende dødsårsaken i USA. Mens friske arterier er elastiske og fleksible, kan føre til at blodtrykket veggene blir tykke og stive med plakk over tid. Åreforkalkning i bena kan føre til beinet og foten smerte mens du går og claudicatio. Behandlinger inkluderer kolesterol medisiner, platehemmende medisiner, antikoagulantia, blodtrykk medisiner, og i noen tilfeller kan kreve angioplastikk (mekanisk utvidelse av blodkar), endarterektomi (kirurgisk fjerning av plakk fra en arterie), trombolytisk behandling (bryte opp blodpropp) eller bypass kirurgi.

Åreknuter

Åreknuter er vener med ventil forstyrrelser som kjennetegnes ved å være uregelmessig hoven. Mens friske årer hindre blodet i å bevege seg bakover og pooling i føttene eller ben, åreknuter ikke. Den ekstra blod de blir tvunget til å holde fører dem til å hovne opp, noe som kan resultere i dårlig sirkulasjon i bena og føttene. Behandlinger inkluderer kompresjonsstrømper, injeksjon terapi, laser kirurgi og andre kirurgiske prosedyrer.

Dyp venetrombose

Dyp venetrombose, eller DVT, er en tilstand som forårsaker blodpropper i venene som er dypt inne i kroppen, vanligvis i bena. Det kan føre til smerter og varme i det berørte området, og det kan også føre til hevelse i beinet, ankel og fot. Dyp venetrombose behandlinger er utformet for å hindre blodpropp fra å vokse og fra å bryte løs. De inkluderer blod tynner, filtre, kompresjonsstrømper og blodpropp busters.

Perifer nevropati

Perifer neuropati er den vanligste typen av diabetisk nevropati, og ofte forårsaker skade på nervene i bena og føttene. Symptomer inkluderer nummenhet i føttene, en prikking eller brennende følelse som sprer seg fra bunnen av føttene og tærne oppover, forsterket følsomhet for smerte, og muskelsvakhet som fører til vanskeligheter med å gå og balansere. Alle former for diabetisk nevropati kan forhindres og behandles gjennom forsiktig kontroll av blodsukker.

Symptomer og komplikasjoner av influensa

Influensa, vanligvis kjent som influensa, er en sykdom forårsaket av influensavirus. Det påvirker både pattedyr og fugler. Influensa er meget smittsom og, avhengig av belastningen, kan det drepe hundretusener hvert år. Selv om det er vaksiner for influensa, betyr det ikke beskytte folk fra alle stammene.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på influensa er feber varierer mellom 100 og 103 grader F. Dette feber kan vare fra noen dager til noen uker. Andre symptomer er smerter i kroppen, hodepine og tretthet.

Alvorlige symptomer

Hvis du har tykt slim med hoste, smerter i magen eller en svært høy feber, disse alvorlige symptomer garanterer en tur til legen.

Magen

Oppkast og diaré er vanligvis ikke symptomer på influensa hos voksne, selv om de kan forekomme hos barn.

Vanligste komplikasjonen

Den vanligste komplikasjon av influensa er en bakteriell infeksjon i luftveiene eller pneumoni.

Faktorer

Personer med eksisterende hjerte, lunge-og sirkulasjonsproblemer har mer risiko for å dø av influensa enn en frisk person. Barn under ett år gamle er også i fare hvis de kontrakt influensa.

Diabetiker Tørr hud Symptomer

Tørr hud er en av de tidligste tegn på type 2 diabetes, ofte forekommende lenge før folk vet at de har diabetes. Høyt blodsukker skaper problemer som dårlig sirkulasjon og begrensede nerve opplevelser i føtter og hender, noe som kan føre til tørr hud. Folk kan også bli dehydrert fra urinering oftere, en vanlig diabetes symptom.

Dermopathy

Når diabetes fører til skader på små blodårer og små nerver som fører til tørr hud, dette kalles diabetisk dermopathy.

Sirkulasjon

Dårlig sirkulasjon kan føre til svettekjertlene å jobbe mindre effektivt, så det er ikke nok svette for å holde huden fuktig.

Nevropati

Perifer neuropati kan føre til mangel på følelse i føtter og hender, som kan holde folk fra å merke hvor alvorlig deres tørr hud faktisk er. Huden kan bli så tørr at den sprekker. På føttene, spesielt, kan dette føre til sår.

Blodsukkeret

Når diabetikere har blodsukkeret under kontroll, vil tørr hud symptomer rydde opp.

Advarsel

I tillegg bør personer med diabetes overvåke sine hender og føtter for tørr hud. Fuktighetsgivende såpe og fuktighetskrem bør brukes regelmessig. Hud som er sprukket kan bli infisert. Dette kan være et alvorlig problem for diabetikere, siden sirkulasjonsproblemer gjør healing vanskelig.

Bad blodsirkulasjonen Symptomer

Når blodstrømmen er begrenset til visse områder av kroppen din, kan du begynne å oppleve symptomer på dårlig blodsirkulasjon. Noen vanlige områder berørt er dine hender og føtter, men det er noen svært viktige organer som også kan bli påvirket av dårlig blodsirkulasjon, for eksempel hjernen og hjertet. Ved å være klar over noen mulige symptomer, vil du være i stand til å ta de nødvendige skritt i omsorg for den underliggende årsaken.

Brain

Hjernen får en god del ---- ---- 20 prosent av blodet som sirkulerer gjennom hele kroppen. Dette betyr at hjernen krever store mengder blod for å fungere godt. Når blodet ikke i tilstrekkelig grad nå hjernen, kan du begynne å oppleve problemer som for eksempel følelser av apati, problemer med å huske ting og fogginess i dine tanker. Du kan også begynne å oppleve hyppig hodepine og plutselig svimmelhet.

Hjerte

Når hjertet påvirkes av dårlig blodsirkulasjon, kan du begynne å oppleve høyt blodtrykk, forhøyet kolesterol og brystsmerter. Du kan også legge merke til at du har mer problemer enn noensinne (blir omstendelig og slitt) utføre oppgaver som å gå opp en trapp.

Nyrer

Nyrene gjøre mer enn å eliminere avfall og vann fra kroppen. De bidrar også til å kontrollere og overvåke blodtrykk. Når nyrene blir påvirket av dårlig blodsirkulasjon, kan du begynne å legge merke til at dine hender, ankler og føtter er hevelse. Du kan også føle seg trøtt og har høyt blodtrykk.

Lemmer

Fordi blod må reise lengst for å nå de armer og ben, dårlig blodsirkulasjon rett ut et alvorlig slag mot dem. Det kan begynne å forårsake nummenhet i hender, fingre eller føtter. Det kan også føre til åreknuter (som kan ofte bli sett på som synlige buler i bena) og misfarging av huden (blå, svart, rød eller blek i fargen). I tillegg kan sirkulasjonsproblemer føre til svært ubehagelige leggkramper, spesielt når du ligger under søvn.

Liver

Leveren krever sunn blodsirkulasjon for å tilstrekkelig utføre sin jobb med å avgifte kroppen. Bad blodsirkulasjon til leveren kan føre til en rekke symptomer, inkludert mangel på matlyst, plutselig og uforklarlig vekttap, og hudfarge endringer.

Vanlige syndere

Du kan begynne å oppleve symptomer på dårlig blodsirkulasjon hvis du har en perifer vaskulær sykdom eller en perifer karsykdom. Perifer vaskulær sykdom oppstår når blodårene utenfor hjernen og hjertet begynner å begrense og begrense blodstrøm. Perifer karsykdom kommer som et resultat av fettavleiringer inne i veggene i blodårene dine, redusere eller til og blokkerer den nødvendige flyten av blod. Risikofaktorer for perifer vaskulær sykdom og perifer karsykdom inkluderer høyt blodtrykk, diabetes, røyking, fedme, stillesittende livsstil, kjønn, familiehistorie og høy alder. Snakk med din primære omsorg lege så snart som mulig hvis du tror du kan ha noen av disse forholdene.

Hva er årsaken til sirkulasjonsproblemer?

Perifer vaskulær sykdom er en samlebetegnelse for gruppen av tilstander forårsaket av dårlig sirkulasjon i beina og ben, noe som kan være et resultat av andre helsemessige forhold eller livsstilsvalg.

Risikofaktorer

Livsstilsvalg, som for eksempel sigarettrøyking og mangel på mosjon, er kjente risikofaktorer for utvikling av sirkulasjonsproblemer.

Relaterte tilstander

De vanligste årsakene til sirkulasjonsproblemer er kolesterol-indusert åreforkalkning og diabetes. Høyt blodtrykk kan også føre til dårlig sirkulasjon.

Betraktninger

Stående i lange perioder av gangen, krysset bena og graviditet er kjent årsaker til åreknuter i bena, noe som kan føre til sirkulasjonsproblemer.

Expert Insight

Ifølge James F. Balch, MD, forfatter av "Resept for Nutritional Healing", et vanlig tegn på sirkulasjonsproblemer er krampe-lignende smerter i bena som kalles claudicatio. Andre symptomer kan være svimmelhet, leg hevelse, nummenhet eller prikking i hender eller føtter, hodepine eller pustevansker.

Behandling

Alternativer medisinsk behandling for sirkulasjonsproblemer kan inkludere angioplastikk, bypass kirurgi eller medikamenter for å forhindre blodpropp.

Tegn og symptomer på en brukket håndledd

En brukket håndledd er en ganske vanlig skade, spesielt hos barn som deltar i kontaktsport eller eldre med osteoporose. En ødelagt leddet er definert ved et brudd i en av de mange bein innenfor håndleddet og vanligvis skjer etter ekstreme trykk eller støt er plassert på hånden. Hvis den ikke behandles riktig, kan det hende at håndleddet ikke gro godt og kan være mer utsatt for senere brudd og komplikasjoner.

Fakta

En brukket håndledd er mer vanlig hos barn og eldre rett og slett fordi deres ben er myke eller sprø. Den vanligste måten å pådra seg en brukket håndledd er ved å falle forover og bruke hendene som en barriere mot bakken. Den ekstreme kraft og vekt på håndleddet utsettes for kan føre bein å spenne og bryte. Men mange frakturer antas å være forstuinger og gå udiagnostisert og ubehandlet. En feil behandlet brudd kan resultere i en økt sannsynlighet bruddet vil skje en gang, og kan svekke de motoriske ferdighetene til hånden.

Tegn og symptomer

De vanligste tegn og symptomer på en brukket håndledd er stivhet i ledd, fingre eller tommelen, ømhet, blåmerker, hevelse, sterke smerter mens gripende eller klemme hånden, nummenhet eller kulde i fingre og alvorlig misdannelse. En håndleddet kan brytes uten misdannelse og sterke smerter. Disse bruddene er oftest forveksles med forstuing eller ingenting i det hele tatt og har en tendens til å gå ubehandlet.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan en håndleddsbrudd resultere i senere stivhet eller smerter i leddene. Denne smerten har en tendens til å forsvinne etter to eller tre måneder, men hvis bruddet var alvorlig nok, kan smertene være permanent. En alvorlig brudd kan også skade omkringliggende blodårer og nerver og kan forårsake nummenhet eller sirkulasjonsproblemer. Etter en håndleddsbrudd, er du også på et høyere risiko for slitasjegikt.

Behandlinger

Legen din vil bremse den brukket håndledd ved hjelp av en splint eller støpt. Han vil da foreskrive medisiner for smerter og hevelse. Vanligvis en over-the-counter medisiner er tilstrekkelig, men han kan foreskrive et opiat hvis smertene er alvorlig. Når gipsen er fjernet, kan det hende du trenger visse øvelser eller terapi for å rehabilitere musklene i håndleddet. Dette bidrar til å sikre en lavere risiko eller stivhet og smerte, og kan gjenopprette full bevegelse til hånden. Noen ganger kan operasjon være nødvendig å korrigere et brudd.

Når å se legen

Hvis du er usikker på om du har brutt håndleddet eller forslått det, prøv å vente 24 timer for å se om blåmerker og hevelse forsvinner. Håndtere smerte med en over-the-counter smertestillende. Hvis symptomene er fortsatt rundt neste dag, kan du ringe legen din og sette opp en avtale.

Symptomer på Høye Blodplater

Høye blodplater er også kalt trombocytemi. Dette er en tilstand som kan være forårsaket av en rekke forskjellige sykdommer, inkludert reumatoid artritt, kreft og en rekke andre lidelser. I mange tilfeller er imidlertid årsaken til høye blodplater er ikke kjent, og dens symptomer kan være ødeleggende.

Prikking og brenning

Ifølge Merck Manual Online Medical Library, kan folk med høye blodplater oppleve uvanlige fornemmelser i sine hender og føtter, inkludert brenning og kribling. Det er ikke kjent nøyaktig hvorfor disse følelsene er til stede hos personer med denne sykdommen. Imidlertid er det antatt at høye blodplater forstyrrer sirkulasjonssystemet, noe som resulterer i å brenne og kribling. Eldre mennesker er mer utsatt for høye blodplater og kan ha flere sirkulasjonsproblemer i tillegg til trombocytemi.

Vision endringer

Vision endringer er et vanlig symptom av høye blodplater, i henhold til Merck. Som med brenning og prikking i føttene, er det tenkt at den høye mengden av blodårer og kapillærer i øynene bidrar til synsproblemer og endringer som oppstår som blodplater akkumuleres i øynene. En test som benytter mange Oftalmologer tar et bilde av det indre øyet og illustrerer eventuelle uregelmessigheter i øyet blodsirkulasjonen.

Hodepine

Som med de fleste andre symptomer på høyt blodplater, hodepine innebære problemer med sirkulasjonen i venene, fartøyer og kapillærer funnet i hodebunnen og i membranen som omgir hjernen. Ifølge Merck, problemer med sirkulasjon bidra vesentlig til mengden, hyppigheten og intensiteten av hodepine som er erfarne i mennesker med høye blodplater. I mange tilfeller kan hodepine være den første og den primære symptom som oppleves av en person med en høy-blodplatetall.

Kalde Sensations

Som med de fleste andre symptomer på høyt blodplater, kan følelse av kulde i hender og føtter være direkte knyttet til problemer med sirkulasjonssystemet i hender og føtter. Ifølge Merck, kan små blodpropper være til stede i de små kapillærene og vener av ekstremiteter, noe som fører dem til å føle seg uvanlig kald, selv om utetemperaturen er varm. Eldre mennesker kan være spesielt utsatt for problemer med blodsirkulasjonen i sine hender og føtter. Pulser i sine ekstremiteter bør sjekkes jevnlig.

Neseblod

Ett av symptomene på høye blodplater kan være hyppige neseblod. Gjennombruddsblødninger kan forekomme med en viss regularitet som blodplater bygge opp og skape blodpropp. Ifølge Merck, kan neseblod være en spontan forekomst med ingen forklaring. Men hvis neseblod blitt vanlige hendelser, da høye blodplater bør mistenkes. Andre typer blødninger som kan oppstå med høye blodplater inkluderer oser eller liten blødning fra tannkjøttet, lett blåmerker og blødning i fordøyelseskanalen.

Botemidler for sirkulasjonsproblemer

Problemer med sirkulasjonssystemet kan ha en effekt på bestemte områder av kroppen som hender og føtter, eller hele kroppen når hjerteproblemer skyldes dårlig sirkulasjon. Sirkulasjonsproblemer kan behandles med medisiner, kirurgi og noen ganger med bare med noen få endringer i kosthold og livsstil.

Perifer karsykdom

Karsykdommer er den primære årsaken til dårlig sirkulasjon, da den inkluderer en tilstand som påvirker sirkulasjonssystemet, som kan variere fra sykdom i arterier, vener eller lymfe noter til blodsykdommer. En av de mer vanlige vaskulære sykdommer er perifer arteriell sykdom (PAD). PAD oppstår når blodårene blir trange, noe som reduserer blodstrømmen til lemmer og ekstremiteter. Sykdommen fører til smerte og eller nummenhet i ekstremitetene mens oppreist eller ligge og er et vanlig tegn på aterosklerose. Hvis venstre ubehandlet, kan PAD føre til åpne sår på føtter og ben som er utsatt for smitte og kritisk lem iskemi (CLI), der vevet dør, og kan kreve amputasjon.

Fordi PAD er ofte forårsaket av en opphoping av fettavleiringer i blodårene, kan det ofte bli reversert ved å spise et riktig kosthold, ikke røyke og øker daglig mosjon. Medisiner kan også være foreskrevet for å hjelpe balanse kolesterol, blodtrykk og blodsukker. I saker som har kommet utover denne typen behandling, kirurgi kan være nødvendig. Angioplasti er ofte utført for å bidra til å åpne blodårene og tillater blodet å strømme mer fritt.

Reflex Sympatisk dystrofi

En annen lidelse av dårlig sirkulasjon er refleks sympatisk dystrofi (RSD). Hos pasienter med RSD, sirkulasjonssystemet og nervesystemet både forårsake blodårene til å trekke. Når blodårene blir for smale de hindrer oksygen og næring fra å komme til alle deler av kroppen. De berørte områdene er vanligvis ekstremiteter, som blir smertefull, hoven, stiv og misfarget.

Det er ofte ingen årsak utgjorde i tilfeller av RSD, men medisiner er foreskrevet for å redusere betennelser, administrere smerter i det berørte området, lindre muskel tetthet og forebygge muskelkramper. I noen tilfeller kan RSD behandles med et sympathectomy, hvori det sympatiske nerve kuttes og forsegles for å kontrollere aktiviteten av det sympatiske nervesystem. I andre tilfeller RSD kan behandles med opiater som påvirke sentralnervesystemet og fungerer som en bedøvelse.

Kosthold og trening for å forbedre sirkulasjonen

Hvis dårlig sirkulasjon er ikke symptom på en underliggende sykdom, kan en rekke ting gjøres for å bedre blodsirkulasjonen. Bearbeidet mat, full-fett meieriprodukter og sukkerholdig snacks kan føre til buildup i arteriene, men en diett høy i frukt, grønnsaker, korn, fisk og nøtter kan bedre blodsirkulasjonen. Kosttilskudd og vitaminer som hjelper er B-kompleks, vitamin C, kalsium, magnesium og omega-3 fiskeolje. Drikker minst åtte glass vann per dag er også bra for blodsirkulasjonen.

Holde aktiv er en annen måte for å opprettholde riktig blodsirkulasjonen, spesielt hvis du tilbringer mesteparten av dagen sitter. Flytte rundt på noen måte minst en gang i timen. Enkle aktiviteter som kan hjelpe er å lage små sirkler med armene, peke og bøye føttene, eller lett punching knærne eller lårene. Gjør en avtale med en lege hvis du opplever dårlig sirkulasjon fordi blodtrykket medisiner er noen ganger foreskrevet for å regulere blodsirkulasjonen.

Plantar warts: Flere betingelser og symptomer

Plantar warts: Flere betingelser og symptomer


Plantar warts er virusinfeksjoner på fotsålene forårsaket av humant papillomavirus subtype 1. HPV smitter det ytterste laget av huden og fører til en smertefull callus-lignende vekst. Av de mange vanlige typer vorter, 7 til 10 prosent av voksne warts er plantar warts.

Identifikasjon

Det er ingen medisinsk dokumentasjon som støtter en etablert inkubasjonstid fra det øyeblikket av smitte til utseendet på synlige symptomer; Imidlertid kan denne perioden være måneder eller år i noen tilfeller. Plantar warts starter som små støt eller avbrudd i normal hud linjer av foten, og deretter stivne og bli ru å ta på. Plantar vorter lokalisert i områder av trykk tvinges under det overflatiske lag av huden, og kroppen naturlig danner en beskyttende callus-lignende lag av hard hud over vorten. Som det vorte utvikles, kan det utvikle seg brun grå eller humper i callus, og i noen tilfeller små pinpoints av sorte eller brune - levret blodkar - kan ses like under overflaten. Etter hvert som det vorte blir større, blir gangsmertefull. Hos noen pasienter, flere plantar vorter utvikle seg i et område, som danner en klynge av vorter som kalles en mosaikk vorte.

Risiko

Viruset som forårsaker plantar warts trives i fuktige områder, inkludert garderober og enkelte arbeidsplasser. Folk kan kontrakten plantar warts gjennom direkte kontakt med en smittet person via deling av fottøy og frequenting offentlige dusjer og svømmebassenger. HPV vanligvis infiserer de med svekket immunforsvar eller personer som har hatt siste hudskader med åpne sår som gjør at viruset å trenge inn i kroppen. Plantar warts kan sendes rundt i kroppen ved å berøre eller skrape infiserte områder av foten og overføre disse infiserte celler til andre anatomiske steder.

Behandlinger

Leger diagnostisere vorter ved å undersøke det infiserte området. I vanskelige tilfeller kan de ta en prøve av berørte hudceller og teste dem for HPV. I noen tilfeller vil plantar vorter løse seg selv på grunn av kroppens produksjon av immun lymfocytter som angriper og ødelegger de infiserte cellene. I andre tilfeller, hjem behandlinger, for eksempel over-the-counter kjemikalier som inneholder salisylsyre, blir brukt. I sjeldne tilfeller kan det være nødvendig å søke lege hjelp fjerne vorte. Se en lege hvis du opplever overdreven smerte, hevelse, rødhet og blødning på stedet av infeksjon. De ansatte ved Mayo Clinic råder også avkall hjem behandlinger hvis du har diabetes eller sirkulasjonsproblemer. Leger kan bruke en rekke metoder for å fjerne plantar vorter, inkludert en mild syre eller syreblanding som påføres topisk på vorte. Andre metoder inkluderer laser fjerning og utskrapning eller uttørking; begge teknikkene kan etterlate arr.

Tegn og symptomer på en fingernegl Disease

Selv om soppinfeksjoner utgjør ca 50 prosent av alle neglesykdommer, kan negl sykdom også være forårsaket av psoriasis, eksem, pachyonychia og Reiters syndrom. Visse sykdommer som diabetes og sirkulasjonsproblemer kan sette deg på et høyere risiko for å utvikle fingernegl sykdommer. En skadet eller skadet spiker løfter også risikoen. Tegn og symptomer på negl sykdommen kan inkludere spiker misfarging, jevning, vond lukt og sverting.

Misfarging

Nail misfarging er en av de første tegn på en negl sykdom som for eksempel spiker sopp eller eksem. Negler kan bli gul, brun eller vise gulaktige flekker.

Jevning

Nail jevning er et vanlig symptom på soppinfeksjoner. I noen tilfeller klipping negler blir ekstremt vanskelig og smertefullt. Nail fortykkelse kan også føre til at neglen for å skille fra huden under. En annen tilstand som fører neglene å tykne er pachyonychia, også kjent som elefant spiker.

Skjørhet

Noen mennesker har naturlig sprø negler; men hvis neglene nylig har slått sprø eller synes å være chipped, kan det hende du har en soppinfeksjon.

Stygg lukt

Stygg lukt er karakteristisk for avansert stadium i en spiker infeksjon. Lukten er forårsaket av infeksjonen.

Sverting

Nail sverting er et annet vanlig symptom på avansert stadium neglesoppinfeksjoner. Den sverting er forårsaket av rester dannet av mikroorganismer infiserer huden under neglen, så vel som neglesengen.

Advarsel

Den tidligere behandlingen begynner, desto bedre prognose. Hvis du lider av diabetes eller et svekket immunforsvar, kan spiker sopp infeksjoner utgjøre en alvorlig risiko for helsen din. Hvis du tror du lider av en spiker sopp infeksjon, du snakker med legen din umiddelbart.

Tegn på sirkulasjonsproblemer under midjen

Tegn på sirkulasjonsproblemer under midjen


Blodårene - arterier, kapillærer og vener - som sirkulerer blod gjennom kroppen danne et komplekst nettverk kalt karsystemet. Kardiovaskulære sykdommer (ofte kalt hjertesykdom) og andre problemer som begrenser eller hindrer strømmen av blod er ganske vanlig, særlig mennesker som alder, og visse faktorer øker muligheten, for eksempel arvelighet, skade, sykdom, røyking, høyt kolesterol, og fedme diabetes. Mange forskjellige tilstander kan forårsake sirkulasjon problemer som påvirker den nedre del av kroppen, men skiltene kan være svært like.

Hevelse

Ben: Hevelse i leggen eller låret kan være et tegn på en dyp venetrombose, eller blodpropp.

Føtter, ankler eller etappe: kan Hevelse her indikere en medfødt hjertefeil, kardiomyopati (fortykket hjertemuskel), hjerteklaffesykdom, hjertesvikt eller flebitt (betennelse i en vene). Det kan også indikere venøs insuffisiens, når defekte ventiler i beinet årer gi blod til bassenget.

Magen eller beina: Et hjerte infeksjon kan føre til hevelse i magen eller beina.

Smerter, kramper eller trøtthet

Smerter eller ømhet i leggen: Når smerten oppstår bare når du står eller går, kan det være et tegn på dyp venetrombose (blodpropp) eller perifer vaskulær sykdom, når fettavleiringer på slimhinnen i blodårene hemme blodstrømmen.

Claudicatio: Kramper eller tretthet i ben og rumpe under trening, som stopper når aktiviteten stanser, blir noen ganger kalt "intermittent" claudicatio. Det er et annet symptom på perifer arteriell sykdom

Kramper, bankende, tretthet, tyngde eller svakhet: Disse symptomene kan være et resultat av venøs insuffisiens - dårlig sirkulasjon forårsaket av defekte ventiler i beinet årer.

Varme, kalde eller Misfarging

Rødhet og varme: Akkompagnert av hevelse eller smerter, kan dette være et tegn på dyp venetrombose.

Kulde, blekhet eller nummenhet: Dette kan indikere begrenset blodstrøm forårsaket av perifer vaskulær sykdom.

Magesår eller Slow-Healing Wounds

Kutt, skraper eller andre sår som nekter å gro kan være tegn på dårlig sirkulasjon. Perifer vaskulær sykdom kan også stimulere venøse sår som utvikler seg på egenhånd, vanligvis like over ankelen på innsiden av benet.

Åreknuter

Den mest åpenbare tegn på venøs insuffisiens er åreknuter, som kan bli hovne og vridd når blod lekker tilbake gjennom defekte ventiler og samler i venen.

Erektil dysfunksjon

Erektil dysfunksjon (ED) er oftest et tegn på sirkulasjonsproblemer. Slike tilstander som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og åreforkalkning (åreforkalkning) er ansvarlig for 70 prosent av ED fra fysiske årsaker.

Sokker for sirkulasjonsproblemer

Sokker for sirkulasjonsproblemer


Mange mennesker lider av dårlig sirkulasjon på grunn av en rekke medisinske tilstander, inkludert diabetes. Personer med dårlig sirkulasjon ofte opplever et tap av følelse, følsomhet, foten sår og risiko infeksjon i føttene når iført tradisjonelle sokker med elastisk i mansjetten. Disse symptomene kan lindres ved iført sokker uten binding elastiske og godt polstret såler.

Uforpliktende Socks

Ikke-bindende sokker inneholder ikke strikk i ankelen, noe som gjør dem til et godt valg for noen med dårlig sirkulasjon. Sokkene er laget av nylon, bomull og spandex blanding. Sokkene er tilgjengelige med mønstre for seg med kjole bukser eller tradisjonell bomull-ribbet stil for seg med tennissko eller jeans. Sokkene er tilgjengelig for menn og kvinner, og kommer i en rekke lengder.

Opplags Sokker

Opplags sokker er spesielt utviklet for personer med diabetes eller sirkulasjonsproblemer. Sokkene er laget utelukkende av bomull. Toppen av sokken er ikke begrensende, og strekker seg til midten av kalv nivå. Sokkene er polstret for å være behagelig for walking. Sømmen av sokken i tåa er lav-profil, som reduserer irritasjon. Opplags sokker er tilgjengelig i en rekke farger og størrelser for menn og kvinner.

Terapi sokker

Terapi sokker er designet for å lindre symptomer på foten smerte forbundet med diabetes. Mansjetten av sokken binder seg ikke og er laget med haug polstring for å støtte fotsålene. Terapi sokker er laget ved hjelp av bio-keramiske langt infrarød materialer. De infrarøde strålene fra sokkene trenge inn i mykt vev i føttene og øker blodsirkulasjonen, lindre ubehag i føttene.

Eddik for sirkulasjonsproblemer

Eddik for sirkulasjonsproblemer


Dårlig blodsirkulasjon kan være et resultat av en rekke faktorer, og kan føre til en rekke ubehagelige helsetilstander. Dette problemet skal ikke gå ubehandlet, og det tar bare ett enkelt trinn for å begynne å se en forbedring i dine symptomer. Ved å innlemme eple cider eddik eller eddik kosttilskudd i kostholdet ditt, vil du drastisk øke blodgjennomstrømningen og begynne å kvitte kroppen for påkjenninger forårsaket av dårlig sirkulasjon.

Årsaker

Den vanligste årsaken til dårlig sirkulasjon er Raynauds sykdom. Denne sykdommen er preget av begrensning i blodårene som begrenser flyten av blod gjennom kroppen. Denne blokkeringen kan være forårsaket av andre faktorer, så vel. Du har kanskje plakk i blodårene og blodårene som begrenser blodstrømmen. Og dårlig kosthold er ikke den eneste element som kan føre til denne tilstanden. Hvis du hadde et slag, for eksempel, kan du bli utsatt for dårlig sirkulasjon i tillegg. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, kan også påvirke kroppens sirkulasjon.

Rettsmidler

Legge eple cider eddik til ditt daglige kosthold er en fin måte å forbedre sirkulasjonsproblemer. Selv om vanlig eddik har noen av de samme fordelaktige, enzymer, er konsentrasjonen av disse enzymer større i eplecider eddik fordi denne formen av eddik er et resultat av gjæring to sykluser av ren eplesaft. De kraftige enzymer i eple cider eddik bryte ned dårlige kolesterolet å holde det tetter blodårene dine, og eddik høye kaliuminnhold trekker overflødig natrium fra kroppen. For å få maksimal effekt av eddik for dårlig sirkulasjon, bland 2 til 3 ts. av eple cider eddik i 8 oz. vann før hvert måltid.
Selv om flytende form sies å fungere best, kan du også ta eple cider eddik kosttilskudd. Disse kosttilskudd vanligvis kommer i en pille eller kapsel form. Ved bruk av eple cider eddik for helsemessige fordeler, er det ofte anbefales at du tar supplement før et måltid med et fullt glass vann eller juice. Hver flaske kosttilskudd vil inneholde spesifikke dosering informasjon, så sørg for å følge anbefalingen.
I tillegg til å legge eple cider eddik til ditt daglige kosthold, bør du vurdere å revidere din ernæringsmessige inntak ved å minimere sukker og koffein. Øke mengden av trening du får vil også hjelpe fordelene av eple cider eddik for å produsere en økning i opplaget.

Forstå Symptomer på dårlig sirkulasjon

Om dårlig blodsirkulasjon

For å forstå de vanligste symptomene på dårlig blodsirkulasjon, er det viktig å forstå årsakene til dårlig sirkulasjon. Innsnevret sirkulasjon i kroppen blir noen ganger kalt perifer vaskulær sykdom eller perifer arterie sykdom; tilstanden er karakterisert ved arterier som er innsnevret eller tilstoppet på grunn av fettoppbygning. Disse fet buildups kan oppstå i en person, men de har en tendens til å være mer utbredt hos personer som røyker, har høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes. De med en familie historie av sirkulasjonsproblemer har høyere risiko, som er de av høy alder. Hvis venstre ukontrollert, kan perifer karsykdom føre til alvorlige medisinske tilstander som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Fornemmelser i bena

Siden blodet sirkulerer fra hjertet, dårlig blodsirkulasjon oftest påvirker ekstremitetene som er lengst vekk fra hjertet og det er vanskeligst å forsyne med blod. De første tegn på dårlig sirkulasjon er ofte følelser av smerte, nummenhet eller ømhet i leggene og føttene, spesielt under trening. Siden trening øker musklenes behov for blod, er mangelen på blod lettere merkbar under trening. Som begrenset blodgjennomstrømningen blir mer uttalt, kan du oppleve kramper og smerter under mindre anstrengende aktivitet som å gå eller gå i trapper. På mer avanserte stadier, kan disse symptomene også være til stede på anledningen mens resten. Beina kan også føle seg kald i forhold til hendene, armene eller andre deler av kroppen.

Endringer i Utseende av Legs

Sammen med ulike følelser i beina, kan dårlig sirkulasjon føre til ulike endringer i utseendet på bena. Blekhet eller blueness av huden er et vanlig symptom på dårlig blodgjennomstrømning, som er en redusert vekst på negler eller hår på føtter eller ben. Til slutt kan du også miste hår på bena, og tåneglene kan bli endret i form og farge. Et annet vanlig symptom er dannelsen av sår eller sår på føtter og ben som er vanskelig å helbrede. Noen av disse endringene i utseendet på bena som oppstår i konsert med merkelige fornemmelser i bena er en advarsel tegn på at mer alvorlige komplikasjoner kan være på horisonten. Hvis du opplever disse symptomene, er du lurt i å oppsøke lege og ta åpenbare tiltak for å forbedre sirkulasjonen, som for eksempel å slutte å røyke og å senke kolesterol ved å spise sunn mat.

Tegn og symptomer på Late-Stage Diabetes

Tegn og symptomer på Late-Stage Diabetes


Høyt blodsukkernivå kan skade nerver og blodårer i hele kroppen, som fører til ulike helseproblemer og redusere kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Opprettholde riktig blodsukkerkontroll og får regelmessige kontroller er viktig slik at diabetikere kan bidra til å forhindre disse komplikasjonene.

Gastrointestinale problemer

Ifølge Martha Håp McCool, forfatter av «Min Legen sier jeg har en liten Diabetes", den vanligste årsaken til gastrointestinale problemer hos diabetikere er forsinket tømming av magesekken etter å ha spist, noe som påvirker 40 prosent av diabetikere. Øvre gastrointestinale symptomer inkluderer følelser av fylde i magen etter å ha spist, mett tidlig, halsbrann, magesmerter og oppblåsthet, refluks, oppkast av ufordøyd mat og anoreksi. Lavere gastrointestinale problemer kan variere fra forstoppelse til diaré.

Urinveisproblemer

Diabetiker nefrologi (nyresykdom forårsaket av diabetes), som ofte er ubemerket, fører til manglende evne til å oppdage når blæren er full og å tømme blæren helt. Dette resulterer ofte i urin-veisinfeksjoner, preget av hyppig vannlating, skyet, blodig urin eller illeluktende urin, ryggsmerter, frysninger og feber.

Seksuelle problemer

Opp til anslagsvis 35 prosent av kvinnene og 75 prosent av menn med diabetes opplever seksuelle problemer, som trolig forårsaket av nerveskade og sirkulasjonsproblemer. Seksuelle symptomer for kvinner inkluderer problemer å bli vekket, redusert vaginal smøring, færre orgasmer og økt hyppighet av vaginale infeksjoner. Menn kan oppleve problemer med å få ereksjon selv om sexlysten er normal, medisinsk kjent som impotens eller erektil dysfunksjon.

Cardiovascular Problemer

Diabetisk nevropati kan forårsake kardiovaskulære symptomer, for eksempel fast hjertefrekvens og ortostatisk hypotensjon, som er preget av et fall i blodtrykket når du bytter fra liggende ned stilling til en stående posisjon, forårsaker svimmelhet, svakhet eller visjon endringer på stigende.

Eye Problemer

Høyt blodsukkernivå kan skade øynene uten å forårsake endringer i synet. Etter hvert oppstår diabetisk retinopati som følge av skade på de små blodårene som forsyner netthinne. Personer med diabetes er dobbelt så sannsynlig som ikke-diabetikere å utvikle glaukom og katarakt.

Hudproblemer

Diabetikere er utsatt for hudinfeksjoner som følge av dårlig sirkulasjon fra nerveskader, noe som fører til sår hud og treg sårhelende. Tegn på infeksjon er sår som ikke leges, med pus, varme, rødhet, hevelse og ømhet.

Fot og leggen Problemer

Perifer vaskulær sykdom fører til tap av følelse i beina og føttene, smerter fra trening som letter med hvile, smerter i ben og føtter om natten og kronisk kalde føtter. Huden på leggene og føttene kan vises skinnende og hårløs. Blåmerker, sår, tendernes og hevelse i føttene kan også forekomme.

Andre symptomer

Diabetisk nevropati svekker kroppens evne til å oppdage og reagere på hypoglykemi og evnen til å svette, noe som øker risikoen for heteslag og fot problemer knyttet til tørre føtter. Dessuten kan elevene i øynene har problemer med å tilpasse seg mørket.