Digidexo.com

alkoholrelatert demens

Om alkoholrelaterte Demens

Alkoholrelatert demens kan plage folk som bruker et høyt volum av alkohol på en jevnlig basis, noe som resulterer i hjerneskade. Alkohol kan være en direkte årsak til demens ved å opptre som en nervegift som påvirker sentralnervesystemet, eller det kan være en indirekte årsak ved å bidra til feilernæring og vitaminmangel.

Betydning

Overdreven alkoholbruk kan utløse nevrologisk lidelse kjent som demens ved å påvirke hjernens evne til å utføre mentale oppgaver som læring, huske og tenke.

Typer

Det finnes ulike former for alkoholrelatert demens, de vanligste er Wernicke-Korsakoff syndrom. Dette er en konsekvens av en tiamin mangel direkte knyttet til alkoholmisbruk.

Betraktninger

Når overdrevet alkoholforbruk forårsaker skader på leveren og vitamin-mangel, kan det til slutt føre til krymping og hjerneskader.

Misforståelse

Alkohol er ikke alltid er skadelig for kroppen. Moderate nivåer av inntak kan ha en positiv effekt på grunn av antioksidanter som finnes i noen alkoholholdige drikkevarer.

Forebygging / løsning

Den eneste måten å unngå alkoholrelatert demens, er å begrense inntaket av alkoholholdige drikkevarer. Tilstanden kan bli reversert, i noen tilfeller, hvis drikkevann er stoppet, vitaminmangel avhjelpes og en sunn diett blir opprettholdt.

Tegn på alkoholrelaterte demens

Tegn på alkoholrelaterte demens


Demens er et spekter av tilstander og symptomer som følge av forringelse av hjernen og intellektuell funksjon og kognitive ferdigheter. Hjerne celledød på grunn av alkoholmisbruk, aldring eller noen nevrodegenerativ sykdom fører ofte til en progressiv nedgang i evnen til å tenke og huske. Alkoholrelatert demens kan presentere så tidlig som på slutten av 30-årene, men det er vanligvis funnet i 50 til 70+ aldersspredningen. Den primære tegn på alkoholrelatert demens er manglende evne til å huske ting og problemer med å regulere adferd.

Typer demens

Det er seks grunnleggende typer demens: alkoholrelatert demens, Pick sykdom, Parkinsons sykdom, Alzheimers demens, Lewy body demens og vaskulær demens. Redusert korttidshukommelse er ofte et tidlig symptom på alle demens. Tegnene på alkoholrelatert demens gå utover kortsiktige minne problemer å inkludere en samlet reduksjon i hjernens intellektuelle funksjon, med funksjoner som et tap av hemming, en manglende evne planlegge og tidsplan, en mangel på respekt for konsekvensene av ens oppførsel, og en reduksjon i kvaliteten på beslutningsevne.

Alcohol Abuse

Andre tegn på alkoholrelatert demens inkluderer vedvarende alkoholmisbruk: seks eller flere standard størrelse drinker per dag for en mann eller fire eller mer for en kvinne. I sin 2007 bok, "Terapeut Guide til Evidence-Based Relapse Prevention," Katie Witkiewitz bemerker "høy forekomst av demens i alkohol misbruker og alkoholavhengige populasjoner." Alkoholikere har økt risiko for å utvikle alkoholrelatert demens. PL Carlen, et.al., i en 1994 artikkel publisert i Alkoholisme: Clinical and Experimental Research, bemerker at "alkoholrelatert demens er den nest vanligste årsaken til demens blant eldre voksne i institusjonelle innstillinger."

Alkoholisme

Stordrikkere eller alkoholikere som også viser en manglende evne til å huske ting og har problemer med å regulere adferd kan være viser tegn på alkoholrelatert demens. Disse tegn er fornektelse, mangel på motivasjon, være ute av stand til å ta vare på seg selv, å være gjenstand for aggressive og upassende seksuelle tilnærmelser, og å være likegyldig med sosiale regler og konsekvenser. Lider kan bli ute av stand til å holde en jobb og viser tegn til fysisk forsømmelse. Alkohol-relatert demens kan, i noen tilfeller, har en gjenvinnings aspekt.

Spectrum alkoholrelaterte Demens

Alkoholrelatert demens er et spektrum: Enkeltpersoner kan vise noen symptomer og fortsatt være primært funksjonell, eller demens kan utvide til hjerneskader nivåer av Korsakoff syndrom og Wernicke / Korsakoff syndrom. Både Korsakoff syndrom og Wernicke / Korsakoff syndrom er alkoholrelaterte demens.

Ernærings Damage

Tung alkoholbruk er ofte ledsaget av dårlige matvaner og mangelfull ernæring, og noen av tegnene på alkoholrelatert demens er tenkt å forholde seg til ernæringsmessige mangler. Alkohol har en direkte effekt på opptaket av tiamin og tiamin mangel i hjernen; Således kan leverskader og andre essensielle vitaminmangel bidra til hjerneskade og krymping. Ifølge alkohol Demens Directory, Wernicke / Korsakoff syndrom "er forårsaket av mangler i B-vitamin tiamin." Tegn på mangelfull ernæring inkluderer: tretthet, svimmelhet, vekttap, hårtap, tannråte, gulnet hud, muskel sløse, uregelmessige cravings, slapphet, for lyse eller mørke øyne, hukommelsesproblemer og oppblåsthet.

Korsakoff syndrom

En person med Korsakoff syndrom vil vise markant og bestemt hukommelsestap som et sterkt symptom. Symptomer på Korsakoff syndrom kan omfatte noen eller alle av disse symptomene: synsproblemer (inkludert disig og dobbeltsyn); uregelmessige og ukontrollerte øyebevegelser; hengende øyelokk; forvirring; confabulation (historiefortelling); manglende evne til å danne nye minner; hallusinasjoner; vrangforestillinger; en vanskelig, ujevn, stumbly og formålsløs gangart; manglende evne til å tenke klart; og endringer i bevisstheten. Ifølge alkohol Demens Directory, kan symptomer på Korsakoff syndrom og Wernicke / Korsakoff syndrom forebygges og behandles hvis fanget tidlig nok.

Alkohol Demens Behandling

Alkohol demens er en tilstand forårsaket av misbruk av alkohol. Hvis du drikker for mye alkohol kan begynne å ha en negativ effekt på hukommelsen og andre mentale evner. Misbruk av alkohol kan føre til andre typer hjerneskader også, inkludert Korsakoff syndrom og Wernicke / Korsakoff syndrom.

Heldigvis kan alkohol demens behandles hvis fanget i de tidlige stadier. Dersom demens har tid til å utvikle seg til en av de nevnte sykdommer vil det være vanskeligere å reversere symptomene.

Slutte å drikke

Antallet en behandling for alkohol demens er, selvfølgelig, for å slutte å drikke. Du kan være i stand til å gjøre dette på egen hånd, men de fleste synes at å bli med i en støttegruppe som Anonyme Alkoholikere og søker støtte fra en lege eller rådgiver er mer effektivt for langsiktige resultater. Ingen annen behandling for alkoholrelatert demens vil være effektiv med mindre du slutte å drikke alkohol helt.

Vitamin Therapy

Etter at du slutter å drikke må du arbeide med legen din for å utvikle en skikkelig vitaminterapi program. De fleste som har alkoholmisbruk problemer utvikler alvorlige vitaminmangel. Din vitamin behandling regime bør inneholde høye doser av tiamin, et medlem vannløselig av B-kompleks familie viktig for helsen til alle cellene i kroppen din.

Memantin Treatment

Avhengig av ditt nivå av hukommelsestap, kan legen velge å sette deg på en memantin regime for et par uker. Memantin er et stoff jevnlig brukes til å behandle Alzheimers pasienter med svært alvorlige tilfeller. Etter en kortvarig og midlertidig bruksperiode, vanligvis rundt 1-2 måneder, bør du se merkbare forbedringer i kognitive ferdigheter og generelle minnet.

Erindringsterapi

Erindringsterapi er ofte brukt for å hjelpe enkeltpersoner huske ting fra sin fortid at deres alkoholrelatert demens kan ha forårsaket dem til å glemme. Denne type terapi skjer vanligvis i en gruppe, og du kan finne deg selv å diskutere hendelser som har skjedd på ulike tidspunkt gjennom hele livet, ser på og diskuterer kjente objekter eller mimrer som du går gjennom gamle fotografier.

Fysioterapi

Alkoholisme og alkohol-relatert demens har en rekke virkninger på hele kroppen, ikke bare selve hjernen. Hvis du hadde en alvorlig alkoholmisbruk problem du kanskje merke at du har en markert gangart når du går, nummenhet i lemmer og noen ganger en fullstendig mangel på koordinering. Når symptomene på demens er behandlet, kan legen anbefale fysioterapi for å løse dine fysiske symptomer.

Alkohol Demens Behandling tar tid

Behandlingen for alkoholrelatert demens tar tid - noen ganger opp til et år. Du kan begynne å se forbedringer i din hukommelse og kognitive ferdigheter i løpet av de første ukene av behandlingen, avhengig av behandlinger du bruker, men det kan ta så lenge som et år for deg å gjenopprette tapte minne. Personer som nå de siste stadier av alkoholrelatert demens før den er fanget og behandlet kan aldri få tilbake 100 prosent av sine tapte minner, men bør likevel oppleve store forbedringer.

Alle former for demens og deres symptomer

Alle former for demens og deres symptomer


Demens er en av de raskest voksende sykdommer i verden. Anslagsvis 24 millioner mennesker over hele verden er berørt. Flere ofte enn ikke, det er en aldersrelatert tilstand, så dette tallet er forventet å øke betydelig innen år 2040. Ikke alle former av sykdommen er aldersrelatert, men deres resulterende symptomene ligner.

Identifikasjon

Hukommelsestap, forvirring og nedsatt motor-ferdighet funksjon er vanlige symptomer assosiert med demens. Den gjennomsnittlige alderen for utbruddet er 65 til 85 år gammel. Det er en progressiv sykdom, noe som betyr at symptomene blir stadig verre over tid. Laboratorieprøver og hjerneskanning ikke er i stand til å identifisere tilstedeværelsen av denne sykdommen. En markert endring i normale atferd som involverer hukommelse, oppmerksomhet span, dømmekraft, språkferdigheter og motorisk funksjon er kriteriene som brukes i diagnostisering av denne tilstanden. I noen tilfeller kan demens bli delvis herdet eller herdet fullstendig, avhengig av dens opprinnelse, alvorlighetsgraden og fasen av progresjon.

Funksjon

Demens er forårsaket av den gradvise døende celler i løpet av av hjernebarken område av hjernen. Dette er området ansvarlig for kognitiv funksjon som står for de merkbare nedgangen i hukommelse, dømmekraft og orientering. Saker hvor nedgangen er irreversible er vanligvis aldersrelatert.

Visse sykdommer kan bidra til onslaught av demens. De som påvirker blodtilførselen til hjernen, tumormasser, metabolske ubalanser, eller infeksjon bidrar til skadelige effekter hadde på cellene i hjernebarken regionen. Folk som har opplevd traumatiske hjerneskader også kjøre risikoen for celleskader avhengig av hvilke områder av hjernen som er berørt.

Typer

Den vanligste typen demens er Alzheimers sykdom. Denne lidelsen er vist å kjøre i familier, og er mistenkt for å være arvelig. Unormale protein innskudd i hjernens frontallappen forårsake celler i dette området for å dø. Lavere enn normalt neurotransmitter kjemikalier i hjernen også spille en rolle i den degenerative prosessen. Lewy legeme demens er også forårsaket av protein innskudd som akkumuleres i hjernens nerveceller. Som Alzheimers sykdom, er Lewy legeme demens progressiv og irreversibel, påvirker konsentrasjon, hukommelse, språk og tankeprosesser.

Demens som skyldes dårlig blodsirkulasjon nivåer i hjernen kalles vaskulær demens. Disse karakteriseres ved en serie av små slag som forårsaker skade på blodkaret og gradvis drepe av hjerneceller. En mer direkte årsak til hjernecelleskader oppstår i alkoholrelatert demens. Selv ikke en reversibel tilstand, kan fortsatt skade stoppes når en person slutter å drikke.

En nedgang i motoriske ferdigheter funksjon er oftest assosiert med Parkinsons sykdom symptomer. Symptomer inkluderer skjelvinger, lem stivhet og talevansker. Onslaught av demens kan, eller ikke kan oppstå med Parkinsons, og vanligvis utvikler seg senere når den gjør det.

Behandlingsmetoder

Behandlingsmetoder for demenslidelser fokusere på å kontrollere symptomer på sykdommen. Behandlingsalternativene varierer avhengig av type lidelse. Å behandle årsaken til den underliggende sykdommen kan innebære å ivareta ernæringsmessige mangler, hormonelle ubalanser, narkotikainduserte effekter eller tumorrelaterte effekter. I tilfelle av vaskulær demens, noe som reduserer sannsynligheten for gjentatte slag er av primær betydning. For irreversible lidelser, bremse utviklingen av sykdommen er omtrent det eneste løpet av behandlingen tilgjengelig. Degenerative aspekter ved demens ofte krever en person til å få hjelp med å utføre vanlige, hverdagslige oppgaver. Tilstander som Alzheimers kan utvikle seg til det punktet av fullstendig avhengighet, som krever en vaktmester til stede til enhver tid. Medisinering og atferdsterapi er de mest brukte metoder for behandling av milde og moderate former for demens.

Forebygging / løsning

Som Alzheimers er den mest utbredte formen for demens, småblødninger tidlige faresignaler kan bidra til å bremse angrep og progresjon av sykdommen. Selv om dette er en aldersrelatert tilstand, og hukommelsestap er en naturlig del av aldringsprosessen, er hukommelsestap til et punkt der en person er i stand til å utføre hverdagslige oppgaver ikke er en normal del av aldring. Oppgaver som er kjent bør forbli kjent. Noen som er ute av stand til å utføre en kjent oppgave, eller har problemer med å utføre den oppgaven, kan være stille noen tidlige faresignaler. En endring i resonnement eller dom, ofte sett i hvordan en person kjoler - iført vinterklær i sommer, eller vice versa - misplacing ting i merkelige steder, eller problemer med å finne sin vei rundt kjente innstillinger er alle advarsler tegn som kan tyde symptomer av demens.

Tegn og symptomer på tidlig demens

Demens har mange navn. Av disse er det Alzheimer, vaskulær dementias, Parkinsons sykdom, Lewy legeme demens, alkoholrelatert demens og Pick sykdom. Akkurat som de varierende sykdommer, kan de tegn og symptom på for tidlig demens variere avhengig av type sykdom. Mens det blir brukt til å bli kjent som en alderdom sykdom, det er ikke lenger tilfelle. For tidlig demens gjelder bare til det stadiet av sykdommen som kan slå til enhver alder.

Muskler

Muskelkramper og rykninger er en tilstand kjent som myoklonus. Dette symptomet påvirker oftere folk som har tidlig debut av Alzheimers.

Limb Stivhet

De som lider av demens som følge av Parkinsons sykdom lider av stivhet i deres lemmer. Dette fører til at personen til å ha en type subbende ganglag når han går.

Memory Loss

I mange typer demensrelaterte sykdommer, er for tidlig utbruddet av sykdommen sammen med tap av noen minnefunksjoner. Gjenta de samme spørsmålene om og om igjen, og glemme ting som må gjøres er også symptomer på utbruddet av tidlig demens.

Atferdsforstyrrelser

I enkelte demente for tidlig utbruddet kan vise seg i en person mister interessen for dag-til-dag-aktiviteter, sitter i en posisjon i timevis og glemmer hvordan du gjør selv de enkleste oppgaver.

Kommunikasjon

Noen mennesker lider av tidlig demens har problemer med å kommunisere på grunn av manglende evne til å formulere tanker i setninger og ord.

Depresjon

En person som lider av demens kan vise symptomer på agitasjon, angst og depresjon. Noen pasienter kan også vise symptomer på delirium og har visuelle hallusinasjoner fordi frontotemporal region av hjernen påvirkes.

De vanligste årsakene til demens

De vanligste årsakene til demens


Demens indikerer redusert mental og kognitiv hjernefunksjon hos dem det streik, og det er ofte en aldersrelatert, progressiv lidelse uten kur. Men noen typer av demens er et resultat av en underliggende eller sekundær lidelse og, i noen tilfeller kan behandling av lidelsen redusere eller reversere symptomene på demens. Det latinske ordet "demens" kommer fra en kombinasjon av begrepene "sinn" og "borte".

Alzheimers sykdom

Selv om Alzheimers er ikke en del av den normale aldringsprosessen, øker risikoen for å pådra denne demens øker med alderen. Alzheimers er årsaken til opp til to tredjedeler av alle demenstilfeller.

Demens med Lewy-legemer

Den nest vanligste årsaken til demens er Lewy legeme sykdom (LBD) der pasientens tilstand kan forverres raskt. LBD kan etterligne Alzheimers sykdom samt Parkinsons sykdom på et tidlig stadium, slik at diagnosen kan være vanskelig.

Hjerneslag

Noen ganger demens er et resultat av en vaskulær (blodkar) episode eksempel hjerneslag. Når en person lider et slag, en del av hjernen som kontrollerer de mentale, atferdsmessige eller fysiske kroppens funksjoner kan bli skadet. Tidlig behandling av hjerneslag er avgjørende for langsiktig prognose av et slag offer.

Picks sykdom

Picks sykdom (frontotemporal demens) er en genetisk mutasjon av det 17. kromosom og det ofte slår mellom 40 og 65. Denne type demens forårsaker tap av språkfunksjoner, noe som resulterer i manglende evne til å tenke på det riktige navnet på et objekt eller sikt. Det kan også føre til "echolalia," tilbøyelighet til å gjenta uttalelser, blant andre symptomer.

Degenerative sykdommer

Sammen, kan en rekke av degenerative sykdommer fører til demens. Huntingtons sykdom, Parkinsons sykdom og Lou Gehrig sykdom påvirke offerets kognitive evner så vel som hans fysiske motorisk koordinasjon.

Andre demens årsaker

Selv om mindre vanlig, det er andre årsaker til demens, inkludert alkoholrelatert demens, tilskrevet år med kronisk drikking, vitamin B1-mangel eller bivirkning av medisiner. I tillegg kan depresjon ligne noen symptomer på demens, kjent som depresjon indusert pseudo demens. Endokrine eller metabolske forstyrrelser og infeksjoner som er rettet mot hjernens nerveceller, som syfilis, AIDS og Creutzfeldt-Jakobs sykdom (CJD), kan også forårsake demens.

Minneproblemer hos eldre kvinner

Minneproblemer hos eldre kvinner


Folk ofte opplever hukommelsesrelaterte problemer som de gamle. Minneproblemer, enten de er en bivirkning av en tilstand eller brakt videre av normal, aldersrelatert hjernen forverring, kan være ødeleggende og må tas opp av lege. Eldre kvinner spesielt er utsatt for flere minneproblemer knyttet til deres kjønn.

Hormonelle Memory Endringer

Hukommelsestap er ofte en effekt av den drastiske hormonelle endringer en kvinnes kropp går gjennom i løpet overgangsalder. Østrogen, en nøkkel hormon i den kvinnelige reproduktive system, påvirker også mange andre funksjoner, inkludert språkferdigheter, humør, oppmerksomhet og hukommelse. Under overgangsalderen, en kvinnes østrogennivået faller. Den resulterende permanent østrogen underskudd kan føre til problemer som spenner fra fogginess og absentmindedness til alvorlig hukommelsestap. I mange tilfeller kan disse minneproblemer lindres når postmenopausale kvinner behandles med hormonbehandling (HRT).

Fedme-relaterte minne tap

Jo mer en eldre kvinne veier, jo verre hennes minne er, ifølge en undersøkelse utført av kvinner Health Initiative ved Northwestern University. Northwestern forskere observert 8745 kognitivt normale kvinner i alderen 65-79 som de fikk en 100-punkts minnetesten, kjent som Modified Mini-Mental Status Examination. Deres resultater viste at for hver ett-punkts økning av en kvinnes body mass index (BMI), hennes minne poengsum falt med ett poeng. Kvinner som lagrer kroppsfett rundt hoftene, som er ansett som en pæreformet kropp type, er spesielt utsatt for hukommelsestap. Det er antatt at fett lagret rundt hofter frigjør flere minne-skadelige hormoner enn fett lagret i andre steder. Vekt kontroll, spesielt hos pasienter med pæreformet organer, kan bidra til å holde denne type hukommelsestap i sjakk.

Demens

Ifølge E! Science News, American Academy of Neurology sier at kvinner eldre enn 90 er mer sannsynlig at lider av demens sammenlignet med menn på samme alder. Demens beskriver et bredt spekter av symptomer, som for eksempel hukommelsestap, personlighetsforandring og nedsatt mental funksjon, følelser og sosiale ferdigheter. Disse symptomene er ekstrem, går utover det normale mentale nedgangen som er en typisk del av aldring.

Det finnes mange ulike former for demens, hver med sine egne årsaker. Demens kan også være et symptom som utvikler seg i de senere stadier av enkelte sykdommer. Vanligste formene eller årsaker til demens inkluderer Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, vaskulær sykdom, Huntingtons sykdom, alkoholrelatert demens, AIDS-relatert demens og frontotemporal Lobar degenerasjon (FTLD). Det er for øyeblikket ingen forebygging eller kur for demens, men det kan behandles med medisiner for å redusere symptomer.

Alkoholrelaterte sykdommer

Alkohol absorberes av blodårene i magesekken og er utført av blod gjennom kroppen og hjernen. Overflødig og langvarig inntak av alkohol kan føre til irreversible skader på kroppen og til tider kan også føre til døden, selv om det ikke er noen konkrete tall som definerer på hvilket punkt "overdreven" eller "langvarig" alkoholinntak blir alkoholisme (se Ressurser nedenfor). Imidlertid, alkoholinntak øker risikoen for hjerte-og leversykdommer, og kan også forårsake magesår, gastrointestinale lidelser og høyt blodtrykk.

Bakgrunn

Alkohol er dannet ved fermentering av sukker og gjær; sin hovedingrediens er etanol, som også brukes som et løsningsmiddel i medisin og parfymene. Alkoholmisbruk er en av de viktigste faktorene ansvarlig for dødelighet over hele verden. Statistikk viser at i USA, rundt 10 prosent av den mannlige befolkningen og 3 prosent av den kvinnelige befolkningen lider av alkoholrelaterte helseproblemer (se Ressurser nedenfor).

Typer

Overdreven og gjentatt forbruk av alkohol kan føre til nevrologiske komplikasjoner lik dem man ser ved Alzheimers (alkoholholdige demens), og også til kreft i leveren, hals, munn og mage. Imidlertid har alkoholisme enda verre effekter på leveren.
Eksempler på de mange lever komplikasjoner som kan følge av alkoholisme inkluderer fettlever, som er utgangspunktet opphopning av overflødig fett (forbrukes gjennom alkohol) i leveren; alkoholisk hepatitt, der leveren blir hoven og øm (denne sykdommen kan utvikle seg selv på et tidlig stadium av alkoholisme og ikke nødvendigvis skyldes langvarig alkoholforbruk); og levercirrhose, hvori leveren stivner og danner arrvev og knuter --- grove, runde støt --- noe som kan resultere i leversvikt.

Diagnose

Skader forårsaket av alkoholisme kan ikke bli diagnostisert gjennom en spesifikk test; heller, er en serie av tester utført for å identifisere dets uheldige virkninger på forskjellige organer. De fleste tilfeller av alkoholisme oppdages gjennom tilstedeværelsen av leversykdommer, har vanlige symptomer som kronisk vekttap og sykdommer, blødningsforstyrrelser og mørk urin. Noen av testene for spesifikt å identifisere alkoholrelaterte leversykdommer inkluderer urinprøver, røntgen av magen og en blodprosent å sjekke for anemi og unormalt av blodceller. Noen ganger blir en ultralyd og biopsi av leveren også nødvendig for å kontrollere alvorlighetsgraden av sykdommen.

Reversere effektene

Når alkohol metaboliseres i kroppen, lekker det næringsstoffer fra andre vitale kroppsfunksjoner. Derfor bør den ernæringsmessige tap fra og med moderat forbruk balanseres ved å ta vitamintilskudd, spesielt vitamin B-komplekset (en alkohol-relatert sykdom, Korsakoff syndrom, er forårsaket av mangel på vitamin B1 i hjernen). Et balansert kosthold kan også bidra til å dempe de toksiske effektene av alkohol på kroppen ved å påskynde sin metabolisme og utskillelse (se Ressurser nedenfor).

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge alkoholrelaterte sykdommer er å holde seg borte fra alkohol helt. Pasienter inn de første stadiene av fettlever og alkoholisk hepatitt kan gjenopprette ved å gi opp alkohol og spise et sunt kosthold. Men hvis en pasient har inngått en kritisk alkohol-relatert sykdom scenen der reversere sykdommen er ikke lenger et alternativ, er det eneste alternativet for å stoppe eller utsette den videre progresjon. Dette kan oppnås gjennom et balansert og sunt kosthold, antibiotika og avføringsmidler som kan hjelpe med noen av de komplikasjoner forbundet med disse sykdommene. I tilfeller av avansert skrumplever, er en levertransplantasjon den eneste sjanse til å overleve.

Effekt av Sosialisering på demens

Effekt av Sosialisering på demens

Det finnes ulike typer kureres og uhelbredelige former for demens. Sosialisering er et viktig aspekt ved behandling av en hvilken som helst type demens.

Definisjon

Demens refererer til en gruppe av symptomer forårsaket av ulike lidelser og skader som påvirker hjernen. Demens innebærer kognitiv svikt, og symptomene kan utvikle seg til den grad at pasienter ikke lenger kan ta vare på seg selv.

Typer

Typer av progressiv demens som ikke har noen kur inkluderer Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, vaskulær demens, Lewy-legeme demens, og frontotemporal demens. Demens er forårsaket av forgiftning, ernæringsmessige mangler, og hjernesvulster kan være reversible.

Symptomer

Symptomer på demens kan være hukommelsestap, svekket tale og språk kapasitet, personlighetsforandringer, adferdsforstyrrelser, humørforstyrrelser, agitasjon og hallusinasjoner.

Sosialisering

Ifølge MayoClinic.com, holde demente involvert i sosiale aktiviteter så lenge som mulig er viktig for å opprettholde deres helse og livskvalitet. Ifølge DementiaCareCentral.com, kan sosialisering av demente være vanskelig, men det er en viktig del av behandlingen, fordi de med demens kan kjenne igjen og setter pris på oppmerksomhet.

Medisinering

Medisiner som Aricept og Exelon kan være foreskrevet for å bremse utviklingen av demens symptomer som er irreversible. Medisiner for å behandle depresjon, adferdsforstyrrelser, og humørforstyrrelser forbundet med demens kan også være foreskrevet.

Hva er forskjellen mellom Amnesia & demens?

Hva er forskjellen mellom Amnesia & demens?

Hukommelsestap og demens har visse fellestrekk selv om de er svært ulike lidelser. Begge forhold kan gjøre livet vanskelig for dem som lider av dem.

Definisjon

Amnesia, som også kalles amnestisk syndrom, er en tilstand som involverer tap av minner av fakta, informasjon og personlige erfaringer. Demens er ikke en sykdom, men heller tap av mentale funksjoner, som for eksempel kognisjon, hukommelse og språkfunksjoner, som kan være forårsaket av ulike sykdommer.

Typer

Hukommelsestap forårsaket av hjerneskade, slik som slag, hjernebetennelse, og tumorer, kalles nevrologisk eller organisk hukommelsestap; hukommelsestap som følge av ekstrem stress eller psykiske traumer kalles psykogen eller dissosiativ amnesi. Forskjellige typer av demens inkluderer Alzheimers sykdom, Lewy-legeme demens, vaskulær demens og frontotemporal demens.

Årsak

Hukommelsestap kan være forårsaket av skader på det limbiske system i hjernen, som regulerer minne. Årsaker til demens inkluderer Alzheimers, Parkinsons og Huntingtons sykdom, hjerneslag, toksiske reaksjoner på narkotika og alkohol, hjernesvulster, og hodeskade.

Symptomer

Primære symptomer på hukommelsestap omfatte nedsatt evne til å lære og huske ny informasjon og en manglende evne til å huske tidligere hendelser. Generelle symptomer på demens kan omfatte hukommelsestap, manglende evne til å lære og huske ny informasjon, svekket språkfunksjoner, endringer i personlighet, hallusinasjoner og uro.

Behandling

Ifølge MayoClinic.com, er det ingen spesifikk behandling for amnesi. Medisiner som Aricept, Exelon, Razadyne, og Namenda kan bremse utviklingen av symptomer på demens.

Forskjellen mellom Dilusions og demens

Forskjellen mellom Dilusions og demens


Vrangforestillinger er falske tanker med ingen logisk grunn for deres eksistens. Den viktigste funksjonen i en vrangforestilling er i hvilken grad personen er overbevist om at troen er sann. Vrangforestillinger er et symptom på enten en medisinsk, nevrologisk eller psykisk lidelse. Noen mennesker med demens har vrangforestillinger.

Demens er et begrep som beskriver en rekke forhold som er forårsaket av problemer som påvirker hjernen. Det vanligste symptomet med alle demens er kortsiktig hukommelsestap.

Typer

Ifølge en artikkel i "Psychiatry Research," det finnes to typer av vrangforestillinger som er anerkjent. Oppstår Primære vrangforestillinger plutselig uten noen forbindelse til en persons normal tankeprosess. De fleste vrangforestillinger av denne typen er sett i sammenheng med andre "psykotiske" symptomer som hallusinasjoner eller uforståelig tale. En vrangforestilling kan være en del av en mental lidelse som manisk depresjon, schizofreni eller generalisert hjernesykdommer som demens. Sekundære vrangforestillinger er sett hos personer som ikke har noen psykiatriske symptomer. De påvirkes av personens bakgrunn (etniske, seksuell legning, religiøs tro, overtroiske) eller en aktuell stressende bosituasjon. Personen har vrangforestillinger som en del av en mestringsmekanisme i en vanskelig tid i livet sitt. Sekundære vrangforestillinger kan også være et resultat av fysisk sykdom, eller en bivirkning av et medikament.

Det finnes flere typer demens: Alzheimers sykdom (mest vanlig), vaskulær demens, frontotempotal og Lewy legeme demens (minste felles).

Årsaker til Delusions

Ifølge Merck Manual of Healthy Aging, alvorlige fysiske sykdommer som en dårlig infeksjon kan forårsake sekundære vrangforestillinger. Hjerneavvik fra demens, hjerneslag eller svulst, overdrevent inntak av alkohol eller søvnmangel kan føre til primære vrangforestillinger. En bivirkning forbundet med noen medikamenter opplever vrangforestillinger.

Ifølge Karl Jaspers, psykiater og filosof, som er den første til å definere de tre viktigste kriteriene for en tro for å bli vurdert psykotisk, er primære vrangforestillinger (også kalt ekte vrangforestillinger) beskrevet ved å liste flere typer. En type kalles delusional intuisjon, der vrangforestillinger har ingen utenfor årsak eller innflytelse. En annen type er delusional oppfatning der en normal konsert har en delusional mening. Det er også delusional atmosfære hvor verden ser ut onde og delusional person kan liksom bli kvitt den ondskap ved å ha denne vrangforestilling. En annen type, delusional minne, er der en delusional tro er basert på tilbakekaller av en falsk minne om en tidligere erfaringer.

Årsaker til demens

Ifølge Alzheimers Association, er demens en samlebetegnelse som brukes til å beskrive en gruppe sykdommer som påvirker en persons hukommelse og tenkning ferdigheter. Årsakene til alle typer av demens er ikke helt forstått. Forskere vet at oppbyggingen av unormal protein som utvikler seg i hjernen til mange mennesker med demens påvirker kommunikasjon av en hjernecelle til en annen; men hvorfor disse proteinene utvikle seg i noen mennesker er fremdeles på spørsmål av den medisinske profesjon.

I Alzheimers sykdom, dannelse og akkumulering av unormale proteiner synes å være ved roten av denne sykdommen. Det er uklart hvorfor disse unormale proteiner utvikle seg i første omgang.

I vaskulær demens, blodårene i hjernen bli hard og lite fleksibel på grunn av høyt blodtrykk, dårlig kosthold eller røyking. Dette fører så dårlig blodgjennomstrømning i hjernen som fører til hukommelsestap og forvirring.

I frontotemporal lapp demens, kan unormale proteiner dannes. Dette fører til forvirring og bisarr atferd. Den frontotemporal delen av hjernen blir påvirket. Dette er den eneste indikasjonen på at noen kan ha denne sykdommen, så funksjoner som denne delen av hjernen kontroll, for eksempel personlighet, evne til å konsentrere seg, sosiale ferdigheter, motivasjon og resonnement er unormal.

I Lewy Body demens, unormale strukturer kalt Lewy Bodies utvikle. Dette fører til at informasjonen går gjennom hjernen til å bli forstyrret, fordi nerveceller i hjernen ikke fungerer på riktig måte.
Det kan være mer enn en type demens påvirker en person på samme tid.

Onset

Vrangforestillinger kan utvikle seg sakte eller raskt avhengig av årsaken. Den raskt innsettende vrangforestillinger i en person med demens betyr ofte at det er en underliggende medisinsk problem.

Ifølge artikkelen, "Perspektiver på Onset of Delusions", i klinisk psykologi Psykoterapi, er det mange beskrivelser i forskningslitteraturen om utbruddet av vrangforestillinger. Det er fortsatt uklart om det er en spesifikk mekanisme eller flere for en person å utvikle vrangforestillinger. Rollen som sosiale vansker tar fortsatt tvilsom.

Demens i seg selv har en langsom start med en usikker utgangspunkt. Ofte en person kan ikke forstå at han har demens i utgangspunktet. Det er først etter hans minne forringes over tid at han innser at noe er galt. En person bør søke lege når hans minne problemer forstyrre hans daglige liv.

Den eneste riktige måten å diagnostisere demens er ved å gjøre en obduksjon. Legene har utviklet noen måter å bidra til å identifisere demens med en viss grad av nøyaktighet mens pasienten fortsatt lever. For det meste, leger utelukke treatable forhold ved å gjøre et fysisk og nevrologiske og nevropsykologiske eksamener, samt kjøre flere blodprøver og en hjerne scan.

Behandling

Ifølge Merck Manual of Sunn aldring, behandling av vrangforestillinger innebærer å finne årsaken. Hvis årsaken er en underliggende medisinsk problem som en urinveisinfeksjon, og deretter behandle problemet eliminerer ofte den vrangforestilling. Hvis årsaken er en slags mental sykdom som demens da helsepersonell, familie og venner må berolige personen i stedet for å konfrontere ham om hans vrangforestillinger. Disse personene får ofte bedre hvis de tar anti-psykotiske medisiner.

Ifølge Alzheimers Association, kan personer med demens behandles med legemidler som er klassifisert som kolinesterasehemmere Disse stoffene langsom nedbryting av signalstoffet acetylkolin, som er redusert i hjernen til personer med demens. Disse stoffene bare hindre forverring og ikke kurere demens. Etter omtrent ett år, medikamenter er mindre effektive i å bremse ned progresjon av demens, fordi selv om nivået av acetylcholin avtar mindre enn den ville ha uten medisinering, når den et nivå hvor hjerneceller ikke kan kommunisere med hverandre for effektivt. Noen ganger er det nødvendig for en demens offer for å ta medikamenter som kontrollerer bestemte uønskede atferds symptomer. Disse stoffene kan være antidepressiva, angstdempende eller anti-psykotiske medisiner.

Komplikasjoner av demens patofysiologi

Komplikasjoner av demens patofysiologi


Demens er bred kategori av nevrologisk sykdom som oppstår uavhengig eller som en konsekvens av andre forhold. Alzheimers sykdom er en velkjent eksempel, men demens er også et vanlig symptom på HIV / AIDS, Huntingtons sykdom, alkoholisme, narkotikamisbruk, skjoldbrusk forhold og mange andre sykdommer. Komplikasjoner av demens er utbredt og påvirker alle aspekter av pasientens livsstil.

Symptomer

Den primære effekten av demens manipulere atferd og følelser, med mulighet for psykotisk pause. Erfaringene er dynamiske og således ikke alltid jevn nok til effektivt å diagnostisere. Behandlingen er ofte en kombinasjon av medikamentell behandling og ulike former for sosial rådgivning. Mange teorier eksisterer for å forklare hvorfor disse symptomene utvikler seg. Totalt sett mye fortsatt kan læres om patofysiologien av demens og omfanget av dens komplikasjoner.

Behavioral Disorder

Likely atferdsmessige symptomer fra demens inkluderer delirium, rastløshet og aggresjon. Disse komplikasjoner er ofte forårsaket av cerebral neuron funksjonsfeil, som manifesterer seg i en rekke sykdommer. Den naturlige aldringsprosessen endrer også nevronaktivitet, som kan direkte føre disse effekter av demens. Visse antikolinerge medisiner samhandle med signalstoffer som også fører til former for demens som kan være midlertidig.

Emosjonell Disorder

Ytterpunktene i emosjonell respons er karakteristisk for alle former for demens. Både positive og negative følelsesmessige tilstander kan presentere fra nevrologiske tilstander. Disse inkluderer apati, likegyldighet og mani. Depresjon er den hyppigst rapporterte syndrom assosiert demens og kan presentere som en langsiktig problem eller som en overgangstilstand. Dette symptomet er ofte de mest innvirkning på behandlingen, noe som fører til rask institusjonalisering i mange tilfeller.

Psykose

Delusional stater og ledsaget hallusinasjoner er intense komplikasjoner av demens og vanligvis responderer på behandling. Disse erfaringene er forårsaket av en feil i hjernens bearbeiding av følelsesmessig reaksjon. Når pasienten har en upassende følelsesmessig reaksjon på et miljø, fører denne forvirringen til uventede endringer i deres motivasjon. Vrangforestillinger som er til stede i hjernen forsøk på å forstå denne konflikt mellom dens reaksjon til den ytre verden.

Andre årsaker

I tillegg til nevrologisk sykdom, demens forbundet med visse omstendigheter ikke er relatert til sykdom. Utbredelsen av demens er forhøyet i områder med lav økonomisk status. Dette kan være på grunn av dårlig kosttilskudd standarder, som visse vitaminmangel føre til disse komplikasjonene. Overdreven institusjons er kjent for å føre til demens hos noen pasienter under behandling av andre tilstander. Lave standarder for omsorg hjemme eller på sykehus er også forbundet med dannelse av demens.

De vanligste årsakene til Metabolsk demens

Demens, en hjerne tilstand som forårsaker tap av mental funksjon og skarphet, har mange årsaker. Demens er hyppigere hos eldre, men kan oppstå i alle aldre, spesielt den type demens som kalles metabolsk demens.

Definisjon

Metabolsk demens er demens forårsaket av en forstyrrelse av den metabolske system, i henhold til informasjon gitt på nettstedet til University of Maryland Medical Center. Når en metabolsk tilstand som forårsaker demens, kan endringer i intellektuell funksjon eller resonnement være midlertidig eller permanent.

Symptomer

Symptomer på metabolsk demens kan omfatte: talevansker; kognitiv forvirring; hørsel og synstap; personlighetsendringer; og tap av intellektuell funksjon, dømmekraft og minne; ifølge nettstedet Medline Plus.

Metabolske forstyrrelser

Metabolske organer er: endokrine lidelser, diabetes, skjoldbrusk sykdom, lever og nyresykdom og generelle lidelser som påvirker metabolske system, inkludert noen typer feilernæring.

Endokrine lidelser

Metabolske endokrine lidelser som kan bidra til metabolsk demens omfatter: Addisons sykdom, Cushings sykdom; diabetisk ketoacidose og nefropati, insulinoma; hypoglykemi, hyperparatyreoidisme, hypoparathyroidism, hypotyreose, feokromocytom og tyreotoksikose, ifølge Medline Plus.

Generelle lidelser

Syre / base lidelser, inkludert metabolsk acidose eller alkalose, kan bidra til metabolsk demens, ifølge University of Maryland nettsted. Også sitert er væskeelektrolyttforstyrrelser lidelser, hyperkalsemi, hyponatremi, nyresvikt med uremia, uremisk forgiftning, leversykdom og porfyri.

Underernæring

Metabolske ernæringsmessige forhold som kan føre metabolske demens inkluderer: alvorlig vitamin B1 og B12 mangel, pellagra og mangel på tilstrekkelig protein kalorier i kostholdet, ifølge University of Maryland.

Hva er årsakene til demens?

Hva er årsakene til demens?


Ifølge Alzheimers Association er det ca 5,3 millioner mennesker med Alzheimers sykdom og relaterte senil demens i USA og over 27 millioner på verdensbasis lider av disse forholdene.
Kostnaden for senil demens er anslått til $ 315 400 000 000 årlig.
Det er mer enn 50 tilstander som resulterer i senil demens. En person kan ha mer enn én form av senil demens.
Diskutert her er de vanligste årsakene til demens.
Vaskulær demens er mye mindre sannsynlig hos personer som praktiserer sunne livsstilsvaner.

Definisjon

Senil demens er ikke en spesifikk sykdom, men heller en gruppe av symptomer som forårsakes av endringer i funksjon av hjernen. Det er mange og varierte symptomer som har å gjøre med erkjennelse. Cognition refererer til loven å tenke, oppfatte og lære. Kognitive funksjoner som kan bli berørt er beslutningstaking, dømmekraft, hukommelse, romlig orientering, tenkning, resonnement, og communication.Behavior og personlighetsendringer er sannsynlig avhengig av hvilke områder av hjernen som er berørt. De fleste senil demens er mye mer sannsynlig å skje i alderdommen.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er den vanligste årsaken til demens. Det står for nesten halvparten av alle tilfeller. Det er, i hvert fall delvis, en genetisk lidelse. Dens kjennetegn er dannelsen av amyloid plakk og neurofibratory floker. Ettersom disse unormale proteiner øke i antall, er hjerneceller ødelegges, og derfor nye minner ikke kan dannes. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, de unormale proteiner spredt seg til flere deler av hjernen, forårsaker mer celledød og mer alvorlig hukommelsestap og hjernefeil.

Vaskulær demens

Den nest mest vanlige årsak til senil demens er vaskulær demens. Det kalles også mullti-infarkt demens. Denne typen utgjør om lag en tredel av alle demens. I denne demens, arteriene i hjernen stivne på grunn av fettavleiringer og akkumulering av annet rusk. Dette i sin tur fører til blokkering av blodstrømmen. Cellene i hjernen ikke får oksygen de trenger, og de dør. Andre sykdommer og tilstander, som for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol, hjertesykdom og diabetes, kan øke minnet tap knyttet til denne demens.
Meget ofte er det en kombinasjon av Alzheimers sykdom og vaskulær demens.

Frontotemporal Lobe dementias

Det er anslått at frontotemporal lapp demens utgjør om lag 10% av alle senil demens. Skaden, som navnet antyder, er i frontal og temporallappene i hjernen. En spesiell form for denne demens er Picks sykdom. Det er causeed med et økt antall Pick Bodies i hjernen. Disse organene forårsake celledød. Som denne og andre frontotemporal lobe demens fremgang, sosialt upassende atferd øker. Språk går tapt etter hvert som flere celler i disse fliker av hjernen dø av.

Lewy Body og Parkinsons demens

Lewy legeme demens er forårsaket av unormale mikroskopiske forekomster av protein, kalt Lewy-legemer, i nerveceller. Disse avleiringene ødelegge celler i hjernen over tid. Lewy legeme demens er mer sannsynlig å forårsake underskudd i tenkning, oppmerksomhet og konsentrasjon i stedet for i hukommelse og språk.
Parkinsons sykdom er en vanlig nevrodegenerativ bevegelse lidelse som rammer ca 1% av personer over 60 år. Det fører til demens er i ca 40% av personer med denne sykdommen. Det er også en type Lewy legeme demens Den delen av hjernen som er berørt er ansvarlig for beslutninger, dømmekraft, og visuell persepsjon. Memory forblir intakt inntil sent i sykdomsforløpet.

Reversible dementias

Reversible årsaker senil demens kan være herdet, i det minste delvis, ved å behandle den underliggende sykdommen. Kronisk narkotikamisbruk, flyttbare svulster, subdural hematomer, normal-hydrocephalus, vitamin B12 og andre vitaminmangel, hypotyreose, og hypoglykemi kan alle bli effektivt behandlet. Dette er grunnen til at det er viktig å gjøre en fullstendig opparbeiding av alle som er antatt å ha senil demens.

Forebygging / løsning

Noen irreversible senile demenser som Alzheimers sykdom, som har en genetisk komponent, kan ikke forhindres. Utbruddet av denne sykdommen kan forsinkes ved å unngå eller å slutte å røyke, spise et sunt kosthold, og holde mentalt og fysisk aktiv.
Selv folk som allerede har Alzheimers sykdom nytte av å gjøre disse tingene.
Medikamentell behandling bremser Alzheimers sykdom, men til slutt sykdommen utvikler seg til tross for alle mulige intervensjoner

Vaskulær demens kan trolig forebygges ved å følge samme plan. Hvis et godt kosthold og moderat trening ikke har kontroll over underliggende helseproblemer knyttet til utbruddet av vaskulær demens, da medisiner for å behandle disse helseproblemer er avgjørende for å unngå eller redusere alvorlighetsgraden av vaskulær demens.
Lewy legeme og frontotemporal lobe demens kan ikke forebygges heller. Enda verre, symptomene kan bare noe behandles med medisiner. Det er ingen god effektiv behandling.

Definer Demens

Definer Demens


Demens beskriver en gruppe av symptomer som alvorlig påvirker en persons sosiale og intellektuelle evner. Demens er forårsaket av endringer i hjernen, og er ofte forbundet med andre helsetilstander.

Symptomer

Vanlige demens symptomer inkluderer hukommelsestap, uorden, kommunikasjonsvansker og personlighetsforandringer. Mange demente har problemer med motorikk og koordinasjon.

Årsaker

De to viktigste årsakene til ikke-reversibel demens er Alzheimers sykdom og tap av hjernefunksjon grunn av slag. Årsaker til reversibel demens inkluderer hjernesvulster, skjoldbrusk forhold, infeksjoner og metabolske faktorer.

Risikofaktorer

Faktorene som øker en persons risiko for demens inkluderer alder og familiens historie. Kontrollerbare risikofaktorer inkluderer alkoholbruk, kolesterol og blodtrykk, diabetes, depresjon og røyking.

Komplikasjoner

Demens kan føre til andre helseproblemer, blant annet mangelfull ernæring, svekket personlig hygiene, søvnproblemer, depresjon og delirium. Demens ofte påvirker en lidende evne til å håndtere daglige aktiviteter, som for eksempel matlaging og kjøring.

Medisiner

Leger ofte foreskrive medisiner for å redusere eller bremse utviklingen av demenssymptomer. Disse medikamentene er kolinesterasehemmere, som øker dømmekraft og minne ferdigheter, og memantin, som påvirker hukommelse og læring.

Tegn og symptomer på demens i tilknytning til Parkinsons sykdom

Demens er forårsaket av sykdom som påvirker hjernen. Det påvirker en persons dag-til-dag liv, spesielt ved å skade deres korttidshukommelsen og generell forståelse. Parkinsons sykdom påvirker det sentrale nervesystemet, som fører til langsom bevegelser og stive muskler. Personer med Parkinsons sykdom og demens er ofte på en ytterligere ulempe på grunn av en manglende evne til å uttrykke seg verbalt eller gjennom ansiktsuttrykk.

Fakta

Omtrent 20 prosent av pasienter med Parkinsons sykdom går på å utvikle Parkinsons sykdom Demens (PDD), en nevrologisk lidelse som svekker nervesystemet. Det er over 50 tilstander som involverer demens, og PDD er en av de minst vanlige typer. Selv om det ikke finnes kur for PDD, kan visse vilkår og medisinering kontrollere symptomene til en viss grad.

Signs

Ifølge HelpGuide.org, kan pasienter med Parkinsons sykdom som utvikler demens vise symptomer som de følgende: hukommelsesproblemer, distractibility, forvirring, humørsvingninger, redusert tenkning, hallusinasjoner, forvirring eller manglende motivasjon. En person med Parkinsons som har symptomer på hallusinasjoner og motor kontroll problemer er mer sannsynlig å utvikle demens. Det tar vanligvis 10 til 15 år etter en Parkinsons diagnose for demens å tre i kraft.

Årsaker

Demens er ikke nødvendigvis forårsaket av Parkinsons. Ved tegn på demens har språkproblemer, uro eller vrangforestillinger, kan årsaken være en underactive skjoldbruskkjertelen eller en vitamin mangel. Parkinson-pasienter ofte utvikle depresjon, noe som kan ha lignende symptomer til at demens. I tillegg kan pasienter som utvikler Alzheimers demens, som er behandlet med andre medikamenter enn Parkinsons relatert demens. En nevrolog er best kvalifisert til å finne ut hvilken type demens en pasient har.

Misforståelse

PDD må ikke forveksles med demens med Lewy-legemer (DLB). Pasienter med DLB vil vise variasjoner i årvåkenhet og oppmerksomhet, tilbakevendende hallusinasjoner og motoriske symptomer som ligner på Parkinsons, som tap av spontan bevegelse. Hallusinasjoner generelt satt i tidlig i sykdoms utvikling, før problemer med motorstyring begynner å skje. Av og til, normale aldringstegn, som glemsel, er forvirret med demens, særlig fordi eldre mennesker over en alder av 85 er på et høyere risiko for demens.

Behandling

Noen medisiner som brukes til å behandle Parkinsons kan forsterke symptomer på PDD, så en nøye utformet behandling programmet er viktig. Omvendt, ved å justere medisiner for å forbedre symptomer på PDD, kan en pasient merke en økning i tegn på Parkinsons. Det er dokumentert at noen anti-demens som Aricept, Exelon og Reminyl kan bidra til å redusere hallusinasjoner og atferdsproblemer hos personer med PDD.

Demens Prognose

Demens er preget av mentale endringer som tap av hukommelse og høyere kognitive ferdigheter. Det forekommer oftest når cellene i hjernen degenerert på grunn av aldring eller andre forhold som sykdom.

Årsak

Prognosen for noen med demens vanligvis avhenger av den underliggende årsaken, som vanligvis varierer fra individ til individ.

Vitaminmangel

Hvis demens forårsaket av vitamin-mangel, vil personen komme i de fleste tilfeller når han mottar riktig ernæring.

Alzheimers sykdom

I de fleste tilfeller, vil personer med Alzheimers sykdom oppleve demens som blir stadig verre. Mens noen medisiner og terapier kan bremse sykdomsforløpet, er utsiktene for de med Alzheimers ganske dyster.

Stroke

Slagpasienter vil også lider permanent skade. Skaden er plutselig og sjelden har en tendens til å være progressive.

Varighet

Mange mennesker kan leve i årevis med demens, og det er irreversibel i de fleste tilfeller. Personer med demens også ofte lider av depresjon.

Demens Progresjon grunn tilstoppede arterier

Demens er en nedgang i kognitiv funksjon. Demens som skyldes tilstoppede arterier kan være progressiv og irreversibel. Ifølge MayoClinic.com, er det ingen kur for denne type demens.

Vaskulær demens

Tilstoppede arterier som kuttes strømmen av blod og oksygen til hjernen forårsake vaskulær demens. Ifølge HelpGuide.org, er vaskulær demens den nest vanligste formen for demens i USA.

Årsak

Ifølge MayoClinic.com, vaskulær demens kan resultere fra et slag, som er den fullstendige blokkeringen av en arterie i hjernen, eller ved en forsnevring av arteriene. Blodpropp eller plakk bygge opp på blodårene kan føre til innsnevring og blokkering av arterier.

Typer

Multi-infarkt demens refererer til vaskulær demens forårsaket av en serie milde slag eller forbigående iskemisk anfall, som kan gå ubemerket, men forårsake skade på deler av hjernen som regulerer hukommelse, språk og evnen til å lære.

Symptomer

Symptomer på demens som skyldes tilstoppede arterier kan omfatte hukommelsestap, svekket tale og språk evne, adferdsforstyrrelser, bevegelsesforstyrrelser og kognitiv svikt.

Betraktninger

Risikofaktorer for vaskulær demens inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, fedme og røyking. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er prognosen for de med multi-infarkt demens generelt dårlig.

Demens og blære infeksjoner

Demens og blære infeksjoner


Demens og delirium er nærstående lidelser som negativt påvirker normal kognitiv funksjon. En blære infeksjon er en treatable tilstand som påvirker urinveiene som kan føre til delirium.

Demens

Demens refererer til en nedgang i kognitive evner, hukommelsestap, svekket tale og språkferdigheter, atferdsforstyrrelser og personlighetsforandringer forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Ifølge MayoClinic.com, demens og delirium ofte sammenfallende, og de to forholdene har fellestrekk.

Delirium

Delirium utvikler raskt og er generelt preget av forvirring og en manglende evne til å ta hensyn. Delirium er vanligvis reversible og kan være forårsaket av en urinveisinfeksjon, blant andre sykdommer.

Blære infeksjon

En blære-infeksjon, også kjent som cystitis, er en type av urinveisinfeksjon som generelt er forårsaket av Escherichia coli, som er en type av bakterier som finnes i mage-tarmkanalen.

Symptomer

Symptomer på en blære infeksjon er en følelse av press på bekkenet, hyppig vannlating, smertefull brennende følelse ved vannlating og feber.

Behandling

Antibiotika vanligvis behandle blære infeksjoner. Behandling av en blære infeksjon behandler delirium som kan resultere fra den.

Demens på grunn av sepsis

Demens på grunn av sepsis


Demens og delirium er nærstående lidelser. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Intensive Care Medicine i 2007, er delirium en vanlig komplikasjon av sepsis, som er en immunsystem uorden.

Demens

Demens refererer til en gruppe av symptomer forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Symptomer på demens kan være hukommelsestap, svekket tale og språk evne, adferdsforstyrrelser, humørforstyrrelser, personlighetsforandringer og hallusinasjoner.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, delirium og demens ofte overlapper hverandre og kan dele vanlige årsaker. Demens og delirium forårsaket av infeksjoner og immunsystem lidelser kan være reversible.

Sepsis

Sepsis er en alvorlig sykdom forårsaket av kroppens reaksjon på bakteriell infeksjon. En overaktiv immunsystem kan forårsake blodpropper for å blokkere strømmen av blod til organer, som kan føre til organsvikt, og død.

Betraktninger

Ifølge Medline Plus, eldre, spedbarn og de med svekket immunforsvar er mest sannsynlig å få sepsis. Demens ofte er assosiert med død sepsis hos eldre.

Årsak

Delirium og demens er forhold som faller inn under de mer generelle termer "mental status Change" eller "akutt forvirringstilstand." Sepsis er en mulig årsak til mental statusendring.

Behandling

Behandling av sepsis behandler demens forårsaket av sepsis. Midler som brukes til behandling av sepsis kan inneholde antibiotika og vasopressorer, som er legemidler som øker blodtrykket.