Digidexo.com

hvor ligger nivået på hvite blodceller

Skilt og symptomer på lavt antall hvite blodceller

Skilt og symptomer på lavt antall hvite blodceller


Hvite blodceller (WBCer) er en av de to typer blodceller er til stede i menneskekroppen (den andre er de røde blodceller.) Kalt leukocytter, disse celler har den primære funksjon for å bekjempe infeksjoner. Det er et bredt spekter til verdien av normale nivåer av hvite blodceller, som varierer mellom 4.300 og 10.800 celler per kubikk ml blod. Et lite volum av leukocytter i kroppen er et tall som er noe mindre enn dette område. Denne tilstanden, som kalles leukopeni, er lett å definere, men vanskelig å diagnostisere. Dens symptomer og tegn er vanligvis svært små og kan forveksles med andre tegn på infeksjon.

Nøytropeni

Ifølge University of Virginia School of Medicine, en dråpe i greven av en av de viktigste leukocytter, kalt nøytrofile granulocytter, er det viktigste tegn på lavt antall hvite blodceller. Denne tilstanden er kjent som nøytropeni. Nøytrofiler er de celler som beskytter kroppen fra store infeksjoner, slik som sopp-og bakterielle infeksjoner. Men kan folk uten leukopeni midlertidig har alle symptomene på nøytropeni hvis de er syke og de nøytrofile midlertidig slippe. En lege er å avgjøre om nøytropeni faktisk er et symptom på et lavt antall hvite blodlegemer ved hjelp av en rekke tester.

Følelser av sykdom

De viktigste symptomer forårsaket av et lavt antall hvite blodceller omfatter sporadisk feber, konsistente frysninger, ubehag og en sår hals, melder University of Virginia School of Medicine. Andre symptomer er tretthet og svakhet. Dette er alle tegn på en infeksjon eller andre sykdommer.

Vanskelighetsgrad bekjempe infeksjoner

Ifølge Thinkquest, noen av de andre symptomene på lavt antall hvite blodlegemer inkluderer en manglende evne til å bekjempe infeksjoner, lever abscesser, lungebetennelse, blemmer i munnen og stomatitt. Mens disse forholdene kan oppstå selv om du ikke har et lavt antall hvite blodlegemer, de med et lavt nivå av hvite blodceller er spesielt utsatt for disse problemene.

Behandling for lavt antall hvite blodceller

Behandling for lavt antall hvite blodceller


Når hvite blodlegemer er lavere enn hva som anses normalt, du lider av en tilstand som kalles leukopeni, noe som svekker kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Ifølge en SteadyHealth.com artikkel, er det normale nivået for hvite blodceller mellom 4.300 og 10.000 per kubikkmillimeter blod. Vanligvis mennesker opplever et fall i hvite blodceller når gjennomgår kjemoterapi eller strålingsbehandlinger for forskjellige typer av kreft. Sykdommer som Wilsons sykdom og non-Hodgkins lymfom under svangerskapet kan også redusere hvite blodverdier.

Typer hvite blodlegemer

Det er fem forskjellige typer av normale hvite blodlegemer inkludert lymfocytter, nøytrofile granulocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Mens noen hvite blodcelleforstyrrelser vedrører kun en type hvite blodceller, mens andre kan omfatte flere eller alle av dem. De vanligste lidelsene er de som involverer nøytrofile granulocytter og lymfocytter.

Medisinering Behandlinger

Stoffer som Pegfilgrastim og filgrastim er ofte foreskrevet for behandling av lavt antall hvite blodlegemer. Beskrevet som "vekstfaktorer", inneholder de cytokiner, som øker antallet hvite blodlegemer i benmargen. Andre medikamenter som kan bidra til å øke antallet hvite blodceller inkluderer adrenalin, aspirin, allopurinol, heparin, kortikosteroider, kloroform, og kinin. Legemidler som hindrer skarpe telle dråper i hvite blodceller inkluderer Leukine, Sargramostim, og Filgrastim. Medisiner som Gancioclovir eller Acyclovir kan bidra til å unngå spesielle virusinfeksjoner.

Antimikrobielle medisiner

Når immunforsvaret er undertrykt på grunn av kjemoterapi eller spesielle legemidler, kan leger fore antimikrobielle legemidler eller stoffer som tregere eller drepe eskalerende bakterier eller mikrober. Noen inkluderer Flucanozole, Sulfametoksazol, filgrastim og Intraconzole.

Injeksjoner og IVs

Noen ganger når du administrerer en pasients lav blodceller på grunn av kreft behandlinger, leger bestille en injeksjonsbehandling eller en gitt intravenøst ​​(IV). Behandlinger som disse medfører spesielle proteiner som kan aktivere blodmargen til å produsere flere hvite blodceller, så vel som røde blodlegemer eller blodplater. Disse vekstfaktorer tillate kroppen å fungere når det er sunt.

Personlig hygiene og forholdsregler

Når dine hvite blodceller er lav, ta ekstra vare på dine personlige hygienevaner for å redusere faren for infeksjon. Foruten å vaske hendene, rens munnen flere ganger daglig ved hjelp av en frisk antiseptisk munnvann. Hold neglene pent trimmet, men likevel være forsiktig med å trimme neglene så korte at de blør. Diskuter med legen din måter for ikke å pådra sykdommer. Beskytt deg selv med vaksiner for å forebygge alvorlige infeksjoner i forkant av influensasesongen.

Advarsler

Bære en kirurgisk munnbind i fellesfylte miljøer som en flyplass. Fordi friske planter, blomster eller frukt kan være bærere av sopp og bakterier, unngå dem. Se etter riper og kutt som trenger rengjøring, og hvis du gjør får kuttet, gjelder nye dressinger minst en gang daglig.

Utvalg av hvite blodceller hos barn

Utvalg av hvite blodceller hos barn


Den hvite blodlegemer er en test bestilt av en lege å avgjøre om et barn lider av en infeksjon, sykdom eller allergisk reaksjon. Når kroppen er kjemper en av disse forholdene, vil den hvite blodlegemer være høyere enn normalt. Hvis en pasient som er mottakelig for infeksjon eller sykdom, kan hans hvite blodceller være lavere enn normalt.

Betydning

Hvite blodlegemer er de cellene som angriper og fjerner bakterier og virus fra kroppen. Et lavt antall hvite blodlegemer kan vise om barnet ditt er i fare for infeksjon og et høyt antall hvite blodlegemer kan vise om en infeksjon, virus eller sykdom kan allerede være til stede.

Hvite blodlegemer Typer

Flere store hvite blodcelletyper utgjør det samlede antall hvite blodlegemer. Disse cellene inkluderer nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, basofile og eosinofile. Tallene for hver av disse celletypene i den hvite blodprosent hjelper en lege avgjøre hvor sunt ditt barns immunsystem er. For mange eller for få av noen av disse typer blodceller kan påvirke barnets immunsystem.

Sunn Range

En sunn utvalg for barn er mellom 4500 til 10 000 hvite blodlegemer per mikroliter, men en eksakt Rekkevidden avhenger av barnets alder og kjønn. Normale verdier varierer med alderen. Hvite blodceller er høyest hos barn under ett år gammel, og fortsette å falle inn i voksenlivet. Enkelte områdene finnes for de fem hovedtyper av celler som utgjør den samlede antall hvite blodlegemer.

Usunn Range

Et ubegrenset antall som faller over eller under den sunne området regnes som usunn. I tillegg til den samlede antall hvite blodlegemer rekkevidde, kan legen være spesielt oppmerksom på de områder av de spesielle celler i antall hvite blodlegemer. Lymfocyttene i antall hvite blodlegemer for barn vil være viktig for legen din. En lymfocytt nivå over 40 prosent eller under 15 prosent kan indikere en helserisiko for barnet ditt.

Unormale resultater

Et unormalt lavt antall hvite blodlegemer betyr at en pasient opplever leukopeni, som kan være på grunn av benmargssvikt, stråling eller en infeksjon eller sykdom som påvirker leveren eller milten. Et unormalt høyt antall hvite blodlegemer betyr at en pasient opplever leukocytose. Leukocytose kan oppstå på grunn av anemi, smittsom sykdom, leukemi, allergier eller ekstrem fysisk eller følelsesmessig ubehag.

Normal hvite blodceller hos barn

Blod som strømmer gjennom kroppen er fullblod. Det består av hvite blodceller, røde blodceller og blodplater. De hvite blodcellene er hæren; de oppdage og bekjempe infeksjoner. Hos barn som hos alle mennesker, avslører den hvite blodlegemer om en person kjemper infeksjon.

Nyfødte

Nyfødte har høyest antall hvite blodlegemer. Typiske nyfødte har en teller som strekker seg fra 9000 til 30.000 leukocytter. Leukocytter er et annet navn for en hvit blodcelle.

Barn

Etter de første par ukene av livet, er hvite blodlegemer ikke aldersspesifikke. Et friskt barn og en sunn fullvoksen voksen vil ha teller som speiler hverandre. Den normale leukocytter er 4000 til 10.800 i et sunt menneske.

Lav Count

Et lavt antall hvite blodlegemer er under 3500. Grunner til nedgangen kan inkludere en infeksjon som bruker opp de hvite blodcellene raskere enn de kan regenerere; kreft; medfødte og autoimmune sykdommer; og medisiner. Et barn med et lavt antall hvite blodceller kan ikke viser noen av symptomene på bekjempelse av en sykdom; det eneste signalet kan være en feber på 100,5 grader eller over. Hvis du har grunn til å tro ditt barns teller har falt, for eksempel en historie med dette problemet, og barnet ditt har feber, ring din barnelege umiddelbart.

Høy Count

Vanligvis når et barns hvite blodlegemer er høy, er at kroppen produserer en hær til å bekjempe en infeksjon. Forhøyede nivåer kan være på grunn av en benmargs sykdom eller en immunsystemsykdom, eller det kan være en reaksjon på medisiner. Typiske barnesykdommer assosiert med et høyt antall hvite blodlegemer inkluderer kikhoste og meslinger. Hvis barnet ditt har en høy hvite blodlegemer, vil hennes barnelege bestille tester for å finne årsaken.

Hvorfor Få Testet

Vanligvis er en blodlegemer gjort hvert år på ditt barns fysiske bare for å sikre at barnet ditt er faktisk sunt og ingenting usett er lurking. Utenom normal fysisk, kan et antall hvite blodlegemer bli beordret til å teste for en infeksjon, avslører en sykdom eller overvåke fremdriften for en behandling for en sykdom eller infeksjon. Hvis den hvite blodlegemer er innenfor normalområdet, er behandlingen en suksess.

Hvordan Raise lavt antall hvite blodceller

Hvordan Raise lavt antall hvite blodceller


Hvite blodceller er en del av immunsystemet som virker som "første reaksjoner" når kroppen er invadert av en utvendig middel, slik som et virus, bakterier eller sopp. Det finnes flere typer hvite blodceller, men de to som vanligvis forbindes med lave teller er T-hjelpeceller og nøytrofile. Ødeleggelsen av T-hjelperceller, som bekjempe opportunistisk infeksjon, er antatt å være et middel som HIV-infeksjon blir AIDS. Mer vanlig er en tilstand som kalles nøytropeni, karakterisert ved nærvær av mindre enn 1,500 neturophils per milliliter av blodet, som er forårsaket av legemiddeltoksisitet eller vitaminmangel.

Hvordan Raise lavt antall hvite blodceller

•  Identifiser de manglende celletyper. Hvordan du øker din hvite blodlegemer avhenger av type hvite blodceller mangler. Selv da kan det være ulike årsaker til de lave teller, men å identifisere mangelcelletype vil gi medisinske fagfolk ledetråder til årsaken.

•  Ta interleukin-2 eller IL-2, for å formere T-hjelperceller. Forskning av Dr. Kendall Smith hvor hvite blodceller gjenkjenner antigener avdekket en naturlig celleprotein, IL-2, som utløser gjengivelse av T-hjelperceller. Selv om IL-2-behandling kan forårsake bivirkninger, er det ofte brukt i de fleste vaksiner å bidra til å øke immunresponsen. Det er også en viktig del av behandlingen av HIV-pasienter, hvor det er gitt i forbindelse med antivirale medikamenter for å bidra til å undertrykke utviklingen av fullt utviklet AIDS.

Supplement ernæring å reversere nøytropeni. Nøytropeni kan være forårsaket av mangel på vitamin B-12 eller folat. En daglig multivitamin kan reversere mangel, som kan spise mat rik på disse næringsstoffene, slik som melk, fisk og egg (B-12) og bladgrønnsaker (folat). Fordi B-12 finnes i planter er utilgjengelig i menneskelig fordøyelsen, veganere er utsatt for nøytropeni med mindre de tar vitaminer eller spise beriket soya produkter.

Unn akutt nøytropeni med neupogen. Neupogen er en nøytrofil-stimulerende vekstfaktor som blir administrert ved injeksjon. Brukes primært hos pasienter som gjennomgår kjemoterapi, er neupogen tilgjengelig på resept.

Få en benmargstransplantasjon. Selv vanligvis ikke en direkte behandling for lavt antall hvite blodlegemer, kan en benmargstransplantasjon kurere aplastisk anemi eller leukemi som forårsaker alvorlig nøytropeni. Fremgangsmåten er noe smertefulle og moderat risikabelt, men så blir brukt bare i ekstreme tilfeller.

Hint

  • Lavt antall hvite blodlegemer er en alvorlig tilstand som alltid bør behandles i samråd med en medisinsk faglig. Nøytrofile granulocytter er de mest tallrike av de hvite blodcelletyper. Nøytropeni (lav nøytrofiltall) er inndelt i forhold forårsaket av svikt i benmargen og de som er forårsaket av ødeleggelse av cellene på andre områder av kroppen.
  • Uten en blodprøve, kan det være vanskelig å diagnostisere lavt antall hvite blodlegemer. Vedvarende feber og hyppige infeksjoner er en indikasjon på at du bør få en blodprøve.

High Protein Diet å hjelpe øke antallet hvite blodceller

Hvite blodceller er direkte ansvarlig for å styrke effekten av immunsystemet, slik at du vil ønske å ta alle mulige tiltak for å øke antall hvite blodlegemer hvis din nåværende nivåene er lave. Heldigvis kan hvite blodlegemer bli positivt påvirket gjennom kosten manipulasjoner, slik at du kan øke din immunitet mot sykdommen uten å måtte ty til dyre reseptbelagte medisiner.

Høy-protein diett

Konsumere en diett som er godt balansert med massevis av magre proteiner, sunt fett, frukt og grønnsaker for å øke antall hvite blodlegemer, beskytter kroppen fra sykdom og sykdom. Du bør bestrebe seg på å konsumere minst ett gram protein for hver kilo kroppsvekt (2,2 pund). Dette betyr at hvis du veier £ 200, bør du spise rundt 90 gram protein hver eneste dag, ideelt sett fordeles jevnt mellom alle dine daglige måltider. Dette vil bidra til å sikre at kroppen din ikke er overbelastet med høye nivåer av protein til enhver tid, og gir fordøyelsessystemet med en jevn tilførsel av protein for å legge til rette for en økt antall hvite blodlegemer. Kvalitet kilder til magre proteiner kan finnes i lav-fett kjøtt, fjærkre, sjømat, bønner og meieriprodukter. Angå sunt fett, bør rundt 30 prosent av det totale daglige kaloriene kommer fra fett kilder, med bare 5 prosent av det kommer fra mettet fett. Resten bør komme fra umettede kilder, inkludert oljer, nøtter, frø og sunne fett som finnes i sjømat. Prøv å spise minst en frukt eller grønnsak (men helst en av hver) med hvert måltid som du forbruker.

Høy-protein diett Meals

Basere dine måltider rundt et kutt av fersk, magert kjøtt for å sikre at du oppfyller dine daglige proteinbehovet, sammen med som omfatter rikelig med meieri å fylle eventuelle hull i protein forbruk planen. En god high-protein måltid mens på denne planen kan bestå av kalkun chili med bønner servert med en hage salat og et glass eller to av melk. Dette vil gi kroppen med nok proteiner, kalorier og næringsstoffer for å øke antall hvite blodceller og samtidig unngå usunn mettet fett. En annen god sample måltid kan bestå av sitron-pepper laks servert med brun ris og spinat.

Årsaker til lavt antall blodplater og unormale hvite blodceller

Årsaker til lavt antall blodplater og unormale hvite blodceller


Ditt blod inneholder blodplater og hvite blodceller. Hvite blodceller bekjempe infeksjon og sykdom. Blodplater er ansvarlig for å hjelpe blodklump i tilfelle av en skade, og for reparasjon av skadede celler. Når platetallet er lavt eller hvite blodceller ser unormale, kan det signalisere en mer alvorlig helseproblem.

Lavt antall blodplater

Trombocytopeni, eller lavt blodplatetall i blodet, er vanligvis en sekundær tilstand forårsaket av en større, slik som HIV eller leukemi. Det kan også være en bivirkning fra medisiner som heparin og kinin. Andre årsaker til et lavt antall blodplater inkluderer graviditet, hemolytisk uremisk syndrom, blodforgiftning og idiopatisk trombocytopenisk purpura (når immunsystem feiltakelse angrep blodplater). Alle disse forholdene er farlig og gjøre trombocytopeni viktig å se etter.

Behandling

Legen din kan forskrive kortikosteroid medisiner eller immunsystem suppressants som Cytoxan eller Imuran å behandle en lavt antall blodplater. Dersom teller er faretruende lav, kan det hende du må ha intravenøs immunglobulin. I noen tilfeller kan kirurgi for å fjerne milten være nyttig i å snu lavt antall blodplater. For de som gjennomgår kjemoterapi eller med leukemi, er platekonsentrater administreres, samt blodoverføringer for de som har mistet blod på grunn av et lavt antall blodplater.

Unormale hvite blodceller

Unormale hvite blodceller kalles leukemiceller. Normalt, når blodlegemer av alle slag ikke er nødvendig eller bli gamle, dør de. Leukemiceller ikke. I stedet har de publikum rundt andre blodceller og blodplater, og hindre dem fra å utføre sine plikter. Leukemi er en form for kreft.

Leukemi Behandlinger

Behandlingstilbud vil variere, avhengig av hvor leukemi celler er funnet, din alder, og hvilken type leukemi. Disse inkluderer milt fjerning kirurgi (hvis forstørret), kjemoterapi, strålebehandling, stamcelletransplantasjon, biologisk behandling og vaktsom venter. Ofte kan to eller flere av disse behandlinger benyttes på samme tid. Vaktsom venter og biologisk terapi kan brukes i begynnelsen stadier av leukemi, mens kjemoterapi, stamcelletransplantasjon og milt fjerning oppstå når leukemi er videre kommet.

Symptomer

Symptomer på leukemi inkluderer hovne lymfeknuter, hyppige infeksjoner, feber, følelse trøtt eller svak, uforklarlig vekttap eller lett blåmerker eller blødning. Symptomer på lavt antall blodplater inkluderer lett blåmerker, overdrevne blødninger, spontan blødning fra tannkjøttet eller nesen, blod i avføring eller urin, eller uvanlig kraftige menstruasjonsstrømmer. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege. Når du arbeider med sykdommer som HIV og leukemi, er ofte viktig tidlig oppdagelse.

Lavt antall hvite blodceller Diagnose

Når hvite blodceller blir undersøkt, blir de vurdert basert på det totale antall WBC i en kubikk millimeter av venøst ​​blod og ved den prosentandel av hver type celle (kalt leukocytter). En samlet lav WBC er et tegn på overveldende infeksjon, kosttilskudd mangler, benmargssvikt og autoimmune sykdommer. En økning i mengden av en leukocytt vil bety en reduksjon i en annen, og indikerer en viss patologi eller en gruppe av patologier.

Den viktigste funksjonen til WBCs er å bekjempe infeksjoner og reagere mot fremmedlegemer. Fem typer WBCs er lett identifiseres på et blodutstryk. I rekkefølge av minst til mest rikelig disse cellene; nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile.

Forstyrrende faktorer som kan forårsake en falsk Count

Det er flere faktorer som kan føre til at antall hvite blodlegemer til å være høyere eller lavere enn forventet. Hvis disse faktorer som ikke er betraktet som en falsk diagnose kan bli gjort. Spising, fysisk aktivitet og stress kan føre til en økning i WBC. I tillegg er en kvinne i hennes siste måneden av svangerskapet har en tendens til å ha høyere nivåer.

Din WBC vil være lavere om morgenen og høyere i sen ettermiddag og kveld. Det har også en tendens til å være aldersrelaterte. Nyfødte og spedbarn har en tendens til å ha høyere antall hvite blodlegemer enn voksne. De eldre har ofte en så lav teller at de ikke engang svare på infeksjon.

Enkelte legemidler kan forstyrre en nøyaktig telling i tillegg. Aspirin, epinefrin, heparin, kinin, steroider og kloroform vil øke nivåene. Antibiotika, antihistaminer, Antityroidlegemidler, barbiturater og diuretika vil decease nivåer.

Redusert Nøytrofiler

Neutrofiler er den vanligste typen av leukocytt. Deres primære funksjon er å fordøye og drepe bakterier. I en akutt bakteriell infeksjon eller traume flere nøytrofiler vil bli gjort.

Lavt antall nøytrofile nivåer kan indikere en overveldende bakteriell infeksjon, anemi, viral infeksjon eller Addisons sykdom. Hvis du har et lavt antall nøytrofile, er du sies å ha nøytropeni.

Redusert Lymfocytter

Lymfocytter er delt inn i to typer: T-celler og B-celler. T-celler er involvert i cellulær-type immunreaksjoner. B-celler er en del av det som kalles humoral immunitet, som involverer produksjon av antistoffer.

Et lavt lymfocytt-nivå er indikativt for leukemi, sepsis og immunsviktsykdommer slik som lupus og sent stadium av HIV-infeksjon.

Lave Monocytter

Monocytter er celler som er i stand til å bekjempe bakterier. Den er svært lik nøytrofile i måten de fungerer, men kan produseres mye raskere og tilbringe lenger i sirkulasjon. Normalt er den eneste årsak til lave nivåer er monocytt som et resultat av legemiddelterapi, spesielt med bruk av prednison.

Lave eosinofile og basofile

Begge disse celler er involvert i allergiske reaksjoner og noen parasittiske infeksjoner. Hverken celle reagerer på noen måte å bakteriell eller viral infeksjon. Et lavt nivå eosinofil er en reaksjon på øket adrenosteriod produksjon. Et lavt nivå basofile kan være et resultat av en akutt allergisk reaksjon, hyperthryoidism eller stress.

Årsaker til lavt antall hvite blodceller

Årsaker til lavt antall hvite blodceller


Flere årsaker finnes for lavt antall hvite blodlegemer. I nesten alle tilfeller, mens avhengig av bestemt type hvite blodceller, er det gjenkjennelige symptomer. Mesteparten av symptomene klynge rundt typiske resultater av infeksiøse prosesser eller sykdommer. Imidlertid er en detaljert analyse av blodet nødvendig for å identifisere den nøyaktige beskaffenhet av det lave nivå av disse celler.

Betydning

Benmargen produserer hvite blodceller (leukocytter). Normalt ca 100 milliarder dollar leukocytter er skapt i kroppen hver dag. Blodprøver måle nivået av leukocytter i form av antall leukocytter per mikroliter blod. En normal verdi kjører vanligvis mellom 4000 og 11 000 celler per mikroliter. Hvis noe fører til at nivået for å falle under 4000, er det et tegn på en sykdomsprosess og gjør en person mer åpen for infeksjoner.

Typer

Det finnes fem typer av leukocytter: nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Neutrophils utgjør kroppens forsvar mot invaderende bakterier og sopp-infeksjoner. Omtrent 45 til 75 prosent av leukocytter i blodet er nøytrofile. En lav verdi er noe under 1000 per mikroliter. Lymfocytter representerer mellom 20 til 40 prosent av hvite blodlegemer. Når nivået synker ikke så langt under 1500 celler per mikroliter, kan det være ingen symptomer, men lavere nivåer åpner muligheten for infeksjon. Monocytter er en liten brøkdel av leukocytter --- én til ti prosent. Et sunt nivå er mellom 200 og 600 celler per mikroliter. Eosinophils representerer om lag 7 prosent av sirkulerende leukocytter. Et lavt nivå kan ikke forårsake spesielle symptomer. Basofile kan telle alt fra null til 300 per mikroliter.

Funksjoner

Over alt er det minst 31 forskjellige årsaker til lavt antall hvite blodlegemer. Disse inkluderer leukemi, aplastisk anemi, kjemoterapi, strålebehandling, lupus, sykdommer i lever og milt, og ulike barndom og voksen sykdommer slik som meslinger, flue, malaria og tyfus. Visse legemidler som doxorubicin hydrocholoride, ceflizoxime og klorpromazin samt legemiddelinteraksjoner kan føre til leukopeni, kan Lave lymfocytter skyldes humant immunsviktvirus (HIV). Behandling med kortikosteroider, kjemoterapi eller stråleterapi for cancer kan også føre til denne tilstanden. Det kan også skje bare under akutt stress. Lave monocyttnivåer er forårsaket når noen bakterier frigjør toksiner eller fra kjemoterapi eller kortikosteroider. Lave nivåer av eosinofile kan skje med Cushings syndrom, en lidelse av binyrene eller stress.

Identifikasjon

Antallet hvite blodceller i kroppen blir bestemt gjennom en blodprøve som kalles en komplett blodprosent, vanligvis forkortet til CBC. Når det er nødvendig eller ønskelig å vite nedbryting av hver type, kalles dette en differensialblodprosent. Tellingen kan utføres manuelt eller ved et automatisk teller. Manuelle tellinger innebærer å sette en flekk av blod på et lysbilde, og deretter telle og identifisere et bestemt antall celler. Automatiserte teller, mens raskere, oppleves ikke å være så nøyaktig.

Effekter

Lave verdier av hvite blodceller har forskjellige symptomer og årsaker. Et lavt antall neutrofiler kalles nøytropeni. Vanligvis når benmargen ikke kan produsere nok til å gjøre opp for de som blir ødelagt gjennom bakterie- eller virusinfeksjoner, allergier, noen medisiner, kreft eller strålebehandling for kreft, vil nøytropeni utvikles. Når nøytrofile faller under forventet nivå, vil personen bli enda mer utsatt for smittsomme sykdommer. Siden monocytter blir makrofager, som er de primære åtseldyr cellene i kroppens immunsystem, kan lave nivåer påvirke immunitet. Eosinofiler spiller også en rolle i immunforsvaret, slik at sykdommer kan ha lignende resultater. Basofile påvirke immunitet og reparasjon av sår, som blir berørt av lave nivåer av disse cellene.

Betydningen av hvite blodceller i urinen

Har du noen gang gitt en urinprøve til legen din under en årlig checkup? Visste du lurer på hvilke tester laboratoriet utfører på urinprøver, og hva resultatene tilsier? En hvit blodceller er en av disse testene.

Funksjon

Hvite blodceller er en del av kroppens forsvar mot bakterier, virus og andre fremmedelementer.

Identifikasjon

Laboratorie techs bruke et mikroskop for å telle hvite blodlegemer i urinsedimenter.

Betydning

Normal hvite blodlegemer i urinen er lav. Tilstedeværelsen av et stort antall hvite blodceller i urinen - vet som pyuria - indikerer en infeksjon eller betennelse i deler av urinveissystemet.

Symptomer

Tilstedeværelsen av et stort antall hvite blodceller i en urin får den til å være regn med en ubehagelig lukt. Magesmerter, feber og svie ved vannlatning er symptomer som kan følge høye hvite blodceller telle i urinen.

Betraktninger

Tilstedeværelsen av et stort antall hvite blodceller i urinen kan skyldes forurensning med vaginale sekresjoner og andre faktorer. Følg alltid retningslinjene lab for urin prøveinnsamling.

Lave hvite blodceller Behandlinger

Hvite blodceller er en viktig del av kroppens immunsystem. Det finnes fem typer av hvite blodlegemer, men en mangel i noen av dem vil bli kontaktet på samme måte av en lege. Det er viktig å oppsøke lege hvis du mistenker at din hvite blodceller er lav, da dette ikke er en tilstand som kan tas opp hjemme.

Underliggende tilstand

Primær behandling av lavt antall blodlegemer vil være å behandle den underliggende årsaken. Mange ganger den underliggende årsaken er kreft relatert, men det finnes andre immunsystem lidelser som også føre til lavt antall hvite blodlegemer. Leukemi er en type kreft som angriper en viss type hvite blodlegemer, men mange kreftformer er behandlet med kjemoterapi og strålebehandling, som også føre til hvite blodlegemer til å dyppe. Myelodysplastisk syndrom og aplastisk anemi er to auto immune sykdommer som også forårsaker lavt antall hvite blodceller.

Andre tiltak

Ved behandling av den underliggende tilstanden svikter, eller en lege prøver å få hvite blodverdier høyt nok for en annen syklus av kjemoterapi, kan bli tatt ytterligere tiltak. En lege kan velge å stimulere hvite blodceller ved å administrere en hvit blodcelle vekstfaktor, slik som granulocytt-kolonistimulerende faktor eller en granulocytt transfusjon. Leger kan også ønske å administrere legemidler til aide immunforsvaret i bekjempelsen av infeksjon. Disse kan inkludere anitbiotics, antivirale medisiner eller kortikosteroider.

Forholdsregler

En annen del av behandling av en pasient med et lavt antall hvite blodlegemer er for både pasienten og omsorgs eventuelle å ta ekstra forholdsregler mot infeksjon mens immunsystemet er svak. Dette kan være så enkelt som ekstra håndvask, men i mer ekstreme tilfeller kan det også inkludere hansker, kjoler og masker og isolere pasienten til et privat rom.

Grunner for lavt antall hvite blodceller

Grunner for lavt antall hvite blodceller


Lavt antall hvite blodceller kan være et resultat av en rekke sykdommer. En reduksjon i hvite blodceller betyr din evne til å bekjempe infeksjoner er redusert. Leukopeni er den medisinske termen for lavt antall hvite blodlegemer. Det kan være forårsaket av medfødte lidelser, virussykdom, noen kreftformer, visse legemidler eller autoimmune lidelser.

HIV / AIDS

HIV og AIDS kan føre til et lavt antall hvite blodceller telle. Humant immunsviktvirus kalles hiv og full blåst sykdommen kalles AIDS. HIV / AIDS er forårsaket gjennom seksuell overføring, sprøytedeling, unsterilized medisinsk eller dental utstyr og kan smitte fra mor til foster. Du er på et høyere risiko for enkelte typer noen kreftformer og et stort antall infeksjoner. Det kan føre til infeksjoner som bakteriell lungebetennelse, tuberkulose, viral hepatitt, herpes simplex, kryptokokkmeningitt og toksoplasmose. Kreft inkluderer non-Hodgkins lymfom og Kaposis sarkom.

Leukemi

Leukemi er kreft i lymfesystemet og benmarg. Med denne sykdommen, danner benmargen en overflod av unormale hvite blodceller. Du kan oppleve symptomer på tretthet, svakhet, feber og frysninger, hovne lymfeknuter, gjentatte infeksjoner, vekttap, tap av matlyst, overdreven svette og kortpustethet. Leukemi kan behandles med cellegift, stråling eller en benmargstransplantasjon.

Aplastisk anemi

Aplastisk anemi oppstår når det er skade på benmargen som hindrer evnen til å produsere nye blodceller, inkludert hvite blodceller. Den kan være et resultat av en autoimmun sykdom, kjemoterapi, stråling, toksiske kjemikalier, noen medikamenter eller en viral infeksjon. Du kan oppleve symptomer som inkluderer tretthet, rask puls, hjerte knurrer, blek hud, svimmelhet, hudutslett, svimmelhet, lett blåmerker eller langvarige blødninger fra skader og vedvarende infeksjoner. Behandling kan inkludere transfusjoner av blod, pakket røde blodlegemer, blodplater, immunosuppressents, antibiotika, antivirale, benmargstimulerende stoffer eller en benmargstransplantasjon.

Hypertyreose

Hypertyreose er en en overaktiv skjoldbruskkjertel som kan resultere i et lavt antall hvite blodprosent. Skjoldbruskkjertelen produserer for mye thryoxine, som et hormon som regulerer stoffskiftet. Hypertyreose kan være forårsaket av en autoimmun lidelse, Graves sykdom, betennelse i skjoldbruskkjertelen, hyper-fungerende skjoldbrusk knuter eller thyreoiditt. Symptomer kan inkludere vekttap på tross av en økt appetitt, rask hjerterytme, overdreven svette, tretthet, angst, søvnforstyrrelser, endringer i avføringsmønster og følsomhet for varme. Det kan behandles med betablokkere, anti-skjoldbrusk medisiner, radioaktivt jod eller kirurgi.

Medfødte sykdommer

Lavt antall hvite blodceller kan være forårsaket av medfødte lidelser som Kost syndrom og myelokathexis. Kost syndrom er redusert produksjon av nøytrofile. Myelokathexis er en tilstand der nøytrofile ikke inn blodet. Neutrophils omfatter mellom 45 og 75 prosent av hvite blodlegemer, ifølge Merck.

Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer kan være ansvarlig for lavt antall hvite blodlegemer. To eksempler er reumatoid artritt og lupus. Revmatoid artritt forårsaker betennelse i leddene, hevelse, smerte og til slutt deformiteter i leddene. Lupus er en tilstand av kronisk betennelse i nyrene, ledd, hud, blodceller, hjerte og lunger. Behandling for begge lidelser kan omfatte immunosuppressents og smertestillende midler.

Effekten av lavt antall hvite blodceller på Healing etter operasjonen

Normalt inneholder en dråpe blod mellom 7000 og 25 000 hvite blodceller, ifølge Franklin Institute (se lenke i Resources nedenfor). Og disse cellene, kroppens forsvarssystem mot infeksjoner og bakterier, bare lever noen få dager eller uker. Derfor er det viktig - spesielt etter kirurgi og under utvinning - å ha en god tilførsel av hvite blodceller for å umiddelbart løse eventuelle bakterier eller infeksjoner som kan dukke opp på scenen. Mens målet er å ha en god tilførsel, kan du har for mange (som i tilfelle av leukemi) eller for få, noe som er like ille.

Hvite blodlegemer (leukocytter) Definert

Hjerte, blodårer, kapillærer og arterier inneholde alle hvite blodceller (leukocytter), samt rød (erytrocytter) blodceller. Flere typer hvite blodceller eksisterer (nøytrofiler, eosinofile, lymfocytter, monocytter og granulocytter), og omtrent 95 prosent av dem alle er produsert i kroppene benmarg. Hvite blodlegemer er ansvarlig for å beskytte oss mot allergener, bakterier og infeksjoner. De bidrar i helbredelsesprosessen og bidra til å beskytte oss mot celle mutasjoner som fører til kreft.

Effekt av lavt antall hvite blodceller: En svekket immunforsvar

Når vi har for få hvite blodceller i kroppen vår (under minste 7000 celler som normalt finnes i en dråpe blod), så vi står i fare for å bukke under lettere til noen allergen eller bakterie som forsøker å delta i vår blodstrømmen. Dermed en effekt av å ha et lavt antall hvite blodlegemer er et nedsatt immunforsvar.

Nedsatt immunforsvar Effects

Et svekket immunforsvar kan i sin tur ha mange negative effekter på kroppen: det vil gjøre kroppen mer mottakelig for infeksjoner, sykdommer og tilstander som hepatitt, lungebetennelse, blødningsforstyrrelser og anemi. Det vil redusere kroppens evne til å helbrede sår, spesielt viktig for de som har blitt skadet. Men det kan også påvirke de utvinne fra kirurgi sår også. Og, på grunn av nedsatt system, de hvite blodlegemer ikke vil være i stand til å hjelpe til med å forebygge celle mutasjoner.

Lave hvite blodlegemer Effekter på Surgery Healing

I tillegg til å være ansvarlig for å kjempe allergener, bakterier og infeksjoner, våre hvite blodlegemer er også ansvarlig for å hjelpe kroppen til å helbrede. De gjør dette gjennom inntak av materialer som må fjernes fra kroppen. Tre av disse materialer er: gamle røde blodceller, rusk fra kroppsvev og døde celler i kroppen. Men hvis de hvite blodcellene i kroppen er lav, vil de være mer sannsynlig å være i stand til å fjerne materiale fra kroppen som kan være giftig hvis venstre for å forbli, fremme muligheten for komplikasjoner for pasienten som prøver å helbrede.

Betydelig

I tillegg til de effekter på immunsystemet, til kroppens evne til å helbrede fra sår og kirurgi, og manglende evne til å fjerne avfall, som har lavt antall hvite blodceller, øker også risikoen for cellemutasjon. Celle mutasjon er vanligvis holdt i sjakk av riktig fungerer hvite blodlegemer. Men hvis det celletall er for lavt, de hvite blodcellene - allerede spredt tynt på sin hovedoppgave (immunsystemaktiviteter) - vil være ute av stand til å kjempe unormal celle multiplikasjon, og dermed øke risikoen for kreft og noncancerous celle spredning.

Hva påvirker Hvit Low Blood Count?

Hva påvirker Hvit Low Blood Count?


Et lavt antall hvite blodlegemer, eller leukopeni, er en tilstand der en unormalt lav mengde hvite blodcellene som sirkulerer i en persons blod. Hvite blodlegemer bekjempe sykdommer og infeksjoner i kroppen.

Virusinfeksjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan virusinfeksjoner redusere muligheten av benmarg til å produsere hvite blodceller og føre til lave nivåer av hvite blodceller.

Kreft

Leukemi eller kreft i benmargen kan føre til at legemet for å skape færre hvite blodceller.

Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer som AIDS kan føre til at kroppen til å kjempe mot sine egne hvite blodlegemer, noe som reduserer deres antall.

Andre medisinske tilstander

Leukopeni kan utvikle seg fra allergier, hypertyreose eller vitaminmangel. Pasienter med aplastisk anemi kan også oppleve lave nivåer av hvite blodceller.

Narkotika Årsaker

Bruken av medikamenter slik som diuretika, antibiotika og prednison kan bidra til et redusert antall hvite blodlegemer.

Diett for lavt antall hvite blod CountEt lavt antall hvite blodceller kan føre til et svekket immunsystem og en rekke fysiske plager. Det er derfor viktig å forstå de tegn og symptomer på lavt antall hvite blodlegemer, og for å lære om mat som kan bidra til å kontrollere nivået av hvite blodceller i kroppen.

Årsaker til lavt antall hvite blod Count

Selv om årsaken til et lavt antall hvite blodceller kan ikke alltid være kjent, finnes det en rekke underliggende tilstander som kan produsere et lavt antall hvite blodceller, inkludert: aplastisk anemi; kreft (som et resultat av cytostatika); autoimmunsykdommer, slik som lupus og lever- og miltsykdommer; og leukemi.

Tegn og symptomer på et lavt antall hvite blod Count

Mange personer med et lavt antall hvite blodprosent kan oppleve et mangfold av gastrointestinale, lunge, hals og blære infeksjoner. Det er derfor vanlig at personer med lav blodprosent å oppleve en mangel på energi, feber, bihulebetennelse, hodepine, lungebetennelse, munnsår, diaré, magekramper og vannlating problemer.

Behandling av et lavt antall hvite blod Count

Når legen har utelukket en underliggende årsaken til lavt antall hvite blodlegemer, vil han sannsynligvis oppmuntre til en diett rik på sink og kobber for å bidra til å øke og kontrollere antall hvite blodlegemer nivåer. Legen kan også foreskrive en hvit blodcelle booster, slik som filgrastim eller pegfilgrastim.

Mat for Styre Lav Hvit Blood Count

Noen av de matvarer foreslått for behandling av et lavt antall hvite blodprosent inkluderer østers, mørkt kjøtt, gresskarfrø, shitake sopp, fiskeolje, spinat, gulrøtter, meloner og appelsiner.

Vitaminer for et lavt antall hvite blod Count

De fleste leger vil anbefale å behandle et lavt antall hvite blodprosent med en multivitamin med sink.

Betraktninger

Fortsett å søke behandling med legen din etter din lavt antall hvite blodprosent diagnose slik at han kan fortsette å overvåke dine hvite blodnivåer for å forebygge sykdom.

Hva er septisk sjokk?

Ifølge Medline Pluss, septisk sjokk, en medisinsk tilstand hvor det oppstår alvorlig lavt blodtrykk som følge av alvorlige infeksjoner. Septisk sjokk er farlig og krever umiddelbar behandling. Selv når behandlingen startes omgående, er dødsraten for septisk sjokk svært høy.

Årsaker

Ifølge Merck, oppstår septisk sjokk som følge av sepsis, kroppens respons til en alvorlig infeksjon. Snarere enn spesifikt rettet mot området for infeksjon, under sepsis immunsystem reagerer på en infeksjon ved formidlinger et forsvar som følte gjennom hele kroppen. Hvis sepsis får fortsette, kan det føre til organsvikt og farlig lavt blodtrykk. Du anses å være i septisk sjokk hvis du fortsatt har lavt blodtrykk til tross for behandling for sepsis.

Risikofaktorer

Som Merck stater, er septisk sjokk mer sannsynlig hos personer med kroniske tilstander som diabetes eller hos personer som har svekket immunforsvar som følge av immunsuppressive legemidler eller sykdommer som AIDS eller kreft. Ved hjelp av antibiotika eller å ha en medisinsk enhet (for eksempel et kateter) innsatt øker også risikoen for septisk sjokk. Som Mayo Clinic legger, er sepsis også mer sannsynlig å oppstå hos spedbarn og eldre.

Symptomer

Som medlineplus tilstander, i tillegg til lavt blodtrykk, kan vanlige symptomer på septisk sjokk omfatter høy feber eller svært lav kroppstemperatur; frysninger; lav urin utgang; høy puls; forvirring, agitasjon eller tretthet; besvime eller kortpustet. Hvis du opplever symptomer som gjør at du mistenker at du er i septisk sjokk, kontakt lege umiddelbart; sannsynligheten for å overleve er større dersom behandlingen starter omgående.

Diagnose

Ifølge Merck, leger har en tendens til å diagnostisere sepsis når noen med en infeksjon plutselig begynner opplever symptomer. Blod eller andre kroppsvæsker kan deretter testes for å bekrefte diagnosen. Tester se etter tegn på bakterier eller unormale nivåer av hvite blodceller.

Behandling

Behandling for sepsis og septisk sjokk begynner vanligvis umiddelbart etter en lege først diagnostiserer sepsis. Behandlingen inkluderer vanligvis antibiotika, legemidler for å forebygge betennelse og blodpropp, og intravenøs væske, ifølge Merck. Pasienter kan også gis oksygen eller plassert på en ventilator. Hvis en medisinsk anordning antas å være årsaken til sepsis, kan enheten fjernes.

Prognose

Septisk sjokk er svært alvorlig. Ifølge Mayo Clinic, har noen studier funnet at dødeligheten for septisk sjokk er nesten 50 prosent. Som MedlinePlus påpeker, er sannsynligheten for død påvirket av den bakenforliggende årsak til sepsis, mengden av organsvikt som har oppstått, og hastigheten og aggressivitet av behandlingen.

Test for Ovarian Cancer

Eggstokkreft er en type kreft som oppstår i eggstokkene. Ifølge American Cancer Society, kvinner i USA har en i 71 sjanse for å utvikle eggstokkreft på et tidspunkt i sin levetid. Eggstokkreft er vanligvis først oppdaget av unormale resultater på en rutinemessig celleprøve eller en CA-125 blodprøve. Ytterligere testing vil være nødvendig for å bestemme om eggstokkreft er tilstede og i hvilken grad den har spredd seg over hele kroppen.

Blodprøver

I første omgang vil legen din ta blodprøver for å identifisere nivåer av hvite blodceller, røde blodlegemer og blodplater. Blodprøver blir også brukt til å analysere lever- og nyrefunksjon. CA-125 blodprøve vil bli pålagt å avgjøre om kreftceller er til stede. Hvis CA-125 test er unormal, vil du som regel bli henvist til en gynekologisk onkolog.

Ultralyd og andre bildebehandlings

Legen kan bruke en ultralyd test på om svulster er til stede i bekkenregionen. Dessuten lar ultralyd legen din for å se om svulstene er faktisk cyster fylt med væske eller om de er faste masser av tumorceller.

Legen din kan også bruke en MR eller CT scan test for å se etter massene i bekkenregionen. Disse testene er også nyttig når leger vil avgjøre om kreften har spredt seg til andre deler av kroppen.

X-Rays

Legen kan bruke en barium klyster røntgen for å finne ut om kreften har spredt seg til tykktarmen eller endetarmen. Noen ganger kan en koloskopi kan gjøres i stedet for en barium klyster X-ray.

Brystet røntgen brukes for å avgjøre om kreften har spredd seg til lungene.

Positron Emission Tomography (PET Scan)

Denne testen er utført etter at du får i deg radioaktiv glukose. Kreftceller trenger mer glukose, så inge glukose vil bli mer konsentrert, hvor kreftceller eksisterer. PET er nyttig når vi leter etter små kreftcelle ansamlinger som har spredt seg til andre deler av kroppen. Ifølge American Cancer Society, PET er en av de dyrere testene og er ofte ikke dekket av forsikringsselskapene.

Laparoskopi

En laparoskopi er en kirurgisk prosedyre som innebærer threading en tent kamera rør gjennom en liten abdominal snitt. Denne prosedyren lar legen din for å se bilder av indre organer. Under denne prosedyren biopsier kan tas for å diagnostisere kreft. En laparoskopi kan hjelpe indikere om kreften har spredd seg, og kan hjelpe din lege plan passende behandlinger.

Tegn og symptomer på MS sykdom

Multippel sklerose kan være en ødeleggende sykdom. For de fleste av oss, spesielt de uten en familiehistorie med sykdommen, er vår sannsynligheten for å utvikle MS mindre enn en tiendedel av en prosent. Men for dem som sliter med sykdommen, statistikken betyr ingenting. Hver dag kan være en kamp, ​​men også en velsignelse som symptomer kan administreres. For de med MS, kan symptomene variere fra mild til alvorlig avhengig av nerver berørt av sykdommen. I alvorlige tilfeller kan MS føre til manglende evne til å gå eller snakke.

Årsaker

Selv om leger og forskere er ikke sikker på hvordan multippel sklerose oppstår, vet de hva som forårsaker symptomene på MS, som er klassifisert som en autoimmun lidelse. Dette betyr at kroppens immunsystem faktisk angriper sitt eget vev. En substans som kalles myelin beskytter og isolerer nervefibrene langs ryggmargen og i hjernen. MS forårsaker ødeleggelse av myelin, og på grunn av dette, kan de meldinger og signaler som reiser langs nervene blir hindret eller svak.

Tegn og symptomer

På grunn av den varierende plassering av nervefibre som påvirkes av MS, kan symptomer varierer mye. Noen vanlige skiltene er nummenhet eller svakhet i en eller flere ekstremiteter, delvis eller fullstendig tap av syn, dobbeltsyn, skjelvinger, manglende koordinering, tretthet og svimmelhet. Disse symptomene kan bli forverret med en økning i kroppstemperatur og kan komme og gå. Perioder med tilbakefall er vanlig, spesielt i de tidlige stadier av sykdommen.

Komplikasjoner

MS kan føre til andre plager i tillegg. Det kan føre til muskelstivhet og kramper, lammelser, blære-kontroll problemer og glemsel. Personer med MS kan også utvikle epilepsi og sliter med depresjon. Det er viktig å holde legen underrettet om eventuelle og alle symptomer som utvikler slik at komplikasjoner kan behandles også.

Risikofaktorer

Visse faktorer kan øke sjansene for å utvikle multippel sklerose, hvilke overflater i personer i alderen 20 og 40, med kvinner som har dobbelt så stor risiko for menn for å utvikle MS. Hvis en av dine nærmeste slektninger utvikler MS, sjansene for å få sykdommen øke til mellom 1 og 3 prosent.

Tester og behandling

Som noen andre sykdommer, finnes det ingen spesifikk test for multippel sklerose. MS er diagnostisert ved utelukker muligheten for andre sykdommer som kan forårsake dine spesifikke symptomer. Legen kan gjøre nevrologisk testing samt blodprøver for å hjelpe utelukke infeksjon eller andre årsaker. De kan også utføre en spinalpunksjon for å se etter unormale nivåer av hvite blodceller eller proteiner, som begge er unormalt som kan være forbundet med MS. Lesjoner, som kan være forårsaket av tap av myelin, kan noen ganger sees på en MR. Behandling vil være basert på å administrere dine symptomer fordi ingen kur for MS nå eksisterer.

Hvordan forstå Resultater av en WBC

Hvordan forstå Resultater av en WBC


Nivåer av hvite blodceller (WBCs) svinge som vipper ikke nødvendigvis i tandem. Best tolket av lege, kan det hende at kortvarig konfigurasjon foreslå noen av en rekke immunologiske aktiviteter og underliggende tilstander.

Definisjon

WBC måler antall WBCs i en kubikkmillimeter blod, ifølge "Medical-Surgical Nursing." Den WBC differensial viser andelen av hver type av hvite blodlegemer.

Typer

Det er fem hovedtyper av WBCs, ifølge "Microbiology". Dette er nøytrofile, eosinofile, basofile, monocytter og lymfocytter.

Funksjoner

Produsert i benmargen, ulike WBCs utføre ulike immunologiske funksjoner, i henhold til "Human Physiology." Deres antall og dimensjoner variere avhengig av slike faktorer som tilstedeværelsen av en infeksjon, en parasitt eller medikamenter som undertrykker benmarg.

Totalt Antall

En WBC over 9000 kan tyde på infeksjon, leukemi eller vevsdød (nekrose). En opptelling under 4000 kan tyde på benmargsdepresjon.

Proporsjoner

En høy andel av neutrofiler kunne foreslå en bakteriell infeksjon. En lav andel kan resultere fra kjemoterapi. Å tolke WBC funn, bør du kontakte lege.

Prinsipper for flowcytometrisystemer

Prinsipper for flowcytometrisystemer


Strømningscytometri kombinerer cellebiologi med studiet av lysbølger. Når en lysstråle reflekteres fra en partikkel, sprer lyset i to retninger. De vinkler fra spredte lys måles, og beregningene skape et bilde av objekter mellom 0.5um til 40um i diameter. Strømningscytometri beregninger brukes for å måle flere egenskaper av biologiske celler, inkludert størrelse, kornethet, cellereseptorer, og til og med biologiske aktiviteter, slik som DNA og RNA-replikasjon og-syntese.

Process

Flowcytometri teknikker starte med å ta en biopsi av celler og sende dem en etter en gjennom en stråle av lys i en cytometer. Ettersom cellene passerer gjennom strålen, blir lyset blir spredt og målinger av de vinkler ildfaste tatt. Den er utført i forbindelse med en fluorescerende mikroskop, som brukes til å evaluere komponenter i en celle gjennom lette utslipp av fluorescerende fargestoffer.

Flow Chamber

Hensikten med strømningskammeret er å fungere som en trakt for å sikre at celler blir levert til lysstrålen i en enkelt fil linje. Trakten fylles med en kappe fluid, og det er skjøvet gjennom trakten med de suspenderte celler. Trakten bredde er typisk 10 mikrometer, og fluidet blir skjøvet inn i en samlelinse som brukes til å spre lyset.

Light Source

Selv om de fleste laboratorier bruke en laser, andre lyskilder omfatter en buelampe eller LED. En buelampe er ikke i stand til å detektere fluorescens svakere, men det kan brukes sammen med teknologi som benytter sterke fluorescerende emittere, slik som DNA-analyse. Primært er lyskilden en argon-laser som avgir blått lys ved 488 nanometer.

Immunologi

Strømningscytometri er brukt til å måle en rekke tilstander i immunologi og infeksjon. Flowcytometri brukes i diagnostikk av HIV for både arvelige og ervervede former. Det er også brukt til å måle nivåer av hvite blodceller spredning i tilfeller av lymfom og karsinomer. I tillegg immunologi bruker flowcytometri for å måle resultatene av benmargstransplanterte pasienter.

DNA analyse

Strømningscytometri er brukt til å måle mengden av DNA i kjernen av cellen. Ved å måle DNA, kan den spesifikke fasen av cellesyklusen kan identifiseres. Flowcytometri kan også oppdage unormal antall kromosomer å identifisere genetiske sykdommer. DNA-analyse med flowcytometri blir også brukt til å detektere Barretts øsofagus.