Digidexo.com

Spondylolistese

Spondylolistese Holistisk behandlingstilbud

Spondylolistese, en rygglidelse, kan føre til ryggsmerter, nerveskader og selv skjemmende. Men det er en medisinsk tilstand som kan ofte bli behandlet helhetlig, uten behov for medisiner eller invasive prosedyrer, slik at de som er berørt av tilstanden til å lede mer komfortabel, produktive liv.

Om Spondylolistese

Spondylolistese, også kjent som "gled disker," er en medisinsk tilstand der ryggvirvel i korsryggen glipper frem på en ryggvirvel under.

Spondylolistese er ikke livstruende, og det kan være alt fra mild, produserer få eller ingen symptomer, til alvorlig.

Symptomer på spondylolistese kan omfatte smerter i korsryggen, muskelsmerter eller tetthet i ryggen, lårene, og / eller baken, stivhet, lokalisert smerte eller ømhet i området den løse ryggvirvel, og i de mest alvorlige tilfellene, nerveskader som resulterer i smerter, svakhet, nummenhet og / eller prikking.

Over tid kan spondylolistese resultere i lordose, eller swayback, og, videre, kyfose - en avrundet tilbake - som flere ryggvirvler kollaps.

Holistiske behandlinger for Spondylolistese

Selv spondylolistese er en potensielt smertefull og ødeleggende tilstanden, er den gode nyheten at behandlinger helsepersonell anbefaler de fleste krever ingen medikamenter og sjelden innebære noen invasive prosedyrer. Behandlingen av spondylolistese ofte er helhetlig i naturen fordi tilstanden krever vanligvis livsstilsendringer som involverer hele kroppen i tillegg til målrettet behandling.

Behandling spondylolistese begynner ofte med aktivitet endring for å unngå kontaktsport og andre aktiviteter som innebærer overstrekk i ryggen. Kontaktsport er off-limits, men øvelser som yoga, pilates og isometrics, under en helsepersonell tilsyn, er ofte foreskrevet for å strekke og styrke ryggen. En øvelse diett foreskrevet for spondylolistese gir helhetlig behandling ved å forbedre ikke bare rygg tilstand, men tilstanden til hele kroppen.

Som en annen helhetlig tiltak, kan overvektige lider av spondylolistese få beskjed om å gå ned i vekt. Vekttap kan tillate bedre lindring av symptomer i forbindelse med andre helhetlig og medisinske behandlinger.

Medisinske behandlinger kan brukes sammen med holistiske behandlinger i forvaltningen av spondylolistese. Disse behandlinger kan variere fra minimal til kirurgisk, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden.

En vanlig medisinsk behandling som fungerer i tandem med holistiske behandlinger for spondylolistese er en stiv tilbake klammeparentes, som gir ryggraden den støtten den trenger. De fleste milde til moderate tilfeller av spondylolistese kan styres med en ryggvarmer i forbindelse med trening, kosthold og aktivitet endring.

For de mest alvorlige tilfellene av spondylolistese, kan kirurgi være anbefalt i tillegg til andre medisinske og holistiske behandlinger.

Hvordan kvalifisere seg for SSI for Spondylolistese

Hvordan kvalifisere seg for SSI for Spondylolistese


Spondylolistese er en tilstand av ryggraden der en ryggvirvel glir ut av posisjon på ryggvirvel under. Symptomer inkluderer smerter i korsryggen, stivhet og nerveskader, noe som fører til svakhet i bena. Sjelden, bena bli lammet. I alvorlige tilfeller, pasienter med tilstanden krever en større operasjon. Personer med alvorlig spondylolisthesis som har begrensede inntekter og ressurser kan kvalifisere for Supplemental Security Income (SSI). SSI gir månedlig inntekt for folk som ikke kan arbeide i minst 12 måneder, og som har begrenset inntekt og ressurser.

Bruksanvisning

•  Gå til en lege for en diagnose av din tilstand. Diskuter alle dine symptomer med legen din, inkludert hvordan dine symptomer hindre deg fra å jobbe. Vær spesifikk; forklare alle de oppgavene du ikke kan gjøre på jobb og fortelle legen din om alle oppgavene som du må ha hjelp. Nevn noen svakhet i bena, noen problemer står eller går, og eventuelle smerter som forstyrrer din evne til å ta hensyn til dine arbeidsoppgaver. Spør legen din for å dokumentere disse restriksjonene på dine evner fullt ut i den medisinske journalen.

røntgen testing, om nødvendig, for å vise at du har en ryggvirvel malplassert. Spør legen din hvis du trenger røntgen.

Spør legen din om hvor lenge du bør forvente symptomene dine til å vare. Spør om hun forventer tilstanden din for å hindre deg i å arbeide i minst 12 hele måneder.

Samle dokumentasjon av enhver og alle inntekter og ressursene du har, inkludert lønnsslipp stubber, bankkontoutskrifter og en skriftlig erklæring om eventuelle penger du har på hånden.

Samle legitimasjon, fødselsdato og amerikansk statsborgerskap, for eksempel et førerkort eller offentlig utstedt ID-kort og sertifisert kopi av fødselsattest. Du trenger originaldokumenter; Social Security Administration vil ikke akseptere fotokopier.

Kontakt Social Security Administration ved å ringe 800-772-1213 eller besøke din lokale Social Security Administration kontor for å starte et program for å vise at du er kvalifisert for SSI for spondylolistese.

Gi Social Security Administration med kopier av eventuelle medisinske poster du har i din besittelse. Logg utslipp skjemaer når forespurt av Social Security Administration ansatte, gi dem tillatelse til å be om og motta kopier av medisinske poster fra ulike helsepersonell.

Tips og advarsler

  • Hvis du trenger hjelp til å få noen av de nødvendige dokumenter eller fylle ut søknaden, kan du be om hjelp hos din lokale Social Security Administration kontor. Utdannet personale vil hjelpe deg.

Relief Fra Spondylolistese

Relief Fra Spondylolistese


Spondylolisthesis forårsaker smerter i korsryggen og en innsnevring av ryggmargskanalen. Tilstanden kan også forårsake smerter hvis området der nervene kommer ut av spinalkanalen smalner. Det er fem hovedtyper av spondylolisthesis, men de er alle forårsaket av en ryggvirvel som glir frem og setter trykk på den tilstøtende ryggvirvler. Behandling for spondylolisthesis varierer fra hvile til kirurgi, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden og tilhørende smertenivåer.

Rest

Mange pasienter er i stand til å kontrollere spondylolisthesis smerte ved hvile og avstå fra hard fysisk trening og aktiviteter i perioder med økt ubehag. Sørg for at du sitter og står riktig med god holdning, og ikke engasjere seg i high-impact øvelser som løping eller aerobic.

Livsstilsendringer

Opprettholde god holdning til å holde ryggraden sunn og sterk. Opprettholde en sunn kroppsvekt eller snakke med legen din om kosthold og trening modifikasjoner for å hjelpe deg å miste vekt hvis behovet være. Prøv å unngå aktiviteter som setter overflødig belastning på korsryggen, for eksempel tunge løft og unødvendig bøying. Røyker ikke, og bruker alkohol med måte å holde kroppen frisk.

Trigger Point Therapy

Massører, fysioterapeuter og kiropraktorer bruker triggerpunkt terapi for å lindre smerter i korsryggen. Muskler kan stramme og forårsake irritasjon poeng. Disse kan bli løst gjennom anvendelse av milde trykk- og massasjeteknikker. Du kan kjøpe enheter som gjør det mulig å selv behandle, men sjekk med din lege eller terapeut før du bruker disse.

Elektrisk Therapy

Lavfrekvente elektriske strømmer kan bidra til å lindre smerter og hevelse i nedre del av ryggen. Fysioterapeuter har maskiner med elektroder som er festet til smertefulle områder for å lindre smerte. Hvis du lider av kroniske smerter på grunn av spondylolistese, snakk med din lege eller terapeut om å kjøpe en TENS enhet som du kan bruke hjemme for elektrisk terapi.

Stretching og styrke

Milde tøyningsøvelser kan bidra til å redusere smerter i korsryggen betydelig. Hvis du opplever smerter, prøv hamstring strekker seg å avlaste muskelspenninger. Styrking korsryggen og kjernemagemusklene vil hjelpe lindre smerte og gi støtte til ryggraden, slik at tilstanden ikke forverres. Stretching og styrke øvelser bør ikke være smertefull eller ubehagelig. For å unngå skade må du ikke presse deg selv for langt.

Bukseseler

Nedre-back seler bidra til å holde ryggraden stabil og la din ryggvirvlene til å helbrede. Stabilisering kan bidra til å lindre smerter, og komprimering av rygg bukseseler kan lindre hevelse. Bruk alltid tilbake seler som anvist av din lege eller terapeut, og la legen vite om du vinner eller taper en betydelig mengde vekt, slik at din brace kan justeres eller du kan få en ny en for en bedre passform.

Medisinering

Over-the-counter og reseptbelagte medisiner kan bidra til å lindre smerter og betennelser fra spondylolistese. Alltid ta medisiner nøyaktig som anvist og følg doseringsanvisningen nøye. Hvis over-the-counter og reseptbelagte smertestillende midler ikke tilstrekkelig kontrollere smerten, kan legen din foreslå epidural steroidinjeksjoner for å lette plate trykk og smerte.

Kirurgi

Kirurgi for spondylolistese er en siste utvei når alle andre behandlingsalternativer har mislyktes. Spinal fusion prosedyrer kan bidra til å stabilisere de berørte ryggvirvlene, slik at de ikke sklir. Decom laminectomies kan redusere betennelse.

Definisjon av Spondylolistese

Hvis en person opplever en forward slip av en ryggvirvel (et bein i ryggraden), dette kalles en spondylolisthesis. Det forekommer vanligvis i lumbalregionen, eller nær bunnen av ryggraden, og er en av de vanligste årsaker til vedvarende ryggsmerter, i henhold til ryggraden Institute of New York. Spondylolisthesis forårsaker smerte hvis den komprimerer (klyper) en nerve.

Prevalens

5 til 6 prosent av menn og 2 til 3 prosent av kvinner har en spondylolisthesis, ifølge SpineUniverse.com. Tilstanden oppstår som oftest hos tenåringer og voksne. Ikke alle med spondylolisthesis får symptomer, og symptomene forekommer oftere hos personer som utfører svært fysiske aktiviteter som å løfte vekter eller spille fotball.

Typer

Utviklings spondylolisthesis er til stede ved fødselen, selv om dette er en sjelden tilstand. Ervervet spondylolisthesis, i kontrast, kan oppstå på grunn av degenerative årsaker eller traumer. Regelmessig belastning på ryggraden fra aktiviteter som sport og tunge løft forårsake degenerative spondylolistese. Hvis forårsaket av osteoporose, er det referert til som patologisk spondylolisthesis. Traumatisk spondylolistese kan oppstå fra handlinger som hopping eller ned fra et høyt område og landing på ens føtter. Spondylolistese er oftest forårsaket av spondylolysis, eller en sprekk i en ryggvirvel. Dette innebærer vanligvis en stress brudd i den nedre del av ryggraden.

Risikofaktorer

Personer med en unormal frem krumning av korsryggen (swayback) er mer utsatt for å utvikle en spondylolisthesis. Personer som deltar i kontaktidretter som fotball eller volleyball også har høyere risiko, som er de som utfører visse typer gymnastikk. Postmenopausale kvinner også har større risiko fordi de er mer sannsynlig å ha osteoporose.

Symptomer

Fordi det kan forårsake ingen symptomer, er spondylolisthesis noen ganger diagnostisert når en person har en x-ray for en annen tilbake problem. De vanligste symptomene er ryggsmerter, smerter eller svakhet i ett eller begge ben, stram hamstring, økt innover krumning av ryggraden og nedsatt tarm og blære kontroll. Ryggsmerter er særlig sannsynlig etter trening. Personer med avansert spondylolisthesis kan erverve en vaggende gangart.

Behandling

Personer med smerter symptomer fra spondylolisthesis kanskje trenger å hvile og unngå idrett. Fysioterapi kan bidra til å avlaste spondylolisthesis symptomer i tillegg. En lege kan forskrive ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) for smertelindring, sammen med midlertidig bruk av bukseseler, til et korsett eller en støpt tillate en fraktur å helbrede. Hvis ingen av disse behandlingene er effektive, kan legen anbefale decom laminectomy, et kirurgisk inngrep som frigjør klem nerver.

Fare for Reinjuring en Spondylolistese

Fare for Reinjuring en Spondylolistese


Ryggsmerter er en felles klage av mennesker i USA, spesielt i arbeidsmiljøer der bøying, vridning og løfting er nødvendig. Ofte ryggsmerter er forårsaket av belastning på muskler eller dårlig holdning, men noen ganger er det et resultat av spondylolistese skader. Hva er egentlig denne tilstanden, og hvilken risiko faktorer øker oddsen for å ha det skje flere ganger?

Funksjon

Spondylolistese er bedre kjent som en gled ryggvirvel. Normalt vertebra sitte på toppen av hverandre, kun atskilt av en plate av gel-lignende væske. Noen ganger kan en ryggvirvel vil skli ut av sin normale stilling grunnet en fysisk problem ved fødselen, repeterende bevegelser, eller et traume. Selv om det kan forekomme hvor som helst i ryggraden, er det mye mer vanlig å ha det forekomme i korsryggen, eller nedre område, av ryggraden. Ca 5 prosent av mennene og 3 prosent av kvinnene har spondylolisthesis, og av disse tilfellene, de fleste er nonprogressive og derfor ikke trenger noen behandling.

Årsak

For spondylolithesis som er forårsaket av repetitive handlinger, risikoen for reinjury øker hvis repetitive handlingen ikke er stoppet. Gjør de samme aktivitetene setter press på ryggvirvlene i ryggen i nøyaktig samme stedene igjen og om igjen; skade vil oppstå der mest press utøves og hvor plater allerede er svake. Stoppe aktiviteten avtar oddsen for at det samme området vil motta belastning.

For spondylolithesis forårsaket av en engangs traumer, oddsen for reinjuring den spondylolithesis tendens til å være lavere fordi oddsen for å sette nøyaktig samme belastning og press på området på samme måte er ikke så høy, men forholdsregler bør likevel tas til unngå aktiviteter som setter mye press på det skadde området.

Risiko

Visse handlinger kan øke risikoen for reinjuring en spondylolithesis. Du bør unngå aktiviteter som fotball eller turn, dykking, eller løft. Disse aktivitetene legger enormt mye belastning på ryggen, eller sette deg i fare for plutselig traume til ryggraden.

Forebygging

En spenne kan redusere risikoen for spondylolithesis reinjury. En spenne bistår med denne tilstanden ved å holde tilbake mindre mobile inntil spondylolithesis helbreder og bærer noe av kraften i sammenstøtet som normalt ville gå til ryggraden. Det reduserer også risikoen for reinjury ved å bistå med holdning slik at spondylolithesis kan helbrede i riktig posisjon.

Kirurgi

Hvis spondylolithesis er alvorlig nok til å rettferdiggjøre kirurgisk behandling, betyr en vellykket operasjon som den gled ryggvirvlene kan plasseres nøyaktig der den trenger å være slik at en gjentatt slip av ryggvirvlene blir dårligere. Forholdsregler kan også bli tatt i løpet av kirurgi, så som innsetting av staver som stabiliserer ryggvirvlene, slik at området av ryggraden er sterkere og derfor mindre sannsynlighet for å bli skadet på nytt. Hvis ryggvirvlene er kirurgisk smeltet sammen, så oddsen for ryggvirvlene slipping er enda lavere.

Hvordan Stopp Spondylolistese Pain

Spondylolistese oppstår når et ben (vertebra) i ryggraden glir frem og lander på toppen av et ben under den. Forlagt bein kan trykke på bein under den og på nærliggende nerver, noe som resulterer i smerter i rygg, lår og rumpe og muskelstivhet. Den vanligste årsaken er aldersrelaterte problemer som for eksempel leddgikt, men kan også skyldes atletisk eller andre typer skader. Alvorlighetsgraden av tilstanden varierer blant folk, og kan variere fra ingen symptomer i det hele tatt til sterke smerter. Flere behandlingstilbud er tilgjengelige for å behandle smerte og fremme helbredelse og inkluderer medisiner, terapi og egenomsorg tiltak. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Bruksanvisning

•  Arbeid med en fysioterapeut. Han kan vise deg øvelser som styrker og strekke de berørte områdene. Dette kan forbedre spekter av bevegelser og lindre smerten. Fysioterapi innebærer nesten alltid et hjem behandling komponent; er det viktig å følge din terapeut instruksjoner om hjemmebehandling, slik at du kan få maksimal nytte av fysioterapi.

Vurder å bruke en stiv ryggvarmer; Dette kan begrense bevegelsen, noe som gjør det enklere smerte. Legen din kan fortelle deg hvordan du får tak seler og gi deg noen annen relevant informasjon i forbindelse med bruk, for eksempel når og hvordan du bruker den.

Unngå skjerpende ryggen og bena. Endre aktivitet når du opplever smerte og unngå å løfte og bøye overdrevet. Legen din kan gi veiledning om hvilke aktiviteter som er passende og upassende, og tilbyr tidsrammer for lettelser tilbake til den vanlige rutinen.

Ta medisiner for å lindre smerten. Over-the-counter medisiner som aspirin, ibuprofen og naproksen å kjempe både smerter og betennelser. Hvis smertene er mer alvorlig, kan legen gi deg en steroidinjeksjoner eller reseptbelagte medisiner som behandler smerte. Ta alle medisiner som anvist og fortelle legen din dersom du opplever noen bivirkninger.

Snakk med legen din om kirurgiske alternativer hvis konservativ behandling ikke fungerer. Han kan bestemme hvor mye tid er hensiktsmessig å tillate dem å arbeide. Den type prosedyre vil avhenge av dine spesifikke symptomer. Kirurgi som mål å fikse vertebra og lindre nerve komprimering hvis den er til stede.

Begrensninger Assosiert med Spondylolistese

Begrensninger Assosiert med Spondylolistese


Spondylolisthesis er en tilstand hvori en ustabilitet av ryggraden forekommer, noe som resulterer i en ryggvirvel glir fremover på vertebra under den. Det finnes seks typer Spondylolistese og de inkluderer isthmus, degenerative, dysplastiske, traumatisk, Pathologic og Latrogenic. De to vanligste typene er isthmus, forårsaket av brudd, og degenerative, brakt videre av alder og degenerasjon. Begrensninger kan variere med de forskjellige typer og med omfanget og retningen på glidning.

Aktivitet Modifikasjon

Ofte i tilfeller av isthmus Spondylolistese, brudd i ryggvirvler, noe som får den til å gli fremover, oppstår mens engasjerende i en sport som krever hyperextension. Disse idrett inkluderer bryting, turn eller fotball. Pasienten bør ikke delta i disse aktivitetene, mens bruddet er healing og hvis ryggsmerter fortsetter, kan de ikke ønsker å gå tilbake til sporten. Iført en ryggvarmer kan anbefales når du deltar i fremtidige sportsaktiviteter.

Heavy Lifting

Løfting, dyp bøye eller lutende, eller vri ryggen er alle aktiviteter som, hvis det gjøres gjentatte ganger, kan føre til den type brudd som kan føre Spondylolistese. Mange små sprekker kan oppstå med disse aktivitetene, og det kan være noen symptomer på smerter i det hele tatt før glidning forårsaker denne lidelsen. Når diagnostisert med Spondylolistese, bør man unngå disse fysiske påkjenninger som plasserer stress på ryggraden.

Gang

For voksne med isthmus Spondylolistese, ryggsmerter kan begrense gå lange avstander. I eldre pasienter som lider av degenerative Spondylolistese, kan smerten reise fra sine lavere tilbake til sine rumpe og lår. Dette kan føre til muskelkramper eller svakhet i benet. Fysioterapi kan bidra til å dempe denne smerten, som kan anti-inflammatoriske medisiner eller steroidinjeksjoner.

Muskelsvakhet eller tap av følelse

Degenerativ Spondylolistese er ikke et resultat av en enkel, ett tidsbrudd. På grunn av det faktum at det er forårsaket av svekkelsen av ryggraden og ryggvirvler, tilstanden kan fortsette å forverres. Dette kan føre til kompresjon på ryggmargen, eller stenose, en innsnevring av spinalkanalen. Disse kan føre til begrensninger i nerve sensasjoner i ekstremiteter, og prikking eller nummenhet i hender eller føtter. For denne type lidelse, til kirurgi fjerne spinal trykk kan gi de beste resultatene.

Hva er Grade 1 Spondylolistese?

Spondylolisthesis er en fremre slip av en av ryggvirvlene på vertebra under den. Det forekommer oftest i korsryggen, og kan være et resultat av idrettsskader, fosterskader, aldringsprosessen, og andre problemer. En Grade 1 spondylolisthesis er den minst alvorlige versjonen av denne tilstanden.

Alvorlighetsgrad

Spondylolistese er gradert i henhold til sin alvorlighetsgrad. Grad 1 er minst alvorlig, og Grad 5 er den mest alvorlige. I en Grade 1 spondylolisthesis har vertebra gled frem 25 prosent.

Symptomer

Mange mennesker med en Grade 1 spondylolisthesis har ingen symptomer. Når symptomer vises, de er vanligvis milde og inkluderer post-øvelsen ryggsmerter, nummenhet eller smerter i bena, og urin eller fekal inkontinens.

Typer

Det finnes to hovedtyper av spondylolistese. Ervervet spondylolisthesis er vanlig hos eldre voksne, og kan være forårsaket av repetitive bevegelser eller en plutselig skade. Utviklings spondylolisthesis oppstår i barndommen, men kan ikke bli diagnostisert før senere i livet.

Frekvens

Spondylolistese rammer opp til 3 prosent av kvinnene og opp til 6 prosent av menn. Det er ofte sett hos barn i alderen 9 til 14, og i idrettsutøvere og andre som er involvert i anstrengende fysisk aktivitet.

Behandling

En Grade 1 spondylolisthesis blir behandlet med medisiner for smerter og hevelse, og sengeleie fulgt av fysioterapi. Kirurgi er sjelden nødvendig for en Grade 1 spondylolisthesis.

Hvordan behandle Spondylolistese

Hvordan behandle Spondylolistese


Spondylolistese er en medisinsk tilstand som oppstår når en eller flere ryggvirvler i kroppen er glidd eller fortrengt. Trauma og bein degenerasjon er to av de viktigste årsakene til spondylolistese. Etter å ha fått en diagnose av spondylolisthesis fra legen din, kan du snakke om behandlingsalternativer.

Bruksanvisning

•  Diskuter mulige behandlingsalternativer med legen din. Legen din kan ønske å være konservativ med behandling på først for å se omfanget av din tilstand.

Bruk over-the-counter smertestillende midler for å redusere smerter forårsaket av spondylolistese. Ibuprofen produkter er vanligvis anbefalt til pasienter med spondylolistese. Legen din vil fortelle deg dosering informasjon.

Få vanlige røntgenbilder gjort. For å se om glidning fortsetter, kan legen ønsker å få radiologi studier gjort ofte.

Se en fysioterapeut. Fysioterapi kan være anbefalt av legen din for å hjelpe deg å styrke og forbedre musklene i ryggen. Tilbake styrke reduserer mengden av smerte som du opplever.

Spørre om kirurgi for å rette spondylolisthesis. Hvis du ikke reagerer på noen behandlinger, så du må kanskje ha kirurgi. Du kan ha en spinal fusion utført for å reparere ryggvirvlene.

Tips og advarsler

  • Hvis tilstanden er alvorlig nok, kan det hende du trenger å bære en ryggvarmer. Du trenger bare å ha på seler midlertidig.
  • I alvorlige tilfeller av spondylolisthesis, kan tilstanden komprimere de nerver som finnes i ryggraden, så vel som å begrense ryggområdet.
  • Vær forsiktig når det gjelder langvarig bruk av over-the-counter medisiner. Du kan utvikle andre medisinske tilstander fra overforbruk, som magesår.

Hvordan Grade Spondylolistese

Spondylolistese er en glidning frem av en av ryggvirvlene, vanligvis i korsryggen. Fra latin, "Spondylo" betyr ryggrad og "listhesis" betyr glidning. Det er vanskeligere å uttale enn det er å diagnostisere. Påvirker ca 5 prosent av befolkningen, trenger spondylolisthesis minimal til ingen behandling for de aller fleste mennesker, men kan føre til smerter og selv funksjonshemming i noen over tid.

Bruksanvisning

•  Besøk din fastlege eller kiropraktor og beskrive symptomene. Disse kan variere fra en uvanlig klikke i ryggraden til beinet eller ryggsmerter. Noen ganger er det ingen symptomer og glidning vil dukke opp når du har en urelatert X-ray serien.

Gå for en avbildning studie. Spondylolistese er diagnostisert gjennom en X-ray, CT eller MR. Legen vil gi anbefalinger for hvilken test vil gi det klareste resultatet.

få en diagnose og diskutere alternativer med legen. Be om å vise bildene med henne. Å kunne se hva som skjer inne vil gi deg en visuell forståelse av glidning involvert.

Les skrevet diagnose. Den glidning er gradert bruker Meyerding Grading System. Visualisere ryggraden som en stabel av serviett ringer. Når en ryggvirvel glir frem over en annen, er det eksakte beløpet for glidning målt og vurdert som følger:

Klasse en betyr 1 til 24 prosent av en ryggvirvel kroppen har glidd frem; klasse to er 25 til 49 prosent; grade tre er 50-74 prosent; klasse fire er 75-99 prosent; i klasse fem, har vertebra helt falt av og er diagnostisert som spondyloptosis.

Tips og advarsler

  • Ifølge Charles Dewilde, DC, røntgen trenger å være i en skrå visningsvinkel for å se denne tilstanden. Også personer med spondylolisthesis har en tendens til stramme hamstrings. Det er viktig å strekke dem to ganger daglig for å lette spenningen på korsryggen.

Prognose For Spondylolistese

Spondylolistese er en spinal tilstand preget av unormal glidning av en lavere rygg virvel i forhold til en annen. Prognosen (outlook) for sykdommen varierer med alvorlighetsgrad og progresjon av glidning stede.

Fakta

US National Library of Medicine rapporterer at spondylolisthesis symptomene varierer fra mild til alvorlig. Selv om noen individer utvikler swayback (lordose) eller roundback (kyfose), andre utvikler ingen betydelige vanskeligheter.

Non-Progressiv Spondylolistese

SpineUniverse bemerker at tilfeller av spondylolisthesis uten gradvis forverrede symptomer vanligvis krever noe mer enn pågående observasjon. Andre tilfeller kan kreve konservative behandlingsmetoder som inkluderer aktivitet begrensning, sengeleie, fysioterapi, anti-inflammatoriske medisiner og bruk av et korsett eller ryggvarmer.

Mild Spondylolistese Outcomes

Om lag 80 prosent av personer med mild spondylolisthesis hell få lindring fra konservativ behandling, ifølge US National Library of Medicine.

Alvorlig Spondylolistese Outcomes

Mer alvorlige tilfeller av sykdommen kan kreve kirurgisk reparasjon. US National Library of Medicine rapporterer at om lag 85 prosent til 90 prosent av personer med alvorlig spondylolisthesis får tilstrekkelig lindring fra kirurgiske alternativer.

Betraktninger

SpineUniverse bemerker at personer med både milde og alvorlige tilfeller av spondylolisthesis trenger å følge rådet til sine leger og fysioterapeuter for å oppnå et positivt behandlingsresultat.

Pain Relief for Spondylolistese

Hyppigst forekommende i korsryggen, oppstår spondylolisthesis når en joint i ryggen gjør at et bein å gli frem over et bein under det. Nerver kan bli skadet som følge av spondylolistese, forårsaker smerter i ryggen og svakhet eller nummenhet i bena.

Tilstanden oppstår ofte i tenåringer som følge av en idrettsskade, selv om de aldri kan føle symptomer. Diagnostisering primært med x-ray, vil legen se etter out-of-place virvler og brudd. Lider kan oppleve ikke bare ryggsmerter, men skyting smerter nedover baksiden av bena og problemer med å gå.

Typer

Medfødt spondylolisthesis er et resultat av en unormal bendannelse under et foster utvikling, som setter ryggvirvlene i fare for å gli. Isthmus-spondylolisthesis oppstår som et resultat av spondylolysis. Betegnelsen "spondylolysis" refererer til en defekt i de segmenter av bein som forbinder leddene på baksiden av ryggraden. Spondylolysis er den vanligste årsaken til spondylolistese. Disse vilkårene er ikke utskiftbare. Den vanligste formen for denne lidelsen, degenerativ spondylolistese, oppstår med aldring, når cushiony diskene mellom ryggvirvlene mister evnen til å motstå bevegelse av ryggvirvler. Dette gir oftest etter fylte 40.

Når en skade fører til en slip eller spinal brudd, er det kjent som traumatisk spondylolisthesis. Når ryggraden er svekket av en sykdom som osteoporose, er det referert til som patologisk spondylolisthesis. Endelig skjer postsurgical spondylolisthesis etter ryggkirurgi.

Behandling

Anti-inflammatoriske midler, slik som ibuprofen og aspirin, behandle smerte forårsaket av betennelse. En epidural steroid injeksjon kan også gis for å redusere betennelse. En Ryggvarmer kan også redusere smerter ved å stabilisere ryggen. Legen din kan også foreskrive fysioterapi for å bidra til å bygge kjernen muskler i magen og ryggen. Fysioterapi vil bidra til å fremme smertefri bevegelse og fleksibilitet.

En decom laminectomy, et kirurgisk inngrep, kan også bidra til å lindre smerte ved å fjerne bein som er å trykke på spinalnerver. Selv om dette kan redusere smerte, kan det også la ryggraden ustabil. En spinal fusjon, der et stykke av bein er transplantert til ryggraden å gro sammen, og skaper en større, mer stabil stykke bein. Kirurger kan også plassere en kunstig leddbånd å forsterke ryggraden og bedre stabilitet.

Om Spondylolistese

Først beskrevet i 1782 av en belgisk fødselslege, oppstår spondylolisthesis når man en ryggvirvler i ryggraden glir frem og overlapper den andre ryggvirvlene rundt det. Vanligvis forårsaket av spenningsbrudd i ryggraden, er spondylolisthesis oftest funnet i lumbalregionen av ryggraden og kan føre til individ som har et utseende i swaybacked forblir ubehandlet.

Typer

Spondylolistese kan være en medfødt fødselsdefekt, utvikle i løpet av barndommen, eller vises etter 50 år Degenerative spondylolistese, som vanligvis vises etter 50 år, fører ofte en innsnevring av spinalkanalen og ofte må behandles med kirurgi.

Årsaker

Spondylolisthesis er forårsaket av en degenerering av ryggvirvler i ryggsøylen. Denne tilstanden kan være forårsaket av en fødsel defekt som nevnt ovenfor, overforbruk, eller naturlig degenerasjon på grunn av alder. I tilfelle av en fødsel defekt, kan vertebrale bein være tynn og mer utsatt for glidning under rask vekst. Overforbruk av ryggvirvlene til poenget med degenerasjon er oftest funnet hos unge idrettsutøvere, som turnere, fotballspillere og vektløftere.

Symptomer

I mange mennesker, viser spondylolisthesis ingen symptomer i det hele tatt med mindre tilstanden forverres. Rapporterte symptomer medføre smerte i lav rygg, lår, og / eller ben; muskelkramper; svakhet; og innstramming av hamstrings. I alvorlige tilfeller kan spondylolisthesis føre til muskelkramper som kan resultere i endringer i en persons gange og holdning.

Behandling

Behandling for spondylolisthesis vanligvis begynner med ikke-kirurgiske alternativer. Pasienten blir bedt om å begrense bruk og å stanse enhver aktivitet som kan ha forårsaket den glidning. I noen tilfeller kan en back spenne eller fysioterapi være foreskrevet. Ibuprofen, eller en annen anti-inflammatorisk, er ofte gitt for å hjelpe med eventuelle smerter. X-stråler er tatt med jevne mellomrom for å sjekke endring av posisjonen til ryggvirvlene. I de fleste tilfeller vil ryggvirvlene tilbake til normal som det helbreder og hevelse går ned. Men hvis dette ikke skjer, kirurgi for å fikse ryggvirvlene manuelt kan anbefales.

Hvis venstre ubehandlet

Hvis venstre ubehandlet, i alvorlige tilfeller kan spondylolisthesis føre til en endring i gangart, en swayback utseende med en utstående mage, eller en forkortet torso. Hvis ryggvirvlene glir for langt, kan ryggvirvlene begynner å trykke på nervene, og kirurgi kan være nødvendig.

Herniated disk vs. Spondylolistese

Herniated disk vs. Spondylolistese


En herniated disk og spondylolistese er to potensielt smertefulle tilstander som kan påvirke stabiliteten og funksjon av ryggsøylen. Mens prolaps påvirker skivene mellom ryggvirvlene (vertebrae), påvirker spondylolisthesis bein selv.

Herniated disker

I en skiveprolaps, deler av den myke innsiden av en spinal disk lekke ut gjennom sprekker i diskens herdet ytre lag inn i området av ryggmargen, forklarer Mayo Clinic.

Spondylolisthesis

I spondylolisthesis, glipper en spinal bein malplassert og unormalt kontakter bein sitter under det, ifølge Cleveland Clinic.

Herniated disk Årsaker

Sil og fysiske traumer er blant årsakene til herniated disker, ifølge Medline Plus. De fleste Skive disker forekomme i den nedre (lumbar) partiet av ryggraden.

Spondylolisthesis Årsaker

Noen former for spondylolistese er til stede ved fødselen (medfødt), mens andre skyldes degenerasjon av spinal disker eller fra virkningene av spondylose, en spinal tilstand som kan svekke ryggvirvlene gjennom dannelsen av stress frakturer, rapporterer Cleveland Clinic.

Behandlinger

Behandlingstilbud for både herniated disker og spondylolisthesis inkluderer hvile, aktivitet modifikasjoner, bruk av smertestillende medikamenter, fysioterapi og kirurgi, ifølge Mayo Clinic og Cleveland Clinic.

Korsrygg Spondylolistese & Treatment

Korsrygg spondylolisthesis --- en betingelse for korsryggen --- kan være uutholdelig, ifølge SpineUniverse.com. Tilstanden kan behandles med kirurgi eller mindre invasive metoder.

Tilstand

Lumbar spondylolisthesis er den slipping av en av de nedre fem ryggvirvlene (L1 til L5). Denne forskyvning av ryggraden kan føre til irritasjon i omkringliggende vev.

Symptomer

Korsrygg spondylolisthesis fører ofte verking i setemuskelen og korsryggen, ifølge eOrthopod.com. Nerve kompresjon forårsaket av slipping kan føre til prikking, nummenhet og muskelsvakhet.

Årsaker

Degenerasjon av ryggvirvlene og fasett leddene er en vanlig årsak til spondylolisthesis hos pasienter over 50, ifølge eOrthopod. Tilstanden kan også være forårsaket av skader på ryggraden.

Ikke-kirurgisk behandling

Sengeleie og begrensning av aktiviteter som setter press på det berørte området kan hjelpe spondylolisthesis helbrede. Medisiner kan være foreskrevet for muskelspasmer, betennelser og smerter.

Kirurgi

En laminectomy kan fjerne bein rundt gled ryggvirvlene, lindre spenning på nervene. Den berørte ryggvirvlene kan så kirurgisk smeltet inn ett bein å hindre ytterligere glidning.

Alvorlig Nummenhet og smerter på grunn av Spondylolistese

Spondylolisthesis oppstår når en ryggvirvel (bein i ryggraden) glir fremover på et bein under. Alvorlighetsgraden av symptomene vil avhenge av hvor mye av vertebra har beveget seg fremover på den nedenfor. Mens mange mennesker svarer godt til konservative behandlinger, sterke smerter og nummenhet indikerer en mer avansert skade som krever ytterligere inngrep.

Årsak

Den gled vertebra legger stort trykk på de omkringliggende nerver. Dette kan føre til sterke smerter i rygg og ben, samt nummenhet i bena. Jo mer alvorlige symptomer, har ytterligere vertebra gled fremover.

Medisiner

Visse medisiner kan lindre smerter og nummenhet i spondylolisthesis. Leger kan gi deg anti-inflammatoriske medisiner som virker på nerver og muskler samt epidural steroidinjeksjoner for å lette nummenhet i bena, ifølge Dr. Jason Eck i sin artikkel på Medicinenet.com.

Bracing

Hvis dine smerter og nummenhet resultater fra isthmus spondylolisthesis --- en form som oppstår når en liten pause i bein som forbinder de to leddene bak hver spinal segment fører til at vertebra å skli fremover --- kan du dra nytte av en hyperextension spenne. Denne spenne forlenger ryggraden og bidrar til å sette benet tilbake på rett sted.

Kirurgi

Hvis sterke smerter og nummenhet ikke løser med ikke-kirurgisk behandling, kan det hende du trenger kirurgi. Å gjøre mer plass til nerverøttene kan lindre nummenhet. Fusing ryggvirvlene sammen vil hindre ytterligere glidning.

Suksess

Kirurgiske inngrep gir gode resultater i 85 til 90 prosent av pasienter med alvorlig spondylolisthesis, ifølge National Library of Medicine.

Forskjeller mellom spondylose & Spondylolistese

Forskjeller mellom spondylose & Spondylolistese


De medisinske termer "spondylose" og "spondylothesis" ser og høres like fordi de er forhold som påvirker på samme sted i menneskekroppen. Begge er sykdommer som påvirker ryggvirvlene i nakken og ryggen, og begge kan forårsake smerte og tap av bevegelsesområdet. Alltid konsultere legen din med noen medisinske bekymringer.

Spondylose

Spondylose refererer til slitasje på ryggvirvlene på grunn av aldring; derfor vanligvis det påvirker de over 55 år Den vanligste formen for spondylose er cervical spondylose, som oppstår i nakken og kan føre til smerter og stivhet. Symptomer kan omfatte smerter i skuldre, bryst og armer, gangvansker og mangel på koordinering når nerve kompresjon er også til stede. Behandlinger for spondylose omfatter bruk av smertestillende midler, varme og is behandlinger, milde nakke-styrke øvelser, og for mer alvorlige tilfeller, muskelavslappende eller corticosteriod injeksjoner. Spondylose kan lede til slitasjegikt i nakken.

Spondylothesis

Spondylothesis er mer alvorlig enn spondylose og forekommer sjeldnere. Det er betegnelsen på når en ryggvirvel, vanligvis av den nedre del av ryggen, forskyver frem på toppen av vertebra nedenfor. Dette skjer på grunn av skade eller traume til en felles. Denne skaden kan være medfødt (tilstede ved fødselen), oppstår under en ulykke eller være grunn til å overdrive eller leddgikt. Spondylothesis kan forekomme i alle aldersgrupper: barn og tenåringer kan bli skadet under sports praksis eller hendelser, mens voksne er i faresonen for aldersrelatert slitasje. Foreløpige behandlinger innebære å ta smertestillende og hvile; mer avanserte behandlinger inkluderer kirurgi for å fjerne eller sikring beinmateriale.

Likheter

Spondylose og spondylothesis kan vise noen symptomer i starten, så de kan presentere seg selv i form av nakke- og ryggsmerter. Nerve kompresjon er mulig i begge tilfeller, noe som resulterer i nummenhet, prikking eller tap av blære eller tarm kontroll. Begge forholdene kan bli diagnostisert ved hjelp av røntgenstråler, og begge kan behandles med øvelser som styrker musklene rundt det berørte området. Over skranke smertestillende medikamenter, for eksempel ibuprofin, er ofte foreskrevet for å lindre milde symptomer.

Tilbake smerte hos barn

Ryggsmerter hos barn er ikke så vanlig som det er for voksne, og enda mindre vanlig i prepubescent barn. Mest sannsynlig, hvis et barn viser tegn til kroniske ryggsmerter, det er noen underliggende lidelse.

Årsak

Den vanligste årsaken til ryggsmerter hos barn er muskel belastning forårsaket av en idrettsskade eller fall.

Andre årsaker

Spondylolyse, noe som påvirker 5 prosent av barn, er en mangel i nedre ryggvirvel.
Mindre vanlige årsaker er skiveprolaps, diskitis, pyelonefritt, Sheurman er kyfose og spondylolistese. Andre årsaker, selv om sjeldne, er svulster, traumer, leddgikt og infeksjoner.

Varselskilt

Hvis et barn opplever symptomer som feber, nummenhet, problemer med å gå, eller blære eller tarmproblemer, bør en lege konsulteres.

Behandling

En barne anti-inflammatorisk medisin, sammen med hvile og is, bør være nok til å behandle smerte for muskelspenninger. Hvis det ikke er bedring etter noen dager, er det tid for et besøk til legen. Legen vil starte med en verbal historie og spør om barnets siste fysiske aktiviteter. Han kan ta røntgen hvis nødvendig.

Forebygging

Bærer en tung ryggsekk kan være en årsak til ryggproblemer hos barn. Pass på at de ikke bære mer enn 15 prosent av sin egen vekt. Sørg også for å ha begge stroppene på fordi bære tunge gjenstander på den ene siden kan føre til en ubalanse i ryggmuskulaturen. Få rikelig med mosjon vil hjelpe barn å styrke sine tilbake muskler samt de andre store muskelgruppene som bidrar i å støtte ryggen.

Infant Carriers og Spinal Stress

Velge riktig transportør for barnet ditt krever nøye overveielse. Enkelte operatører kan føre til stress til barnets ryggrad. Mens baby operatører tilbyr deg bekvemmelighet, pass på å ikke ofre babyens helse ved å velge feil type transportør.

Spondylolistese

Som følge av stress på korsryggen, forskyvning av vertebra i forhold til de som er under kalles spondylolistese. Mens sjeldne, denne tilstanden forårsaker ekstrem smerte for barnet ditt når forverret.

Eskimoene

Spondylolistese forekommer i ca 60 prosent av eskimoene. Mens ingen vitenskapelige bevis foreligger noen spekulerer i at papooses slitt av Eskimo kvinner kan føre til denne tilstanden hos barnet som det vokser.

Carriers å unngå

Hvilken som helst operatør som posisjoner babyen oppreist med det meste av støtten som ligger i skrittet kan føre spondylolistese. Å sette så mye belastning på ryggraden kan hindre riktig spinal utvikling.

Trygge Carriers

Sling operatører tilbyr den mest sikkerhet for barnet ditt. Ved å distribuere lasten, slynge bærere holde stress av babyens ryggrad.

Insistere på Upright

Hvis du insisterer barnet må sitte oppreist og se verden rundt seg, velger en transportør som gjør at babyen kan sitte med bena i kors. Å la beina henge fritt signaliserer et utrygt carrier.

Ting å vurdere

Hvilken som helst operatør bør gi støtte for babyens hals. Husk å holde barnet ditt tilbøyelig eller vertikal lindrer spinal stress.

Hvordan hjelpe sciatic smerte

Millioner av mennesker verden over lider av isjias smerter. Ubehaget kan føre til ulempe og elendighet i livet ditt. Isjias er et symptom på et problem av isjiasnerven som skyldes kompresjon av nerveender i korsryggen. Lumbal spinal stenose, spondylolistese, herniated plate og traumer er de viktigste årsakene til isjias. Mye av denne smerten kan bli løst gjennom urte terapi og yoga øvelser.

Bruksanvisning

•  Påfør St. Johns wort olje. Denne urten inneholder en aktiv ingrediens som kalles hyperforin som da påføres rikelig, kan redusere smerte av de betente nerver forårsaket av isjias.

Ta gurkemeie kapsler. Denne berømte krydderet inneholder en aktiv ingrediens som kalles curcumin, som virker ved å redusere smerter og betennelser assosiert med isjias angrep. Ta én 500 mg tablett daglig.

Ta Jamaican dogwood ekstrakt. Jamaicanske dogwood urt inneholder aktive ingredienser lisetin og jamaicin som lindre episoder av isjias. Anbefalt dosering er 2-8 ml per dag.

Påfør kamille salve. Denne blomsten inneholder virkestoffet terpen bisabolol som reduserer smerte, rødhet og hevelse. Påfør rikelig på berørte området hver dag. Du kan også drikke kamille te for maksimalt utbytte.

gjør yoga øvelser. Når utført riktig, yoga øvelser lindre smerten forbundet med isjias. Kontakt en yoga instruktør i ditt område for å planlegge en klasse. Informere henne om din isjias. Se ressurs linken nedenfor for en video.

Tips og advarsler

  • Rådfør deg med din lege før du starter naturlig terapi.