Digidexo.com

kreatinin nyrestein

Hva Kreatinin tester Mean for nyrefunksjonen

Kreatinin er et avfallsprodukt som er produsert i løpet av protein sammenbrudd. Den kreatinin blodprøve avgjør hvor mye av dette stoffet er i blodet. Resultatene brukes til å bestemme hvor godt en persons nyrer fungerer.

Indikasjoner

Den kreatinin blodprøve er bestilt når noen har tegn og symptomer på nedsatt nyrefunksjon. Disse indikatorene er tretthet, hevelse, skummende urin, blodig urin, redusert urinmengde, flankesmerter, høyt blodtrykk, hyppig vannlating og svie ved vannlating.

Test

Kreatinin er vanligvis testet som en del av en grunnleggende metabolsk panel (BMP), eller omfattende metabolske panel (CMP). Den BMP tester også nivåene av glukose, natrium, kalsium, kalium, karbondioksid, blod-urea-nitrogen (BUN) og klorid i blodet. Den CMP-tester for de samme stoffer som BMP, med tillegg av albumin, total protein, leverenzymer og bilirubin.

Problemer

Laboratorietesting feil kan resultere i unøyaktige kreatinin testresultater. Falske resultater kan tyde på nyreskade når ingen eksisterer.

Resultater

Høye kreatinin nivåer tyder på at nyrene ikke klarer å filtrere avfall så vel som de burde. Dette kan skje som følge av nyrestein, traumer til nyrene, nyresykdom, nyre infeksjoner og nyreskader forårsaket av medikamenter eller illegale rusmidler.

Ytterligere testing

Urin testing for microalbumin og protein kan støtte resultatene av en serumkreatinin test eller hjelpe legen fastslå at nyrefunksjonen normal. Når nyre filtre er skadet, microalbumin og protein er i stand til å lekke inn i urinen. Dersom nivåene av disse substanser er høy, er nyresykdom indikert.

Kreatinin i blodet

Kreatin er en del av musklene i kroppen. Når kreatin bryter sammen, blir kreatinin produsert. Blod og urinprøver bestemme mengden av kreatinin til stede i blodet til å vurdere nyrefunksjonen.

Funksjon

Kreatinin i blodet øker med unormal nyrefunksjon fordi mindre kreatinin utskilles gjennom urinen. Kroppsstørrelse og muskelmasse også spille en rolle i kreatinin nivåer.

Tester

Friske mennesker har kreatinin nivåer sjekket under rutinemessig fysisk eksamener, og pasienter med kroniske sykdommer har nivåer sjekket for å måle utviklingen av behandlingsmetoder.

Kreatininclearance

Blod og urin nivåer av kreatinin måles i kombinasjon for å se hvor godt nyrene filtrerer små kreatin molekyler.

Retningslinjer

Ifølge Medline Plus, en tjeneste av US National Library of Medicine, kreatinin nivåer mellom 0,8 og 1,4 mg / dl er normalt, selv om retningslinjene varierer mellom laboratorier. En kvinne vil ofte ha lavere nivåer fordi hun har mindre muskelmasse.

Resultater

Høye kreatinin nivåer kan indikere problemer med blodårene i nyrene, bakteriell infeksjon, celledød i de små rørene i nyrene, sjokk eller dehydrering, muskelskader og urinveiene obstruksjon problemer som nedbrutt sykdom eller nyrestein.

Advarsel

Alvorlige problemer forbundet med høye nivåer av kreatinin i blodet er diabetes, arthrosclerosis og kongestiv hjertesvikt.

Hvordan finne nyrestein

Nyrestein er forårsaket av mineralforekomster i nyrene; de danner når det er en overflod av kjemikalier som ikke kan oppløses i urin. Nyrestein kan føre til store smerter hvis de seg fast i ureter der urin renner fra nyrene til blæren. Om lag en av 10 personer utvikler nyrestein. Diagnostisering av nyrestein innebærer å ta en medisinsk historie, laboratorietester og utføre én eller flere imaging tester.

Bruksanvisning

Hvordan diagnostisere nyrestein

•  Gå til legen din og fortelle ham hva symptomene du opplever, slik som blod i urinen eller smerter i korsryggen, eller når du tisser. Legen vil vurdere din nåværende og tidligere medisinske symptomer. Han kan peke på det området der du nyrer er (begge sider av korsryggen), og se om smertene forverres. Han vil også ta temperaturen for å se om du har feber, noe som kan tyde på at en urinveisinfeksjon er tilstede. I dette tilfellet må du ta et kurs av antibiotika.

Ha urin kontrolleres (urinanalyse) for å avdekke om det er blod eller bakterier i urinen. Legen din vil teste for kreatinin nivåer, elektrolytter og kalsium i løpet av urinanalyse for å vurdere nyrefunksjonen. En blodprøve (komplett blodprosent) vil bli gjort for å påvise tilstedeværelse av infeksjon.

Få en ultralyd (ved hjelp av høyfrekvente lydbølger) til å produsere et bilde av dine indre organer. Ultralyd kan avsløre at en nyre stein sitter fast i ureter, men det kan ikke oppdage små steiner, særlig steinene som er plassert på utsiden av nyre. Hvis dette er mangelfulle, vil du trenge ytterligere tester.

Neste, få en IVP (intravenøs pyelogram) som involverer en rekke røntgenbilder som fargestoff injiseres i en vene for å gi et bilde av nyrene og urinlederne. Hvis en stein blokkerer en ureter, bør det vises i denne testen. Hvis denne testen ikke gir nok informasjon, må du kanskje en annen test for å oppdage nyrestein.

Denne testen kalles en cystoscopy, hvori en teleskopisk instrumentet er satt inn i blæren. Et fargestoff injiseres direkte inn i åpningen hvor instrumentet er satt inn slik at et røntgenbilde kan vise nyrestein. Også kalt en retrograd pyelogram, dette er den mest pålitelige metode for å se på urinveiene. Du kan få en bedøvelse for denne prosedyren.

Be om å få en CT (computertomografi) skanne hvis du ikke kan tolerere kontrasten løsning (fargestoff) som brukes i andre tester; men små steiner i nærheten blæren kan være vanskelig å oppdage med CT scan. CT-skanning kan identifisere andre medisinske tilstander som kan være årsaken symptomer som ligner på nyrestein.

Hvordan Naturligvis forebygge nyrestein

Hvordan Naturligvis forebygge nyrestein


Nyrestein er en vanlig - og veldig smertefullt - lidelse som folk i alle aldre lider. Siden behandling og passerer nyrestein kan være svært ubehagelig, bør folk som er utsatt for denne lidelsen bruke forebyggende tiltak for å unngå å få steiner. Mens leger bruker et omfattende utvalg av metoder for å dempe nyre stein formasjonen, 10 trinn i særdeleshet er godt innenfor mulighetene for folk flest, og ikke innebære å gjøre drastiske endringer i livsstilen din.

Regelmessig mosjon

Få rikelig med mosjon bidrar til å hindre dannelse av nyrestein. Som nyrestein er ofte synonymt med inaktive livsstil, gjør et poeng av regelmessig gå på tur og delta i andre aktiviteter som innebærer en god del bevegelse. I tillegg til å hindre utvikling av nyrestein, er konsistent øvelse nøkkelen til å opprettholde god blodtrykk og hjertesykdommer. For best resultat, bruke minst en halv time hver dag for å trene.

Hold deg hydrert

Holde hydrert er et viktig skritt i å dempe nyrestein utvikling. Studier har vist at nyrestein går hånd i hånd med dehydrering og er spesielt utbredt i varme, fuktige områder. Av denne grunn, leger anbefaler at den gjennomsnittlige personen drikke mellom seks og åtte 8-unse glass vann om dagen. Drikking lege-anbefalte mengden vann hver dag vil også bidra til å gi en rekke andre helsefordeler, inkludert toksin-spyling, celle-nærende og akne forebygging.

Unngå Spicy Food

For å unngå nyre stein formasjonen, jo mindre krydret mat, jo bedre du er. Medisinske studier har avdekket at, over hele verden, oppstår en høyere rate av nyrestein utvikling i områder der krydret mat blir jevnlig forbrukes. Derfor bør du spise mat som varmt paprika, chili og karri i forsiktig moderasjon. Du trenger ikke ha helt unngå krydret retter; i stedet, bare redusere forbruket av dem.

Begrense Sweets

Begrens inntaket av matvarer som inneholder mye sukker for å forhindre nyrestein. Forskning har vist at en direkte sammenheng mellom overdreven sukkerinntak og dannelse av nyrestein. Hvis du har en søt tann, se etter bakevarer og søtsaker som er lav i sukker eller sukker-fri, et skritt som også kan spille en rolle i å dempe vektøkning og diabetes.

Unngå høy oxalate Foods

Unngå mat som er høy i oksalat er et annet kosttilskudd tiltak som du bør øve for å forebygge nyrestein. Slike matvarer inneholder soyabønner, sjokolade, peanøtter, hvetekim og spinat, som er spesielt viktig for folk som urin inneholder store mengder av oksalat. Du kan imidlertid fortsatt konsumere slike mellom oksalat mat som jordbær, røde bringebær, selleri, druer og lever i moderate mengder.

Kalsium, magnesium og kalium

Studier har knyttet lave nivåer av kalsium, magnesium og kalium til utvikling av nyrestein. For å holde kalsiumnivået sunt, sørg for å drikke mye melk og spiser regelmessig slike frukter som appelsiner og papaya. Hvis du lider av en magnesium eller kalium mangel, bør du spise grønne grønnsaker på en jevnlig basis. Mens retter høy i fiber generelt utfylle de nevnte matvarene pent, kan fiber noen ganger hindre kalsium absorpsjon.

Limit Salt Intake

I tillegg til å være en av de viktigste gjerningsmannen for høyt blodtrykk og hjertesykdom, kan høyt inntak av salt vike for nyrestein. Bevisst begrense mengden salt som du sesongen din mat og innkjøp mat som er lav i natrium kan hjelpe i forebygging av nyrestein. Hvis du bare ikke kan klare seg uten salt, er naturlig havsalt et sunnere alternativ til raffinert salt.

Drikk klokt

Velge din drikkevarer klokt er en annen enkel måte å bidra til å forhindre nyrestein. Drikker grapefruktjuice, for eksempel, øker eksponentielt sannsynligheten for nyrestein utvikling, spørre mange medisinske fagfolk til å gi råd til å unngå det helt. Merkelig, noen studier tyder på at å drikke koffein-tung drikker som kaffe og te hindrer utviklingen av nyrestein, mens annen forskning antyder at koffein hjelpemidler i veksten av steiner. Av denne grunn, blir du bedt om å ta en middle-of-the-road tilnærming til inntak av disse populære drinker.

Sitron Syrer

Regelmessig inntak av matvarer som er høy i sitronsyre, som sitroner, lime og appelsiner, kan bidra til å hindre dannelse av nyrestein. I tillegg er disse matvarene har høye alkaliske nivåer, noe som kan bidra til å balansere kroppens pH-nivåer. Ubalanserte pH-verdier, på den annen side, kan føre til at kroppen til å trekke ut kalsium fra bein og til slutt spille en rolle i nyrestein utvikling.

Kjøtt og meieri

Overdreven kjøtt og meieri inntak kan vike for nyrestein, samt hjertesykdom og tilstoppede arterier. Bearbeidet kjøtt og ost er noen av de verste lovbrytere. Ved å begrense din meieri inntaket til to porsjoner om dagen og unngå store porsjoner av kjøtt, kan du hjelpe din generelle helse, mens hindre utviklingen av nyrestein samtidig.

Hint

 • Ta mindre aloe vera enn vil føre til en lakserende effekt
 • Unngå syrenøytraliserende bruk

Hva er årsaken til lav kreatinin nivåer?

Hva er årsaken til lav kreatinin nivåer?


Serum kreatinin er en laboratorietest som utføres som en del av rutinemessige blodprøver og for å lette diagnose av nyresykdom, ikke supplement som brukes til å få muskler. Lave kreatinin-nivåer er et tegn på redusert muskelmasse, noe som kan være forårsaket av sykdom, svekkelse eller aldring.

Fakta om lav Kreatinin

Kreatinin er et nedbrytningsprodukt av kreatinfosfat, som brukes i den kontraksjon av skjelettmuskulatur. Produksjonen av kreatin er avhengig av muskelmassen; derfor baseline kreatin og kreatinin nivåer er høyere i større, mer muskuløse folk enn i mindre folk eller de uten mye muskler.

Lave kreatinin nivåer og nyre helse

Kreatinin utskilles via nyrene og nivået i blodet er ansett som en indikator på nyre helse. Med normal nyrefunksjon, bør blod kreatinin nivået være konstant fra dag til dag. Svært små økninger kan oppstå etter en høy-protein måltid.

Årsaker til Unormale kreatinin nivåer

Økt blod kreatinin er vanligvis på grunn av problemer med nyrefunksjonen. Økt nedbrytning av eller skade på muskel vil også heve kreatinin nivå, så vil økninger i muskelmasse. Redusert blod kreatinin er forårsaket av redusert muskelmasse.

Sykdommer knyttet til lav kreatinin nivåer

Lav kreatinin kan være et tegn på visse sykdommer som årsak redusert muskelmasse, inkludert myasthenia gravis og muskeldystrofi. Disse pasientene vil presentere med svakhet, muskelsvinn, og andre symptomer i tillegg til de unormale blodverdier.

Svekkelse og Low kreatinin nivåer

Muskler bli svekket når de ikke brukes, og som muskelmasse reduseres, vil kreatinin nivåer falle. Dette kan skje med en svekket pasient, spesielt noen som har mistet muskel tone blir sengeliggende eller innlagt på sykehus.

Alder og lav Kreatinin

Eldre mennesker kan ha en lavere kreatinin nivå, som muskelmasse har en tendens til å avta med alderen. Små barn har også en normal kreatinin nivå som er lavere enn den for voksne.

Typer av nyrestein

En nyrestein er et fast stykke materiale som er dannet i nyrene på grunn av partikler som finnes i urinen og som blir fanget der. Det er fire hovedtyper av nyrestein, som alle er svært smertefullt.

Symptomer

Symptomer på nyrestein inkluderer skarpe krampelignende smerter, kvalme, hyppig vannlating, feber og oppkast. Men noen mennesker som har nyrestein viser ingen symptomer i det hele tatt.

Kalsiumfosfat nyrestein

Den vanligste typen av nyrestein inneholder kalsium og små mengder av fosfat. I de fleste friske mennesker, er ekstra kalsium som er lagret i nyrene fjernet i urinen. Men når dette ikke skjer, en kalsiumfosfat nyrestein kan dannes.

Urinsyre nyrestein

Urinsyre nyrestein dannes når det er for mye syre som finnes i urinen. Denne betingelse er ofte funnet i pasienter som spiser en høy andel av syre-rike næringsmidler.

Struvitt nyrestein

Struvitt nyrestein dannes vanligvis etter urinveiene infeksjoner. Struvitt nyrestein utgjør om lag 10 til 15 prosent av tilfellene sett. Struvitt stener består av ammoniakk og magnesium.

Cystin nyrestein

Cystin nyrestein dannes når det er for mye cystin, et mineral som gjør opp nerver og muskelvev, som finnes i urinen. Denne typen nyrestein er arvelig.

Hva bør du spise for nyrestein?

Alle som lider av nyrestein forstår hvor vondt denne tilstanden kan være. Selv om det finnes flere ulike typer av nyrestein, den vanligste er kalsium oksalat innskudd som dannes når kroppen din ikke er riktig å filtrere ut avfall. Når du har nyrestein, kan du prøve å passere dem naturlig, eller du må kanskje ha kirurgi for å fjerne dem. Men du kan definitivt redusere sjansene for å få nyrestein ved å gjøre noen endringer i kostholdet ditt.

Reduserende sukker og natrium inntak

Dietter som inneholder mye sukker og natrium kan øke sannsynligheten for at nyrestein vil utvikle seg. Mens du spiser mat som inneholder naturlig sukker (frukt, for eksempel) er vanligvis fint, hvis du spiser mye av høyt sukker bearbeidet mat eller mat med høyt natrium, kan du være å sette deg selv med økt risiko for å få nyrestein. Selvfølgelig er det sunnere å redusere bearbeidet sukker mat og salt mat, så dette er noe å huske på for din generelle helse.

Riktig Fluids

En annen effektiv måte å redusere sjansene for å få nyrestein er å drikke nok vann. Vann vil hjelpe fortynne urinen for å hindre steiner fra forming. Hvis du vet at du er utsatt for nyrestein, kan det hende du trenger å drikke mer enn de generelt anbefalte åtte, åtte unse glass vann per dag, flytte opp til 12 glass daglig.

Effekten av kalsium og Oxalate på nyrestein

Overvåking kalsiuminntak er ikke høy på de fleste folks liste over helseprioriteringer. Kalsium er svært gunstig for kroppens helse og effektivitet, men hvis du lider av nyrestein kan være lurt å overvåke inntaket. Ett godt tips er å kombinere mat med høyt kalsium, spesielt meieriprodukter, med andre matvarer. På grunn av at høy-kalsium maten ikke blir spist av seg selv, ikke kroppen ikke å fordøye den på egen hånd, og dette bidrar til å redusere dannelsen av kalsiumbaserte nyrestein.

I tillegg er det viktig å begrense forbruket av høye oksalat matvarer, inkludert sjokolade, nøtter, bønner, bær og spinat blant andre matvarer. Selv om disse er sunn mat, de kan hjelpe til med utviklingen av nyrestein.

Matvarer som forebygge nyrestein

Hvis du noen gang har lidd med en nyre stein, ville du sannsynligvis gjøre noe for å unngå å ha en annen. Dessverre vil de fleste mennesker som er utsatt for nyrestein utvikle dem mer enn én gang. Du trenger ikke å trekke deg til det, skjønt. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan redusere risikoen for nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein er forekomster som dannes i nyrene når krystaller fra urinen skille og begynne å bygge opp. Den vanligste kombinasjoner av disse krystaller er kalsium og oksalat eller fosfat. Noen ganger forekomstene er svært liten og blir spylt fra kroppen uten varsel. Andre ganger, deres passasje fra nyrene gjennom urinveiene forårsaker ekstrem smerte.

Så lenge steinene bo i nyrene, de vanligvis går ubemerket hen. Når de begynner å bevege seg, vil du føle en skarp smerte i nedre del av ryggen eller siden, noen ganger ledsaget av kvalme eller oppkast. Med større steiner, kan du begynne å se blod i urinen. De fleste steiner vil etterhvert passere med nok væskeinntak, men noen veldig store eller vanskelige steiner kan kreve kirurgi.

Teorier / Spekulasjoner

Det er kjemikalier i urinen som bør holde nyrestein fra forming, men for noen mennesker, har de ikke fungerer. Denne tendensen ser ut til å være arvelig. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, vil du sannsynligvis få dem selv. De pleier også å være mer vanlig hos menn enn kvinner, og i kaukasiere enn i afrikanske amerikanere. Som i 2009, har det vært flere nyrestein sett i de siste 20 årene enn tidligere, men legene vet ikke hvorfor.

Forebygging / løsning

Det er ingen matvarer som vil føre til en nyre stein i noen som ellers ikke ville utvikle en, men det er matvarer som synes å bidra til deres utvikling i folk som allerede er utsatt for dem. Hvis du har hatt en nyrestein før, er det fornuftig å ta hensyn til kosthold.

Det viktigste du kan gjøre for deg selv er å drikke rikelig med vann. Vannet spyler krystaller av nyrene før de blir store nok til å forårsake et problem. Pass på å drikke åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Leger som brukes til å fortelle mennesker utsatt for nyrestein å redusere deres inntak av kalsium, men som i 2009, har denne posisjonen blitt reversert. Kalsium hjelper nøytralisere oksalat i andre matvarer og faktisk reduserer risikoen for å utvikle steiner. Dette holder ikke sant med kalsiumtilskudd, though.

Typer

Det er flere bestemte typer mat du bør vurdere å øke eller redusere i kosten for å redusere risikoen for å utvikle flere nyrestein.

Du bør redusere forbruket av matvarer som inneholder oksalat. Spinat er en stor oksalat produsent og bør unngås. Andre typer oksalat matvarer inneholder bønner, rødbeter, peanøtter, grønn paprika, kakaoprodukter, te, brus, for mye kjøtt og for mye salt.

Vurdere å øke inntaket av kalsium matvarer, men husk at kalsiumtilskudd bør unngås. Få kalsium gjennom melk, yoghurt eller kalsium-forsterkede appelsinjuice. Også prøve å øke magnesium i kosten, så vel som kalium og vitamin B6.

Betraktninger

Hvis du sliter med å gjøre justeringer i kostholdet ditt, må du huske at å øke vanninntaket er den viktigste endringen du kan gjøre for å unngå fremtidige nyrestein. Du bør drikke nok vann til å produsere to liter urin i en 24-timers periode. Etter å ha spist mat du vet kan forårsake problemer, øke vanninntaket ytterligere for å spyle dem fra systemet. Du vet du drikker nok vann hvis urinen er konsekvent klart.

Nyrestein og gjær infeksjoner

Nyrestein og gjær infeksjoner


Ifølge University of Maryland Medical Center, vil de fleste kvinner opplever minst en gjær infeksjon på et tidspunkt i livet. Mange kvinner også vil oppleve nyrestein, men University of Maryland Medical Center sier også at de forekommer i fire ganger flere menn enn kvinner. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær lidelser.

Årsaker

Nyrestein oppstår fordi tarmen absorberer for mye kalsium. Dette er ofte på grunn av en kalsium-diett høy, dehydrering eller mangel på mosjon. Den kalsium danner faste avleiringer i nyrene. På den andre siden, gjærinfeksjoner oppstår når mengden av bakterien Candida albicans, som normalt eksisterer i spormengder på kroppen, øker i vagina. Det er visse forhold som gjør dette mer som å oppstå, for eksempel å være gravid eller lider av diabetes. Noen antibiotika redusere mengden av bakterier som gir beskyttelse mot Candida i vagina, slik at Candida å vokse. Nyrestein ikke forårsake gjær infeksjoner, heller ikke gjær infeksjoner forårsake nyrestein.

Symptomer

Nyrestein forårsake forferdelig smerte rundt baken, feber og frysninger, kvalme, oppkast og magesmerter. Som steinen beveger det kan føre til smerter i underlivet. En gjær infeksjon kan også forårsake smerte, men som oppstår under samleie og urinering i stedet. En gjær infeksjon kan også føre til kløe eller svie i skjeden og kjønnsleppene, samt rødhet og hevelse og unormal utflod.

Risiko

Hvis venstre ubehandlet, kan mindre nyrestein videresendes uten hjelp, selv om dette kan være smertefullt. Større nyrestein som ikke kan sendes uten behandling vil fortsette å forårsake smerte og kan forårsake blokkeringer, blødning og vevsskade. I tilfelle av gjærinfeksjoner, kan gjentatte gjær infeksjoner som oppstår i løpet av en kort tidsperiode være symptomatisk for en mer alvorlig medisinsk tilstand. I sjeldne tilfeller kan kronisk gjær infeksjon være et tidlig tegn på HIV, ifølge University of Maryland Medical Center.

Behandlinger

Nyrestein kan kreve smertestillende for å behandle smerte de forårsaker når de flytter. Hvis de er særlig store at de kan trenge å bli kirurgisk fjernet ved hjelp av en fremgangsmåte så som ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, hvor sjokkbølger blir brukt til å knuse steinen. På den annen side kan en mild soppinfeksjon ofte bli behandlet hjemme ved hjelp av over-the-counter medisiner tilgjengelig på de fleste apotek. Disse medikamentene kan omfatte mikonazol, klotrimazol, tioconazol og Butoconazole. Hvis gjær infeksjon ikke går bort, kan det bli nødvendig å foreskrive deg flukonazol, skal tas oralt.

Betraktninger

Du bør konsultere legen din dersom du opplever noen av symptomene på gjær infeksjoner eller nyrestein. Pain bør alltid være en årsak til bekymring, og hva som kan synes å være symptomer på gjær infeksjoner og / eller nyrestein kan faktisk tyde på en mer alvorlig tilstand. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær infeksjoner.

Hvorfor er nyrestein farlig hos barn?

Hvorfor er nyrestein farlig hos barn?

I løpet av 1970 og 1980-tallet, leger og barneleger brukes til å behandle nyrestein hos barn annenhver måned. I de senere årene har nyrestein hos barn økt dramatisk, med enkelte sykehus skaper klinikker dedikert til pediatriske nyrestein. Venstre ubehandlet, nyrestein kan forårsake barn permanent nyreskade, blokk urin flyt og muligens føre til nyresvikt.

Symptomer

Nyrestein, også kjent som nyresten eller urolithiasis, utvikle seg hos barn når mineraler og stoffer som kalsium, urinsyre, cystin og oksalat akkumuleres i blæren, urinleder eller nyrer, skaper krystall-lignende steiner. De vanligste symptomene på nyrestein hos barn inkluderer blod i urinen, ekstreme bølger av smerte også kjent som renal kolikk, kvalme og oppkast, hyppig haster å urinere, magesmerter og ryggsmerter. Yngre barn kan ikke vise merkbare symptomer på en nyre stein og er diagnostisert under avbildning testing for andre medisinske årsaker.

Behandling

Barn som har små nyrestein 5mm eller mindre vil ofte være i stand til å passere steinene hjemme. Din barnelege kan anbefale steroide anti-inflammatoriske medisiner for å håndtere smerte så vel som krever økt væskeinntak for å spyle steinen fra ureter, blære eller nyrer. Barn som har større nyrestein kanskje må gjennomgå sjokkbølgen lithotripsy eller perkutan nephrolithotomy å fjerne steinene. Sjokkbølgen lithotripsy bruker høy energi sjokkbølger å bryte stein i mindre fragmenter som er lett gått. Perkutan nephrolithotomy innebærer små teleskopiske instrumenter som er satt inn i huden for å fjerne steinene. Sjokkbølgen lithotripsy kan brukes i forbindelse med perkutan nephrolithotomy å lage mindre steiner for fjerning. Ureteroscopy er et annet alternativ for fjerning som omfatter innsetting av små teleskopiske instrumenter inn i urinrøret, blæren, urinleder, og deretter nyre for å fjerne stener. Ureteroscopy teleskoper inneholde kameraer som tillater leger å vise de blokkerende steiner.

Forebygging / løsning

Barn som har hatt nyrestein har en 30 prosent til 65 prosent sjanse for å utvikle steiner igjen. For å redusere sjansen for at steinene skal utvikle nytt, bør forebyggende tiltak som for eksempel rutinemessig blod og urin tester for metabolske forstyrrelser og økt væskeinntak følges nøye. Barn under 5 år bør drikke minst fire kopper vann om dagen, mens barn mellom 5 og 10 bør drikke seks kopper vann om dagen. Barn eldre enn 10 år trenger å konsumere minst åtte kopper vann daglig. Økt væskeinntak vil føre til økt urinstrømmen gjennom urinblæren og nyrene, hindrer oppbygging av mineraler og etableringen av nyrestein.

Betraktninger

Hvis barnet ditt hadde dreven steiner i løpet av første episode og bærer metabolske risikofaktorer, kan det hende at barnelege ønsker å overvåke barnet ditt å forhindre nye steiner fra utviklingsland. For å overvåke barnet ditt for nyrestein, vil barnelege sannsynlig utføre imaging tester, for eksempel en ultralyd, for å se eventuelle utviklings unormalt.

Advarsel

Barn som har hatt nyrestein og har økte nivåer av kalsium i urinen, også kjent som hyperkalsiuri, må følge stive kosten retningslinjer i tillegg til økt væskeinntak. Barn med hyperkalsiuri trenger å spise en lav-natrium diett, spise kalium-rik mat som frukt og grønnsaker, og unngå vitamin D og kalsiumtilskudd. Hvis hyperkalsiuri fortsetter å være et problem, kan barnet ditt trenger å ta medisiner for å senke kalsiumnivået.

Hvordan takle nyrestein

Nyrestein dannes når kalsium oksalat eller andre kjemikalier i urinen danner krystaller som stikker sammen. De fleste nyrestein er små og passere ut gjennom urinveiene uten innblanding av en lege. Noen mennesker sammenligne smerten av nyrestein til fødsel. Home er det beste stedet å takle smerte og andre symptomer på nyrer steiner.

Hvordan takle nyrestein

Klargjør for sterke smerter når en nyre stein beveger seg inn i urinveiene. Smerten kan komme i bølger og siste minutter eller timer. Du kan oppleve kvalme og selv oppkast.

Ta over-the-counter smertestillende midler, for eksempel aspirin eller ibuprofen, for å hjelpe takle smertene.

Drikk minst 2 qt. vann en dag for å hjelpe steinen passerer raskere. Urinen bør se klart hvis du drikker nok vann.

Forvent en brennende følelse eller blod i urinen ved vannlating. Du kan også føle trang til å urinere oftere. Dette er normale symptomer som ikke krever et besøk til legen.

Catch stein i en sil og ta det med til legen din for analyse. Å vite hvilken type og årsaken til nyrestein gjør det lettere å forebygge nye steiner fra forming.

Juster ditt daglige kosthold for å redusere sjansen for en annen nyre stein forming. Se relaterte eHow tittelen "hvordan å minske risikoen for nyrestein." Ta et daglig tilskudd av citrate er også effektive i nyrestein forebygging.

Hint

 • Kontakt lege dersom du får feber eller frysninger. Dette er indikatorer som en infeksjon kan ha utviklet.

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

Hvordan forebygge nyrestein i sommer


Nyrestein dannes når kroppen ikke riktig skylle ut mineraler og kjemikalier inge som kalsium, fosfat, urinsyre og oksalat. Steinene kan være smertefullt, og du kan bli syk hvis de blir for store til å passere. Vann spyler steinene fra kroppen din.

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

•  Hold deg hydrert. Drikk 6 til 8 glass vann om dagen, og mer hvis du trener eller i ekstremt varme været. Spre forbruket i løpet av dagen i stedet for å drikke store mengder på visse tider av døgnet.

Spis mindre salte matvarer for å kutte ned på natrium inntaket. Hold ribbeina og andre tungt erfarne kjøtt til et minimum, spesielt når været er virkelig varmt.

Legg lemonade til væsker med valget. Legene sier sitron og vanninnholdet i brus kan hjelpe deg å unngå nyrestein.

Sett din kullsyre brus forbruk med vann eller lemonade. Mørke Colas inneholder oksalat, en syre som kan føre til dannelse av nyrestein.

Tren regelmessig for å hjelpe kroppen din prosess matvarer og væsker du svelges. Holde alle dine organer fungerer riktig hindrer nyrestein.

Hint

 • Ikke drikk mineralvann. Dette legger mer mineraler til kroppen din og kan forårsake nyrestein å utvikle raskere.
 • Ikke unngå å drikke melk. Den kalsium i melk kan ikke føre til en økt risiko for nyrestein. Men kan ta kalsiumtilskudd bidra til steiner, så snakk med legen din før du tar dem.

Hvordan å lindre smerten av nyrestein

Hvis du lider av nyrestein, du vet alt for godt hvor vondt det kan være å passere de harde krystallformasjoner fra kroppen din. Selv om det ofte ukjent hvorfor nyrestein dannes, kan de være et resultat av overflødig vitamin D i kosten, metabolske forstyrrelser, eller enkle genetisk. Heldigvis finnes det en rekke måter som du kan lindre smerten mens du passerer steinene.

Hvordan å lindre smerten av nyrestein

•  Drikk marshmallow rot te tre til fire ganger om dagen for å hjelpe lindre betennelse i urinveiene og redusere smerte som kroppen din er passerer nyrestein. Mens marshmallow root er et flott hjem behandling, bør du unngå andre urtete, som de inneholder tanniner som faktisk kan constrict slimhinnen i tarmen og urinveiene midlertidig, og forverrer problemet.

Kontroller at du drikker minst 2 liter vann hver dag for å hjelpe kroppen din å flytte steinene gjennom urinveiene. I tillegg til vann, kan du drikke opp til en liter aloe vera juice daglig som steinene passerer å bidra til å redusere størrelsen og i sin tur, lette smerter.

Legg en vibrerende massasjesetet i løpet nyrene dine i 10 minutter fem til seks ganger om dagen for å hjelpe løsne og bryte opp steiner. Hold alltid massasje forsiktig mot huden, så sterkt press på nyrene kan føre til smerte og forverre delikat urinveiene.

Ta en lang, rask gange for å lette smerten og bestå nyrestein raskere. Walking stimulerer urinveiene og hjelper tyngdekraften til å gjøre den jobben, flytte steinene lenger og lenger ned kroppen før de kan sendes.

Spis så mye vannmelon som du kan mulig håndtaket, da det tilbyr en søt kilde til vann, bidrar til å rense urinveiene og inneholder kaliumsalter som stimulerer vannlating.

Snakk med legen din om myke vev muskelavslappende hvis ditt hjem rettsmidler ikke fungerer. Mens reseptbelagte medisiner bør alltid være en siste utvei, tar muskel relaxers for noen dager kan være akkurat det du trenger for å lindre smerten og fortsette med din daglige rutine.

Hvordan unngå nyrestein

Hvordan unngå nyrestein


Nyrestein er alvorlige, smertefull medisinsk tilstand. En nyrestein er en liten, solid materialstykke som danner i nyrene. Den er laget av stoffer i urinen - ofte delvis kalsium. En stein kan oppholde seg i nyrene, bryte ut og reise ned i urinveiene eller passere hele veien ut av kroppen uten å forårsake for mye smerte. Noen mennesker er utsatt for disse steinene, men de kan unngås.

Hvordan unngå nyrestein

•  Drikk mer vann. Vann spyler ut stoffene i kroppen din som skaper nyrestein.

Limit koffein-tung drikker. Drikker som kaffe, te og cola inneholder koffein som kan kvitte kroppen for viktige væsker.

Spør legen din hva slags nyrestein du har hatt i det siste, og hva du kan spise eller unngå å spise i ditt kosthold for å hindre fremtidige steiner. Det finnes flere typer steiner, og avhengig av type, kan kostholdet være en utmerket måte å hindre steiner fra forming.

4 Prøv å medisiner som tilbys av din lege for å forebygge nyrestein.

Hint

 • Mange nyrestein vil passere uten smerter.
 • Hvis du passerer en nyre stein, forsøke å fange den i en sil slik at du lege kan sende den bort for testing. Bestemme type stein kan være en fin måte å forebygge fremtidige seg.
 • Snakk med legen din om andre måter å unngå steiner.
 • Oppsøker behandling umiddelbart hvis du opplever ekstrem smerte i siden eller ryggen som ikke vil gå bort.
 • Oppsøk lege umiddelbart hvis du finner blod i urinen.

Hvordan bruke ernæring for å forhindre nyrestein

Hvordan bruke ernæring for å forhindre nyrestein


Nyrestein kan være helt invalidiserende for de menneskene uheldig nok til å ha en. Mange sammenligner nyrestein til fødsel. Hvis du kunne unngå nyrestein ved å spise visse ting, ville du gjøre det?

Hvordan bruke ernæring for å forhindre nyrestein

•  Den første og viktigste steget du kan ta er å drikke mye vann når du prøver å forebygge nyrestein. Urinen din vil bli utvannet ved vannet, og vil bidra til å avskrekke eventuelle nyre stein formasjoner. Dette er den viktigste skrittet for å unngå nyrestein.

Cranberry juice er en annen vanlig løsning for å holde nyrene kjører riktig. Sørg for at du får naturlig tranebærjuice, fri for søtstoff som kan deaktivere fordelene av juice.

Noen folk har et problem med meieriprodukter og antacida. Disse svært populære produkter noen ganger må elimineres for å kjempe nyrestein. Den kalsium er det som fører til avleiringer, som deretter fører til dannelsen av steinene. Hvis du har et problem med nyrestein, konsultere legen din om dette mulig årsak.

gulrøtter, honningmelon, og andre sterke kilder til vitamin A er dine venner i kampen mot nyrestein. Disse flotte produkter bidra til å holde nyrene stein gratis ved å opprettholde en sunn urinveiene. Nyt sjenerøse porsjoner av disse flotte matvarer.

Brus er fiender av alle som får nyrestein. Disse sukker-laden tause mordere vil øke insulin, som bringer på kalsium. Derfra er du en stein venter på å skje.

Til slutt, være aktive og mosjon. Justere kostholdet ditt er en ting, men hvis du ikke får riktig trening, vil du ikke høste den sanne fordeler. For virkelig å bli nyrestein-fri, må du komme ut og utøve daglig.

Hint

 • Alltid konsultere legen din før noen store endringer i kosthold, livsstil, eller medisiner. Disse er ment som en generell tommelfingerregler, og ikke lege.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyrestein

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyrestein


Tidlige stadier av nyrestein, noen ganger kalt nyresten, viser ingen symptomer. Imidlertid kan selv en liten bevegelse av en nyrestein lamme en person med uutholdelige smerter. Det er ofte sammenlignet med den smerte og nød under fødsel.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyrestein

Se etter sterke smerter i ryggen og nedre del av magen. Smerten begynner plutselig som steinen beveger seg i urin området. Det kan fortsette i lang tid, eller gjentas periodisk.

Spørre om smerter i bekkenet akkompagnert med trøtthet. Pasienten kan føle febrilsk eller kjølt.

•  Se opp for fallende energinivå. Pasienten kan oppleve dramatiske energitap og han / hun kan klage manglende evne til å gå.

Test for spor av blod i urinen. Dyp oransje farge på urin og skarp smerte i nyrene regionen er symptomatisk for nyrestein.

Se opp for urin med blod i det eller svært illeluktende urin, som det er et tegn på en nyre stein.

Bekreft fra oppkast og kvalme som begge er tegn på nyrestein problem.

Kontroller at det er kløe følelse ved vannlating. Sterk trang til vannlating er en av de viktigste symptomene på nyrestein.

Hint

 • Drikk mer vann hver time som det vil vaske ut stoffer som skaper nyrestein.
 • Redusere inntaket av te, kaffe og kalde drikker. Mer forbruk av disse elementene kan forverre pasientens tilstand.
 • Tar smertestill tabletter kan gi bare umiddelbar lindring. Men ta kontakt med legen din for all medisinering.

Hvordan forebygge nyrestein

Hvordan forebygge nyrestein


Nyrestein påvirke en halv million mennesker hvert år, oftest hvite menn mellom 30 og 50. Ved å følge disse forebyggende tiltak du vil minske sjansene for lidelse.

Hvordan forebygge nyrestein

•  Spis mindre kjøtt. På grunn av økt inntak av animalske proteiner, er forekomsten av nyrestein 10 ganger mer utbredt nå enn det var ved århundreskiftet.

Drikk rikelig med væske - en studie har vist at personer som drikker mer enn 2 1/2 liter vann hver dag har nesten en 40 prosent reduksjon i risikoen for å utvikle en stein enn de som drakk mindre vann.

begrense forbruket av grapefruktjuice og cola-drikker. Studier har vist at disse kan faktisk øke risikoen for utvikling av steiner.

Adopter en diett høy i kalium og magnesium - disse mineralene redusere sannsynligheten for nyrestein.

Snakk med legen din om å ta kosttilskudd som pyridoksin og magnesium. Samlet utgjør disse redusere oksalat, et mineral salt funnet i nyrestein.

Begrens kalsium og saltinntaket.

Hint

 • Snakk med en lege eller ernæringsfysiolog om å gjøre endringer i kostholdet.
 • Hvis du har hatt en nyrestein før, er du høy risiko for å få en annen. Forebyggende tiltak er viktig.
 • Nyrestein er samlinger av mineralsalter kombinert med kalsium. De kan lodge hvor som helst i urinveiene og forårsake intense smerter.
 • Kontakt legen din umiddelbart hvis du mistenker at du kan ha nyrestein - de kan føre til nyresvikt hvis venstre ukontrollert.

Hvordan Løs opp en nyrestein

Hvordan Løs opp en nyrestein


Min mor led med nyrestein. Så mye at tilbake på 1950-tallet da de ikke visste så mye om tilstanden, legen fjerne en av hennes nyrer. Mor levde for mer enn 40 år med én nyre. Men betydde det å være ekstra forsiktig når det kom til nyrestein. Jeg skal fortelle deg hvordan å oppløse en nyrestein.

Hvordan Løs opp en nyrestein

Nyrestein er små mineralforekomster som danner over en periode. Det begynner vanligvis ut meget liten, men har en tendens til å vokse i løpet av en tidsperiode hvis det ikke spyles gjennom kroppen systemet. Urolog fant at nyrestein kommer fra en stor forekomst av kalsium eller urinsyre i urinen. Det kan også være forårsaket av for lite vann i nyrene som oppløser avfallet. Min mor ofte anbefalt at vi drikker en liter vann hver dag. Nyrestein viser også opp i forskjellige størrelser og har vært kjent for å variere fra 4mm til 7mm. Dersom stenen er liten nok, kan den oppløses på egen hånd dersom personen drikker den riktige mengde væske. Noen steiner kan kreve kirurgi fordi de er for store til å gå bort ved å drikke vann eller væske for å skylle systemet. I dette tilfelle kan noe urologens velge å benytte vibrasjonsteknikk i håp om å bryte stein opp i mindre stykker slik at de kan oppløses. Den vanligste nyrestein er kalsiumfosfat-stein som vanligvis er behandlet med vitamin C.

Oppløs Stone.

For å løse opp en kalsium nyrestein, bland en kopp konsentrert sitronsaft med en liter vann og drikke det. Gjenta denne fremgangsmåten to ganger i en 24 timers periode. Hvis steinen er vedvarende, bør du kontakte legen din.

forebygge nyrestein.

Nyrestein kan unngås ved å øke væske og vitamin C inntak. Prøv å drikke frukt og grønnsaker for å øke kroppens dine citrate nivåer. Citrate har en tendens til å stoppe kalsium buildup. Hold deg unna brus spretter og mat med høyt sukkerinnhold.

Prøv å ta en god B-kompleks vitamin supplement hver dag. Nyrestein er ekstremt smertefullt. Men dette er en naturlig måte å oppløse en nyrestein.

Hint

 • Flere nettsteder tilbys informasjon om hvordan å oppløse nyre steiner. Jeg foreslo en min mor pleide fordi jeg vet det fungerer. Tilgang til områder i ressursen avsnittet nedenfor for andre foreslåtte rettsmidler og preventions.
 • Hold deg unna sukkerholdige matvarer.

Hvordan kurere nyrestein Pain

Hvordan kurere nyrestein Pain


Nyrestein smerte kan være uutholdelig, og kan komme plutselig uten forvarsel. Nyrestein smerte er på grunn av små steiner som vanligvis er forårsaket av kostholdsfaktorer, dehydrering, kroniske urinveisinfeksjoner, syrenøytraliserende, alder og familiens historie. Symptomer inkluderer redusert vannlating, ryggsmerter, feber, kvalme, magesmerter, og muligens blod i urinen. Prøv noen naturlige botemidler for å unngå uutholdelig nyrestein smerte.

Hvordan kurere nyrestein Pain

Persille er anbefalt å bli spist daglig, opptil seks sprigs en ​​dag for å hindre nye nyrestein fra forming. Det kan også bremse veksten av dagens steiner og vil redusere oppblåsthet skyldes at det er en naturlig vanndrivende.

Sørg for å drikke mye vann, men vær forsiktig med glitrende vann som kan inneholde kalksteinsforekomster som kan forårsake nyrestein. Drikk minst seks til åtte glass vann per dag for å hindre nyrestein smerte.

Leger anbefaler en høy fiber, lav protein og høy flytende diett. .

Hvis du allerede har en stein, sørg for at legen ønsker å ha det analysert for å finne ut hva den er laget av, og kan bidra til å formulere din behandlingsplan. For eksempel, hvis steinen er hovedsakelig fra urinsyre, legen din vil sannsynligvis anbefale deg å unngå rødt kjøtt, skalldyr, gjær, sardiner, ansjos, makrell, etc og andre purine kilder til mat.

Drikk 100% ren tranebærjuice som er usøtet. Du kan ta kapsler eller konsentrater.

Kontroller at du får folsyre i din multi-vitamin. Folat er nyttig for å hindre urinsyre som ofte er årsaken til nyre sotne smerte.

Hint

 • Se legen din dersom du mistenker en nyre stein, eller hvis du har noen symptomer du mistenker kan være nyrestein smerte
 • Alltid diskutere med legen din noen naturlige behandlinger du er interessert i å prøve.

Om nyrestein symptomer

Nyrestein er små forekomster av mineraler som krystalliserer å danne harde steiner i nyre. Nyrestein resultere fra en ubalanse i urinen, som forbindelser slik som urinsyre og kalsium bygge opp og begynner å krystallisere. Symptomene på nyre steiner er ikke følt før en stein faktisk flytter inn i røret som forbinder nyrene til blæren --- ureter --- og begynner å reise gjennom den. En slik prosess, kjent som "passerer en stein," produserer svært smertefulle symptomer.

Pain

Det første tegnet i de fleste tilfeller er alvorlig smerte som nyrestein beveger seg inn i ureter. Smerten er resultatet av musklene i veggen av ureter kontrahering i et forsøk på å skyve stenen gjennom til blæren.

Plassering av Pain

Smerten først følte fra en nyrestein vil være av kramper variasjon og være veldig akutt. Smerten vil stråle ut gjennom siden av det berørte nyrene inn i ryggen. Smerte kan også stråle ut i nedre del av magen og lysken.

Time Frame

Smerten varierer i intensitet, går fra alvorlig til mindre i løpet av tiden. Smertene kommer i bølger som varer alt fra 20 minutter til en time.

Kvalme

Oppkast og anfall av kvalme kan følge med smerte. Hvis en infeksjon utvikler, frysninger og lavgradig feber er mulig også.

Påvirkning av Urin

Urinen kan bli tåkete og lukter forferdelig, med blod noen ganger dukke opp i urinen som nyrestein gjør sin vei gjennom urinveiene og inn i blæren. Noen med en nyre stein kan føle et konstant behov for å urinere.

Komplikasjoner

Når en nyre blir hindret av en nyrestein, kan komplikasjoner oppstå. Urinen vil sikkerhetskopiere og nyreskader kan skyldes giftstoffer som finnes i urinen.