Digidexo.com

venner selvrespekt

Hvordan Venner kan påvirke en persons helse

Hvordan Venner kan påvirke en persons helse


Din egen personlige helse kan avhenge av en rekke eksterne faktorer, som for eksempel miljø hvor du bor og din økonomiske status. Vennskap og støtte nettverk du skjemaet kan også ha en stor innvirkning på deg også. Når du tilbringer mye tid rundt en venn, kan du ta et signal fra hans atferd eller vaner, og dermed påvirke ditt velvære. Tilsvarende kan en venns råd eller positiv forsterkning forbedre dine stemninger, som også kan forbedre din helse.

Mental Helse

Å ha en venn stadig skjelle du kan alvorlig skade din selvtillit, ifølge en artikkel på KidsHealth.org. Hvis vennen gjør sårende kommentarer om utseendet ditt, kan dette føre til kroppsbilde problemer. På den annen side kan en venn som komplimenter ditt utseende og attributter være en velsignelse for din mentale helse.

Fysisk helse

Måten dine venner ta vare på seg selv fysisk kan ha en innvirkning på din egen helse. Når din nære venn gevinster vekt, er det mer sannsynlig å følge etter rapporterer en 2007 studie publisert i New England Journal of Medicine, som ble ledet av Dr. Nicholas Christakis, en lege og professor i medisinsk sosiologi ved Harvard Medical School. Faktisk kan din venns fedme øker sjansene dine for å bli overvektige med 57 prosent, fant studien. Imidlertid observerte forskerne samme effekt for vekttap. Hvis vennen din tar på en ny diett og handler donuts for gym antrekk, er du sannsynligvis også til å følge henne.

Bad Habits

Det samme teamet som forsket på fedme-epidemien funnet en annen kobling mellom venner og dårlige vaner i 2010 Folk var 50 prosent større sannsynlighet for å være stordrikkere hvis en av deres venner eller familiemedlemmer som suges alkohol også. Den samme effekten holdt dersom venner avsto fra å drikke, eller bare drakk sosialt. Men forskerne har også bemerket at en kvinnes drikkevaner hadde mer innflytelse over hennes venner enn en manns.

Moods

Hvis du har en nær sosial tilkobling som er følelsen ensom, som kan kompromittere ditt velvære. En ensom venn øker risikoen for ensomhet med 52 prosent, som nevnt i en 2009 studie ledet av John Cacioppo, Ph.D., en psykolog ved University of Chicago. Ensomhet kan påvirke helsen din, setter deg i fare for depresjon, alkoholisme, hjertesykdom og et svekket immunforsvar.

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft


Når en venn er diagnostisert med kreft i tillegg til en eksisterende multippel sklerose tilstand eller vice versa, er nyhetene ofte knuste og utrolig. Det er lite du kan gjøre for en venn i en situasjon som dette, bortsett fra å gi ham med den rette form for komfort til rett tid.

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft

uttrykke hva du føler om din venns kreft og multippel sklerose forhold og ikke prøv å si mer eller mindre enn du føler deg. I nesten alle tilfeller, bør du uttrykke sympati uten å bli overveldet av dine egne følelser ettersom fokuset på komfort bør være på din syke venn.

Ta din venn ut til å gjøre noe hun likte i "normalt liv". Hvis vennen din er for syk til å gå ut bringe en favoritt mat, et utvalg av nostalgiske filmer eller noe som kan brukes til å skjemme bort din venn (for eksempel en ny cologne eller noen sminke) å gi noen materiell komfort.

snakke om alternative behandlinger for symptomer på de to sykdommer, slik som akupunktur å lindre smerte av multippel sklerose eller forskjellige alternative terapier for å hjelpe kvalme forårsaket av kreftbehandlinger. Snakk med andre kreft eller MS-pasienter du kjenner for å få anbefalinger for behandlinger som kan bidra til å gjøre din venn føler seg bedre, men holde seg borte fra å tilby alternative "mirakel" botemidler som kan gi vennen din falske forventninger.

Diskuter ditt eget liv og problemer slik at din venn føler han fortsatt har makt til å hjelpe andre mennesker i deres hverdag. Spør din venn for råd som du gjorde før din venn ble diagnostisert med de to sykdommene og holde din venn oppdatert om ting du snakket om.

Bruk humor når du føler for det for å trøste og heie din venn opp, men være forsiktig med å si noe upassende. Det viktigste er imidlertid å ikke sensurere deg selv når du snakker med din venn siden vennen din er sannsynlig å plukke opp på det faktum at du behandler henne annerledes på grunn av kreft og multippel sklerose.

Hvordan skrive en medisinsk Samtykke Form for et barn Going Out of State Med venner

Hvordan skrive en medisinsk Samtykke Form for et barn Going Out of State Med venner


Planlegging fremover for et mindreårig barn til å reise ut av staten med venner eller familiemedlemmer inkluderer skrive en medisinsk samtykkeskjema som gir den andre familien tillatelse til å foreta medisinske avgjørelser for barnet. Forhåpentligvis vil de ikke oppleve en situasjon der samtykke er nødvendig, men prøver å utføre dokumentet over lange avstander kan forsinke barnets motta nødvendig medisinsk behandling. Det er flere medisinske samtykkeerklæringer tilgjengelige på nettet for å bruke som en mal.

Hvordan skrive en medisinsk Samtykke Form for et barn Going Out of State Med venner

•  Skriv den medisinske samtykkeskjema til å omfatte følgende informasjon.
I nødstilfeller Jeg autoriserer (fullt navn) av (full adresse) for å gi medisinsk samtykke under mitt fravær til (fullt navn av barnet / barna) for dem å motta medisinsk behandling fra (startdato) og (sluttdato). Alternativt finnes det også medisinsk samtykkeerklæringer tilgjengelige på internett hvis du heller vil bruke en forhåndslagde skjema.

List barnets fulle navn, legens navn, allergier, blodtype og relevant medisinsk historie. Kopier barnets forsikring kort og fest den til samtykkeskjema.

Signer samtykke dokument og lage en kopi til ditt arkiv. Send den originale kopien med venner eller familiemedlemmer omsorg for barnet ditt. Det er ikke nødvendig å ha den medisinske samtykkeskjema bevitnet av notarius publicus, men å ha dokumentet attestert gir tilslutning til sin autentisitet.

Venøs insuffisiens Symptomer

Venøs insuffisiens påvirker 25 millioner amerikanere. Mange kan avfeie det som et mindre problem, knyttet mer til forfengelighet enn helse, men hvis venstre for å gå videre ukontrollert, kan det utvikle seg til en ødeleggende problem. Å være kjent med de tidlige tegn på venøs insuffisiens kan hjelpe deg å takle det før det blir en krise.

Identifikasjon

Venøs insuffisiens er en tilstand der blodårene i beina er ikke i stand til å returnere blod til hjertet så vel som de skal. Fordi blodet har å jobbe mot tyngdekraften til å flytte fra bena til hjertet, venene i bena har ventiler som åpner for å la blodet gjennom, så nær å holde blodet fra pooling tilbake til nedre regioner. I venøs insuffisiens, er ventilene lukker ikke fullt ut, enten på grunn av skade på ventilen eller på grunn av utvidelse av blodårer holder dem fra å lukkes.

Venøs insuffisiens kalles kronisk venøs insuffisiens eller venøs refluks.

Årsaker

Venøs insuffisiens er sett oftere hos kvinner enn menn, trolig på grunn av nivået av progesteron. Alder er en faktor i tillegg. Røyking eller overvekt bidrar til sannsynligheten for utvikling av venøs insuffisiens, som betyr å være høy. Genetiske faktorer spiller inn, også. Å ha en jobb som krever sittende eller stående i lengre perioder av gangen gjør deg mer utsatt for venøs insuffisiens og gjør det også vanskeligere å håndtere virkningene.

Disse faktorene kan føre til skade på ventiler, utvidelse av venene eller blokkering på grunn av en blodpropp, noe som vil føre til venøs insuffisiens.

Tidlige tegn

Advarsel tegn på mild venøs insuffisiens kan være lett å avfeie. Du har kanskje kjedelig smerter i bena, eller en følelse av tyngde. Bena kan klø og prikke. Du kan begynne å legge merke til hevelse i leggene, særlig rundt anklene. Disse symptomene vil trolig bli verre når du står og kan bli løst hvis du legger deg ned med bena hevet.

Effekter

En av de vanligste symptomene som venøs insuffisiens fremskritt er åreknuter. Venene ekspandere og bli synlig på overflaten av huden. Dette er en progressiv problem, ved at flere årer utvider seg, vil den mindre brønn ventilene arbeide og jo mer blod vil pool tilbake, forårsaker mer dilatasjon.

Hvis venøs insuffisiens utvikler seg ukontrollert, kan du begynne å se misfarging av huden på leggene, som et blåmerke, med mer hevelse og smerte. Til slutt, kan du utvikle sår på leggene, ankler og føtter.

Forebygging / løsning

Hvis venøs insuffisiens er mild, kan du hindre at det blir verre ved å unngå lange perioder med sittende eller stående. Sørg for å få opp og gå rundt med jevne mellomrom, selv på en kontorjobb. Når du er i stand til, tilbringe tid med føttene hevet. Iført kompresjonsstrømper kan hjelpe med beinet hevelse.

I mer alvorlige tilfeller kan det være lurt å vurdere kirurgi for å fjerne åreknuter eller stenge ødelagte årer. Hvis du har utviklet magesår fra venøs insuffisiens, bør de behandles umiddelbart for å unngå smitte.

Vene nedleggelse Behandlinger

Vene nedleggelse er en vanlig måte å behandle tilstander som forårsaker store stygge årer. Det er flere alternativer tilgjengelige, og de blir ofte brukt for behandling av åreknuter eller edderkopp årer. Gitt det store antallet av mulig vene nedleggelse eller kirurgiske teknikker, er den typen som brukes avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og hva legen anbefaler som den beste mulige alternativet.

Skleroterapi

Sclerotherapy er en prosedyre som brukes til å slå den berørte venen til arrvev, forårsaker den til å lukke opp. Det oppnås ved injeksjon av en oppløsning (enten saltløsning eller en kjemisk) direkte inn i venen som får den til å arret. Det er en svært effektiv prosedyre og vanligvis gjort på kontoret til legen din. Anestesi blir ikke brukt, og i de fleste tilfeller bare fremgangsmåten må utføres en eller to ganger for effektivt å lukke venen. Etter prosedyren, vil venen begynner å slite i løpet av et par uker.

Kirurgiske alternativer

I noen tilfeller kan kirurgisk fjerning brukes som et alternativ til eller i forbindelse med venen lukking. Disse inkluderer:

Vein stripping, som innebærer fullstendig fjerning av en lang åre gjennom en rekke små snitt gjort i beinet. Fremgangsmåten og utgivelsen alt skje på samme dag, og det er minimal restitusjonstid. Fjerning av venen forårsaker ingen sirkulasjonsproblemer heller, som de større venene i beinet plukke opp slakk.

Ambulerende phlebectomy, som innebærer fjerning av mindre årer gjennom små punkteringer gjort på benet. Anestesi ligger bare på plasseringen av punktering, og liker vene stripping, det er gjort som et poliklinisk prosedyre. Gjenopprettingstiden er rask, og det er minimal arrdannelse.

Endoskopisk vein kirurgi, som brukes kun i tilfeller hvor leggsår har utviklet. Den involverer anvendelse av et lite kamera settes inn i blodårene til å lukke og deretter fjerne dem gjennom små snitt. Som alle de andre kirurgiske inngrep, det også, er utført på poliklinisk basis.

Andre prosedyrer

Et kateter-assistert vene lukkeprosedyren involverer bruk av tynne rør som er satt inn i det berørte venen som deretter oppvarmet ved tuppen. Som legen trekker kateteret langsomt ut, den oppvarmede tuppen forårsaker venen å arr og sammenbrudd, noe som resulterer i en lukket og forseglet vene. Det er vanligvis ansatt bare i tilfeller der venen anses stor.

Laser kirurgi er en nyere teknologi som brukes av leger for å lukke mindre åreknuter eller edderkopp årer. Den involverer anvendelse av en konsentrert og kraftig laser for å sende pakker med lys til venen, slik at den langsomt blekne og forsvinne med tiden. Det er den mest minimal invasiv av alle prosedyrer.

Pasientinformasjon for venøs stenose Behandling

Pasientinformasjon for venøs stenose Behandling


The American Heart Association definerer stenose som en innsnevring eller innsnevring av et blodkar. I tilfeller spesielt av venøs stenose, er vener smalere og krever kirurgiske inngrep for å åpne skipene og gjenopprette normal blodstrøm.

Ballongangioplastikk

I ballong (eller perkutan) angioplastikk, er et kateter settes inn i det berørte blodåre ved hjelp av røntgenstråler som en veiledning. Da en ballong festet til kateteret er oppblåst, gjenopprette venen til riktig bredde og fjerning av stenosis.

Stenter

Stenter kan bli brukt sammen med angioplasti for å behandle venøs stenose. Den kollapsede metallnett er satt inn i venen, og deretter ekspandert til bredden av blodkaret. Etter at ballongen er fjernet, holder stenten de venøse veggene på plass, og hindre restenose.

Trombolyse

USC Center for vaskulær Care anbefaler trombolyse "for pasienter med relativt nye occlusions av arterier og vener." Å behandle venøse stenose, et kateter settes inn nær smalere blodåre og narkotika administreres for å fjerne blokkeringen.

Risiko

Risiko for venøs stenose behandling inkluderer allergisk reaksjon på radiografisk fargestoff, arytmi, blødning eller skade på blodåren forårsaket av kateteret og infeksjoner.

Betraktninger

Behandling for venøs stenose fortsetter å øke og bli mindre invasiv med tiden. Diskuter med din endovaskulær kirurg hvilket alternativ behandling som er best egnet for din situasjon.

Hvordan finne nekrologen til en gammel venn

Når en gammel venn er død, kan det være lurt å finne ord av det i en lokal avis. Nekrologer er utformet for å formidle resultatene og prestasjonene til den avdøde, samt en følelse av hvem han var og hvordan han nærmet liv. Det kan være en uvurderlig del av sorgprosessen, spesielt hvis du ikke var i kontakt med din venn de siste årene. Nekrologer kan også sette deg i kontakt med din venns pårørende, og finne ut hvor du skal gi donasjoner i hans navn. Legacy.com er en gratis Internett-tjeneste som søker nordamerikanske aviser for nekrologer. For å bruke den riktig, derimot, kan du trenger å gjøre litt detektivarbeid.

Hvordan finne nekrologen til en gammel venn

Finn din venns fullt navn. De fleste nekrologer er publisert ved hjelp av den avdødes gift navn, som du ikke kan bli kjent med hvis du har vært ute av kontakt for en stund.

Finn ut hvor din venn døde. Med mindre hun var en figur av noen notatet, vil nekrolog vanligvis vises bare i den lokale avisen eller kanskje avisen nærmest hennes fødested. Sjekk offentlige registre for å finne ut hvilke aviser ble utgitt nærmest henne. De skal hjelpe til med søket.

Bestem når din bekjent gått på. Det trenger ikke være den eksakte dagen, men jo mer nøyaktig du kan være, jo lettere søket blir. Du kan foreta søk etter år eller til og med tiår, men du må kanskje sile gjennom mange navn å finne at din venn.

Logg deg på legacy.com. Med det kan du utføre nekrolog søker gjennom mer enn 700 aviser i USA og Canada. Søkemotoren er på høyre side av hjemmesiden. Det er ingen kostnader for å gjennomføre søk og du trenger ikke å registrere deg for noe.

Skriv inn så mye informasjon som du har lært: fullt navn, statlige, lokale avis, og / eller dødsdato. Hvis du ikke kjenner din venns gift navn, kan du søke etter avis. Når du har lagt inn all informasjon du har, klikk på "Søk".

Skann navnene gitt for at din venn. Ideelt sett vil Legacy.com returnere presise navn på første forsøk. Hvis du har mer begrenset informasjon, vil det gi en rekke ekstra navn. Se etter din venns fornavn og fødselsår, hvis mulig. De er biter av informasjon du er mest sannsynlig å ha, og de kan være de beste guider til å finne den rette nekrolog på listen.

Klikk på navnet til vennen din når du finner den. Legacy.com gir den fullstendige teksten til nekrolog som publisert i relevant avis.

Hint

  • Legacy.com gir også Social Security Death Index Resultater - som viser avdødes siste adresse og dato for død - gjennom samme søkemotor. Hvis du ikke kan finne en nekrolog gjennom sine tjenester, så kan du bruke denne informasjonen til å kontakte nærliggende aviser direkte og spørre om de har en nekrolog i deres avis likhuset.

Hvordan hjelpe til når en venn er død

Hvordan hjelpe til når en venn er død

Når du mister en god venn, ikke bare er du fylt med sorg, men din venns familie vil også ha et tomrom. Du kan føle klosset om hvordan å nå ut og kommunisere med familien. Du kan også føle deg som om du er intruding. Likevel kan hjelpe din venns kjære gjennom sorgprosessen la dem vite at de har noen å lene seg på. Ved å tilby din støtte, kan du hjelpe til med healing din venns familie.

Hvordan hjelpe til når en venn er død

•  Tilby å bistå med gravferden. Innlemme din venns personlighet inn i begravelsen ved å inkludere aspekter av livet hennes, for eksempel hva hun elsket i livet, eller ved å plassere bilder på tjenesten.

Kommunisere til de etterlatte, men også lytte. Oppmuntre de etterlatte til å snakke, tillater dem å innse at din venn har dødd, samt avtale med prosessen med sørgende. Utveksle historier om vennen din, slik at du kan bindingen enn minner.

Hjelp løpe ærend og gjøre innkjøp av mat for din venns familie. Du kan også hjelpe skrive takkekort dersom familien er villig.

Finn støttekilder, som for eksempel bøker eller sorg rådgivere. Dette hjelper hvis de etterlatte begynner å vise tegn på depresjon. Om nødvendig, gå sammen for å støtte grupper.

Sjekk inn på din venns familie. De kan mangle motivasjon til å ringe deg og trenger hjelp uten å ville virke som en byrde. Tilby å kjøre og plukke opp barna fra skolen.

Støtt din venns familie på dager som kan være smertefullt. Dager som bursdager, jubileer eller helligdager kan bringe tilbake en flom av smertefulle følelser.

Hint

  • Vær forsiktig med valg av ord du bruker for å uttrykke deg selv. For eksempel, unngå å si, "Han er på et bedre sted."
  • Se etter tegn på abstinens, overdreven fiendtlighet, tanker om selvmord og narkotikamisbruk. Hvis noen begynner å uttrykke tanker om selvmord, søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Vene Infeksjoner

Vene Infeksjoner


Årer kan bli betent og infisert, som hvis den forblir ubehandlet kan bli en alvorlig tilstand. Hvis du mistenker at du har en blodåre infeksjon, vil du trenger antibiotika for å behandle infeksjonen før den sprer seg. Årer bære blod rundt i kroppen, slik at smitten kan spre seg raskt og seriøst.

Årsaker

Infeksjoner starter som regel ut som betennelse i blodåre like under huden. Betennelsen går som regel bort i et par uker, men venen kan bli infisert. Dette kan skje hvis du har et drypp inn i lange perioder, eller har et svekket immunforsvar.

Symptomer

Når en vene blir infisert, blir området i økende smerte og smerte sprer seg ytterligere, for eksempel ned et ben eller arm. Du kan legge merke til lem blir rød og rødhet sprer ned lem. Du kan også føle seg uvel, og muligens ha en temperatur.

Behandling

En blodåre infeksjon behandles med antibiotika, som skal stoppe det fra å spre seg. Hvis infeksjonen allerede har spredt seg eller er alvorlig, kan det hende du trenger å bli innlagt på et sykehus for å få antibiotika intravenøst.

Vene Clots

Vene Clots


Prosessen som danner en blodpropp i et blodkar, kalles trombose. Denne koagulere kan blokkere strømmen av blod i kroppen. Dyp venetrombose og lungeemboli er to forhold som kan oppstå på grunn av vene blodpropp.

Dyp venetrombose (DVT)

DVT er en blodproppdannelse i en dyp vene i kroppen. De fleste dyp vene propper oppstå i det nedre ben eller lår, men de kan forekomme andre steder. Symptomer inkluderer en hoven delen av leggen, smerter eller ømhet i leggen og rød eller misfarget hud.

Lungeemboli (PE)

En lungeemboli er en alvorlig tilstand av DVT. Denne tilstanden er når en del av blodpropp bryter av og reiser i blodet til lungene, hvor det kan blokkere en blodåre der. Denne tilstanden kan være dødelig. Symptomer inkluderer kortpustethet og brystsmerter i løpet av et dypt åndedrag.

Behandlinger

Flere typer medisin brukes til å behandle dyp venetrombose, inkludert antikoagulantia å redusere blodets evne til å koagulere og trombolytika å oppløse en blodpropp raskt. Strømper kan brukes til å redusere kronisk svelling som kan oppstå når en blodpropp utvikler seg.

Hvordan hjelpe en venn å ha en spontanabort - don'ts

Når en kvinne har en spontanabort, mye følelser i sving. Det er en av de mest ødeleggende av tap. Følelser av ensomhet, sinne og forvirring vil bli virvler rundt sammen med hormonelle endringer. Det siste hun trenger er å høre kommentarer og råd som, selv om velmenende, kan være sårende og ufølsomt. Her er noen ting du ikke bør si og gjøre når en venn er å takle en spontanabort.

Hvordan hjelpe en venn å ha en spontanabort - don'ts

IKKE sladder TIL ANDRE. Dette er det verste som en venn kan gjøre. Aldri fortelle noen andre gjensidig acquaintence om en venns abort. Det er en grunn til at den andre personen ikke vet.

IKKE GI RÅD. Noen som har en abort ikke trenger noen råd om den beste måten å bli gravid. Hun vet tydelig allerede hvordan du skal bli gravid. Videre kommentarer om hvordan å ha en sunn graviditet (tar folsyre, spise riktig, vekt vedlikehold, regelmessige kontroller med fødselslege, etc.) er ikke konstruktivt, men faktisk kan øke skyldig følelser at din venn er allerede opplever. Sannheten er at hun gjorde alle de riktige tingene, men abort var resultatet. Nå hva hun virkelig trenger din støtte og en sympatisk øret.

Hvis hun har BARN ALLEREDE, ikke si ... "Vel, i det minste du allerede har barn" eller enda verre, "Du har nok barna allerede". Ikke balk, disse er svært vanlige ord at mødre høre fra sine kjære når de har en spontanabort.

IKKE noen gang si ... "Det var for de beste" eller "Det var Guds vilje".

aldri be ... "Når har du tenkt å prøve igjen?" Dette kan være den lengst ting fra en kvinnes sinn etter en nylig abort, eller det kan være den øverste tanken på hennes sinn. I begge tilfeller er det ingen av virksomheten din. La din venn bringe dette emnet opp på egen hånd, hvis hun vil.

Venøs okklusiv sykdom

En blokkering i venene i leveren fører en venøs okklusiv sykdom, eller VOD. Mens VOD er ​​ikke nødvendigvis livstruende, kan det føre til hjerneskade og pasienten til å gå inn i koma.

Venøs okklusiv sykdom

Venøst ​​okklusiv sykdom oppstår når en blokkering inntreffer i de mikroskopiske venene i leveren. Lever venøs okklusiv sykdom (VOD) er preget av væskeansamling i magen, økt størrelse på leveren og også forverring i funksjon av hjernen i ekstreme tilfeller.

Årsaker

Det er ulike årsaker til denne sykdommen. Få av de fremtredende er inntaket av pyrrolizidine alkaloider, som finnes i crotalaria og Senecio planter som brukes for å lage urtete og andre urter som Comfrey, bruk av rusmidler som cyklofosfamid og azatioprin som tidvis kan ha toksiske effekter på leveren, strålebehandling som brukes for å undertrykke immunsystemet før en stamcelle eller benmargstransplantasjon, eller en reaksjon kjent som transplantat-versus-vert-sykdom, som kan forekomme etter en benmargstransplantasjon eller stamcelle. I dette, de hvite blodcellene i den nylig transplantert vev angripe mottakerens vev og denne reaksjonen oppstår i ca 3 uker etter transplantasjonen.

Symptomer på venookklusjon

Symptomer på denne sykdommen kan oppstå ganske plutselig. Leveren har en tendens til å forstørre og bli ømme. Magen sveller på grunn av væskeansamling. Øyet hvite og huden kan gulne fører til en tilstand som kalles gulsott.

Åreknuter i spiserøret kan briste forårsaker blødninger, noen ganger så veldig voldsomt at det kan føre til at pasienter kaste opp blod og ofte komme inn i en tilstand av sjokk. Blodet kunne passere fordøyelsessystemet, forårsaker avføring å bli svart og illeluktende. Denne tilstanden kalles melena.

Noen opplever også en svikt i leveren fungerer og forringelse av hjernens funksjon kjent som hepatisk encefalopati, som resulterer i koma. Andre kan også utvikle skrumplever, avhengig av årsak og konstant eksponering for giftige stoffer.

Diagnose

En Doppler er nyttig i diagnostisering av denne sykdommen. I noen tilfeller kan andre invasive tester være nødvendig, mens en leverbiopsi og måling av trykket av portveneblod og hepatisk blodårer blir nødvendig.

Behandling

Ettersom det ikke er noen nøyaktig behandling for denne type blokkering, årsaker må elimineres. Ursodeoksykolsyre forebygger forekomsten av denne sykdommen etter en stamcelle eller benmargstransplantasjon. En diett lav i natrium og diuretika holder væsker fra akkumuleres i magen. En alternativ blodstrømmen rute som går utenom leveren kan ha for å være skapt av kirurgi. En levertransplantasjon kan bli nødvendig i ekstreme tilfeller.

Hvordan hjelpe en venn diagnostisert med brystkreft

Hvordan hjelpe en venn diagnostisert med brystkreft


Høre ordene "du har brystkreft" kan være en skremmende ting for enhver kvinne å høre. Hun kan oppleve frykt, usikkerhet, angst og depresjon. Selvfølgelig, mens du ikke kan kurere smerte og frykter din venn kan ha oppstått, kan du være i stand til å gjøre en stor forskjell i hennes liv ved å tilby å gjøre noen enkle oppgaver.

Hvordan hjelpe en venn diagnostisert med brystkreft

En emosjonell støtte. Vær tålmodig og oppmuntrende. Akkurat nå din venn kan føles som verden har kommet til en slutt. Ved å lytte til din venns frykt og tilby en skulder å gråte på, kan du lindre noe av spenningen som hun føler.

Bare Gi råd hvis spurt. Aldri fortell din venn hva ville du gjøre hvis du var i hennes sko. Det enkle faktum er at du ikke er i hennes sko og valgene kan være forskjellig basert på situasjonen rundt diagnosen.

Tilbud om å gå til legen avtaler med din venn. Noen ganger har en andre par ører til å høre hva legen sier kan hjelpe, spesielt når det gjelder å stille spørsmål. Noen ganger din venn kan bli overveldet av hva som blir sagt, og kan ikke høre alt hun blir fortalt.

Be din venn hva hun trenger og hjelpe i hvilken måte du kan. Noen ganger kan det bare ta en "hva gjør du trenger" å hjelpe til på måter som du ikke kan forstå. Dette kan bety verden til din venn.

ordne barnevakt, hjelpe til med husarbeid, eller måltid forberedelse når din venn har legen avtaler eller behandlinger å gå til. Bare det å vite at noen vil være der for å ta seg av husarbeidet eller hennes familie kan være en stor stress ut av din venns skuldre på den tiden.

Oppsett en fundraiser. Hvis vennen din ikke har stor forsikring eller er nødt til å tåle lange turer for å få til sine avtaler, deretter en fundraiser kan hjelpe med å utligne kostnadene. Penger kan være en stor stressor, og bare være der for å tilby litt hjelp kan avlaste litt stress.

Hvordan Test for venøs insuffisiens

Hvordan Test for venøs insuffisiens


Det er en kostnad på å gå oppreist. Beinet årer mangler en aktiv pumping mekanisme for å returnere blodet til hjertet og må stole på en rekke passive ventiler som holder blodet på plass som det jobber seg tilbake til hjertet via pumpingen av beinmuskulaturen seg sammen og utvider. Hvis ventiler eller musklene blir svekket, blod bassenger i beinet årer, som fører til venøs insuffisiens.

Hvordan Test for venøs insuffisiens

Gathering Informasjon

merker symptomer på mulig venøs insuffisiens og skrive dem ned. Disse inkluderer hevelse i leggene, smerter, utvikling av leg vein åreknuter og huden pigmentforandringer.

Skriv ned når symptomene oppstår og hvilke aktiviteter bringe dem videre.

Gjør en avtale med legen din og ta notater sammen med deg på kontoret besøk.

Samarbeide med legen din for undersøkelse av ikke bare deler presenterer symptomer, men begge ben og bekken og nedre mage områder. Beinet årer tomme i vener i disse områdene, og det kan være problemer med sirkulasjonssystemet. Din lege kan utføre diagnostiske tester for å evaluere muligheten for venøs insuffisiens.

Tester

Stå opp for begynner Trendelenburg test. En tourniquet er plassert rundt øvre del av låret. Deretter ligge med bena høyt i en 45 graders vinkel. Etter tourniquet er fjernet, registrerer tiden for beinet årer å tømme.

Hoste når rettet for å utføre testen hoste. Legen vil bli palpating GSV (større saphenavene) eller SFJ (sapheno-femoral krysset) for å føle impuls passerer langs venen som blodtrykket er økt med hoste. Valvulær insuffisiens kan være indisert ved palpating impulsen.

Følg instruksjonene for perkusjon eller Schwarz test. Legen palpates et ben vene med en hånd og taps venen lett på et distalt segment av venen. Hvis en impuls er produsert, kan dette tyde på venøs insuffisiens.

snakke over ytterligere diagnostisk testing legen ønsker å gjennomføre. Andre forhold som kan føre beinet hevelse inkluderer hjertesvikt, diabetes, blodpropp i beinet årer, infeksjon, narkotika reaksjoner og kalv muskel skader. Legen din kan best vurdere hvilke tester vil bekrefte eller utelukke de ulike forholdene.

Videre testing

Arbeid med legen din kontor og et testanlegg for å planlegge en avtale for tester. En minimal invasiv definitive test er en ultralyd eller sonogram av beinet årer. Leger som spesialiserer seg på vaskulære sykdommer noen ganger gjennomføre disse testene i egne laboratorier, men ofte de er gitt på en poliklinisk anlegget. Andre mulige tester er kontrast-dye røntgenbilder av beinet årer og luft pletysmografi, som sporer lem volumendringer.

Få godkjenner papirene fra legen din for eventuelle nødvendige kliniske blod eller urinprøver. Ta dem til et laboratorium, og følg instruksjonene for å innhente de nødvendige prøver.

Rapporter tilbake til legen din for å motta testresultater og diskutere behandlingsalternativer.

Hvordan reagere hvis en venns baby har Down syndrom

Hvordan reagere hvis en venns baby har Down syndrom


Læring som en nyfødt har Down syndrom kan være en oppskakende tid for nye foreldre. Følelser spenner fra frykt til sinne til sorg. Støttende venner som vet hva de skal gjøre og si kan bringe foreldre trøst i denne forvirrende, skremmende tid.

Hvordan reagere hvis en venns baby har Down syndrom

gratulere foreldrene. Nye foreldre vil ikke ha medlidenhet. De ønsker å høre deg sprute over sine vakre baby.

Bruk tid sammen med venner. Noen ganger venner holde seg borte på vanskelige tider fordi de ikke vet hva jeg skal si. Alle som ikke er å øke foreldrenes isolasjon og smerte. Besøke når de lar deg. Vær ærlig hvis du ikke vet hva du skal si eller gjøre, men la dem vite at du er der for å gi sin støtte og hjelp.

•  Samhandle med barnet. Hente henne, leke med henne og snakke med henne på samme måte som du ville gjort med hvilken som helst spedbarn. Spør foreldrene hva som er tillatt og hva som ikke er det.

Tilby å se babyen mens mor tar en sårt tiltrengt lur eller la foreldrene gå ut til middag. Du kan også ta med middag i for dem, og deretter se barnet i barnehagen mens de har en rolig, avslappet måltid i en levende lys kjøkken eller spisestue.

Lytt til din venn når hun er klar til å snakke. Ikke be om mer informasjon om tilstanden. La din venn til å snakke om hva hun lærer og hva hun frykter. Selv om støtten er ett aspekt av vennskap, noen ganger en venn bare trenger å lufte sine følelser i en trygg relasjon.

Forskning Down syndrom, slik at du kan si de riktige tingene. Ikke reagerer på barnet basert på stereotyper du har sett på TV.

Samle ressurser om Down syndrom for din venn, men holde på informasjonen til tiden er riktig. For eksempel tilby informasjon om støttegruppene når en av foreldrene uttrykker interesse i å snakke med andre foreldre til barn med Downs syndrom.

Netthinne venøs Ocular Disease

Netthinne venøs Ocular Disease


Retinal venøs okulær sykdom er en vanlig øyesykdom som oppstår oftest hos personer over 50 år og er en ledende årsak til blindhet. Risikofaktorer inkluderer aldring, høyt blodtrykk, diabetes og røyking.

Retina

Netthinnen er plassert på baksiden av det indre øyet og fungerer omtrent som et kamera, ifølge Medline Plus, en tjeneste av National Institutes of Health. Bilder inn i øyet og er fokusert på retina, som er et lysfølsomt sjikt av vev. Synsnerven sender disse bildene til hjernen som elektriske signaler, produsere visjon.

To typer

Ifølge Angeles Vision Clinic, kan retinal venøs okulær sykdom forårsakes av en gren retinal veneokklusjon, eller av en sentral retinal veneokklusjon.

Netthinnens sidegrens veneokklusjon

Denne type lukking er det mer vanlig form for retinal vaskulær okulær sykdom. Det oppstår når det er en blokkering i en blodåre som leverer blod fra retina tilbake til hjertet. Denne blokkeringen forårsaker trykk som kan føre til blødninger (indre blødninger) og fluidlekkasje i øyet. Stedet for det okklusjon bestemmer omfanget av blødning. Denne type blokkering er lik de som forekommer i venene i andre deler av kroppen, noe som kan føre til slag eller hjertesykdom.

Pasientpopulasjonen

Netthinnens sidegrensvene occlusions generelt forekomme hos menn og kvinner som er 50 år eller eldre, med høyest forekomst blant de i 60-årene og 70-tallet. Om lag 10 prosent av personer som opplever en gren retinalveneokklusjon på ett øye vil oppleve en i det andre øyet på et senere tidspunkt. Derfor er det viktig for helsepersonell å avgjøre om en underliggende vaskulær sykdom som forårsaker øye problem.

Diagnose

Når en gren retinalveneokklusjon oppstår, kan en person oppleve tåkesyn og ikke har full synsfelt. Et øye omsorg leverandøren kan diagnostisere lidelsen og utføre tester for å overvåke sykdommen og adresse eventuelle komplikasjoner som kan oppstå. Komplikasjoner kan føre til synstap.

Behandling

Det er ingen kjent medisinsk behandling for denne sykdommen. Imidlertid kan noen av de komplikasjoner av grenen retinalveneokklusjon behandles med laser behandling som forsegler lekker kapillærene og kan stabilisere eller, hos noen pasienter, bedre syn. Forskning pågår for å bedre forebygge og håndtere denne sykdommen.

Netthinnens sentral veneokklusjon

En sentral retinal veneokklusjon er en blokkering som stenger av den endelige retinal vene, som ligger i synsnerven. Denne tilstanden er sjeldnere enn en gren retinalveneokklusjon og kan være mer alvorlig. Pasienter med denne formen av sykdommen må overvåkes månedlig for å oppdage eventuelle komplikasjoner.

Hvordan hjelpe en venn med anoreksi Athletica Eating Disorder

Hjelpe en venn, familiemedlem eller elsket en med en spiseforstyrrelse er utfordrende. I hvert fall må den personen være i behandling, og behandling av en lege og / eller psykiater for å bli frisk.
Anorexia Athletica er en slags spiseforstyrrelse at kvinnelige idrettsutøvere er dobbelt utsatt for enn sine mannlige kolleger. I en studie av nesten 700 menn og kvinner idrettsutøvere, 12 prosent av kvinnene fryktet å miste kontrollen når de spiste.
Nesten en prosent av kvinner i alderen 10 til 20 har noen form for spiseforstyrrelse i USA, ifølge Anorexia Nervosa og tilhørende Spiseforstyrrelser, Inc. Denne gruppen anslår åtte millioner eller tre prosent av amerikanerne har noen form for spiseforstyrrelse.
Lær hvordan du kan støtte en venn eller et familiemedlem som jobber for å overvinne en potensielt dødelig psykisk sykdom.

Hvordan hjelpe en venn med anoreksi Athletica Eating Disorder

•  Være en ikke-dømmende venn. Kvinner med anoreksi Athletica har en tilstand som kalles dysmorphia, forvrengning av hvordan man ser hennes bilde. Rail-tynne eller veldig nær den, er kvinnelige utøvere trent og belønnet for å redusere kroppsfett til så lave nivåer at de slutter mensen.
Amennorhea er vanlig blant kvinnelige idrettsutøvere og er en av de tegn på en spiseforstyrrelse. Kvinner trenger minst 17 prosent kroppsfett å menstruere. Mange av disse idrettsutøvere faller mellom 10 og 14 prosent.

Observer hennes mønstre av spising og trening hvis hun ikke har søkt medisinsk behandling. Hvis du kjenner noen som utøver besatt og er klart under en sunn kroppsvekt, kan du prøve å snakke med henne. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å gjøre dette, spør noen som er mer sannsynlig å være effektive for å gjøre det.

Ikke gjør kommentarer om hennes utseende. Mens menn kan ha spiseforstyrrelser, kvinner er tre ganger mer utsatt. Gitt samfunnets vekt på svært slanke kvinner i alle aldre, er det en god del av sosial belønning for å være svært tynn.
I stedet spør henne hvordan hun føler. Anorektiske mennesker kan bli ufølsom: de ignorerer stikk av sult og en del av deres utvinning er erkjennelsen av hvordan de føler følelsesmessig og fysisk.

Hjelpe henne ved å invitere henne til lavmælte sosiale sammenkomster. Idrettsutøvere med Anorexia Athletica ofte synes det er vanskelig å spise i andres nærvær. De kan ikke spise veldig mye eller bare litt.
Ikke se på din venn spise som besatt, da dette vil gjøre henne føle seg mer selvbevisst. I stedet planlegger sosiale arrangementer rundt ikke-konkurrerende aktiviteter som bowling eller ser en film.

Vær følsom. Du må finne ut om du kan håndtere ansvaret for å hjelpe vennen din. Det er vanlig for kvinner å være konkurransedyktig med hverandre om utseende og kroppsvekt: ikke bidrar til din venns kamp for å gjenopprette ved å fortelle henne om den nye kosten å miste 10 pounds ved nyttår.

Kvinner med anoreksi Athletica kan enkelt skjule sin spiseforstyrrelse som de trener tungt og følge en trenings bord for måltider for å ikke overspise. Overdreven trening og slanking, men kan føre til Female Athlete Triad.
Dette inkluderer å utvikle en spiseforstyrrelse og opplever lav energi; savnet menstruasjonssykluser eller andre menstruasjonsforstyrrelser og over tid, risiko for osteoporose.
å jobbe med mennesker med spiseforstyrrelser. Hva dette betyr er hvis hun sliter i en bestemt situasjon eller er hjemme, post-binge, kan hun ringe deg.
Hvis hun klart behov for medisinsk intervensjon, få medisinsk hjelp umiddelbart.

Hint

  • Kvinner med anoreksi Athletica kan enkelt skjule sin spiseforstyrrelse som de trener tungt og følge en trenings bord for måltider for å ikke overspise. Overdreven trening og slanking, men kan føre til Female Athlete Triad. Dette inkluderer å utvikle en spiseforstyrrelse og opplever lav energi; savnet menstruasjonssykluser eller andre menstruasjonsforstyrrelser og over tid, risiko for osteoporose.
  • Gripe inn dersom du mistenker at din venn eller familiemedlem er i umiddelbar fare. Personer med spiseforstyrrelser kan dø av denne sykdommen hvis den forblir ubehandlet. (Se Resources.) Ikke prøv å være en slags "terapeut" for din venn. Hun bør være i et behandlingsopplegg allerede. Hvis hun ikke er det, henvise henne til en eller gripe inn på hennes vegne ved å snakke med noen i familien hennes.

Hvordan hjelpe en venn Gjennom Detox

Hvordan hjelpe en venn Gjennom Detox


Når din venn først stopper sitt rusmisbruk han vil gå gjennom avrusning, eller detox. Under detox, vil din venns kroppen bli overvinne abstinenssymptomene han har. Dette er en kritisk tid for din venn og det er flere måter du kan hjelpe din venn gjennom denne vanskelige tiden i din venns liv.

Hvordan hjelpe en venn Gjennom Detox

•  Forstå hvordan detox program som din venn går gjennom gjerninger. Finn ut om de kommer til å trenge en innleggelse eller poliklinisk program og hvor lenge behandlingen vil vare. Hvis det er en innleggelse program, finne ut om de besøkende er tillatt. Hvis de er, så det ville være en fin idé å besøke din venn under detox.

Gjør deg kjent med symptomer på noen går gjennom detox. Din venn kan oppleve cravings, risting, hodepine, svetting, kvalme, kramper, oppkast, depresjon, angst, uro og forvirring. Du må være forberedt på å håndtere enhver og alle disse symptomene når de skjer.

Snakk med en lege eller sykepleier involvert med din venns detox program og spørre dem om hvordan du kan hjelpe din venn mens hun er detoxing. Helsepersonell vil være i stand til å fortelle deg hva du kan gjøre for å hjelpe din venn skal lykkes i å få gjennom denne vanskelige tiden.

Støtt din venn følelsesmessig ved å følge hennes signaler på når hun gjør, og når hun ikke ønsker å snakke om detox. Din venn vil være ute til deg å være en god lytter når den tid kommer til å snakke og å være en god distraksjon når hun ønsker en pause fra prosessen.

Hold narkotika, alkohol og andre skadelige stoffer fra din venn i løpet av detox problem. Hjelp ham å holde disse fristelsene langt unna med å bli kvitt dem og holde folk som har disse stoffene bort fra din venn i løpet av detox program.

Kontakt en profesjonell hvis du støter på en situasjon som du ikke kan håndtere. Ikke vær redd for å be om hjelp fra en profesjonell hvis din venn er i fare fra å bryte detox program.

Hint

  • En detox program bør alltid utføres av en medisinsk faglig.

Hvordan hjelpe en venn med et narkotikamisbruk

Hvordan hjelpe en venn med et narkotikamisbruk


Vennene dine er der for deg når ingen andre er. Du har brukt mye av gode tider og dårlige tider med vennene dine. Hva skjer hvis din venn har et problem, for eksempel en narkotikaavhengighet? Vil du det for ham? Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan hjelpe en venn med en narkotikaavhengighet.

Hvordan hjelpe en venn med et narkotikamisbruk

Ikke snu ryggen

Ikke snu ryggen til ham, som er en av de verste tingene du kan gjøre, spesielt når den vennen opplever et narkotikaproblem. Din venn kan ikke ha en familie å nå ut til og kan stole på deg for moralsk støtte. Det anbefales at du være der for din venn i alle trøstende og moralsk mulig måte.

Advise din venn av risiko. Noen ganger forteller vennen din om risikoen for narkotikabruk kan hjelpe ham til å innse at han må slutte. Det anbefales at du forteller din venn av risiko forbundet med narkotikabruk i et rolig, trøstende og vennlig måte.

Lend et lyttende øre. Fortelle din side av hva du ønsker din venn å høre er bra, men stemmen din er ikke det viktigste stemmen for hånden når du arbeider med et stoff misbruk. Det er viktig å først av alt etablere tillit til din venn, fordi han vil mest sannsynlig snakke med deg om sine problemer om han kan stole på deg. Det anbefales at du være der med alle midler mulig når din venn behov for å snakke med deg om sine narkotikaproblemer og være svært oppmerksomme når han snakker. Aldri utrydde ham av wihile han snakker.

Hint

  • Venner stole på deg for mange ting. Alltid hjelpe til på noen måte du kan, men kjenner dine grenser!

Hvordan stoppe en venn fra å røyke pot

Pot, ellers kjent som marihuana, har vært en rekreasjonsbruk i mange år. Myter om potten sikkerhet har dessverre oppmuntret mange, både unge og gamle, til å undervurdere effekten stoffet har på kroppen. Det anses ikke en hard narkotika, fordi folk sjelden overdose på marijuana. Ikke desto mindre er virkningen av potten på lungene, hjernen og andre indre organer er skadelige. Pot effekter minne, øker hjertefrekvens og blodtrykk, skader lungene, og kan føre til følelsesmessig ustabilitet og andre psykiske problemer. I tillegg, har folk under påvirkning av potten bremset reaksjonstider som gjør dem mer utsatt for ulykker. Bare fordi THC i potten har medisinsk bruk betyr ikke at det er et trygt medikament noe mer enn morfin er trygt. Mange medisiner som passer for behandling av visse plager bør ikke brukes recreationally.It er ikke ofte lett å få en bruker til å slutte å røyke pot. Hvis du ønsker å få en venn til å slutte å røyke pot, youhave en fordel. Som en venn du har mye mer innflytelse enn en lærer eller en fremmed. Mens vennen din ikke kan betale noen akt en fremmed mening, kan han ta hensyn til din mening.

Hvordan stoppe en venn fra å røyke pot

Hvordan stoppe en venn fra å røyke pot

•  Fortell din venn at du er bekymret for virkningene av potten på hans hjerne og andre organer. Vær oppriktig om det. Du ønsker ikke din venn å kaste livet bort bare for ugress.

Vis ham medisinsk litteratur som beskriver potten negative påvirkning på kroppen. Være eksplisitt. Hvis du kan også få tak i et bilde av ødelagte lunger, gjøre det. Røyke pot forårsaker minst like mye skade som å røyke tobakk. Mange potten røykere ikke innser hvor ille stoffet er; andre rett og slett ikke bryr seg. Hvis sistnevnte er tilfelle, er din venn lider av lav selvtillit eller depresjon og kan trenge profesjonell hjelp.

Fortell ham hvor dum han ser ut når han er høy. Ingen ser alt annet enn dum når de er høye. Det er sannheten. Brukerne trenger ikke se kul - de ser ikke stilig, har de ikke ser ut som opprørere, de bare ser dumt. Hvis de to første trinnene ikke overtale vennen din til å slutte å røyke pot, så kanskje latterliggjøring vil. Hvis ord er ikke nok, filme ham og vise ham hvordan han ser ut når han blir steinet.

Minn venn av strenge straffer for besittelse av ulovlige rusmidler. Lover variere stat etter stat, men de fleste stater har strenge straffer for besittelse av narkotika. Og hvis din venn har en vane å holde mer enn et par leddene rundt, kunne han bli belastet med hensikt å selge - som har enda strengere straffer med lengre fengselsstraff. Spør ham om hans midlertidige øyeblikkene av lykke er verdt 10 år eller mer i en fengselscelle.

Organiser en intervensjon. Få andre venner sammen og planlegge dette godt. Du ønsker å vise din venn at mange mennesker bryr seg om ham, og at hans narkotikaproblemet er en alvorlig sak. Med andre ord, ikke skremme din venn eller prøve å være manipulerende. Intervensjoner bør gjøre en bruker føler brydde seg om, ikke angrepet.

Hint

  • Match din tilnærming til vennen din personlighet. Hvis han svarer best til en mer skånsom tilnærming, ikke være for konfronterende. Hvis det tar en sterkere tilnærming for å få hans oppmerksomhet, så ikke nøl med å bruke sterke ord for å få ham til å slutte å bruke